ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- γιατι να καπνιζει καποιος? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- γιατι να καπνιζει καποιος? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Masvidal30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/09/2010, 13:43:40
quote:
Διότι, σύμφωνα με την ελληνική γραμματική, ο ΤΙΤΛΟΣ "κύριος" δεν μπαίνει ποτέ μπροστά από τίτλους ή ιδιότητες - όπως δεν λέμε κ. γιατρέ, κ. στρατηγέ, κ. βασηλιά κ.α - παρά μονον μπροστά από κύρια ονόματα. Π.Χ. κύριε Κώστα.
Είναι και αγράμματος...

νασε καλα Αιολε μ'εκανες να γελασω σωστοοοοοοοοςςςςςςςςς

13/09/2010, 13:48:58
...να δείτε που στο τέλος θα μας απαγορεύσουν ν' αρρωσταίνουμε.

13/09/2010, 15:13:14
quote:

quote:
Διότι, σύμφωνα με την ελληνική γραμματική, ο ΤΙΤΛΟΣ "κύριος" δεν μπαίνει ποτέ μπροστά από τίτλους ή ιδιότητες - όπως δεν λέμε κ. γιατρέ, κ. στρατηγέ, κ. βασιλιά κ.α - παρά μονον μπροστά από κύρια ονόματα. Π.Χ. κύριε Κώστα.
Είναι και αγράμματος...

νασε καλα Αιολε μ'εκανες να γελασω σωστοοοοοοοοςςςςςςςςς

! ; ()...

Edited by - Αίολος on 13/09/2010 15:16:49

makforΜέλος
13/09/2010, 16:06:44
γιατι απο ποτε επιτρεπεται να αρρωστενουμε ? εμενε δε με ενημερωνει κανεις ρε παιδια !!!!

ας δοκιμασει να αρρωστησει κανεις να δειτε τι γινεται ... για τολμηστε το , που μου κλεισαν ραντεβου σε 8 μηνες για το προβλημα στο γονατο ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

14/09/2010, 01:30:55
quote:
γιατι απο ποτε επιτρεπεται να αρρωστενουμε ? εμενε δε με ενημερωνει κανεις ρε παιδια !!!!

ας δοκιμασει να αρρωστησει κανεις να δειτε τι γινεται ... για τολμηστε το , που μου κλεισαν ραντεβου σε 8 μηνες για το προβλημα στο γονατο ...

αυτο φιλε makfor το κανουν για ευκολια του ''ασθενη'' σου λεει :γιατι να σε ταλεπορησουμε σε 8 μηνες αν προκυψη και κατι αλλο (μακρια απο ολλους)μια και μια να εξεταστη , θελη σκεψη ? ....

kostakisΜέλος
14/09/2010, 08:21:12
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ Αίολος

quote:
Σε τόσες σελίδες σάς δείχνω, με επιχειρήματα που ΟΥΔΕΙΣ αμφισβήτισε, ότι ΔΕΝ είναι μορφή "υγειονομικής βίας".
Δεν αμφισβήτισες τα επιχειρήματά μου. Σωστά;

Μα φυσικά και αμφισβητώ το γεγονός ότι το να ενοχλείς το συμπολίτη σου με οποιαδήποτε μορφή παθητικής δραστηριότητας είναι μορφή βίας. Δε νομίζω να θες να συζητήσουμε τα αυτονόητα.
Και για να μη σπεύσεις να μου πεις οτιδήποτε, σου επισημαίνω ότι ΓΙΑ ΜΕΝΑ αυτό ισχύει και για τα καυσαέρια που ανέφερες και για τις (όποιες ενδεχόμενες, αν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν) επιπτώσεις από τη χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα σε κλειστά μέσα μαζικής μεταφοράς και για τις παρεμβάσεις στο κλίμα εν γένει και για την "ιδιωτικοποίηση" των παραλιών και για τη μόλυνση των υδάτων και για τα ναρκωτικ΄αστο κέντρο της Αθήνας και για χίλια δύο άλλα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτή η λογική απενεχοποίησης μίας κατάστασης ενόχλησης με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες (μου θυμίζει πολιτικάντικο επιχείρημα σε συζήτηση στη Βουλή), ειδικά όταν είναι πολύ εύκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος.

quote:
Επίσης φασιστική και ηλίθια συνάμα αντίληψη είναι να ντουμανιάζεις τον κόσμο καυσαέριο και να σ' ενοχλούν τα τσιγάρα των άλλων.
Το ότι δεν έχεις αυτοκίνητο δεν σε απαλλάσσει σχολιασμού...

Είναι όντως φασιστική αντίληψη το να σε δηλητηριάζει ο καθείς με κάθε τρόπο. Γι' αυτό υπάρχουν (λέμε τώρα) και τα ΚΤΕΟ. Από την άλλη, από κάθε δραστηριότητα, πρέπει να μετράς και τα όποια οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Στην περίπτωση του τσιγάρου, μόνο δήθεν "ωφέλειες" από μία τυπική εξάρτηση μπορώ να δω. Και πάλι σου υπενθυμίζω ότι δεν είμαι υπέρ της γενικής απαγόρευσης, αλλά υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας της πλειοψηφίας και των πλέον ευπαθών ομάδων, ανάμεσα στους άλλους.

quote:
ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ

Σωστός. Ομοίως.

quote:
Το δικαίωμα των αυτοκινητούχων να καταστρέφουν τον πλανήτη το ΑΠΑΙΤΩ κι εγώ για το τσιγάρο μου!

Θα μπορούσα να πω χίλια δύο για τη λογική του τύπου "καταστρέφω κι εγώ, εφόσον καταστρέφουν οι άλλοι", μία λογική που έφερε την πατρίδα μας στην πλήρη κατάρρευση και για την οποία κατάσταση ευθύνη έχουν όλες αυτές οι λογικές, αλλά πάω παρακάτω. Αν εσύ πιστεύεις ότι το δικαίωμα στην κατατστροφή το έχουν όλοι, αντί να πιστεύεις ότι το δικαίωμα στην απαγόρευση, έστω, κάποιας μορφής καταστροφής πρέπει να το έχει η πολιτεία και τη διεκδίκηση αυτού του δικαιώματος πρέπει να την έχουν οι πολίτες, βρισκόμαστε σε άλλο μήκος κύματος.

quote:
Εάν μπείς στους δημόσιους χώρους αύριο θα μπείς στο σπίτι μου!

Τρομολαγνική μεθοδολογία, καίτοι αληθινή. Δεν αποτελεί επιχείρημα. Όταν κάποιοι ξύπνιοι "πασάρουν" τα διάφορα big brother, στήνεται ο κόσμος στην τηλεόραση να απολαύσει την κρυφή παρανομία της οφθαλμολαγνείας, χωρίς να βλέπει τη φάκα. Όταν προωθούνται οι κάμερες για τα σπίτια, μέσω της δήθεν εγκληματικότητας των baby sitters, όλα καλά. Εκεί δεν μπαίνουν στα σπίτια μας;
Στη βάση συμφωνώ με αυτή σου τη θέση, όχι όμως ως επιχείρημα για το κάπνισμα.

quote:
Ηδη μπήκες στο δεύτερο σπίτι μου! Στο αυτοκίνητο! Με την ζώνη πρώτα με το τσιγάρο τώρα.

Έχεις δίκιο για το θέμα της ζώνης. Για το αν ο νόμος σου απαγορεύει το τσιγάρο εντός του δικού σου αυτοκινήτου, δεν το ξέρω καθόλου.

quote:
Είναι πρόβες! Αύριο θα μπούνε και στα σπίτια σας ρεεε!

Ναι, δε σε είδα όμως να αντιδράς για τις κάμερες στους δρόμους

quote:
Πρώτα θα μας διχάσουν με μαλακείες για να σιγουρευτούν για το μέγεθος της μαλακίας που μας δέρνει!

Το πιο σωστό που έγραψες!!!

quote:
Εάν είναι έτσι, τότε είμαι εγώ ανάποδα, επομένως είμαι ο μόνος ηλίθιος εδώ, τζαστ αγνοήστε με.

Δεδομένου ότι δεν είσαι, λυπάμαι, αλλά θα με υποστείς. Η μήπως παραβιάζω την ελευθερία σου;

quote:
Δηλαδή, ψάχνοντας διαπίστωσα, ότι, οι στατιστικές που αφορούν "τους θανάτους από παθητικό κάπνισμα" στην ΕΕ τον χρόνο, κυμαίνονται από 3500 έως 73000, χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ τεκμηιωμένη κλινικά περίπτωση.
Δηλαδή αποκλίσεις και απουσία που σε καμμία περίπτωση δεν μπορείς να πάρεις σοβαρά την όλη ιστορία.
Δηλαδή είναι μια ΑΠΑΤΗ!

Θα ήθελα να μου παραθέσεις την έρευνα. Αν αναλογιστείς ότι συζητάμε για στατιστικά μεγάλο εύρος τιμών, θα αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Έστω όμως ότι τα νούμερα αυτά ισχύουν : η μέση τιμή αυτών είναι γύρω στις 38.250 νεκροί από παθητικό κάπνισμα μόνο στην Ε.Ε., δηλαδή (με δεδομένο γύρω στα 600 εκατομμύρια των κατοίκων της), 6 στους 100.000. Περισσότεροι από όσους πέθαναν από τις τελευταίες πανδημίες... χεχεχεχε

Αγαπητή pandi

quote:
αγανακτησα με το κολημα του αθεου για τον ''καπνω στα μουτρα του μωρου''

Κι εγώ αγανακτώ με τον καπνό σου στα δικά μου μούτρα, τι σκοπεύεις να κάνεις;

quote:
στο τελος θα απαγορευσουν και το σεχ

Αυτό, αγαπητή, στο απαγορεύουν σταδιακά, αλλά είδες που χρειάζεται περισσότερος βαθμός "εμβλάκυνσης" για να το κάνουν; έχεις καταλάβει ότι όλος ο τρόπος και η κουλτούρα ζωής που περνάνε μέσω της μόδας, ουσιαστικά μειώνει τόσο τον έρωτα, όσο και κατ' επέκταση το σεξ;

Αγαπητέ masvidal

quote:
Με οσο μεγαλυτερη μανια προωθεις μια απαγορευση,με αλλο τοσο μεγαλυτερη μανια θα προσπαθουν οι εκαστοτε "θιγομενοι" να "παραβιασουν" την απαγορευση.

Σωστό... δράση-αντίδραση. Η πρότασή σου είναι να μην ασχοληθούμε διόλου με τις κακές συνήθειες στο σύνολό τους;

Αγαπητέ ithaca

quote:
Αυτη η συζητηση για τις επιπτωσεις του καπνισματος στον παθητικο καπνιστη (για τα παιδια συμφωνω 100%) θα ειχε ενδιαφερον να γινει με εναν κατοικο Περαματος, ή εναν κατοικο Πτολεμαιδας, ή όπου αλλου τους σκοτωνουν απροκαλυπτα, στο βωμο της "οικονομικης αναπτυξης" (της ποιας?).

Συμφωνώ απολύτως... και με ένα κάτοικο που έπινε νερό με εξασθενές χλώριο και με έναν κάτοικο που κατανάλωνε μεταλλαγμένα κλπ. κλπ. Και ξαναρωτάω και εσένα : αν υπάρχουν χίλια "κακά" στον κόσμο, εμείς πρέπει να υποστηρίζουμε το χιλιοστό πρώτο, γιατί είναι το δικό μας ή να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην απομάκρυνση κάποιων εκ των χιλίων;

quote:
Επιπλεον, ενα σημαντικο σημειο : η νικοτινη ειναι ισχυρο φυσικο φυτοφαρμακο και εντομοκτονο (ναι, ισχυει). Οταν τρωμε τα απειρα εντομοκτονα (τα οποια απαγορευονται το ενα μετα το αλλο, και μετα το αλλο μετα το παράλλο κτλ) μεσω της αθωας τροφης μας, για να ισοσκελιστει η ποσοτητα δηλητηριου που προσλαμβανεις σε ενα χρονο μεσω της τροφης(εαν συμφωνησουμε πως η νικοτινη ειναι δηλητηριο) θα πρεπει να εισαι σε δωματιο 2 τετρ. μετρων, με τεσσερις φανατικους καπνιστες που καπνιζουν 24 ωρες, για 500 χρονια.

Την ψ ποσοτητα νικοτινης που λαμβανει ο καπνιστης που κανει ενα τσιγαρο, εαν την "ετρωγε" αντι να την καπνισει θα ηταν ~1000 x ψ.
Εαν καποιος ετρωγε ενα πακετο, αντι να το καπνισει, πιθανον να πεθαινε ακαριαια.
Τωρα, απο τον καπνο που εισπνεει ο καπνιστης, το 90% κατακρατειται μεσα στον οργανισμο του.
Απο το 10% που εκπνεεται, εσυ ο παθητικος τι ποσοστο προσλαμβανεις?Ενα 2%? 5%?

Θα σου ήμουν ευγνώμων να μου παρέθετες και το Link με τη σχετική έρευνα και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

quote:
Ελπιζω να γινομαι κατανοητος, το θεμα του παθητικου καπνισματος ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ, ειναι μια μεγαλη μπαρουφα.

Το ίδιο αλτρουιστικά σκέφτονται ενδεχομένως και διάφοροι άλλοι που παραβιάζουν με κάθε τρόπο τις ατομικές ελευθερίες του συμπολίτη τους. Σε εκφράζει η λογική της συμμετοχής στην καταστροφή; αν ναι, πάω πάσο.

quote:
Δεν ειναι ζητημα ιατρικο, ειναι ζητημα "τροπων" (να απαιτει ο παθητικος απο τον ενεργητικο να μην καπνιζει μπροστα του).

Θα ήθελα να μου πεις τον "τρόπο" για να το επιτύχω αυτό μέσα στο χώρο εργασίας μου με κάποιους αμετανόητους. Η ευγένεια και η επίδειξη της ενόχλησης δεν έπιασε, η συζήτηση για τα δικαίωματά μου δεν έπιασε, περιμένω τις προτάσεις σου.

Αυτά τα ολίγα. Για τις κατηγορίες κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, σχετικά με το χώρο της Υγείας, δε θέλω να τοποθετηθώ, καίτοι οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι σαφείς και δε σχετίζονται με το συγκεκριμένο χώρο. Εγκληματίες υπάρχουν πολλοί μέσα στην πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους ακολουθούμε εμείς στην κοινωνική μας δραστηριότητα. Αν και... πιστεύω πως είναι ο "βολεμένος" καθρέφτης μας, εντέλει.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

ithacaΜέλος
14/09/2010, 09:24:53
@ γειτονα Κωστακη.

Το γεγονος οτι η νικοτινη ειναι φυσικο "δηλητηριο"/φυτοφαρμακο/εντομοκτονο, οτι το 90% περιπου κατακρατειται στον καπνιστη, οτι η αμεση ληψη ειναι σαν να πινεις φυτοφαρμακο κτλ, δεν ειναι θεμα ερευνας, αλλα δεδομενα.
Τωρα, εαν θελεις βιβλιογραφια, μπορω να ψαξω αλλα δεν χρειαζεται, μπορεις να βρεις παρα πολλες δημοσιευσεις στο scirus.com.

Αυτο που λεω ειναι απλο:
το παθητικο καπνισμα δεν ειναι θεμα ιατρικο, ειναι θεμα κοινωνικης οχλησης.

Όπως ενοχλει ο "απλυτος" συναδελφος διπλα σου - που ειναι απειρως πιο επικινδυνος απο τον καπνιστη γιατι τα μικροβια οντως θα τα παρεις σπιτι σου στα παιδακια που προστατευεις - , ο ρουφιανος συναδελφος, ο νευρικος αφελης πολυλογας, ο ακροδεξιος ημιμαθης "αρχαιοελληνιστης", ο θρησκοληπτος που κανει κυρηγμα για τον Τζηζους και τον Σαουλ, ο οποιοσδηποτε.

Ειναι κοινωνικο ζητημα. Δεχομαι 100% πως το ευγενικο ειναι να μην σε ενοχλω με τον καπνο μου.
Προσεξε ομως: να μην σε ενοχλω λεω, οχι να μην σε "σκοτωνω" οπως προπαγανδιζουν με τοσο παθος οι ημιμαθεις και οσοι για καποιο λογο (για ποιον λογο αραγε ? - και εκει ειναι ο πυρηνας του ζητηματος. Σιγουρα οχι για την υγεια σου) προωθουν ολη αυτην την ιστορια.

Ειναι λογικο να συζηταμε το εαν ειναι κοινωνικα σωστο ή οχι να καπνιζω και να σε ενοχλω σε ενα χωρο που πρεπει να περασουμε μαζι 8 ωρες, ή που πρεπει να παμε να διεκπεραιωσουμε δημοσιες υποθεσεις κτλ.
αλλα ειναι παραλογο και κωμικοτραγικα γελοιο να μου απαγορευει το καπνισμα το κρατος που μας σκοτωνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ καθημερινα με 100 ζογκλερικους τροπους, και επιπλεον να σε πειθει(???) πως εγω που "αντιδρω" ειμαι παρτακιας και εγωιστης, και εσυ που αντιδρας σε εμενα που αντιδρω εισαι αμοραλιστης και κοινωνικα υπευθυνος.

Η επιβαρυνση στην υγεια, που σου προκαλει το παθητικο καπνισμα, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ - οσο υγιεινοτροπως και να (προσπαθεις να) ζεις - ειναι ΑΜΕΛΗΤΕΑ.

Δεν καταλαβαινω πως γινεται να μην το καταλαβαινεις αυτο.

Το συζηταμε ...

επι του πιεστηριου...
Νέα ισπανική επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή και Έλληνα επιστήμονα δείχνει ότι η κολύμβηση σε πισίνες που περιέχουν χλώριο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου.
από nonews-news.

Ελπιζω να κατανοεις το όλο point.

Edited by - ithaca on 14/09/2010 11:41:38

42NAΜέλος
15/09/2010, 00:33:43

...ειμαστε τα πειραματοζωα σε αλλο ενα πειραμα εκτεταμενης κλιμακος !!!
Οπως τα κινητα τηλεφωνα...

kostakis...
quote:

Θα ήθελα να μου παραθέσεις την έρευνα. Αν αναλογιστείς ότι συζητάμε για στατιστικά μεγάλο εύρος τιμών, θα αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Έστω όμως ότι τα νούμερα αυτά ισχύουν : η μέση τιμή αυτών είναι γύρω στις 38.250 νεκροί από παθητικό κάπνισμα μόνο στην Ε.Ε., δηλαδή (με δεδομένο γύρω στα 600 εκατομμύρια των κατοίκων της), 6 στους 100.000. Περισσότεροι από όσους πέθαναν από τις τελευταίες πανδημίες... χεχεχεχε

Δηλαδή στα πιστοποιητικά θανάτου των γράφει: Αιτία θανάτου - Παθητικό κάπνισμα?

Έχεις αναρωτηθεί πως βγαίνουν τα παραπάνω νούμερα?
Αν ήθελες να υπολογίσεις τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος πως θα ενεργούσες εσύ με τις γνώσεις στατιστικής που έχεις? Διάβασε εδώ αν θέλεις.

Προσωπικά δεν συμφωνώ με την καθολική απαγόρευση. Θα έπρεπε να εξαιρούνται οι χώροι διασκέδασης (μπουζούκια, μπαρ, καφετέριες) φυσικά υπό προϋποθέσεις, όπως εξαερισμός και ύψος ταβανιού π.χ. >5μ (επιτέλους, ο καπνός διαχέεται στον χώρο όχι στην επιφάνεια).

quote:
Γι' αυτό υπάρχουν (λέμε τώρα) και τα ΚΤΕΟ. Από την άλλη, από κάθε δραστηριότητα, πρέπει να μετράς και τα όποια οφέλη για το κοινωνικό σύνολο.

Να περνούν και τα καταστήματα ένα είδος ΚΤΕΟ άμα είναι, να ελέγχεται δηλαδή η ατμόσφαιρα του μαγαζιού όταν είναι γεμάτο.

Ubi Dubium, Ibi Libertas
islander86Νέο Μέλος
19/09/2010, 20:02:45
Γεια σας, είμαι νέο μέλος αν και παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό το forum. Είμαι φοιτήτρια ιατρικής και θα ήθελα να πω την αποψή μου πάνω σε κάποια απο τα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα posts.

Επιχείρημα 1ο: Δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την αρνητική επίδραση του παθητικού καπνίσματος.

Σας παραθέτω κάποια άρθρα που προέρχονται από την μηχανή αναζήτησης Pubmed, μία από τις εγκυρότετερες μηχανές όσον αφορά ιατρικά άρθρα και έρευνες.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20682610
Acute Effects of Passive Smoking on Endothelial Functions.
(Οξείες επιδράσεις του παθητικού καπνίσματος στη λειτουργεία των ενδοθηλίων)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20679592
Prenatal smoking exposure and the risk of psychiatric morbidity into young adulthood
(Η προγεννητική έκθεση στο κάπνισμα και και ο κίνδυνος νόσησης από ψυχιατρική νόσο σε νέους ενήλικες)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20675679
High exposure to passive tobacco smoking and the development of asthma in an adult patient who had never smoked.
(Υψηλή έκθεση σε παθητικό κάπνισμα και η ανάπτυξη άσθματος σε ασθενή που ποτε δεν κάπνισε)
Αν πάτε και εσείς στη σελίδα www.pubmed.org και κάνετε αναζήτηση για effects of passive smoking θα σας εμφανίσει χιλιάδες αποτελέσματα.

Επιχείρημα 2ο: Υπάρχουν τόσα άλλα καρκινογόνα, ο καπνός σας πείραξε?

Απλά το κάπνισμα το ελέγχεις πιο εύκολα σε σχέση με τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και των βαριών βιομηχανιών. Δεν μπορείς ξαφνικά να πεις σε μια οικονομία που βασίζεται στα αυτοκίνητα, φορτηγά, βιομηχανίες κτλ, τέρμα η χρήση καυσίμων. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό προσπαθούν και οι εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων και οι άλλες βιομηχανίες να γίνουν πιο "πράσινες" (βλ. υβριδικά αυτοκίνητα, ανακύκλωση κτλ)

Επιχείρημα 3ο: Να κατασκευαστούν καλοί εξαερισμοί, ειδικοί χώροι κτλ στα μαγαζιά

Το όλο θέμα δηλαδη βασίζεται στον αν ο κάθε ιδιοκτήτης καφετέριας, μπαρ κτλ θα διαμορφώσει έτσι το χώρο του ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν καπνιστές και μη καπνιστές. Έχετε δει κάποιον ιδιοκτήτη στην Ελλάδα εν μεσω οικονομικής κρίσης να κάνει κάτι τέτοιο? Ή μήπως να τους μηνύσουμε ομαδικά μπας και το κάνουν?

Επιχείρημα 4ο: Υπάρχει κάποια συνωμοσία και θέλουν να μας χωρίζουν σε στρατόπεδα (καπνιστές-μη καπνιστές) για να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Πολύ απλά θέλουν να μειώσουν το κόστος των συστημάτων υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων. Τα αντικαρκινικά φάρμακα, οι διάφορες εγχειρήσεις που έιναι απαραίτητες λόγω των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος κοστίζουν πάρα πολύ. Το κλειδί για τη μείωση του κόστους είναι η μείωση της νοσηρότητας μέσω της πρόληψης.

Αυτά και συγγνώμη για το "σεντόνι"-ποστ! :)