- Αρχαια Αιγυπτιακα Συμβολα... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Έχεις απόλυτο δίκιο σ’ αυτά που γράφεις. Το θέμα του θηλασμού το έχω συζητήσει με αρκετές φίλες (αλλά και με τον γιατρό μου) και μου έχουν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Το μητρικό γάλα είναι ότι καλύτερο μπορεί να θρέψει το μωρό, σε τέλειες αναλογίες για να πάρει ακριβώς αυτά που χρειάζεται.
Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν (εννοώ αν στην πράξη μπορώ να το κάνω, από πλευράς ποσότητας κλπ.) είμαι αποφασισμένη να το κάνω και δεν το συζητώ πραγματικά είναι μια εμπειρία που και για μένα θα ήθελα να ζήσω (ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν) αλλά και για το καλό του μωρού μου.
Υ.Γ. Να χαίρεσαι την κορούλα σου. ![]()

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Θα χαρώ να γράψεις όσες φορές ακόμα πιστεύεις πως θα ήθελες κάτι να πεις! Και πράγματι έχεις δίκιο στο ότι μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Μάλλον χρειάζομαι λίγο ακόμα χρόνο (αν και τείνω προς το «ναι»).....
Ο γιατρός μου με διαβεβαίωσε ότι η μέθοδος αυτή θα πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου μέχρι τέλος του χρόνου (αυτή την στιγμή γίνεται η προετοιμασία) στο ιδιωτικό νοσοκομείο Ιασώ, όπου και θα γίνεται ο διαχωρισμός και η κρυοσυντήρηση των βλαστικών κυττάρων (και η "αποθήκευση"). Η διαδικασία (λήψη) γίνεται ούτως ή άλλως από το εκάστοτε νοσοκομείο και τον μαιευτήρα γιατρό της εγκύου.
Να ‘σαι καλά!

* Ειρήνη *
Η Oneiric1 με έβαλε σε έξοδα χθες αλλά χαλάλι της. Το National Geographic έχει ένα εκτεταμένο άρθρο για τα Βλαστοκύτταρα και οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασε.
Περιληπτικά το άρθρο αναφέρει ότι τα πιο χρήσιμα βλαστοκύτταρα προέρχονται από γονιμοποιημένα ωράρια 5 ημερών μια και από αυτά είναι πιθανών να δημιουργήσουν όποιο όργανο θέλεις.
Παρά όλα αυτά οι επιστήμονες δυσκολεύονται μια και τα Βλαστοκύτταρα είναι πολυδυναμικά δηλαδή μετασχηματίζονται σε όργανα μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία όπου οι επιστήμονες προσπαθούν να αποδικωποιήσουν. Αυτήν την στιγμή γίνονται έρευνες βασισμένες σε βλαστοκύτταρα από γονιμοποιημένα ωάρια in vitro όπου οι γονείς τα δώρισαν για έρευνα.
Παρά όλα αυτά βλαστοκύτταρα μπορούν να βρουν και στο ομφάλιο λώρο του νεογέννητου αλλά και σε διάφορα σημεία στο ενήλικο σώμα. Η διαφορά είναι ότι τα βλαστοκύτταρα του ενήλικα είναι πολύ πιο λίγα και πιο περιορισμένα στην χρήση. Όμως, πραγματοποιούνται έρευνες για αναζήτηση βλαστικών κυττάρων στον ενήλικα.
Γενικότερα αν και η ιατρική χρήση είναι περιορισμένη μέχρι σήμερα τα βλαστοκύτταρα έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση:
1) Καρδιοπαθειών
2) Λευχαιμίας και άλλων τύπων καρκίνου
3) Αρθρίτις
4) Διαβήτης Τύπου 1
Φυσικά όταν πραγματοποιηθεί η πλήρη αποδικωποίηση πιστεύεται ότι οι περισσότερες ασθένειες θα μπορούν να γιατρευτούν.
Περισσότερα nationalgeographic.com/magazine/0505
Να ‘σαι καλά φίλε μου και αντεύχομαι ότι, μα ότι, καλύτερο για ‘σένα! ![]()

* Ειρήνη *
Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές σου! Ειλικρινά για τον μπέμπη μου, εύχομαι μόνο αυτό που είπες «να είναι υγιέστατος» και τίποτα άλλο.
Συγνώμη για την ερώτηση, αν θέλεις μου απαντάς εννοείται, πόσο χρονών είναι το αγοράκι σου?
Μ’ αρέσει ο τρόπος που τοποθετείσαι, περιέχει την στοργή της μάνας. Γράφεις «Έχω δει γύρω μου τι σημαίνει να νοσεί ένα παιδί από αρρώστιες για τις οποίες πρέπει να βρεθεί συμβατός ιστός και πίστεψέ με ο πόνος είναι πολύ μεγάλος». Αυτός ειλικρινά είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου! Αυτός και ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα και προσπαθώ να πάρω την καλύτερη απόφαση.
Υ.Γ. Να χαίρεσαι τον γιόκα σου!

* Ειρήνη *
Θα προσπαθησω να μαθω για τις αναδιαρθρωσεις του νοσοκομειου που λες απο μεσα.
Γεια σου
Τι να πω? Σε ευχαριστώ που μπήκες σε τόσο κόπο!!!! Σε υπέρ-ευχαριστώ.
Θα αγοράσω και ‘γω το τεύχος που αναφέρεις ώστε να διαβάσω το άρθρο και σύντομα θα γράψω περισσότερα. ![]()
Φίλη μου nst,
Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται μόνο αφού πραγματοποιηθεί ο τοκετός από τον ομφάλιο λώρο μαμάς-μωρού από τον μαιευτήρα (και κατόπιν στέλνονται στην Αγγλία). Καμία άλλη στιγμή δεν μπορεί να γίνει η λήψη τους. Οπότε εάν όλα πάνε καλά και γεννήσω μέχρι 20 (τελικά) Οκτωβρίου, τα βλαστοκύτταρα θα φύγουν αμέσως για Αγγλία (αφού το συγκεκριμένο νοσοκομείο που αναφέρω δεν θα έχει προλάβει να τελειώσει με την δημιουργία της ειδικής μονάδας).
Ευχαριστώ για τον προσπάθεια και μόνο. Οτιδήποτε μάθεις καλοδεχούμενο!
Να είστε καλά και πάλι σας ευχαριστώ. ![]()

* Ειρήνη *
quote:Τώρα εγώ γιατί δε βλέπω το ποστ της mystic? Είμαι τρελλή ή στραβή?
Φίλη mystic,Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές σου! Ειλικρινά για τον μπέμπη μου, εύχομαι μόνο αυτό που είπες «να είναι υγιέστατος» και τίποτα άλλο.
Ειρήνη δε μου απάντησες αν έλαβες το μήνυμα με τις πληροφορίες για το Σύνδεσμο...

quote:
Τώρα εγώ γιατί δε βλέπω το ποστ της mystic? Είμαι τρελλή ή στραβή?Ειρήνη δε μου απάντησες αν έλαβες το μήνυμα με τις πληροφορίες για το Σύνδεσμο...
Έλα κορίτσι μου.
Είναι στην προηγούμενη σελίδα γι’ αυτό. Απλώς απαντώ σε όλα τα μηνύματα με την σειρά που έχουν γραφτεί.
Έλαβα τις πληροφορίες που μου έστειλες! Χίλια ευχαριστώ (θα σου γράψω σήμερα).
Τα φιλιά μου στην κούκλα σου.

* Ειρήνη *
quote:
Φίλε μου ¶γγελε καλησπέρα.Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι και αν έχεις την ευχέρεια μου απαντάς.
Γράφεις: Εγώ ΔΕΝ κρατησα βλαστοκύταρα απο το πρώτο μου παιδι ούτε σχεδιάζω να κρατήσω απο το δεύτερο. Νομίζω οτι τα 2000 ευρώ μπορούν να επενδυθουν με καλύτερο τρόπο για το μέλλον των παιδιών μου.
Ακριβώς το ίδιο μου είπε και μία φίλη, η οποία όμως μου ξεκαθάρισε ότι ο λόγος ήταν, το ότι δεν θεώρησε σωστό να κρατήσει τα κύτταρα του 2ου μωρού, αφού όταν είχε γεννήσει το πρώτο της παιδάκι δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Θα ήταν δηλαδή σαν να αντιμετώπιζε τα παιδιά της με 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Ισχύει και για ‘σένα ο ίδιος λόγος ή είναι αυτό που αναφέρεις, οτι δηλαδή μπορούν να επενδυθούν καλύτερα? (εννοείται ότι απαντάς εάν θέλεις).
Ευχαριστώ
Ειρήνη,
Ο κύριος λόγος είναι οτι δεν μου αρέσουν οι επενδύσεις ψηλού ρίσκου.
Δεν θελω να δώσω 2000 ευρώ σε μια ελβετική εταιρία για μια μελλοντική
πολύ μικρή πιθανότητα να μου φανούν χρήσιμα τα βλαστοκύταρα.
Μου θυμίζει τον Disney που τον έχουνε ακομα κατεψυγμένο για να τον
αποψύξουνε και να τον γιατρέψουνε απο τον καρκίνο. Ποσα πλήρωσε τότε ?
Απέδωσε η επένδυσή του ?
Λιγο πολύ προσπαθψ να ακολουθώ για τις αποφάσεις μου την παροιμία με το καλάθι και τα κεράσια.
Αγγελος.
quote:
Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές σου! Ειλικρινά για τον μπέμπη μου, εύχομαι μόνο αυτό που είπες «να είναι υγιέστατος» και τίποτα άλλο.Συγνώμη για την ερώτηση, αν θέλεις μου απαντάς εννοείται, πόσο χρονών είναι το αγοράκι σου?
Μ’ αρέσει ο τρόπος που τοποθετείσαι, περιέχει την στοργή της μάνας. Γράφεις «Έχω δει γύρω μου τι σημαίνει να νοσεί ένα παιδί από αρρώστιες για τις οποίες πρέπει να βρεθεί συμβατός ιστός και πίστεψέ με ο πόνος είναι πολύ μεγάλος». Αυτός ειλικρινά είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου! Αυτός και ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα και προσπαθώ να πάρω την καλύτερη απόφαση.
Υ.Γ. Να χαίρεσαι τον γιόκα σου!
Αγαπητή Oneiric,
σε ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για τα καλά σου λόγια.
Ο μικρός είναι 19 μηνών, ζωηρός και ευτυχώς υγειής.
Τι έκανες τελικά, πήρες την απόφαση να προχωρήσεις;
Στο θέμα μου, Θεραπεία-Μεταμόσχευση: πηγή ζωής από την ίδια την ζωή, έχω ευχάριστα νέα για σένα.
Ελπίζω να το έκανες.
Ωραίο μήνα αποφάσισε ο μπέμπης να ξεπορτίσει, ούτε ζέστη ούτε κρύο, ιδανικές θερμοκρασίες και ιδανικό ζώδιο.

Σου ευχομαι καλη συνεχεια και καθε ευτυχια για σας και το μωρακι σας.
http://www2.dw-world.de/greek/wissenkultur/1.156584.1.html
http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?umbcells

The love is like a ball. Ul c
.|.