- Μυστική Ελλάδα και η απόλυτη αντιγραφή - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
είχατε γνωστοποιήσει τα "μέτρα" που πολύ σωστά έχετε
λάβει.Αναρωτιέμαι αν θα αναγνώριζε ότι έχετε "dikaio" και σε μια
τέτοια περίπτωση.Η απάντηση του δεν μου άρεσε καθόλου.Μάλλον δεν έχει
καταλάβει ότι πλέον αυτό που χρειάζεται "αποκατάσταση" είναι το
δικό του όνομα, καθώς και το όνομα του περιοδικού του ,μια και αυτά
είναι τα μόνα που έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
Κατά τα άλλα τι να πει κανείς και πως να χαρακτηρίσει τέτοιες
πράξεις.Δίνεις την καρδιά και την ψυχή σου για να υπηρετήσεις
ένα σκοπό, μια ιδέα,μια έρευνα, κάτι,δεν έχει σημασία τι,από μεράκι
και απο αγάπη,και χωρίς υλικό κέρδος πολλές φορές.Και μια μέρα
κάποιος ξένος σφετερίζετε το προιόν της δικής σου αγνής αγάπης, το
κάνει κομμάτια και το πουλάει στα περίπτερα.Είναι πραγματικά
εξοργιστικό και μόνο να το σκέφτετε κανείς.

Τώρα βέβαια μπορεί να κάνω λάθος..
Όσο για την έκδοση του βιβλίου, πράγματι αν δεν πληρώσεις από την τσέπη σου δεν βρίσκεις εύκολα κάποιον να αναλάβει μια έκδοση. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να συνεργάζεσαι με κάποιους που αρχικώς έχεις καταγγείλει και που ενδεχομένως όλες οι εκδόσεις τους να βασίζονται σε ανάλογες μεθόδους έρευνας. Αυτό θα μείωνε και το κύρος της δικής μου δουλειάς.
Επίσης αν το έκανα αυτό και έβγαινε κάποιος αύριο και μου έλεγε ότι τελικά δημιούργησες αυτό τον θόρυβο για να προβάλεις την δουλειά σου ή για να πιέσεις κάποιους να την αναλάβουν ή οτιδήποτε άλλο και γενικά ότι τα κίνητρα μου είχαν ταπεινά ελατήρια πως θα μπορούσα εγώ να τον διαψεύσω; Η στάση μας και οι πράξεις μας, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, είναι αυτές που μετράνε και από εκεί κρινόμαστε όλοι. Καλύτερα λοιπόν το χέρι στην τσέπη και το κεφάλι ψηλά.
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
--------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της ομάδας Gateway με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της.
Η ομάδα Gateway καταδικάζει την ενέργεια του κ. Χ. Ρίζου να αντιγράψει ολόκληρο άρθρο από τον ιστοχώρο της διαδικτυακής ομάδας iranon (www.iranon.gr). Τάσσεται επίσης ηθικά στο πλευρό της ομάδας αυτής. Προσωπική έρευνα των μελών της ομάδας απέδειξε ότι το περιοδικό «Μυστική Ελλάδα» δεν είχε οποιαδήποτε γνώση της αντιγραφής. Οποιαδήποτε προσπάθεια της ομάδας μας να έρθει σε επαφή με την μεριά του κ. Χ. Ρίζου κατέστη αδύνατη, μια προσπάθεια που κράτησε από την στιγμή της γνωστοποίησης του θέματος της αντιγραφής μέχρι και σήμερα 24 Ιουλίου 2004.
Τα μέλη της Gateway Team - Σάββατο 24 Ιουλίου 2004
http://www.metafysiko.gr/forum/viewtopic.php?t=910
-------------------------------------------------------------------
Επειδή δεν πιστεύω ότι κοντά στα ξερά πρέπει να καίγονται και τα χλωρά, επειδη σίγουρα το συγκεκριμένο περιοδικό θα έχει και άλλους συντελεστές που δεν έχουν καλές σχέσεις με το σπορ της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας,και επειδή δεν μου αρέσει να αδικώ κανένα.
Και κάτι άλλο.Ο κ.Ρίζος προτείνει την έκδοση του βιβλίου σας από τον εκδοτικό οίκο "Αγνωστο".Αναρρωτιέμαι αν είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου ή μιλάει "χωρίς τον ξενοδόχο".Στη λίστα με τις ιδιότητες του δεν είδα "εκδότης" πάντως.

Φιλτατε C.M
Δεν νομιζω οτι στο ονομα του δικαιου,μπορουμε να γρεμιζουμε καθε ηθικο κανονα .
Δεν ειχες δικαιωμα,να δημοσιευσεις την απαντηση του Ριζου{απευθηνετο αποκληστικα σε σενα} Οπως και κανενας μας δεν εχει δικαιωμα να δημοσιευει αλληλογραφια χωρις την συναινεση του αποστολεα.Απορω μαλιστα,πως ολοι οι υπολοιποι αντιμετοπισαν την κακοηθη κινηση σου με συμπαρασταση και χειροκροτηματα...
Στο θεμα της δημοσιευσης της ερευνα σου...Σαφως και εχεις δικιο{συμφωνα παντα με τους νομους περι πνευματικης ιδιοκτησιας}
Εγω βεβαια τα περι πνευματικης ιδιοκτησιας δεν τα ασπαζομαι διοτι ειναι φραγμοι στην ελευθερη διακινιση γνωσης και ιδεων.Αλλωστε μην ξεχνατε οτι οι φορτομενοι με MP3 υπολογιστες σας συνηγορουν σε αυτο..
Φιλικα...φιλικοτατα βεβαια ολα αυτα...
quote:
Προσωπική έρευνα των μελών της ομάδας απέδειξε ότι το περιοδικό «Μυστική Ελλάδα» δεν είχε οποιαδήποτε γνώση της αντιγραφής.
φιλε mercury, ενα πρωην μελος του φορουμ του metafysiko.gr ειχε ρωτησει την gateway team (σε μηνυμα το οποιο οι moderators εσβησαν - και διεγραψαν το μελος ως ανεπιθυμητο αντι να απαντησουν):
ποια ηταν εκεινα τα στοιχεια της ερευνας τους που απεδειξαν την αγνοια του περιοδικου και των βασικων συντελεστων του?
Την πρωτη φορα το περιοδικο μπορει να μην ηξερε - την δευτερη ομως????
Μετα απο τοση φασαρια (και προσωπικη!!! ερευνα των μελων της ομαδας) ο Ριζος ξαναχτυπα προς οφελος του περιοδικου!! και μαλιστα προσπαθει να εξαγορασει τον θιγομενο στο ονομα του εκδοτικου οικου!!
Δεν σου βρωμαει κατι?
quote:
την κακοηθη κινηση σου
Φιλικα...φιλικοτατα βεβαια ολα αυτα...
![]()
ναι!! πολυ φιλικα!!!
quote:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλτατε C.MΔεν νομιζω οτι στο ονομα του δικαιου,μπορουμε να γρεμιζουμε καθε ηθικο κανονα .
Δεν ειχες δικαιωμα,να δημοσιευσεις την απαντηση του Ριζου{απευθηνετο αποκληστικα σε σενα} Οπως και κανενας μας δεν εχει δικαιωμα να δημοσιευει αλληλογραφια χωρις την συναινεση του αποστολεα.Απορω μαλιστα,πως ολοι οι υπολοιποι αντιμετοπισαν την κακοηθη κινηση σου με συμπαρασταση και χειροκροτηματα...
Όντας ένας απο τους υπόλοιπους που συμπαραστέκονται και χειροκροτούν
τις κακοήθεις κινήσεις του κ.Ιωάννη Μπαϊμπάκη,έχω το δικαίωμα να σου απαντήσω SKATOPAIDO.
Ο κ.Ιωάννης Μπαϊμπάκης όπως και τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας iranon έχουν προβεί σε ΑΝΟΙΧΤΗ και ΔΗΜΟΣΙΑ καταγγελία του κ.Ρίζου για κλοπή και οικιοποίηση προσωπικής τους εργασίας.
Ποιά θα ήταν η φυσιολογική αντίδραση του κάθε αθώου ανθρώπου σε μια τέτοια κατάσταση? Θα έβγαινε επίσης ανοιχτά και δημόσια και θα κατέγγελνε τους συκοφάντες του για την ατιμία τους, προχωρόντας ίσως και δικαστικά μέσω μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ποια είναι όμως η αντίδραση του κ.Ρίζου? Όχι μόνο δεν το κάνει αυτό αλλά αφήνει έκθετους και τους συνεργάτες του όπως οι ίδιοι λένε:
"Οποιαδήποτε προσπάθεια της ομάδας μας να έρθει σε επαφή με την μεριά του κ. Χ. Ρίζου κατέστη αδύνατη, μια προσπάθεια που κράτησε από την στιγμή της γνωστοποίησης του θέματος της αντιγραφής μέχρι και σήμερα 24 Ιουλίου 2004"
...και τελικά κάνει την εμφάνιση του με ένα βιαστικό e-mail όπου εγώ τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα τίποτα άλλο παρά μια απόπειρα εξαγοράς συνείδησης.
Όταν σε καταγγέλουν δημόσια απαντάς δημόσια αγαπητέ μου.Αν ο κ.Μπαϊμπάκης δεν δημοσιοποιούσε την απάντηση του κ.Ρίζου κάποιος άλλος θα τον κατηγορούσε για απόκρυψη ή θάψιμο στοιχείων και θα έβαζε πιο πολλά θαυμαστικά απο τα δικά σου μετά το "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !"
quote:Στο θεμα της δημοσιευσης της ερευνα σου...Σαφως και εχεις δικιο{συμφωνα παντα με τους νομους περι πνευματικης ιδιοκτησιας}
Εγω βεβαια τα περι πνευματικης ιδιοκτησιας δεν τα ασπαζομαι διοτι ειναι φραγμοι στην ελευθερη διακινιση γνωσης και ιδεων.Αλλωστε μην ξεχνατε οτι οι φορτομενοι με MP3 υπολογιστες σας συνηγορουν σε αυτο..
Το βλέπεις το σηματάκι με τον Ερμή που χρησιμοποιώ σαν ψηφιακή υπογραφή? Κάποιος άγνωστος σε μένα καλλιτέχνης το ζωγράφισε,μου άρεσε το πήρα και το χρησιμοποιώ.ΔΕΝ υποστηρίζω ότι ΕΓΩ το ζωγράφισα ΟΥΤΕ προτίθεμαι να το βγάλω στο ΕΜΠΟΡΙΟ.Καταλαβαίνεις τώρα τη διαφορά μεταξυ ελεύθερης διακίνησης και κλοπής?Ελπίζω ναι...

quote:
Φίλε μου δεν έχω αποφασίσει ακόμη την τελική μου στάση. Αυτή θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα αποκατασταθεί η αδικία στο επόμενο τεύχος του συγκεκριμένου περιοδικού.Όσο για την έκδοση του βιβλίου, πράγματι αν δεν πληρώσεις από την τσέπη σου δεν βρίσκεις εύκολα κάποιον να αναλάβει μια έκδοση. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να συνεργάζεσαι με κάποιους που αρχικώς έχεις καταγγείλει και που ενδεχομένως όλες οι εκδόσεις τους να βασίζονται σε ανάλογες μεθόδους έρευνας. Αυτό θα μείωνε και το κύρος της δικής μου δουλειάς.
Επίσης αν το έκανα αυτό και έβγαινε κάποιος αύριο και μου έλεγε ότι τελικά δημιούργησες αυτό τον θόρυβο για να προβάλεις την δουλειά σου ή για να πιέσεις κάποιους να την αναλάβουν ή οτιδήποτε άλλο και γενικά ότι τα κίνητρα μου είχαν ταπεινά ελατήρια πως θα μπορούσα εγώ να τον διαψεύσω; Η στάση μας και οι πράξεις μας, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, είναι αυτές που μετράνε και από εκεί κρινόμαστε όλοι. Καλύτερα λοιπόν το χέρι στην τσέπη και το κεφάλι ψηλά.
------------------------Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.
Ok,
Από την στιγμή που οικονομικά μπορείς να αντεπεξέλθεις στην έκδοση του βιβλίου, έχει καλός, απλά επειδή έχω δει την ταλαιπωρία σε αυτά τα θέματα αυτή την εποχή με γνωστό μου άτομο (που οικονομικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει) ..καταλαβαίνεις.
Από εκεί και πέρα από την στιγμή που δεν τους χρειάζεσαι, no problem :)
Να είσαι καλά και καλή επιτυχία στην συγγραφική σου προσπάθεια, θα χαρώ πολύ να διαβάσω το βιβλίο σου!
SKATOPAIDO η απάντηση του Mercury με κάλυψε απόλυτα κάτι ανάλογο θα έλεγα και εγώ σαν απάντηση στην παρατήρηση σου. Γενικά αυτό το θέμα θα λυθεί δημοσίως.
Έγραψαν οχτώ σελίδες άρθρο με όλα τα θέματα δικά μου. Οι δρόμοι είναι δύο. Δικαστήριο ή μια σελίδα στο επόμενο τεύχος που θα παρουσιάζει το coinsmania και στην εισαγωγή θα λέει με έντονα γράμματα ότι το επίμαχο άρθρο είναι δικό μου και όχι του κυρίου Ρίζου και θα αποτελεί μέρος του βιβλίου που ετοιμάζω. Αυτό δεν είναι λογικό? οχτώ σελίδες άρθρο. Ο κύριος Ρίζος πληρώθηκε για αυτό, το περιοδικό πούλησε τεύχη και τα κονόμησε και όλοι αυτοί μαζί κάνουν τους ερευνητές με ξένη εργασία. Μια σελίδα για επανόρθωση στο επόμενο τεύχος είναι το ελάχιστο που ζητάω. Και αυτό θα είναι και το τελευταίο τεύχος που θα αγοράσω. Αν δεν πάρω απάντηση εντός δεκαημέρου από την πλευρά τους, για τις προθέσεις τους, τότε θα μιλήσουν με τον δικηγόρο μου. Έχω δει και στο παρελθών κάτι σημειώσεις λάθους σε άλλες εκδόσεις, οι οποίες είναι με μικρά γράμματα σε κάποια γωνίτσα με δύο σειρές κείμενο. Αυτό δεν είναι επανόρθωση είναι κοροϊδία και για αυτό λέω ότι περιμένω να δω πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα.
XD εγώ δεν είπα ότι τα πάω καλά οικονομικά και για το λόγο αυτό κινούμε έτσι. Μάλλον δεν κατάλαβες την απάντηση μου. Προτιμώ να πάρω δάνειο για να τυπώσω το βιβλίο παρά να συνεργαστώ με αυτούς που αντιπροσωπεύουν ότι εγώ απορρίπτω και καταγγέλλω. Το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Δηλαδή αν τους είχα ανάγκη τι θα γινόταν θα συμφωνούσα? Καλύτερα να μην τύπωνα το βιβλίο ποτέ, παρά αυτό.
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.