ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

galazia_sfaira40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΡωρΜέλος
30/03/2007, 11:30:34
Καλημέρα σε όλους!

Ρούλα μου και βέβαια μπορούμε να στείλουμε στον μικρό!!! Εννοείται όλοι μας την Δευτέρα και φυσικά και ο καθένας όποτε μπορεί.
Προσοχή, όμως όχι πριν την εγχείρηση!!!
Αυτό μπορούμε να το ξέρουμε; Πότε, ποιά ώρα;;
Και φυσικά θα στείλουμε και σε όλους μας. Αυτό δεν αλλάζει. Απλά θα διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά ποιός νοιάζεται…

Τώρα γι’ αυτό που με ρωτάς, θα σου πω μόνο την άποψη μου. Συνήθως στην παραδοσιακή διδασκαλία λέγεται ότι δεν μπορείς να πάρεις το σύμπτωμα…
Ούτε αρνητική ενέργεια από τον «θεραπευόμενο»…
΄Ομως, εγώ έχω άλλα αισθανθεί.
Αν ο ίδιος δεν είσαι «ενεργειακά» δυνατός, ναι μπορεί να πάρεις σύμπτωμα, όπως και πόνο από κάποιο όργανο, όπως και συναίσθημα ίσως όχι καλό.
Επίσης (αυτό διδάσκεται) μπορεί κάποιος πόνος ή κάποιο συναίσθημα του "θεραπευόμενου" να πυροδοτήσει κάποιο δικό σου, που κρύβεται και από εσένα και να βγει στην επιφάνεια. Πρέπει να το γνωρίζεις αυτό. Λέγεται στον 1ο βαθμό
Γι’ αυτό συμβουλεύω πάντα όσους είναι στον 1ο βαθμό να μην κάνουν θεραπείες σε άλλους.Τους συμβουλεύω να μείνουν μόνοι τους με την ενέργεια και...να την "ερωτευθούν"! ΄Ετσι όπως την περιγράφει η Γαλάζια Σφαίρα. Μέσα από αυτόν τον "έρωτα" προκύπτει η απόλυτη ταύτιση μαζί της και έτσι η "εφυΐα" να μπορείς να διαχειριστείς ενεργειακά ότι "βγαίνει" από αυτόν που θεραπεύεις.
Αλλά αυτή είναι συμβουλη και όχι επιβολή. ΄Οποιος θέλει μπορεί να κάνει...με την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών του.
΄Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να πει τι είναι καλό για τον άλλον και εδώ έρχεται η μεγάλη αλήθεια, πως όλες οι επιλογές μας είναι σοφές...ακόμα και αν δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.
Σχετικά με το θέμα της θεραπείας άλλων, έχω πει την προσωπική μου άποψη και είναι για μένα πολύ σημαντικός δρόμος.
Πρωτίστως η θεραπεία του εαυτού μας, όπου στην έννοια «θεραπεία» δεν είναι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και όλο το «υπόλοιπο» που δεν φαίνεται και όμως υπάρχει.
Σ’ αυτό το θέμα είχα μεγάλη «καθοδήγηση» που με βοήθησε να αποφύγω άσχημες καταστάσεις. Σκέψου Ρούλα μου,εσύ είχες μια απλή «φαγούρα». ΄Εχω δει ανθρώπους να βγάζουν ένα μεγάλο συναίσθημα «φόβου» και «θυμού». Και αν εσύ σαν «θεραπευτής» δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς «ενεργειακά» αυτά τα συναισθήματα, τότε αλλίμονο!!!

Η ενεργειακή συμμετοχή μας σε θεραπείες προϋποθέτει ξεκάθαρες αντιλήψεις για τον εαυτό μας και όσα τον περιβάλλουν.

Το ίδιο αμφίδρομα μπορεί να συμβεί όταν πάρεις "θεραπεία" από κάποιον θεραπευτή που ο ίδιος δεν είναι "ενεργειακά" καθαρός! Γιατί ναι μεν η ενέργεια περνά μέσα από το σώμα του, αλλά όχι μόνο...Περνά και κατακλύζει και τα άλλα πεδία (τα αόρατα) και παρασύρει μαζί της και διάφορα "σκουπίδια", αν ο θεραπευτής δεν είναι σε θέση αυτό να το ελέγξει.

Δεν ξέρω πως έφτασε σε μας τόσο απλά η μετάδοση του ρέικι. Είναι απλό πολύ απλό βέβαια, αλλά -ας σκεφτούμε-, αν το λάστιχο έχει "βρωμίτσες" δεν θα παρασυρθούν αυτές από το νερό για να φθάσουν στα λουλούδια που ποτίσαμε;;;

Μετά έχουμε γύρω μας ενεργειακά πεδία! Με τις δικές μας ιδιαίτερες δονήσεις. ΄Οταν απλώνεις τα χέρια σου σε κάποιον άλλον άνθρωπο, δεν γίνεται αυτόματα μια ανταλλαγή ενέργειας; Δεν αισθανόμαστε ιδιαίτερα με μερικούς ανθρώπους ή και με όλους;;;
Γι' αυτό υπάρχει μία τεχνική στο ρέικι που σε αποκόπτει από την ενέργεια του "θεραπευόμενου" όταν τελειώσεις με την συνεδρία.
΄Οσο όμως "θεραπεύεις" είσαι εκεί...!

Απλά οι απαόψεις μου…

φιλιά πολλά
με αγάπη
Βάσω

galazia_sfairaΜέλος
30/03/2007, 12:54:25
Kαλώς την Ρούλα,φυσικά και να στείλουμε φως στο παιδάκι.Ας αποφανθουν και οι υπόλοιποι.
Οσον αφορα την μεταφορά συμπτωματων,θα συμφωνήσω με την Ρωρ απόλυτα ότι,ο θερεαπευτής πρεπει ναείναι εσωτερικά θωρακισμενος,δηλαδη να ξερει και τα δικα του αδυναμα σημεια ώστε να μην ταυτιστεί με αυτα του θεραπευόμενου.Οσον αφορα τις ενέργεις γενικά νομίζω ότι είσαι αυάλωτος(βιοενεργεια)αλλά το Ρέικι μουδίνει μια μεγαλυτερη ασφαλεια.Αλλά είαν πολυ σημαντικό να είσαι ώς "θεραπευτής"(συγχωρέστε με γαι τον όρο,θωρακισμενος και απολυτα συνειδητός και για τα δικα σου σκοτεινά σημεια.
Κάνοντας Ρέικι σε μια κοπελίτσα,οσο κατεβαινα προς την κοιλιά διαισθανόμουν την δικη της αγωνία και φόβο (απο συζητηση που ειχα μαζι της έίχα εντοπίσει τι την απασχολουσε και πως ένοιωθε)και είμουν έτοιμη για την αντιδραση της.Ενοιωσε πολυ ένταση,ένοιωθα διαφοροποιηση στην αναπνοή της και εξέφρασε ότι κρύωνε)Αν δεν ειχα οριοθετηθει έγω θα ήταν πολυ ευκολο να μπω μεσα στο δικό της κομματι αγωνίας και φοβου.Την σκεπασα και συνεχισα ήρεμα κι εκεινη χαλαρωσε και στο τελος κοιμήθηκε.Ετσι κάπως το βιωσα και σας το περιγραφω.
Πάντως η ανταλλαγή ενεργειας είναι κατι που γίνεται και με το απλό άγγιγμα,με ένα βλεμμα........
SM-GIOTAΜέλος
30/03/2007, 13:16:02
Καλημέρα σε όλους.
Θέλω κι εγώ να συμμετέχω στην ομάδα της Δευτέρας.
Αλλά πείτε μου κάτι. Για την ομάδα θα γίνει όπως ακριβώς γίνεται όταν θέλουμε να στείλουμε ρέικι σε ένα άτομο; θα φέρουμε τα άτομα στο νού μας όλα μαζί; Κάπως έτσι νομίζω.
Φιλάκια σε όλους.
ΡωρΜέλος
30/03/2007, 14:12:49

Καλλιόπη μου! Τι να πω για σένα παιδάκι μου!
Πρώτο βαθμό έχεις ή μας δουλεύεις όλους και την Χριστίνα μαζί που σου τον έδωσε;;;
Αποτύπωσες ακριβώς αυτό που είπα!!!! Με περιγραφή...
Τελικά όλα είναι μαγεία! Σ' ευχαριστώ που με έκανες για άλλη μια φορά να το αντιληφθώ.

Γιώτα μου, είπαμε να "μαζευτούμε" και να συναντηθούμε ενεργειακά

Χαίρομαι που γινόμαστε ολοένα και πιο πολλοί!

Λοιπόν:
Νίκος, Χριστίνα, Καλλιόπη, Βίκυ, Ρούλα, Γιώτα, Βάσω

Αυτή είναι προς το παρόν η ομάδα.
Στέλνουμε κατ' αρχήν στο παιδάκι (αφού μας ενημερώσει η Ρούλα για το θέμα της εγχείρησης) και μετά σε όλους! Για το καλύτερο!
Ναι, στον καθένα ονομαστικά και έτσι κι αλλιώς αφού θα λειτουργούμε σαν ομάδα, θα έρχεται και ομαδικά!!!

φιλιά πολλά

nkΜέλος
30/03/2007, 16:08:11
quote:
Στέλνουμε κατ' αρχήν στο παιδάκι (αφού μας ενημερώσει η Ρούλα για το θέμα της εγχείρησης) και μετά σε όλους! Για το καλύτερο!
Ναι, στον καθένα ονομαστικά και έτσι κι αλλιώς αφού θα λειτουργούμε σαν ομάδα, θα έρχεται και ομαδικά!!!

OK!

quote:
Τώρα γι’ αυτό που με ρωτάς, θα σου πω μόνο την άποψη μου. Συνήθως στην παραδοσιακή διδασκαλία λέγεται ότι δεν μπορείς να πάρεις το σύμπτωμα…
Ούτε αρνητική ενέργεια από τον «θεραπευόμενο»…
΄Ομως, εγώ έχω άλλα αισθανθεί.

Παρομοίως. Στην αρχή μου είχαν τύχει περιστατικά παρόμοια με αυτό που λέει η φίλη Fra Le Nuvole. Οφείλεται σε ανισορροπία στη σχέση παθητικότητας-ενεργητικότητας. Το να ακούμε πολύ το "τι έχει να πει" το σώμα και η ενέργεια του άλλου, μπορεί να μας οδηγήσει σε ταύτιση και δεκτικότητα -όπως ειπώθηκε- με αποτέλεσμα την εισροή αρνητικών ενεργειακών δεδομένων. Αν έχουμε την αίσθηση πως είμαστε αγωγοί -στο εδώ και τώρα- με ενεργητικότητα στη ροή της ενέργειας ισορροπούμε.Αν δεν λειτουργήσει αυτό υπάρχουν οι "πρώτες βοήθειες" με μια απλή τεχνική: κρατήστε με βαθιά εισπνοή τον αέρα μέσα και κατευθύνετέ τον στο στομάχι.( Ίσως στη συνέχεια νιώσετε την ανάγκη να πάει ως τη βάση.Κάντε το).Με αυτό τον τρόπο διακόπτετε το "ρούφηγμα" από εξωτερική κατάσταση και οριοθετείστε. Μπορεί να σας πιάσουν λίγα νεύρα ή κάποιο "αρνητικό" συναίσθημα για λίγη ώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί επανακτάτε την επαφή με τον εαυτό σας και πετάτε "σαβούρα" από μέσα,είναι διαδικαστική κατάσταση. Ωστόσο αν είναι έντονο πάρτε τα χέρια σας όσο χρειάζεται από το "θεραπευόμενο" για να μην τον πάρουν τίποτα "σκάγια"! Επαναλάβετε δυο-τρεις φορές χωρίς να πιέζεστε όταν κρατάτε μέσα σας τον αέρα. Βγάζετέ τον αργά.Έπειτα νιώστε τον εαυτό σας και αποδεχτείτε πως συμβάλλει όσο καλύτερα μπορεί στην κατάσταση που ζει χωρίς να έχετε προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Με τα χέρια ενωμένα στην καρδιά,νιώστε το συναίσθημα της προσφοράς και συνεχίστε με τον τρόπο σας.
Αυτή η απλή τεχνική βοηθά το ανιόν ρεύμα να ανέβει προς τα πάνω.Σας την προτείνω...

Καλό και ενδιαφέρον απόγευμα
Νίκος

toxotisΜέλος
30/03/2007, 17:01:15
Βάσω μου έτσι που τα λες με τρομάζεις...
και τρομάζω περισσότερο γιατί αισθάνομαι πως έχεις δίκιο!

Έχω παρατηρήσει πως "φορτώνομαι" την "αρρώστεια" όσων προσπαθώ να βοηθίσω με ρεϊκι.
Αρχικά νόμιζα πως αισθάνομαι μόνο το σύμπτωμα και δη τον πόνο στο σημείο του σώματος μου όπως ο ασθενής. Αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί μπορώ να εστιάσω την προσοχή μου εκεί που είναι το πρόβλημα του. Και πράγματι παύει να υφίστατε ο πόνος με την λήξη της διαδικασίας ρεϊκι ή και λίγο πριν. Π.χ. πονάνε τα δόντια μου όταν πονάνε του γιού μου και του στέλνω ρεϊκι, αισθάνομαι ένα πόνο ο΄ξυ στον τένοντα του χεριού μου όταν στέλνω στη φίλη μου για την τενοντίτιδα της και ούτω καθ' εξής. Αλλά διαπιστώνω πως έχω φορτωθεί και συμπτώματα που δεν φεύγουν με τη λήξη της θεραπείας. Π.χ. έστειλα ρεϊκι στη φίλη μου γιατί είχε οξύ πόνο στον ώμο και την ωμοπλάτη της και μούδιαζαν τα δάχτυλα του χεριού της. Μία δύο μέρες μετά άρχισα να έχω εγώ πόνους στον ώμο μου και κράτησε περισσότερο από μία εβδομάδα. Μία εβδομάδα μετά άρχισαν τα μουδιάσματα στο χέρι μου... και τώρα σκέφτομαι τι άλλο μπορεί να έχω φορτωθεί διαβάζοντας σε.

Δηλαδή τι πόνους αισθάνομαι που δεν είναι δικοί μου...

Κάπου κάτι έκανα λάθος? Κάτι ξέχασα να κάνω?

Μας είχαν πεί βέβαια να περιοριστούμε στον πρώτο βαθμό να στέλνουμε μόνο στην οικογένεια μας, αλλά με τίποτε δεν έγινε λόγος στο να περιοριστούμε σε εμάς.

Εξάλλου εγώ πλησίασα το ρεϊκι για να μπορώ να βοηθάω άλλους, αν δεν μποορούσα αυτό τότε τι. Ξέρω θα μου πείτε πως πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε εμάς τους ίδιους κτλ κτλ. Ε, εγώ το ήθελα παράλληλα. Αλλά κάπου ίσως μου ξέφυγε το τρένο και έριξα μεγαλύτερη βαρύτητα στους άλλους από εμένα. Εξάλλου θεωρούσα πως καθώς στέλνω ενέργεια σε άλλους δέχομαι κι εγώ και είναι λίγο πολύ το ίδιο.
Ελπίζω να καταλαβένεται τι εννοώ...

Θεωρούσα επίσης πως δεν χρειάζονται ασπίδες προστασίας στη διαδικασία αυτή, όπως επίσης θεωρούσα πως η "σκούπα" αφορά μόνο τις κατ' ιδίαν θεραπείες...

Πείτε μου τι μπορεί να έκανα λάθος και τι μπρώ να κάνω τώρα για να καθαρίσει η "υπόθεση" πάνω μου?

Ξέρω η Χριστινούλα μου πιστεύει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν παίρνουμε ούτε και δίνουμε προσωπικές ενέργειες και "ασθένειες ή συμπτώματα" με το ρεϊκι...αλλά εγώ το ζω στο πετσί μου και αυτό σημαίνει πως ναι, το λάστιχο μας "κάνει παλινδρόμιση και φέρνει βρωμίτσες πίσω" ελπίζω μόνο να μην δίνει και βρωμίτσες σε άλλους γιατί τότε ...τη βάψαμε.

Περιμένω νέα από τις δασκάλες/-ους και τις συμμαθήτριες/-ες.

Φιλιά
με αγάπη
Βίκυ

Θαρρώ πως το μαιλ δεν πήγε στη Βάσω, κάνε ένα κόπο Καλλιοπίτσα μου γιατί "βαριούμε" να το ξαναγράφω...σματσ

ΡωρΜέλος
31/03/2007, 00:38:32
Aγαπημένη μου Βίκυ,

Δεν ήταν ο σκοπός μου να σε φοβίσω. Το ρέικι είναι στην ζωή μας για να μας ελευθερώσει από τον φόβο.
Και απελευθερωνόμαστε από αυτό το ύπουλο συναίσθημα, όταν νιώσουμε την αλήθεια μας και την ακολουθήσουμε με αφοσίωση.

Θα ήθελα να σου πω ότι η δασκάλα σου στο ρέικι έχει μια άλλη άποψη που είναι από εμένα απόλυτα σεβαστή και πρέπει να είναι και από εσένα.
Αν λοιπόν η δασκάλα σου σού είπε ότι είσαι σε θέση να κάνεις «θεραπεία» και μπορείς να χειριστείς την ενέργεια για όφελος του «θεραπευόμενου», δεν έχεις κανέναν λόγο να το αμφισβητείς.

Κι εγώ απλά άποψη ανέφερα! Και μια δική μου επίγνωση!

΄Ετσι κι αλλιώς σου εξήγησα, ότι στην παραδοσιακή διδασκαλία λέγεται ότι δεν παίρνεις ούτε πόνο, ούτε αρνητική ενέργεια από αυτόν που θεραπεύεις.
Μπορεί όμως κάποιο μπλοκάρισμα του «θεραπευόμενου» να πυροδοτήσει και κάποιο δικό σου. Κάτι που ίσως δεν το έχεις αντιληφθεί και χρειάζεται να έρθει στην επιφάνεια. Κι αυτό επίσης λέγεται στην παραδοσιακή διδασκαλία. Που σημαίνει ότι όταν δεν είναι όλα καλά με σένά, γίνεται αμφίδρομη "θεραπεία"...

΄Όμως παρ’ όλο που σέβομαι την παραδοσιακή διδασκαλία, με προβλημάτισε το γεγονός ότι και ο Ουσούι δεν έδινε μεμιάς την άδεια στους «μαθητές» του να διδάσκουν την «θεραπεία» ρέικι. Τους εκπαίδευε στην εργασία με τον εαυτό τους για αρκετό διάστημα, ίσως και χρόνια.

΄Ολο αυτό το «εύκολο» για την «θεραπεία» εγώ το έχω εξερευνήσει και εσωτερικά. Γιατί γνωρίζω ότι η «θεραπεία» είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο μονοπάτι, ακόμα περισσότερο η θεραπεία του εαυτού μας, που αν δεν τον γνωρίζουμε βαθιά, τον θεωρούμε «μια χαρά»!

΄Όμως Βίκυ μου, εσύ άκουσε την καρδιά σου. Και ακολούθησε το μονοπάτι της αγάπης, όπου εκεί κάθε φόβος διαλύεται. Είναι το μονοπάτι της «θεραπείας» μας και της σοφής συμπόνιας . Και ότι κι αν έρθει σαν εμπόδιο σ’ αυτό το μονοπάτι, δεν θα αντέξει και θα διαλυθεί.

Σε διαβεβαιώ ότι ποτέ δεν έχω πάρει την παραμικρή ενέργεια από κάποιον που «θεραπεύω» . Ούτε έχω αισθανθεί δυσφορία, πόνο ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά εξάσκησα το ρέικι σε άλλους μετά από αρκετά χρόνια αφού το είχα πάρει. ΄Ηταν μάλιστα και το παράπονο της αδερφής μου αυτό!
Η φίλη μου όμως και δασκάλα του ρέικι μου το είχε τονίσει αυτό! « Πρώτα εσύ και μετά οι άλλοι!!! Εδώ δεν λειτουργούν οι νόμοι της ευγένειας, αλλά οι νόμοι της αγάπης για τον εαυτό μας».

΄Έχω ακούσει αμέτρητες ιστορίες σαν την δική σου και της Ρούλας. Και θεωρώ ότι θα έπρεπε κάποιος να απαντήσει σ’ αυτές τις ερωτήσεις που προκύπτουν. Γιατί συμβαίνει λοιπόν όλο αυτό; Που είναι λάθος η διδασκαλία;
Μήπως λοιπόν πρέπει να την επανεξετάσουμε; Ο Ουσούι δεν ζει πια για να μας βοηθήσει. ΄Όμως υπάρχουν «καθοδηγήσεις» που βοηθούν στο ξεκαθάρισμα των αμφιβολιών. Κάποια τέτοια «καθοδήγηση» υπάρχει και στο site. Που εμένα τουλάχιστον μου έδωσε απαντήσεις. Και από εκεί και πέρα άρχισα να αναθεωρώ.
Και να συμβουλεύω –απλά συμβουλή- τους ανθρώπους να κάνουν αυτοθεραπεία, μέχρι να νιώσουν μόνοι τους δυνατοί να δώσουν και στους άλλους!

Δεν σημαίνει ότι με ακούν όλοι! Και καλά κάνουν!
Γιατί σου εξήγησα, ότι όλα είναι επιλογές μας που έρχονται για να μας κάνουν σοφότερους.

quote:
Αλλά κάπου ίσως μου ξέφυγε το τρένο και έριξα μεγαλύτερη βαρύτητα στους άλλους από εμένα.

Μήπως έδωσες μόνη σου την απάντηση;

Τίποτα δεν έκανες λάθος θεωρώ εγώ. Απλά θα πρέπει να περάσεις από μία διαδρομή που θα σου εντοπίσει ότι η αγάπη για τον εαυτό μας είναι πολυτιμότερη από την «θεραπεία» των άλλων. ΄Εχοντας εμείς οι ίδιοι πληρότητα και αγάπη δίνουμε στους άλλους όχι από το «υστέρημα», αλλά από το «ξεχείλισμα».
Και στην αγάπη μόνο το «ξεχείλισμα» μετράει.

΄Όπως λέει και ο Νίκος λοιπόν

quote:
Με τα χέρια ενωμένα στην καρδιά,νιώστε το συναίσθημα της προσφοράς και συνεχίστε με τον τρόπο σας.

Νιώστε λοιπόν το συναίσθημα της προσφοράς και βάλτε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα, θα συμπληρωνα εγώ!

φιλιά
με αγάπη
Βάσω

toxotisΜέλος
31/03/2007, 10:15:44
Καλή μου Βασούλα μου,
δεν με φόβισες. Όχι κάθε άλλο. Απλά κατάλαβα ότι πράγματι κάτι δεν είχα ζυγίσει σωστά μάλλον και το μόνο που ήθελα ήταν να μπορούσε να μου εντοπίσει κάποιος την αιτία για να προσέξω, ώστε να μην "φορτώνομαι".

Οτι αυτό συμβαίνει το πιστεύω και σίγουρα δεν θέλω να αμφισβητίσω τη δασκάλα μου. Απλά μου συμβαίνει για κάποιο λόγο. Ίσως επειδή όπως είπα για μένα έπαιζε σπουδεότερο ρόλο να μπορώ να βοηθίσω άλλους.

Ίσως πάλι η θέληση μου να εντοπίσω το πρόβλήμα και να εστιάσω εκεί με "ευαισθητοποιεί" τόσο που να νιώθω ακριβώς τον ίδιο πόνο με τον θεραπευόμενο.

Πραγματικά, η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έστειλα ρεϊκι στο χέρι τη ς πεθεράς μου, που το είχε δεμένο επειδή πονούσε. -το είχε σπάσει και της είχαν βάλει βίδα- ένιωθα όση ώρα είχα τα χέρια μου εκεί ένα μεταλλικό "καρφί" να μου έχει τρυπίσει το κόκαλο! πονούσα κι εγώ όση ώρα της έστελνα ρε¨κι.

Αυτό δεν νομίζω να έχει να κάνει με "πυροδότηση" δικού μου μπλοκαρίσματος και αμφίδρομη θεραπεία... μη με παρεξηγείται δεν θέλω να αμφισβητίσω κανέναν και φυσικά όχι την παραδοσιακή διδασκαλεία, αλλά νομίζω πως κάτι άλλο συμβαίνει.

Πιθανόν να είναι και αυτό: πως δεν έδινα από "ξεχείλισμα" αλλά από "υστέρημα". Αφού πολλές φορές δεν έβρισκα χρόνο παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα -ή λιγότερο- για μένα ενώ για θεραπεία-ανακούφιση του πόνου κάποιου άλλου αρκετές φορές την ημέρα...

Δεν μου είπατε όμως κάνω "σκούπα" πάντα ή μόνο σε ολόκληρη θεραπεία και κατ' ιδίαν -όχι από μακρυά?

Φιλιά και καλή σας ημέρα
Βίκυ

galazia_sfairaΜέλος
31/03/2007, 10:26:10
To γνώθι σαυτόν είναι η πρώτη καιμεγαλύτερη θεραπεία!Μετα απο άυτό ολά τα άλλα.Ακόμα και η "ανάγκη" να θελουμε να θεραπευσουμε περα απο τις προθέσιες ενέχεικαι κατι αλλο,ενα μεγαλο "εγω".
Αν δεν ανακαλυψουμε λοιπον αυτην την αναγκη μας,αν δεν εξυχνιάσουμε τι μας καλυπτει(συνηθως καθρεφτίζει την δικη μας έλλειψη για "θεραπεία- αγάπη")αναμφίβολα η ενεργεια "διοχετεύεται μεσω του καναλιου (εαυτου μας)αλλάταυτόχρονα εμφανίζει τις δικες μας ανάγκες θεραπειας και το καθρεφτίζει ομοιοπαθητικά θα ελεγα.Η αγάπη δινεται,κι αυτη θεραπευει,αλλά ταυτοχρονα φωτιζει τα σημεια τα μπλοκαρισμενα,κι εκει είναι καλο να σταθούμε αλλά θα επανελθω σε ότι παραπανω ανέφερε ο ΄Νίκος και συμφώνησε και η Ρωρ...........το εσωτερικό ξεμπλοκάρισμα έρχεται με δυο τρόπους που έιναι καιοι δύο οδυνηροί αλλά ταυτόχρονα λυτρωτικοί.Ο ένας είναι μεσω του βιώματος και απαιτεί χρόνο,κι ο αλλος μεσω της αυτογνωσίας με ένα δασκαλο(είναι εξίσου οδυνηρό αλλά απειτεί λιγώτερο χρόνο ίσως..) και δεν λεω ψυχολόγο!(δεν αρνουμαι την συνεισφορα τους αλλά...)

Θα πω αυτο το τοσο όμορφο που ακουγα απο τον δικο μου δασκαλο τον Μωυση (εχω την τυχη να εχω αρκετούς δασκάλους κιο καθενας εινα ιο καλύτερος).ΕΣΩΣΤΡΑΦΕΙΤΕ μετα απο αυτο ολα ρεουν και ΕΙΝΑΙ.

toxotisΜέλος
31/03/2007, 14:01:00
Καλή μου γαλάζια σφαίρα, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά νομίζω πως μόνο το ένα κομμάτι καλύπτουν.

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν περισσότεροι από αλάχιστους ανθρώπους δίχως "εσωτερικά μπλοκαρίσματα". Ο καθ' ένας έχει τα δικά του και αν το αρνείται... μάλλον κάτι δεν είναι ανθρώπινο πάνω του. (με συν ή πλην κατευθυνση ανάλογα με τη περίσταση)

Αλλά πες μου, πως εξηγείς το δικό μου όποιο μπλοκάρισμα στο παράδειγμα με την πεθερά μου? Ακόμη και ομοιπαθητικά δεν κολλάει. ΔΕν έσπασα εγώ το χέρι μου ούτε εγχείρηση έκανα με σίδερα για να το αισθάνομαι.
Απλά αισθανόμουν τον πόνο της όση ώρα της έδινα ρεϊκι και προφανώς με την ίδια ένταση που τον ένιωθε κι εκείνη.

Αυτό έπεψε με το που σταμάτησα να στέλνω.

Άλλο αυτή η περίπτωση και άλλο αυτό με τον ώμο και τα μουδιάσματα στα δάκτυλα μου, που ήταν παρόν για μεγάλο διάστημα και όπως ήρθε έφυγε μετά από 2 εβδομάδες περίπου χωρίς κάποια θεραπεία.

Δεν ένιωθα κατά τη διάρκεια της θεραπείας αυτά τα συμπτώματα παρά μόνο έντονη ροή ενέργειας στα πάσχοντα σημεία της φίλης μου.

filosofos3Μέλος
05/01/2005, 21:41:45
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δεν είδα να υπάρχει ίδιο με σκοπό να παρουσιάσουν αρχικά ΜΟΝΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ όσοι έχουν λόγο να πιστεύουν ότι αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης ή το αντίθετο. Παρακαλώ όχι υποθέσεις ή θεωρίες αλλά πρωτίστως κείμενα με λίγα σχόλια και με ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ από τις οποίες προέρχονται τα κείμενα αυτά.
Όταν ολοκληρωθούν τα κείμενα τότε ας αρχίσει η συζήτηση επί των κειμένων και αφού τα μελετήσουμε όλοι.Για να μη λέει καθένας ότι θέλει μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό ή προπαγάνδα.

Όλα είναι τέλεια

08/01/2005, 05:11:51
Γειά σου filosofe3

Ήδη έχει προστεθεί στον τίτλο του θέματος η φράση "(μόνο τα κείμενα)"
Οπότε παρακαλώ κι εγώ με τη σειρά μου όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στην παρουσίαση αυτή, αλλά και στον σχολιασμό της, να κάνουν χρήση και των δύο τόπικ, ανάλογα με τη φύση της συμμετοχής τους.

Τα κείμενα εδώ
και
ο σχολιασμός στο:

Αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης; σχολιασμός της ομώνυμης παρουσίασης: TOPIC_ID=5347
(το οποίο μετονομάστηκε από το αρχικό "Αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης; Η συζήτηση εδώ (οχι κείμενα)")

Πιστεύω πως είναι μια καλή ιδέα να δοκιμάσουμε και αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής μίας συζήτησης. Μίας συζήτησης που θα παρατίθενται κάποια στοιχεία - αποτελέσματα έρευνας, τα οποία δε θα διακόπτονται από σχόλια, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που τα σχόλια και οι διαφωνίες να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου.
Εύχομαι να πετύχει

Οσον αφορά τα μηνύματα που έχουν ήδη κατατεθεί εδώ, θα μεταφερθούν στην "δίδυμη" συζήτηση εντός κάποιου μικρού χρονικού διαστήματος, μαζί με όλα τα στοιχεία αποστολής τους (όνομα μέλους, ημερομηνία και ώρα δημοσίευσης)
Αυτό ισχύει και για τα μηνύματα του δημιουργού του τόπικ(εκτός βέβαια από το εισαγωγικό), ενώ θα παραμείνει μόνο το παρόν, το οποίο θα χρησιμεύσει ως επεξηγηματικό των μεταφορών που θα γίνουν στα μηνύματα.

Εάν θέλετε (αυτοί που ήδη έχετε συμμετάσχει), μπορείτε να κάνετε copy - paste τα μηνύματά σας και να τα παραθέσετε μόνοι σας στο σχετικό θέμα.

Στο χώρο που ήταν κάθε μήνυμα, θα παραμείνει μία σύντομη πρόταση, που θα ενημερώνει για τη μεταφορά (η επέμβαση στα μηνύματα του παρόντος θέματος θα γίνει από εμάς)

Ελπίζω η προσπάθεια αυτή, να μη βρει κάποιον από όσους έχουν συμμετάσχει, δυσαρεστημένο. Πιστεύω αντίθετα, πως θα βοηθήσει αρκετά στη διεξαγωγή της έρευνας.
Απομένει μόνο, να το αποδείξουμε όλοι μας...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

10/01/2005, 14:54:33
filosofos3

"Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ι' 34-35-36)

"ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστι,
και ο μη συνάγων μετ' εμού σκορπίζει"
(ΛΟΥΚΑΣ ια' 23)

"εί τις έρχεται προς με και ου ΜΙΣΕΙ τον πατέρα εαυτού
και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς
και τας αδελφάς , έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι."
(ΛΟΥΚΑΣ ιδ' 26)

"ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέση αυτήν, και ο ΜΙΣΩΝ την ψυχήν
αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν."
(ΙΩΑΝΝΗΣ ιβ' 25)

ΑΥΤΑ έχουν αλλοιωθεί;