- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Αλλά, τόση μανία, να μετρηθούμε σαν ζώα....
Είναι υπερβολική....
Το ....μάντρωμα, ακολουθεί και μετά το σφάξιμο...
Για να μη βρεθούμε απότομα στην κατηγορία των ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΩΝ ας πάρουμε ιδέες και κατευθύνσεις ως προς τον τρόπο σκέψης και δράσης μας από το κάτωθι διαφωτιστικό πόνημα :
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα ο πολίτης...
Εγώ, όμως, πιστεύω, ότι ο κόσμος, είναι σε οριακά σημεία και
στην ουσία, δεν θα βγούμε ποτέ...
Ότι δεν θα βγάλει το καλοκαίρι η κυβέρνηση, ή τα μέτρα και μετά, θα χρειαστεί νέα μέτρα στήριξης της αγοράς, οπότε, άλλα μέτρα για να μειωθει το έλλειμμα και νά τη πάλι η κρίση...
Ο πολίτης, όμως, πως θα ζήσει;..
Ευτυχώς, που υπάρχει η βεράντα του σπιτιού...
Κάθεται, με το καφεδάκι, μια εφημεριδα, ένα τάβλι .....
Κι ειναι βασιλιάς..Αυτοι με τα λεφτά τι θα κάνουν, άμα τους λείψουν; ...
quote:
Ότι δεν θα βγάλει το καλοκαίρι η κυβέρνηση, ή τα μέτρα και μετά, θα χρειαστεί νέα μέτρα στήριξης της αγοράς, οπότε, άλλα μέτρα για να μειωθει το έλλειμμα και νά τη πάλι η κρίση...
Mόνον ενας γάτος ηγέτης θα μπορούσε να μας βγάλει απο την κρίση.
Ενας ηγέτης που θα εκμεταλλευόταν και το δάνειο της ΕΕ και το δάνειο του ΔΝΤ ενώ παράλληλα θα φρόντιζε να διαγραφεί το χρέος και να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή.
Πού ομως.... είχαμε τους κλέφτες τώρα έχουμε τους ψεύτες και απο την άλλη τον πολίτη να ζητιανεύει ζητώντας.
Λύση αν δεν βρεθεί ενας τέτοιος ηγέτης δεν υπάρχει, θα βουλιάξουμε.
τόσο δύσκολο....Έχει σταθεροποιηθεί, τόσο η επικράτεια του προβλήματος,όσο και η λυση του, που δεν τους παίρνει να μιλανε
για χρεοκοπία και αστάθεια στην Ελλάδα...
Οι τράπεζες, η αγορα, όλα είναι υγιή....Μονο οι φόβοι και οι μειώσεις επιτοκίων,έριξαν την κρίση και τον πανικό στην Ελλάδα....Κιεγώ σου λέω, ότι αυτό θέλουν οι απέξω...Την κρίση και τον πανικό....Τον καλλιεργούν όσο μπορούν,για να γίνει χάος...
Τιποτε λιγότερο...Και η κυβέρνηση, θα πέσει...Θα το δεις, ότι θα βρουν αιτία να ρίξουν την κυβέρνηση...
Επίσης δεν βρίσκω και κάποιον πολιτικό να εχει εναν άσσο στο μανίκι του. Κανέναν απολύτως.
Τώρα αν η κυβέρνηση πέσει για αλλους λόγους αυτό αλλάζει.
Θυμήσου Μπιλ Κλίντον,π.χ.....
Είναι θέμα ότι κάτι θέλουν απο την Ελλάδα....Εμένα, αυτό μου καρφώθηκε...
Και το λέω, γιατί, λύσεις, πάντα υπάρχουν....Έτσι,ενώ,όπως λέει το "Έθνος" σε άρθρο του, "έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις από τους Ελληνες τουρίστες για καλοκαιρινές τους διακοπές σε λιγότερο ή περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, ενώ ακτοπλοϊκές εταιρείες, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων συνεχίζουν ακάθεκτα τις εκπτώσεις και τις προσφορές προς τους υποψήφιους πελάτες τους.Το ποσοστό μείωσης των κρατήσεων, σε σχέση με πέρυσι, είναι λιγότερο πλέον από 10%, όταν μέχρι τον Απρίλιο άγγιζε το 30%. Οι αφίξεις του Μαΐου εμφανίζονται μεν μειωμένες κατά 2,8%, ωστόσο εκτιμάται ότι ακολουθούν οι αφίξεις του Ιουνίου που θα φέρουν ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 5%."
Αυτό σημαίνει, ότι δεν άλλαξε και τίποτε..Τα κέρδη κάποιων μειωθήκαν, μόνο..Προφανώς, τόσα, που δεν τους πείραξε....Κι αυτό φαίνεται τώρα...
Ας πουμε για τις φτηνές διακοπές,ο Έλληνας, αν το ψάξει, μπορεί να περάσει καλά και φτηνά.Το ίδιο και ο τουρίστας...:
"Παράλληλα, μετά τη σωρεία αρνητικών δημοσιευμάτων τους προηγούμενους μήνες, ο ξένος Τύπος έχει αρχίσει να ανατρέπει την εικόνα της Ελλάδας προς το θετικότερο, προβάλλοντας ιδιαίτερα τα αξιοθέατα και τις οικονομικές προσφορές στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.Μελανό όμως σημείο στο πολύχρωμο μωσαϊκό του ελληνικού τουρισμού, που ετοιμάζεται να μπει στο δίμηνο της κατεξοχήν υψηλής τουριστικής περιόδου, είναι τα τουριστικά έσοδα από τους αλλοδαπούς επισκέπτες μας, τα οποία το πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς εμφανίζονται μειωμένα κατά 7,8% σε σχέση με πέρυσι.
Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι εξακολουθούν να είναι μειωμένες από τις τουριστικές αγορές, από 5% έως 8%, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης των επισκεπτών μας και τον ελληνικό προορισμό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιθώρια «βελτίωσης». Από την αγγλική αγορά παραμένουν μειωμένες περίπου 8% κατά μέσον όρο και από τη γερμανική κατά 5%.
Εντούτοις, η TUI, ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς, επιδιώκει τώρα να αναστρέψει την αρνητική τάση και προσφέρει έκπτωση, μέχρι και 100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, σε όποιον κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η όλη εκστρατεία φαίνεται ότι αποδίδει. «Πριν από μία εβδομάδα ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τώρα το ποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%», δηλώνει ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος της TUI...."Αλλά και με τους τουριστικους οργανισμούς άλλων ευρωπαικών χωρών, γίνετια το ίδιο......
Οσο για τον εσωτερικό τουρισμό, "οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, αφού είναι γνωστό ότι οι Ελληνες παραμένουν οπαδοί των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.
Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση στους επιχειρηματίες του κλάδου ότι οι Ελληνες που θα κάνουν φέτος διακοπές θα είναι μειωμένοι κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με πέρυσι.
Παράλληλα, μειωμένη θα είναι και η διάρκεια των διακοπών τους που εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά τη μία εβδομάδα στη συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών του καλοκαιριού.
Οι τιμές, παραμένουν μειωμένες και για τους Ελληνες τουρίστες, για τους οποίους φέτος, ακόμη περισσότερο από πέρσι, υπάρχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις. Χαρακτηριστικά, μπορείτε να μεταβείτε με πλοίο στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, πληρώνοντας μόλις 19 ευρώ το άτομο. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε διακοπές τύπου all inclusive, σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας, με μόνο 18 ευρώ τη μέρα το άτομο ή να επιλέξετε οικογενειακό πακέτο διακοπών (family trip) με συνολικό κόστος 770 ευρώ για 8 μέρες
Πόσο κοστίζουν διαμονή και μεταφορικά και σε νησιά και δημοφιλείς προορισμούς
Εξυπνα τρικ για ακόμη μικρότερο κόστος διακοπών
Το «Εθνος» σας προτείνει εύκολους τρόπους για να μειώσετε όσο το δυνατό περισσότερο το μπάτζετ των διακοπών σας.
Κάντε έγκαιρα τις σχετικές κρατήσεις σας. Θα πετύχετε σημαντικές εκπτώσεις έως και 30% στην αρχική τιμή.
Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα. Επωφεληθείτε από τις πολλές άτοκες δόσεις (έως 12).
Κάντε διακοπές Ιούλιο και Σεπτέμβριο: Υπάρχει πληθώρα προσφορών ή επιπλέον παροχών από ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία, εφόσον επιλέξετε να κάνετε διακοπές Ιούλιο και Σεπτέμβριο, αντί για Αύγουστο.
Χρησιμοποιήστε το Ιντερνετ. Είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές, έως και 30%, απ’ ό,τι αν τηλεφωνήσετε να κάνετε κράτηση.
Επιλέξτε πακέτα διακοπών με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή (all inclusive). Κερδίζετε χρήματα από το συνολικό κόστος των διακοπών σας.
Οικογενειακά πακέτα (Family Trip) - ταξίδια της παρέας. Σύμφωνα με πράκτορες και ξενοδόχους, το ποσοστό της έκπτωσης που θα κερδίσετε μπορεί να φθάσει ακόμη και το 20% της αρχικής τιμής.
Πηγή: Εθνος"
Λύσεις για πολλούς, που δεν είναι τόσο καλά οικονομικά, για το καλοκαίρι, ή σκεφτονται το φθινόπωρο, που έρχεται..Με λίγα λεφτά, περνάει κανείς, ωραία....
Και για μένα ο διαλογισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι, και το πρώτο βήμα. Όχι ότι καλώ τον εαυτό μου μάγο και λέω την άποψή μου, είμαι ακόμα πολύ τσουτσέκι για να το κάνω αυτό. Εχω γνωρίσει όμως ανθρώπους που όσο και προσωπικά οφέλη να είχαν ή να θέλαν από αυτό, πάλι ξεκινούσαν από αυτόν.
Τώρα....ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Δεν πειράζει. Αν νομίζει κάποιος πως κάτι άλλο είναι πιο κατάλληλο για το χαρακτήρα του και για τη ψυχοσύνθεσή του, τότε οκ, γιατί οχι?? Το θέμα να κοιτάς τη σωστή κορυφή. Τώρα αν κάποιος την ανέβει με ποδήλατο, ferrari, με τα πόδια ή με πατίνι, αυτό εξαρτάται. Όλα είναι σχετικά και πολλά υποκειμενικά.
μόλις γύρισα από δουλειά και δεν είμαι ακριβώς σε θεση να κατανοήσω κάτι
Dr όταν λες σχολή εσωτερισμού; ρίξε μια εξήγηση και μολις ξυπνήσω θα τη διαβάσω..![]()
Αλλά υπάρχουν και απατεόνες και κακοπροαίρετοι και και και. Ειδικά τους κακοπροαίρετους πρέπει να είσαι σε θέση να τους αναγνωρίσεις....
Δεν είναι όλες οι σχολές εξίσου καλές ούτε χρησιμοποιούν τα ίδια συστήματα και κυρίως ΔΕΝ διδάσκουν ΌΛΕΣ τα ίδια πράγματα. Δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις για μία underground και μου φαίνεται ότι κινήσε πολύ γρήγορα και με ενθουσιασμό και ο ενθουσιασμός είναι κακός σύμβουλος. Πόσο καιρό σε απασχολεί ο εσωτερισμός και παρεμφερή ζητήματα όπως πχ η φιλοσοφία, η ψυχολογία κλπ. Μου δίνεις την εντύπωση ότι δνε είσαι αρκετά ώριμος για τέτοιες καταστάσεις. Τέλος πάντων ο θεός βοηθός. Πάντως σε "underground" χρειάζεσαι γνωριμία για να μπείς. Αν όλη σου η επαφή με τον εσωτερισμό είναι μέσω του υπολογιστή και όσων ανθρώπων γνωρίζεις μέσω του υπολογιστή..τότε σίγουρα έχεις πάρει πολύ φόρα. Νομίζω δηλαδή, ότι αν στη ζωή σου δεν έχεις γνωρίσει δυό ανθρώπους που να στη "σημάδεψαν" σε ζητήματα γνώσης(άσχετα με το αν αυτοί άνηκαν σε κάποιο σύστημα) το να επιθυμείς απο μόνο σου τώρα την ενασχόληση με τέτοια θέματα μου φαίνεται παράξενο.Τέλος πάντων.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/05/2010 14:52:52
Ο ενθουσιασμός περισσεύει, έχεις δίκιο. Κάνω ό,τι μπορώ να να μείνω συγκεντρωμένος όμως δεν έχω κάποιον από κοντά να μου μάθει, ή έστω να μου δώσει καμιά συμβουλή όταν κολλάω ![]()
Εεε, ναι συμφωνώ, δεν είμαι και υπόδειγμα οριμότητας, χαχα. Αλλά σιγά σιγά θα οριμάσω, κάθετί στην ώρα του![]()
Όσο για το google... δεν έχω άλλη επιλογή!! Πως αλλιώς να ψάξω όταν δεν έχω γνωστους στο χώρο;
britney4ever
quote:
Geia se olous paidia ! :) :) :) eimai kainourgios sto Forum kai thelo na matho genika pragmata gia tin mageia ! opoios mporei na voithisei as mou steili ena minima i as grapsei sto arthro ! euxaristobritney4ever
Καλώς ήρθες. Για αρχή..ξεκίνα να γράφεις ελληνικά μόνο όπως όλοι εδώ μέσα. Εκτός του ότι είναι κουραστικό να διαβάζει κάποιος greeklish, δεν είναι καν γλώσσα.
Όσο για τις απορίες σου για την μαγεία, θα υπάρξουν απαντήσεις από όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα, εν συνεχεία...![]()