ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

skartados52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
11/04/2010, 12:26:38
Βρε καλως τον μεγα ιστορικο οαννησεα.Ρε συ αντι να κανεις κριτικη στον τρεχα,δεν μας λες κανενα απο τα γνωστα σου ανεκδοτα,οπως για την αλλαγη των ταφικων συνηθειων στην ελλαδα το 1900π.χ(αποψη την οποια γελοιοποιησα με πλειστα στοιχεια που εφερα)... να γελασουμε λιγο....Μιλας και εσυ που εισαι το πιο ευκολο θυμα του καθε ασχετου που γραφει ενα σκουπιδι για αλλαγες που εφεραν οι πουθεναδες ιε.Καλα σε λεει ταλαιπωρε.....
11/04/2010, 12:49:30
Γραφει ο αγνωστικ

Οχι δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή. Και για τα στοιχήματα εξηγήθηκα. Προτιμώ τα λεφτά να τα δώσεις για κανένα σοβαρό επιστημονικό βιβλίο γλωσσικού περιεχομένου αντί να στα φάω εγώ..."

Αρα τσαμπα μαγκια ,για τη δημιουργεια εντυπωσεων η εκφραση για τον γνωστο λογο.Παμε παρακατω που λες και εσυ.Αυτο δε το παρακατω θα ειναι ακομα πιο ενδιαφερον....

11/04/2010, 20:04:38
Γραφει ο αγνωστικ

Επίσης ο συλλογισμός στον οποίο καταφεύφεις τον τελευταίο καιρο ότι πολλά τοπωνύμια έχουν ρίζες για τη γη και τον τόπο είναι υπεραπλουστευτικός και μονομερής. Πολλά ονόματα τόπων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα, οφείλουν την ονομασία τους σε ονόματα ηρώων, βασιλιάδων/τοπαρχών,θεών, ποταμών, λιμνών, στην ειδική χλωρίδα ή πανίδα της περιοχής, άλλα περιέχουν λέξεις για το χωριό, την πόλη, άλλα μπορεί να οφείλονται στην ονομασία του λαού που κατοικεί εκεί, σε ένα θρησκευτικό έθιμο κ.α.
Κακώς περιορίζεσαι τόσο πολύ στην έννοια γη/περιοχή/τόπος."

Απο τη στιγμη που αρχισες και εσυ να μου λες για ονοματα μυθικων ηρωων και θεων ,που εδωσαν το ονομα τους σε αυτες τις περιοχες,καταλαβαινω σε ποσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει....Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι θεοι και οι ηρωες παιρναν τα ονοματα απο υπαρχουσες ονομασιες και οχι το αντιθετο οπως νομιζεις.Οπως ζευς(ζευξη ουρανου και γης),αρης(θεος του πολεμου που γινοταν για την κυριαρχεια της γης),δη-δαμητηρ(μητερα γη),αφροδιτη(βγηκε απο τον αφρο της θαλασσας)κ.τ.λ.Ακομα ομως και οι θεοτητες που εισηχθηκαν,η καλλυτερα τις συμπεριεβαλε στη καινουρια θρησκεια που εχω εξηγησει το ιερατιο,ειχαν και αυτες ονομα που προερχοταν απο ελληνικες λεξεις.Τετοια ηταν η ασταρτη των σημιτων,η αλλιως ισταρ,ελληνικο ονομα που προφανως εδωσαν οι ελληνες κρητες που ειχαν αποικησει τα εκει εδαφη,περιπου το 1700π.χ.

Μεγα ετυμολογικον λεξικον

Ασταρτη -η θεα,ονομα ειδωλου εστι,λεγεται δε απο μεταφορας του αστρου,αστρο γαρ εν τω ουρανω αναπλασμα......η παρα το αστερατη και συγκοπη ασταρτη.

Οσον αφορα το δευτερο που λες οτι περιοριζομαι.Φυσικα και ολες αυτες οι λεξεις δεν περιοριζονται σε εννοιες γη ,περιοχη και τα λοιπα,αλλα μετατρεπονται σε κατι σχετικο με αυτες.Ηδη οπως σου εχω πει τα συμπερασματα που εχω βγαλει ειναι πολλυ περισσοτερα απο αυτα που γραφω.Μπορει ολα αυτα να μην ειναι μαζεμενα καπου,γιατι ποτε κανεις δεν τα ειχε αντιληφθει,αλλα πλεον ξερω που να ψαξω και παντα αυτο που ειχα υποψιαστει,επιβεβαιωνεται.

Θασος -απο το δασος,οτι καρπιμος εστι γη..Μη μου ξαναπεις οτι το δασος δεν ειναι αρχαια λεξη.....σε παραπεμπτω στο λεξικο που μου εδωσες το λινκ,οπου λεει δασος........απο το αρχαιο δασος.....

Κασια-(κασος,λογο του οπως εδειξα οι καρες βαζανε την καταληξη ος στα θυληκα ονοματα),ειδος μυρου γινεται δε παρα το καζω.......η κοσμουσα δια της ευοσμιας τις αισθησεις.

Ηξερα απο πριν οτι οταν σου ειπα οτι το αλς=θαλασσα υπαρχει και στο αλσος=μικρο δασος,θα βρεθεις προ εκπληξεως,μια και οπως σε ολους τους αλλους,ετσι και σε εσενα δεν σου περασε ποτε απο το μυαλο,και θα αρχισεις τους αναθεματισμους.Ηδη εχω εξηγησει πως δημιουργηθηκε η λεξη αλς-αναγραμματισμος του λας,για αυτο και θαλας.Αρα και η λεξη αλσος,προηλθε απο αναγραματισμο του λασος.Αρα αν ειναι σωστος ο συλογισμος μου ,και αν ημουν τυχερος να ειχε διατηρηθει μεσα στις χιλιετιες μια τετοια λεξη,θα επρεπε να υπαρχει τετοια που να εχει σχεση με το δασος.Για ακομα μια φορα πληρης επιβεβαιωση.

Λασιος-ο δασυς,

Λασιοι-οι πολυτριχες,ακριβως οπως και σημερα λεμε δασυτριχος.Ακομα θυμαμαι εναν παλιο προεδρο του ληκισκου ,τον δασυγενη....

Θα σου απαντησω και επιγραμματικα σε δυο παρατηρησεις σου.

Αλλη λεξη ειναι το ηθος-δωρ.αθος,που εχει τον τονο στο α και αλλη το αθος-να-θος-ανθος,που περνει τον τονο στην καταληξη.

Το μεγενθυντικο α ,μπαινει και μπροστα απο τις λεξεις.Τετοιο παραδειγμα ειναι η λεξη αδρασκελια=μεγαλη δρασκελια,που εφερε ενας φιλος στη συζητηση και η ορθοτητα των λεγομενων μου ,φαινεται και απο την περιγραφη της περιοχης που εκανε και εχει αυτην την ονομασια.

Συνεχιζεται......

12/04/2010, 10:40:52
Γραφει ο αγνωστικ

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Εχουμε ας πουμε το τοπονυμιο κερκυρα.Δηλαδη τις ριζες κερ-κυρ.Το κερ =τοπος-περιοχη-γη,το κυρα ειναι το θυληκο του κυριος=κατοχος γης,κυριαρχος.Αρα το κερκυρα =κυριαρχη της περιοχης-σημαντικος τοπος-γη που εχει εξουσια...

--------------------------------------------------------------------------------

Η ετυμολογία σου είναι λάθος για δύο λόγους: 1)δεν υπάρχει ρίζα κερ- με την έννοια του τόπου, της γης και την περιοχή, 2)η λέξη κυρά είναι μεσαιωνική και όχι αρχαία. Στην αρχαιότητα υπήρχε ο τύπος κυρία."

Δεν καταλαβες τι θελω να πω,η μαλλον πιο σωστα εγω δε σου εδωσα να καταλαβεις καλα.Δεν ειχε απο την αρχη η κερκυρα την καταληξη α.Αρχικα η λεξη ειχε την παναρχαια ελληνικη καταληξη κ(υρ),τηρ,κ.τ.λ.,οπως ψιθυρ,μαρτυρ,ιλλυρ,πατηρ,σφιγκτηρ....Καποια στιγμη,οχι ταυτοχρονα ολες αυτες οι ριζες πηραν καταληξη,αναλογα το γενος τους και αναλογα ποιοι ελληνες τις εδωσαν.Ετσι εγιναν μαρτυρας,ψιθυρος,ιλλυρια,κερκυρα(η οποια μπορει αρχικα να ειχε ονομασθει και αυτη κερκυρια,αλλα λογο ιδιωματισμου να εμεινε κερκυρα).Η ουσια ομως παραμενει.Το κερ=γη και το κυρ=κυριαρχος(εξου και κυριος,κυριοτης,κυριαρχος,κυριευω,κ.τ.λ.).Αρα κερκυρ-α=τοπος που ηγειται.

Γραφει ο αγνωστικ

Πολύ βιάζεσαι να κάνεις υποθέσεις. Θα σου πρότεινα αρχικά να μάθεις πρώτα να διαβάζεις ένα βιβλίο 6ης δημοτικού πριν αρχίσεις τις ερωτήσεις για τον Μ.Αλέξανδρο, διότι ούτε αυτό φαίνεται οτι μπορείς να κάνεις(κατά τ'άλλα ανακάλυψες και την πρόγονο όλων των γλωσσών-εδώ γελάμε)..."

Πολυ περιφερειακα απαντας.Φοβασαι να πεις ενα ναι η ενα οχι,για το αν κατα τη γνωμη σου ο Μ Ε Γ Α Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Σ ηταν για σενα σφαγεας η οχι.Οχι οτι αυτο εχει σχεση με τους πουθεναδες,αλλα σαφως δειχνει το ιδεολογικο σου υποβαθρο,το οποιο σε κανει οταν ακους 2 εκδοχες,με τις ιδιες πιθανοτητες,σε κατι που εχει σχεση με την ελλαδα,παντα να προτιμας αυτην που δειχνει μη ελληνικη προελευση....

Γραφει ο αγνωστικ

Ανθρωπέ μου δεν ξέρεις να διαβάζεις? Εβαλα τη στάση ως εύρημα των κουργκάνων, και όχι ως μεταφύτευση της στην Ελλάδα από αυτούς, ούτε υποστήριξα ότι δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Δεν σχολίασα την Ελλάδα. Είναι σα να με ρωτάει κάποιος "ποια ευρήματα έχουμε για τους πρώιμους Κέλτες της κεντρικής Ευρώπης (800 π.Χ.)" κι εγώ να του βάζω τα άρματά τους μεταξύ άλλων. Αν τώρα ο ίδιος αποκριθεί "μα άρματα έχουμε πολύ νωρίτερα στη Μυκηναϊκή Ελλάδα" πώς θα τον χαρακτήριζες? Εγώ πάντως θα του πρότεινα να καταλαβαίνει τι του λέω πριν καταφύγει σε μια άσχετη επισήμανση -προϊόν σύγχυσης- όπως η παραπάνω."

Παλι περιφερειακα απαντας και οχι επι της ουσιας.Ρε ανθρωπε μου ,για την σταση ταφης των κουργκανεων ηξερες,για την σταση ταφης των ελληνων,ειχες φροντισει να ενημερωθεις?Ο Χ Ι.Απο εμενα εμαθες.Αυτα που λες οτι δηθεν εβαζες την φωτογραφια ως ανεξαρτητα εθιμα αυτων,πεστα σε κανεναν αλλον.Την εβαζες σε σχετικες συζητησεις για το αν οι ελληνοφωνοι ηταν κουργκανεοι.Απλως οταν σε ρωτουσε ο συνομιλητης σου αν τετοια σταση ειχε βρεθει και στην ελλαδα,δεν ηξερες να απαντησεις.Οσο τρελιτσα και αν πουλας τωρα,με μισθους κ.τ.λ. ,το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να την ξαναβαλεις σε παρομοια συζητηση.

12/04/2010, 11:42:46
Γραφει ο αγνωστικ

Ολα αυτά είναι λάθος(όποιος ενδιαφέρεται για τις ορθές ετυμολογίες, απλά ανοίγει ένα επιστημονικό λεξικό). Το Πυρομαχος-Φυρομαχος χωρίς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες δεν λέει τίποτα σχετικά με αυτό που προσπαθείς να αποδείξεις για τους βόρειους λαούς των οποίων οι γλώσσες είχαν δικούς τους κανόνες και τις οποίες δεν έχεις μελετήσει, άρα είσαι αναρμόδιος να τις αξιολογήσεις."

Το φυρομαχος ηταν κυριο ονομα που δινοταν σε ανθρωπους.Φυσικα σημαινει αυτος που μαχεται τη φωτια,η που διακινδυνευει.Ετσι εμεινε και η λαικη εκφραση μη παιζεις με τη φωτια.Τι ωραια που ειναι να εχεις εναν σκαρταδο να σου εξηγει τα παντα.....Αντι να το ευχαριστηθεις και να βοηθησεις,το μονο που ξερεις να κανεις ειναι στειρα αρνηση.Για να τελειωνουμε με το πυρ-φυρ(που οπως απεδειξα φυσικα,δεν ειναι η μονη λεξη που μετατρεπεται το π σε φ,)εχουμε τις λεξεις πορφυρ-ος,πορφυρ-α,οπου οπως ,το κερκυρ(κερκυρα-θυλ),ετσι το πορφυρ,εγινε πορφυρα(θυλ.).Ειδες τι ομορφα τα βρισκω ολα?Φυσικα και η λεγομενη φρυγανια,ειναι το ψημενο ψωμι.Ακομα και σημερα δεν υπαρχει περιπτωση ,οταν ψηνουμε στα καρβουνα,να μην βαλουμε επανω και μερικες φετες ψωμι.

Γραφει ο αγνωστικ

Μερικοί ίσως κατάλαβαν έγκαιρα πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι θεωρίες σου, πόσο μη αναστρέψιμη η αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών εκ μέρους σου και πόσο αθεράπευτη η τάση σου για ευφάνταση παρετυμολογία, που δεν είχε νόημα πλέον να συζητούν μαζί σου."

Οπως καταλαβες πλεον,αυτοι οι μερικοι,παρακολουθουν τη συζητηση,θυμουνται δε και λεπτομερειες της,αλλα παρεμβαινουν εκει που τους παιρνει για να πουν καμμια σαχλαμαριτσα.....

Γραφει ο αγνωστικ

Δεν υπάρχει κανένα δεύτερο συνθετικό λάνα/ληνη που να σημαίνει αυτό που φαντάζεσαι. Αυτό που υπάρχει είναι το επίθημα αν/ην που ανήκει στο μεσογειακό προελληνικό υπόστρωμα όπως μας λένε οι αρμόδιοι επιστήμονες στην "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους" (τομ.Α) των οποίων οι γλωσσικές γνώσεις είναι απείρως μεγαλύτερες,πλουσιότερες και χρησιμότερες από τη δική σου φτωχή ερμηνευτική ικανότητα όπου όλα καταλήγουν να έχουν "σχέση με τη γη"."

Μονο πες μου,σε ποσα παραδειγματα με λανα-ληνη,σε τοπονυμια να σταματησω,για να ξερω....Στο ξαναλεω ,αμφιβαλω πολλυ,αν οποιαδηποτε γλωσσολογικη θεωρια-ερευνα,εχει στηριχθει στο ενα τριτο των στοιχειων που εχω δωσει εγω....

12/04/2010, 12:51:00
quote:
skartados

Απο τη στιγμη που αρχισες και εσυ να μου λες για ονοματα μυθικων ηρωων και θεων ,που εδωσαν το ονομα τους σε αυτες τις περιοχες,καταλαβαινω σε ποσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει....

Είπα ότι πολλά τοπωνύμια όχι μόνο στην Ελλάδα προέρχονται από ονομασίες ηρώων και θεών, και όχι για "αυτές τις περιοχές" όπως προσπαθείς τεχνηέντως να γενικεύσεις. Αν δεν ξέραμε ότι το Ηράκλειο ή η Ηράκλεια οφείλουν το όνομά τους στο μυθικό Ηρακλή εσύ θα αναζητούσες στο ρα κάποια "κρυφή" ρίζα για τη γη και τον τόπο που δεν διέκριναν οι γλωσσολόγοι, πλάθοντας αναγραμματισμούς από αρ σε ρα και άλλα κουλά όπως κάνεις για πλείστες λέξεις. Αρχισε πρώτα λοιπόν να ψάχνεις τα τοπωνύμια της Ελλάδας που οφείλουν την ονομασία τους σε μυθικές προσωπικότητες και μετά φαντάσου έναν υποθετικό Σκαρτάδο άλλης εθνικότητας που θα έψαχνε να τα ετυμολογήσει στη γλωσσα τους μέσα από τη σοφιστεία των μονοσύλλαβων φανταστικών ριζών/λέξεων...και φρίξε ελεύθερα!

quote:
skartados

Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι θεοι και οι ηρωες παιρναν τα ονοματα απο υπαρχουσες ονομασιες και οχι το αντιθετο οπως νομιζεις.

Φυσικά παίρνουν το όνομά τους από υπάρχουσες λέξεις αλλά στο θέμα των τοπωνυμίων μπορούν να αποτελέσουν την ετυμολογική βάση για εκ νέου ονομασίες περιοχών. Αρα στην περίπτωση των τοπωνυμίων που ετυμολογούνται από μυθικές φιγούρες μας ενδιαφέρει εκείνο το γλωσσικό στάδιο που φτάνει στο αρχικό όνομα του μυθικού προσώπου κι όχι αυτό που εξηγεί και την περαιτέρω ετυμολογία του τελευταίου (μπορεί να είναι και άγνωστη).
Και τώρα σκέψου πάλι τον μελλοντικό Σκαρτάδο διαφορετικής εθνικότητας που θα φαντάζεται ένα αρ που έγινε ρα στην Ηράκλεια, ένα θα που έγινε θη στο Θησείο, και στη συνέχεια νομίζει ότι δικαιώνεται γράφοντας καμιά 10-αριά λέξεις που αρχίζουν ή εμπεριέχουν ένα ρα, αρ, θα, θη. Σαλτάρισμα!

quote:
skartados

Οπως ζευς(ζευξη ουρανου και γης),αρης(θεος του πολεμου που γινοταν για την κυριαρχεια της γης),δη-δαμητηρ(μητερα γη),αφροδιτη(βγηκε απο τον αφρο της θαλασσας)κ.τ.λ.

Ολα τα παραπάνω είναι λάθος με εξαίρεση την Δήμητρα που κατά 80-90% ετυμολογείται σίγουρα όπως λες. Ομως το γοητευτικό σόφισμα για την ζεύξη ουρανού και γης σχετικά με τον Δία είναι λάθος(δείχτηκε στο πρώτο τόπικ η ορθή ετυμολογία), ο Αρης προέρχεται από τη λέξη αρή (βλάβη, απώλεια), ενώ πραγματικά είναι απογοητευτικό να βλέπεις ακόμα κόσμο να πιστεύει σε μια από τις all time classic παρετυμολογίες όπως της Αφροδίτης, δήθεν από τους αφρούς που αναδύθηκε....(εφάμιλλη της άλλης all time classic παρετυμολογιάς για τις Αμαζόνες, δήθεν από τον μαστό που έκοβαν για να στοχεύουν καλύτερα)...

quote:
skartados

Ακομα ομως και οι θεοτητες που εισηχθηκαν,η καλλυτερα τις συμπεριεβαλε στη καινουρια θρησκεια που εχω εξηγησει το ιερατιο,ειχαν και αυτες ονομα που προερχοταν απο ελληνικες λεξεις.Τετοια ηταν η ασταρτη των σημιτων,η αλλιως ισταρ,ελληνικο ονομα που προφανως εδωσαν οι ελληνες κρητες που ειχαν αποικησει τα εκει εδαφη,περιπου το 1700π.χ.

Σε όποια σημιτικά εδάφη κι αν είχαν πάει οι Κρήτες του 1700 π.Χ. δεν μπορούν να θεωρηθούν Ελληνες από τη στιγμή που η γλώσσα τους παραμένει άγνωστη. Κατά συνέπεια όποια ονόματα κι αν (διότι δεν είναι δεδομένο) έδωσαν σε θεότητες δεν μπορούν να θεωρηθούν ελληνικά. Πρώτα πρέπει να διαβαστεί η γραφή τους και μετά να ψάξουμε για ελληνικά ονόματα στη σημιτική ανατολή. Απλή λογική είναι αυτά, και απορώ γιατί δεν μπορείς να την ακολουθήσεις...

Και το Ιστάρ δεν είναι ελληνικό, αλλά σημιτικό όνομα που μάλλον σημαίνει "αυτή που ηγείται"..
http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Ishtar

quote:
skartados

Ασταρτη -η θεα,ονομα ειδωλου εστι,λεγεται δε απο μεταφορας του αστρου,αστρο γαρ εν τω ουρανω αναπλασμα......η παρα το αστερατη και συγκοπη ασταρτη.

Ο άγνωστος συγγραφέας του παραπάνω μεσαιωνικού λεξικού καταφεύγει στην παρετυμολογία παρσυρόμενος από την επιφανειακή ομοιότητα με τις λέξης, αστρο,αστεράτος/η.

Δεν απορώ γιατί σου είναι προσφιλείς αυτές οι λανθασμένες και καταγέλαστες ετυμολογίες.

quote:
skartados

Οσον αφορα το δευτερο που λες οτι περιοριζομαι.Φυσικα και ολες αυτες οι λεξεις δεν περιοριζονται σε εννοιες γη ,περιοχη και τα λοιπα,αλλα μετατρεπονται σε κατι σχετικο με αυτες.Ηδη οπως σου εχω πει τα συμπερασματα που εχω βγαλει ειναι πολλυ περισσοτερα απο αυτα που γραφω.Μπορει ολα αυτα να μην ειναι μαζεμενα καπου,γιατι ποτε κανεις δεν τα ειχε αντιληφθει,αλλα πλεον ξερω που να ψαξω και παντα αυτο που ειχα υποψιαστει,επιβεβαιωνεται.

Ολα μπορούν να αναχθούν σε κάτι σχετικό με τη γη ειδικά αν λαστιχοποιήσουμε τη φαντασία μας. Οι μετατροπές που φαντάζεσαι στερούνται επιστημονικής βάσης και η άγνοιά σου για γλωσσες που δεν έχεις μεελτήσει ποτέ, καθώς και για την ιστορία της ελληνικής μοιραία θα σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα όσο κι αν ο εγωσιμός σου υπερνικά την συγκράτηση που οφείλει να δείχνει κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και πατάει φρένο όταν δεν γνωρίζει ένα θέμα. Το δυσάρεστο αποτέλεσμα ενός τέτοιου παραλογισμού είναι να φέρνεις τις φανταστικές μετατροπές στα μέτρα που θες για να φαντασιώνεσαι ότι επιβεβαιώνονται. Εφόσον εσύ φτιάχνεις τους κανόνες όπως θες, αναμενόμενο είναι να βρίσκεις και τις "επιβεβαιώσεις" που θες.

quote:
skartados

Θασος -απο το δασος,οτι καρπιμος εστι γη..Μη μου ξαναπεις οτι το δασος δεν ειναι αρχαια λεξη.....σε παραπεμπτω στο λεξικο που μου εδωσες το λινκ,οπου λεει δασος........απο το αρχαιο δασος.....

Από κανένα δάσος δεν προέρχεται η Θάσος. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά το ίδιο λεξικό παρετυμολογεί εστιαζόμενο σε "ομοιότητες με το μάτι", την αγαπημένη σου τακτική. Πάλι καλά τουλάχιστον που άρχισες να διαβάζεις και κανένα σοβαρό λεξικό.

quote:
skartados

Κασια-(κασος,λογο του οπως εδειξα οι καρες βαζανε την καταληξη ος στα θυληκα ονοματα),ειδος μυρου γινεται δε παρα το καζω.......η κοσμουσα δια της ευοσμιας τις αισθησεις.

Η λέξη κασια είναι ξένη ανατολικής προέλευσης (βλέπε λεξικό Ι.Σταματάκου), κι αφού σε ενδιαφέρει η λέξη Κάσος γιατί δεν πας κατ'ευθείαν στην ίδια λέξη εντός του λεξικού σου? Σε ποια κείμενα των Καρών είδες να συμβαίνει αυτό για τα θηλυκά ονόματα? Για να μιλάμε συγκεκριμένα...αφού με την προηγούμενη απόπειρα δεν τα κατάφερες τόσο καλά όταν σου υπέδειξα ονόματα τόπων (θηλυκού γένους) εντός της ηπειρωτικής Ελλάδας που λήγουν σε -ος.

quote:
skartados

Ηξερα απο πριν οτι οταν σου ειπα οτι το αλς=θαλασσα υπαρχει και στο αλσος=μικρο δασος,θα βρεθεις προ εκπληξεως,μια και οπως σε ολους τους αλλους,ετσι και σε εσενα δεν σου περασε ποτε απο το μυαλο,και θα αρχισεις τους αναθεματισμους.Ηδη εχω εξηγησει πως δημιουργηθηκε η λεξη αλς-αναγραμματισμος του λας,για αυτο και θαλας.Αρα και η λεξη αλσος,προηλθε απο αναγραματισμο του λασος.Αρα αν ειναι σωστος ο συλογισμος μου ,και αν ημουν τυχερος να ειχε διατηρηθει μεσα στις χιλιετιες μια τετοια λεξη,θα επρεπε να υπαρχει τετοια που να εχει σχεση με το δασος.Για ακομα μια φορα πληρης επιβεβαιωση.

Τα έχεις κάνει αχταρμά. Από πού να ξεκινήσει κανείς. Οτι δεν υπάρχει λέξη ή ρίζα θάλας? Οτι στο αλς η ρίζα είναι σαλ? Οτι η σημερινή έρευνα θεωρεί το αλσος αγνώστου ετύμου? Οτι μια λέξη που σήμαινε λίθος δεν υπάρχει λόγος να δεχθούμε ότι εξελίχτηκε σε λέξη για τη θάλασσα προσθέτοντας κυριολεκτικά από το πουθενά(δηλαδή από το μυαλό του φίλου σκαρτάδου)...ένα θα?!!

Αρα το συμπέρασμά σου για όλους τους παραπάνω λόγους είναι λάθος.

quote:
skartados

Αλλη λεξη ειναι το ηθος-δωρ.αθος,που εχει τον τονο στο α και αλλη το αθος-να-θος-ανθος,που περνει τον τονο στην καταληξη.

Γι'αυτό σου είπα να βάζεις τόνο, έστω στην επίμαχη λέξη. Τέλος πάντων αθός δεν υπάρχει στην αρχαιότητα πόσο μάλλον το τρενάκι με τις παύλες που φαντάζεσαι. Ηταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να ετυμολογήσεις την Αθηνά...
Οχι ότι αν υπηρχε θα ίσχυε η ετυμολογία σου.

quote:
skartados

Το μεγενθυντικο α ,μπαινει και μπροστα απο τις λεξεις.Τετοιο παραδειγμα ειναι η λεξη αδρασκελια=μεγαλη δρασκελια,που εφερε ενας φιλος στη συζητηση και η ορθοτητα των λεγομενων μου ,φαινεται και απο την περιγραφη της περιοχης που εκανε και εχει αυτην την ονομασια.

Το ξέρω ότι μπαίνει και μπροστά αλλά στη λέξη αλάνα μπαίνει στο τέλος. Η λέξη μαρτυρείται πρώτα στα αραβικά (alani), κατόπιν στα τουρκικά (alan) και αργότερα εισήχθη στα ελληνικά. Αυτά γνωρίζουμε για την ιστορία της λέξης. Επομένως όποιο "α" κι αν βάζουνε σε μια περιοχή της Ελλάδας οι ντόπιοι στην δρασκελιά, φανταστικό λάνα=περιοχή,γη,τόπος που να πηρε το α στην αρχή, δεν υφίσταται.

quote:
skartados

Αρα τσαμπα μαγκια ,για τη δημιουργεια εντυπωσεων η εκφραση για τον γνωστο λογο.Παμε παρακατω που λες και εσυ.Αυτο δε το παρακατω θα ειναι ακομα πιο ενδιαφερον....

Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει η λαρκάνη. Τώρα πες ό,τι θες. Μ'αρέσει που με προετοιμάζεις για κάτι ενδιαφέρον που συνεχώς όλο και πιο απογοητευτικά λανθασμένο, βαρετό και τετριμμένο γίνεται...
Αυτά τα "συνεχίζεται" που βάζεις για να φανεί δήθεν η σοβαρή προσπάθεια προσφοράς γνώσης(στην ουσία παραπληροφόρησης και ασύστολης παρετυμολογίας) μου θυμίζουν κακογυρισμένα και ανέμπνευστα sequel ταινιών που ξεκίνησαν με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξαν φιάσκο.

quote:
skartados

Βρε καλως τον μεγα ιστορικο οαννησεα.Ρε συ αντι να κανεις κριτικη στον τρεχα,δεν μας λες κανενα απο τα γνωστα σου ανεκδοτα,οπως για την αλλαγη των ταφικων συνηθειων στην ελλαδα το 1900π.χ(αποψη την οποια γελοιοποιησα με πλειστα στοιχεια που εφερα)... να γελασουμε λιγο....Μιλας και εσυ που εισαι το πιο ευκολο θυμα του καθε ασχετου που γραφει ενα σκουπιδι για αλλαγες που εφεραν οι πουθεναδες ιε.Καλα σε λεει ταλαιπωρε.....

Μάλλον δεν τα έχεις καταλάβει καλά τα πράγματα. Οι συνήθειες φυσικά γνωρισαν αλλαγές εκείνη περίπου την εποχή.
Συγκεκριμένα ο ενταφιασμός εντός οικισμού που είχε ατονήσει στην Πρωτοχαλκή ΙΙ, επανεμφανίζεται στον ελλαδικό χώρο στην Πρωτοχαλκή ΙΙΙ και καθιερώνεται την Μεσοελλαδική. Μία ακόμα αλλαγή στις συνήθειες είναι η γενίκευση των ταφικών τύμβων(υπήρχαν πολύ λιγότεροι νωρίτερα) στη διάρκεια της Μεσοελλαδικής (2000-1900 π.Χ, η απαρχή της). Σημειωτέον, η γενίκευση των τύμβων προηγήθηκε στα Βαλκάνια και στις στέπες και αργότερα διαδραματίστηκε στην Ελλάδα. Επίσης στη Μεσοελλαδική υπάρχουν υποψίες και για ταφές αλόγων στο Μαραθώνα και στα Δενδρά.

Πηγή: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο οποίο έχει γράψει και ο Treuil που έφερες ως πηγή παλαιότερα...

Επομένως υπάρχουν αλλαγές στις συνήθειες(πρόσεχε...στις συνήθειες, στο τι είναι συνηθέστερο δηλαδή και όχι στην ύπαρξη ενός τύπου τάφου που μπορεί να προϋπάρχει)...
Εγώ σου είπα να κοιτάς και τις τάσεις και όχι μόνο αν υπάρχει ένας τύπος ταφής ή όχι, αλλά εσύ πέρα βρέχει...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

12/04/2010, 15:20:42
quote:
skartados

Το φυρομαχος ηταν κυριο ονομα που δινοταν σε ανθρωπους.Φυσικα σημαινει αυτος που μαχεται τη φωτια,η που διακινδυνευει.Ετσι εμεινε και η λαικη εκφραση μη παιζεις με τη φωτια.Τι ωραια που ειναι να εχεις εναν σκαρταδο να σου εξηγει τα παντα.....Αντι να το ευχαριστηθεις και να βοηθησεις,το μονο που ξερεις να κανεις ειναι στειρα αρνηση.

Εξακολουθούν όμως να μένουν αναπάντητες οι λεπτομέρειες. Για ξαναδιάβασε τι σου είχα γράψει. Την εξήγηση του φυρομαχου φυσικά την ήξερα, για άλλο πράγμα περιμένουμε την φώτιση του πολυεπιστήμονα σκαρτάδου.

quote:
skartados

Για να τελειωνουμε με το πυρ-φυρ(που οπως απεδειξα φυσικα,δεν ειναι η μονη λεξη που μετατρεπεται το π σε φ,)εχουμε τις λεξεις πορφυρ-ος,πορφυρ-α,οπου οπως ,το κερκυρ(κερκυρα-θυλ),ετσι το πορφυρ,εγινε πορφυρα(θυλ.).Ειδες τι ομορφα τα βρισκω ολα?Φυσικα και η λεγομενη φρυγανια,ειναι το ψημενο ψωμι.Ακομα και σημερα δεν υπαρχει περιπτωση ,οταν ψηνουμε στα καρβουνα,να μην βαλουμε επανω και μερικες φετες ψωμι.

Δεν υπάρχει κανένα πορφυρ ούτε κερκυρ. Επομένως το σχήμα που επικαλείσαι είναι αποκύημα φαντασίας. Ακόμα και η λέξη πορφύρα είναι δάνειο από την Εγγύ Ανατολή. Το ερώτημα πρέπει να το αναδιατυπώσεις σε "είδες τι ωραία τα επινοώ όλα?". Κατά τ'άλλα ελπίζω να μην αναζητάς τους Φρύγες στις φρυγανιές....

quote:
skartados

Οπως καταλαβες πλεον,αυτοι οι μερικοι,παρακολουθουν τη συζητηση,θυμουνται δε και λεπτομερειες της,αλλα παρεμβαινουν εκει που τους παιρνει για να πουν καμμια σαχλαμαριτσα.....

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο show δεν χάνεται. Καλύτερη παράσταση από τις ευφάνταστες συσχετίσεις και παρετυμολογίες σου δεν έχω συναντήσει. Κινδυνεύεις να ξεπεραστείς μόνο από τον Josephson και τις ελληνικές λέξεις στην Πολυνησία.

quote:
skartados

Μονο πες μου,σε ποσα παραδειγματα με λανα-ληνη,σε τοπονυμια να σταματησω,για να ξερω....Στο ξαναλεω ,αμφιβαλω πολλυ,αν οποιαδηποτε γλωσσολογικη θεωρια-ερευνα,εχει στηριχθει στο ενα τριτο των στοιχειων που εχω δωσει εγω....

Αντε πάλι κάνεις κύκλους με το ανύπαρκτο -λανα για τη γη. -λανα θα βρεις. Αυτό που φαντάζεσαι δεν θα βρεις γιατί δεν υφίσταται.
Η γλωσσολογία δεν μπορεί να ασχοληθεί με ασόβαρες θεωρίες μηδενικών στοιχείων και νηπιακής τεκμηρίωσης. Θα ξέπεφτε πολύ αν το έκανε.
Οπότε στο γήπεδο του παραλογισμού μόνος σου θα παίζεις μπάλα με εμένα να σου κάνω τον διαιτητή, άσχετα αν εσύ σαν πεισματάρης παίκτης αρνείσαι τις παραβάσεις για προσωπικούς εγωιστικούς λόγους.

quote:
skartados

Δεν καταλαβες τι θελω να πω,η μαλλον πιο σωστα εγω δε σου εδωσα να καταλαβεις καλα.Δεν ειχε απο την αρχη η κερκυρα την καταληξη α.Αρχικα η λεξη ειχε την παναρχαια ελληνικη καταληξη κ(υρ),τηρ,κ.τ.λ.,οπως ψιθυρ,μαρτυρ,ιλλυρ,πατηρ,σφιγκτηρ....Καποια στιγμη,οχι ταυτοχρονα ολες αυτες οι ριζες πηραν καταληξη,αναλογα το γενος τους και αναλογα ποιοι ελληνες τις εδωσαν.Ετσι εγιναν μαρτυρας,ψιθυρος,ιλλυρια,κερκυρα(η οποια μπορει αρχικα να ειχε ονομασθει και αυτη κερκυρια,αλλα λογο ιδιωματισμου να εμεινε κερκυρα).Η ουσια ομως παραμενει.Το κερ=γη και το κυρ=κυριαρχος(εξου και κυριος,κυριοτης,κυριαρχος,κυριευω,κ.τ.λ.).Αρα κερκυρ-α=τοπος που ηγειται.

Αυτά που γράφεις είναι σοφιστείες για να μπαλώσεις την γκέλα με το κυρά στο Κέρκυρα. Επινοείς παλιες ονομασίες του νησιού και φαντάζεσαι ιδιωματισμούς, διατηρείς την φαντασίωση περί ρίζας κερ για τη γη, εφευρίσκεις sci-fi σημασίες για ηγετική θέση του νησιού(τώρα που ανεβαίνει Α Εθνική είναι και επίκαιρη η παρετυμολογία σου), μπλέκεις το τηρ με κάποια ανύπαρκτη κατάληκη κ(υρ) βάζοντάς άσχετα πράγματα στο ίδιο τσουβάλι. Κάθε ποστ και χειρότερα....

quote:
skartados

Πολυ περιφερειακα απαντας.Φοβασαι να πεις ενα ναι η ενα οχι,για το αν κατα τη γνωμη σου ο Μ Ε Γ Α Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Σ ηταν για σενα σφαγεας η οχι.Οχι οτι αυτο εχει σχεση με τους πουθεναδες,αλλα σαφως δειχνει το ιδεολογικο σου υποβαθρο,το οποιο σε κανει οταν ακους 2 εκδοχες,με τις ιδιες πιθανοτητες,σε κατι που εχει σχεση με την ελλαδα,παντα να προτιμας αυτην που δειχνει μη ελληνικη προελευση....

Απλά δεν παίζω το πονηρό παιχνιδάκι σου περί ιδεολογικών προεκτάσεων. Θα σου πρότεινα να ψάξεις άλλα τόπικ στο Μύθος%Θρησκεία όπου μπορεί να έχω πει την άποψή μου σ'αυτό. Αφού χάνεις που χάνεις το χρόνο σου με άχρηστο παιχνίδι λέξεων, ψάξε τουλάχιστον καμιά παλιά συζήτηση μήπως αλιεύσεις πληροφορίες. Ποιο χρήσιμο φαίνεται να είναι για 'σένα.

quote:
skartados

Ο Χ Ι.Απο εμενα εμαθες.

Δεν ξέρεις τι ήξερα, πότε και από ποια πηγή το πρωτοέμαθα.

quote:
skartados

Παλι περιφερειακα απαντας και οχι επι της ουσιας.Ρε ανθρωπε μου ,για την σταση ταφης των κουργκανεων ηξερες,για την σταση ταφης των ελληνων,ειχες φροντισει να ενημερωθεις?Ο Χ Ι.

Δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Ρωτήθηκα για τα ευρήματά των ΙΕ και απάντησα με μερικά γραπτά και δύο φωτογραφίες. Δεν εχει καμία σχέση αν ήξερα ή όχι την ύπαρξη της στάσης στην Ελλάδα.

quote:
skartados

Αυτα που λες οτι δηθεν εβαζες την φωτογραφια ως ανεξαρτητα εθιμα αυτων,πεστα σε κανεναν αλλον.

Μα εσύ ρωτάς και με μέμφεσαι, σε άλλον να τα πω?

quote:
skartados

Την εβαζες σε σχετικες συζητησεις για το αν οι ελληνοφωνοι ηταν κουργκανεοι.

Δεν θυμάμαι αν τέθηκε έτσι, αλλά από τη στιγμή που κάποιος τους θεωρεί γλωσσικούς απογόνους κουργκάνων γιατί αντιβαίνει η παράθεση των συγκεκριμένων στοιχείων και φωτογραφιών στην ύπαρξη της συνεσταλμένης στάσης στην Ελλάδα από το 8000 π.Χ.? Εχεις μήπως αποδείξεις ότι οι θαμμένοι του 8000 π.Χ. και πριν το 3000 π.Χ. στην Ελλάδα σε συνεσταλμένη στάση ήταν ελληνόφωνοι? Οχι!...πέρα από την προσωπική σου εκτίμηση, δεν εχεις τίποτε άλλο! So?

quote:
skartados

Απλως οταν σε ρωτουσε ο συνομιλητης σου αν τετοια σταση ειχε βρεθει και στην ελλαδα,δεν ηξερες να απαντησεις.

Δεν το θυμάμαι αυτό, ειλικρινά. αν έχεις όρεξη να ψάχνεις σε συζητήσεις του 2006 ψάξε, μήπως ειπώθηκε έτσι και με αναιρέσεις. Ευκαιρία θα έιναι να το κάνεις με "φρέσκα" φρούτα μάλιστα ως επιχειρηματολογία.

quote:
skartados

Οσο τρελιτσα και αν πουλας τωρα,με μισθους κ.τ.λ. ,το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να την ξαναβαλεις σε παρομοια συζητηση.

Σοβαρά? Ε, απόλαυσέ τες πάλι λοιπόν χωρίς να χρειαστεί να χρειαστεί να περιμένεις μελλοντικές συζητήσεις κάπου στο διαδίκτυο.

Χαλάω εγώ χατίρι στο φίλο μου τον Σκαρτάδο?

Αυτοί λοιπόν (καλά όχι αυτοί ακριβώς που φαίνονται στις φωτογραφίες), κατά τη γνώμη μου ήταν οι γλωσσικοί πρόγονοι των Ελλήνων.

Και είναι παντελώς άσχετο αν σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου είχαν ταφεί άνθρωποι στην ίδια ή παρόμοια στάση.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

13/04/2010, 10:18:16
Γραφει ο αγνωστικ

Γι'αυτό σου είπα να βάζεις τόνο, έστω στην επίμαχη λέξη. Τέλος πάντων αθός δεν υπάρχει στην αρχαιότητα πόσο μάλλον το τρενάκι με τις παύλες που φαντάζεσαι. Ηταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να ετυμολογήσεις την Αθηνά...
Οχι ότι αν υπηρχε θα ίσχυε η ετυμολογία σου."

Το ενα λαθος μετα το αλλο.Φυσικα στο τελος φροντισες να καλυψεις και τα νωτα σου.Για να δουμε ομως τι λεει το λεξικο του τριανταφυλλιδη που εμπιστευεσαι.

ανθός ο [anθós] O17 : 1.(λογοτ.) άνθος: Tο κρύο πάγωσε τους ανθούς της λεμονιάς. Έραιναν το νιόπαντρο ζευγάρι με ρύζι και ανθούς. 2. η εποχή της άνθησης: H παγωνιά έκαψε τις αμυγδαλιές πάνω στον ανθό τους. [λόγ. επίδρ. στο αθός < μσν. ανθός ο (αφομ. [nθ > θθ] και απλοπ. του διπλού συμφ. [θθ > θ]) < αρχ. ἄνθος τό μεταπλ. με βάση την ομόηχη κατάλ. και μετακ. τόνου κατά το καρπός]

Λογο επιδρ.στο αθος λεει ,η με γελουν τα ματια μου?Πρεπει να εχεις δοκτορα στη παραπληροφορηση.....

Γραφει ο αγνωστικ

Την εξήγηση του φυρομαχου φυσικά την ήξερα, για άλλο πράγμα περιμένουμε την φώτιση του πολυεπιστήμονα σκαρτάδου."

Αρα ,παραδεχεσαι οτι υπηρχε το πυρ-φυρ.Παμε παρακατω....

Γραφει ο αγνωστικ

Φυσικα και υπαρχει και εδω και στις αλλες λεξεις που σου εδωσα.

Γραφει ο αγνωστικ

Ακόμα και η λέξη πορφύρα είναι δάνειο από την Εγγύ Ανατολή."

Αυτο που λες και αν δεν αποδυκνειει οτι πολλες λεξεις της ανατολης εχουν ελλξνικες ριζες.Δεν το καταλαβαινεις?

Γραφει ο αγνωστικ

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο show δεν χάνεται. Καλύτερη παράσταση από τις ευφάνταστες συσχετίσεις και παρετυμολογίες σου δεν έχω συναντήσει. Κινδυνεύεις να ξεπεραστείς μόνο από τον Josephson και τις ελληνικές λέξεις στην Πολυνησία."

Γνωστη σκοταδιστικη τακτικη...Οτι δεν μπορουμε να το αντιμετωπισουμε με σοβαρα επιχειρηματα,προσπαθουμε να το γελοιοποιησουμε....Δυσκολεψαν πολλυ τα πραγματα ετσι δεν ειναι?ηρθε η ωρα για χτυπηματα κατω απο τη ζωνη.....

Γραφει ο αγνωστικ

Τι δεν θα βρω?Δηλαδη ποσα παραδειγματα πρεπει να δωσω για να θεωρηθει οτι αυτο που λεω ειναι σωστο?Πανω απο 100?

Γραφει ο αγνωστικ

Αυτά που γράφεις είναι σοφιστείες για να μπαλώσεις την γκέλα με το κυρά στο Κέρκυρα. Επινοείς παλιες ονομασίες του νησιού και φαντάζεσαι ιδιωματισμούς"

Πια γκελα ρε φιλε?Σου εξηγω οτι οπως το πυρ εγινε πυρα,το πορφυρ εγινε πορφυρα,ετσι και το κερκυρ εγινε κερκυρα.Οσο για το αν επινοησα το κερκυρ,ετσι ακριβως το βρηκα και στο μεγα ετυμολογικον λεξικο....

Γραφει ο αγνωστικ

Αυτο μονο στην ελλαδα μπορεις να το συναντησεις....Υπαρχουν ανθρωποι που φοβουνται να πουν τη γνωμη τους για το μεγιστο στρατηλατη.Τι να δω σε προηγουμενες συζητησεις?αυτο που ηδη ξερω.....

Γραφει ο αγνωστικ

quote:
skartados

Ο Χ Ι.Απο εμενα εμαθες.

Δεν ξέρεις τι ήξερα, πότε και από ποια πηγή το πρωτοέμαθα."

Καταλαβα,απο εμενα το εμαθες,παμε παρακατω.Τουλαχιστον δε λες ενα ευχαριστω....

Γραφει ο αγνωστικ

Σοβαρά? Ε, απόλαυσέ τες πάλι λοιπόν χωρίς να χρειαστεί να χρειαστεί να περιμένεις μελλοντικές συζητήσεις κάπου στο διαδίκτυο."

Σε αυτην τη συζητηση ,ηδη εχεις γινει ρεζιλι με αυτο το θεμα,αρα οτι ηταν να γινει ,εγινε....Σε καινουρια συζητηση παντως δεν την ξαναβαζεις.Μια ομως που τις εβαλες,να ενημερωσω για ακομη μια φορα τους αναγνωστες,οτι αυτος ακριβως ο τροπος-σταση,συναντιεται στις ταφες του αιγαιου,ηδη απο το 8.000π.χΕιναι με λιγα λογια το σημα κατατεθεν του αιγαιου.

Και ομως καποιοι δεν ντρεπονται να βαζουν αυτες τις φωτογραφιες στα βιβλια τους,με τα οποια προσπαθουν να αποδειξουν,οτι οι κουργανεοι ειναι οι προγονοι των υπολοιπων.....Φανταστειται να ηταν και αλλιως τα πραγματα.Δηλαδη να υπηρχε αυτη η σταση στα κουργκαν το 8000π.χ και να εμφανιζοταν στο αιγαιο το 3000π.χ......Το ποσο καυτη πατατα ειναι η ελλαδα για αυτους φαινεται και απο την προταση κατω απο την πρωτη φωτογ.Ευρωπαικη ταφη λεει......οταν επι χιλιαδες χρονια υπηρχε μονο στο αιγαιο......Τι κομπλεξ εχουν μερικοι......

13/04/2010, 10:27:28
πειδη σε δυο απαντησεις μου δεν εγραψα τι λεει ο αγνωστικ τις ξαναβαζω

Γραφει ο αγνωστικ

Δεν υπάρχει κανένα πορφυρ ούτε κερκυρ. Επομένως το σχήμα που επικαλείσαι είναι αποκύημα φαντασίας"

Φυσικα και υπαρχει και εδω και στις αλλες λεξεις που σου εδωσα."

Γραφει ο αγνωστικ

Αντε πάλι κάνεις κύκλους με το ανύπαρκτο -λανα για τη γη. -λανα θα βρεις. Αυτό που φαντάζεσαι δεν θα βρεις γιατί δεν υφίσταται."

Τι δεν θα βρω?Δηλαδη ποσα παραδειγματα πρεπει να δωσω για να θεωρηθει οτι αυτο που λεω ειναι σωστο?Πανω απο 100?

13/04/2010, 11:35:44
Γραφει ο αγνωστικ

Και το Ιστάρ δεν είναι ελληνικό, αλλά σημιτικό όνομα που μάλλον σημαίνει "αυτή που ηγείται"..
http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Ishtar"

Με επιβεβαιωνεις στο πιτς φυτιλι......Σου το ειπα,οταν ακους δυο εκδοχες,αμεσως συνταζεσαι με αυτην της μη ελληνικης προελευσης.....Ειναι πανω απο τις δυναμεις σου να κανεις αλλιως.Εισαι οπως αν ενας κουμμουνιστης διαβασει 2 εξισου τεκμηριωμενες αποψεις για τον εμφυλιο,η μια υπερ του κκε και η αλλη κατα.Ε σιγουρα και αυτος θα υοθετησει αυτην που ειναι υπερ.Ετσι ακριβως λειτουργεις και εσυ.Εχει μπολιαστει μεσα σου ο ψευτοαναρχισμος-διεθνισμος.Ουτε με εγχειρηση δεν βγαινει...

Γραφει ο αγνωστικ

Τα έχεις κάνει αχταρμά. Από πού να ξεκινήσει κανείς. Οτι δεν υπάρχει λέξη ή ρίζα θάλας? Οτι στο αλς η ρίζα είναι σαλ? Οτι η σημερινή έρευνα θεωρεί το αλσος αγνώστου ετύμου? Οτι μια λέξη που σήμαινε λίθος δεν υπάρχει λόγος να δεχθούμε ότι εξελίχτηκε σε λέξη για τη θάλασσα προσθέτοντας κυριολεκτικά από το πουθενά(δηλαδή από το μυαλό του φίλου σκαρτάδου)...ένα θα?!!"

Ποιο σαλ ρε συ αγνωστικ,θα με τρελανεις?Το αλς βγηκε απο το λας.Στο απεδειξα με δυο λεξεις.Υπαρχει το αλς μονο του αλλα και το θα-λασ-σα,με την ιδια ακριβως σημασια.Υπαρχει το αλσος αλλα και το λασιος=δασυς.Φυσικα για το λασιος εκανες ψιλοχοντροτουμπεκι.....Τι αλλες αποδειξεις θελεις να φερω?Φυσικα και οι γλωσσολογοι θεωρουν το αλςος αγνωστου ετυμολογιας....Μηπως εψαξαν καμμια φορα να βρουν τη λεξη λασιος?Απλα δεν ενδιαφερονται....και με ενα αγνωστης ετυμολογιας,καθαρισαν τη μπουγαδα.

Σου εχω αποδειξει οτι το λας αναλογα με τις υπολοιπες ριζες που συνδιαζεται παιρνει και διαφορετικη σημασια.Οπως στη λεξη ταλας=υπομονετικος-βασανισμενος-ταλαιπωρος,επειδη ακριβως η λειανση και το κοψιμο των λιθων ακομα και σημερα,φαντασου τοτε,συνδιαζε ολα αυτες τις κακουχιες.Για αυτο ονομαστηκε ετσι ο ατλας,λογο της υπομονης του και της ταλαιπωριας του να κουβαλαει τη σφαιρα στους ομμους του....Ετσι δημιουργηθηκε η ελληνικη γλωσσα.

Συνεχιζεται......

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣΝέο Μέλος
31/05/2005, 12:45:43
Καλησπέρα και πάλι. Έχω διάβαση κάποια άρθρα για την λευκή αδελφότητα και την λευκή πυραμίδα
Είδα κάποια site αλλά δεν έβγαλα άκρη. Ελπίζω εδώ να μπορέσετε να μου λύσετε τις απορίες μου για το τι είναι? Τι σχέση έχει με τον Μετριγια ( μεσσία) και αν έχουν σχέση με τα Ιμαλάια .

ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

31/05/2005, 13:06:48
Για λευκή αδελφότητα δεν έχω ακούσει. Λευκή πυραμίδα, αν δεν κάνω λάθος, ονομάζουν την μεγάλη πυραμίδα που βρίσκεται στην Κίνα, αλλά και την πυραμίδα του Amenemhet III στην Αίγυπτο.

Δώσε μας τα link από τα site που είδες να τους ρίξουμε μιά ματιά.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

GDS1Μέλος
31/05/2005, 13:25:51
Πολλοί έχουν αναφερθεί στην Λευκή Αδελφότητα όπως ο Leadbeater, Dion Fortune, Μπαλάνος (Αδελφότητα της Φωτιάς), Χρούμσης (Μύστης κατά την τάξη Μελχιδεσέκ) κ.α. Ο Μπαλάνος είναι αρκετά περιληπτικός θα το βρώ το βιβλίο που έχω και θα σου απαντήσω (μην περιμένεις σύντομα)
ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣΝέο Μέλος
31/05/2005, 16:44:01
http://www.esonet.gr/Texts/Greek/denov8.htm
http://www.beinsadouno.org/gr_his_3.htm
http://www.beinsadouno.org/gr_his_2.htm
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ SITE

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣΝέο Μέλος
31/05/2005, 16:48:25
ΦΙΛΗ OSTRIA Η ΛΕΥΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΨΕΜΑ???
ΕΛΠΙΖΩ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΟΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΟΥ.

31/05/2005, 22:08:11
Μάλλον αναφέρεσαι στη μεγάλη ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ & ΣΤΟΝ ΜΑΙΤΡΕΫΑ. Θα Ψάξω σε σχετικό βιβλίο που έχω και πιστεύω αύριο να αναφέρω κάποια στοιχεία.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
spiritΜέλος
31/05/2005, 23:22:31
Καλησπερα,
νομιζω πως η ιστορια της Λευκης Αδερφοτητας,ειναι κατι αναμεσα σε μυθο και πραγματικοτητα...
Ενα αποσπασμα απο τον Κηπο του Μορυα

Θα ρωτησουν:Ποιος σου εδωσε τη Διδασκαλια;
Να απαντησεις:Ο Μαχατμα της Ανατολης
Θα ρωτησουν:Που κατοικει;
Να απαντησεις:Το κατοικητηριο του Διδασκαλου οχι μονο δεν μπορει να γινει γνωστο μα ουτε και να προφερθει.
Η ερωτηση σου δειχνει ποσο μακρυα εισαι απο την κατανοηση της Διδασκαλιας.
Ακομα και με τα ανθρωπινα μετρα να συνειδητοποιησεις ποσο λανθασμενη ειναι η ερωτηση σου.

αλλα μεταξυ μυθου και πραγματικοτητας καπου η κεντρικη ιδεα και το ιδεολογικο συστημα της Λευκης Αδερφοτητας στηριζεται πανω στην ιδεα πως καπου στην κεντρικη Ασια και κυριως στο Θιβετ Αλλα και στης Ανδεις η στα ορη Grand Tetons kai Sasta ζουν οι Μυστικοι Δασκαλοι της Γης.
Τα ονοματα που τους εχουν δοθει ειναι πολλα:Λευκη Στοα,η Αδερφοτητα του Φωτος Η Μεγαλη Λευκη Αδερφοτητα κα
Ολα ομως τα ονοματα εκφραζουν την ιδια εννοια:οτι απο την αρχη της ανθρωποτητας μεχρι σημερα στο αστρικο πεδιο γινεται ενας σκληρος πολεμος αναμεσα στους Δασκαλους της Αδερφοτητας,ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΕΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ,της ανθρωποτητας,και στους μαυρους μαγους που αντιτιθονται.

Οι Μαχατμας(maha,μεγαλος και atman,ψυχη,ανωτερα οντα που εχουν ολοκληρωσει τον κυκλο της πνευματικης τους εξελιξης,εχουν ανθρωπινη μορφη.
Μερικα απο αυτα τα οντα τα οποια εχουν παρει ανθρωπινη μορφη,και αποκαλυπσαν τον πυρηνα της διδασκαλιας των κρυφων δασκαλων της Λευκης Αδερφοτητας,ειναι ο Βουδας,ο Σεν Ζερμεν,ο Ιησους..

01/06/2005, 00:47:01
H spirit τα είπε πολύ ωραία!

Εξίσου συνοπτικές και περιεκτικές πληροφορίες θα βρεις εδώ (αλλά στα Αγγλικά)
http://www.ascendedmasters.ac/gwb.html
http://en.mimi.hu/esoteric/white_brotherhood.html

Οι σελίδες που έβαλες παραπάνω είναι η ιστορία της Λευκής Αδελφότητας στην Βουλγαρία, και η πρώτη σελίδα που λείπει εδώ
http://www.beinsadouno.org/gr_his_1.htm

Με κάθε επιφυλάξη σου δίνω και τα παρακάτω sites.

Μια άποψη για την σχέση του Ιησού με την Λευκή Αδελφότητα θα βρεις εδώ.
http://www.coptic-sun.org/history.html

Αποσπάσματα από το site
"Το μυστικό τάγμα που ονομάζεται Λευκή Αδελφότητα δημιουργήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο για να διατηρήσει τα αρχεία της Αλήθειας. Ο Μωησής ο οποίος ήταν μυημένος στην Λευκή Αδελφότητα λίγο πριν πεθάνει διάλλεξε μερικούς έμπειστους και τους ανέθεσε την φρούριση της Αλήθειας. Αυτοί σχημάτισαν ένα μυστικό τάγμα, τους Εσσαίους."

"Η Μαρία, ο Ιωσήφ, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και κάποιοι μαθητές του Ιησού ήταν όλοι Εσσαίοι. Οταν ο Ηρώδης έμαθε για την γέννηση του Ιησού και θέλησε να τον αφανίσει, ήταν οι Εσσαίοι που βοήθησαν το παιδί να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Αίγυπτο και να κρυφτεί εκεί μέχρι τον θάνατο του Ηρώδη. Ο Ιησούς, ή Jeshua Ben Joseph όπως πραγματικά λεγόταν, εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε από το Τάγμα των Εσσαίων.
Στην ηλικία των 12 ετών μυήθηκε στο τάγμα των Εσσαίων και του έδωσαν το όνομα Issa, που σημαίνει Δάσκαλος όλων των Δασκάλων. Στα 17 του, ο Ιησούς και ο ξάδελφός του ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, και οι δύο πήγαν στην Αίγυπτο για να συνεχίσουν την εκπαίδευση και την μύηση τους.
Εκπαιδεύτηκαν στην Ηλιούπολη που ήταν κοντά στην Μεγάλη Πυραμίδα. Μέσα στην πυραμίδα, ο Ιησούς πήρε τον υψηλότερο βαθμό του τάγματος και του αποκαλύφθηκε η αποστολή του."

Δες και εδώ, είναι από το βιβλίο "Lost Secrets of the Sacred Ark"
του Laurence Gardner

http://graal.co.uk/lostsecretslecture.html

"Ηταν στο Καρνάκ όπου, περίπου το 1450 πΧ, ο Tuthmosis III ίδρυσε την μεταλλουργική του αδελφότητα των Μεγάλων Μαστόρων, με 39 μέλη στο Μεγάλο Συμβούλιο. Ονομαζόντουσαν η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα -όνομα που το πήραν όπως λέγεται, από την ενασχόλησή τους με μία μυστηριώδη λευκή σκόνη προβολής;" (mysterious white powder of projection)

Ο συγγραφέας αναφέρεται και σε μία παραβολή από κάποιο αλεξανδρινό πάπυρο, σύμφωνα με το οποίο, η λευκή σκόνη (με την μορφή πυραμίδας- άσπρο κωνικό ψωμί) εμφανίζεται πάλι ως μέσον για το ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Παράδεισο, στο βασίλειο του Ahura Mazda, του Πέρση θεού του φωτός.

Για την Λευκή πυραμίδα, πάντως, όντως εννοούν αυτήν την Κίνας (που είναι μεγαλύτερη των Αιγυπτιακών). Βρίσκεται μάλλον στα σύνορα με το Θιβέτ 100 χλμ νότια της πόλης Xi'an, στους πρόποδες (προφανώς) της οροσειράς Qin Ling Shan.
Τα διάφορα δυτικά sites την θεωρούν παλιότερη των Αιγυπτιακών και κάνουν διάφορες συνδέσεις, αλλά το Κινέζικο site δίνει μία κατά πολύ νεώτερη χρονολογία (210 πΧ) και όπως λέει πρόκειται για το ταφικό μνημείο του Shi Huang-di, του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας που έκτισε το Μεγάλο Τείχος.
http://www.easytourchina.com/tour/Chinese_special_Pyramids.htm

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣΝέο Μέλος
01/06/2005, 17:33:55
ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΨΑΞΩ ΤΑ SITE.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΜΑΙΤΡΙΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΟΗΕ ΚΑΙ ΙΣΡΑΙΛ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΠΙΑ ΣΧΕΣΙ Η ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ?

15/07/2005, 02:52:07
Είναι δυνατόν ένας πνευματικά τέλειος άνθρωπος, Μύστης, Διδάσκαλος ή τι άλλο... να έχει τέτοιους υλικούς σκοπούς όπως το χτίσιμο ενός Ναού?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."