- Όταν η αθεία γίνεται μισαλλοδοξία. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Βλέπουμε λοιπόν, αγαπητέ, ότι ο συγκεκριμένος μοναχός στις προσευχές του ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ την προστασία που επιθυμεί από τον Κύριο του για τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, και ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ!!!!Με άλλα λόγια, και επειδή προ λίγων μηνυμάτων ο λόγος έγινε για εκείνη την περίφημη «ανιδιοτελή αγάπη» που περιφέρει δήθεν το δόγμα, δεν θέτει όλους τους χριστιανούς ως ένα σύνολο (πόσο δε μάλλον όλους τους ανθρώπους, όλους τους πιστούς των άλλων θρησκειών!!), ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, στο οποίο δεν κάνει ούτε καν αναφορά!!
Εάν δεν είναι αυτό ένα ξεκάθαρο δείγμα ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ, τότε αναρωτιέμαι τι είναι??
Και άραγε, χρειάζεται η προσευχή προς τον «Παντογνώστη» Θεό να…….διαχωρίζει το δόγμα δια το οποίο ομιλούμε?? Δεν γνωρίζει ο Κύριος άραγε τις σκέψεις?
Η θεωρεί ο συγκεκριμένος μοναχός ότι…πάσχει από γνώσεις ο Θεός ώστε να πρέπει να Του υπενθυμίσει ποιο δόγμα είναι το «σωστό»??
Όσον αφορά δε τις προτροπές προς τους αδαείς πιστούς, μέσω της «προσευχής» για……φύλαξη της ορθοδοξίας από τους πανταχού της γης Έλληνες (!), θα έλεγα ότι δεν χωρά ο νους του ανθρώπου τις μεθόδους που σκαρφίζονται ώστε να έχει συνέχεια η αφαίμαξη του ποιμνίου.
Η χρειάζεται ΚΑΙ ΕΔΩ «υπενθύμιση» προς τον Θεό?
Εάν λοιπόν όλα τα παραπάνω δεν είναι μια υποβάθμιση του Θείου, εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι μια ορθάνοιχτη πόρτα για τον θρησκευτικό φανατισμό, τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
Αλήθεια φίλτατε, μήπως ασπάζεστε επίσης το δόγμα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ?
Νομίζω λοιπόν, ότι καιρός να πέσουνε οι μάσκες της ιεροπρέπειας, καθώς ο καθένας αντιλαμβάνεται περί τι είδους «προσευχές» ομιλούμε……….
Αναφέρεσαι σε άλλη παραλαγή της βασικής προσευχής του Ιησού.
Η προσευχή που λέω είναι αυτή που ανέφερα, και πιο συνεπτυγμένα: "Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν". Πήγαινε στο athos.alexsoft.gr και θα την βρεις στην μορφή που την παρέθεσα να περνάει από εδώ και απο εκεί κάθε λίγο και λιγάκι.
Το πως προσεύχεται ο καθένας δεν έχει γενικότερη αξία, πέρα από την βασική του αξία σαν προσευχή, η οποία είναι ανεκτίμητη.
Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι περιττό να λέγεται.
Η προσευχή που έχω παραθέσει, προέρχεται από έναν από τους «Αγίους» μοναχούς της ορθοδοξίας, είναι δημοσιευμένη και αποτελεί –προφανώς- παράδειγμα και για σένα.
Ωστόσο, ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ!
Εξάλλου, ακόμα και σελίδα που έχεις επισημάνει σημειώνει με έμφαση ότι πρόκειται ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ (σχέδιο προσευχής) μιας «ορθής» προσευχής.
{Ἀνάλυση ἢ «Παραλλαγές» τοῦ «Ἐλέησόν με»}
Επομένως, η προσευχή του μοναχού απολαμβάνει εγκυρότητας και πλήρους αποδοχής.
Και μετά αναρωτιέται ο κόσμος γιατί ξεκινούσε και ξεκινάει η θρησκευτική μισαλλοδοξία και ο φανατισμός από τα ιερατεία ε??![]()
![]()
![]()
quote:
Αναρωτιέμαι, για πόσο καιρό θα εθελοτυφλείς φίλτατε.
Ευτυχώς που έχω και σένα που τα βλέπεις όλα όπως είναι και όχι όπως τα φαντάζεσαι να με κατευθύνεις.
quote:
Εξάλλου, ακόμα και σελίδα που έχεις επισημάνει σημειώνει με έμφαση ότι πρόκειται ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ (σχέδιο προσευχής) μιας «ορθής» προσευχής.
{Ἀνάλυση ἢ «Παραλλαγές» τοῦ «Ἐλέησόν με»}
Σου είπα, η βασική προσευχή είναι το "Κύριε Ιησού, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν". Όλα τα άλλα είναι παραλαγές ή συμπληρώματα πάνω σε αυτό.
quote:
Επομένως, η προσευχή του μοναχού απολαμβάνει εγκυρότητας και πλήρους αποδοχής.
Σιγά μην πάει και ταξίδια στο Φανάρι.
quote:
Ωστόσο, ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ!
Είπα πως δεν αξίζει καν να το σχολιάσω, αλλά ας πάει και το παλιάμπελο:
quote:
Βλέπουμε λοιπόν, αγαπητέ, ότι ο συγκεκριμένος μοναχός στις προσευχές του ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ την προστασία που επιθυμεί από τον Κύριο του για τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, και ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ!!!!Με άλλα λόγια, και επειδή προ λίγων μηνυμάτων ο λόγος έγινε για εκείνη την περίφημη «ανιδιοτελή αγάπη» που περιφέρει δήθεν το δόγμα, δεν θέτει όλους τους χριστιανούς ως ένα σύνολο (πόσο δε μάλλον όλους τους ανθρώπους, όλους τους πιστούς των άλλων θρησκειών!!), ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, στο οποίο δεν κάνει ούτε καν αναφορά!!
Εάν δεν είναι αυτό ένα ξεκάθαρο δείγμα ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ, τότε αναρωτιέμαι τι είναι??
Αν το να προσεύχεται κανείς για τους δικούς του εσύ το θεωρείς μισαλλοδοξία, τότε κάποια δίοδος εκεί μέσα μπήκε σε ανάστροφη πόλωση.
Σιγά μην τους πέταξε και molotov κιόλας για να τους κάψει μιλάμε τους άλλους, επειδή δεν τους συμπεριέλαβε στην συγκεκριμένη παραλλαγή.
Αλλά όταν η Εκκλησία προσεύχεται για "ειρήνη σύμπαντος κόσμου" εμείς κάνουμε τις πάπιες.
quote:
Και μετά αναρωτιέται ο κόσμος γιατί ξεκινούσε και ξεκινάει η θρησκευτική μισαλλοδοξία και ο φανατισμός από τα ιερατεία ε??
Το λιγότερο αν πω, αν κοιτάξει κανείς πως ξεκινάει αυτή η σελίδα, αυτό είναι ένα άστοχο σχόλιο.
Προς το παρρόν, κάνε μου μια μεγάλη χάρη και αγνόησέ με, σε παρακαλώ πάρα πολύ.
Edited by - WWalker on 11/09/2005 15:13:33
«Ευτυχώς που έχω και σένα που τα βλέπεις όλα όπως είναι και όχι όπως τα φαντάζεσαι να με κατευθύνεις.»
Διακρίνω…..εκνευρισμό??
WWalker:
«Σου είπα, η βασική προσευχή είναι το "Κύριε Ιησού, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν". Όλα τα άλλα είναι παραλαγές ή συμπληρώματα πάνω σε αυτό.»
Ακριβώς. Τις οποίες συνάμα, αν και από άτομα σεβαστά από μέρους σου, αποφεύγεις να σχολιάσεις…..
WWalker:
«Σιγά μην πάει και ταξίδια στο Φανάρι.»
Γιατί? Είδες καμία αντίρρηση? Είδες κανένα σχόλιο από άλλους μοναχούς?
Ας μην γελιόμαστε φίλτατε, αυτά είναι τα όσα αναπαράγει το κάθε δόγμα, η κάθε κάστα.
WWalker:
«Αν το να προσεύχεται κανείς για τους δικούς του εσύ το θεωρείς μισαλλοδοξία, τότε κάποια δίοδος εκεί μέσα μπήκε σε ανάστροφη πόλωση.»
Για «τους δικούς του»??? Αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ φίλτατε με όλους όσους θεωρούνε ότι «κατέχουνε» την «μια και μοναδική αλήθεια»: ότι θεωρούνε καλούς και σωστούς «τους δικούς τους»!!
Θα τον πείραζε εάν προσεύχονταν απλά για όλους?
Τα ίδια θεωρούνε και οι Ταλιμπάν, τα ίδια θεωρούσανε παλαιότερα και οι εκκαθαριστές βυζαντινοί.
Εάν δεν είναι αυτό μισαλλοδοξία, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? Μήπως….ανιδιοτελή αγάπη??
WWalker:
«Το λιγότερο αν πω, αν κοιτάξει κανείς πως ξεκινάει αυτή η σελίδα, αυτό είναι ένα άστοχο σχόλιο.»
Αρκεί να κοιτάξει κανείς τις απαντήσεις περί «δικών τους» και τα σχετικά, ώστε να αντιληφθεί πως σκέφτονται ορισμένοι…….
WWalker:
«Προς το παρρόν, κάνε μου μια μεγάλη χάρη και αγνόησέ με, σε παρακαλώ πάρα πολύ.»
Το έχω πει χίλιες φορές. Εάν δεν θέλεις μην απαντάς. Διατηρώ ωστόσο το δικαίωμα να σχολιάζω ότι τίθεται σε δημόσιο διάλογο. Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σου ενόχληση, και την απεύχομαι, αλλά δεν θα μένουνε ασχολίαστα θέματα που θεωρώ έωλα και μισαλλόδοξα.
quote:
WWalker:
«Ευτυχώς που έχω και σένα που τα βλέπεις όλα όπως είναι και όχι όπως τα φαντάζεσαι να με κατευθύνεις.»Διακρίνω…..εκνευρισμό??
Όχι, ένα φραπέ μέτριο χωρίς γάλα με άδειο στομάχι διακρίνεις.![]()
quote:
WWalker:
«Σου είπα, η βασική προσευχή είναι το "Κύριε Ιησού, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν". Όλα τα άλλα είναι παραλαγές ή συμπληρώματα πάνω σε αυτό.»Ακριβώς. Τις οποίες συνάμα, αν και από άτομα σεβαστά από μέρους σου, αποφεύγεις να σχολιάσεις…..
Τις σχολιάζω όπου αυτό είναι χρήσιμο. Τώρα εσένα σε τι θα σε οφελήσουν; Αφού δεν πιστεύεις.
quote:
WWalker:
«Σιγά μην πάει και ταξίδια στο Φανάρι.»Γιατί? Είδες καμία αντίρρηση? Είδες κανένα σχόλιο από άλλους μοναχούς?
Ας μην γελιόμαστε φίλτατε, αυτά είναι τα όσα αναπαράγει το κάθε δόγμα, η κάθε κάστα.
Ώστε θα πάει και στο Φανάρι ε? Και τιμητικές διακρίσεις και επαίνους η προσευχή.
quote:
WWalker:
«Αν το να προσεύχεται κανείς για τους δικούς του εσύ το θεωρείς μισαλλοδοξία, τότε κάποια δίοδος εκεί μέσα μπήκε σε ανάστροφη πόλωση.»Για «τους δικούς του»??? Αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ φίλτατε με όλους όσους θεωρούνε ότι «κατέχουνε» την «μια και μοναδική αλήθεια»: ότι θεωρούνε καλούς και σωστούς «τους δικούς τους»!!
Τα ίδια θεωρούνε και οι Ταλιμπάν, τα ίδια θεωρούσανε παλαιότερα και οι εκκαθαριστές βυζαντινοί.
Εάν δεν είναι αυτό μισαλλοδοξία, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? Μήπως….ανιδιοτελή αγάπη??
Ήθελα να 'ξερα πόσο σε πρήζουν τα μικρά στο σπίτι και έρχεσαι γκαζωμένος στα esoterica κάθε φορά.
Ακούς εκεί οι... "εκκαθαριστές" βυζαντινοί. ![]()
quote:
Προσεύχομαι εγώ για όλους, βολεύτηκες; Και για σένα πιο πολύ από όλους.
quote:
WWalker:
«Το λιγότερο αν πω, αν κοιτάξει κανείς πως ξεκινάει αυτή η σελίδα, αυτό είναι ένα άστοχο σχόλιο.»Αρκεί να κοιτάξει κανείς τις απαντήσεις περί «δικών τους» και τα σχετικά, ώστε να αντιληφθεί πως σκέφτονται ορισμένοι…….
Βλέπω οι απαντήσεις μπορούν να σταθούν δίπλα στις εκτελέσεις στη Σοβιετική στα γκουλάγκ άψογα, έτσι;
quote:
WWalker:
«Προς το παρρόν, κάνε μου μια μεγάλη χάρη και αγνόησέ με, σε παρακαλώ πάρα πολύ.»Το έχω πει χίλιες φορές. Εάν δεν θέλεις μην απαντάς. Διατηρώ ωστόσο το δικαίωμα να σχολιάζω ότι τίθεται σε δημόσιο διάλογο. Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σου ενόχληση, και την απεύχομαι, αλλά δεν θα μένουνε ασχολίαστα θέματα που θεωρώ έωλα και μισαλλόδοξα.
Εγώ θεωρώ πως είσαι ανθέλληνας σιωνιστής μισαλλόδοξος εωσφοριστής που σκοπό έχει να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά καπιταλιστικά σχέδια της Νέας Τάξης, πάνω στα συντρίμια των συμφερόντων του προλεταρίου και της εργατιάς, μετατρέποντας κάθε χώρα σε προτεκτοράτο.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Άσε μας ρε Schwabe, που με έχεις βγάλει και φασίστα εδώ μέσα! Μισαλλόδοξος, υποκριτής, ένας Θεός ξέρει τι μου' χεις σούρει! Coolαρε λίγο αδελφέ μου, πιο χαλαρά!
Μακάρι να'χανε και άλλοι την δική μου "μισαλλοδοξία".
quote:
Οι παραπάνω σφαγές δεν έγιναν από ανθρώπους που ανήκαν σε διαφορετική θρησκεία, έγιναν από ανθρώπους που δεν είχαν καμμία πίστη. Αν το ονόμαζα έτσι, δεν θα μπορούσα να αναφερθώ στους διωγμούς στη Σοβιετική.
Αυτό ίσως να είναι μόνο η πρώτη "ανάγνωση" του θέματος!
Ο Κομμουνισμός σαφώς και βασίστηκε στην πίστη και μάλιστα με την πιο θρησκευτική έννοια της λέξης. Πιστεύω πως στην ουσία όπως εφαρμόστηκε ήταν ένα θρησκευτικό φαινόμενο, όσο κι αν αυτό μας κάνει εντύπωση λόγω της αρνητικής στάσης του στη θρησκεία. Οι ψυχολογία του παραδοσιακού (προ πτώσεως ΕΣΣΔ) "πιστού κομμουνιστή" έχει εκπληκτικές ομοιότητες με αυτή του πιστού χριστιανού: τυφλή πίστη στη μελλοντική (πάντα!) λύτρωση του ανθρώπου, ενθουσιασμό για αυτοθυσία, αυτοταπείνωση και δημιουργία μαρτύρων προς χάρην της αλήθειας, συνεχή προσπάθεια για εκλογίκευση της πραγματικότητας βάσει του Δόγματος (πολιτικού, έστω).
Μια άθεη θρησκεία ίσως ακούγεται σαν σχήμα οξύμωρο, μα η θρησκευτικότητα είναι άλλη μια μορφή της τάσης του ανθρώπου να ανήκει σε κάτι καλό και μεγάλο, κάτι δυνατό που τον ξεπερνά ( το "ωκεάνιο συναίσθημα" κατά τον Καίστλερ).
Συνεπώς βρίσκω σωστή την άποψη του Δημήτρη.
quote:
Όταν η ΠΙΣΤΗ γίνεται μισαλλοδοξία."
Ολοι για την πίστη σφάζονται.
ΥΓ: Εκτιμώ τον αγαπητό Schwabe γιατί εκφράζεται ξεκάθαρα και πάντα είναι χείμαρος στοιχείων, αλλά μήπως καμιά φορά παραείμαστε... χειμαρρώδεις και δεν αφήνουμε χώρο σε πιο ήρεμο διάλογο;
No Method, No Guru, No Teacher
"Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!
Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ , ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ!
ΟΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΑ.
ΑΜΑΝ ΠΙΑ!"
O rizitis τα είπε όλα κάλυψε πλήρως το θέμα μέσα σε τρεις φράσεις
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
«Όχι, ένα φραπέ μέτριο χωρίς γάλα με άδειο στομάχι διακρίνεις»
Εμ, γι’αυτό και η κατάσταση αυτή!!!![]()
![]()
WWalker:
«Τις σχολιάζω όπου αυτό είναι χρήσιμο. Τώρα εσένα σε τι θα σε οφελήσουν; Αφού δεν πιστεύεις.»
Το θέμα είναι, ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ??
Ο προσωπικός Θεός του χριστιανισμού, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. Η πειραματική απόδειξη ωστόσο είναι το μόνο βέβαιο όπλο στα χέρια των ανθρώπων.
Κάπου εδώ, εισέρχεται και ο παράγων της πίστης, που με σαφήνεια ξεκαθαρίζεις αγαπητέ ως στάση ζωής. Ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις. Η αποδέχεσαι ως δεδομένη την άφαντη πηγή του Όντος ή πορεύεσαι με τα λίγα σίγουρα πράγματα που σε έχει προικίσει η φύση.
Σωστά φίλτατε WWalker? Αυτό είναι το επιχείρημα σου ή έχασα κάτι?![]()
Αν δεχτείς τον προσωπικό Θεό του δόγματος, τότε ξαφνικά εντοπίζεις απαντήσεις σε όλα τα μεταφυσικά ερωτήματα!! Η ευθύνη της αναζήτησης έχει πλέον έχει μετατεθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!!!
Αν όμως δεν αποδεχτείς τον προσωπικό Θεό και όλη την εσχατολογική πραμάτεια που τον ακολουθεί , μπαίνεις σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και αμφισβήτησης, το οποίο είναι φοβερό και επίπονο. Εδώ όμως, η ευθύνη πλέον ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
Ποια από τις δυο στάσεις αρμόζει στο ανθρώπινο γένος, και με ποια από αυτές ιστορικά έχει συντελεστεί πρόοδος, είναι ηλίου φαεινότερο στην σκέψη του κλασικού Έλληνα (μιας και για Έλληνες μιλάμε): Θα αναζητήσω ελεύθερα και υπεύθυνα, δίχως δόγματα και «εξ αποκαλύψεως» λευκές επιταγές, με τις ομολογουμένως λίγες σίγουρες δυνάμεις της εμπειρίας και της λογικής.
Αναγνωρίζω ότι θα είναι δύσκολο και επίπονο, σε τίποτα συγκρίσιμο με τους «Παραδείσους» και τις «ανταμοιβές» του Προσωπικού Θεού-Τιμωρού, αλλά συνώνυμο της ζωής και της ύπαρξης.
Και για να μπερδευτείς σε λάθος μονοπάτια, οι Έλληνες ήταν πάντοτε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Αντιλαμβάνεσαι τώρα, περίπου, που έγκειται το όφελος?
WWalker:
«Ήθελα να 'ξερα πόσο σε πρήζουν τα μικρά στο σπίτι και έρχεσαι γκαζωμένος στα esoterica κάθε φορά.»
Σπάνια όταν γράφω είμαι μόνος μου. Τα πάμε πρίμα!
WWalker:
«Εγώ θεωρώ πως είσαι ανθέλληνας σιωνιστής μισαλλόδοξος εωσφοριστής που σκοπό έχει να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά καπιταλιστικά σχέδια της Νέας Τάξης, πάνω στα συντρίμια των συμφερόντων του προλεταρίου και της εργατιάς, μετατρέποντας κάθε χώρα σε προτεκτοράτο.»
Εεεεεπ!!!! Ξέχασες το…….ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ!!!!!![]()
WWalker:
«Μακάρι να'χανε και άλλοι την δική μου "μισαλλοδοξία".»
Σκυλί που γαυγίζει, μην το φοβάσαι. Γι’αυτό, μην βιάζεσαι……
Οταν λεω να μπορουσες εννοω να ειχες την εξουσια.
Φαντασου λοιπον ολους αυτους τους ανθρωπους που τοτε υποφερανε απο την Εκκλησια την αντιδραση τους.
ΚΑι οταν λεω υποφερανε εννοω οπως εμεις σημερα που ο κοσμος πειναει και οι ρασοφοροι τριγυρνανε με αυτοκινηταρες και μεσα στη χλιδη.
Και θα μου πεις μονο αυτοι το κανουνε?
Οχι, αλλα αυτοι θα πρεπει να ειχανε σημαια την ταπεινοτητα.
και οταν ο λαος βλεπει αυτα τα πραγματα τοτε ειναι φυσικο να αντιδρα ετσι.
Βεβαια κανεις δεν λεει οτι θα πρεπεινα σκοτωσουμε ολους τους παπαδες οπως κανανε στη Ρωσια αλλα οταν οποιος και να ειναι αυτος σε προκαλει με τη συμπεριφορα του τοτε ηα ντιδραση σου οταν θα εχεις την ευκαρια θα ειναι αναλογη της προκλησεως του.
Και μην ξεχνας οτι δεν ειναι η πρωτη φορα.
Να σου θυμισω τι εγινε την περιοδο της Γαλλικης επαναστασης που τοτε οι ρασοφοροι περασανε τα ιδια αλλα επετρεψε μου να δικαιολογησω απολυτα το τοτε πληθος μιας και ο μεσαιωνας που εφερε ο χριστιανισμος και οι οπαδοι του ητανε κατι αναλογο με την αντιδραση του λαου τοτε.
Να μην ξεχναμε την πυρα και πολλες αλλες μεθοδους που χρησιμοποιοησανε οι αντιπροσωποι του θεου εδω στη γη για να κυριαρχησουνε.
Οσον αφορα αυτα που σου λεει ο Σβαμπε καταλαβαινω την αγανακτηση του μιας και βλεπουμε δυστηχως παντα ο θυτης να προσπαθει να βγει θυμα.
Δηλαδη μια ζωη μιαλμε για τις διωγμες των χριστιανων αλλα κανεις δεν μιλαει για τις διωγμες που εκαναν οι ιδιοι οι Χριστιανοι και οποιος μιλαγε γι αυτα καποτε τον βγαζανε τρελο αλλα πλεον ειναι αδυνατο γιατι η ιστορια τους επαληθευει.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε