- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ας φαντασθούμε δύο αντίπαλα στρατόπεδα παρατεταγμένα...έτοιμα να ματώσει το ένα το άλλο ... συμπλοκή και πόνος ... θάνατος και σωματική με ψυχολογική βία...
Ας φαντασθούμε και απο την άλλη μεριά και μια άλλη εξέλιξη...να επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις και περισσότερη σοφία...και τα όπλα να πέσουν καταγής και η κάθε παράταξη να πλησιάσει την άλλη με χέρια απλωμένα...το γέλιο να αντικαταστήσει τον πόνο....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Γεια σας παιδειΑ μπηκα περαστικη και βλεπω οτι ο δρομος του πολεμιστη ακομα εχει πολυ ενδιαφερον,να στε καλα πολυ ομορφα οσα γραφεται!!!
Εκει στους παγους είσαι ακόμα spirit?Κανε και καμία εμφάνιση, Ο κόσμος σε χρειάζεται!
Φιλία πολλα!!!
quote:Ειχα την τυχη να περασω σε μια νεοσυστατη,τοτε,σχολη!Εμπαιναν λοιπον οι καθηγηταδες μεσα με ενα στομφο λες και μας κανανε χαρη που καταδεχτηκαν εναντι μαλιστα πινακιου φακης να μας μεταλαμπαδευσουν τη γνωση τους ή για να το θεσω καλυτερα να μας βοηθησουν στην αποστηθιση της (χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν υπηρχαν και φωτεινες εξαιρεσεις ανθρωπων που θελανε να σε συμπαρασυρουν στο χορο της αναζητησης!)
Το κάνεις πιο λιανά αν γίνεται...;;
Μονη διεξοδο σ'αυτη την κατασταση,τουλαχιστον οπως εμεις την αντιληφθηκαμε,δημιουργια πυρηνων εκφρασης.Μουσικες θεατρικες φωτογραφικες ομαδες ενας χωρος μεσα στη σχολη,αλλοι ειδαν απλως μια καφετερια, συνευρεσης και ανταλλαγης ιδεων!Παιδεια δεν ειναι η στειρα και αποστειρωμενη γνωση.
Αυτη ακριβως εννοω οτι θαβεται κατω απο σκουπιδια-η εκφραση που πηγαζει απο τα ενδοτερα απο τα σωψυχα.Η θα περπατησεις στους λοφους των σκουπιδιων λοιπον ή θα βουτηξεις για να βρεις τη δικη σου.
Η διαχειρηση της ειναι αλλο θεμα,παρε ματι τις ηθοπιαρες που διαφημιζουν τραπεζες τις μουσικαρες με τιμη εισοδου 80γιουρο τις καλλιτεχναρες με εργα κατι μυριων κτλ κτλ που απλα ανεβαζουν τον σορο!
προσκυναμε ρεεε!

Τα σκουπίδια αυτά μπορούν να είναι και άνθρωποι εκτός από γνώσεις,ιδέες κλπ.
Καλημέρα!
[/quote
Μέσα μας θεμελιώνεται το κάθε τι και είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε κάθε εξωτερικό ερέθισμα αλλα και του τρόπου με τον οποίο χειριζόμαστε αυτό...άρα στην αδυναμία μας χειρισμού θα πρέπει να αποδώσουμε κάθε δυσπραγία μας και όχι σε "αμαρτίες" και "σατανικές παρεμβάσεις"....
--------------------------------------------------------------------
-Oι σκεψεις γινονται πραξεις.
-Οι πραξεις συνηθεια.
-Η συνηθεια χαρακτηρας.
-Ο χαρακτηρας πεπρωμενο.
-Μετανοια σημαινει αλλαγη τροπου σκεψης.
-Αμαρτιες ειναι αρνητικες ενεργειες-ενεργειες που μας εμποδιζουν να
να αντιληφθουμε τον Ανωτερο Εαυτο μας-που τις χρεωνομαστε εθελοντικα
πριν απο καθε μας ενσαρκωση.
-Αποστολη του πολεμιστη,ειναι να μεταλλαξει τις αμαρτιες που εχει
χρεωθει,στο αντιθετο τους.Ποιο σωστα,να ανεβασει της χαμηλης
συχνοτητας ενεργειες σε υψηλης συχνοτητας.
-Ενα παραδειγμα:Η λαγνεια ειναι ενα απο τα 7 θανασιμα αμαρτηματα.
Ο πολεμιστης που ειναι λαγνος,εχει χρεωσει τον
εαυτο του-λιγο πριν ενσαρκωθει-να μεταλλαξει τη
λαγνεια σε ουρανιο Ερωτα.
-Η μεταλλαξη των χαμηλης συχνοτητας ενεργειων σε υψηλης συχνοτητας
ειναι το μεγαλο εργο που καλειτε ο Πολεμιστης να επιτελεσει.
-Οι αμαρτιες λοιπον δεν ειναι κατι για το οποιο,οπως μας εχουν μαθει
θα πρεπει να ντρεπομαστε και να ζηταμε στευροκοπιοντας συγχωρεση,
αλλα ειναι ενα ορατο και συγκεκριμενο πεδιο δρασης για τον ειρηνικο
πολεμιστη.
Θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με τον Υψηλό-Ιερό σκοπό του πολεμιστή.
Και νομίζω ότι το σκοπό αυτό τον εκφράζει καλά ο Καντ λέγοντας ότι πρέπει να ενεργούμε σαν αυτό που θα κάναμε να ήταν νόμος για όλη την ανθρωπότητα.
Αν κάποιος πολεμήσει μέσα του τα αρνητικά του χαρακτηριστικά και τα εξαλείψει από την ψυχή και τις επιθυμίες του θα υπακούσει αναπόφευκτα στον κανόνα που λέει "μην κάνεις αυτό που δε θα ήθελες να σου κάνουν".Αυτή η αντίληψη είναι χριστιανική,καντ-ική,ακόμα και οι χίπηδες τη στηρίζουν
.
Η μάχη μαίνεται και κρίνεται ακριβώς στο αν ο άνθρωπος θα πάρει αυτό το δύσκολο δρόμο ή θα αεφεθεί στον εύκολο.Ας θυμηθούμε το σταυροδρόμι που βρέθηκε ο Ηρακλής πρωτού ξεκινήσει τις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ του περιπέτειες.
-Πολυ επιτυχης η αναφορα σου στον Ηρακλη.Θεωρω οτι η Αθλοι του
αν ερμηνευθουν σωστα,ειναι το πιο τελειο παραδειγμα για τον αγωνα
που ειναι ταγμενος να κανει ο Ανθρωπος πολεμιστης,για τη σωτηρια
της ψυχης του και τη Θεοση του.
- Φαντασου,αντι για το παραμυθακι για μικρα παιδια,οπως μας παρου-
σιαζουν τους αθλους του Ηρακλη,να μας τους ερμηνευαν οπως τους
εννοουσαν αυτοι οι ανεπαναληπτοι Ελληνες εκεινης της εποχης.
-Δηλαδη,φαντασου,να υπηρχε συνεχεια του μεγαλειου του Ελληνικου
πνευματος!!!Αληθεια μπορουμε,εστω με προσεγγιση να δανοηθουμε πως
θα ηταν ο κοσμος σημερα;
-
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Ο Ηρακλής καθάρισε το λιοντάρι,τη Λερναία,τις όρνιθες και άλλα τόσα τέρατα που δεν τα σκότωσε για φήμη.Αυτά ταλαιπορούσαν τον κόσμο.Τι ήταν τα τέρατα;Φόβοι φίλε μου,καθημερινοί φόβοι που κάνουν τον άνθρωπο έρμαιο στα πάθη του και χειρότερα παθητικό δέκτη της ζωής του.Ο ηρακλής τα ξέκανε αυτά.
Ο Ηρακλής καθάρισε τους σταύλους του Αυγεία.Ποιος;Ο Ηρακλής,ο δυνατότερος άνθρωπος του κόσμου αξιώθηκε να ασχοληθεί με τα "σκατά" αν μου επιτρέπεται.Ο άνθρωπος δεν διαπρέπει αν δεν έρθει σε επαφή με την κακή,βρώμικη ,ακάθαρτη πλευρά της ζωής και το συσχετίζω αυτό και με τη σύντομη κουβεντούλα μου με τον geostat πιο πάνω.Πώς να είσαι καλός αν δεν ξέρεις τι είναι το κακό;
Ο Ηρακλής έφερε τον Κέρβερο από τον Άδη.Τον Κέρβερο που δεν επέτρεπε στους νεκρούς να φύγουν και στους ζωντανούς να έρθουν.Η ρήση αυτή που λέει ότι "γίνεσαι καλύτερος αν πεθάνεις πρωτού πεθάνεις" είναι ακριβώς αυτό που έκανε τον ήρωα μας παντοδύναμο αλλά και πάνσοφο.Δλδ,η αμφισβήτηση του ίδιου του θανάτου.
Και τι δεν μπορούμε να πούμε για αυτή την προσωπικότητα,αλλά και για άλλους,Έλληνες,Αιγυπτίους,Ίνκας,Βαβυλώνιους,Βίκινγκς και πάει λέγοντας.Δεν ξέρω αν υπήρξε πράγματι Ηρακλής ή όχι.Το κρίνω μάταιο να ψάχνουμε το γεννετικό του υλικό στις φλέβες μας.Το γεννετικό υλικό του Ηρακλή,του ήρωα,του πολεμιστή,βρίσκεται στην ψυχή κάθε ανθρώπου.
Αυτά από μένα φίλε μου
.
Εκτος απο την πρωτη παραγραφο που δεν τοσοκαταλαβα,σε ολα τα αλλα
συμφωνω κατα βαση και θα επανελθω για σχολια ,μετα απο την απαντηση
που αναμενω απο το Νικομαχο,σχετικα με την κακη μου ορθογραφια και
το κακο μου συντακτικο.
Αν μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε αυτούς τους μύθους χωρίς να μπλέξουμε δόξες, μεγαλεία και "άχρηστες" περηφάνειες για έναν Έλληνα θεό, τότε θα μπορούσαμε να τους εκμεταλλευτούμε υπέρ μας, γνωρίζοντας μέσα από αυτούς τον εαυτό μας.
quote:
Εκει στους παγους είσαι ακόμα spirit?Κανε και καμία εμφάνιση, Ο κόσμος σε χρειάζεται!
Φιλία πολλα!!!
Πλατωνα τι κανεις ?παλιοσειρες γιναμαι εδω στο φορουμ αφηνω εδαφος για το νεο αιμα...
ακομα στα χιονια ειμαι και σχεδον ποια δεν με πειραζει,οταν παγωνω πολυ πεταω προς τα ζεστα Αφρικη η Ελλαδα!
εσυ εισαι στην Ιταλια ακομα?
Φιλια πολλα και καλες γιορτες!!!
![]()
![]()

quote:
Το Μεγαλειώδες Ελληνικό Πνεύμα έκανε την πολύ σωστή γκάφα να είναι μεγαλειώδες.Και έτσι έπαψε να είναι ελληνικό και να είναι ανθρώπινο.Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Ο Ηρακλής καθάρισε το λιοντάρι,τη Λερναία,τις όρνιθες και άλλα τόσα τέρατα που δεν τα σκότωσε για φήμη.Αυτά ταλαιπορούσαν τον κόσμο.Τι ήταν τα τέρατα;Φόβοι φίλε μου,καθημερινοί φόβοι που κάνουν τον άνθρωπο έρμαιο στα πάθη του και χειρότερα παθητικό δέκτη της ζωής του.Ο ηρακλής τα ξέκανε αυτά.Ο Ηρακλής καθάρισε τους σταύλους του Αυγεία.Ποιος;Ο Ηρακλής,ο δυνατότερος άνθρωπος του κόσμου αξιώθηκε να ασχοληθεί με τα "σκατά" αν μου επιτρέπεται.Ο άνθρωπος δεν διαπρέπει αν δεν έρθει σε επαφή με την κακή,βρώμικη ,ακάθαρτη πλευρά της ζωής και το συσχετίζω αυτό και με τη σύντομη κουβεντούλα μου με τον geostat πιο πάνω.Πώς να είσαι καλός αν δεν ξέρεις τι είναι το κακό;
Ο Ηρακλής έφερε τον Κέρβερο από τον Άδη.Τον Κέρβερο που δεν επέτρεπε στους νεκρούς να φύγουν και στους ζωντανούς να έρθουν.Η ρήση αυτή που λέει ότι "γίνεσαι καλύτερος αν πεθάνεις πρωτού πεθάνεις" είναι ακριβώς αυτό που έκανε τον ήρωα μας παντοδύναμο αλλά και πάνσοφο.Δλδ,η αμφισβήτηση του ίδιου του θανάτου.
Και τι δεν μπορούμε να πούμε για αυτή την προσωπικότητα,αλλά και για άλλους,Έλληνες,Αιγυπτίους,Ίνκας,Βαβυλώνιους,Βίκινγκς και πάει λέγοντας.Δεν ξέρω αν υπήρξε πράγματι Ηρακλής ή όχι.Το κρίνω μάταιο να ψάχνουμε το γεννετικό του υλικό στις φλέβες μας.Το γεννετικό υλικό του Ηρακλή,του ήρωα,του πολεμιστή,βρίσκεται στην ψυχή κάθε ανθρώπου
Πολυ μου αρεσε η προσεγγιση σου αυτη φιλε promitheus90!!!

- Oι αθλοι του Ηρακλη για εμας, ηταν τα κατορθωματα
ενος Swargeneger εκεινης της εποχης,ενω οι Ελληνες εκεινης της
εποχης επιμονα μας λενε εδω και χιλιαδες χρονια οτι:
" Oι αθλοι του Ηρακλη,ειναι οι αθλοι της
ψυχης (ΗΡΑ=ΨΥΧΗ)για τη δοξα της(ΚΛΕΟΣ=ΔΟΞΑ),δηλαδη την επιστροφη
της στου ουρανους,στα ανωτερα πνευματικα επιπεδα."
ΗΡΑΚΛΗΣ=ΗΡΑΣ ΚΛΕΟΣ=Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
Αυτα μας λενε οι Ελληνες εκεινης της εποχης.
Καποιοι ομως (ποιοι αραγε;),μας τα παρουσιασαν ετσι που να μη περα-
σει το μηνυμα απο τη μια και απο την αλλη,οταν ακουμε για το μεγα-
λειο εκεινων να χλευαζουμε.
Μ΄ενα σμπαρο δυο τριγωνια.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ/SWARGENEGER.
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΕΙΝΑΙ,ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ,
ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ,ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ.
Αυτο ειναι το μηνυμα που μας στελνουν οι Ελληνες εκεινης της εποχης
και αν αυτο δεν ειναι μεγαλειο,τοτε τι ειναι;
Πλατωνα τι κανεις ?παλιοσειρες γιναμαι εδω στο φορουμ αφηνω εδαφος για το νεο αιμα...
ακομα στα χιονια ειμαι και σχεδον ποια δεν με πειραζει,οταν παγωνω πολυ πεταω προς τα ζεστα Αφρικη η Ελλαδα!
εσυ εισαι στην Ιταλια ακομα?
Φιλια πολλα και καλες γιορτες!
.................
Παλιοσειρες δεν λες τίποτα. Σε λίγο θα βάλω τον ανηψιο μου να γράφει!
Ιταλία είμαι, μα που και που πεταω και εγω...:))
Να περνάς....φιλία.
[/quote]
quote:- Oι αθλοι του Ηρακλη για εμας, ηταν τα κατορθωματα
ενος Swargeneger εκεινης της εποχης,ενω οι Ελληνες εκεινης τηςεποχης επιμονα μας λενε εδω και χιλιαδες χρονια οτι:
" Oι αθλοι του Ηρακλη,ειναι οι αθλοι της
ψυχης (ΗΡΑ=ΨΥΧΗ)για τη δοξα της(ΚΛΕΟΣ=ΔΟΞΑ),δηλαδη την επιστροφη
της στου ουρανους,στα ανωτερα πνευματικα επιπεδα."
ΗΡΑΚΛΗΣ=ΗΡΑΣ ΚΛΕΟΣ=Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
Αυτα μας λενε οι Ελληνες εκεινης της εποχης.Καποιοι ομως (ποιοι αραγε;),μας τα παρουσιασαν ετσι που να μη περα-
σει το μηνυμα απο τη μια και απο την αλλη,οταν ακουμε για το μεγα-
λειο εκεινων να χλευαζουμε.
Μ΄ενα σμπαρο δυο τριγωνια.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ/SWARGENEGER.
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΕΙΝΑΙ,ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ,
ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ,ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ.
Αυτο ειναι το μηνυμα που μας στελνουν οι Ελληνες εκεινης της εποχης
και αν αυτο δεν ειναι μεγαλειο,τοτε τι ειναι;
Δε διαφωνούμε πουθενά φίλε μου.Σχετικά απλά με το Μεγαλειώδες Ελληνικό πνεύμα θέλω να πω ότι απλά όντας μεγαλειώδες,παύει να ανήκει στους Έλληνες και ανήκει πλέον σε όλη την ανθρπότητα χωρίς εξαιρέσεις.Τώρα το γκάφα ήταν δικιά μου πινελιά...
.
Αν δε σου αρέσει μη δίνεις σημασία.Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός
.
Εμένα μου αρέσεις εσύ και το topic σου...γι'αυτό και είπα να το επαναφέρω
.Να είσαι καλά και εκεί στη Φινλανδία ρίξε και καμιά χιονόμπαλα και για μας
.
quote:
Εμένα μου αρέσεις εσύ και το topic σου...γι'αυτό και είπα να το επαναφέρω.Να είσαι καλά και εκεί στη Φινλανδία ρίξε και καμιά χιονόμπαλα και για μας
Σ ευχαριστω ΠρομηθεΑ εσυ που γνωριζεις τοσο καλα την αξια του πυρος ασφαλος θα γνωριζεις και την αξια να εισαι πολεμιστης του φωτος!!!
Το χιονι μου αρεσει να το βλεπω μονο οχι να το αγγιζω,αλλα θα κανω μια προσπαθεια για σενα!!!
Καληνυχτα!

ποιος ειναι ο πολεμιστης τελικα και τι ορια εχει ο πολεμος του , με τι πολεμαει και τι αφηνει πισω του αραγε
ανα τους αιωνες μπορουμε να δουμε πολλους πολεμιστες απο τον προμηθεα και τον ηρακλη, εως τον χριστο (ισως ενα ειναι υπαρτο προσωπο) απο την ιερα εξεταση εως τις σταυροφοριες , απο τον νευτωνα εως τον αϊσταιν και πολλα πολλα πολλα αλλα που δεν υπαρχει λογος να αναφερω ... ολοι τους για αυτους, απο την μερια τους , ηταν πολεμιστες ... αλλα υπαρχουν ορια ? μπορουν ολοι αυτοι να ειναι πολεμιστες ?
ισως μας ενδιαφερει μονο ο πολεμιστες και δεν κοιταμε γυρω του , αλλα το γυρω του ειναι που θα καθορισει ΕΑΝ και ΤΙ ειδους πολεμιστης ειναι ...
ο πολεμιστης αφηνει πισω πτωματα ή σταματα πριν υπαρξουν πτωματα , καθε ειδους
ο πολεμιστης εξευτελιζει το θυμα του ή το σεβεται
ο πολεμιστης αδιαφορει για το τι θα αφησει ή φροντιζει ωστε αυτο που θα αφησει να ειναι το "σωστο"
και αραγε ο πολεμιστης ειναι ο νικητης ή χαμενος ?
ολοι μας πολεμιστες ειμαστε , ο καθενας στο δικο του μετωπο , στην δικη του μαχη , αλλες μαχεις ειναι σωμα με σωμα και αλλες ιδεα με ιδεα , η αποψη μου ειναι οτι ο πολεμιστης δεν μπορει να φερνει καταστροφη αλλα μονο να δημιουργει , ο δημιουργος ειναι Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ , ολοι οι αλλοι απλα το "παιζουν" , ειναι ΔΗΘΕΝ πολεμιστες ... ο πολεμιστης απλωνει το χερι στον αδυναμο , βοηθαει τον "νικημενο"υ να ξανασταθει στα ποδια του , μοιραζεται τις ιδεες και σεβεται των αλλων ακομη και οταν διαφωνει ... και αδιαφορει για το ειδος του αντιπαλου που εχει ... αλλα ποτε για τον ιδιο τον αντιπαλο τον οποιο σεβεται και εκτιμα !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]