ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ QUIZ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ QUIZ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Agnostic31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/05/2006, 15:45:40
KERRY KING
quote:
Θα έλεγα οι διαχειριστές να το βάλουν σε ειδική κατηγορία ώστε να είναι σε κοινή θέα για όλους....

Δυστυχώς με τις παρούσες ρυθμίσεις του forum, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει - δηλαδή να υπάρχει μία λίστα με προτεινόμενα θέματα μέσα στα forums.
Υπάρχει όμως, η μεγάλη δύναμη όλων μας, που συμμετέχοντας στο θέμα συχνά, το ανεβάζουμε πρώτο στη λίστα με τα ενεργά θέματα.

Λοιπόν Agnostic,
θα μας αποσυμβολίσεις;
Θα υπάρξει νικητής;
Βραβείο;
Στατιστική επεξεργασία των δεδομένων;

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

31/05/2006, 16:22:59
KERRY KING thanks.

amalia δεν είμαι και ο καταλληλότερος για αποσυμβολισμούς
Για βραβεία και νικητές...δεν λέω τίποτα
Μέχρι τώρα παρατηρώ με πολύ ενδιαφέρον τις απαντήσεις. Μερικές είναι ιδιαίτερα απροσδόκητες,πρωτότυπες και ευρηματικές. Με κάποιες άλλες δε, έχω ρέψει στο γέλιο. Απίθανα πράγματα
Γενικά,πάντως, πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να βγάλουμε κάποια βασικά συμπεράσματα από τις απαντήσεις μας. Π.χ. ο ασπρομάλλης γέρος θεός, όντως αποτελεί στερεότυπο, αλλά αν πράγματι μας έρχεται στο μυαλό τότε δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε. Και κάποια άλλα...
Αντε καλή συνέχεια και καλές απαντήσεις.

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

another starΜέλος
31/05/2006, 16:54:04
quote:
Θα υπάρξει νικητής;
Βραβείο;

Κοίτα αμαλία μου, τηλεόραση μπορεί να μη κερδίσουμε αλλά ο agnostic μπορεί να μας κονομήσει κανένα πλάσμα

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
silverwhisperΜέλος
31/05/2006, 17:51:10
quote:
1)Οταν ακούς τη λέξη "Θεός" ποια εικόνα σου έρχεται αμέσως στο μυαλο?

καμια

quote:
2)Θα εμπιστευόσουν μία ή περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες? Κι αν ναι ποια/ποιες??

μμμ...βελονισμος.

quote:
3)Βουνό ή Θάλασσα? Ποιο από τα δύο σε γοητεύει/γαληνεύει περισσότερο?

θαλασσα.με γοητευει,με γητευει και με εξιταρει και με ηρεμει συγχρονως...

quote:
4)Ποιοι είναι οι 2 μεγαλύτεροι φόβοι σου?

1. οι ανοιχτες πορτες.δεν κοιμαμαι με τιποτα αν ειναι ανοιχτη η πορτα.
2.να κανω κατι το οποιο δεν αρεσει στους γονεις μου και να το καταλαβουν...ταπεινωτικο, αλλα τι να κανω??????

quote:
5)Σε περίπτωση που η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους, ποια πιστεύεις πως θα ήταν η σχέση της μαζί τους? α)φιλική/ειρηνική, β)πολεμική/εχθρική, γ)άλλοτε ειρηνική και άλλοτε εχθρική

γ)με λιγο γλειψιμο θα καταφερει η ανθρωποτητα να μην καταστραφει

quote:
6)Αν τελικά ισχύει η μετενσάρκωση και στην επόμενη ζωή,ήξερες ότι θα είσαι κάποιο ζώο,ποιο θα ήθελες να είναι αυτό?

φοινικας

quote:
7)Βάλε τις παρακάτω τέχνες σε σειρά από την καλύτερη προς την χειρότερη(ή λιγότερο καλή), σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά σου αισθητικά κριτήρια. α)Βυζαντινή/Χριστιανική, β)Αρχαια Ελληνική, γ)Δυτικοευρωπαϊκή(αναγέννηση/διαφωτισμός), δ) Ανατολικές (κινέζικη/ιαπωνική/βουδιστική/ινδουιστική κ.τ.λ.)

γ), β), δ), α).

quote:
8)Ανάφερε τα αγαπημένα σου ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4). Δηλαδή αυτούς που θαυμάζεις περισσότερο, ή που θεωρείς πρότυπο κτλ.

ερνεστο γκεβαρα
οδυσσεας
αντιγονη
κουτουζοφ(για οσους δεν τον γνωριζουν ηταν ο τυπος που εκαψε τη Μοσχα ουτως ωστε να βρει ο ναπολεων καμενη γη.)
να βαλω αλλο ενα?????????????????
ουγο τσαβες...!!!(τι να πω...ο τυπος ειναι μαγκια!!!)

quote:
9)Ομοίως, ανάφερε τα χειρότερα ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4).Δηλαδή τα περισσότερο αντιπαθητικά,υπερεκτιμημένα ή παράδειγματα προς αποφυγήν.

αδολφος χιτλερ
κ οι τρεις χουντικοι συνταγματαρχες
και γενικα ολοι οι διασημοι και ασημοι προδοτες

quote:
10)Στο άκουσμα της λέξεως "Ελλάδα", γράψε τις 3 λέξεις που σου έρχονται αμέσως στο μυαλό.

ουρανος
ψυχη
θαλασσα

quote:
11)Γράψε με μία πολύ σύντομη πρόταση τι σε έχει διδάξει η ζωή μέχρι τώρα?

να μην ειμαι ποτε απολυτη

quote:
12)Ποιο είναι το τρομακτικότερο όνειρο που έχεις δει?

οτι ειμαι σε ενα καστρο και οτι με κυνηγαει ενα πλασμα μαυρο,σαν μαυρη συμπηκνωμενη ομιχλη,
στους διαδρομους.και οτι εγω συνεχεια τρεχω,αλλα τρεχω ολο πιο αργα.
και ετσι οπως τρεχω,στο δρομο μου παταω κεφαλια,ακεφαλα πτωματα, λιμνες με νερα...φτανει...!!!

Comforting home,mother's lap,chance for immortality...where being wanted baame a thrill,I never knew...

...it does not do to dwell on dreams and forget to live,remember that...

31/05/2006, 17:52:27
Tι νικητής?

Τι κερδίζω??

31/05/2006, 18:20:41
quote:

amalia

Λοιπόν Agnostic,
θα μας αποσυμβολίσεις;

θα μας το κανω κι εγω ευχαριστως Κυρα μας των Κλειδιωνε, αλλά δεν εχει ολοκληρωθει η ερευνα...

ΥΓ. το θα σας "αποσυμβολισω" δεν ειναι βρισια, ε?

quote:

Θα υπάρξει νικητής;
Βραβείο;

αν μπορω να επιλεξω, εγω επιμενω στην κουρτινα 3!!!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

31/05/2006, 18:29:28
quote:

Agnostic

Π.χ. ο ασπρομάλλης γέρος θεός, όντως αποτελεί στερεότυπο, αλλά αν πράγματι μας έρχεται στο μυαλό τότε δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε.

μπορει να δηλωνεις οτι δεν εισαι ο καταλληλοτερος στους αποσυμβολισμους, αλλά τον ασπρομαλλη γεροντα τον προσεξες!

που πηγε η Μάμα αραγε?

ΥΓ. μετα τις συμμετοχες που διαβασα, ηρθε η ωρα να σου πω κι εγω μπραβο για το τοπικ!

και που να πιασουμε τους αποσυμβολισμους!!!

ΥΓ.2 περιμενω εναγωνιως (δηλαδη χωρις γωνια) κι αλλες συμμετοχες

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

MercuryΜέλος
31/05/2006, 21:34:08
quote:

Mercury, gigenis[/b] τα τρομακτικά σας όνειρα είναι... άπαιχτα

Τελικά μήπως το πιο τρομακτικό μου όνειρο είναι να ξαναπάω σχολείο???
Είναι ένας από τους λόγους που θα προτιμούσα τη θεωρία της μετεμψύχωσης -μετάβαση σε ζώο- παρά της μετενσάρκωσης -αντε ξανά σχολείο από την αρχή.

χεχεε Gretel αυτό το όνειρο το έχω δει 5-6 φορές.Δεν είναι πάντα ακριβώς το ίδιο βέβαια, συνήθως τα χρόνια είναι λιγότερα και καμμιά φορά πρέπει να ξαναυπηρετήσω τη θητεία μου έτσι χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος...απλά μου στέλνουν το χαρτί στο σπίτι και ο θρήνος αρχίζει...χαχαχα

Πρέπει να είναι κάποιος ψυχολογικός μηχανισμός "αποσυμπίεσης" γιατί έχω προσέξει ότι το βλέπω πάντα σε περιόδους έντονου άγχους και στρές...Όταν ξυπνάω και συνειδητοποιώ ότι ήταν απλά ένα κακό όνειρο νιώθω μεγάλη ανακούφιση και μια χαρούμενη αίσθηση του στυλ " πόσο ωραία είναι η ζωή" να με κατακλύζει...

Το μυστήριο της υπόθεσης είναι ότι δεν πέρασα καθόλου άσχημα στο στρατο!...

quote:

Αλλά μεγάλη κουβέντα μη λες γιατί -όπως εγώ- μπορεί να συνεχίσεις να ακους το .... κουδούνι για τα επόμενα 35 χρόνια.

Δασκάλα έτσι? Μπράβο!...μεγάλη υπόθεση για σενα,και μεγάλη τύχη για εκείνα τα παιδιά που θα δεχτούν τα φώτα και την επιρροή σου...

Με την ευκαιρία συγχαρητήρια και απο μένα στον Agnostic για την πανέξυπνη ιδέα του.

01/06/2006, 08:53:15
Αγαπητέ Agnostic, όντως πολύ ωραίο και πρωτότυπο θέμα!
Για να δούμε...

Καμία εικόνα συγκεκριμένη.
Αν υπάρχει θεός ενυπάρχει σε ό,τι βλέπει το μάτι μας.

2)Θα εμπιστευόσουν μία ή περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες? Κι αν ναι ποια/ποιες??

Ίσως εμπιστευόμουν κι εγώ τον βελονισμό.

Η θάλασσα.
Μου αρέσουν κι οι 2 όψεις της.

Τα ύψη κι η παράνοια των ανθρώπων.

5)Σε περίπτωση που η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους, ποια πιστεύεις πως θα ήταν η σχέση της μαζί τους? α)φιλική/ειρηνική, β)πολεμική/εχθρική, γ)άλλοτε ειρηνική και άλλοτε εχθρική

Άλλοτε ειρηνική κι άλλοτε εχθρική.
Όταν νιώθαμε οτι υπερέχουν από εμάς θα ήμασταν ειρηνικοί.
Αν έπαιρναν τα μυαλά μας αέρα θα γινόμασταν εχθρικοί λόγω της απληστίας που έχουμε επιδείξει μεταξύ μας τόσες φορές...

6)Αν τελικά ισχύει η μετενσάρκωση και στην επόμενη ζωή,ήξερες ότι θα είσαι κάποιο ζώο,ποιο θα ήθελες να είναι αυτό?

Μάλλον άλογο.

7)Βάλε τις παρακάτω τέχνες σε σειρά από την καλύτερη προς την χειρότερη(ή λιγότερο καλή), σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά σου αισθητικά κριτήρια. α)Βυζαντινή/Χριστιανική, β)Αρχαια Ελληνική, γ)Δυτικοευρωπαϊκή(αναγέννηση/διαφωτισμός), δ) Ανατολικές (κινέζικη/ιαπωνική/βουδιστική/ινδουιστική κ.τ.λ.)

• Αρχαία Ελληνική
  • Δυτικοευρωπαϊκή
  • Ανατολικές
  • Βυζαντινή Χριστιανική

8)Ανάφερε τα αγαπημένα σου ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4). Δηλαδή αυτούς που θαυμάζεις περισσότερο, ή που θεωρείς πρότυπο κτλ.

• Πλάτωνας
  • Αχιλλέας
  • Ιούλιος Καίσαρας
  • Περικλής

9)Ομοίως, ανάφερε τα χειρότερα ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4).Δηλαδή τα περισσότερο αντιπαθητικά,υπερεκτιμημένα ή παράδειγματα προς αποφυγήν.

• Μέγας Θεοδόσιος
  • Χίτλερ
  • Εφιάλτης
  • Μέγας Κωνσταντίνος

10)Στο άκουσμα της λέξεως "Ελλάδα", γράψε τις 3 λέξεις που σου έρχονται αμέσως στο μυαλό.

• Φιλοσοφία
  • περηφάνεια
  • εμφύλιοι πόλεμοι

Σαν βγείς στον πηγαιμό για την Ιθάκη, θα ψάξεις πολύ για να την βρείς.

Τι να πρωτοθυμηθώ...?

In anticipation of my resurrection...

01/06/2006, 11:19:38
Μ' αρέσει αυτό, θυμίζει γυμνάσιο........

Λοιπόν έχουμε και λέμε..

Μια δίνη περιστρεφόμενη σαν ενεργειακή μπάλα, με την οποία κάποτε θα ενωθούμε αλλά '' μετά θα είμαστε ελεύθεροι''?

Μόνο σε περίπτωση απελπισίας και αν...αφού είχα εξαντλήσει όλες τις μεθόδους τις κλασσικής ιατρικής.

Θάλασσα γιατί βυθίζομαι...

Ο χρόνος και οι κατσαρίδες

)Σε περίπτωση που η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους, ποια πιστεύεις πως θα ήταν η σχέση της μαζί τους? α)φιλική/ειρηνική, β)πολεμική/εχθρική, γ)άλλοτε ειρηνική και άλλοτε εχθρική
Ερευνητική άλλά έχω την αίσθηση οτι αν μας κατανοούσαν θα τρέχαν πίσω με ταχύτητα ήχου

Αφού έτσι και αλλιώς δεν θα θυμάμαι τίποτα οτι και να είμουν θα το αποδεχόμουν

7)Βάλε τις παρακάτω τέχνες σε σειρά από την καλύτερη προς την χειρότερη(ή λιγότερο καλή), σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά σου αισθητικά κριτήρια. α)Βυζαντινή/Χριστιανική, β)Αρχαια Ελληνική, γ)Δυτικοευρωπαϊκή(αναγέννηση/διαφωτισμός), δ) Ανατολικές (κινέζικη/ιαπωνική/βουδιστική/ινδουιστική κ.τ.λ.
Ιταλική αναγέννηση

Θαυμάζω τα γραφόμενα πολλών, κάποιες μεμονομένες πράξεις που κριθίκαν δια του αποτελέσματος, αλλά όχι κάποιο πρόσωπο αφού δεν είχα την τύχη η την ατυχία να τούς γνωρίσω για να δω...

Ισχύει το παραπάνω και εδώ.

Αχ καημένη Ελλαδίτσα μου....

Η ζωή είναι μια ατέλειωτη μεγάλη περιπέτεια...

Μόλις με τρομάζουν,σκέφτομαι << δεν βαριέσαι, μόνο όνειρο είναι, ξύπνα καρδιά μου>> και φεύγουν...

Agnostic τι έχει μετά????

01/06/2006, 11:57:57
quote:
Agnostic τι έχει μετά????

ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...