- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το κίτρινο συσχετίζεται με τον τρίτο μας ενεργειακό τροχό ή κέντρο, το γνωστό μας ηλιακό πλέγμα, το οποίο βρίσκεται μία παλάμη ΄πάνω από τον αφαλό.
Το κίτρινο είναι ένα από τα σημαντικότερα χρώματα, μιας και είναι το χρώμα του ηλιακού ςμας φωτός. Το κίτρινο, λατρευόταν από την αρχαιότητα συμβολίζοντας τον ήλιο και αποτελούσε ένα Ιερό χρώμα σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς.
Το τρίτο Κέντρο λοιπόν είναι η βάση των συναισθημάτων. Από αυτό το κέντρο εκτείονονται όλοι οι πνευματικοί μας λώροι με όλους τους ανθρώπους και γενικά με ό,τι έχουμε σύνδεση.
Το τρίτο Κέντρο συσχετίζεται με όλο το πεπτικό σύστημα όπου το κάθε κάθε όργανο του πεπτικού συστήματος εκφράζει και ένα συγκερκριμένο συναίσθημα.
Το κέντρο αυτό επηρεάζεται από τις ενέργειες που είναι γύρω μας και από τα συναισθήματά μας.
Το κίτρινο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε...
1 Για να ηρεμήσουμε από τυχόν έντονο θυμό που μας διακατέχει
2 Για να καθαρίσουμε ενεργειακά το σώμα μας
3 Για να εξυψώσουμε τις δονήσεις της αύρας μας αλλά και του περιβάλλοντός μας.
4 Για να χαλαρώσουμε τυχόν πόνους του στομάχου ή της χολής.
Το κίτρινο έχει την ιδιότητα του εξαγνισμού, συμβολίζει πολλές φορές την φωτιά, την θερμότητα και την πηγή της ζωής.
Ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη προτίμηση στο κίτρινο χρώμα, σημαίνει οτι θέλει να ξεπεράσει ένα έντονο συναίσθημα το οποίο έχει καθήσει μέσα του. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι θυμός, μίσος, ζήλια κ.λ.π.
Προβλήματα του τρίτου κέντρου προκαλουν:
1 Στομαχικά προβλήματα, από δυσπεψία μέχρι έλκος
2 Ηπατίτηδες
3 Ζάχαρο
4 Πέτρες της χοληδόχους κύστης
5 Προβλήματα στον δωδεκαδάκτυλο και...
6 αλκοολισμό
Όλα τα παραπάνω προβλήματα μπορούν να καταπολεμηθούν με την χρήση της συχνότητας του κίτρινου χρώματος.
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Να είστε καλά

Unseen, το τελευταίο νοητικό κομμάτι καθαρισμού χώρου, πρέπει να γίνει χωριστά για το κάθε δωμάτιο, ή αρκεί να σταθώ στο κέντρο του σπιτιού;
Χαίρομαι που επανήλαθαν όλοι-σχεδόν όλοι, ελπίζω να είναι σύντομα κοντά μας και η καταγάλανη μας σφαίρα!- δρυμήτεροι!
Σχετικά με το συγγραφέα, να πω, πως πραγματικά δεν τον γνωρίζω, απλά επικόλλησα και τη βιβλιογραφία που αναφερόταν στο άλλο τόπικ.
Πυραμιδούλα μου....σιγά μην τα έγραψα όλα αυτά!![]()
Απλά κρατώ στο Word τέτοια κομμάτια για μελέτη, οπότε είπα να μην παραπέμψω με link, γιατί εκεί χάνεσε, ανάμεσα σε ερωτήσεις και άλλες συζητήσεις...και έδωσα μόνο το ζουμί με τις πληροφορίες που ούτως ή άλλως αρχειοθετώ για'μένα![]()
Unseen μου πραγματικά πολύ παραστατικό και ζουμερό το κείμενι με τους σπόρους και ο παραλληλισμός!
Avallon και εσύ καλλιτέχνης! είχαμε βέβαια δέιγματα του ταλέντου σου, αλλά δεν ήξερα πως σε μαγεύει και εσένα το καβαλέτο! Πολύ χαίρομαι!
Μορφέα μου να ρωτίσω με βάση τη διαφορά στα συστήματα χρωμάτων (πχ. αντιθέσεις με το κινεζικό σύστημα) υπάρχει μεγάλη απόσταση?
Και με βάση ποιο "σύστημα" είναι οι δικές σου πληροφορίες?
Ακόμη στη δική μας ενεργειακή εργασία τα χρώματα να υποθέσω πως "κρύβουν"-αντανακλούν τις ιδιότητες που εσύ αναφέρεις ή και της Unseen, γιατί πχ δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο η όποια διαφορά?
Ή να πάρω την κουρτίνα 3? Κρατάμε ότι μας ταιρειάζει καλύτερα, λίγο απ' όλα?![]()

quote:
Απλά κρατώ στο Word τέτοια κομμάτια για μελέτη, οπότε είπα να μην παραπέμψω με link, γιατί εκεί χάνεσε, ανάμεσα σε ερωτήσεις και άλλες συζητήσεις...και έδωσα μόνο το ζουμί με τις πληροφορίες που ούτως ή άλλως αρχειοθετώ για'μένα
quote:
Avallon και εσύ καλλιτέχνης! είχαμε βέβαια δέιγματα του ταλέντου σου, αλλά δεν ήξερα πως σε μαγεύει και εσένα το καβαλέτο! Πολύ χαίρομαι!
Πόσο πολύ μου μοιάζεις!
Με φοβίζεις...![]()
![]()
![]()

Τοξοτάκι μου... οι διαφορές που προκύπτουν στα δύο συστήματα το κινέζικο και το Σανσκριτικό - Ινδουιστικό δεν είναι επί της ουσίας. Τα δύο αυτά συστήματα χρησιμοποιούν διαφορετικά χρώματα σε διαφορετικά κέντρα για διαφορετικούς λόγους. Δηλαδή άλλη η χρήση του Κινεζικου συστήματος και άλλη η χρύση του στην δύση πιο γνωστού συτήματος.
Ουσιαστικά δεν έχει σημασία, τα χρώματα είτε απευθύνονται στην χρησιμότητα του ενός συστήματος είτε στην χρησιμότητα του άλλου συστήματος δνε έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Εξάλλου πολλά περισότερα συστήματα που διαφέρουν στα χρώματα των κέντρων.
Αυτό που είναι το σημαντικό όμως είναι απλά να έχει αποτέλεσμα ανεξάρτητα από το σύστημα. Δηλαδή κι εσύ εάν εφήβρες ένα δικό σου σύστημα και ήταν αποτελεσματικό, δεν θα είχε σημασία τι λένε οι άλλοι.
Επίσης έχει μεγάλη διαφορά για ποιόν λόγο χρησιμοπιείς τα χρώματα στα κέντρα, μία ειδική θεραπεία που γνωρίζω επάνω στα κέντρα αναφέρεται με τελείως διαφορετικά χρώματα στα κέντρα. Επίσης έχει σημασία το επίπεδο των κέντρων που αναφέρεται ο καθένας. Δηλαδή αλλιώς είναι το πρώτο κέντρο στο αιθερικό σώμα, αλλιώς είναι στο αστρικό, αλλιώς στο νοητικό κ.ο.κ.
Τα σύστημα που περιγράφω είναι το πιο διαδεδομένο στην δύση, και λειτουργεί κυρίως στην εναρμόνιση και στην εξισορόπηση των κέντρων και όχι τόσο στην θεραπεία τους καθεαυτή.
Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσοι εκατοντάδες παράμετροι υπάρχουν που θα μπροούσαν να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα;

Οι διαφορετικές ερμηνείες οφείλονται στο ότι τα βασικά χρώματα είναι οι μανδύες για πάρα πολύ μεγάλο φάσμα ενεργειών και ότι μπορεί να αντανακλούν διαφορετικά επίπεδα φυσικών νόμων. Και ασφαλώς η έκφραση/εκδήλωση στο επίπεδο του νόμου του 5 (πενταγραμμικό/κινεζικό σύστημα) είναι διαφορετική από την έκφραση/εκδήλωση στο επίπεδο του νόμου του 7 (ουράνιο τόξο/σανσκριτικό-ινδουιστικό σύστημα)...
Παρεμπιπτόντως, τοξοτάκι, προσωπικά προτίμησα που παρέθεσες την επιλογή σου των κειμένων από το να έβαζες λινκ (τις περισσότερες φορές δεν κάθομαι να τα ανοίξω, να σου πω την αλήθεια).
Με πολλή αγάπη,
Unseen
******* By Art we live *******
Μορφέα, θα επανέλθω αύριο για το κίτρινο. Παρεμπιπτόντως, διαβάζοντας αυτά που έγραψες, διαπιστώνω ότι υπάρχει μερική ταύτιση των δύο συστημάτων όσον αφορά το συγκεκριμένο χρώμα...
Καλό βράδυ σε όλους.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
Να τα πρώτα φαινόμενα συντονισμού: οι πρωινοί τύποι γίνονται νυχτερινοί και η αϋπνία πάει σύννεφο. Όμως είναι μια περίεργη ξαγρύπνια: κάτι περιμένω. Δεν ξέρω τι είναι αλλά είναι σίγουρα κάτι πολύ όμορφο, ίσως μοναδικό. Κάτι που κάπου συντελείται, κάτι που σε λίγο θα γεννηθεί. Η ψυχή μου αφουγκράζεται τα βήματά του καθώς πλησιάζει και δεν είχα άλλη επιλογή από το να σηκωθώ από το κρεβάτι μου και να προσευχηθώ και να αφεθώ στη συγκίνηση και τη μαγεία. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που πλησιάζει, αλλά είναι σχεδόν μαγικό, κάτι σαν υπόσχεση.
Σσσστ... Η καρδιά κρατάει γερά ενώ περιμένει και κρατά μέσα της όλους τους αγαπημένους...
Unseen
Στο κινεζικό σύστημα το κίτρινο αντιστοιχεί στο κέντρο των (συν)αισθημάτων που εντοπίζεται στο ηλιακό πλέγμα και στην περιοχή του λαιμού. Μολονότι έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για την καρδιά όποτε αναφερόμαστε στο συναίσθημα, από ενεργειακής άποψης η καρδιά εφορεύει μόνο στο κομμάτι των (χαμηλής δόνησης) συναισθημάτων που εκφράζονται σε επίπεδο αίματος, δηλ. στην κόκκινη συχνότητα.
Το ηλιακό πλέγμα όμως παίζει έναν περισσότερο εκλεπτυσμένο ρόλο στη διαδικασία. Το δίκτυο των συμπαθητικών νεύρων που περνούν από την περιοχή εδράζει στο σημείο πίσω από το στομάχι και συνδέεται με αυτό, όπως και με το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το πάγκρεας, τα έντερα, συνολικά με την κοιλιακή περιοχή. Τα συγκεκριμένα νεύρα προέρχονται από τον εγκεφαλονωτιαίο άξονα που σημαίνει ότι έχουν άμεση πρόσβαση σε πάρα πολλά όργανα και ενδοκρινείς αδένες διαμέσου της σπονδυλικής στήλης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το ηλιακό πλέγμα μπορεί να επεξεργάζεται τα λεπτά «εσωτερικά αισθήματα» που λάμπουν σαν εσωτερικός ήλιος και μπορεί να προκαλέσει μια βαθιά αίσθηση ευεξίας, γαλήνης, ηρεμίας και αποφασιστικότητας. Ακτινοβολεί ζεστασιά και θεραπεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο ήλιος ακτινοβολεί φως και ευεργετική θερμότητα (εξ ού και ηλιακό) και όταν βρίσκεται σε ισορροπία, η ακτινοβολία του μεταφράζεται σε ηθικό παράστημα, αυτοπεποίθηση και μια αίσθηση ανίκητου.
Το συναισθηματικό κέντρο δουλεύει όπως μια χύτρα και η βαλβίδα του βρίσκεται στην περιοχή γύρω από τον θυρεοειδή και τους παραθυρεοειδείς αδένες, ακριβώς κάτω από τον λάρυγγα. Τα συναισθήματα εκτονώνονται από το σημείο αυτό διαμέσου της σπονδυλικής στήλης ή μετουσιώνονται σε ανώτερα αισθήματα και περνούν στον εγκέφαλο όπου μπορούν να δημιουργήσουν συνδέσεις με τους πνευματικούς κόσμους.
Το κίτρινο, ως δόνηση, έχει τριπλή έκφραση: χαρακτήρα – ζεστασιά – αίσθημα. Ο χαρακτήρας εδώ είναι σε αναλογία της ζωοποιού και ευεργετικής επίδρασης του ήλιου και υπονοεί έναν άνθρωπο κατ’ αντιστοιχία αυτού (του ήλιου), έναν άνθρωπο που λάμπει και ακτινοβολεί και που στην παρουσία του μπορεί να ανθίσει το καθετί.
Η ζεστασιά εδώ μεταφράζεται σε αγάπη και προθυμία για βοήθεια και συνδέεται στενά με τον έπαινο. Σε ενεργειακό επίπεδο τα αγγελικά όντα ανταποκρίνονται σε αυτήν ακριβώς τη δόνηση, είτε πρόκειται για αγγελικά όντα κατώτερης τάξης (όπως οι νεράιδες και τα ξωτικά) είτε για ανώτερες αγγελικές οντότητες.
Τέλος, το αίσθημα, όπως εννοείται εδώ, μοιάζει με μια ζεστή, φρέσκια αύρα που καθαρίζει και προ(σ)καλεί τα υπόλοιπα τμήματα του εαυτού να ανθίζουν, να αισθάνονται καλά και να υπηρετούν σωστά. Σε ένα σωστά δονούμενο κίτρινο, το αίσθημα προσομοιάζει τη βιβλική ρομφαία: είναι η συναίσθηση, η ανίχνευση, η προσφορά και η κίνηση σε μεγάλες ταχύτητες. Είναι αντιβιωτικό στη δυνατότητά του και ενισχύει την αίσθηση της πραγματικότητας.
Αυτά από μένα σχετικά με το κίτρινο...
Τοξοτάκι, ξέχασα να γράψω προηγουμένως ότι είναι σημαντικό να μην ανακατεύονται τα διαφορετικά συστήματα, ακριβώς επειδή αποτελούν εκφράσεις διαφορετικών νόμων και ενεργειακών επιπέδων. Για να είναι καθαρή, αποτελεσματική και ασφαλής η εφαρμογή οποιουδήποτε ενεργειακού πράγματος, το καλύτερο είναι να μένει κανείς στα πλαίσια ενός και μόνο συστήματος και όχι να κάνει αναμίξεις που μπορεί στην πορεία να αποδειχθούν… εκρηκτικά κοκτέηλ!
Με πολλή αγάπη,
Unseen
όντως πολύ καλά πάει ο συντονισμός!
Τώρα γιατί δεν έγινα εγώ πρωινός τύπος δεν μπορώ να καταλάβω!![]()
Unseen μου και Μορφέα, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για τον κόπο που κάνετε να μοιράζεστε με όλους εμάς τις γνώσεις σας και να μας φωτίζετε!
Διακρίνω μια πολύ λεπτή ποιητική διάθεση σε εσένα γλυκιά μου Unseen τις τελευταίες μέρες και μου αρέσει πολύ.
Έχω πολύ, μα πάρα πολύ καιρό να γράψω και ειληκρινά άρχισες να μου ξυπνάς τον ποιητή....
Τώρα θυμήθηκα το παραπάνω ποστ της Avallon..."πόσο μου μοιάζεις...", μόνο που θα' λεγα ...με συναρπάζεις!
Τελικά κάθε μέρα ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο. Έχουμε μεταξύ μας περισσότερα κοινά σημεία απ' ότι αρχικά φαινόταν, που βγαίνουν σταδιακά στην επιφάνεια.
Μοιάζει με ένα μαγικό ποτό ανακαλύψεων, που είναι τόσο γλυκό και μυστήριο, που δεν χορταίνεις να πίνεις και να μεθάς από τη γεύση ακόμη μίας καινούργιας γνωριμίας/γνώσης, ακόμη μίας καταπληκτικής εμπειρίας, ακόμη μίας θεϊκής αίσθησης...
Δεν ξέρω πως το αισθάνεστε εσείς φίλοι μου αγαπημένοι, αλλά εγώ ναι! τολμώ να πω πως είμαι μαγεμένη!
Καληνύχτα λοιπόν, όνειρα γλυκά
με χρώματα κι αρώματα μοναδικά
θυμίσου στο ταξίδι σου το βράδυ
θα σε συναντήσω,
δεν θα' σαι μόνη στο σκοτάδι
υπάρχει κάπου μια ολόκληρη παρέα
που χαίρετε τα λόγια του Μορφέα
υπάρχει κάπου μια ζεστή αγκαλιά
καληνύχτα και δυό γλυκά φιλιά...
αφιερωμένο εξαιρετικά στο energy group
και ιδιαίτερα στην Unseen, που συντονίστηκε απόψε με τους νυχτερινούς τύπους του group![]()
![]()
![]()
Τώρα λέω να πάω κι εγώ για ύπνο...αν και δεν
καθόλου!

Είμαι πολύ συγκινημένος...
Τοξότη σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, ειλικρινά!
Ανσίν...

Άρχισα να διαβάζω τις πρώτες σελίδες του topic, όπως είχα πεί, κι ομολογώ πως το θέμα από την αρχή του ήταν όντως ελκυστικό.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό Μορφέα είναι αν πρέπει οι ενεργειακές ασπίδες που έχει παραθέσει να γίνουν κατά σειρά.
Δηλαδή πρέπει κάποιος να "επιτύχει" την ασπίδα της χρυσής αύρας πρίν δοκιμάσει την ασπίδα της πυραμίδας για παράδειγμα.

In anticipation of my resurrection...
για σένα αν θες μπορώ να κάνω θαύματα
τα μάτια μου σου δίνω
δες καινούρια πράγματα...
Από μια πολύ ωραία μπαλάντα που είχε γράψει ένας παλιός μου φίλος. Κάποια μέρα θα την ακούσουμε παρέα τοξοτάκι...
Με πολλή αγάπη
Unseen
quote:
Υπναρούδες εμείς? Εμείς που πήγαμε για ύπνο στις 5:30 και είμαστε από τις 9:30 στο "πόδι"?
Eλα... που ούτε ένα αστείο δε μπορούμε να κάνουμε...![]()
Για συντονιστείται...![]()
![]()
quote:
... κάτι συμβαίνει ...
Είμαι πολύ συγκινημένος...
Τοξότη σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, ειλικρινά!
Μα καλά τι συμβαίνει?
Πάλι έχω χάσει επεισόδια

Σου είπα πως πραγματικά είχα κάποια χρόνια να γράψω και εκεί που ξεκίνησα να σας γράψω μια καληνύχτα μου βγήκε αυθόρμητα το
το ποιηματάκι που σας αφιέρωσα, ήταν μια μαγική στιγμούλα
Μου λείψατε κιόλας, αχ αυτά τα Σαββατοκύριακα!
Φιλιά πολλά

Φίλε Dying...
quote:
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό Μορφέα είναι αν πρέπει οι ενεργειακές ασπίδες που έχει παραθέσει να γίνουν κατά σειρά.
Δηλαδή πρέπει κάποιος να "επιτύχει" την ασπίδα της χρυσής αύρας πρίν δοκιμάσει την ασπίδα της πυραμίδας για παράδειγμα
Όχι, δεν έχει καμία σημασία, απλά εγώ της παρέθεσα με σειρά δυναμικότητας. Μπορείς να κάνεις απευθείας και την πυραμίδα όπως λες.
Βέβαια καλό θα ήταν να έχει εξοικιωθεί κάποιος με τις προηγούμενες πιο απλές προστασίες πρώτα, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Άβαλλον...
quote:
Μα καλά τι συμβαίνει?
Πάλι έχω χάσει επεισόδια
Δες τα πιο πάνω μηνύματα να καταλάβεις. Το ότι κάτι συμβαίνει ήταν μια καθαρά δική μου αίσθηση που δεν προκλήθηκε από κάτι συγκεκριμένο. Σου χρωστάω και ένα μαιλ αγαπήτή που θα στο στείλω το συνομότερο δυνατόν.
Τοξοτάκι, είδες αυτές οι εμπνεύσεις σου;

Edited by - Μορφέας on 12/02/2006 03:07:10
Τι βλέπω Μορφέα, αϋπνίες κι εσύ;
Avalon δεν έχασες επεισόδια, ο Μορφέας αναφερόταν στο φοβερό ποιηματάκι που έγραψε το τοξοτάκι μας και μας το αφιέρωσε...
Παιδιά... τις τελευταίες μέρες είχα τρεις φορές την ευκαιρία (απόψε ήταν η τρίτη φορά) να διαπιστώσω κάτι πολύ σημαντικό: ότι σε πολλές περιπτώσεις το να πεις την προσωπική σου αλήθεια είναι λιγότερο σπουδαίο από το να προσπαθήσεις να σώσεις μια όμορφη προσπάθεια - είτε αυτή λέγεται ομάδα, είτε συνεργασία, είτε φιλία...
Πριν λίγα χρόνια μου είχαν πει μια φράση που με χαρακτήριζε: «ο δρόμος είναι αληθής εφόσον είναι δίκαιος». Να που σήμερα ήρθε η μέρα (ή η νύχτα αλλά όλα είναι σχετικά ούτως ή άλλως) να πω πως εντέλει δεν χρειάζεται να είναι ούτε αληθής ούτε δίκαιος ο δρόμος, χρειάζεται απλά να είναι δρόμος της άδειας και της αγάπης.
Της άδειας που μπορεί κανείς να δώσει σε έναν άλλον άνθρωπο να εκφραστεί ακόμη κι αν αυτός ο άλλος άνθρωπος βρίσκεται σε λάθος σημείο. Και να δίνει κανείς την άδεια αυτή έχοντας μέσα του την πίστη πως ο άλλος άνθρωπος μπορεί ανά πάσα στιγμή, τώρα ή λίγες στιγμές μετά, να φωτιστεί και να διαπιστώσει μόνος του πως βρίσκεται σε λάθος σημείο και να προσπαθήσει ξανά... γιατί αυτό είναι πραγματικά έκφραση της αγάπης.
Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί παίξατε όλοι σας μεγάλο ρόλο σε αυτή μου τη συνειδητοποίηση.
Με πολλή αγάπη,
Unseen