ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

lousipan36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/05/2007, 11:22:43
Φίλε F.R.C., το Κακό έχει προσεγγιστεί από διάφορες σκοπιές μέσα από πολλά θρησκευτικά/φιλοσοφικά συστήματα.

Πιστεύεις λοιπόν ότι ήταν εντελώς αυθύπαρκτο κι αυτοδημιούργητο?
Αν είναι έτσι είναι ισοδύναμο με το Ον, σωστά?

Μήπως πιάνουμε μεγάλα και δύσκολα θέματα?

In anticipation of my resurrection...

F.R.CΜέλος
07/05/2007, 11:56:01
Το θέμα είναι αρκετά δύσκολο γιατί προσπαθούμε να συλλάβουμε έννοιες δύσκολες για εμάς.

Πιστεύω ότι το Κακό είναι μια πλευρά του Οντος που "έπεσε". Πρέπει να καταλάβουμε πως τίποτε δεν υπάρχει πέρα και έξω από τον Θεό γιατί όλα είναι Αυτός.Με αυτή την αρχή-αξίωμα στο μυαλό μας προκύπτει ότι ο Βεελζεβούλης(για να διασκεδάσουμε και λίγο τις εντυπώσεις) δεν είναι κάποιος άλλος αλλά μέρος του Θεού.Εδώ μερικοί έξυπνοι πατάνε και λένε ότι το Κακό είναι απαραίτητο αφού είναι μια έκφραση της Θεότητας.
Λάθος!
Ο Βεελζεβούλης είναι τόσο ξεχωριστός από τον Θεό όσο κι εμείς. Είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες αλλά την ίδια στιγμή είμαστε όλοι ένα.Έτσι και αυτός.
Το γεγονός ότι αυτό το μέρος του Θεού έπεσε δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνει έτσι.Πρέπει να επανέλθει.Πρόκειται για μια κατάρευση μέρους της Θεότητας που πρέπει πάλι να εξαγνιστεί.
Βέβαια αυτή η θεώρηση προυποθέτει την κατάρευση ενός άλλου πολύ σπουδαίου αξιώματος....ο Θεός δεν είναι αλάθητος!
Κάνει λάθη!Με άλλα λόγια σύμφωνα με τον Χόπκινς(και σε αντιδιαστολή με όσα έλεγε ο Αιστάιν) "Ο Θεός όχι μόνο παίζει ζάρια αλλά δεν ξέρει και που τα ρίχνει!"

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Δημιουργία είναι ένα λάθος.Απλά κάτι έγινε πριν από αυτή,κάτι πήγε στραβά.

F.R.CΜέλος
07/05/2007, 12:13:40
....Και ναι πιάνουμε μεγάλα και δύσκολα θέματα γιατί δεν μας αρέσει να βλέπουμε Ανίτα Πάνια και να τραγουδάμε "Βας Βας Βας,ο Παρασευάς Βας Βας!". Που είναι το κακό;
07/05/2007, 22:03:02
quote:
....Και ναι πιάνουμε μεγάλα και δύσκολα θέματα γιατί δεν μας αρέσει να βλέπουμε Ανίτα Πάνια και να τραγουδάμε "Βας Βας Βας,ο Παρασευάς Βας Βας!". Που είναι το κακό;

Φίλε μου, δεν είπα πουθενά ότι είναι κακό να εξετάσουμε το Κακό!
Μήπως έχεις μια στάση αμυντική την στιγμή που δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο?

quote:
Το γεγονός ότι αυτό το μέρος του Θεού έπεσε δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνει έτσι.Πρέπει να επανέλθει.Πρόκειται για μια κατάρευση μέρους της Θεότητας που πρέπει πάλι να εξαγνιστεί.

Δεν ξέρω αν το ζητούμενο είναι να εξαγνιστεί το Κακό.
Αλήθεια, με ποιόν τρόπο πιστεύεις ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο?

Έχοντας όμως υπόψιν μου διάφορα συστήματα που έχουν ασχοληθεί με την έννοια του Κακού, πιστεύω ότι το ζητούμενο τους δεν είναι να εξαγνιστεί αυτό αλλά να υπερνικηθεί από τις Τάξεις του Καλού, του Φωτός κτλ...

F.R.CΜέλος
08/05/2007, 10:41:54
Ποιός είπε ότι έχω αμυντική στάση;;;
Πλάκα έκανα για να κάνω πιο ανάλαφρη τη συζήτηση!Χιούμορ....

quote:
Δεν ξέρω αν το ζητούμενο είναι να εξαγνιστεί το Κακό.
Αλήθεια, με ποιόν τρόπο πιστεύεις ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο?

Ο τρόπος είναι απλός."Μετασχηματισμός" "Εξέλιξη" "Ανέλιξη"! Καλύτερος Μικρόκοσμος==καλύτερος Μακρόκοσμος.Ο Άνθρωπος που "άνω-θρώσκει" κοιτάζει ψηλά.Πως θα γίνει αυτό;Με καλύτερη συνείδηση, με ανώτερο εαυτό, με καλλιέργεια, με ματασχηματισμό της κοινωνίας, με μάθηση.(καλά,καλά ξέρω....ούτε στον αιώνα τον άπαντα όλα αυτά...)

quote:
Έχοντας όμως υπόψιν μου διάφορα συστήματα που έχουν ασχοληθεί με την έννοια του Κακού, πιστεύω ότι το ζητούμενο τους δεν είναι να εξαγνιστεί αυτό αλλά να υπερνικηθεί από τις Τάξεις του Καλού, του Φωτός κτλ...

Ναι γιατί κρύβουν το Δόγμα πίσω από το Πέπλο.Το ξαναλέω αν και γνωρίζω ότι θα μείνει προς το παρόν δυσνόητο....ο Αριθμός είναι ακόμα ατελής.Πρέπει από 9 να γίνει 10 για να τελειοποιηθεί και να ξαναγυρίσουν όλα στο 1, στην Πηγή των πάντων.
Η ουσία αυτού που λέω πιο πάνω είναι απλή: το Ον με λίγα λόγια δεν είναι ολοκληρωμένο ακόμα.Είναι ελλειπές γιατί μέρος του κατέρευσε.
Σκέψου απλά.Αν όλα μα όλα είναι Αυτός τότε πως είναι δυνατόν το ζητούμενο να είναι να υπερνικηθεί το Κακό,δηλαδή ένα μέρος του; Αν υπερνικηθεί με τον τρόπο που νομίζεις τότε ένα μέρος του Θεού χάνεται. Το ζητούμενο είναι να υπερνικηθεί το Κακό με το να μετασχηματιστεί και να ξαναγυρίσει πάλι ατην Πηγή του.Μόνο και μόνο τότε η Θεότητα θα είναι ολοκληρωμένη.

09/05/2007, 10:28:32
Φίλε F.R.C, μάλλον δεν αντιλήφθηκα εγώ την αίσθηση του χιούμορ εχθές, σκεπτόμενος την πιθανότητα ότι ενοχλήθηκες με κάποια από τα λεγόμενα μου.

quote:
Ο τρόπος είναι απλός."Μετασχηματισμός" "Εξέλιξη" "Ανέλιξη"! Καλύτερος Μικρόκοσμος==καλύτερος Μακρόκοσμος.Ο Άνθρωπος που "άνω-θρώσκει" κοιτάζει ψηλά.Πως θα γίνει αυτό;Με καλύτερη συνείδηση, με ανώτερο εαυτό, με καλλιέργεια, με ματασχηματισμό της κοινωνίας, με μάθηση.(καλά,καλά ξέρω....ούτε στον αιώνα τον άπαντα όλα αυτά...)

Σχετικά μ' αυτό, πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να εξελιχθεί μια κοινωνία και στην συνέχεια η ανθρωπότητα.
Όσο περισσότερο λοιπόν προσπαθεί ο κάθε άνθρωπος να αποβάλλει ή να μετριάσει σε σημαντικό βαθμό τις αρνητικές του ιδιότητες, θα μπορέσει να έλξει κι άλλους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση.
Όταν το κάνει αυτό θα μπορέσει να βρει τον τρόπο να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να κάνουν το ίδιο.
Αν αυτή η προσπάθεια λοιπόν προέλθει από τον καθένα μας, σίγουρα οι αλλαγές στην ανθρωπότητα μετά από καιρό θα είναι τεράστιες.

Το απόλυτο Κακό όμως δεν υπάρχει ούτε στον άνθρωπο ούτε στην Ανθρωπότητα.
Υπάρχει σπόρος του Κακού όπως υπάρχει και σπόρος του Καλού.
Δεν ξέρω λοιπόν αν έτσι θα εξαγνιστεί το Κακό καθεαυτό ή αν απλά θα μειωθούν οι επιδράσεις του στον Άνθρωπο.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ!

F.R.CΜέλος
09/05/2007, 11:44:14
Dying_Incubus συμφωνώ με όσα λες.Δυστυχώς σήμερα έχω πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνω να γράψω τίποτε άλλο.Θα ξαναμπώ το βράδυ.
lousipanΜέλος
10/05/2007, 12:14:44
Καλημερα σε ολους.Ελλειπα σε αδεια και ετσι δεν μπορεσα να μπω.Φιλε F.R.C ειπες οτι ανηκεις στην αδερφοτητα των Ροδοσταυρων.Επιτελους γνωριζω καποιον εστω και μεσω ιντερνετ.Μπορεις να πεις καποια πραγματα για την αδερφοτητα και την σχεση της με την υψηλη μαγεια αν υπαρχει φυσικα κατι τετοιο.Ολοι εχουμε ακουσει για την αδερφοτητα αυτη αλλα ποτε κανεις απο καποιον που ειναι μεσα.
F.R.CΜέλος
10/05/2007, 12:52:23
Καλημέρα και σε εσένα φίλε μου!Ελπίζω να ξεκουράστηκες στην άδειά σου.
Το τι είναι είναι ένας Ροδάσταυρος είναι λίγο περίπλοκο να σου εξηγήσω.Η Αδελφότητα κάνει αισθητή την παρουσία της γύρω στα 1614 με την έκδοση του Fama Fraternitatis, όμως η "δράση" της έχει αρχίσει πολύ πιο πριν στα 1300.Η ίδια υποστηρίζει ότι οι καταβολές της είναι πολύ πιο παλιές και ανάγονται στην αρχαία Αίγυπτο αφου η ίδρυσή της έγινε από τον ίδιο τον Ακενατόν.Βέβαια αυτό δεν αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο για αυτό μπορεί να παραμείνει απλά μια παράδοση που, ποιός ξέρει, μπορεί να είνια και αληθηνή.

Ένας Ροδόσταυρος δεν μαθαίνει να ασχολείται με τη Μαγεία αλλά μαθαίνει να αφυπνίζει δυνάμεις και δυνατότητες που φαντάζουν μαγικές στα μάτια αυτών που έχουν άγνοια των βασικών μυστικιστικών νόμων της Φύσης.Το να είσαι για παράδειγμα σε δύο μέρη ταυτόχρονα και να ξέρεις τι γίνεται σε ένα μέρος που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης φαντάζει μαγικό αλλά-πραγματικά-δεν είναι.
Η Αδελφότητα διδάσκει επίσης τρόπους θεραπείας του σώματος που δεν είναι γνωστοί(η θεραπεία είναι κάτι στενά συννηφασμένο με τους Ροδόσταυρους).
Για να μην μπαίνω σε λεπτομέριες, ένας Ροδόσταρος μαθαίνει να βαδίζει το μονοπάτι του μυστικιστή μαθαίνοντας στην ουσία πως να εξυψώσει τον εαυτό του και κατά συνέπεια τους άλλους γύρω του. Η γνώση των νόμων που κυβερνούν την ύλη,το πνεύμα,την ψυχή και το σύμπαν είναι μερικά απο τα θέματα που θίγονται στη Ροδοσταυρική διδασκαλία.

lousipanΜέλος
10/05/2007, 13:22:23
Ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση.Για περισσοτερες λεπτομερειες μπορει να σου στειλω mail.Με τις θεραπειες της Αδερφοτητος σχετιζονται και "διδασκαλιες" του Παρακελσου?Ο Ακενατον ειναι ο Φαραω που εφερε για καποιο διαστημα τον μονοθεισμο στην Αιγυπτο?Πολυ παλια οντως.Απλα απο πολλους ηταν δεδομενο οτι ειναι εξελιξη των Ναιτων αλλα βλεπω οτι ειναι παλιοτεροι.Το βιβλιο το προχωρω και εχω φτασει πλεον στα πιο ενδιαφεροντα.
19/02/2009, 00:09:23
Μερικές φορές η ψυχή ενός πεθαμένου ανθρώπου είναι τόσο δηλητηριασμένη από το κακό που του αρνείται η είσοδος στον παράδεισο. Αναγκάζεται έτσι να περιπλανιέται ανάμεσα στους δύο κόσμους , απεγνωσμένα να βρει ένα σώμα να εγκατασταθεί. Και κάποιες φορές όντως τα καταφέρνει.

The Unborn

Τι λέτε αξίζει…

19/02/2009, 17:59:16
Πιασαρικο το διαφημιστικό του Μου σηκώθηκε η τρίχα
20/02/2009, 08:29:16
quote:
Μερικές φορές η ψυχή ενός πεθαμένου ανθρώπου είναι τόσο δηλητηριασμένη από το κακό που του αρνείται η είσοδος στον παράδεισο.

Χάθηκε η Κόλαση;
Τόσες ελεύθερες θέσεις έχει, μέχρι και σουίτες!

Καλή ταινία πρέπει να είναι - αν και μου θυμίζει λίγο παλιότερες ταινίες - οπότε οψώμεθα.

20/02/2009, 21:25:58
Δυστυχώς μόνο σουίτες έχει…
Και αυτές είναι κρατημένες από μεγάλα κεφάλια…

22/02/2009, 09:56:47
Πάντως την ταινία την έχω ακούσει αυτές τις μέρες από 3 διαφορετικά άτομα αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό τελικά.
Έχω δει αρκετές ταινίες για τις οποίες είχε γίνει ντόρος κι ενώ κάποιες φορές αυτό που είδα άξιζε όλη αυτή τη "βαβούρα", άλλες φορές η ταινία αποδείχθηκε τσαρούχι...

17/10/2009, 06:17:28
Το είδα χθες.

Εχει ένα ενδιαφέρον οπωσδήποτε, ωστόσο δεν την κατατάσσω και στα καλύτερα τρόμου της χρονιάς. Η βασική υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα, έχει μια σχετική πρωτοτυπία ενώ υπάρχουν σκηνές πραγματικά τρομακτικές που σου κόβουν την ανάσα, αν και όχι ιδαίτερα πολλές σε αριθμό.
Η ταινία όμως έχει δύο βασικά μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι οι μέτριες ερμηνείες των πρωταγωνιστών και το δεύτερο η σταδιακή μείωση του ενδιαφέροντος όσο περνάει η ώρα. Δυστυχώς ενώ αυτό που αναμένουμε από μια ταινία τρόμου είναι η κορύφωση της αγωνίας, στο Unborn όσο κυλούν τα λεπτά η αγωνία μένει στάσιμη ή ακόμα χειρότερα, σου δημιουργείται μια τάση αδιαφορίας και ελαφριάς βαρεμάρας. Η πλοκή εξελίσσεται κάπως απλοϊκά και πρόχειρα, λες και ο σεναριογράφος από ένα σημείο και μετά βαρέθηκε ή έχασε την έμπνευσή του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Unborn να χάνει σε συνοχή και ευρηματικότητα, ενώ οι αρχικές προϋποθέσεις ήταν αρκετά καλές...

Διέκρινα επιρροές από τα "The Omen" και "The Exorcist". Γενικά δεν εντυπωσιάστηκα, ούτε και απογοητεύτικα πλήρως. Είναι μια ταινία που κινείται σε μέτρια επίπεδα και επαφίεται στην ιδιαίτερη κρίση του καθενός αν αυτή τελικά θα περάσει τη βάση ή θα μείνει μετεξεταστέα

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 17/10/2009 06:21:09