- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μητσάκος
Μετά μου βάζεις ένα διάταγμα όπως λες του Ιουστινιανού. (Που το βρήκες; Θέλουμε πηγή...)
Ο Ιουστινιανός ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΗ όχι Εκκλησιαστική για να τον κρίνουμε θρησκευτικά.
Ο Ιουστινιανός είναι ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
Έβγαλε τις περίφιμες «Νεαρές» ή αλλώς και «Νεανίδες» που ήταν νόμοι πάρα πολύ σημαντικοί για την εποχή.
Μάλιστα ο συγχρονος πολιτισμός ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ πάνω στο Ρωμαικό και Βυζαντινό Δίκαιο.
Ο Ιουστινιανός με άλλα λόγια είναι παράδειγμα προς μήμυση και τον μελετάνε οι σύγχρονοι.
Αλλά και έτσι να είναι δεν μπορεί να φορτώνομαι βάρη ενώ δεν φταίω σε τίποτα από... Χριστιανούς και Χριστιανισμό άλλου τύπου...
Παρόλαυτα για το συγκεκριμένο διάταγμα δεν έχουμε την πηγή του κειμένου... βλέπουμε μια φωτογραφία με ένα κείμενο τίποτα άλλο.
Χρειάζονται αποδείξεις...
Ως φαίνεται φίλε Μητσάκο το ‘χει η μοίρα μου να κάνω μαθήματα ιστορίας σε χριστιανούς . Ας είναι κανένας δεν μπορεί να ξεφύγη από το Κάρμα του .
Στα τέλη λοιπόν του θ΄ αιώνα ο αυτοκράτορας Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός έδωσε εντολή σε νομομαθείς να συγκεντρώσουν την έως τότε ισχύουσα νομοθεσία, να αφαιρέσουν όσους νόμους δεν ίσχυαν πλέον και να θεσπίσουν όσους νέους χρειάζονταν. Από την εργασία αυτή προέκυψε μία συλλογή εξήντα βιβλίων, η οποία έμεινε γνωστή ως «Βασιλικά» και ίσχυσε μέχρι τέλους του Βυζαντίου (1.453 μ.Χ.). Το 1822 η συνέλευση της Επιδαύρου με ψήφισμα αποφάσισε ότι μέχρι να συνταχθή νέα νομοθεσία , οι πολιτικές δίκες να γίνονται προσωρινά βάσει της νομοθεσίας αυτής .
Και τώρα για το βιβλίο απ’ όπου σκανάρισα το απόσπασμα της σελίδας 15 , προκειμένου να μη κάθομαι να πληκτρολογώ . Είναι ο πρώτος τόμος των «Βασιλικών» υπό Ιωάννου Δ. Ζέπου εκδ. Αθήνα 1896 Τυπογραφείο Παλιγγενεσίας Ιωάννη Αγγελόπουλου , και περιλαμβάνει τα βιβλία 1-12 . Αν σε ενδιαφέρει , που αμφιβάλλω , μπορείς να το βρης στην Εθνική Βιβλιοθήκη και να βεβαιωθής ότι το κείμενο που παρέθεσα είναι αυθεντικό .

*
quote:quote:
Νικομαχε θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω πανω στο θεμα Θρησκειας,μαζι σου.Ο καθενας εχεις τις αντιληψεις του και σεβαστω.
Φυσικα να διαφωνησεις Σταυρο!
Αυτο ελειπε να συμφωνουμε σε ολα!
Εγω εχω αυτες τις θεσεις και εσυ τις δεινα θεσεις.
Και ο Μητσακος τη δικη του.
Δεν διαφωνω με τις θεσεις και τις αποψεις του καθενος
ειδικα.
Διαφωνω με το αντικειμενο.Την θρησκεια δηλαδη στο προκειμενο.
Δεν εξεταζω αν εχει πιστους ή εχθρους.
Εξεταζω τι πρεσβευει.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Το τι πρεσβευει για τον καθενας μας η θρησκεια το θεωρεις υποκειμενικο η αντικειμενικο!
πλευρα θεωρησης.Απο την ατομικη του καθενος ισως
ειναι αντικειμενικο το θεμα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Τι τραβας και συ ανθρωπε μου!!
Λες να εχεις αποστολη σε αυτη τη ζωη
την επιμορφωση των ορθοδοξων χριστιανων?
Βαρυ καρμα φιλε μου!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ναι για μενα ειναι αντικειμενικο οντως Νικομαχε
Τι να σου πω Σταυρο?
Αφου δεχεσαι ως πατεραδες σου τους Αβρααμ,Ισαακ,Ιακωβ
και ολο το συνοθυλευμα των βοσκων!
Εκτος αν απορριπτεις την Αγια Γραφη ως το ιερο κειμενο
της θρησκειας σου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
το εργο του Γκιολβα να ειναι πιο προσγειωμενος σε
θεματα θρησκειων.Βιομηχανιες υποταγης συνειδησεων
ειναι Στηβ και τιποτα παραπανω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Νικομαχε δεν απορριπτω τιποτα αλλα και δεν τα τρωω ολα αμασητα ,καποια μεσα μου τα εχω διαχωρισει,αν μπορεσα να σου δωδσω να καταλαβεις με αυτα τα λιγα.δεν ειμαι δογματικοςquote:
Ναι για μενα ειναι αντικειμενικο οντως Νικομαχε
Τι να σου πω Σταυρο?
Αφου δεχεσαι ως πατεραδες σου τους Αβρααμ,Ισαακ,Ιακωβ
και ολο το συνοθυλευμα των βοσκων!
Εκτος αν απορριπτεις την Αγια Γραφη ως το ιερο κειμενο
της θρησκειας σου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
μια ερωτηση φιλε Νικομαχε αν θελεις μου απαντας.Σου ηρθε ετσι ποτε σαν σκεψη απο το μυαλο ,εστω και απο περιεργια ,να πας μια βολτα στο Αγιο Ορος και να θελεις να βρεθεις με διαφορους παγματικα πνευματικους ανθρωπους να συζητησεις,ασχετο με το που πιστευεις και τι????
Φυσικα Σταυρο και οντως πηγα.
Στα πλαισια της προσωπικης μου ερευνας για
την αναγκη των θρησκειων.Ηθελα να βρω ανθρωπους
πνευματικους να μιλησω μαζι τους και ετσι εγινε.
Και σε πληροφορω οτι αν εισαι λιγο οξυδερκης εκει μεσα θα
βρεις μοναχους που δεν πιστευουν λεξη απο τα χριστιανικα κειμενα.
Μαλιστα ειχα και παραξενη εμπειρια εκει,που την εχω αναλυσει σε αλλο τοπικ.Το ξερεις ή να ψαξω να το βρω?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.