- What if this was a womens world??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

μη στεναχωριεσε εδω ειμαι εγω!!!!
υ.γ.
αν κοριτσι μου στα 28 τραγουδας μαμα γερναω τι να πουμε και εμεις?????

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι
quote:
Ο πατερας ειναι(ηταν) παντα αυστηρος και απολυταρχικος, αντιθετα απο τη μητερα η οποια ειναι παντα γλυκια,στοργικη και υπερπροστατευτικη.-------------------------------------------------------------------
Δεν θα το έλεγα αγαπητέ φίλε.. οι καιροί έχουν αλλάξει ο τύπος του πατέρα που αναφέρεις .. πλέον δεν υπάρχει..
Ελπιζω να διαβαζεις ποιο προσεκτικα στο μελλον φιλε allzzaro.
quote:
Και εδώ ΔΕΝ θα συμφωνήσω φίλε μου .. εγώ μάλιστα δεν θα κάνω κανέναν απολύτως διαχωρισμό για το ποιανού ο ρόλος είναι πιο ιερός.. και δεν νομίζω κανείς στον κόσμο να μπορεί αυτό να το πεί.
Απορώ με ποιά κριτήρια κρίνεις ποιανού απο τους δύο ο ρόλος είναι πιο ιερός.. Πράγματι απορώ...
Ιερος...οσον αφορα το θεμα παιδειας.Και οσον αφορα την κοινωνικη ευημερια.Ιεροτερο δεν σημαινει σημαντικοτερο...
quote:
Και εδώ θα διαφωνήσω.. οχι και τόσο με τα λεγόμενα σου.. αλλά με την παράλειψή σου.. Ενα παιδί για να μεγαλώσει χρειάζεται και τους δύο γονείς ακριβώς το ίδιο.. τα σενάρια αυτού του είδους θίγουν τους πατέρες ανα τον κόσμο..
Δεν αντιλεγω...ομως εδω μιλαμε για την γυναικα...

quote:
μη στεναχωριεσε εδω ειμαι εγω!!!!
υ.γ.
Ευχαριστώ!!!
quote:
Επίσης!
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Βασικά φιλενάδα!(πολύ μ'άρεσε)
έχω μεγάλα αδέρφια και όταν ήταν 28 ήταν πολύυυυυυυυ μεγάλα
και αδυνατώ να συνειδητοποιήσω ότι έχω κι εγώ πλέον αυτά τα χρόνια.
Απ'την άλλη νοιώθω πως σ'αυτά τα χρόνια δεν έχω μάθει και κάνει όσα θα ήθελα
και περνάνε γρήγορα τα άτιμα
και πρέπει να λάβω δράση,
και προσπαθώ να μην τρέμω μην είμαι ατυχής.
Πρέπει να το αποφασίσω να είμαι τυχερή
και ξέρεις νομίζω πως αυτές οι αποφάσεις είναι..........
είναι έτσι όπως είναι!
Και ξέρω 'γω μάλλον κρίση των τριάντα είναι!!!
Μιλάει λίγο κι ο Διόνυσος τώρα...![]()
Καλό βράδυ.............
εγώ στα 40 φευγα νιώθω ότι δεν έχω κάνει τίποτα ακόμη
όχι εσύ!
δε με πειράζει όμως γιατί ακόμη η ζωή είναι μπροστά μου!
φαντάσου σε σένα λοιπόν!!!
έχουμε μέλλον και θα το κάνουμε καλύτερο είτε κυβερνούν οι άντρες είτε οι γυναίκες
(και οι δυο μαζί δύσκολο εδώ δε τα βρίσκουν σε μια σχέση θα τα βρουν στην εξουσία!!)
φιλάκια !
καλημέρα!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι
και νομίζω ότι και σε δέκα χρόνια την ίδια ανικανοποίητη αίσθηση θα έχω.
Τώρα για την συγκυβέρνηση αντρών και γυναικών ζόρι όντως,
αλλά όχι και τόσο ανέφικτο...
Πρέπει να γίνει συνείδηση η αλληλοσυμπλήρωση των ειδών
και αυτό είναι εγγύηση επιτυχίας.
Πρώτα πέντε δέκα θα το πάρουνε χαμπάρι και κάποτε ίσως να γίνει η συνείδηση κτήμα όλων.
Όπως λέει κι ο Χατζής ελπίδες έχω μπόλικες μου φτάνουν μέχρι να πεθάνω...
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Τώρα για την συγκυβέρνηση αντρών και γυναικών ζόρι όντως,
αλλά όχι και τόσο ανέφικτο...
Συγνωμη που εμπλεκομαι...αλλα πιστευω πως για να υπαρξει ποτε συγκυβερνηση αντρων και γυναικων, πρεπει πρωτα οι γυναικες να καταλαβουν πως η πολιτεια τους παρεχει την ελευθερια και την δυναμη να αντιμετωπισουν ανδρες που εχουν συνηθισει στην εξουσια, και δεν την αφινουν.Το παραπονο μου απο πολλες γυναικες ειναι που δινουν δικαιωματα σε αντρες να τις εκμεταλευονται με καθε τροπο.
Στην τηλεοραση δεν μου αρεσει που ο ρολος της γυναικας κατα 70% ειναι να κανει τη "γλαστρα" στο πλατο, την "νεραιδα" της εκπομπης.
Ελπιζω η γυναικα να ξεπερασει την μνυσηκακια που εχει αποκτησει απο την βαρβαροτητα μερικων.Να παψει να φοβαται και να πολεμησει για τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις της.Η γυναικα που εχω εγω σαν προτυπο ειναι η "Λακαινες" της Αρχαιας Σπαρτης.
Υ.Γ.
Kswtikoula, μπορει να εισαι 28, υπαρχουν αλλοι που κοντευουν τα 30 και το μυαλο τους ειναι 12χρονου παιδιου.Απο οσο εχω δει σε εσενα δεν ισχυει αυτο και πολλες φορες οι αποψεις σου δειχνουν αρκετα υψηλο νοητικο επιπεδο.(Και μη χειρωτερα να λεμε.)

quote:
Ελπιζω να διαβαζεις ποιο προσεκτικα στο μελλον φιλε allzzaro.
Οντως .. έτσι είναι.. sorry
quote:
Nαί το τόπικ αυτό.. ως θέμα εχει αυτό που έθεσε η ξωτικούλα...
quote:
Ιερος...οσον αφορα το θεμα παιδειας.Και οσον αφορα την κοινωνικη ευημερια.Ιεροτερο δεν σημαινει σημαντικοτερο...
Ειδικά στην παιδεία είναι ενα θέμα φοβερά δύσκολο και πολύπλοκο .. νομίζω οτι χρειάζεται μεγάλη πείρα για να καθοδηγήσεις σωστά ενα παιδί χρειάζεται ``σοφία`` , ``εγκράτεια`` και το κυριώτερο .. το να μπορείς να έρθεις στη θέση του παιδιού..
Ο ρόλος αυτός σίγουρα χαρακτηρίζεται ιερός.. αλλά το ποιός απο τους δύο γονείς θα τον παίξει ..επιτρέψτε μου να σας πω οτι θα πρέπει να τον παίξουν και οι δύο ταυτόχρονα.. χρησιμοποιώντας ο καθένας ολα αυτά που προανέφερα προηγουμένως σε οτι αφορά ``το να καθοδηγήσεις σωστά ενα παιδί``.
quote:Γεια στο στόμα σου!
Συγνωμη που εμπλεκομαι...αλλα πιστευω πως για να υπαρξει ποτε συγκυβερνηση αντρων και γυναικων, πρεπει πρωτα οι γυναικες να καταλαβουν πως η πολιτεια τους παρεχει την ελευθερια και την δυναμη να αντιμετωπισουν ανδρες που εχουν συνηθισει στην εξουσια, και δεν την αφινουν.Το παραπονο μου απο πολλες γυναικες ειναι που δινουν δικαιωματα σε αντρες να τις εκμεταλευονται με καθε τροπο.
Στην τηλεοραση δεν μου αρεσει που ο ρολος της γυναικας κατα 70% ειναι να κανει τη "γλαστρα" στο πλατο, την "νεραιδα" της εκπομπης.
Ελπιζω η γυναικα να ξεπερασει την μνυσηκακια που εχει αποκτησει απο την βαρβαροτητα μερικων.Να παψει να φοβαται και να πολεμησει για τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις της.
Αυτό που παρατήρησα μέχρι στιγμής και με ενόχλησε πολύ περισσότερο από τη "βαρβαρότητα" κάποιων αντρών,
είναι η έλλειψη γυναικών στη συζήτηση
αλλά και στη συζήτηση γυναίκες και φιλοσοφία.
Και το καμπανάκι του θέμταος χτυπάει κυρίως για τις γυναίκες και όχι για τους άντρες όπως κάποιοι θεώρησαν.
Σαφώς και οι γυναίκες που συμμετέχουν αποδεικνύουν περίτρανα ότι υπάρχει ελπίδα.
Επιτέλους πως να κερδίσουμε μια υπόληψη όταν δεν δουλεύουμε γι αυτή.
Φιλικά Ξωτικούλα.
Υ.Γ. Έχεις δίκιο allzzaro ότι και οι δύο γονείς το κάνουν αυτό.
Εγώ όσο μεγαλώνω κάθε μέρα συνειδητοποιώ τι υπέροχη δουλειά έκαναν οι γονείς μου,
μόνο από ένστικτο,
γιατί από παιδιά αναγκάστηκαν να δουλεύουν και τη θεωρητική γνώση δεν την είχαν.
Το κυριότερο δώρο τους ήταν ότι δεν μας φανάτισαν ποτέ με τίποτα.
quote:
Αυτό που παρατήρησα μέχρι στιγμής και με ενόχλησε πολύ περισσότερο από τη "βαρβαρότητα" κάποιων αντρών,
Κατά πάσα πιθανότητα θα με συμπεριλαμβάνεις στους βάρβαρους...
quote:
Εγώ όσο μεγαλώνω κάθε μέρα συνειδητοποιώ τι υπέροχη δουλειά έκαναν οι γονείς μου,
Τα σχόλια μου θα τα βρείς σε αλλο τόπικ..
Edited by - allzzaro on 31/05/2005 17:03:02
quote:
Κατά πάσα πιθανότητα θα με συμπεριλαμβάνεις στους βάρβαρους...
Αγαπητέ είχες αρκετές δόσεις βαρβαρότητας μερικές φορές,
αλλά δεν εννοώ εσένα,
εσύ τουλάχιστον μπήκες στον κόπο να το συζητήσεις το θέμα.
Τέλος τα πυρά που σου αντιστοιχούσαν σε χτύπησαν φανερά
quote:Ε δώσε κάποιο στοιχείο....
Τα σχόλια μου θα τα βρείς σε αλλο τόπικ..
Πουυυυυυυυυυυυυυ?
quote:
Ε δώσε κάποιο στοιχείο....
Πουυυυυυυυυυυυυυ?
Δεν θυμάμαι που .. κάπου είπες κάτι .. που δεν μπορούσα να κάνω αλλοιώς .. και παραδέχθηκα οτι είσαι άτομο που μπορείς να φιλοσοφήσεις.. άρα οι γυναίκες φιλοσοφούν... αν δεν το βρίσκεις να ψάξω...
Τον κόσμο δεν ξέρω αν θέλουν να τον αλλάξουν.
Ως τώρα τουλάχιστον εκτός από λίγες εξαιρέσεις,
οι πιο πολλές μάλλον για συγκατάβαση ψάχνουμε και συγχωροχάρτι για τη λιγούρα της Εύας.
Αν δε καώ εγώ?
Αν δεν καείς εσύ?
Πως θα γίνει το σκοτάδι λάμψη???
Φιλικά Ξωτικούλα
Τα πιτσιρίκια μπαίνουν και πετάνε ένα οι γυναίκες είναι χαζές και καθάρισαν.
Και η ερώτησή μου, να φταίνε οι μανάδες που δεν υπέδειξαν ποτέ την προσφορά τους στο να μεγαλώσουν γιαϊδούρια,
ή να φταίνε οι μπαμπάδες που τα έκαναν κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση?
Ή φταίνε τα κοριτσάκια που πιστεύουν ότι το πως θα πέσουν τα ψωμάκια αποτελεί προβληματισμό.
Ή τα αγοράκια που στο άκουσμα θυληκό ανειρεύονται μια θεά με τέλειες αναλογίες που αν μπορεί να κάνει μια πρόσθεση είναι αδιάφορο.
Μάλλον φταίμε όλοι.
Αλλά είναι καλύτερο να ξυπνήσουμε γρήγορα και να καταλάβουμε πως το φανάρι του Διογένη ακόμη άνθρωπο δεν συνάντησε.
Κρίμα η νέα γενιά που τόσο ευχάριστα πολλές φορές εκπλήσσει,
να αναλώνεται σ'αυτό το βήμα που βρήκε σε αναμασήματα στερεοτύπων.
quote:
Και η ερώτησή μου, να φταίνε οι μανάδες που δεν υπέδειξαν ποτέ την προσφορά τους στο να μεγαλώσουν γιαϊδούρια,
ή να φταίνε οι μπαμπάδες που τα έκαναν κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση?
Τα ακούς noel??
Tα ακούω να λές...![]()
Μάλλον θα πρέπει να απολογηθείς...
Αχ.. ξωτικούλα... αχ.. .. ίσως ο μπαμπάς του να τον έχω καλομάθει περισσότερο απο οσο πρέπει...
Πάντως σε αλλο τόπικ εχω κάνει σχετικη αναφορά .. και .. λέω και περιμένω τον κ. noel να απολογηθεί..![]()
Edited by - allzzaro on 03/06/2005 17:41:52
Αν ήταν μόνο ένα άτομο δεν θα το έκανα θέμα,
αλλά είναι πολλά και αυτό είναι που με χαλάει.
Το καταλαβαίνω πως θέλουν να αμφισβητήσουν,να χλευάσουν,να προχωρήσουν,να στήσουν το δικό τους κόσμο.
Κι εγώ με πανκ μεγάλωσα και αυτά ήθελα,
όμως υπάρχουν κάποια πράγματα από το παρελθόν που θα έπρεπε να γκρεμιστούν πραγματικά και αυτά τα κόβω για απόρθητα φρούρια.
Εκεί τίποτα δεν θέλουν να αλλάξουν,
αυτά τα στερεότυπα βολεύουν τους επαναστάτες.
Γι αυτό και ο κόσμος ανακυκλώνεται και κάθε φορά μια απ'τα ίδια κάνουμε αλλά εκσυγχρονισμένα.
Μπαίνουν σ'ένα χώρο που έχουν την ευκαιρία τόσο να μάθουν όσο και να εκφραστούν,
αντ'αυτού παπαγαλίζουν τα χειρότερα τσιτάτα
και υπονομεύουν τα στεγανά.
Η επανάσταση θέλει όραμα,
δεν είναι γιούρια.
Αιτιολογήσεις πουθενά.
Don´t know what i want,
but i know how to get it
i wanna destroy....
Αν όταν τελειώσουν με τα σχολεία και τα πανεπιστήμα
και μπούνε στο παιχνίδι,
συνεχίζουν να γκρεμίζουν να έρθουν να ξαναμιλήσουν.
Γι αυτό μ'έπιασε και μένα η κρίση των 30 απ'τα 28
γιατί κατάλαβα πως η παιδική χαρά της επανάστασης της εφηβίας
γίνεται αιτία φιλοσοφίας στην αρένα που ακολουθεί την ανεμελιά.
Με χωρίζουν με τους περισσότερους απ'αυτούς μόνο δέκα χρόνια και με κάνουν να νοιώθω γιαγιά.
Τέλος πάντων....
Ίσως κι εγώ να ζητάω πολλά και να μην μπορώ να καταλάβω.
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Με χωρίζουν με τους περισσότερους απ'αυτούς μόνο δέκα χρόνια και με κάνουν να νοιώθω γιαγιά.
Τέλος πάντων....
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ...ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ.
ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΩΝ.
Stand up for what is right
The question is why we always
Stand up for what is wrong
quote:Μ'αρέσει πολύ όταν κάποιος σε μια σειρά,
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ...ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ.
αναλύει απόλυτα αυτό που εγώ χρειάζομαι 1000 λέξεις για να πω.
Χαίρομαι.
Και νομίζω πως αυτό είναι χαρακτηριστικό της αντρικής σκέψης.
Ίσως η γυναικεία σκέψη είναι κυκλική,
ενώ η αντρική γραμμική.
Χρήσιμα μου φαίνονται και τα δύο...
Φιλικά Ξωτικούλα
να απολογηθω????
να απολογηθω για πιο πραγμα επειδη ειπα την γνωμη μου????![]()
?εσυ το ακουσες????ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ'ΟΜΟΙΩΣΗ
Μάλλον φταίμε όλοι
νομιζω πως δεν εχω να πω τιποτα αλλο?![]()