ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ar_iaΜέλος
10/11/2009, 23:09:56
quote:
Robben
quote:

quote:
Robben
Οσοι δεχτηκαν τον Ιησου ειναι παιδια του θεου.....

ar_ia

Όσοι δεν τον δέχτηκαν ποιανού παιδιά είναι δλδ?
Και αν δεν είναι παιδιά του Θεού τότε πως είναι ο δημιουργός των πάντων??????

Του θεου παιδια δεν ειναι παντως. Και αλλο ειναι ο θεος ως δημιουργος (ολων μας) και αλλο Πατερας (οσων δεχτηκαν τον Ιησου). Αρχη ευαγγελιου Ιωαννη.

Άντε την γλύτωσες Αίολε δεν θα γίνεις αλκοολικός ακόμη...

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

10/11/2009, 23:45:05
Εγώ θα πρότεινα με την σειρά μου να ηρεμήσουν λίγο τα «πνεύματα» και να σταματήσει η ειρωνεία και οι χαρακτηρισμοί που προβαίνουν κάποιοι…

Ας μάθουμε επιτέλους ότι ο διάλογος δεν γίνεται μέσα από την ειρωνεία και τις προσβολές, αλλά μέσα από σωστά δομημένα επιχειρήματα, μέσα από την ικανότητα και την δυνατότητα που… έχουμε να ακούσουμε τον συνομιλητή μας και όχι τον ίδιο μας τον εαυτό μας , και επιτέλους ότι ο διάλογος είναι ένα μέσο επικοινωνίας και αναζήτησης και όχι μέσο επιβεβαίωσης του εγωισμού μας

RobbenΜέλος
11/11/2009, 00:43:52
quote:

Τι λες άνθρωπέ μου;
Το ευαγγέλιο παρουσιάζει τον Καϊάφα να ρωτάει τον Ιησού αν αυτός είναι "ο υιός του θεού", λες και αυτό αποτελεί βλασφημία.

Τον κατηγορουσαν για βλασφημια επειδη ειπε ότι είναι Υιος του θεου, ενώ ο νομος τους ελεγε τα ιδια. Η διαφορα είναι ότι ο Ιησους είναι κατά φυση Υιος θεου.

Λεει λοιπον ο Ιωαννης……
’’ Διά τούτο λοιπόν μάλλον εζήτουν οι Ιουδαίοι να θανατώσωσιν αυτόν, διότι ουχί μόνον παρέβαινε το σάββατον, αλλά και Πατέρα εαυτού έλεγε τον Θεόν, ίσον με τον Θεόν κάμνων εαυτόν. (5 κεφαλαιο , 18)

quote:
Ο όρος "υιός του θεού" (μπεν Ελοχιμ)αποτελούσε τίτλο που (μεταξύ άλλων) αποδιδόταν σε όλους τους Εβραίους (Εξ. 4,22). Ετσι, ο κάθε Εβραίος μπορούσε να θεωρεί τον εαυτό του "υιό του θεού" πράγμα που αγνοεί ο Ματθαίος (και συ προφανώς).

http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/exo4.pdf

Τον Ιησου τον κατηγορησαν επειδη εκανε τον εαυτο του ΙΣΟ με τον θεο. Κατά φυση λοιπον. Κατι που δεν εκανε κανεις Ιουδαιος. Επομενως σωστα γραφει ο Ματθαιος.
Οσο για τον τιτλο που λες, που το λεει στο λινκ που δινω?
(Είναι το εβραικο κειμενο και η αγγλικη μεταφραση).
Στην μεταφραση λεει…’’ And thou shalt say unto
Pharaoh, Thus saith the
LORD, Israel [is] my son,
[even] my firstborn

And I say unto thee, Let
my son go, that he may
serve me: and if thou refuse
to let him go, behold, I will
slay thy son, [even] thy
firstborn.

Από πού προκειπτει από το εδαφιο που δινεις ότι το Μπεν ελοχιμ αποτελουσε τιτλο, και αν αποτελουσε, από πού φαινεται ότι εννοει κατ ουσια θεοι? Διοτι (όπως εδειξα παραπανω) ο Ιησους κατηγορηθηκε όχι μονο για τον τιτλο αυτό, αλλα επειδη εκανε ΙΣΟ τον εαυτο του με τον Θεο.
Και αυτό εννοουσε ο Καιαφας.

RobbenΜέλος
11/11/2009, 00:52:51
quote:

Να δεις διάλογο που θα έχεις europaios2!
Χαααχαχαχα!

Να δεις τι ωραιο διαλογο που θα εχεις με μενα......
11/11/2009, 01:24:24
Αίολος
Δεν προτίθεμαι να σου εξηγήσω κάτι, δεν έχει νόημα.
11/11/2009, 01:41:06
quote:

quote:
ψηλός
Έλεος πια. Άιντε πάρτε το κουβαδάκι σας και παίξτε παρέκια!!!!

Μέχρι να ανοίξεις το δικό σου πριβέ φόρουμ θα παίζουμε με τα ίδια κουβαδάκια αν δεν σου αρέσει….πρόβλημα δικό σου όχι δικό μου.

Το ότι το φόρουμ δεν είναι πριβέ, δεν σημαίνει αυτομάτως πως ο καθένας έχει δικαίωμα να περιφέρεται ελεύθερα και να λερώνει με κάθε λογής ανοησία όποιο θέμα του δημιουργεί κόμπλεξ.

Κανείς δεν σε κάλεσε στο παρόν θέμα. Αν ήθελες κάτι να πεις, υπάρχουν ένα σωρό ωραίοι τρόποι. Αν δεν έχεις κάτι το ουσιώδες να πεις, τότε σιώπα.
Η ειρωνία και ο χλευασμός δεν σε κάνει μάγγισα. Ούτε εσένα, ούτε και τον Αίολο!!!

quote:

Όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα που λες …….όταν θα δίνετε απαντήσεις σοβαρές δίχως να υποτιμούν την νοημοσύνη του συνομιλητή σας τότε θα σας αντιμετωπίζουν και οι άλλοι σοβαρά.

Τόσο σοβαρές, όσο και τα δικά σου σχόλια;
Την επόμενη φορά που κάποιος θα θελήσεις να ανοίξει ένα θέμα, θα ρωτήσει πρώτα εσένα και, αν εσύ το εγκρίνεις, τότε θα το ανοίξει, εντάξει;

Άντε, λοιπόν, τώρα μπορείς να πας να παίξεις σε άλλη γειτονιά.

11/11/2009, 03:29:24
εκπρόσωπε ΟΟΔΕ

quote:
Λεει λοιπον ο Ιωαννης……
’’ Διά τούτο λοιπόν μάλλον εζήτουν οι Ιουδαίοι να θανατώσωσιν αυτόν, διότι ουχί μόνον παρέβαινε το σάββατον, αλλά και Πατέρα εαυτού έλεγε τον Θεόν, ίσον με τον Θεόν κάμνων εαυτόν

Ο Ιησούς σε κανένα σημείο της διδασκαλίας του δεν εξίσωσε τον εαυτό του με το θεό. Ίσα ίσα, διαχώρισε πλήρως τον εαυτό του από το θεό

"είπε δε αυτώ ο Ιησούς: Τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός, ει μη ο θεός" (Λουκ. 18:19)

Δηλαδή: Εγώ δεν είμαι θεός για να με λες αγαθό. Μόνον ο θεός είναι αγαθός.

Ο Ιωάννης, επειδή καταλαβαίνει τις ανοησίες που γράφουν οι άλλοι τρεις περί δίκης και βλακωδών κατηγοριών και γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει δίκη με τέτοιο κατηγορητήριο, όπως επίσης γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η δίκη όπως την περιγράφουν οι τρεις καμπαλέρος, ώστε σε κάθε σειρά να παραβιάζεται ο νόμος τουλάχιστον 5 φορές, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ.

Η ερώτηση ήταν για τον Καϊάφα και ο Ιωάννης δεν περιγράφει καμία ανάκριση/δίκη/προκαταρκτική εξέταση/ΕΔΕ από τον Καϊάφα.

macedon

ar_iaΜέλος
11/11/2009, 10:25:03
quote:
ψηλός

Το ότι το φόρουμ δεν είναι πριβέ, δεν σημαίνει αυτομάτως πως ο καθένας έχει δικαίωμα να περιφέρεται ελεύθερα και να λερώνει με κάθε λογής ανοησία

Aκριβώς.
Γι΄αυτό μην λες ανοησίες.
quote:
ψηλός
όποιο θέμα του δημιουργεί κόμπλεξ.

Συμφωνώ.
Γι' αυτό σταματήστε το κόμπλεξ ανωτερότητας πως τάχα είστε οι πρωτομάστορες της "αγάπης" γιατί αυτό που βγάζεις τώρα είστε στην πραγματικότητα.

quote:
ψηλός
Κανείς δεν σε κάλεσε στο παρόν θέμα.

Σιγά μην σου ζητάω και την άδεια.
quote:
ψηλός
Αν ήθελες κάτι να πεις, υπάρχουν ένα σωρό ωραίοι τρόποι.

Για να υποδείξεις ωραίους τρόπους σε κάποιον πρέπει πρώτα
να έχεις ο ίδιος .

quote:
ψηλός
Αν δεν έχεις κάτι το ουσιώδες να πεις, τότε σιώπα.

Αυτό σου συνιστώ να το κάνεις οποσδήποτε.

quote:
ψηλός
Η ειρωνία και ο χλευασμός δεν σε κάνει μάγγισα. Ούτε εσένα, ούτε και τον Αίολο!!!

Κάνε μια βόλτα σε παλαιότερα ποστ με απαντήσεις σου και μετά κάτσε μπροστά στον καθρέφτη και πέστα.

quote:
ψηλός
Τόσο σοβαρές, όσο και τα δικά σου σχόλια;
Την επόμενη φορά που κάποιος θα θελήσεις να ανοίξει ένα θέμα, θα ρωτήσει πρώτα εσένα και, αν εσύ το εγκρίνεις, τότε θα το ανοίξει, εντάξει;

Α δεν έχω πρόβλημα, μάλλον εσύ θα το έχεις πάλι γιατί εγώ διασκεδάζω με την "αγάπη που βγάζετε.

quote:
ψηλός
Άντε, λοιπόν, τώρα μπορείς να πας να παίξεις σε άλλη γειτονιά.

Αυτό δεν γίνεται, περιμένω να διαβάσω τι θα γράψεις για την "Αγάπη" μιας και είναι το θέμα του ποστ.

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

11/11/2009, 11:34:57
Αίολος σου βρήκα 3 εικονοποιημένα τραγούδια που πιθανόν να σε βοηθήσουν να αντιληφθείς τις διαφορές

Ένστικτα
http://www.youtube.com/watch?v=WtAf7CswNz4&feature=related

Μαγεία
http://www.youtube.com/watch?v=SFpdJ0q1hj4&feature=related

Θείος έρως
http://www.youtube.com/watch?v=MclLF473XtA

11/11/2009, 13:18:16
quote:
macedon:
εκπρόσωπε ΟΟΔΕ

Η ΟΟΔΕ έχει επίσημη ιστοσελίδα, να αναζητήσεις εκεί τους εκπροσώπους της, εδώ ο καθένας εκπροσωπεί τον ευατό του.....αλλά σας έχουν γίνει φαντάσματα ε?

quote:
macedon:

Ο Ιησούς σε κανένα σημείο της διδασκαλίας του δεν εξίσωσε τον εαυτό του με το θεό. Ίσα ίσα, διαχώρισε πλήρως τον εαυτό του από το θεό

"είπε δε αυτώ ο Ιησούς: Τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός, ει μη ο θεός" (Λουκ. 18:19)

Δηλαδή: Εγώ δεν είμαι θεός για να με λες αγαθό. Μόνον ο θεός είναι αγαθός.

Ο Ιωάννης, επειδή καταλαβαίνει τις ανοησίες που γράφουν οι άλλοι τρεις περί δίκης και βλακωδών κατηγοριών και γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει δίκη με τέτοιο κατηγορητήριο, όπως επίσης γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η δίκη όπως την περιγράφουν οι τρεις καμπαλέρος, ώστε σε κάθε σειρά να παραβιάζεται ο νόμος τουλάχιστον 5 φορές, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ.

Η ερώτηση ήταν για τον Καϊάφα και ο Ιωάννης δεν περιγράφει καμία ανάκριση/δίκη/προκαταρκτική εξέταση/ΕΔΕ από τον Καϊάφα.

Για να δούμε τι λέει και ο Ιησούς:

κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο μέσω εμού"" Ιω. 14:6

"και ό,τι άν αιτήσητε εν τω ονόματί μου, τούτο ποιήσω, ίνα δοξασθή ο πατήρ εν τω υιώ" Ιωάνν. 14:13

Ιωάνν. 8,58
"είπεν αυτοίς ο Ιησούς, αμήν αμήν λέγω υμίν, πριν ΑΑβραάμ γενέσθαι ΕΓΩ ΕΙΜΙ."
Λίγο δύσκολο λοιπόν να υπήρχε ο Ιησούς και τότε που δίδασκε την Καινή Διαθήκη αλλά και πριν από τον Αβραάμ...εκτός εάν ήταν ο Υιός του Θεού....

Κατα Ιωάννη κεφ.Δ' στοιχ.25-26 "....λέγει αυτώ η γυνή, οίδα ότι Μεσσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός, όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα".... λέγει αυτή ο Ιησούς, "εγώ ειμί ο λαλών σοι."

Δεν περιγράφει τη δίκη ο Ιωάννης γιατί προφανώς την περιέγραψαν οι άλλοι τρεις, ο Ιωάννης έγραψε τελευταίος το Ευαγγέλιο του, το έγραψε λοιπόν κατά το δικό του σκεπτικό ......και όχι το δικό σου.......κακό αυτό ε?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).