ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kangaro60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
26/09/2018, 08:52:02
quote:
Άντζυ Σαμίου : Σταυρώστε με, σταυρώστε με / κι από το φόρουμ σώστε με!

*τι κόλπα είναι αυτά ρε Μήτσε ; για πες ...

Ειλικρινά δεν μπορώ να το ψυχολογήσω αυτό.
Από τη μια 'τα θέλει ο κώλος του' από την άλλη περιμένει άλλοι να βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα (για να έχουν εκείνοι την ευθύνη?).
Δεν ξέρω , είναι θέμα 'τόλμης' , θέμα αυτοσεβασμού, θέμα θάρρους, κλπ αλλά ο τρόπος αυτός που γίνεται σίγουρα πάσχει...

quote:
Θυμάσαι ένας τύπος που είχε περάσει κάποια στιγμή και μας έλεγε για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων πως ήταν παραμύθι και προπαγάνδα των Αμερικανών ; Και την είχε πέσει ο Agnostic, και γινόταν χαμός ... Φίλε, εκείνο το θέμα, το γούσταρα άπειρα. Γιατί εκείνος ο "τυχαίος τύπος", μπορεί να ήταν ότι ήταν, δεν ξέρω, αλλά πέφτανε επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Έγραφε ο ένας κάτι, ερχότανε μετά ο άλλος έριχνε αντεπιχειρήματα, links, φωτογραφίες, γεγονότα ... φίλε, και γαμώ τα θέματα. Πραγματικά, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Δηλ. έψαχνα να βρω χρόνο να μπω στο φόρουμ, για να διαβάσω και να συμμετέχω σ' αυτό το θέμα. Και άσε τον αναγνώστη να βγάλει το συμπέρασμά του. Εδώ τώρα τι γίνεται ; Βασικά, κι εγώ δεν έχω καταλάβει.

Υπήρχαν καλά κομματάκια, και γουστάραμε τότε...
Το θυμάμαι αυτό το θέμα.
Είναι από τις περιπτώσεις που εκτιμάς την κάθε άποψη και το σοβαρό αντίλογο.
Και από τις περιπτώσεις που σου γεννάν ερωτηματικά για τις 'ιστορικές βεβαιότητες' ή την καθεστηκυία politically correct τάξη/ενημέρωση.
Με είχε βάλει σε σκέψεις κι εμένα τότε, και έψαχνα πηγές και λεπτομέρειες αν κάποια πράγματα και γεγονότα ήταν έτσι όντως όπως παρουσιάζονται στην επίσημη αφήγηση ή υπήρχαν και εύλογα ερωτηματα και άλλες παράμετροι στην ιστορία...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

26/09/2018, 08:53:41
quote:
Δεν έχω παρατηρήσει πού χάνεται η αρχή της κόντρας Heretic - Kost. Ούτε έχω καταλάβει όλους τους λόγους και τα παρελκόμενα.

Όταν τόλμησα να θίξω ότι αναπαράγει συνεχώς τα σχόλια που διαβάζει σε συγκεκριμένη μερίδα του τύπου, τα κατευθυνόμενα από την αντιπολίτευση ΜΜΕ και ότι διακρίνω την ίδια τάση σε όσους έχουν ξενιτευτεί, ηθελημένα ή από ανάγκη, τυφλό μένος δηλαδή και εκδίκηση γενικά κατά της κατάστασης στην Ελλάδα, άρχισε να ισχυρίζεται πως τον θίγω επί προσωπικού.

Στην απάντησή μου ότι εκείνος έσπειρε τα προσωπικά του δεδομένα στο φόρουμ για δικούς του λόγους, άρχισε η αντεπίθεση δημοσιεύοντας δεδομένα δικά μου που του εκμυστηρεύτηκα κατ ιδίαν, άλλα που εντόπισε στο διαδίκτυο και διάφορα άλλα που κατασκεύασε ο ίδιος. Από emails που έθαβα άλλα μέλη, μέχρι και καμάκι μέσω π.μ σε "προβληματικές γκόμενες" με το πρόσχημα της βοηθείας. Όταν κλιμακώθηκε η κόντρα, δημοσίευσε το ονοματεπώνυμο μου, το οποίο παρόλες τις διαμαρτυρίες μου στον admin, έμεινε γύρω στις 12 ώρες αναρτημένο.

Ολα αυτά τα γράφω επειδή έχουν διαγραφεί κάποια πράγματα και δεν βγαίνει ακριβές νόημα στο τι έχει γίνει. Σε όλα τα φόρουμ που σέβονται τους χρήστες τους φυσικά, ενέργειες σαν κι αυτές είναι λόγος διαγραφής. Εδω τεκμηρίωσα ότι μας τρολάρουν ακόμα και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του φόρουμ (δεν είναι μετά να απορείς γιατί το 90% των ψευδώνυμων είναι troll). Να μην τα πολυλογώ, σήμερα έχουμε 26/9/18. Τουλάχιστον μέχρι το 26/9/28 προβλέπω να διατηρείται αυτό το σκηνικό. Αργόσχολος/αργόμισθος/κηφήνας είμαι, επιτέλους βρήκα κι εγώ μια ασχολία στη ζωή μου!

Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ (Γουίλιαμ Σαίξπηρ)

kangaroΜέλος
26/09/2018, 09:20:58
quote:
Heretic

Όταν τόλμησα να θίξω ότι αναπαράγει συνεχώς τα σχόλια που διαβάζει σε συγκεκριμένη μερίδα του τύπου, τα κατευθυνόμενα από την αντιπολίτευση ΜΜΕ και ότι διακρίνω την ίδια τάση σε όσους έχουν ξενιτευτεί, ηθελημένα ή από ανάγκη, τυφλό μένος δηλαδή και εκδίκηση γενικά κατά της κατάστασης στην Ελλάδα, άρχισε να ισχυρίζεται πως τον θίγω επί προσωπικού.

Στην απάντησή μου ότι εκείνος έσπειρε τα προσωπικά του δεδομένα στο φόρουμ για δικούς του λόγους, άρχισε η αντεπίθεση δημοσιεύοντας δεδομένα δικά μου που του εκμυστηρεύτηκα κατ ιδίαν, άλλα που εντόπισε στο διαδίκτυο και διάφορα άλλα που κατασκεύασε ο ίδιος. Από emails που έθαβα άλλα μέλη, μέχρι και καμάκι μέσω π.μ σε "προβληματικές γκόμενες" με το πρόσχημα της βοηθείας. Όταν κλιμακώθηκε η κόντρα, δημοσίευσε το ονοματεπώνυμο μου, το οποίο παρόλες τις διαμαρτυρίες μου στον admin, έμεινε γύρω στις 12 ώρες αναρτημένο.

Ολα αυτά τα γράφω επειδή έχουν διαγραφεί κάποια πράγματα και δεν βγαίνει ακριβές νόημα στο τι έχει γίνει. Σε όλα τα φόρουμ που σέβονται τους χρήστες τους φυσικά, ενέργειες σαν κι αυτές είναι λόγος διαγραφής. Εδω τεκμηρίωσα ότι μας τρολάρουν ακόμα και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του φόρουμ (δεν είναι μετά να απορείς γιατί το 90% των ψευδώνυμων είναι troll). Να μην τα πολυλογώ, σήμερα έχουμε 26/9/18. Τουλάχιστον μέχρι το 26/9/28 προβλέπω να διατηρείται αυτό το σκηνικό. Αργόσχολος/αργόμισθος/κηφήνας είμαι, επιτέλους βρήκα κι εγώ μια ασχολία στη ζωή μου!

Σιγά τα ωά! Φίλε, δεν έχεις δει τίποτε ... εδώ εγώ παλιότερα, πήγα με τον Μητσάρα στο σπίτι της Αμαλίας με τούρτα! - [ Θυμάσαι Μητσάρα, τι γέλιο ... ; ] - Και θύμωσε η Αμαλία - και δικαίως, 'ντάξει δηλ. - και γινότανε χαμός. Δηλ. εμένα τι έπρεπε να με κάνει η Αμαλία, να μου κάνει μήνυση επειδή πήγα σπίτι της, να με βάλει φυλακή ; Εγώ γελούσα, η Αμαλία είχε βγάλει αφρούς ... 'Ντάξει, πιτσιρικάδες ήμασταν, μαλακίες κάναμε. Μαλακίες άκακες δηλ. , παιδιάστικες, δεν θέλαμε να κάνουμε κακό στον άλλον. Εσείς μας έχετε πρήξει ρε φίλε : "θα σου κάνω, θα σου ράνω", έλεος δηλ.

[ Παρεπιπτόντως Αμαλία, καλοπροαίρετα είχα έρθει τότε, δεν είχα κακό σκοπό ... άμα θες το πιστεύεις, άμα δεν θες, no problem, κι άμα σε ενοχλεί που το λέω δημόσια, ok, σβήστο ή πες μου να το σβήσω εγώ ]

Μετά πήγα Πάτρα, βρήκα ένα μέλος του φόρουμ, γυναίκα, τα 'φταξα μαζί της, κι έμπαινα στο φόρουμ με το δικό της το nick. Μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις.

Τώρα, εσύ δεν θες να μας πεις το ονοματεπώνυμό σου. OK, δικαίωμά σου. Γιάννη δεν σε λένε ; Να μην σε λέμε Γιάννη ; ΟΚ, πες εγώ παιδιά δεν γουστάρω να με λέτε με το όνομά μου και τέλος. Που το πρόβλημα ρε ... Heretic - Τι 'χα Γιάννη ; - Τι 'χες πάντα! Δηλ. ο Κώστας που με λέει εμένα "Μπουλούτ", ενώ του έχω εξηγήσει την προέλευση - από το Μπουλούστρα, το Πολύστυλον (βυζαντινή), Άβδηρα (αρχαϊζουσα) ονομασία -, τι να τον κάνω ; Να του κάνω μήνυση ; Σιγά ρε Heretic ...

quote:
Εδω τεκμηρίωσα ότι μας τρολάρουν ακόμα και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του φόρουμ (δεν είναι μετά να απορείς γιατί το 90% των ψευδώνυμων είναι troll)

Αυτό που λες είναι μια κατηγορία. Κι εγώ έχω κατηγορήσει τους υπεύθυνους παλιότερα. Αλλά 'ντάξει, και ; Τι παραπάνω να γίνει δηλ. ; Να πάω στη δίωξη ; Στο κάτω κάτω δεν με ενοχλούν, δεν τους ενοχλώ. Παλιότερα ναι, είχα ένα ψιλο-κόλλημα. Νόμιζα διάφορα ... Έτσι είναι τα φόρουμς. Και trolls έχουν, και spammers, κι απ' όλα ...

Γιάννη, και πάλι στο λέω - ποιος ; εγώ. Θες ο χειρότερος ; OK, o χειρότερος, o trollας, ο spammer, το σκουπίδι του esoterica - είναι εντελώς μαλακία η κόντρα σας. Το συγκεκριμένο φόρουμ έχει περάσει από 40 κύματα. Κυριολεκτικά. Κι έχουν γίνει σκηνικά, αδιανόητα. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν εξαρτημένοι από την εικόνα τους στο forum, με ζωές virtual και συμπεριφορές virtual. Δεν το έχουν ξεπεράσει ακόμη και φαντάζονται πως τους κυνηγούν ακόμη αόρατοι εχθροί. Λήξ' τε το το θέμα! Τελειώστε το! Σου είπα, δεν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές, ούτε έχω το δικαίωμα. Αλλά, μεγαλώσαμε, νισάφι πια ... Και το γεγονός πως είμαστε εδώ 5-10 άνθρωποι, αυτό δείχνει πως στηρίζουμε το esoterica. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω ... πες ότι θες, αλλά μην το τραβάτε άλλο. Δεν είναι σωστό.

Edited by - kangaro on 26/09/2018 10:00:25

kangaroΜέλος
26/09/2018, 10:34:03
quote:
PY8AGORAS

Από τη μια 'τα θέλει ο κώλος του' από την άλλη περιμένει άλλοι να βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα (για να έχουν εκείνοι την ευθύνη?).

Τι ευθύνη να έχουνε ρε φίλε ; Δηλ. αυτός πιστεύει πως αν τον διαγράψει η Amalia, μετά η Amalia θα έχει ... τύψεις, ας πούμε ; Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια ; - Δεν την έχω για τόσο σεντιμεντάλ - Θα χάσει ένα μέλος. Και ; Πρώτη φορά θα είναι ή τελευταία ; Μήπως σκοπίμως προκαλεί να τον διαγράψουν (ενώ γνωρίζει πως δεν θα το κάνουν) για να ικανοποιεί τον αυτο-θαυμασμό του ότι τον έχουν δήθεν ανάγκη ως μέλος ...

Φαντάσου δηλ. Μήτσο, να φτάσει μια άγια ώρα, να παρακαλάω εγώ να με διαγράψουν κι η Αμαλία να λέει "όχι ρε κωλόπαιδο, εδώ! θα πήξεις! δεν σε διαγράφω!". Αχ, θέε μου, ας γίνει κι αυτό ...

Εγώ, απ' ότι βλέπω, ο Heretic έχει κάποιο πρόβλημα με το ίδιο το forum, με την διαχείριση. Όχι μ' αυτόν τόσο δηλ. όσο με τον συντονισμό και τους υπεύθυνους.

Αυτό που λέει :

quote:
Σε όλα τα φόρουμ που σέβονται τους χρήστες τους φυσικά, ενέργειες σαν κι αυτές είναι λόγος διαγραφής.

φαίνεται ας πούμε, πως είναι μομφή κατά του esoterica. Δηλ. τον ενόχλησε πως ενώ ας πούμε θα έπρεπε να τον διαγράψουν τον άλλον γι' αυτά που έκανε, δεν το κάνανε.

Εμένα δηλ. σύμφωνα με την αντίδρασή του, θα έπρεπε να με εκτελέσουν ... στα 5m.

Edited by - kangaro on 26/09/2018 10:51:46

26/09/2018, 10:50:49
quote:
Εμένα δηλ. σύμφωνα με την αντίδρασή του, θα έπρεπε να με εκτελέσουν ... στα 5m.

Mπορεί και στα 3,5

Αλλά βασικά βαρέθηκαν μαζί σου ρε φίλε, μπούχτησαν, και παράτησαν το κυνηγητό.
Είχες γίνει κι εσύ όμως μεγάλο τσιμπούρι!

Τώρα γέρασες και έβαλες μυαλό.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λένε.

quote:

Νομίζω έχεις και οικογένεια, και ανάθεμα εάν οι δικοί σου γνωρίζουν για τα διαδικτυακά σου χάλια...ή ακόμα χειρότερα, γνωρίζουν και νιώθουν περήφανοι...έχεις και παιδιά; ζιπάκια; Τα λυπάμαι τα δόλια από καρδιάς...

Μόλις χώρισα ...

Έλα ρε?
Αυτό είναι αλήθεια ή το 'γραψες για πλάκα, απάνω στον ειρμό της νουθεσίας στον Κοστ?

.
.
.

26/09/2018, 10:57:59
Το βασικό πρόβλημα με όλους εσάς ξέρετε ποιο είναι?
(το ξέρετε δηλαδή, αλλά κουβέντα να γίνεται...)

Εννοώ με μέλη
όπως οι Heretic, Kost, zip :

Ενώ ρε μπαγλαμάδες, είστε μορφωμένοι, αρθρώνετε γενικώς σωστό λόγο (όταν έχετε κέφι), έχετε άποψη, κλπ,κλπ, δηλαδή όλα τα φόντα και τα προσόντα να έχετε μια αξιόλογη και σοβαρή παρουσία και φωνή (που έχετε κατά καιρούς),
πολύ συχνά εμπίπτετε στην κατηγορία του ξεκατινιάσματος, της φαγωμάρας, των χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη, και της λογικής του κουλουβάχατου γενικώς. Δηλαδή, γουστάρετε να τα κάνετε όλα λαμπόγυαλο.

Εκεί εντοπίζω λοιπόν το 'ιστορία μου αμαρτία μου' που λες, και πραγματικά εάν ήμουν συντονιστής, κι εγώ δεν θα ήξερα τι να κάνω με την πάρτη σας, διότι δεν πρόκειται περί χαζοβιόληδων μπουρτζόβλαχων τενεκέδων που τους διαολοστέλνεις εύκολα και αβίαστα, αλλά για μονάδες που μπορούν να καταστούν από ευφυείς συνομιλητές έως ...ευφυή Τρολ.

Και εκεί είναι η δυσκολία του χειρισμού και της συνδιαλλαγής.

.
.
.

kangaroΜέλος
26/09/2018, 11:00:28
quote:
Έλα ρε?
Αυτό είναι αλήθεια ή το 'γραψες για πλάκα, απάνω στον ειρμό της νουθεσίας στον Κοστ?

Όχι ρε 'ντάξει. Με αντέχει η γυναίκα μου ... ακόμη. Αυτό βέβαια σημαίνει - όταν δηλ. ο άλλος σε αντέχει - πως ίσως δεν είσαι και τόσο μεγάλο βάρος όσο νομίζεις γι' αυτόν. 'Ντάξει, προσπαθώ να μην είμαι. Φίλε μου καλέ, εγώ στους ανθρώπους που αγαπώ γύρω μου δίνω απεριόριστη ελευθερία. Δεν βάζω απολύτως κανέναν περιορισμό, κανένα όριο. Αυτό ... μειώνει το βάρος μου προς αυτούς και κάνει πιο ελαφρύ ας πούμε ... το συζυγικό φορτίο.

kangaroΜέλος
26/09/2018, 11:09:12
quote:

Το βασικό πρόβλημα με όλους εσάς ξέρετε ποιο είναι?
(το ξέρετε δηλαδή, αλλά κουβέντα να γίνεται...)

Εννοώ με μέλη
όπως οι Heretic, Kost, zip :

Ενώ ρε μπαγλαμάδες, είστε μορφωμένοι, αρθρώνετε γενικώς σωστό λόγο (όταν έχετε κέφι), έχετε άποψη, κλπ,κλπ, δηλαδή όλα τα φόντα και τα προσόντα να έχετε μια αξιόλογη και σοβαρή παρουσία και φωνή (που έχετε κατά καιρούς),
πολύ συχνά εμπίπτετε στην κατηγορία του ξεκατινιάσματος, της φαγωμάρας, των χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη, και της λογικής του κουλουβάχατου γενικώς. Δηλαδή, γουστάρετε να τα κάνετε όλα λαμπόγυαλο.

Εκεί εντοπίζω λοιπόν το 'ιστορία μου αμαρτία μου' που λες, και πραγματικά εάν ήμουν συντονιστής, κι εγώ δεν θα ήξερα τι να κάνω με την πάρτη σας, διότι δεν πρόκειται περί χαζοβιόληδων μπουρτζόβλαχων τενεκέδων που τους διαολοστέλνεις εύκολα και αβίαστα, αλλά για μονάδες που μπορούν να καταστούν από ευφυείς συνομιλητές έως ...ευφυή Τρολ.

Και εκεί είναι η δυσκολία του χειρισμού και της συνδιαλλαγής.

Αγάπα τον πλησίον σου, με τα ελαττώματά του. Το είπε κι ο Jesus.

26/09/2018, 13:06:37

Bαριέμαι τώρα να αναλύω...
Μια φορά θα τα πω και το νου σας...

Αυτός ο καρα-κομπλεξικός και καρα-βαμμένος Συριζαίος επί πάρα πολλούς μήνες το είχε συνήθεια (διότι έτσι τον έμαθε η οικογένειά του και έτσι τον έμαθαν τα συντρόφια-λιγούρια), είχε την συνήθεια λέω όποτε εγώ ανέβαζα την καθαρά 100% προσωπική μου άποψη περί Σύριζα εκείνος άρχιζε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς απέναντί μου τύπου 'ηλεκτρονικός αφισοκολλητής', 'παπαγαλάκι της ΝΔ', 'αποτυχημένος μετανάστης που ψάχνει για εχθρούς', 'χλιδάνεργος' και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι.

Πολύ ευγενικά είπα στον Κλανιάκη, 'άκου, αυτό που κάνεις δεν μου αρέσει καθόλου, κόφτο άμεσα, και βρες επιχειρήματα να με αντιμετωπίσεις'.

Η κλασομπανιέρα συνέχισε το ίδιο τροπάριο, διότι είπαμε κάτι τέτοια ύπουλα ανθρωπάρια έτσι έχουν μάθει από το σπίτι τους, όταν δεν έχουν καμία ελπίδα σε διάλογο απέναντί σου το ρίχνουν στο προσωπικό.

Αφιέρωσα λοιπόν πέντε λεπτάκια και βρήκα την φάτσα του στο διαδίκτυο (ο ίδιος μού είχε πει το ονοματεπώνυμό του από παλιά όταν μου έστελνε εμαιλ λέγοντάς μου πόσο μαλακισμένα φέρονται μέλη όπως ο Νικόμαχος και ο Dsm).

Γυρνάω και τού λέω λοιπόν 'κοίτα heretic, κόψε το κομπλεξικό σου τροπάριο διότι και εγώ αν θέλω μπορώ να το πάω στο προσωπικό και να μιλήσω για τις υποκριτικές σου ικανότητες, αν και δεν έχω καμία όρεξη'. Τού έδειξα δηλαδή ότι ξέρω κάποια πράγματα για την πραγματική του ζωή.

Εκεί ο άλλος το έχασε εντελώς...αυτό το μυστικοπαθές πλάσμα μόλις κατάλαβε ότι η ανωνυμία και η κουκούλα του πάει στράφι άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες, λέγοντας ότι θα με κυνηγάει μέχρι το 2030 και φτάνοντας στο σημείο το σίχαμα να απειλήσει ότι 'τώρα στέλνω επιστολή/καταγγελία στο πανεπιστήμιό σου' με ψεύτικες εννοείται συκοφαντίες.

Έτσι ξηγήθηκε και συνεχίζει να ξηγιέται αυτή η κλασομπανιέρα και ντροπή της Κρήτης...έτσι ακριβώς...και για όποια απορία έχετε εδώ είμαι να σάς τις λύνω...

26/09/2018, 13:08:38

Και ναι έχω λυσσάξει να διαγραφώ, και δυστυχώς ο Αιθεροβάμμονας δεν συγκινείται...το κάνω και λίγο επίτηδες για να τον τσιγκλήσω διότι ο ίδιος έχει πει από παλιά ότι οι διαγραφές (ειδικά οι οριστικές) είναι το αδύνατο σημείο του...εγώ όμως τι άλλο πρέπει να κάνω για να διαγραφώ από αυτό το βόθρο? Να κάνω γυμνός πορεία στο σύνταγμα ή να αρχίζω να βρίζω συντονιστές και διαχειριστές μπας και τούς αναγκάσω???
UnseenΜέλος
10/02/2006, 09:11:13
Όσον αφορά τα ΧΡΩΜΑΤΑ, να διευκρινήσω πρώτα απ' όλα ότι οι δικές μου αναφορές συνδέονται με το κινεζικό σύστημα ενεργειακών κέντρων και γι' αυτό διαφέρουν σε πολλά σημεία από τις αναφορές που δίνει ο Μορφέας και από τις πληροφορίες που περιέχονται στο ποστ της toxotis.

Σχετικά λοιπόν με το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:

Το πορτοκαλί δεν αφορά κάποιο κύριο ενεργειακό κέντρο κατά τους Κινέζους. Θεωρείται ότι συνδέεται με την ανάπτυξη, την αύξηση και τη μεγέθυνση και, ως εκ τούτου, με τον θύμο αδένα. Για τους ίδιους λόγους, θεωρείται ότι συνδέεται με την πείνα και το στόμα.

Επιτρέψτε μου να παραθέσω μερικές σκέψεις: η ανάπτυξη και η μεγέθυνση είναι ασφαλώς από τις βασικότερες φυσικές δυνάμεις (ας σκεφτούμε μόνο ότι ζούμε σε ένα διαρκώς διαστελλόμενο σύμπαν).

Στον πλανήτη μας είναι η πρωταρχική ζωογόνος δύναμη: ό,τι κι αν φυτέψουμε στη γη θα φυτρώσει και θα μεγαλώσει χωρίς διάκριση για το αν είναι ωφέλιμο ή δηλητηριώδες – τέτοιου είδους ταξινομήσεις είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό - η Μητέρα Γη είναι χωρίς όρια αγάπη και φιλοξενεί τα πάντα στους κόλπους της.

Κατ' αναλογία, ο άνθρωπος φυτεύει στο εύφορο χώμα της καρδιάς και του νου του αυτό που θα δώσει ομορφιά ή αυτό που θα δώσει δηλητήριο και ένα μέτρο προσωπικής ανάπτυξης είναι ακριβώς αυτό: το τι έχει σπείρει μέσα του, το οποίο προοιωνίζει το τι θα θερίσει.

Οι σπόροι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα προσωπικής ανάπτυξης. Στην αναζήτησή τους να βρουν ένα καλό σημείο να ριζώσουν, συχνά παρασύρονται από ανέμους, καψαλίζονται από τον ήλιο και μουσκεύονται από τη βροχή. Και αν βρίσκονται στην πόλη, αντί για εύφορο έδαφος διαθέτουν μόνο τσιμέντο και σκόνη. Όμως σε κάθε εποχή οι σπόροι βρίσκουν το δρόμο και ριζώνουν, κατακτώντας λίγο-λίγο το χώρο που χρειάζονται και προσπαθώντας πάντα να εξελιχθούν προς τα πάνω, σε έναν κόσμο που δεν μπορεί παρά να τους φαίνεται γεμάτος αντιξοότητες και απρόοπτα. Οι σπόροι είναι μικροί σε μέγεθος όμως ένα και μόνο φυτό μπορεί να διευρύνει μια ρωγμή στο πεζοδρόμιο ή να μετατρέψει μια πέτρα σε χώμα με μόνα όπλα την υπομονή και την επιμονή του.

Τα φαινομενικά έρημα και αφιλόξενα σημεία στα οποία όχι μόνο φυτρώνουν αλλά και ευδοκιμούν πολλά φυτά μάς παρακινούν να κάνουμε το ίδιο στη ζωή μας. Κι εμείς οι ίδιοι συχνά φαίνεται να παρασυρόμαστε από τον άνεμο είτε εξαιτίας των επιλογών μας είτε ως αποτέλεσμα εξωγενών παραγόντων. Μας φέρουν και μας άγουν οι ίδιοι μας οι φόβοι, οι ανασφάλειές μας και η επίδραση άλλων ανθρώπων στη ζωή μας. Βάζοντας τη συχνότητα του πορτοκαλί ή της ανάπτυξης στη ζωή μας, προσπαθούμε πάντοτε προς τα πάνω, ώστε να ανθίζουμε ολοένα.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

******* By Art we live *******

10/02/2006, 09:45:19
Εδω είμαι και παρακολουθώ ανελλιπώς.
Καλημέρααααααααα.
Unseen πολύ όμορφο και διδακτικό το κείμενο σου. Απο τα πιο ωραία που έχω δεί αυτές τις ημέρες στο φόρουμ.

Θέλω και εγώ να έρθω στην ημερίδα...προσπαθώ δε, να πείσω και τον σύντροφό μου για την μαγεία της μεταφυσικής. Αν το καταφέρω θα είμαι ένα κινητό παράδειγμα της δύναμης της θελήσεως.

Τοξότις ο LEADBEATER προσωπικά μου φαίνεται πολύ δυσνόητος.΄Νομίζω οτι υπάρχουν και πιο εύκολοι συγγραφείς για το θέμα.

Φιλιά σε όλους

10/02/2006, 09:59:58
Nα'μαι και γω!
quote:
αλλά η nst και η avallon πού είναι;

Τις καλές στιγμές με ξεμυαλίζει το καβαλέτο μου και τις κακές στιγμές με "καταποντίζει" ο βήχας μου...ο οποίος βέβαια έχει φτάσει στο peak του.
Τέρμα τα φάρμακα... Από Δευτέρα ομοιοπαθητική!

Κορίτσια τέλεια τα όσα αναφέρατε για τα τσάκρας.
Θα τα εκτυπώσω και θα τα μελετήσω εκτενέστερα...
Μέχρι τότε φιλάκια!

Υ.Γ. Χριστινάκι τη Λίλιαν εκείνη τη μέρα την πήρα στο τηλέφωνο αλλά... μίλαγε ασταμάτητα!!...Αν μπορέσεις ξαναστείλε μου το τηλέφωνό της γιατί το έχασα...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
UnseenΜέλος
10/02/2006, 10:26:51
Καλώς μου τα! Ουφ, τι ανακούφιση να μην αισθάνεσαι μόνος στο (διαδικτυακό) σύμπαν...

nst μου σε ευχαριστώ πολύ, απλές σκέψεις είναι που έχω καταγράψει εδώ και πολύ καιρό.

avallon σου έστειλα μηνυματάκι με αυτό που μου ζήτησες και... τι να πω! Εύχομαι περαστικά το γρηγορότερο!

Πολλά φιλιά
Unseen

SM-GIOTAΜέλος
10/02/2006, 10:52:37
Καλημέρα στην όμορφη παρέα.
Μορφέα, τι ακριβώς είναι το εγρηγορός της ομάδας που αναφέρεις;
Θέλω να σας πω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Συζητούσα με την ψυχολόγο που πηγαίνω και της είπα ότι κάποιες φορές όταν πέφτω για ύπνο και είμαι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, βλέπω κάποιες μορφές κυρίως τρομακτικές. Μου είπε ότι μάλλον δέχομαι ασύμβατες ενέργειες και μου έκανε την προστασία της χρυσής ασπίδας, λέγοντάς μου να το κάνω 2-3 φορές την ημέρα. Δεν ξέρω γιατί αλλά με εντυπωσίασε και την εμπιστεύτηκα περισσότερο. Πάντως από τότε που το κάνω, το φαινόμενο των μορφών έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
Αν κάποιος έχει να μου πεί κάτι πάνω σε αυτό, θέλω πολύ να το ακούσω.
Φιλιά σε όλους.
UnseenΜέλος
10/02/2006, 11:21:17
Καλημέρα και σε σένα καλή μας sm-giota

Για το πρώτο σκέλος:

quote:
Το εγρηγορός είναι μια ενεργειακή "οντότητα" (δεν είναι ακριβώς οντότητα γι' αυτό και τα εισαγωγικά, αλλά δεν έχω κάποια καλύτερη λέξη αυτή τη στιγμή και λέω οντότητα γιατί έχει κάποια δική του ευφυΐα και ίσως και έναν βαθμό αυθυπαρξίας αν είναι πολύ δυνατό - σκέψου π.χ. το εγρηγορός της ορθόδοξης εκκλησίας το οποίο έχει τη μορφή του δικέφαλου αετού) που σχηματίζεται από ομάδες ανθρώπων που εργάζονται ή δραστηριοποιούνται από κοινού: είναι το ενεργειακό κάτι που συναπαρτίζεται από τις επιμέρους δονήσεις των συναισθημάτων, των σκέψεων, των ιδεών, των ευλογιών, των καταθέσεων τέλος πάντων που κάνει καθένα από τα μέλη στο σύνολο. Κάθε τέτοια κατάθεση φορτίζει και ενδυναμώνει το εγρηγορός, το οποίο λειτουργεί και σαν δεξαμενή ενέργειας για τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε κάποιο μέλος συνδεόμενο με αυτό να μπορεί να αναπληρώσει ενέργεια.

Αντιγράφω από παλιότερη συζήτηση μέσα στο τόπικ.

Για το δεύτερο σκέλος, ας σου απαντήσει καλύτερα ο Μορφέας.

Με αγάπη,
Unseen

SM-GIOTAΜέλος
10/02/2006, 11:54:28
Unseen μου, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
10/02/2006, 11:57:27
Καλημέρα παιδιά, εδώ είμαι κι εγώ. Χτες ήταν δύσκολο να γράψω λόγω δουλειάς.

another star δεν πειράζει για το mail, θα βρεθούμε την επόμενη φορά που θα έρθω. Τα παιδιά το ξέρουν αλλά το λέω και σε σένα για να μην υπάρξει παρεξήγηση, αρκετές φορές δεν προλαβαίνω να γράψω μην νομίσεις ούτε στιγμή ότι δεν θα απαντήσω σε ότι μου έχεις στείλει απλώς καθυστερώ.

Παιδιά εγώ θα πάω στις 19 από τις πρώτες, ίσως να έρθει και ο άντρας μου εάν δεν έχει δουλειά. Ωραία θα ξαναβρεθούμε

SM-GIOTA δεν έχω ξανακούσει ψυχολόγο να χρησιμοποιεί ασπίδες. Δεν μπορεί κανένας να βγάλει συμπέρασμα για το τι συμβαίνει με την πρώτη ματιά, εκτός από τις ασπίδες τι άλλο σου είπε?

nst μου έχεις ένα δίκιο είναι λίγο δυσνόητος οπότε σου λέω μην διαβάσεις Α.Μπέιλυ, θα λες τι έγινε ρε παιδιά διαβάζω τώρα? είναι ελληνικά ή άλλη γλώσσα. Όσον αφορά για την ημερίδα, προσπάθησε, εάν έρθει και ο δικός μου θα έχουν να λένε διάφορα για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα περίεργα, που ξέρεις ίσως τους πείσουμε ότι δεν είναι τελικά και τόσο περίεργα.

Unseen μου καταπληκτικό το κειμενάκι που μας έστειλες. Τα γράφω όλα από εδώ γιατί δεν ξέρω πότε μέσα στην ημέρα θα μπορέσω να απαντήσω με mail.

Avallon μου περαστικά σου.

galazia sfaira ελπίζω σήμερα να είναι καλύτερα το μικρό σου.

Μορφέα μου με συγκίνησε το λουλουδάκι που έστειλες.

toxotis εάν δεν θέλεις να γράφεις όλα αυτά μπορείς να εισάγεις τα link των topic.

Φιλιά σε όλους, εάν μπορέσω θα ξαναγράψω μέσα στην ημέρα εάν όχι σίγουρα το Σαβατοκύριακο.

ΜορφέαςΜέλος
10/02/2006, 12:42:05
Καλημέρα σας...

Ανσίν πολύ ενδιαφέρουσα η Κινέζικη οπτική γωνία των πραγμάτων και ακόμα πιο όμορφος ο συλλογισμός σου πάνω σε αυτά.

Χαίρομαι πολύ πάντως που τουλάχιστον θα συναντηθούμε στις 19 Φεβ.

Γιώτα μου,
καταρχλην μου εκανε εντύπωση καταρχήν στο τι σχέση έχει η ψυχολόγος, με τις ενέργειες και τις ασπίδες.

Παρόλα αυτά, πράγματι το πιο πιθανόν είναι αυτός ο λόγος.
Όσο για την χρυσή αύρα πράγματι είναι πολύ ισχυρή και σε αποκόβει από τέτοιες ενέργειες. Προσωπικά βέβαια δεν νομίζω οτι είναι η οριστική λύση αυτή. Το ότι έρχεσαι σε επαφή με αυτές τις ενέργειες, σημαίνει κάτι για τον χωρο κατοικίας σου. Πιθανόν να θέλει καθαρισμό.

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

UnseenΜέλος
10/02/2006, 12:52:38
Επί του καθαρισμού χώρου που αναφέρει ο Μορφέας (επιμένω γιατί είναι ΠΟΛΥ καλή τεχνική καθαρισμού):

quote:
1. Πρώτα, καθαρίζουμε καλά τον χώρο (με σκούπα, ξεσκονόπανο, σφουγγαρίστρα...) διότι ό,τι συμβαίνει στην ενέργεια αντανακλάται στην ύλη και το αντίστροφο, είναι επομένως αδιανόητο να θέλει κανείς να συγκρατήσει μια καθαρή και φωτεινή ενέργεια σε έναν χώρο που δεν είναι καθαρός στο φυσικό πεδίο. Επομένως, η καθαριότητα είναι θεμελιώδης. Το ίδιο και η τάξη: ο χώρος πρέπει να είναι τακτοποιημένος. Προσπαθούμε να βάλουμε όλη μας την αγάπη σ' αυτή την τακτοποίηση. Να δίνουμε και να παίρνουμε ομορφιά.

2. Προχωράμε στη συνέχεια στον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου. Πρώτα χτυπάμε παλαμάκια σε κάθε γωνία του σπιτιού/δωματίου/κλπ. Το ίδιο κάνουμε εάν κάποιο έπιπλο σχηματίζει γωνία με τον τοίχο ή με κάποιο άλλο έπιπλο. Επίσης πάνω από τις ηλεκτρικές συσκευές. Ο λόγος γι' αυτό είναι πως στις γωνίες και γύρω από τις ηλεκτρικές συσκευές συσσωρεύεται στατικός ηλεκτρισμός πολύ χαμηλής συχνότητας που είναι βλαπτικός για τον χώρο.

3. Στη συνέχεια Θα χρησιμοποιήσουμε λιβάνι για να απομακρύνουμε τυχόν ενεργειακές κηλίδες που υπάρχουν στον χώρο.

4. Μετά τη φωτιά, νερό, για να υπάρξει ισορροπία των στοιχείων. Παίρνουμε ένα βαπέρ σαν αυτά που έχουν στο κομμωτήριο ή που χρησιμοποιούν οι κηπουροί, του βάζουμε νεράκι και ψεκάζουμε ψηλά ώστε να διαχυθούν οι σταγονίτσες προς τα κάτω και να δροσίσουν τον χώρο.

5. Εάν διαθέτουμε ένα μικρό κουδουνάκι, μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε κατά πόσο καθάρισε ο χώρος. Ηχώντας το, θα πρέπει να ακούσουμε τον αντίλαλο σε επτά τουλάχιστον κύματα.

6. Και, τέλος, το νοητικό κομμάτι: καθόμαστε στη μέση του χώρου, κλείνουμε τα μάτια και σκεφτόμαστε ότι η αύρα μας γεμίζει με γαλάζιο χρώμα. Διαστέλλουμε συνειδητά την αύρα μας τόσο ώστε να καλύψει όλο τον χώρο, από άκρη σε άκρη. Στη συνέχεια τη συστέλλουμε ξανά μαζεύοντας κατά την επαναφορά της οποιαδήποτε ενέργεια κίτρινης και πράσινης υφής υπήρχε στον χώρο. Το κίτρινο και το πράσινο σε συνδυασμό, είναι τα χρώματα της ενεργειακής θεραπείας. Επομένως, πέρα από την ενεργειακή εξισορρόπηση του χώρου και τη δημιουργία μιας όμορφης, δροσερής οικολογίας που αντίστοιχή της θα μπορούσε κανείς να βρει μόνο σε ένα δάσος, προσφέρουμε και στον εαυτό μας θεραπεία.
Ο χώρος μας είναι έτοιμος. Ο εαυτός μας όμως; Είναι καλό να του προσφέρουμε λίγο αρωματισμένο τσάι ή καφέ, ωραία μουσική με ήχους από τη φύση, κάτι όμορφο για να διαβάσει ή ό,τι άλλο τον εμπνέει.

και πάλι αντιγραφή από παλαιότερη συζήτηση στο τόπικ.

Με πολλή αγάπη,
Unseen