- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να πάρεις πράσινο τσάι σε φακελάκια απο ενα φαρμακείο.
Αν θές να κάνεις κάτι καλύτερο Λουίζα, ταραξάκο, πράσινο τσάι, δενδρολίβανο και αψιθιά.
Είναι απλό, φθηνό, ακίνδυνο και αποτελσματικό.
Η καρνιτίνη και η λεκινθίνη αποδεδειγμένα βοηθούν το λίπος να οδηγηθεί στα μιτοχόνδρια προς καύση.
Να τρώς αρκετά ωμά λαχανικά κάθε χρώματος τα οποία περιέχουν τις ουσίες αυτές.
Σε οτι αφορά την καύση λίπους εχω περιγράψει λεπτομερώς σε προηγούμενα πόστ πως μπορεί να την πετύχει κανείς ενεργοποιώντας τον αερόβιο μηχανισμό.Κάπου 10-12 κιλά παραπάνω απο το κανονικό σου είσαι.
3.000 θερμίδες μείον απο το ισοζύγιο αντιστοιχεί σε μισό κιλό βάρους.
3.000 θερμίδες εβδομαδιαίως είναι το ιδανικότερο σε συνδυασμό με αεροβική και ισορροπημένη διατροφή.Σου συνιστώ μια πολύ καλή λιπομετρική ζυγαριά.
Κράτα τα ποσοστά βάρους , λίπους , μυών τώρα.
18% ποσοστό λίπους είναι το ιδανικότερο για εσένα.
αχ ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση, αλλα εχω καποιες αποριες...
δηλαδη να μην το συνεχισω το πρασινο τσαι ετσι οπως το παιρνω;; το χειμωνα ειναι καλυτερα γιατι μπορω να το πιω βραστό, αλλα τωρα σκαω και προτιμω να το παιρνω ετσι με σταγονες... να μην το συνεχισω;;
επισης, τι εννοεις 18% λιπος ειναι ιδανικοτερο; οτι τοσο λιπος πρεπει να εχω;; το οτι μου βρηκαν 8.3% περισσευμα μετραει;; ειναι αυτο που πρεπει να χασω,σωστα;;;
και κατι ακομα, οταν λες 3000 θερμιδες τι εννοεις;; οτι τοσα πρεπει να παιρνω τη μερα ή να χανω;; σορρυ αν ειναι χαζες οι ερωτησεις μου, αλλα συγχωρεσε με, εχω και ξανθια ριζα... ![]()
τα 57 κιλα στα οποια θελω να φτασω δεν ειναι καλα λες;; θελει πιο κατω ακομα;;
quote:
τα 57 κιλα στα οποια θελω να φτασω δεν ειναι καλα λες;; θελει πιο κατω ακομα;;
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής θα κάψεις και λίπος και μύς.
Στην καλύτερη περίπτωση είναι 9 προς 1. Δηλαδή 9 κιλά λίπος 1 κιλό μύς.
Συνήθως όμως είναι 5 προς 5.
Εάν καταφέρεις και πλησιάσεις την 1η περίπτωση τότε θα μπορέσεις να κατέβεις στα 57 κιλά ίσως και περισσότερο τόσο ώστε να γραμμώσεις.
Δύσκολο όμως.
quote:
επισης, τι εννοεις 18% λιπος ειναι ιδανικοτερο; οτι τοσο λιπος πρεπει να εχω;; το οτι μου βρηκαν 8.3% περισσευμα μετραει;; ειναι αυτο που πρεπει να χασω,σωστα;;;
18%-20% είναι το ιδανικότερο για το φύλο σου και την ηλικία σου. Τόσο πρέπει να έχεις. Το ότι σου βρήκαν 8,3 % περισσότερο δεν μου λέει κάτι αφού δεν μου διευκρινίζεις πόσο ακριβώς σου βρήκαν. Πόσο 28,3%? 30%?
quote:
και κατι ακομα, οταν λες 3000 θερμιδες τι εννοεις;; οτι τοσα πρεπει να παιρνω τη μερα ή να χανω;;
3.000 θερμίδες περίπου την εβδομάδα.
quote:
δηλαδη να μην το συνεχισω το πρασινο τσαι ετσι οπως το παιρνω;;
Το καλύτερο που θα εχεις να κάνεις είναι να παίρνεις το αφέψημα από τα βότανα που σου συνέστησα απογευματινές ώρες. Τώρα αν θέλεις να παίρνεις και τις σταγόνες κάποια στιγμή της ημέρας κακό δεν κάνει.
Εάν όμως δεν συμπεριλάβεις στη διατροφή σου ειδικά τις μεσημβρινές ώρες ωμά λαχανικά και δεν εχεις στη διατροφή σου αυξημένα ποσοστά πρωτείνης, τουλάχιστον αυτά τότε καλύτερα θα είναι να μην επιχειρήσεις να χάσεις κιλά.
Και πάλι σου συνιστώ να πάρεις μια λιπομετρική ζυγαριά.
Να μετρήσεις με ακρίβεια βάρος, το ποσοστό λίπους και το ποσοστό μυών.
Αυτό να το σημειώσεις και να το φυλάξεις γιατί θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.
Εάν κατά τη διάρκεια που θα χάνεις βάρος διαπιστώσεις ότι αυτά που χάνεις δεν είναι λίπος να σταματήσεις αμέσως εάν δηλαδή διαπιστώσεις ότι το βάρος σου μειώνεται χωρίς να μειώνεται το ποσοστό λίπους ή μειώνεται ελαχιστα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνεις καλά ή δεν παίρνεις τα απαιτούμενα θρεπτικά στοιχεία ή χάνεις πάρα πολύ γρήγορα βάρος ή και τα δύο μαζί.
Edited by - allzzaro on 16/04/2008 16:28:52
quote:
Η μεγάλη ποσότητα των δημητριακών το πρωί με βόλευε γιατί μου δημιουργούσε κορεσμό για αρκετές ώρες.
Λογικό είναι.
Πάντως να ξέρεις.
Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας δεν είναι το μόνο το πρωινό.
Είναι τα 3 πρώτα γεύματα της ημέρας.
Συνεπώς κατά τις 12-13.00 θα πρέπει να έχουμε το κυρίως γεύμα.
quote:
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής θα κάψεις και λίπος και μύς.
Στην καλύτερη περίπτωση είναι 9 προς 1. Δηλαδή 9 κιλά λίπος 1 κιλό μύς.
Συνήθως όμως είναι 5 προς 5.
Εάν καταφέρεις και πλησιάσεις την 1η περίπτωση τότε θα μπορέσεις να κατέβεις στα 57 κιλά ίσως και περισσότερο τόσο ώστε να γραμμώσεις.
Δύσκολο όμως.18%-20% είναι το ιδανικότερο για το φύλο σου και την ηλικία σου. Τόσο πρέπει να έχεις. Το ότι σου βρήκαν 8,3 % περισσότερο δεν μου λέει κάτι αφού δεν μου διευκρινίζεις πόσο ακριβώς σου βρήκαν. Πόσο 28,3%? 30%?
3.000 θερμίδες περίπου την εβδομάδα.
Το καλύτερο που θα εχεις να κάνεις είναι να παίρνεις το αφέψημα από τα βότανα που σου συνέστησα απογευματινές ώρες. Τώρα αν θέλεις να παίρνεις και τις σταγόνες κάποια στιγμή της ημέρας κακό δεν κάνει.
Εάν όμως δεν συμπεριλάβεις στη διατροφή σου ειδικά τις μεσημβρινές ώρες ωμά λαχανικά και δεν εχεις στη διατροφή σου αυξημένα ποσοστά πρωτείνης, τουλάχιστον αυτά τότε καλύτερα θα είναι να μην επιχειρήσεις να χάσεις κιλά.Και πάλι σου συνιστώ να πάρεις μια λιπομετρική ζυγαριά.
Να μετρήσεις με ακρίβεια βάρος, το ποσοστό λίπους και το ποσοστό μυών.
Αυτό να το σημειώσεις και να το φυλάξεις γιατί θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.
Εάν κατά τη διάρκεια που θα χάνεις βάρος διαπιστώσεις ότι αυτά που χάνεις δεν είναι λίπος να σταματήσεις αμέσως εάν δηλαδή διαπιστώσεις ότι το βάρος σου μειώνεται χωρίς να μειώνεται το ποσοστό λίπους ή μειώνεται ελαχιστα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνεις καλά ή δεν παίρνεις τα απαιτούμενα θρεπτικά στοιχεία ή χάνεις πάρα πολύ γρήγορα βάρος ή και τα δύο μαζί.
Edited by - allzzaro on 16/04/2008 16:28:52
ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου!!! με βοηθας πολυ!!! εχω μετρηση στο γυμναστηριο την Μ. Δευτερα, οποτε θα μπω να πω τα ευχάριστα/δυσαρεστα και θα σου πω και τι ποσοστο λιπους μου βρηκαν στην αρχη για να δουμε τι παιζει!
λιπομετρικη ζυγαρια εε;; θα το ψαξω... γιατι το θεμα ειναι να χασω λιπος και ειδικα απο εκει που πρεπει να φυγει... οχι μυς! παντως ηδη με το γυμναστηριο και την διατροφη εχω αρχισει και "μαζευω" στην περιφερεια που εχω και το προβλημα... ελπιζω να παω ακομα καλυτερα...
το προβλημα ειναι σχετικα με τη διατροφη οτι νηστευω τη σαρακοστη των χριστουγεννων και του Πασχα και ετσι πρωτεινες πολλες δεν παιρνω εδω και λιγο καιρο... αλλα δεν πειραζει, σε λιγο που θα περασει η νηστεια θα ξαναμπω σε ρυθμο... δεν θα αφησω τη νηστεια για τα κιλα...![]()
ωστε 3000 θερμιδες πρεπει να χανω την εβδομαδα εε;;; αληθεια ενα κιλο σε ποσες θερμιδες αντιστοιχει;; εννοω ποσα κιλα χανεις με -3000 θερμδες την εβδομαδα;;
quote:
; εννοω ποσα κιλα χανεις με -3000 θερμδες την εβδομαδα;;
Μισό κιλό![]()
3.000 θερμίδες εβδομαδιαίως αντιστοιχούν σε μισό κιλό μάζας.
3.000 θερμίδες την εβδομάδα είναι το ιδανικότερο.
Φυσικά μπορεί κάποιος να χάσει και περισσότερο αλλά εγγυημένα δεν θα χάσει λίπος.
Αυτό θα εχει σαν αποτέλεσμα να χάσει βάρος να αδυνατίσει μυικά ενώ το τοπικό πάχος να παραμείνει. Αργότερα οταν θα ξαναπάρει κιλά θα ξαναπάρει το λίπος που εχασε συν το λίπος που εχει παραμείνει.
Τώρα το ιδανικό ποσοστό εχει να κάνει και με το πόσες θερμίδες χρειάζεται καθημερινώς.
Δηλαδή
Αν κάποιος καθημερινώς 4.000 θερμίδες τότε μπορεί να χάσει εως και 6.000 θερμίδες εβδομαδιαίως.
Αν ομως κάποιος χρειάζεται καθημερινώς 2.000 θερμίδες τότε οι 3.000 θερμίδες εβδομαδιαίως είναι οτι το καλύτερο.
quote:
το προβλημα ειναι σχετικα με τη διατροφη οτι νηστευω τη σαρακοστη των χριστουγεννων και του Πασχα και ετσι πρωτεινες πολλες δεν παιρνω εδω και λιγο καιρο...
Απεναντίας.
Πρωτείνες δεν σημαίνει μόνο κρέας.
Ολα τα οσπρια περιέχουν πρωτείνη σχεδόν οσο και το κρέας.
Edited by - allzzaro on 16/04/2008 17:59:31
απο οσπρια επηξα... τα βαρεθηκα.. γι αυτο ισως εχασα κιλα αντι να παρω στη νηστεια, γιατι δεν αντικατεστησα τα γευματα με ψωμι για να χορτασω, υπηρχουν μερες που δεν τρωω καθολου ψωμι με φασολια ή φακες...
δε ξερω ως ποτε θα μου φαινεται περιεργο εως ζωογονα ανατρεπτικο το να βλεπω μερικα πραματα γυρω μου , και ειδικα εδω σαυτα τα ποστ σου και των ανθρωπων γυρω , να λειτουργουν οπως θαπρεπε να λειτουργουν----σιγουρα ομως χαιρομαι ολοψυχα
θα ηθελα να σε ρωτησω για την αποψη σου και για τις ενεργειες σου αμα υποθετικα ησουνα στη θεση μου η οποια εξοσων αντιλαμβανομαι ειναι η εξης
ειμαι ανδρας 170 , κανονικης διαπλασης με αυξομοιουμενη κοιλια , 46 ετων , καπνιζω αρκετα εδω και 20 χρονια , ειμαι καταπονοημενος , χωρις να νοιωθω ομως ετσι , δεν ειμαι σιγουρος αν πολυφαινεται ακομη , αισιοδοξω ομως --------εχω καποιες δυσκολιες στην αναπνοη οταν κανω κατι πολυ εντονο-------η σπειρομετρηση το εδειξε κιολας , χρονια βροχητιδα απτο καπνισμα , που και που συριγμος ειδικα αμα πεφτει το συστημα μου και μαλιστα πριν 3 μηνες πονος απτο βηχα χαμηλα στο δεξι λοβο και εκεινο το καιρο με το πουστριβα το κορμο η εσκηβα πλαι πιανοταν ακαριαια οι μυες εκει στα πλευρα σα κραμπα αλλα περασε κρατησε βδομαδα , εδω και 2 μηνες τορα εχω κρυαδες και ειμαι ζεστος αλλα ερχεται και φευγει --- 1 - 2 χρονια τορα τακτικα πινω πρασινο τσαι με δυοσμο και κανελλα σε ενα και ενιοτε εχινατσια η αλταια μαζι τους---αμα το θυμαμαι μασαω τζινσεγκ----δε παιρνω φαρμακα --- πινω ομως αλκοολ 2 φορες τη βδομαδα απο 3-4 ποτα -----καποια βραδια ηρεμος εχω ταχυκαρδια χωρις κατι αλλο και εδω και κανα μηνα νοιωθω ζεστος---4-5 φορες εδω και 7 χρονια εχω νοιωσει σαν να βλεπω μερος του οπτικου μου πεδιου σα πρισμα η σαν να εχω δει εντονο φως--τη πρωτη φορα που συνεβη δε μπορουσα να καταλαβω εννοιες και λεξεις για μιση μερα ---αυτο το τελευταιο δεν ξανασυνεβη παρα μονον τη πρωτη φορα -----γενικα συμβαινουν ολα αυτα αμα ειναι πεσμενος ο οργανισμος μου νομιζω η τοτε τουλαχιστον φαινονται---εκανα γενικο τσεκαπ πριν εναμιση χρονο και ηταν ενταξει εκτος απο βροχιτιδα , χολιστερινη 250 και τρυγλικεριδια 300 , το τεστ κοπωσεως οκ αλλα αργησε λιγο να κατεβει η πιεση ---δεν εχω παθος για το φαι , τροω λιγο κρεας , λαχανικα μαγειρευτα κυριως , πινω αρκετο γαλα , δεν τροω συχνα τηγανητα------- τις τρεις τελευταιες μερες ενω ημουν σε ταξειδι ειχα βηχα εντονο οποτε καπνιζα , ερεθυσμενο φαρυγγα , δεκατα και καταπονηση σαν ναχα ιωση--- κοτοσουπα και 2 ντεπον με βυταμινη c κατι κανανε οχι εντελως ---συνηθως ομως ταφηνω και περναει --γενικα δεν αρρωσταινω στο κρεββατι χρονια τορα--- 2-3 φορες θυμαμαι μονο τα τελευταια 10 15 χρονια--πριν 15 χρονια ειχα κανει ολιστικη θεραπεια για καντιντα και ειχε πετυχει εντυπωσιακα και σε εναν ελεγχο που ειχε γινει τοτε απο τον ολιστικο γιατρο υπηρχε καποια προδιαθεση αν θυμαμαι καλα με τους χολιδοχους δρομους---τα τελευταια χρονια 2-3 θεραπειες με ομοιοπαθητικη για τα των πνευμονων ηταν επιτυχεις αλλα συνεχιζω και καπνιζω οποτε παλι τα ιδια και χειροτερα
αγαπητε αλζαρο
ισως δε θαπρεπε να καπνιζω και να με σεβομαι πιο πολυ-----το ισως ειναι καθαρα λογοτεχνικο---- αλλα αυτη ειναι η κατασταση και με μεγαλο ενδιαφερον αν οχι αγωνια περιμενω την απαντηση σου
quote:
εκανα γενικο τσεκαπ πριν εναμιση χρονο και ηταν ενταξει εκτος απο βροχιτιδα , χολιστερινη 250 και τρυγλικεριδια 300 , τ
Δές .. πρόσεξε αυτά που γράφει για το κάπνισμα.
http://www.sugarfree.gr/content/view/213/50/
quote:
ισως δε θαπρεπε να καπνιζω και να με σεβομαι πιο πολυ
Βλέπω φίλε μου το πρώτο πράγμα που μου επισημαίνεις είναι το οτι καπνίζεις.
Αντιλαμβάνομαι οτι θα καπνίζεις αρκετά.
Γνωρίζω αρκετούς που το κάπνισμα είναι τρόπος ζωής.
Απολαμβάνουν λοιπόν το κάπνισμα ενώ γνωρίζουν οπως γνωρίζεις και εσύ τις συνέπειες.
quote:
αλλα αυτη ειναι η κατασταση και με μεγαλο ενδιαφερον αν οχι αγωνια περιμενω την απαντηση σου
Θα σε εκπλήξω αν σου πώ οτι πρέπει να το κόψεις?
Δεν μπορείς να επιβληθείς στον εαυτό σου?
Εκτός αν συντρέχει κάποιος αλλος ιδιαίτερος λόγος που πρέπει να καπνίζεις....
Εάν δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος σίγουρα θα βρείς πολύ ενδιαφέροντα αυτά που αναφέρονται στο...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7377
quote:
θα ηθελα να σε ρωτησω για την αποψη σου και για τις ενεργειες σου αμα υποθετικα ησουνα στη θεση μου η οποια εξοσων αντιλαμβανομαι ειναι η εξης
Είναι πολύ δύσκολο καλέ μου φίλε να ερθω στη θέση σου εστω και υποθετικά οπως είναι πολύ δύσκολο να έρθεις στη δική μου.
Edited by - allzzaro on 16/04/2008 20:23:55