ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To «τουπέ» του Γνώστη και του Φιλοσόφου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- To «τουπέ» του Γνώστη και του Φιλοσόφου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

panpam30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/02/2014, 21:53:40
xristosxatz

Από ότι βλέπω, αδυνατείς να καταλάβεις, τι σημαίνει καταδρομική επέμβαση, στο συγκεκριμένο θέμα.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα:

ο Α λέει ότι η Γη είναι ακίνητη και όλα γυρίζουν γύρω από αυτή.

1. του λες ευγενικά ότι κάνει λάθος.
2. του το επισημαίνεις με στοιχεία.
3. του καταρρίπτεις τα δικά του.
4. Αυτός εξακολουθεί να επιμένει.

5. θα του φέρεις ένα τούβλο στο κεφάλι ή όχι?
6. θα αγνοήσεις τον κίνδυνο, η μαλακία του να παρασύρει και άλλους και να αρχίσει μια παραπληροφόρηση, εις βάρος της εξέλοξης?

Καταδρομική επέμβαση λοιπόν, είναι να αποφύγεις την αναποτελεσματική διαδικασία 1. έως 6. και να τον ξαπλώσεις με την πρώτη.
Ετσι κάνεις και οικονομία στα πυρομαχικά, επειδή έχεις να αντιμετωπίσεις άλλα 7 δις σαν κι αυτόν!( σχήμα λόγου, αλλά πρέπει να πιάνεις το νόημα).

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/02/2014, 22:24:07
Νικόμαχε ξέρεις ότι για μένα πρέπει να ακολουθήσεις με καλή πρόθεση όλα τα βήματα από το ένα μέχρι το 4. Αφού τα επαναλάβεις δυο φορές, και δεν δεις αποτέλεσμα, απλά σταματάς την επιχειρηματολογία. Εσύ δίνεις τη σπίθα. Ο άλλος έχει την επιλογή να εξετάσει την εκδοχή σου ή να κάνει τον κουφό. Από τη στιγμή που αυτό που λές στέκει σε βάθος χρόνου ο άλλος θα αναγκαστεί να το εξετάσει.
Αν πας στο 5 και στο 6 απλά έχεις βάλει φωτιά, και με αυτόν τον τρόπο καις και άλλο άμαχο πληθυσμό. Βέβαια ο καθένας έχει τον τρόπο του.
Καλή πρόθεση να υπάρχει

24/02/2014, 22:27:08
Ιταλέ

Μου ζητάς να τα επαναλάβω και δύο φορές?

Γιατί?

Αφού το αποτέλεσμα είναι προφανές.
Η περιεκτικότητα της ουσίας μιάς...μαλακίας, προδικάζει και το αποτέλεσμα.

Αν δεν το βλέπεις, δεν είσαι...καταδρομέας!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/02/2014, 22:56:14
Το ζητάω γιατί πιστεύω και είμαι υποχρεωμένος να πιστεύω στους ανθρώπους.

Και γιατί κρίνοντας από μένα, δεν είναι εύκολο σε όλους να δουν τα πράγματα από μια άλλη οπτική. Μόνο ένας άνθρωπος κατάφερε να αλλάξει ριζικά την κοσμοθέαση μου να ναι καλά εκεί ψηλά που βρίσκεται, και δεν το πέτυχε με επίθεση, αλλά με διπλωματία. Απλά μου έδειξε και έναν άλλο δρόμο με δυνατά επιχειρήματα, και μου άφησε την επιλογή.

Οι περισσότεροι έχουμε χτίσει έναν κόσμο και δεν κοιτάμε έξω.
Αν εσύ αρχίσεις το πετροβόλημα, αν ο τοίχος τους είναι μια τζαμαρία θα την σπάσεις και θα έχεις έναν κερδισμένο.
Αν ο τοίχος του είναι από πέτρα απλά θα τον φοβίσεις και αυτός θα χτίσει έναν τοιχο ακόμα μεγαλύτερο. Εκεί χρειάζεται διπλωματία, να τον κάνεις να βγει έξω, όχι πετροβόλημα.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Αλλά όπως είπα καλύτερα να πετάς πέτρες παρά να κάθεσαι να κοιτάς..

24/02/2014, 22:57:11
quote:

xristosxatz

Από ότι βλέπω, αδυνατείς να καταλάβεις, ...
6. θα αγνοήσεις τον κίνδυνο, η μαλακία του να παρασύρει και άλλους και να αρχίσει μια παραπληροφόρηση, εις βάρος της εξέλοξης?...

Κάπως μεσσιανική μεγαλομανία διακρίνω - ουσιαστικά θεωρείς τους άλλους πρόβατα που πρέπει να προστατέψεις από παραπληροφόρηση - μόνο που εσύ παραπληροφορείς εδώ (το φωνάζει ο κλέφτης - που τον φαντάζεσαι ένδοξα 'καταδρομέα' κοιτώντας τον καθρέφτη) δε σε καταλαβαίνουν βλέπεις...

24/02/2014, 23:30:01
Itale

Τι έχεις να πεις για αυτό?

quote:
panpam
Κάπως μεσσιανική μεγαλομανία διακρίνω - ουσιαστικά θεωρείς τους άλλους πρόβατα που πρέπει να προστατέψεις από παραπληροφόρηση - μόνο που εσύ παραπληροφορείς εδώ (το φωνάζει ο κλέφτης - που τον φαντάζεσαι ένδοξα 'καταδρομέα' κοιτώντας τον καθρέφτη) δε σε καταλαβαίνουν βλέπεις...

Αφήνω την διπλωματία σε σας τους 'χαϊδιάρηδες", αλλά όταν τα βρίσκετε σκούρα, η 7η ΜΑΚ είναι πάντα στην διάθεσή σας!

Ιταλέ

Θεωρείς ή όχι, πως η ηλιθιότητα είναι υπεύθυνη, δια μέσου των αιώνων, για την σημερινή αρνητική εξέλιξη της ανθρωπότητας?

κατα καιρούς δοκιμάσθηκαν όλες οι εφαρμογές.
τελικά μόνο οι 'καταδρομικές" είχαν αποτέλεσμα.
Μια στο καρφί και μια στο...κεφάλι!

Δεν υπάρχει διάολογος με την βλακεία.Ο διάλογος είναι το ισχυρό οπλο της βλακείας.Δεν φαίνεται αυτό, ακόμη κι εδώ μέσα?
Τι λες?

Σημ:
και άσε τα μελοδραματικά κατά μέρος.Απάντησέ μου ειλικρινώς!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/02/2014, 00:33:42
Νικόμαχε,

Άσε και το ισχυρό όπλο της καλωσύνης να κάνει την προσπάθειά του αδερφέ μου.

Αυτή αντέχει και τα μισοκαμμένα χαρτιά.

Εμείς μπορεί όχι.

Τέλειωσε και το ρεπό μου.
Στο τέλος θα αρχίσω να πυροβολώ κι εγώ.Αφού το ξέρεις.

Άσε με να ...αγιάσω σήμερα.

Italos,

Σήμερα παίξαμε στην ίδια ομάδα.Στους ..χαδιάρηδες.Χαλάλι σου φίλε.

καληνύχτα σε όλους

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

25/02/2014, 00:51:00
quote:
Itale

Τι έχεις να πεις για αυτό?

quote:panpam

Θα σου απαντήσω ευθέως:

quote:
Αν ο τοίχος του είναι από πέτρα απλά θα τον φοβίσεις και αυτός θα χτίσει έναν τοιχο ακόμα μεγαλύτερο. Εκεί χρειάζεται διπλωματία, να τον κάνεις να βγει έξω, όχι πετροβόλημα.

Με δικαιώνεις...

quote:
Ιταλέ

Θεωρείς ή όχι, πως η ηλιθιότητα είναι υπεύθυνη, δια μέσου των αιώνων, για την σημερινή αρνητική εξέλιξη της ανθρωπότητας?

Αναμφίβολα. Επεκτείνοντας το, θεωρώ πως η ηλιθιότητα (μπεεεε) είναι το καλύτερα χτησιμοποιούμενο όπλο ανά τους αιώνες.Είναι κάτι σαν ιός, εξαπλώνεται. Και για να ευλογήσω τα γένια σου, θα σου πω και πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν τα πρόβατα και όχι ο βοσκός. Το καλύτερο αντίδοτο εδώ είναι η παιδεία (όχι η μόρφωση)

quote:
κατα καιρούς δοκιμάσθηκαν όλες οι εφαρμογές.
τελικά μόνο οι 'καταδρομικές" είχαν αποτέλεσμα.
Μια στο καρφί και μια στο...κεφάλι!

Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος; Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Χριστούλης και 49 κατασκευαστές πλυντηρίων σε διαψεύδουν. Λέω ναι στις καταδρομικές, όμως σε ακραίες περιπτώσεις, όταν χάνεται το σήμα.
Και ως γνήσιος ξεροκέφαλος θα ακολουθήσω την υπομονή...

quote:
Σημ:
και άσε τα μελοδραματικά κατά μέρος.Απάντησέ μου ειλικρινώς!

Και επειδή θεωρώ άδικο να απαξιώνουμε τον πανπαμ έτσι, να πω ότι θεωρώ ότι σε θέματα που κατέχει εχει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Στα υπόλοιπα νομίζω θέλει να εκφραστεί παρανοεί και γίνονται παρεξηγήσεις, και έτσι χαλάει η ροή του θέματος. Νομίζω όλοι έχουμε γράψει ανοησίες κατά καιρούς, εγώ πρώτος, δε θα ήταν καλύτερα να ανακαλούμε και να διαφωνούμε όμορφα προωθώντας τη ροή του θέματος? Με το κράξιμο τις μπηχτές και τα μπινελίκια απλά χαλάμε τη ζαχαρένια μας και των αλλων, και συνεισφέρουνε μηδενικά στη συζήτηση.

25/02/2014, 01:03:09
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:

6. θα αγνοήσεις τον κίνδυνο, η μαλακία του να παρασύρει και άλλους και να αρχίσει μια παραπληροφόρηση, εις βάρος της εξέλοξης?

Χμ, εμένα μου φαίνεται αρκετά παρεμβατικό αυτό.
Αν το συνδυάσω δε και με τα προηγούμενα που αναφέρεις:
quote:
1. του λες ευγενικά ότι κάνει λάθος.
2. του το επισημαίνεις με στοιχεία.
3. του καταρρίπτεις τα δικά του.
4. Αυτός εξακολουθεί να επιμένει.

5. θα του φέρεις ένα τούβλο στο κεφάλι ή όχι?

και ιδιαίτερα τα 1,2,3, φτάνουν και περισσεύουν για τον διαλεκτικό σου "αντίπαλο" αλλά και για τον οποιοδήποτε παρακολουθεί τη συζήτηση να διαμορφώσει μια σωστή άποψη. Φτάνει βέβαια εσύ να μιλάς στοιχειοθετημένα και με λογική δομή, με άλλα λόγια να μην λες κι εσύ αρλούμπες.

Βέβαια, υπάρχει και ένα δεύτερο παιχνίδι που παίζεται στο γήπεδο του συναισθήματος κι εκεί ανεξάρτητα της επιχειρηματολογίας σου μπορεί να δεις τον άλλο να πείθεται ότι ο γάιδαρος πετάει και ότι ξέρει και έξι ξένες γλώσσες. Αν λοιπόν ο "αντίπαλος" παίξει με πονηρό τρόπο αυτό το δεύτερο παιχνίδι, θα πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος να το πάρεις χαμπάρι και να το χειριστείς αναλόγως. Αν δεν τα καταφέρεις, τότε κάθε κίνησή σου θα είναι εις βάρος σου. Και θα του δίνεις και τροφή να παρασύρει άλλους, ουσιαστικά θα χρησιμοποιεί εσένα ως μέσο.

Θέλω να πω με τα παραπάνω, πως εάν δεν μπορείς να τα βάλεις με τον "αντίπαλο" στο συναισθηματικό παιχνίδι αλλά ούτε και να το καταδείξεις επιτυχώς στο υποψήφιο "θύμα", το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να θέσεις τα πράγματα όσο πιο σαφώς και περιεκτικά μπορείς (δηλαδή να κάνεις τα 1,2) και να αφήσεις τον "αναγνώστη" να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να παραπληροφορηθεί. Αν θέλει, κακό δικό του.

25/02/2014, 01:08:27
quote:
Italos

Και επειδή θεωρώ άδικο να απαξιώνουμε τον πανπαμ έτσι, να πω ότι θεωρώ ότι σε θέματα που κατέχει εχει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Στα υπόλοιπα νομίζω θέλει να εκφραστεί παρανοεί και γίνονται παρεξηγήσεις, και έτσι χαλάει η ροή του θέματος. Νομίζω όλοι έχουμε γράψει ανοησίες κατά καιρούς, εγώ πρώτος, δε θα ήταν καλύτερα να ανακαλούμε και να διαφωνούμε όμορφα προωθώντας τη ροή του θέματος? Με το κράξιμο τις μπηχτές και τα μπινελίκια απλά χαλάμε τη ζαχαρένια μας και των αλλων, και συνεισφέρουνε μηδενικά στη συζήτηση.

Ναι, φυσικά.
Κι εγώ έχω διαβάσει πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις από τον panpam.
Και να προσθέσω ότι εκτός από την στείρα διαφωνία υπάρχει και ο δημιουργικός τρόπος αλληλεπίδρασης που μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, ακριβώς λόγω της ύπαρξης διαφορετικών απόψεων (ή και παρανοήσεων).