- Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η ΛΕΞΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΑΡΙΑ.Ο ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΟΩΣ Ο ΚΕΛΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΦΗΝΗ ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΩΣ ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΣ ΗΠΑ ΠΕΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΚΕΛΣΟ
ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΤΖΑΜ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΛΣΟ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ
αφου τον εφτιαξε ομως ειδε ποσο δραστηριος και ανυσηχος ηταν και φοβηθηκε οτι θα τα καταστρεψει ολα! ετσι αποφασισε να φτιαξει τον τουρκο για να τον κανει καλα!
τους εβαλε λοιπον σε ενα ταψι και αυτη αρχισαν και παλευανε παλευανε ολη την μερα μεχρι που σκοτινιασε και απο την κουραση σταματησαν και εκατσαν κατω!
ο αλλαχ ηταν τοσο απελπισμενος , τιποτα δεν μπορουσε να τον κανει καλα μεχρι και ο τουρκος τα ειχε βρει σκουρα και τωρα ο ελληνασ δεν τον αφηνε ησυχο!!!!
σκεφτηκε πολυ λοιπον και του ηρθε μια ιδεα!!!!!
εφτιαξε αλλον εναν ελληνα και τον εβαλε και αυτον στο ιδιο ταψι!!!!!
απο τοτε οι δυο ελληνες τσακωνοντουσαν μεταξυ τους και αφησαν τον τουρκο ησυχο!!!!!!!!!
Μα η σκέψη μου….. είναι στο ΘΕΟ….. η στην εικόνα που έχω για το ΘΕΟ?
Αν ο ΘΕΟΣ είναι ΕΙΚΟΝΑ μέσα μου, *(δεν τον βιώνω δηλαδή) είναι σκέψεις μόνο… τότε αρχίζουν και έχουν σημασία τα τελετουργικά, η παράδοση, τα θαύματα, και η ΠΙΣΤΗ του φόβου και της ανταμοιβής για εδώ η αλλού. Μπορεί αυτο να μου δίνει κουράγιο, ελπίδα, να με κάνει να αισθάνομαι για λίγο καλά….μα η σύγκρουση και ο φόβος μέσα μου δεν τελειωνουν... με τέτοια ΠΙΣΤΗ! ( Δρα σαν την ασπιρίνη στον πονοκέφαλο….Ακούς Χριστοδουλε?
)
Ο Θεός δεν είναι στο ΤΕΛΟΣ των σκέψεων και των πράξεων μας…Είναι ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ σε ότι …
Κάποιοι ξεκινούν (να τον βρουν!!!!) δίνοντας προσοχή στην ΚΑΡΔΙΑ, κάποιοι άλλοι στο ΝΟΥ….μα κάπου στο δρόμο χάνονται….. Η κατανόηση της σκέψης/ λειτουργίας του ΝΟΥ, είναι η ΑΡΧΗ/ΤΕΛΟΣ της κατανόησης του Εαυτού……
……Εκεί…Στην ΕΝΩΣΗ του ΝΟΥ και της ΚΑΡΔΙΑΣ…υπάρχει ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΠΕΡΑΝΤΩΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗ….(καμία απόσταση από το ΘΕΟ… που δεν είναι ΕΙΚΟΝΑ.)
Ελευθερε μην μας μαλωνεις! ![]()
quote:
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΚΕΛΣΟΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΤΖΑΜ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΛΣΟ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ
ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Καλα, εσυ φιλε μου, ζητας συγνωμη -ως συνηγορος- για τον ΑΒΒΑ, εμενα "βλεπεις" σαν δικηγορο;;;
Θα περιμενα παντως περισσοτερη ευθιξια και τιμιοτητα και να περισσευε λιγο θαρος ωστε να αιτηθει η συγνωμη απο ολους τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ". Εκτος και αν για σας οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ειναι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ..
Αλλα και αυτοι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεν υποφερονται. Ακους εκει να μη δεχονται "ενας θεος ενας βασιληας", να μην υπακουν στο "πιστευε αυτο που σου λεω εγω και μη τη ψαχνεις",να μη συμφωνουν στο "η εξουσια δοθηκε στους αρχοντες απο το θεο",να μη πιστευουν οτι "ο θεος μου ψυθιριζει στο αυτι( η με παιρνει στο κινητο) και εγω σας μεταβιβαζω το θελημα του" και το χειροτερο να ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!
Αγαπητε μου ΠΛΑΤΩΝΑ, τι καινα δαιμονια εισαγεις;;; Να μη φοβομαστε το Θεο;;;
Τι θα μεινει απο τις "θειες λειτουργιες" αν φυγουν οι λεξεις "δεομαι, δεηση, μετα φοβου, δεομεθα σου, ΔΕΟΣ κλπ";;;
Αδειες σελιδες;;
Γνωριζεις πως θα καταντησει ο ανθρωπος αν δε φοβαται;;;
Καταλαβαινεις οτι τα προβατα δε θα φοβουνται τη γκλιτσα του τσομπανη;;;Αντε ..αρμεξτα τοτε αν μπορεις!!!
Αμαν, φιλε μου Πλατωνα...Με τις "καταλυτικες σου ιδεες" θα καταντησουμε στο τελος ολοι Ε Λ Ε Υ Θ Ρ Ο Ι !!!!
ΠΛΑΤΩΝΑΣ esoterica
quote:
Η κατανόηση της σκέψης/ λειτουργίας του ΝΟΥ, είναι η ΑΡΧΗ/ΤΕΛΟΣ της κατανόησης του Εαυτού……
Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια φίλε μου. Και αξίζει περισσότερο από όλες τις άλλες «αλήθειες» που προτάθηκαν μέχρι τώρα. Το κάνω πιο υλιστικό. Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλος, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε. Γιατί η σκέψη, η αντίληψη, τα αισθήματα, συναισθήματα, νόηση, διανόηση, φαντασία και όλα όσα κάνουν τον άνθρωπο-άνθρωπο είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του εγκεφάλου. Έχει αποδεικτεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι και η «καρδιά», δηλαδή τα αισθήματα, είναι κι αυτά αποτέλεσμα της λειτουργίας του εγκεφάλου. Στην πραγματικότητα είναι κάποιες εκκρίσεις. Εντάξει μας συναρπάζουν, μας οδηγούν σε άλλους κόσμους αλλά. . . είναι εκκρίσεις. Πολλές φορές μάλιστα από τον εγκέφαλο στον εγκέφαλο. Τώρα γιατί αυτές και όχι οι άλλες, γιατί τώρα και όχι πριν ή μετά, γιατί αυτή η δόση και όχι η άλλη άγνωστον. Το μελετά η επιστήμη. Όλοι έχουμε ακουστά εκείνο το χαπάκι που δίνουνε στον σύζυγο της νεκρής αγαπημένης του ας πούμε, προκειμένου να τον ηρεμήσουν, μήπως και κάνει καμιά τρέλλα πάνω στην απελπισία του.
Στην κουβέντα μας όπωσδήποτε πρέπει να περάσουμε και σε τέτοιες εξερευνήσεις. Η προτροπή μου για αναφορά στις ακραίες καταστάσεις κολλάει κι εδώ.
Πάντως ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, ο εαυτός μας τελικά δεν είναι ούτε ο εγκέφαλος μας ούτε η λειτουργία του. Ο εγκέφαλος μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, αλλά δεν μπορεί να είναι ο εαυτός. Πρέπει να πάμε πιο βαθειά. Μέσα στις πολλές ιδέες που έριξα, ρίχνω κι αυτήν:
Πέστε τη γνώμη σας φίλοι μου. Ένα δευτερόλεπτο πριν την ένωση του σπερματοζωαρίου με το ωάριο που δημιούργησαν το πρώτο μας κύτταρο, εμείς υπήρχαμε ή όχι; Προσέχτε τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου. Το πρώτο κύτταρο μας λέμε. Ποιούς ΜΑΣ; Δείτε και τη διπλό νόημα του ΜΑΣ. Όταν λέμε η μύτη μας εννοούμε ότι αυτή η μύτη μας. . .ανήκει. Όταν λέμε η ομαδάρα μας, εννοούμε ότι ανήκουμε εμείς σ αυτήν.
Ακραίες καταστάσεις: Μια κοπέλλα την ώρα που . . .σιδερώνει ρούχα, δέχεται επίθεση από ένα ψυχασθενικό ρεμάλι και βιάζεται. Με το γεγονός αυτό η κοπέλλα νοιώθει αποτροπιασμό και αηδία, και αν ήταν τρόπος θα ήθελε αυτό να μην είχε συμβεί ποτέ. Το ρεμάλι ούτε που κατάλαβε και καθόλου τι έκανε το . . . κτήνος. Απλώς το έκανε. Δεν είχε άλλο σκοπό πλήν του να . . . .
Και όμως η κοπέλλα έμεινε έγκυος και γέννησε μωρό. Τι λειτούργησε εκεί πέρα;
Θυμίζω. Ψάχνουμε τον εαυτό. Το πραγματικό είναι.
Προσπαθούμε να απαντήσουμε:
Ποιός είσαι; (Η απάντησε αυτή δώθηκε από τον cube και την θεωρώ σωστή).
Τι είσαι;
Που είσαι;
Πότε είσαι;
Πότε δεν είσαι;
Ελεύθερος
Το να βγεις από το μαντρί ενός ΙΣΜΟΥ είναι σχετικά εύκολο…. Το να βγεις, η καλύτερα να κατανοήσουμε το μαντρί του Εαυτού είναι το πρόβλημα….. ![]()
Ο ΕΑΥΤΟΣ φίλε Ελεύθερε,…. δεν είναι μόνο το όνομα που έχεις, μα πολλά πράγματα μαζί. Για να σου δώσω μια εικόνα….είναι το σπίτι σου, ο λογαριασμός σου στην τράπεζα, η γυναίκα σου, το παιδί σου….τα πιστεύω σου…..και χίλια δυο ακόμα. Κάτι να συμβεί σε ένα από αυτά που ανάφερα… ανησυχούμε, πονούμε….και πάει λέγοντας. Το Ποιος είμαι / είσαι… μπορεί κάποιος να δώσει μια απάντηση, που αυτός θεωρεί σωστή…. μπορεί και εσύ να την θεωρήσεις σωστή…ΜΑ!![]()
Σε κάποιο ίδρυμα συναντιούνται δυο…. και συστήνονται.
Καλημέρα, είμαι ο Ναπολέων.. λέει ο ένας,
Καλημέρα είμαι ο Ιησούς απαντάει ο άλλος…
Βλέπεις, αυτούς τους ονομάζουμε ψυχασθενείς……και τους θεωρούμε άρρωστους γιατί πιστεύουν πως είναι κάποιος άλλος… μα ποτέ δεν σκεφτόμαστε πως στην ίδια διαδικασία σκέψης / Ψυχασθένειας, μπορεί να είμαστε (εγκλωβισμένοι / μαντρωμένοι) οι περισσότεροι, μιας και ότι προανέφερα είναι μέρος του Εαυτού μας… Φυσικά οι ιδικοί…. ψυχίατροι / ψυχαναλυτές θα σπεύσουν να μας διαβεβαιώσουν πως ήμαστε καλά…. και πως έτσι πρέπει να λειτουργούμε….ΜΑ!![]()
Ποιος είμαι…μπορούν να δοθούν χιλιάδες απαντήσεις, που θα θεωρηθούν σωστές….μα στο
Ποιος Πραγματικά Είμαι…ίσως να θέλει πολύ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ δουλειά…
Τώρα για το τι έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας….για τις εκκρίσεις του σώματος και όλα αυτά τα συναρπαστικά που διαβάζουμε…τα τοποθετώ στο μέρος των γνώσεων, σαν να λέμε τα έχω υπ όψιν..
Ο λόγος ?
Όσες απαντήσεις και να δοθούνε….θα ικανοποιούν ένα μέρος του εαυτού. Θέλω να δω αν υπάρχει κάτι πέραν του εαυτού…και αν θες του γνωστού.
Πως ξέρω ότι υπάρχει?
Είναι πολύ απλό.
Η φύσις έχει Αρμονία, Τάξη, Ομορφιά, Χώρο,…..κάτι που ο ΕΑΥΤΟΣ μας *(το μεσα μας) δεν εχει...η σπανιζει!![]()
Επίσης, η παρατήρηση / διαίσθηση μου λέει πως η ΕΠΙΣΤΗΜΗ, αν και είναι στη διάθεση μας,…και τη χρησιμοποιούμε…. σαν κύριο εργαλείο έρευνας, *(άλλες φορές για κάλους σκοπούς άλλες όχι) επεξεργάζεται, (με ότι ονομάζουμε Σκεφτόμενο ΝΟΥ)….σκέψεις! ΜΑ!
Τι είναι η σκέψη?
Ο σκεφτόμενος Νους δεν διαμορφώθηκε από τις σκέψεις?
Και εδώ γελάνε….!!!![]()
![]()
Γιατί ? Γιατί οι σκέψεις διαμορφώνουν συνεχώς τον ΕΑΥΤΟ! Σήμερα ΕΙΜΑΙ ότι έκανα /σκέφτηκα χτες, και αύριο ΘΑ ΕΙΜΑΙ ότι κάνω / σκέφτομαι τώρα!
Ω μα τότε η σκεψη/εμεις...ειναι στενά συνδεδεμένη με το ΧΡΟΝΟ!
Μα τότε…σκεψου και αυτο...![]()
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ….
τι είσαι;
Που είσαι;
Πότε είσαι;
Για όλα αυτα υπάρχει κάτι κοινό!
ΧΡΟΝΟΣ!
Πότε δεν είσαι;
ΕΛΑ ΝΤΕ! ![]()
Πλάτωνας.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 12/09/2003 09:55:37
Θεωρώ όμως ότι το όνομα είναι εκείνο που συγκεκριμενοποιεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ταυτότητα. Δεν είπα ότι είναι ο εαυτός. Ο εαυτός θα αποκαλυφθεί με την απάντηση στην ερώτηση τι είσαι-είμαι.
Εάν δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερη απάντηση στο ποιός είσαι, τότε αναγκαστικά πρέπει να θεωρήσουμε το όνομα ως την πιο σωστή.
Εάν χάσω ότι έχω και δεν έχω πάλι θα είμαι ο Ελεύθερος. Αν χάσω και το μυαλό μου και λέω ότι είμαι ο Ναπολέων, πάλι θα είμαι ο Ελεύθερος. Ο τρελλο Ελεύθερος σ’ αυτή την περίπτωση
Γενικά θεωρώ ότι πρέπει να είναι δυνατόν να τα χάσω-πετάξω όλα και να υπάρχω ακόμα, εκτός κι αν χαθεί-πετακτεί κάτι τελευταίο. Ε εκείνο το τελευταίο είναι ο εαυτός. Είναι η απάντηση στο τι είσαι. Θα τη βρούμε;
Αυτά που λες με το χρόνο οδηγούν σε σκέψεις . . .συναρπαστικές. Ναι το εννοώ. Οι σκέψεις και οι ιδέες βεβαίως και συναρπάζουν. Όσο τίποτε άλλο τολμώ να πω
.
Ελεύθερος
θα την κατανοησετε σε βαθος,αν μελετησετε,
την συμπεριφορα εκκλησιας-καλογερων,
στο Βυζαντιο,
βοηθεια μας...
Bλέπω οτι διάλεξες για nickname το ABBAΣ ΠOIMHN. Σου είπε κανείς ότι είμαστε πρόβατα ; Γιατί ποιμένα μόνο τα πρόβατα έχουν.
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
Φυσικά είναι δύσκολες και μόνο πραγματικά ψαγμένοι μπορούν να έχουν πιθανότητες να απαντήσουν. Θα βοηθήσετε; Διαβάστε όμως πρώτα το τόπικ από την αρχή. Μπορείτε να δώσετε απαντήσεις είτε εξάγοντας τις από την όλη κοσμοθεώρηση που αντιπροσωπεύετε είτε εντελώς προσωπικές. Εξαιρετικοί φίλοι έδωσαν κάποιες απαντήσεις και σχόλια, αν θέλετε σχολιάστε κι εσείς.
Ελεύθερος