- Ταρώ και κακοτυχία - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Προσωπικά δεν θα συνέδεα σε μεγάλο βαθμό τα διάφορα αρνητικά γεγονότα που σου συνέβησαν με το γεγονός ότι έριξες την τράπουλα Ταρώ.
Θα μπορούσε να είναι και σύμπτωση το γεγονός ότι σου έτυχε η πρώτη ατυχία με το ρίξιμο της τράπουλας κι υποσυνείδητα να το συνέδεσες με αυτό έτσι ώστε κατά κάποιον τρόπο να προκαλείς εσύ κάποιες κακοτυχίες που ακολούθησαν.
Είναι κι αυτή μια σκέψη! ![]()
Εάν πάντως επιμένεις στην αρχική σου σκέψη, θα μπορούσες να απέχεις από την τράπουλα... ![]()
Ίσως να σε ενδιαφέρει κι ένα σχετικό θέμα για την τράπουλα Ταρώ (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
Εάν μάλιστα χρησιμοποιήσεις και την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα), γράψεις ως λέξη - κλειδί τη λέξη Ταρώ κι επιλέξεις την εμφάνιση αποτελεσμάτων μόνο για τίτλο θέματος, θα βρεις κι άλλα σχετικά θέματα.

In anticipation of my resurrection...
Τελικά λόγο περιπλοκών και ασαφειών σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα που υπάρχουν ή διεκδικούνται από διάφορες εταιρίες όσον αφορά τις τράπουλες (deck) αποφάσισα να μην το κυκλοφορήσω ποτέ (ούτε και πρόκειται μέχρι να βρω ένα πραγματικά καθαρό και νόμιμο deck αλλά και χρόνο να ξανά ασχοληθώ μαζί του).
Τώρα όταν έγραφα το λογισμικό, είχα ακούσει και εγώ από διάφορους ανθρώπους πως η ενασχόληση με τα ΤΑΡΩ φέρνει κακοτυχιά τόσο σε εκείνους που τα λένε όσο και σε εκείνους για τους οποίους ρίχνονται (άραγε για εκείνους που ψάχνουν την ιστορία τους;
), μάλιστα μια φίλη μου που έλεγε τον Κέλτικο Σταυρό (ή κάτι παρόμοιο..) με την χρήση όμως της απλής τράπουλας (η διάταξη των φύλλων ομοίαζε αρκετά στον Κέλτικο Σταυρό) από ένα σημείο και μετά έπαψε περίπου για τους ίδιους λόγους (από όσο μου εξήγησε καθώς δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες) να τα λέει.
Αρκετό καιρό μετά μια ακόμα φίλη μου (φαίνεται το ΤΑΡΩ και οι παραλλαγές του έχουν μεγάλη ρέντα στο γυναικείο φύλο!) δοκίμασε να ασχοληθεί και αυτή ερασιτεχνικά μαζί τους με την κανονική αυτή την φορά τράπουλα. Από ότι μου είπε τα «χαρτιά απαντούσαν» αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αρρώστησε βαριά και ..αποδίδοντας την αρρώστια της στην ενασχόληση μαζί τους, ξεφορτώθηκε (πέταξε) και την τράπουλα και το βιβλίο οδηγιών που ερχότανε μαζί της! Μάλιστα θυμάμαι πως δέχθηκε να κάνει ένα beta test στο λογισμικό μου με χίλια ζόρια -τέτοια τρομάρα είχε πάρει!
Εγώ από την άλλη όσο ασχολήθηκα με την ανάπτυξη της εφαρμογής που περιέγραψα δεν διαπίστωσα τίποτε το υπερφυσικό ούτε συνέβη κάτι στην χαρτορίχτρα μου (δηλαδή τον Υπολογιστή μου)
.
Για να είμαι ειλικρινής πάντως δεν μπήκα στον πειρασμό να τα ρίξω μόνος μου και ενδεχομένως το Υπερφυσικό να αδιαφορεί για τους Υπολογιστές
.
Αυτά.
Edited by - XD on 03/09/2007 12:19:22
Και μια ιστοριούλα που είχα ακούσει παλιά ![]()
Κάποτε μια γυναίκα ήθελε να μάθει να λέει ταρό.Αγόρασε την τράπουλα και άρχισε να εξασκήται.Ένα βράδι κάνοντας ενα ρίξιμο παρατήρησε οτι η θερμοκρασία του δωματίου της είχε πέσει υπερβολίκα και άκουσε απ το σαλόνι της κάτι σαν να σπάει.σηκώθηκε και αν και τρομοκρατημένη
πήγε να κοιτάξει τι ήταν αυτό.Στο ημίφως του σαλονιού της είδε μια φιγούρα ενός ψηλού άντρα να την κοιτάζει.Μέσα στον πανικό της,αντικρύζοντας το θέαμα,ετρεξε πίσω στο δωμάτιο της,κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να λέει οτι προσευχή ήξερε.Η θερμόκρασία μετα απο λίγο επανήλθε.την επόμενη μέρα κατάφερε να βγεί απ το δωμάτιο της είδε το σαλόνι της κατεστραμμένο.οτι γυάλινο είχε,ειχε σπάσει και οι καναπέδες ήταν σκισμενοι.Τα παράθυρα της όμως ηταν κλείστα.Δεν είχε μπεί καποιος κλέφτης.Πέταξε τα χαρτία και δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανα.αργότερα που είπε την ιστορία κάποιος της είπε οτι άθελα της προσέλκυσε κάτι που δεν έπρεπε!
quote:Εγώ από την άλλη όσο ασχολήθηκα με την ανάπτυξη της εφαρμογής που περιέγραψα δεν διαπίστωσα τίποτε το υπερφυσικό ούτε συνέβη κάτι στην χαρτορίχτρα μου (δηλαδή τον Υπολογιστή μου)
.
Για να είμαι ειλικρινής πάντως δεν μπήκα στον πειρασμό να τα ρίξω μόνος μου και ενδεχομένως το Υπερφυσικό να αδιαφορεί για τους Υπολογιστές
.
Αυτά.
Ίσως γιατί η ενασχόληση σου ήταν τεχνολογικού επιπέδου και οχι τόσο μεταφυσικού...υποθέσεις κάνω.την καταλαβαίνω την φίλη σου μιας και είναι λίγο τρομακτικό το όλο θέμα.Για τα της ιστορίας ή είναι αναγραμματισμός ή ειναι συντομογραφία Tarot=τα ρωτώ.Η τράπουλα που παίζουν τυχερά παιχνίδια σήμερα ειναι στην ουσία η μικρή αρκάνα των ταρο που την χώρισαν πιο πολύ για λόγους διασκέδασης.τράπουλα στα ιταλικά σημαινει παγίδα αν θυμάμαι καλά! ![]()
quote:
Ενα απόγευμα όμως και ενώ είχα ρίξει τα χάρτια σε μια φίλη,την ίδια μέρα χώρισα απ την σχέση μου,τσακώθηκα με δύο φίλους μου και κάηκε ο υπολογιστής και μαζί του υπερπολύτιμα έγγραφα της δουλειάς μου που ήταν αδύνατο να ανακτηθούν(δεν είχα προλάβει να κανω Backup)!!!ΦΡΙΚΑΡΑ!!!μπορεί κάποιος να πει τωρα οτι έτυχε...τόσο πολύ όμως;Δεν ήμουν απ αυτούς που πιστεύουν απόλυτα στην τύχη και στην ατυχία,αλλά με τον καιρό πίστεψα και ειδικά μετά απο αυτό!!!
Eπειδή δέν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα του Ταρώ, αλλά ασχολούμαι συνέχεια με το θέμα της τύχης και της ατυχίας καλό θα ήταν να κάνεις μερικές διευκρινήσεις περισσότερο σχετικά με τα Ταρώ.
Η φίλη σου συγκεκριμένα τί έκανε, έριξε τα χαρτιά και έκανε καμιά πρόβλεψη γύρω απο σένα, τί πρόβλεψη ήταν η συγκεκριμένη, στα ατυχήματα που έπαθες την ίδια μέρα έπεσε μέσα?
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί
Eπειδή δέν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα του Ταρώ, αλλά ασχολούμαι συνέχεια με το θέμα της τύχης και της ατυχίας καλό θα ήταν να κάνεις μερικές διευκρινήσεις περισσότερο σχετικά με τα Ταρώ.
Η φίλη σου συγκεκριμένα τί έκανε, έριξε τα χαρτιά και έκανε καμιά πρόβλεψη γύρω απο σένα, τί πρόβλεψη ήταν η συγκεκριμένη, στα ατυχήματα που έπαθες την ίδια μέρα έπεσε μέσα?
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί
[/quote]
Οχι...εγώ της έριξα τα χαρτιά...η ερώτηση ήταν συναισθηματικού περιχομένου.Η αλήθεια ειναι οτι 3 μέρες μετά της βγήκε.Δεν έγινε κάποια πρόβλεψη για τα ατυχήματα.έτσι κι αλλιώς για εκείνη τα έριχνα.οχι για μενα.
quote:quote:Εγώ από την άλλη όσο ασχολήθηκα με την ανάπτυξη της εφαρμογής που περιέγραψα δεν διαπίστωσα τίποτε το υπερφυσικό ούτε συνέβη κάτι στην χαρτορίχτρα μου (δηλαδή τον Υπολογιστή μου)
.
.
Αυτά.
Ίσως γιατί η ενασχόληση σου ήταν τεχνολογικού επιπέδου και οχι τόσο μεταφυσικού...υποθέσεις κάνω.την καταλαβαίνω την φίλη σου μιας και είναι λίγο τρομακτικό το όλο θέμα.Για τα της ιστορίας ή είναι αναγραμματισμός ή ειναι συντομογραφία Tarot=τα ρωτώ.Η τράπουλα που παίζουν τυχερά παιχνίδια σήμερα ειναι στην ουσία η μικρή αρκάνα των ταρο που την χώρισαν πιο πολύ για λόγους διασκέδασης.τράπουλα στα ιταλικά σημαινει παγίδα αν θυμάμαι καλά!
Πράγματι, το μυστικό με τα ΤΑΡΩ δεν είναι τίποτε περισσότερο από το ενδιάμεσο που τα χρησιμοποιεί –και βέβαια η λέξη ενδιάμεσο μπορεί να δρα παραπλανητικά
.
Ασχολούμε χρόνια με την Ταρώ και έχω παρατηρήσει το φαινόμενο που λές.
Η ταρω είναι μια πολύ δυνατή τράπουλα, που έχω πεισθεί ότι δεν πρέπει να την χρησιμοποιεί κανείς για πλάκα.
Αρχικά όταν πειραματιζόμουν με τις μαντικές της ικανότητες εξεπλάγην από το πόσο ακριβής ήταν.
Το διαπίστωσαν βέβαια και γνωστά μου άτομα που μου ζητούσαν μέχρι και τηλεφωνικά προβλέψεις σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Επειδή το πρόβλημά του ο καθένας το βλέπει ως το σημαντικότερο στο σύμπαν είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι δεν είναι μέσον για να ξέρει αν θα σε αφήσει ο γκόμενος-α ή όχι.
Τώρα βέβαια την ιστορία με πνεύματα και δαιμονικά που εμφανίζονται δυσκολεύομαι να την πιστέψω, πιστεύω ότι αν χρησιμοποιείται για διαλογισμό, ή σε πραγματικά σοβαρες περιπτώσεις, κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για γκαντεμιές και άλλα παρόμοια.
Αλλά κάθε ρίξιμο καλύπτει -ανάλογα με πόσα χαρτιά γίνεται- χρονική περίοδο από 2 μήνες έως....
Αν τη ρίχνουμε κάθε μέρα χωρίς να την καθαρίζουμε από την ενέργεια που μαζεύει, είναι φυσικό να μας γκαντεμιάζει.
Φαντάσου δηλαδή αυτούς που πληρώνονται για να ρίχνουν. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
τράπουλα στα ιταλικά σημαινει παγίδα αν θυμάμαι καλά!
Aυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Eίναι αλήθεια ότι η λέξη "τράπουλα" προέρχεται από το ιταλικό "trappola"; Aν ναι, τότε όντως σημαίνει παγίδα (trap). Kάτι ξέρουν οι Iταλοί...
Στις γλώσσες πάντως που έχουν ως ρίζα (ή απλά σχέσεις) με τη λατινική, η τράπουλα λέγεται απλά όπως και στην ελληνική, δηλ. χαρτιά (card, carte, carta).
quote:
Αγαπητή organic να σε καλωσορίσω.
Αγαπητός είμαι αλλα εντάξει,που να το ξέρεις.
quote:
Το διαπίστωσαν βέβαια και γνωστά μου άτομα που μου ζητούσαν μέχρι και τηλεφωνικά προβλέψεις σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Η αλήθεια ειναι οτι οταν κάποιος έχει κολλήσει με ενα θέμα στην ζωή του ψάχνει να βρεί απαντήσεις με καθε τρόπο.Δέν το βρίσκω κακό αυτο αρκεί να μην γίνει έμμονη ιδεα.
quote:
Αν τη ρίχνουμε κάθε μέρα χωρίς να την καθαρίζουμε από την ενέργεια που μαζεύει, είναι φυσικό να μας γκαντεμιάζει.
Είναι αλήθεια οτι πρέπει να λέγονται κάθε 21 μέρες? (κατί τέτοιο μου είχε πεί μια γνωστή)
Edited by - organic on 04/09/2007 00:34:28
quote:
Kάτι ξέρουν οι Iταλοί...
κι όμως ναι!εκτός απ τις καλές πίτσες βέβαια! ![]()
Για το κάθε πόσες μέρες οι απόψεις διήστανται. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να την ρίχνεις συχνά, και πρέπει να την αποφορτίζεις.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
πιστεύω ότι αν χρησιμοποιείται για διαλογισμό, ή σε πραγματικά σοβαρες περιπτώσεις, κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για γκαντεμιές και άλλα παρόμοια.
Προτείνω σε όλους όσους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ιδιαίτερα η χρήση του Ταρό στον διαλογισμό, να διαβάσουν (με μεγάλη προσοχή όμως και χωρίς βιασύνη) το έργο του Α. Crowley "Ταρώ του Θωθ" το οποίο είχε μεταφραστεί παλαιότερα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ιάμβλιχος.
Τα Ταρό που ζωγράφησε η Lady Frieda Harris μετά από καθοδήγηση του Crowley είναι καταπληκτικά, μόνο και μόνο αν τα δει κανείς σαν έργα τέχνης.
Βέβαια μερικά διαφέρουν από τις παραδοσιακές τράπουλες αλλά ο συμβολισμός τους είναι αρκετά πιο βαθύς και πολύπλοκος, νομίζω.
Θαυμάστε τα εδώ...
http://www.tarot.com/tarot/decks/index.php?deckID=5

quote:
Οχι...εγώ της έριξα τα χαρτιά...η ερώτηση ήταν συναισθηματικού περιχομένου.Η αλήθεια ειναι οτι 3 μέρες μετά της βγήκε.Δεν έγινε κάποια πρόβλεψη για τα ατυχήματα.έτσι κι αλλιώς για εκείνη τα έριχνα.οχι για μενα.
Απορώ γιατί δέν ζήτησες να συμβεί το αντίθετο, αφού εσύ είχες το μεγάλο πρόβλημα να ρίξει δηλαδή τα χαρτιά η φίλη σου για σένα.
Όλα ακούγεται κατα πολλές απόψεις οτι είναι θέμα αρνητικής αύρας, που μας οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές επιλογές βουτώντας σε κινδύνους χωρίς οι ίδιοι να το καταλαβαίνουμε.
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί
quote:
Απορώ γιατί δέν ζήτησες να συμβεί το αντίθετο, αφού εσύ είχες το μεγάλο πρόβλημα να ρίξει δηλαδή τα χαρτιά η φίλη σου για σένα.
Όλα ακούγεται κατα πολλές απόψεις οτι είναι θέμα αρνητικής αύρας, που μας οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές επιλογές βουτώντας σε κινδύνους χωρίς οι ίδιοι να το καταλαβαίνουμε.
κάτσε να το πάρω απ την αρχή...το συναισθηματικό πρόβλημα δεν ηταν δικό μου...ήταν της φίλης μου...σε εκείνη έλεγα τα χαρτιά!η κοπέλα δεν ξέρει να τα ρίχνει!το οτι χώρισα εγώ έγινε αργότερα την ίδια μέρα αλλα δεν είχε να κάνει με τις προβλέψεις που της έκανα!έίχε να κάνει μάλλον με την αρνητική ενέργεια των ταρο!όπως και ολα τα άλλα,τσακωμοι,pc κλπ