ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

thoth43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ZIEL23Νέο Μέλος
14/04/2002, 20:21:39
αδικια πονος ανισοτητα ωραιες λεξεις.καθυσιχαζουν τη συνειδηση για αυτο και τις αφησαμε να κατασκευααστουν.
ανθρωπος-θεος θεος-ανθρωπος πιο ερχεται πρωτο πιο δευτερο?και τα δυο εμεις δεν τα βαφτισαμε?
πηγαινεις εκκλησια, τηρεις το ραμαζανι και υμνεις τον φιλευσπλαχνο και ελεειμονα αλλαχ, ζητιανευεις το ρυζι και διαλογιζεσαι, βρισκεις ενα θεο για να σε προστατεψει απο τον αρχεγονο φοβο και τηρεις του νομους του.
συνεχισε να το κανεις ισως ετσι γινεις καλυτερος συνανθρωπος

Α-Ω

rosariumΜέλος
14/04/2002, 22:41:54
Προσπαθώ φίλε Ziel23 να καταλάβω.Αν ο Θεός είναι η ελπίδα,η επόμενη πρότασή σου εννοεί, ότι ευτυχώς που υπάρχει η ελπίδα ,γιατί τότε υπάρχει και ο άνθρωπος.Μετά λες για "λέξεις που καθησυχάζουν την συνείδηση"..για να φτάσεις στον "αρχέγονο φόβο" που είναι ο θάνατος;Γι αυτό χρειάζεται τον Θεό,για ελπίδα..
Kωδικοποιημένο μήνυμα μας στέλνεις;Γιατί φίλε ..μια και μπορεί ο καθένας να ερμηνεύει ότι θέλει αυθαίρετα...

rosarium

promitheasΝέο Μέλος
15/04/2002, 02:02:29
Γεια σας...

Φίλε ΖΙΕL23, χίλια συγγνώμη αλλά δέν κατάλαβα τί θέλεις να πείς.Δεν μπορώ να διακρίνω σε ποιό σημείο χρησιμοποιείς λεπτή ειρωνία και σε ποιό κυριολεκτείς.Ίσως επειδή είναι αργά και νυστάζω...Τί να πώ...

Αν θέλεις, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ως πρός τις θέσεις σου;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καληνύχτα σε όλους...

Προμηθέας...

komninosΝέο Μέλος
15/04/2002, 03:49:37
ZIEL23 Μέσα από τα λόγια σου βγάζω το συμπέρασμα οτι δεν πιστέυεις ότι υπάρχει θεός, αυτό πού οφείλεται? στο ότι δέν γνωρίζεις αν υπάρχει έτσι απλά ή έχεις ψάξει και το λές με βεβαιότητα.Θά ήθελα να μάθω πού οφείλεται αυτη η οφθαλμοφανής απογοητευσή σού.Φιλικά... Komninos

ZIEL23Νέο Μέλος
20/04/2002, 16:13:23
οταν κοιταζω γυρω μου και μβλεπω αυτη την ομορφια, μου ειναι πιο ευκολο να πιστεψω οτι καποιος ειναι ο ποιητης αυτης, ο μεγαλος πατερας.οταν κοιτααζω το ρολοι μου ειναι πιο ευκολο να πιστεψω οτι δεν θα χαθω καποτε, δεν θα ερθει το τελος.οταν κοιταξω μεσα μου καταλαβαινω ολες τις αγωνιες μου και ποιος ειναι τελικα αυτος που τις δημιουργει.

Α-Ω

promitheasΝέο Μέλος
23/04/2002, 01:09:03
Γεια σας...

Φίλε ΖΙΕL23,πιθανότατα οι απόψεις σου να είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Γίνε όμως λίγο πιο σαφής για να τις συζητήσουμε.Είναι κουτό να προσπαθούμε να αποσυμβολίσουμε τα λόγια κάποιου ανθρώπου εν ζωή...

Πιστεύεις λοιπόν οτι με τον θάνατο όλα τελειώνουν και περνάμε στην ανυπαρξία;
Για 'σένα,η φιλοσοφία κι η αναζήτηση του Θεού,"χρυσώνει" το χάπι της ματαιότητάς μας;Προσπάθησε να μου δώσεις να καταλάβω!!

Φιλικά...

Προμηθέας...

zezmpergΜέλος
17/03/2004, 04:50:55
Σας χαιρετώ.
quote:

Μμμμμ ενδιαφέροντα τα όσα μας παρέθεσες Ροζάριουμ.

Λές στο τέλος ότι "είχε νικήσει τον Διάβολο"...
Ποίος είναι τελικά αυτός ο "διάβολος";;;
Τι είναι;;;
Υπάρχει;;;

Και για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά,

ΣΑΤΑΝΑΣ = 753
ΑΝΑΣΤΑΣ = 753

Σε λίγες μέρες θα ψάλουμε :"...Ο Αναστάς εκ νεκρών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσων εν ημίν και ΚΑΘΑΡΙΣΟΝ ημάς απο πάσης κηλίδος..."

Περιμένω λοιπόν τις απόψεις σας...

Κέλσος

Επανάσταση, Θεός, Σατανας;
Σας χαιρετώ φιλικά.

17/03/2004, 05:46:08
ABATON TEYXOΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
:ΘΕΟΣ~ΔΙΑΒΟΛΟΣ:ΕΧΘΡΟΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ....
ΕΔΩ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ...

ΖΕΖ..(ΔΙΑ-)ΒΛΕΠΩ (Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ) ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ..

ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΟΝΤΩΣ...
ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΙ ΑΥΤΑ:

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....
Ο ΣΕΘ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ...
-ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ(PLUS:ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ)...-
Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΔΗΛΑΔΗ
ΤΟΥ ΚΑΙΝ...ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ...."ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ"

ΧΜ...ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝ...ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ...ΦΙΔΙ....ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ...
(ΕΔΩ Η ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ....ΔΡΩΜΕΝΟ)

ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ!

zezmpergΜέλος
17/03/2004, 06:45:48
quote:

ΖΕΖ..(ΔΙΑ-)ΒΛΕΠΩ (Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ) ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ..

Να είσαι καλά "Maha"...ATΜ...
Πάντα.... με τις διδακτικές σου αβρότητες....

Ένας άλλος ΟΦΙΣ μας οδηγεί....(ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ) στη ένωση κάποτε... ή για την ένωση...
Ελπίζω να είναι στην αυτή ζωή....

Επανάσταση, Θεός, ΕΥ-δαίμων....

Σας χαιρετώ φιλικά.

amaraΝέο Μέλος
01/04/2004, 15:35:14
Αρχικά γεια σε όλους. Θα ήθελα να εκφέρω και τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα θεός. Λοιπόν αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεός τουλάχιστον όπως ορίζεται από την εκκλησία και γενικότερα από τη θρησκεία. Είμαι της άποψης ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη από αυτή του ανθρώπου ίσως καλύτερη και από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο Νίτσε θεωρούσε τον εαυτό του υπεράνθρωπο και ότι η ύπαρξη του θεού ήταν ψεύτικη. Πάνω σ’αυτό θα ήθελα να πω πως αν υπήρχε πραγματικά ο θεός όπως τον παρουσιάζει η θρησκεία και η κάθε θρησκεία τότε που είναι αυτός ο θεός εκεί που υπάρχει πόνος, φόβος ,αδικία σκληρότητα και οδύνη; Μήπως απλά πρέπει να δεχτούμε ότι έφτιαξε τον κόσμο όσο καλύτερα μπορούσέ; Δεν νοιάζεται καθόλου για τα βάσανα μας; Τελικά αν στηριχτούμε στη φύση των πραγμάτων γύρω μας για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τη θεότητα θα έπρεπε να τον χαρακτηρίσουμε αδιάφορο ή βάναυσο.

RMCCTRΜέλος
29/12/2002, 15:12:50
Γνωριζει καποιος για το πειραμα του Πυθαγορα οπου ενας κυλινδρος κυλα προς την ανηφορικη μερια δυο τριγωνικων βασεων;
Που μπορω να βρω τα νουμερα (γωνιες,πλευρες κτλ) για να το φτιαξω;

Φιλικα...

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"

Darkangel_78Μέλος
29/12/2002, 15:26:34
Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Πού χάθηκες καλέ μου?Ελπίζω να είσαι καλά.
Δεν γνωρίζω αν αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα,αλλά στο πείραμα στο οποίο αναφέρεσαι,δεν είναι κύλινδρος,αλλά ένα άλλο στερεό εκ περιστροφής,σαν δυο ίσοι κώνοι ενωμένοι στις βάσεις τους.
Οι τριγωνικές βάσεις είναι ενωμένες στην κάθετη πλευρά τους.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα σου γράψω όταν θυμηθώ κι άλλα πράγματα...Πάντως δε γνωρίζω τα γεωμετρικά στοιχεία (δυστυχώς).
Σε χαιρετώ για την ώρα,ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

notis_29Μέλος
30/12/2002, 04:56:04
Καλημέρα.
Αν εννοείς φίλε RMCCTR το πείραμα, που περιγράφει η Darkangel_78, μπορείς να το κανείς με 2 βέργες (ξύλινες σιδερένιες….) και μια μπάλα.
Οι 2 βεργιές θα ενώνονται στις 2 άκρες τους και θα σχηματίζουν ένα βε (V). Οι άλλες 2 άκρες από τις βέργες, θα έχουν μια απόσταση μεταξύ τους, όσο είναι η διάμετρος της μπάλας. Το σημείο που ενώνονται οι 2 βέργες, θα πατάει στο έδαφος, και οι άκρες από τις βέργες οι οποίες δεν ενώνονται, θα σηκώνονται από το έδαφος, τόσο όσο είναι πάλι, η διάμετρος της μπάλας.
Αν τοποθετήσεις τη μπάλα πάνω στο σημείο που ενώνονται οι 2 βέργες που ακουμπούν στο έδαφος, τότε θα παρατηρήσεις ότι η μπάλα προχωράει προς την κατεύθυνση όπου οι βέργες είναι σηκωμένες από το έδαφος, με ύψος όσο είναι η διάμετρος της μπάλας.

Μπορεί η ποριά της μπάλας να έχει κατεύθυνση προς το ανηφορικό μέρος των βεργών, αλλά πάντα η κίνηση της είναι παράλληλη με το έδαφος.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

demosthenisΜέλος
04/01/2003, 00:35:52
[quote]
Γνωριζει καποιος για το πειραμα του Πυθαγορα οπου ενας κυλινδρος κυλα προς την ανηφορικη μερια δυο τριγωνικων βασεων;
Που μπορω να βρω τα νουμερα (γωνιες,πλευρες κτλ) για να το φτιαξω;

Φιλικα...

[/quote

ta exw ...alla mono me antalagh...ti mporeis na dwseis?

D.Β15

RMCCTRΜέλος
04/01/2003, 14:01:13
quote:
ta exw ...alla mono me antalagh...ti mporeis na dwseis?

Συγχαρητηρια στο μελος demosthenis που ξερει τι θα πει ανταλλαγη αποψεων και γνωσεων
Φιλε μου η γνωση δεν πουλιεται για αυτο κρατα αυτα που εχεις και δεν σε χρειαζομαι
Κριμα και για το ψευδωνυμο που διαλεξες
Κριμα...

Φιλικα...

Edited by - RMCCTR on 09/01/2003 19:31:12

25/03/2003, 18:38:32
TO PIRAMA POU PERIGRAFEIS FILE NOTIS TO THIMAME POLI KALA OTAN
PRIN APO POLAAA XRONIA ENAS ''POROMENOS'' DASKALOS STO DIMOTIKO MAS
EKANE MIA MIKRH EPIDIXOULA PERI OPHTHALMAPATHS.
THIMAME OTI OLA TA PITSIRIKIA STHN TAXH MONO KOLOTOUMPES DEN KANAME
APO TO THEAMA!!!
APOTI THIMAME TO PIRAMA EGINE ETSI AKRIVOS OPOS TO PERIEGRAPSES.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 25/03/2003 18:51:30

MaraΜέλος
25/03/2003, 20:00:16
Καλησπερα σας

Ισως να ειναι και εντελως λαθος ο συνειρμος μου αλλα εχοντας ακουσει για την ανηφορα της Πεντελης - οπου το αμαξι ανηφοριζει αντι να κατηφορησει και υποστηριζουν οτι ειναι οφθαλμαπατη - και διαβαζωντας τωρα το πειραμα, αναρωτηθηκα κατα ποσο αυτα τα δυο μπορουν να συνδεθουν....

And I keep on wondering....

25/03/2003, 20:57:28
ΦΙΛΕ DEMOSTHENI
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ TOPIC ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ!ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΜΕ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ.

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Leonardo

Edited by - Skies tou Fegariou on 25/03/2003 20:57:59

Edited by - Skies tou Fegariou on 25/03/2003 20:58:32

25/03/2003, 22:10:03

Ρε Δημοσθένη...ΈΛΕΟΣ ρε φίλε μου...

Δεν ντράπηκες να γράψεις αυτό το πράγμα σε δημόσιο topic..? Θα μπορούσες τουλάχιστον να κάνεις την ανήθικη πρότασή σου στον φίλο που ζητά τα δεδομένα αυτα - και πάλι βεβαίως αναφέρομαι σε ανήθικη πρόταση..

Μετά και από αυτή την φράση του Δημοσθένη θα ήθελα να προτρέψω τον Coordinator να ανοιχθεί θέμα ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ή ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ και πάει λέγοντας ειδικά για άτομα σαν τον φίλο Δημοσθένη.

Άσφαλως αστειεύομαι...

quote:

Κρίμα για το όνομα που επέλεξες

ΕΛΕΟΣ ..................ΕΛΕΟΣ............

**Τake It or Leave It**

26/03/2003, 00:47:46
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΕΑ.ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΜΕ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Leonardo