- Φως-Αλληλεπιδρασεις του σχετικα με τον χρονο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Never give up without a fight.
quote:
sophie, ο χρόνος που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι τίποτα άλλο παρα μια παραίσθηση.Το παρελθόν το παρόν και το μέλλον συμβαίνουν ταυτόχρονα σε ένα αιώνιο τώρα.Ο εγκέφαλός μας είναι αυτός που δημιουργεί αυτή την παραίσθηση λόγω της μειωμένης του αντίληψης.
Αφου λοιπον συμβαινουν ταυτοχρονα οπως λες σε ενα αιωνιο τωρα γιατι να μην μπορουμε να μελετησουμε και το μελλον?Βασικα εννοω καπως να αντιστρεψουμε αυτη την ενεργεια του φωτος και αντι να δουμε αυτο που εχει φωτισει να δουμε αυτο που ΘΑ φωτισει.Φυσικα,μπορει και να μην γινεται και να λεω παλαβομαρες.Απλα υποθεσεις κανω.Για αυτο εθεσα το θεμα να το συζητησουμε και να δω τις αποψεις σας.
quote:
Το παρελθόν και το μέλλον έχουν μεταξύ τους μια πολύ σημαντική διαφορά : το παρελθόν έχει συμβεί ενώ το μέλλον δεν έχει συμβεί. Και ενώ το πρώτο (το παρελθόν) μπορούμε να το μελετήσουμε (γιατί έχει συμβεί), το δεύτερο (το μέλλον), δεν μπορούμε, γιατί πώς να μελετήσεις κάτι που δεν έχει ακόμη συμβεί ;
Και τι οριζεις εσυ ως τωρα δηλαδη?Το τωρα ειναι το παρελθον και ταυτοχρονα το μελλον.Οτι ηταν το τωρα γινεται παρελθον και το μελλον γινεται τωρα.Πως μπορει κανεις να τα ορισει?
Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και χρόνου.Το φώς είναι φώς[σωματίδια,κύματα] και ο χρόνος είναι χρόνος [αϋλος,άνευ υπόστασης].
Με την χρήση του φωτός ώς οπτικού ερεθίσματος βλέπουμε πάντα στο παρελθόν.Σε όλες αναιξερέτως τις αποστάσεις απο την πηγή του φωτός,δεν υπάρχει κανένας άλλος χρόνος πλήν του παρελθόντος.
Το τώρα είναι χρόνος σχετικός και το μέλλον χρόνος υποθετικός.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αφου λοιπον συμβαινουν ταυτοχρονα οπως λες σε ενα αιωνιο τωρα γιατι να μην μπορουμε να μελετησουμε και το μελλον?
Όλα τα γεγονότα της ιστορίας,απο το μικρότερο εώς το μεγαλύτερο,βρίσκονται καταγεγραμμένα στα ακασικά αρχεία σε μορφή ολογραμμάτων.Συμβαίνουν τώρα,αυτήν την στιγμή.Δεν είνα όπως ένα βιβλίο που το ανοίγεις για να δείς κάτι και μετά το κλείνεις.Είναι σαν μια ταινία που παίζει συνέχεια.Είναι όλα ζωντανά και μπορεί να τα μελετήσει κάποιος αν έχει εκπαιδευτεί πολύ καλά στην τέχνη του διαλογισμού και του είναι εύκολο να αλάζει κατα βούληση τα εγκεφαλικά του κύματα.
Τεχνικές όπως remote viewing και remote influencing,μπορούν να χρησημοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό.
quote:
Βασικα εννοω καπως να αντιστρεψουμε αυτη την ενεργεια του φωτος και αντι να δουμε αυτο που εχει φωτισει να δουμε αυτο που ΘΑ φωτισει.
Τα σωματίδια ταχυόνια λένε οτι μπορούν να προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα,η θεωρία για την ύπαρξή τους,κάνει τους επιστήμονες να νιώθουν άβολα.
quote:
SophieΑπο οτι μαθαινουμε στην φυσικη το φως για να ταξιδεψει απο ενα σημειο χ' που φωτιζει ως εμας κανει εναν χ χρονο.Τωρα βεβαια μιλαμε για μικροτερα απο κλασματα του δευτερολεπτου οταν το σημειο χ' ειναι κοντα.Ωστοσο η αληθεια ειναι οτι βλεπουμε το παρελθον!το παρελθον του ηλιου μας,το παρελθον του συμπαντος και ακομα και τωρα που γραφω δεν βλεπω το κομπιουτερ μου οπως ειναι αλλα οπως ηταν πριν απο 0,00000001 δευτερα!
Sophie, το γεγονός πως βλέπουμε το παρελθόν του ήλιου εξηγείται λόγω της μεγάλης φυσικής απόστασης που έχουν τα δύο ουράνια σώματα, Γη και Ήλιος (τα οποία είναι υπαρκτά), και λόγω του χρόνου που χρειάζεται το φως για να ταξιδέψει από το ένα ουράνιο σώμα στο άλλο. Το φως για να πάει από ένα σημείο στο άλλο, χρειάζεται κάποιον χρόνο. Ο χρόνος είναι ένα μέγεθος που το έχουμε επιννοήσει ακριβώς για να ερμηνεύσουμε την κίνηση. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να την ερμηνεύσουμε.
Συνεπώς, για να έχει μια κάποια λογική βάση η υπόθεση που κάνεις, θα πρέπει να έχεις ένα ακόμη υπαρκτό σημείο στο μέλλον, έτσι ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μια υποθετική κίνηση του φωτός από το "τώρα" (ή αυτό που τέλος πάντων, εννοείς ως παρόν) μέχρι εκεί, μέχρι δηλ. σε εκείνο το σημείο του μέλλοντος. Τέτοιο σημείο όμως δεν μπορείς να έχεις, γιατί όπως σου είπα, το μέλλον δεν έχει ακόμη συμβεί, συνεπώς, τέτοιο σημείο δεν έχει ακόμη υπάρξει για σένα (και για όλους μας δηλ.). Κατάλαβες ;
quote:
sophieτο σκεπτικο μου ειναι ισως με καποιον τροπο μπορεσουμε να δουμε μεσω του φωτος και τι θα γινει στο μελλον?
Για να δούμε κάτι θα πρέπει κάποια πηγή να στείλει αυτή την πληροφορία με φωτόνια που είναι ο φορέας της ηλεκτρομαγνητικής αλληλεπίδρασης. Θα πρέπει δηλαδή να προηγηθεί η εκπομπή των φωτονίων. Κάθε φορά δηλαδή για να δούμε κάτι θα πρέπει να έχει προηγηθεί εκπομπή φωτονίων.
Πως θα μπορούσαμε να δουμε λοιπόν την πηγή της πληροφορίας (εκπομπή φωτονίων), αν η πληροφορία οχι μόνο δεν έχει φτάσει σε μας, αλλά δεν έχει κάν ξεκινήσει η εκπομπή της?
Ο χρόνος για κάθε έναν από μας είναι συγκεκριμένος και έχει ροή, με άλλα λόγια έχει παρελθόν, παρόν και θα έχει μέλλον.
Θα μπορούσε δηλαδή ο χρόνος ο δικός σου να μην είναι απόλυτα ίδιος με τον δικό μου χρόνο.
Είναι λάθος η άποψη πως το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον υπάρχουν ταυτόχρονα για κάποιον παρατηρητή.
Δεν υπάρχει ταυτόχρονο.
Edited by - gianipseftis on 26/10/2011 12:59:07
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΔεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και χρόνου. Το φώς είναι φώς[σωματίδια,κύματα] και ο χρόνος είναι χρόνος [αϋλος,άνευ υπόστασης].
Σωστό. Συμφωνώ.
Το φως είναι σωματίδιο ή κύμα. Ο χρόνος είναι μέγεθος, όχι φυσικό, αλλά μέγεθος. Η ύπαρξη του χρόνου μας εξυπηρετεί για την ερμηνεία της κίνησης. Δεν θα μπορούσαμε αλλιώς να δικαιολογήσουμε την κίνηση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μας εξυπηρετεί για να δικαιολογήσουμε την κίνηση που κάνει το φως από το ένα ουράνιο σώμα (ήλιος) στο άλλο (στη Γη).
Όλα τα γεγονότα της ιστορίας,απο το μικρότερο εώς το μεγαλύτερο,βρίσκονται καταγεγραμμένα στα ακασικά αρχεία σε μορφή ολογραμμάτων.Συμβαίνουν τώρα,αυτήν την στιγμή.Δεν είνα όπως ένα βιβλίο που το ανοίγεις για να δείς κάτι και μετά το κλείνεις.Είναι σαν μια ταινία που παίζει συνέχεια.Είναι όλα ζωντανά και μπορεί να τα μελετήσει κάποιος αν έχει εκπαιδευτεί πολύ καλά στην τέχνη του διαλογισμού και του είναι εύκολο να αλάζει κατα βούληση τα εγκεφαλικά του κύματα.
Τεχνικές όπως remote viewing και remote influencing,μπορούν να χρησημοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό.
quote:
Βασικα εννοω καπως να αντιστρεψουμε αυτη την ενεργεια του φωτος και αντι να δουμε αυτο που εχει φωτισει να δουμε αυτο που ΘΑ φωτισει.
-------------------------------------------------------------------
[/quote]Τα σωματίδια ταχυόνια λένε οτι μπορούν να προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα,η θεωρία για την ύπαρξή τους,κάνει τους επιστήμονες να νιώθουν άβολα.
http://www.physics4u.gr/faq/tachyons.html
----------------------------------------------------------------Αlεχ, χαιρομαι πολυ ,γιατι...
...Αυτες οι ιδιες σκεψεις μου ηρθαν καποτε απο το πουθενα(;)
και δεν της ελεγα για να μη με περασουν για βαρεμενο.
Edited by - Notirk on 26/10/2011 16:15:37
quote:
-Αlεχ, χαιρομαι πολυ ,γιατι...
Ε ναι,έτσι είναι η κοινωνία μας γενικά.Βέβαια έχει να κάνει και σε ποιούς μιλάς αλλα και γιατί μιλάς.Ο άνθρωπος με τα ίδια πιστεύω με εσένα,δεν θα σε περάσει για βαρεμένο.
Edited by - alex22 on 26/10/2011 18:17:34
quote:
[quote] -Αlεχ, χαιρομαι πολυ ,γιατι...
Ε ναι,έτσι είναι η κοινωνία μας γενικά.Βέβαια έχει να κάνει και σε ποιούς μιλάς αλλα και γιατί μιλάς.Ο άνθρωπος με τα ίδια πιστεύω με εσένα,δεν θα σε περάσει για βαρεμένο.
Edited by - alex22 on 26/10/2011 18:17:34
------------------------------------------------------
-Κινητρο μου οταν μιλαω γι'αυτα τα "περιεργα",ειναι η πεπειθιση μου
οτι αυτα ειναι η κρυμενη αληθεια,που φερνει ελπιδα και αισιοδοξια
που θελω να γνωρισουν και αλλοι....δυσκολος ο δρομος... ![]()
quote:
-Κινητρο μου οταν μιλαω γι'αυτα τα "περιεργα",ειναι η πεπειθιση μου
οτι αυτα ειναι η κρυμενη αληθεια,που φερνει ελπιδα και αισιοδοξια
που θελω να γνωρισουν και αλλοι....δυσκολος ο δρομος...![]()
Των ίδιων κραδασμών είμαι και εγώ.![]()
quote:
Ας δώσουμε για αρχή μια προσοχή στον τίτλο.
Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και χρόνου.Το φώς είναι φώς[σωματίδια,κύματα] και ο χρόνος είναι χρόνος [αϋλος,άνευ υπόστασης].
respect σωστα τα λες αυτο δνε τι σκεφτηκα
quote:
Alex
Όλα τα γεγονότα της ιστορίας,απο το μικρότερο εώς το μεγαλύτερο,βρίσκονται καταγεγραμμένα στα ακασικά αρχεία σε μορφή ολογραμμάτων.Συμβαίνουν τώρα,αυτήν την στιγμή
Οχι Αλεξ.Δεν συμβαίνει τώρα.Εχει ήδη συμβεί!!
Είναι σαν να βλέπεις γεγονότα απο μια διαδήλωση την επόμενη μέρα απο βιντεοσκόπηση.Εχουν ήδη συμβεί.Θεωρητικά επειδή το Σύμπαν δεν εχει τέλος,είναι εν δυνάμει,μια κάμερα λήψης.Το φώς το οποίο μεταφέρει τις πληροφορίες των γεγονότων ταξιδεύει εις τον αιώνα τον άπαντα,συνεχώς και αενάως.Αν είχαμε κάποιο τρόπο ταξιδιού πολύ μεγαλύτερο της φωτονικής ταχύτητας θα μπορούσαμε να <<πεταχθούμε>> αστραπιαία ας πούμε,σε μια απόσταση που το φως χρειάζεται 3.000 χρόνια να την διανύσει και να περιμένουμε τις ακτίνες που θα φθάσουν απο το 1000π.χ.
Ετσι θα βλέπουμε γεγονότα που διαδραματίσθηκαν πριν απο 3.000 χρόνια.
Αυτά ονομάζει Ακασικά Αρχεία η ανατολική φιλοσοφική σχολή,τα οποία η δυτική επιστήμη τα δέχεται όπως εξήγησα πιο πάνω,αλλά σε θεωρητικό επίπεδο.
Τώρα αν κάποιοι άνθρωποι,εχουν επιτύχει <<σκεπτονικές>> ταχύτητες ή αστραπιαία τηλεμεταφορά και μπορούν να δουν στο παρελθόν,είναι θέμα για άλλο τόπικ.Ξέρεις οτι δεν είμαι κατηγορηματκά αντίθετος σε αυτή την προοπτική.Πάντως προσωπική πείρα δεν εχω!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Οχι Αλεξ.Δεν συμβαίνει τώρα.Εχει ήδη συμβεί!!
Κατα την άποψή μου ισχύει αυτό,αν παρατηρήσεις το γεγονός καθώς τελειώνει,το τέλος της ταινίας π.χ. χαχαχα.Εχει σχέση δηλαδή το πού τοποθετείς την συνείδησή σου.
quote:
Είναι σαν να βλέπεις γεγονότα απο μια διαδήλωση την επόμενη μέρα απο βιντεοσκόπηση.Εχουν ήδη συμβεί.Θεωρητικά επειδή το Σύμπαν δεν εχει τέλος,είναι εν δυνάμει,μια κάμερα λήψης.Το φώς το οποίο μεταφέρει τις πληροφορίες των γεγονότων ταξιδεύει εις τον αιώνα τον άπαντα,συνεχώς και αενάως.Αν είχαμε κάποιο τρόπο ταξιδιού πολύ μεγαλύτερο της φωτονικής ταχύτητας θα μπορούσαμε να <<πεταχθούμε>> αστραπιαία ας πούμε,σε μια απόσταση που το φως χρειάζεται 3.000 χρόνια να την διανύσει και να περιμένουμε τις ακτίνες που θα φθάσουν απο το 1000π.χ.
Ετσι θα βλέπουμε γεγονότα που διαδραματίσθηκαν πριν απο 3.000 χρόνια.
Αυτά ονομάζει Ακασικά Αρχεία η ανατολική φιλοσοφική σχολή,τα οποία η δυτική επιστήμη τα δέχεται όπως εξήγησα πιο πάνω,αλλά σε θεωρητικό επίπεδο.
Συμφωνώ εν μέρη.
quote:
Τώρα αν κάποιοι άνθρωποι,εχουν επιτύχει <<σκεπτονικές>> ταχύτητες ή αστραπιαία τηλεμεταφορά και μπορούν να δουν στο παρελθόν,είναι θέμα για άλλο τόπικ.Ξέρεις οτι δεν είμαι κατηγορηματκά αντίθετος σε αυτή την προοπτική.Πάντως προσωπική πείρα δεν εχω!
Ναι είσαι open mind
.
Κατα την γνώμη μου πάντα,αμα το περιπλέξουμε λιγάκι το θέμα,μπορούμε να πούμε οτι ισχύουν και τα δύο,δηλαδή και το οτι τα πάντα έχουν ήδη γίνει,αλλα και το οτι συμβαίνουν τώρα,αυτήν την στιγμή. Αυτό που καθορίζει τα πάντα είναι η συνείδηση του ατόμου.Αμα η συνείδηση είναι ευθυγραμμισμένη με το τώρα,τότε ακτινοβολεί,στέλνει και λαμβάνει ενέργεια(πληροφορίες στην συγκεκριμμένη περίπτωση,) πίσω και μπροστά ταυτόχρονα.Απο πίσω εννοούμε,την χαμηλή συχνότητα των σωματιδίων και μπροστά την υψηλή.
Η στιγμή τώρα είναι σχεδόν μηδαμινή σε έναν άνθρωπο,είναι απειροελάχιστη.Κάποιος που έχει εξασκηθεί και έχει "μπεί" για τα καλά στο τώρα,βλέπει τον χρόνο όπως είναι,μια ψευδαίσθηση δηλαδή.
Όπως καταλαβαίνεις,βάζω και την συνείδηση του ανθρώπου μέσα στην εξήγηση για τον χρόνο,δεν πιστεύω οτι αυτά τα δύο πρέπει να χωρίζονται.
Τέλος πάντων για να κλείσω.Μιλάω μόνο για τα δικά μου πιστεύω,και δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον( εξάλου αυτό δεν γίνεται,άμα ο άλλος δεν το θέλει). Και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν έχω το αλάθητο.![]()
Edited by - alex22 on 27/10/2011 08:47:41
ΟΧΙ!!!
-ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ
-ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
-ΣΤΑ ΕΥΦΥΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
-ΜΕ ΓΝΩΣΗ,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,ΑΓΑΠΗ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ – 26/10/2011 :Είναι σαν να βλέπεις γεγονότα απο μια διαδήλωση την επόμενη μέρα απο βιντεοσκόπηση.Εχουν ήδη συμβεί.Θεωρητικά επειδή το Σύμπαν δεν εχει τέλος,είναι εν δυνάμει,μια κάμερα λήψης.Το φώς το οποίο μεταφέρει τις πληροφορίες των γεγονότων ταξιδεύει εις τον αιώνα τον άπαντα,συνεχώς και αενάως.
Ναι φίλε μου, συμφωνώ.
Η κολοσσιαία , και ωστόσο πεπερασμένη , ταχύτητα του φωτός συνεπάγεται μια παράδοξη συνέπεια :
Ό,τι “ζούμε” μέσα στο παρελθόν του Σύμπαντος. Ποτέ στο παρόν του .
Ακόμη και τον πιο κοντινό μας Ήλιο τον βλέπουμε με χρονική αναδρομή οκτώ λεπτών , όσο χρειάζεται το φως για να φθάσει στη Γη . Ενώ κάποια αστέρια , που θαυμάζουμε μια καθαρή νύχτα στον ουρανό , μπορεί προ πολλού να έχουν εκραγεί ή να έχουν εξαφανιστεί σιωπηλά σε μαύρες τρύπες .
Το γεγονός ότι το φως δεν διαδίδεται ακαριαία επιτρέπει λοιπόν στο Σύμπαν να κρύβει ζηλότυπα το σημερινό του πρόσωπο . Από την άλλη , σαν το ίδιο το φως να έχει τύψεις για την στάση του , μας αφήνει να δούμε βαθύτερα στον χώρο και στον χρόνο .
Ο έναστρος ουρανός μοιάζει με μια περίεργη μηχανή του χρόνου .
Όσο βαθύτερα στον χώρο διεισδύει ο άνθρωπος , και συλλαμβάνει ακτινοβολίες από απόμακρους γαλαξίες και άστρα , τόσο πιο πλούσια αποκαλύπτονται στα έκπληκτα μάτια του το παρελθόν και η δομή του Σύμπαντος .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Είναι όντως εκστατικό το γεγονός,ότι παρατηρώντας τον έναστρο ουρανό βλέπεις πίσω,πολύ πίσω στο χρόνο.Υπάρχει κίνηση εκεί έξω.Σαν ένα θέατρο με "μουγκούς" ηθοποιούς.
Βλέπεις στο τηλεσκόπιο την κίνηση καρέ-καρέ και σε πιάνει δέος,επειδή γνωρίζεις οτι βλέπεις τώρα,κάτι που έγινε πριν χιλιάδες,πριν εκατομμύρια χρόνια.Αν δεν "ζορίσεις" τον εγκέφαλό σου,βάζοντάς του την πληροφορία αυτή,θα νομίζει οτι παρατηρεί γεγονότα σε παρόντα χρόνο.Δεν καταλαβαίνει το μάτι απο αποστάσεις,απο χρόνους και απο παρελθόν και μέλλον.Το μάτι βλέπει πάντα στο "τώρα".
Βλέπουμε ενα έναστρο κομάτι του ουρανού σήμερα και αύριο ίσως δεν το ξαναδούμε.Απλά επειδή οι τελευταίες ακτίνες του,έφθασαν και πέρασαν απο εμας,συνεχίζοντας το ταξίδι τους,ενώ η πηγή τους δεν υπάρχει πλέον στον δικό μας παρόντα χρόνο.
Ετσι και ο δικός μας κόσμος,είναι παρελθόν για κάποιους άλλους που τυχόν θα μας παρατηρούν μερικές χιλιάδες ετη φωτός μακρυά.Εμείς όμως ζούμε στο "τώρα" μας,το δικό μας αποκλειστικό τώρα.Ακόμη και άν υπήρχαν κάτοικοι στον κοντινότερο πλανήτη σε μας,τον Αρη,ακόμη και αυτοί δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στο πραγματικό δικό μας "τώρα".Ούτε εμείς στο δικό τους!
Εχουμε δηλαδή την αποκλειστικότητα του παρόντος χρόνου?Τού "τώρα"?
Οχι δεν την έχουμε όλοι μας.Αλλο το "τώρα" των κατοίκων της Αθήνας και άλλο το "τώρα" των κατοίκων της Μελβούρνης.Εστω και αυτο το απειροελάχιστο χρονικό διάστημα που διανύει η πληροφορία μεταξύ Αθήνας και Μελβούρνης,διασαλεύει την ακριβή έννοια του "τώρα" και την διαφοροποιεί για τον κάθε κάτοικο των πόλεων του παραδείγματος.
Πού καταλήγουμε όμως?
Τελικά το τώρα υπάρχει μόνο μέσα στον εγκέφαλο του καθενός απο εμας και είναι διάφορον με του άλλου,έστω και αν αυτός ευρίσκεται μισό μέτρο μακρυά μας.
Δεν βρίσκω πιο απλά λόγια να περιγράψω την πραγματικότητα και την σχετικότητα του μεγέθους "τώρα" ανάλογα με τον δέκτη της οπτικής παρατήρησης.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.