- Αληθινό θαύμα! (Παράθεση προσωπικής εμπειρίας) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
καλώς ήλθες.
Αν δεν κάνω λάθος, ζήτησες την άποψή των μη Χριστιανών, έτσι δεν είναι;;
Αν πραγματικά έχεις απορίες και θέλεις ειλικρινά να σου απαντηθούν. Ψάξε και βρες έναν ικανό πνευματικό, και αν κατοικείς Ελλάδα είναι πιο εύκολο. Πιστεύω πως αυτός είναι ο πλέον κατάλληλος για να σε βοηθήσει πραγματικά.
Για τους Χριστιανούς αυτό που διηγήθηκες είναι αποδεκτό.
Εγώ προσωπικά, δεν είχα ποτέ παραπλήσια εμπειρία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκλείω την πιθανότητα κάποιος άλλος να έχει ζήσει κάτι τέτοιο.
Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι μαρτυρίες πνευματικών γερόντων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας οι οποίοι και συνομιλούσαν και συνομιλούν συχνά με υπάρξεις του πνευματικού κόσμου.
Φιλικά όπως πάντα
Καλο καλοκαιρι ![]()
ΥΓ Α ρε alexilexos, stemix και macedon, αμέσως το πιασατε μπαγασηδες.
Πρέπει βέβαια να σου πω, ότι θεωρώ πολύ φτηνό κόλπο να διηγείσαι ένα υποτιθέμενο θαύμα, μόνο και μόνο για να μετρήσεις την ευκολοπιστία κάποιων ανθρώπων και μετά να τους κατηγορήσεις ως αφελείς, μόνο και μόνο επειδή είχαν όλη τη καλή διάθεση να σε πιστέψουν χωρίς να σε προσβάλλουν.
Ούτε είμαι Χριστιανή, ούτε πιστεύω στα θαύματα, αλλά δεν μου αρέσει να υποτιμάω την νοημοσύνη των άλλων μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από μένα. Και να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί εδώ μέσα που δεν μασάνε κουτόχορτο.
Όσον αφορά τα θαύματα τώρα, αυτό που κάνει εντύπωση είναι η άρνηση της Εκκλησίας πρώτα πρώτα να τα δεχτεί, ακόμη και όταν πασιφανώς οδηγούν ένα μεγάλο πλήθος πιστών στις Εκκλησίες και στα υπόλοιπα μέρη που συμβαίνουν... Παρόλο που είναι ένας εύκολος τρόπος να γεμίσεις το παγκάρι, συνήθως τα αρνούνται. Π.χ τα θαύματα στην Κύπρο που πραγματεύεται ο Λιακόπουλος στα βιβλία του, η Εκκλησία τα απορρίπτει μετά βδελυγμίας... Γιατί άραγε?
quote:
Brie Boy
Π.χ τα θαύματα στην Κύπρο που πραγματεύεται ο Λιακόπουλος στα βιβλία του, η Εκκλησία τα απορρίπτει μετά βδελυγμίας... Γιατί άραγε?
Μήπως θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής; Σε ποια βιβλία του; Μιλάμε για το Δημοσθένη Λιακόπουλο, ναι;
macedon
Αν μπορούσες να παραθέσεις κάποια στοιχεία για τα θαύματα που λες, θα το εκτιμούσα βαθύτατα.
macedon
Λοιπόν τα θαύματα στα οποία αναφέρομαι,(φαντάζομαι όσοι από σας μένουν Ελλάδα θα κουνάν ήδη ειρωνικά το κεφάλι) περιγράφονται, αν θυμάμαι καλά, στο " Ο καιρός γαρ εγγύς" το οποίο φυσικά δεν το έχω διαβάσει, αλλά πήρα μια γενναία δόση από μια εκπομπή του Χαρδαβέλλα.
Προκείται για κάτι περιέργες ζωγραφιές (σταυρούς, σκιές σαν την Παναγία, συμβολά και γράμματα, πχ: ΙΧΘΥC, αριθμούς κτλ) που εμφανίστηκαν σε ένα παλιό σπιτάκι στην Λεμεσό της Κύπρου.
Από τότε στην περιοχή γίνεται κανονικό προσκύνημα. Το σπιτάκι λειτουργεί σχεδόν σαν μουσείο.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού την ψιλοψώνησε και έχουν αφεθεί και κάτι υπονοούμενα ότι πρόκειται για το νέο Μεσσία (και εκεί αρχικώς νευρίασαν οι παππάδες.) Μάλιστα νομίζω ότι από τις εικόνες αυτές προκύπτει (σημειολογικά
) το 2012, και η επερχόμενη κυριαρχία του Ελληνοχριστανισμού.
Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι τουλάχιστον αστεία, αλλά μου έκανε τεράστια εντύπωση η άμεση αντίδραση της εκκλησίας να τα αποκυρήξει (καλά, θα μου πεις είναι τόσο χαζά, που και να ήθελε να τα στηρίξει, θα είχε πρόβλημα...)
Πλάκα πλάκα όμως, ο πιο κάθετος στην κριτική όταν εμφανίζεται ένα θαύμα, είναι πάντα ο ιερώμενος.
Και σε πρόσφατη εκπομπή με τα αναστενάρια, πάλι οι επιστήμονες ήταν πιο πρόθυμοι να δεχτούν γεγονότα, από τον παπά της παρέας, ο οποίος έλεγε ότι οι αναστενάρηδες είναι ... καθοδηγούμενοι από τον Σατανα (αν και οι κακόμοιροι έδειχναν πανάγαθοι πιστοί και κρατούσαν εικόνες του Μ. Κωνσταντίνου.)
Στην τελική, δεν θα την συνέφερε να τα υποστηρίξει, έστω και έμμεσα?
Το αναφέρω γιατί η λυσσαλέα άρνηση της Εκκλησίας, και στις δυο περιπτώσεις, μου έκανε εντύπωση...
Αν έχει κάποιος κάποια εξήγηση, θα χαρώ να την ακούσω.
Αυτό που πραγματικά θέλω να θίξω είναι η αρνητική στάση της Εκκλησίας απέναντι στην καλοπροαίρετη πίστη του κόσμου στα θαύματα. Πχ και σε πρόσφατο θαύμα που είδα στις ειδήσεις πρόσφατα σε εκκλησία, εδώ στην Αθήνα, (σε εικόνα της Παναγίας που υποτίθεται πως ανέβλυζε άρωμα σαν γιασεμί) η Εκκλησία το απέρριπτε, την ίδια στιγμή που οι πιστοί συνέρρεαν στην περιοχή τρέχοντας...
Πιστεύω ότι πολλοί Χριστιανοί είναι αρκούντως εύπιστοι, κι αυτός είναι ο λόγος που τρέχουν σε κάθε "θαύμα". Θυμάμαι ότι στο σεισμό του '78 στη Θεσσαλονίκη, είχε διαδοθεί η είδηση ότι εμφανίστηκε η Παναγία και είχε προβλέψει έναν μεγαλύτερο σεισμό. Το αστείο δεν είναι αυτή καθ'αυτή η διάδοση, όσο η τάση του κόσμου όχι μόνο να πιστεύει αυτό αλλά και να το μεγενθύνει από στόμα σε στόμα...
Από την άλλη η Εκκλησία γνωρίζει ότι τέτοιου είδους "θαύματα" μόνο καλό δεν της κάνουν.
Όσο για τα αναστενάρια, δεν πρόκειται για θαύμα. Είναι αρχαίο έθιμο, το οποίο διατηρήθηκε και απλά "εκχριστιανίστηκε". Η Μητρόπολη Λαγκαδά αντιδρά γιατί ακριβώς δεν είναι χριστιανικό έθιμο.
macedon
Shotguns? What, like guns that fire shot?
Καταρχήν, δεν αντιμετωπίζω κανέναν καχύποπτα εξαρχής, αν ξεκινήσουμε έτσι με τον καθένα που γνωρίζουμε τότε μάλλον σε κακό παρά σε καλό θα μας βγει.
Η δική μου νοοτροπία είναι, μόλις γνωρίζω κάποιον, να του δίνω «πόντους», δηλαδή, ξεκινά στην αντίληψή μου με + και όχι με -. Το αν θα αυξήσει τους "πόντους του" ή όχι, είναι δικό του θέμα.
Το ότι είπα αυτά που είπα στον Διαλογιστή, είναι διότι, και σε μιά άλλη περίπτωση, του Ορφέα;7, όπου αναφερόταν σε ένα περιστατικό ενός φίλου του που σώθηκε από "θαύμα", κάποιοι έτρεξαν να αμφισβητήσουν ευθύς εξαρχής το γεγονός και να το αποδώσουν στις ικανότητες του ανθρώπινου σώματος και μυαλού, τις οποίες και δεν γνωρζουμε ακόμη. Είπα επίσης τότε, πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε ακόμη τον άνθρωπο, που τον ζούμε καθημερινά, και να έίμαστε σίγουροι σχετικά με το Θεό που αρνούμαστε να δεχθούμε την ύπαρξή του;;
Αυτά λοιπόν ως "διευκρίνιση" για όσους ίσως θα περίμεναν κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά τώρα τους διάφορους πλανώδιους χασομέρηδες, σαν τον Διαλογηστή, και τον Ούτις, που απ’ ό,τι φαίνεται, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, τι να πω;;
Σαν παιδάκια και αυτοί, παιδίστικα μιλάνε, εγώ δεν τους παρεξηγώ. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες τακτικές αποδεικνύουν κάτι, ας είναι, ούτε και αυτό θα χρεωθεί στην παιδική τους αφέλεια.
Το πολύ πολύ η συμπεριφορά τους, να τους κατατάξει στην κατηγορία των διαδεσκαδαστών του φόρουμ και να μην ασχολείται κανείς στα σοβαρά μαζί τους, παρά μόνο για να ευθυμήσουμε.
Το ότι υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι, οι οποίοι και αρέσκονται να πλάθουν ιστορίες περί θαυμάτων, είναι γνωστό, και υπάρχουν συνήθως εκτός των διαφόρων φόρουμ, καθώς δεν έχουν ανάγκη τα φόρα για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.
Υπάρχουν επίσης, και πολλοί λόγω καλής διάθεσης, ίσως και εγώ κάποια φορά, που να πίστεψαν στην αρχή σε μια διήγηση κάποιου, διότι το να δείξεις αρχής εξαρχής δυσπιστία στον συνάνθρωπό σου όταν σου διηγείται κάτι, δεν είναι και ότι καλύτερο για το ξεκίνημα μιας καλής σχέσης.
Το αν όμως αυτό που σου διηγείται είναι αληθινό, αυτό συνήθως διαφαίνεται στην πορεία.
Υπάρχει και κάτι άλλο για το οποίο μπορώ να μιλήσω από προσωπική πείρα.
Πολλές φορές, αν όχι 100%, κάτι που εγώ κορόιδευα, γύρισε εναντίον μου, με διάφορους τρόπους.
Θα ήθελα να πω στο φίλο Διαλογιστή να προσέξει να μην καταλήξει σαν το Βοσκό και το λύκο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό έχει γίνει ήδη, οπότε μάλλον είναι αργά.
Φιλικά όπως πάντα
ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠΕ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΑΣ ΡΟΥΜΠΩΣΕ!!
quote:
Re macedon pou to vrikes afto re!!!!XA XA!!Kalos eisai re!Gamaei afti i foto.Loipon paidia aftoi tin dihghsh aftou tou thavmatos tin ekana akrivos gia ton logo (o opoios anaferetai kapou mesa den thimame apo pion)na diapistoso tin efkolopistia tou Ellina.Kai vasika ithela na sas akouso na dihghste kai eseis paromoies istories.Tha eixe plaka!Boro na po pos den petixe parolo pou pio palia eixe petixei giati to exo ksanakanei kserete.
Βρε διαλογιστή, ωραίες πλάκες κάνεις! ![]()
Πάει έκλεισε κι αυτό το θέμα.
Αγαπητή Brie Boy, η εκκλησία και δέχεται και "βγάζει" από τα θαύματα, απλώς συνήθως το κάνει χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.
Αν δεν δεχόταν τα θαύματα, θα έλεγε στους πιστούς πχ. να μην πηγαίνουν κάθε 15άγουστο στην Τήνο, ούτε θα έφερνε την "αγία ζώνη" για πολυήμερο προσκύνημα (έτσι δεν την έλεγαν;) όπου υποτίθεται ότι βοηθάει στα προβλήματα υπογεννητικότητας! ![]()
Το ότι δεν δέχεται τα νεώτερα θαύματα, είναι λογικό επειδή την έχει πατήσει ουκ ολίγες φορές στην ιστορία της. Οπότε παραμένει κυρίως με τα "παλιά" και "δοκιμασμένα" θαύματα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι τουλάχιστον αστεία, αλλά μου έκανε τεράστια εντύπωση η άμεση αντίδραση της εκκλησίας να τα αποκυρήξει (καλά, θα μου πεις είναι τόσο χαζά, που και να ήθελε να τα στηρίξει, θα είχε πρόβλημα...)
Μα φίλε Brie Boy, είναι πολύ απλό. Αφού το "θαύμα", δεν συνέβει σε ιδιοκτησία της εκκλησίας, να βγάλουν και κανένα φραγκάκι παραπάνω
.
Τώρα τελευταία δυσκολεύονται οικονομικά, ξέρεις. ![]()
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

Για μένα θαύμα θα ήταν να μην εκπυρσοκροτήσει όπλο ξανά στον πλανήτη και κανείς να μην καταλαβαίνει γιατί, να φυτρώσει η έρημος και να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα του χρόνου
Αν πρόκειται για θαύμα του τύπου "δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας", τότε μάλλον ο David Copperfield...
Δεν ξέρω αν είμαι άδικος, αλλά θαύματα που γίνονται σε μεμονωμένα άτομα ή σε εικόνες, ΔΕΝ είναι θαύματα.
Πάντως αν δεν κάνω λάθος, για τους Καθολικούς το κρίνει ο Πάπας και ο αυλόγυρος του Βατικανού και για μας η Ι.Σ.
Edited by - stemix on 23/06/2005 20:30:47
macedon
Όχι φίλε macedon. Εδώ μιλάμε για θαύματα, όχι για την εμφάνιση του ίδιου του Παντοδύναμου. Μόνο έτσι θα είχατε κάποιες αμυδρές έστω ελπίδες.
Βλέπω να μας την λέει ο Admin για τα ποδοσφαιρικά, αλλά έτσι κι αλλιώς, για κλείδωμα πάει. Γράψε ότι προλάβεις...
ΑΕΚΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.
Στην κατάσταση που είμασταν πέρσι το καλοκαίρι, θαύμα θα ήταν. Και το χρυσοπληρώσαμε. 350 ευρά πέρσι και 450 φέτος για διαρκείας, πάει η banka στον αέρα (και οι διακοπούλες)
Αλλά, ΑΕΚ uber alles.