- Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
Φίλε avatar πόσο πολύ μπορούμε (περιλαμβάνω και εμένα) να αποστασιοποιούμαστε από εμάς? Γιατί κάπου εκεί θα μπορέσουμε να δούμε πέρα από το τι θέλουμε, τι θέλουμε να ακούσουμε, τι πραγματικά υπάρχει. Αυτό το λέει κάποιος που είναι dreamer και όμως θέλει να κάνει πραγματικότητα τα ή το όνειρο αυτό. Όπως και τώρα με είχε συνεπάρει τόσο πολύ αυτό το όνειρο (όνειρο ζωής και είναι – ήταν?), που έχασα και την πραγματικότητα. Έχω ήδη πάρει κάποια μαθήματα, έχω να πάρω κι άλλα. Ίσως το παράδειγμα που φέρνεις είναι ατυχές Γιατί η ύλη στις εσωτερικές αναζητήσεις (για μένα τουλάχιστον), έχει αυτόματη ερμηνεία με την επιθυμία. ΘΕΛΩ Ένα ισχυρότατο φίλτρο. Μα και το θέλω να είμαι δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο, είναι ισχυρό Όμως γιατί θέλεις αυτό? Θέλω να μάθω και να γίνω γιατρός. Γιατί το θέλεις αυτό?
Πιστεύω ότι η galabriel όταν άνοιξε αυτό το θέμα δεν είχε στο μυαλό της την ύλη.
Σίγουρα παίζει τον ρόλο της Γιατί χωρίς χρήματα δεν μπορείς να ζήσεις. Τι ωραία θα ήταν να μην τα έχουμε ανάγκη. Όμως δες πίσω, πάντα κάτι υπήρχε σαν ανταλλαγή, σαν μέσο ανταλλαγής. Θα μου πεις και η ψυχή δεν θέλει κάτι? Για μένα είναι η προσφορά και όχι το τι παίρνει άμεσα – υλικά (έστω με λόγια) Αν αυτό που σου δίνω σου προκαλεί πόνο, φόβο, αποτροπή, δεν μου κάνει εμένα πρώτα από όλα. Γιατί τροφή μου είναι να υπάρχει χαρά, ευτυχία κλπ.
Το πώς καταφέρνουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, καμιά φορά είναι απίθανο αλλά το καταφέρνουμε. Παράγοντες όλοι αυτοί που ήδη έχουν αναφερθεί και ίσως πολύ ακόμα που θα αναφερθούν από άλλους στο δρόμο αυτής της συζήτησης. Δεν θέλω να είμαι εριστικός, άποψη λέω.
Elpida Το ουράνιο τόξο έρχεται μετά από την μπόρα. Καμιά απολύτως αντίρρηση Πόσο θα κρατήσει η μπόρα? Ποια είναι η δύναμή της και τι δυνάμεις έχουμε εμείς? Το όνομά σου δίνει ελπίδα κουράγιο. Ναι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ρήση που πηγάζει από την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή? Πως την αναγνωρίζεις? Πότε ξέρεις ότι δεν την είδες μέσα από φίλτρα? Πως μπορούμε να έχουμε περισσότερες δυνάμεις όταν μας εγκαταλείπουν? Ξέρουμε τα όρια μας? Ποια είναι η αλήθεια? Από ποιά σκοπιά? Και πόσα ακόμα ερωτήματα μπορούν να προστεθούν.
Sorry από όλους για την κάπως επιθετική στάση που έχω σήμερα, αλλά τα έχω πάνω απ’ όλα με εμένα. ΚΡΥΒΟΜΟΥΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΟΥ αρκετό καιρό. Ίσως είναι αργά ποια και να έχω χάσει αυτό το όνειρό? Όμως είμαι κερδισμένος γιατί έχω γνωρίσει κάτι που είναι πανέμορφο. Ναι elpida υπάρχει πόνος. Πόνος πολύς. Ευχή και κατάρα Προσπαθώ να μάθω από αυτόν, για αν υπάρξει επόμενη φορά, να μην κρυφτώ πίσω από εικονικές πραγματικότητες. Να ξέρω κάτι περισσότερο. Γιατί όλα, δεν μπορούμε να τα μάθουμε ποτέ.
Και το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε, δεν είναι σε εμάς τους ίδιους. Αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε (άθελά μας) σε άλλους ανθρώπους. Πόσο πόνο μπορούμε να τους δώσουμε αντί την χαρά που φανταζόμαστε? Και πόσα άλλα.....
Και η αναζήτηση αυτή συνεχίζεται. Για μένα ξεκίνησε από εκεί Για σένα ξεκίνησε από αλλού, Για τον άλλον από αλλού και πάλι. Αυτό για τώρα, που είναι ήδη πριν και το πριν χθες.
quote:
Και το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε, δεν είναι σε εμάς τους ίδιους. Αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε (άθελά μας) σε άλλους ανθρώπους. Πόσο πόνο μπορούμε να τους δώσουμε αντί την χαρά που φανταζόμαστε?
εδώ τώρα φίλε walker βρίσκεται το ζουμί....γιατί δυστυχώς ο πόνος είναι υπαρκτός και τελικά γίνεται και υλικός....να μάθεις ξεκινώντας από κάπου , να νομίζεις ότι ναι έμαθες και τελικά αυτό που θα έχεις καταφέρει είναι να προξενήσεις πόνο και απογοήτευση σε ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα....Ετσι κι αλλιώς ο πόνος που νιώθουμε οι ίδιοι δεν είναι παρά αποτέλεσμα των επιλογών μας, αλλά ειδικά άθελα μας να προξενήσουμε πόνο σ'αυτούς που θέλαμε να δώσουμε χαρά? Αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που μετανιώνω σ'αυτή τη ζωή.... Δυστυχώς η ελπίδα (όχι η καλή μας συνταξιδιώτισα βεβαίως) πεθαίνει τελευταία... Και μέσα απ' αυτήν συνήθως ο πόνος πολλαπλασιάζεται....
Επειδή δεν υπάρχει κανένας ασφαλής τρόπος να διακρινουμε πότε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, επειδή ακριβώς αυτά τα "θέλω" και "φοβάμαι" καθορίζουν κάποια στιγμή τη συμπεριφορά μας, ορίζουμε αυθαίρετα μόνοι μας τα όρια της αγάπης και του πόνου για να κοιμόμαστε λίγο πιο ήσυχοι..... Δυστυχώς, κάποια στιγμή ξυπνάμε...
Πως είμαι εγώ Απλά Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος που υπάρχει στον πλανήτη τουλάχιστον Έτσι νοιώθω, με αυτά που έκανα σε έναν άνθρωπό που ήθελα να του προσφέρω το καλύτερο, χωρίς να ζητώ τίποτα.
Τι κάνω τώρα ΔΕΝ ΞΕΡΩ Απλά είμαι εδώ και ευχαριστώ όλους εσάς όπου ανώνυμα γράφεται – λέτε την γνώμη σας.
Λοιπόν παιδιά αυτό είναι το τελευταίο (μέχρι αυτή την στιγμή) κομμάτι της ζωής μου Και δεν είμαι κάτω από 40 …… Χε Χε Που σημαίνει ότι έχω τουλάχιστον κάποιες εμπειρίες στην ζωή μου
Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ σας Και το εννοώ
Προφανώς δεν έχει σημασία η ηλικία για τα μαθήματα που πέρνουμε, για να καταλάβεις σου λέω ότι από τότε που πέρασα τα τριάντα μοιάζει η ζωή να με έχει βάλει σε τμήμα υπερεντατικών... Ολο λέω θα το πάρω το πτυχίο αλλά που...
Ααχ, αυτός ο Φόβος και ξανά ααχ αυτή η Επιθυμία και κόντρα ααχ το τι τελικά δίνουμε και τι χρειάζεται ο άλλος ..... και αυτό το έρημο το δάχτυλο δεν φτάνει για να τα κρύψει όλα....
Γι' αυτό εγώ το σηκώνω εδώ , σαν άλλος μαθητής στην ώρα της τάξης και ρωτάω : "Κυρία, κυρία, τι σημαίνει αυτό"?
Μόνο έτσι γίνεται αναζητώντας συνεχώς και ρωτώντας συνεχώς και καμμιά φορά παίρνουμε και καμμιά απάντηση....
Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που σκεφτόμαστε![]()
Φίλη elpida, το αποτέλεσμα της καταιγίδας ουσιαστικά θα πρέπει να είναι να εκπαιδευτούμε, να μάθουμε, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη. Κανένας δεν θέλει τις καταιγίδες. Όμως χωρίς αυτές θα είχαμε το ουράνιο τόξο? Και πόση μονοτονία θα είχε η ζωή μας? Πολλές φορές δεν την βλέπουμε όταν έρχεται, όμως κάποιες άλλες φορές το ξέρουμε. Εφόσον ταξιδεύουμε, το έχουμε επιλέξει αυτό, έχουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Μέσα σε αυτές είναι και το να «κρυβόμαστε». Απλά το θέμα είναι τι συνειδητοποιούμε, νομίζω αυτό είναι που ψάχνουμε.
θα έπρεπε να υπάρχει και μια κατηγορία θεμάτων μεταξύ "καφέ και τσιγάρου" μου φαίνεται...
Ο καθρέφτης για να κοιτάξεις μέσα του, είναι δύσκολο και περίεργο πραγμα ταυτόχρονα.... Δεν εννοώ για το "ναρκισσισμό" γιατί όσοι πάσχουν απ'αυτόν δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Λένε ένα "εγώ είμαι" και έξω από την πόρτα....
Επικοινωνία ? Που να την βρεις φίλε Walker ? Εχεις διαπιστώσει εσύ τόσα χρόνια σ'αυτή την γη να υπάρχει τέτοιο πράγμα? Και είμαι ακριβής όταν λέω σ'αυτή την γη....Σ'άλλα επίπεδα ίσως και εννοώ αυτό το ίσως να υπάρχει.... Ομως και πάλι αυτή η επικοινωνία για να έχει νόημα πρέπει να περάσει μέσα από τα γήινα για να δείξει αν πραγματικά υφίσταται....
Πάλι στην αρχή βγαίνουμε δηλαδή...
ΦΙΛΗ galadriel ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ
quote:
Να το ξαναπώ καλέ μου avatar, τι νόημα έχει να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις οτιδήποτε στην καθημερινή σου ζωή, όταν η γνώση που αποκομίζεις έχει περάσει από το φίλτρο των επιθυμιών σου?
ΚΑΤ΄ ΑΡΧΑΣ ΕΑΝ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...
ΕΑΝ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ,ΤΑ ΔΙΟΤΙ ,ΤΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ..
quote:
ορίζουμε αυθαίρετα μόνοι μας τα όρια της αγάπης και του πόνου για να κοιμόμαστε λίγο πιο ήσυχοι..... Δυστυχώς, κάποια στιγμή ξυπνάμε...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΣ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑ..
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΑ..
ΚΑΘΑΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ.
ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙ ΟΡΙΩΝ..
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.---------------
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
---------
Καλησπέρα καλέ μου AVATARA.
Ευχαριστώ και εγώ καλέ μου Avatara όταν συναντώ ανθρώπους του πνεύματος της αναζήτησης και της πραγμάτωσης, γύρω μου...
Σας χαιρετώ.
Δεν είπαμε avatar να βάζουμε γενικά φιλτρο στην αναζήτηση, ακριβώς το αντίθετο.... να μην βαζουμε για να μην βγαζουμε λαθος συμπεράσματα....
Και ναι πρέπει να τα βάζουμε στην καθημερινότητα μας, αρκεί να μην εμπλέκουμε την καθημερινότητα μας στην αναζήτηση...
Έχω τη συνήθεια να γράφω κάποιες σκέψεις μου.Παρακάτω κάτι που έγραψα πριν καιρό και φένεται να κολλάει με τη συζήτηση.
Τι συμβαίνει μέσα σου.Θαρρώ τώρα είναι ο καιρός που μπορείς να απαντήσεις με μεγαλύτερη σιγουριά.Έχεις βρει την αλήθεια,είσαι σίγουρος ότι τι γνωρίζεις μα φοβάσε να την αντικρύσεις και να την αποδεχτείς.φοβάσαι μήπως σε απογοητεύσει η αλήθεια σου?Φοβάσαι μη χαθείς τελείως όταν τη ζήσεις?μην πάρεις δύναμη που δε θ'αντέξεις?μήπως την αλήθεια την έπλασες εσύ στα μέτρα σου?Μήπως φοβάσαι να ακολουθήσεις ένα ψέμα σου που έχεις ονομάσει αλήθεια?Κι αν είναι έτσι μήπως δεν είναι λάθος να παρασυρθείς από το όμορφό σου ψέμα?Υπάρχει άραγε αλήθεια?Μήπως η αλήθεια που πιστεύουμε είναι το όμορφό μας ψέμα?Ν,αφεθείς ς,ένα ψέμα επειδή ίσως δεν υπάρχει αλήθεια?Ν,αφεθείς σ,ένα ψέμα επειδή αν υπάρχει αλήθεια ίσως να σε απογοητεύσει?Μήπως αυτό που γνωρίζεις είναι η αλήθεια?Μπορείς να τα παρατήσεις.Ποιοσ θα δείξει με σιγουριά ποια είναι η αλήθεια?Μήπως είναι νωρίς ακόμη?Έχεις δρόμο μπροστά σου,ίσως να προχωρήσεις,όσο προχωράς μαθένεις.Μη φτάσεις την αλήθεια σου,πάρε ότι μπορείς απ'το δρόμο προς αυτήν.Ίσως είναι πολύ απλά τα πράματα κι εσύ τα κάνεις τόσο δύσκολα.Ζήσε απλά.Τι θα σου προσφέρει μια "αλήθεια"?Ένας ακόμα τρελός θα προστεθεί στην κοινωνία...Οι περισσότεροι που θα μοιραστείσ μαζί τουσ την αλήθεια σου,δε θα σου εκφράσουν άλλη άποψη...Ένας τρελός ακόμα...Τι ειρωνία...Όποιο κι αν είναι το ταξίδι σου,καλή τύχη...Έχε γεια...Ελπίζω να τα ξαναπούμε...
I'm the lizard king,I can do anything!
Όταν αποκαλυπτεί το ψέμα, πως θα νοιώσεις / σει? Πως θα γίνει το γκρέμισμα το ψεύτικου οικοδομήματος? Πως θα επιδράσει επάνω σου / του / της?
Κι αν εξωγενείς συνθήκες, γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχει πλήρη εικόνα ή δεν υπήρχε (γιατί επιβλήθηκε πχ) καλή – ολοκληρωμένη επικοινωνία, δημιουργήθηκε αυτό το ψέμα? Πώς το εντοπίζεις? Τι κάνεις μετά?
Το «τυχαίο» πόσο ρόλο παίζει?
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ galadriel ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..
quote:
Να το ξαναπώ καλέ μου avatar, τι νόημα έχει να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις οτιδήποτε στην καθημερινή σου ζωή, όταν η γνώση που αποκομίζεις έχει περάσει από το φίλτρο των επιθυμιών σου?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΡΙΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΩ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Καλέ μου avatar
όταν λες:
quote:
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..
σημαίνει πως έχεις μια διαμορφωμένη άποψη πάνω σε έναν ρευστό προβληματισμό....
και νομίζω πως εδώ απλά το ψάχνουμε το θέμα, μην το παίρνεις τόσο προσωπικά...![]()
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ galadriel Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΟΠΩΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΣΥ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...
ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Οσο για τα όρια, καλέ μου Avatar ξέρω ότι δεν τα ανέφερες εσύ, τα χρησιμοποίησα εγώ για να συνεχίσω το συλλογισμό μου.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ galadriel
quote:
Πολλές φορές χρησιμοποιώ το ρήμα "ξεστραβώνομαι", δεν το κάνω τυχαία. Το λέω όταν θέλω ναδείξω πως κάτι κάπου έχει βγει από το οπτικό μας πεδίο και έτσι εμείς είμαστε ως προς αυτό "τυφλοί". Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε...
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ "ΒΛΕΠΩ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ" ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ/ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΟ ΜΑΣ...
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ....
quote:ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ????
Και πότε η αλήθεια μοιάζει με ψέμα?
ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...
ΠΟΙΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ????
ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΔΙΠΟΛΟ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:ΠΟΙΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ????
Φίλοι μου,
Δεν ξέρω αν αυτό θα σας βοηθήσει. Αλλά ενδεχομένως το Ψέμα να είναι η αποφυγή μιας πραγματικότητας που βιώνουμε σε συνεργασία με τα συναισθήματα μας.
Αλλά και πάλι μπορεί να κάνω και λάθος.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7.
Just a man.