- ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΦΙΑΧΝΕΙ ΝΕΑ ΤΑΡΩ-ΤΡΑΠΟΥΛΑ (NEA AΡXETYΠA) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ CITY PRESS (17/1/2005) ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ"
ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
----------------------------------------------------------------------
ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ.
ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 9.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ "ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ".
ΤΑ ΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.
ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ?
ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΘΕΙ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.
ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ 9 ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΟ 9 ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ 81 ΚΑΡΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ.
Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 81 ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ/ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ "ΜΑΝΤΑΛΑ" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΗ/ΧΡΗΣΤΗ.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 9 ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΔΙΝΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ.
----------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ..
ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΤΑΡΩ-ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ (ΖΩΓΡΑΦΟΣ) ΔΙΔΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΕ ΑΥΤΑ..
ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕ
ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟ...
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΤΟ "9" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΕΑΝ TON ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ "9"
ΠΧ.
9 Χ 3 = 27 (7+2=9)
9 Χ 8 = 72 (7+2=9)
9 Χ 5 = 45 (4+5=9)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ομως δεν ειναι η μονη καλε μου φιλε Αβαταρ:)
πολλοι καλιτεχνες ασχολουνται με το σχεδιασμο καρτων και τα αρχετυπα συνθηως επαναλαμβανονται σε διαφοερτικες παραυτα εκφανσεις //
θυμαμαι ειχα αφησει παλιοτερα μια καρτα στο τοπικ "Λιλιθ" --στο φορουμ της αστρολογιας και αυτη επισης ανηκε σε μια ζωγραφο //εκεινη ομως δεν χριζει γνωστοποιησης μεσω καποιου εντυπου αφου εγω την ανακαλυψα μεσα σε απειρες σειρες ταρω συλλεκτικες (στο γνωστο ομωνυμο database των αρκανων:)
Η καλλιτεχνης στην οποια αναφερομαι εχει μαλιστα συγκεντρωσει και αλλους παραξενους ανθρωπους /ταχυδακτυλουργους ζογκλερς/ισορροπιστες/χορευτες/μαγους...
και ζουν σενα κοινοβιο στην δανια..//
και αυτη η ταρω αστην οποια αναφερομαι ειχε καποια στοιχεια/αρχετυπα τα οποια- μεσα απο την συνεχη επαφη μου με εικονες αρκανων- δεν ειχα δει αλλη φορα...
Ενας ακομη αλλος καλλιτεχνης παρουσιαζει μια ισως new age αντιληψη για τ' αρχετυπα και μαλιστα χρησιμοποιωντας αληθινα προσωπα σε ρολους χαρακτηρες των καρτων...μαζι με ..αληθινα φιδια...δινοντας ετσι την εναρμονηση του απογυμνωμενου(ελευθερου πια απο τα δεσμα της υλης)συγχρονου με το αρχεγονο+ τα ενστικτα...που ειναι μαλλον αχρονα...
Πολλες σειρες //ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ...! Οπως και η "πολυφωνια" των ρευματων ..φιλοσοφικων+ θρησκευτικων..//η συγκεκριμενη που αναφερεις... το πρωτο που μου'φερε στο νου ηταν το εννεαγραμμα του τεταρτου δρομου..:)
Αλλαζει ο τροπος μελετης καλε μου φιλε//τ'αρχετυπα ειναι ιδια /βεβαια εχω εντοπισει...ολα τα αρχετυπα 2be...για την "εποχη που ερχεται"...//δημιουργος οντας + ασχολουμενη με τα της ψυχης...ειναι ευκολο για μενα //Σκοπος μου επισης ειναι οταν πια θα εχω αποκτησει την βαθυτατη ως να καταστει αυτο φανερο γνωση...να δημιουργησω την δικη μου//η χαρα του καθε καλλιτεχνη:)//
μεχρι τοτε θα μαι εδω μαζι σας να μελετω τις αγαπημενες μου αρκανες...
που οχι μονο μυστικες δεν μου πλεον...αλλα οσο πιο πολυ μου φανερωονται τοσο περισσοτερο πιστευω πως...
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...
Δεν γνωριζω αν παρακολουθεις την αγαπημενη μου ενασχοληση με τις αρκανες, αλλα ηδη υπαρχουν στο φορουμ των εικονων πολλες σειρες ...
-αναλογα με τις ιδιοσυγκρασιες...αλλα + τις ...τασεις...εδω εσω...-
θα παρατηρησεις λοιπον πως μπορει να διαφοροποιειται η αποδοση απο καθε χερι.../αλλα αυτο που δινει τις οποιες απαντησεις στη μελετη τους ειναι η σχολη που ακολουθει ο καθενας...επειδη αυτη δινει και τη σειρα...που βαδιζει κανεις πανω στην...ατραπο...:)
--θυμασαι τη σιωπη σεκεινο το θεμα ..τοτε στην εναρξη;..."βηματα στην ατραπο...":)---
quote:
ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕ
ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟ...
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ...
το σημαντικο λοιπον...στη δημιουργια νεων αρχετυπων ειναι η προσεγγιση του αντικειμενικου απο τον καλλιτεχνη...αλλιως παραμενει...ενας απλος "πινακας ζωγραφικης.."//που εχει μεν καποια εσωτερικη σημασια ...αλλα δεν οριζει τα αρχετυπα της εποχης.
καλο βραδακι:)

Hail the jewel in the lotus!
Edited by - ΑΤΜΑ on 18/01/2005 00:30:51
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ...
ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΡΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ...
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΚΡΟΝΟΥ).
ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ...
ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ "ΕΣΟ" ΤΟΥ...
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΣΗ (ΤΕΛΕΣΗ-ΤΑΛΙΣΜΑΝ) ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΙΑ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...
ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΟΥ "ΣΕΡΝΕΙ" Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Αν σε κάθε αριθμό από το 1-10,προσθέσουμε τα στοιχεία που τον αποτελούν,(π.χ. 4=1+2+3+4),βλέπουμε με πιόν αριθμό έχει αναλογία.
Έτσι :
1=1
2=1+2=3
3=6
4=1
5=6
6=3
7=1
8=9
9=9
10=1
Είναι ο μοναδικός αριθμός που ο ίδιος και όλα του τα πολλαπλάσια ισούνται με 9.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Gothic ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ 9....
ΘΕΛΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟ "ΜΑΝΤΑΛΑ" ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Με συγχωρείτε που θα είμαι απλός και λακωνικός και δεν θα ενισχύσω την άποψή μου με επιχειρήματα, αλλα αν δεν μιλάμε για απλή τράπουλα και μιλάμε για ΤΑΡΩ...
1) Τα ΤΑΡΩ δεν είναι παιχνίδι
2) Τα ΤΑΡΩ είναι επικύνδινα σε λάθος χέρια...και τυγχάνει να κουβαλάνε και μια κατάρα
3) Με τα ΤΑΡΩ δεν κάνεις μαντείες μέσω των δικών σου δυνάμεων, αλλά επικαλείσαι...αλήθεια ποιόν;
4) Οι καλλιτέχνες απεικονίζουν αισθητικά, εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα...οι μύστες (κάποιοι από αυτούς) ασχολούνται με τα ΤΑΡΩ
5) Φυσικά και ένας καλλιτέχνης μπορεί να συλλάβει και να απεικονίσει αρχέτυπα...τα ΤΑΡΩ είναι μεγάλη κουβέντα
6) Αν παρ' όλα αυτά σκέφτεστε να ασχοληθείτε με τα ΤΑΡΩ (όπως και αυτά μαζί σας), θα πρότεινα τα 'Ταρώ των Βοημών' του Ζεράρ Ανκώς Παπύς'...κι ο Θεός μαζί σας
7) Σύμβολα Μαντάλα;...Αν δεν υπάρχει μέσα ο Πρίγκηπας των Δίσκων εγώ δεν τ'αγοράζω ![]()
Δεν απορίπτω, δεν εναντιώνομαι...απλά προσπαθώ να προστατέψω τους αρχάριους (κι εγώ τέτοιος είμαι, μη νομίζετε)...αν και υπάρχει και κάτι που ονομάζουμε Θεία Πρόνοια.
"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."
ΦΙΛΕ ΜΟΥ prince_of_pentacles ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑΡΩ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ???
ΚΑΝΕΝΑΣ...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΤΑΡΩ (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΑΡΧΕΤΥΠΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ..
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΑ ΤΑΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
2) Τα ΤΑΡΩ είναι επικύνδινα σε λάθος χέρια...και τυγχάνει να κουβαλάνε και μια κατάρα3) Με τα ΤΑΡΩ δεν κάνεις μαντείες μέσω των δικών σου δυνάμεων, αλλά επικαλείσαι...αλήθεια ποιόν;
4) Οι καλλιτέχνες απεικονίζουν αισθητικά, εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα...οι μύστες (κάποιοι από αυτούς) ασχολούνται με τα ΤΑΡΩ
Αγαπητέ prince_of_pentacles,
συγχώρεσέ μου την παρέμβαση, αλλά ας μην αναπαράγουμε αμφιβόλου ποιότητος φήμες.
Καμμία κατάρα δεν υπάρχει και καμμία ιδιαίτερη επίκληση δεν απαιτείται.
Εξάλλου, έχουμε αναλογιστεί πόσες φορές κάνουμε επικλήσεις, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τί κάνουμε;
(ρητορική ερώτηση)
Η φίλη ATMA έγραψε πιο πάνω σχετικά με την προσπάθεια του καλλιτέχνη:
quote:
το σημαντικο λοιπον...στη δημιουργια νεων αρχετυπων ειναι η προσεγγιση του αντικειμενικου απο τον καλλιτεχνη...αλλιως παραμενει...ενας απλος "πινακας ζωγραφικης.."//που εχει μεν καποια εσωτερικη σημασια ...αλλα δεν οριζει τα αρχετυπα της εποχης.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Αγαπητέ Avatargr, στην ερώτησή σου για το ποιός είπε για παιχνίδι: εσύ, σε αυτό το topic, μεταφέροντας τα λόγια του/της αρθρογράφου.
quote:
Αγαπητή Zadok, μπορώ να ισχυριστώ (και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορώ και να αποδείξω) ότι οτιδήποτε έχει γραφτεί μέσα στα forums αποτελεί αμφιβόλου ποιότητος φήμη.
Αδιαμφισβήτητα, μία μεγάλη μερίδα των 'συν-οδοιπόρων' του Esoterica διαθέτει αρκετές γνώσεις και εμπειρία, όπως και ειλικρινείς, αληθινές προθέσεις να βοηθήσουν τους υπολοίπους και να συνεχίσουν την ιδία τους εξέλιξη. Κάτι το οποίο, χωρίς καμία διάθεση κολακείας, το αναγνωρίζω και σε σένα, εφόσον έχοντας διαβάσει αρκετά κείμενα και απόψεις που μας έχεις παραθέσει, δηλώνω τουλάχιστον εντυπωσιασμένος και σχεδόν απόλυτα σύμφωνος μαζί σου.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, θεώρησα ότι μέσα σε αυτό το topic θα ήταν καλό να παραθέσω και μιαν άλλη(ουσιαστική κατ'εμε)άποψη, σεβόμενος απόλυτα αυτές των υπολοίπων, έστω κι αν σε κάποια σημεία διαφωνώ κάθετα.
Η ιστορία της κλοπής των αρχικών πλακιδίων με τα Αιγυπτιακά ΤΑΡΩ (δεν ονομάζονταν έτσι αρχικώς...και δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάποια στιγμή να ανακαλύψω το αρχικό τους όνομα) όπως και η κατάρα που συνοδεύει την εν λόγω ασέβεια και τους μετέπειτα χρήστες τους, αποτελεί γεγονός και όχι μυθοπλασία. Νομίζω πως το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω, είναι να δημιουργήσω ένα νέο topic με θέμα την Ιστορία των ΤΑΡΩ, γιατί όπως και να το κάνουμε, η οδός της Αναζήτησης προϋποθέτει αέναο 'περπάτημα', αλλιώς παύει να είναι Αναζήτηση (αυτό έχω ως υπενθίμηση στην ψηφιακή μου υπογραφή). Μπορεί και να κάνω λάθος, γι αυτό όποιος γνωρίζει περισσότερα, θα το χαρώ πολύ να διαφωτίσει και εμένα και όλους μας.
Όταν έχω έστω την υποψία ότι κάτι μπορεί να είναι επικύνδινο, το αναφέρω άμεσα. Όταν εμπειρικά 'έχω κάψει την γούνα μου' λέω και κάτι παραπάνω. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ψάχνεται και θα έκανε τα πάντα για να ανακαλύψει ανώτερες δυνάμεις, με οποιοδήποτε τίμημα. Καλύτερα να κοντοσταθούμε και να σκεφτούμε διπλά πριν πράξουμε κάτι υγιές, παρά να πέσουμε με τα μούτρα σε κάτι που μπορεί να έχει κόστος και πάνω μας και πάνω στους γύρω μας.
Βεβαίως έχω αναλογιστεί το πόσες φορές κάνουμε επικλήσεις χωρίς να το καταλάβουμε, όπως και το πόσες φορές γινόμαστε 'ενεργειακά βαμπίρ' και ρουφάμε ενέργεια από τους δίπλα μας, χωρίς να κατανοούμε τους ορθούς τρόπους 'παραγωγής Έργου'. Γενικώς, στο σημερινό κόσμο της βλακείας και της κακεντρέχειας, ΄κάνουμε πολλά πράγματα λάθος χωρίς καν να το υποψιαστούμε. Ας αρχίσουμε, όμως, να 'κλείνουμε τρύπες' γιατί έχουμε μάθει να 'συμφιλιωνόμαστε' πολύ εύκολα με το 'κακό' και μπάζουμε από παντού...(σημ. τα περισσότερα βιβλία που αναφέρονται στα ΤΑΡΩ συνοδεύονται από επικλήσεις, με το καλύτερο 'κακό' παράδειγμα το 'Βιβλίο του Θωθ' του Aleister Crowley)...
Αγαπητέ Avatargr: ξαναδιαβάζοντας τα κείμενα που συνοδεύουν το topic, είδα ότι η νύξη και ο συσχετισμός των Καρτών της κ.Τσεκούρα με τα ΤΑΡΩ, ήταν δικός σου και δεν αναφέρεται τίποτε τέτοιο στο απόσπασμα του άρθρου που μας παρέθεσες.
Με συγχωρείς που έδωσα στο θέμα μία τροπή που δε χρειαζόταν να πάρει. Κι εγώ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανήκω στο χώρο της Τέχνης και μάλιστα ένα από τα ποιό πρόσφατα project μου, είναι να δημιουργήσω μερικές ζωγραφιές με θέματα από τις Κάρτες ΤΑΡΩ...ακρυλικά σε χαρτί.
Τα σύμβολα Μαντάλα, επίσης, έχουν το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αξία με τα Αλχημιστικά σύμβολα, ασχέτως αν έχω ασχοληθεί πολύ περισσότερο με τα δεύτερα. Αυτό που προτείνω είναι: ασχοληθείτε με τις Κάρτες της κ.Τσεκούρα, αισθητικά, διαισθητικά, διαλογιστείτε με τα σύμβολα, αλλά πριν μπείτε στο χώρο της μαντείας σκεφτείτε το και ψάξτε το πολύ.
Μετά Τιμής
The Prince of Pentacles
"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."
Edited by - prince_of_pentacles on 18/01/2005 23:42:30
επέτρεψέ μου να ασχοληθώ διεξοδικά με την τόποθέτησή σου, αφού έκανες τον κόπο να είσαι αρκετά αναλυτικός.
quote:
Αγαπητή Zadok, μπορώ να ισχυριστώ (και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορώ και να αποδείξω) ότι οτιδήποτε έχει γραφτεί μέσα στα forums αποτελεί αμφιβόλου ποιότητος φήμη.
Δε θα είχες άδικο να ισχυριστείς κάτι τέτοιο, όμως εγώ δεν έγραψα το αντίθετο.
Μία Διαδικτυακή Αγορά είναι ένας ελεύθερος χώρος ανταλλαγής απόψεων, ο οποίος αποτελεί ενδεικτικό κομμάτι της γνωστής μας κοινωνίας.
Συνεπώς, δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά.
Αν εκφράζεις ένα αδιόρατο παράπονο γιατί σχολίασα το δικό σου αρχικό κείμενο, νομίζω ότι γνωρίζεις ότι ήταν τυχαίο, για χάριν της παρούσας συζήτησης κι ότι τίποτε επί προσωπικού δεν υφίσταται μεταξύ μας.
Αντιθέτως, αφού διαβάζεις τα ήδη υπάρχοντα θέματα, όπως αναφέρεις στη συνέχεια, θα πρέπει να έχεις παρατηρήσει ότι έχω σχεδόν σαν πάγια τακτική μου, να σχολιάζω οτιδήποτε θεωρώ ότι χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις.
Χαίρομαι που βρίσκεις αξιόλογες τις τοποθετήσεις μου και σε βρίσκουν αρκετά σύμφωνο.
Ελπίζω να φανώ αντάξια της κρίσης σου προς το πρόσωπό μου και στο μέλλον, άσχετα αν θα συμφωνούμε ή θα διαφωνούμε και αν θέλεις, επέτρεψέ μου να προσδοκώ τα ανάλογα και από εσένα, ως ένδειξη εκτίμησης και όχι αυστηρότητας.
Επί του θέματος τώρα:
quote:
Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, θεώρησα ότι μέσα σε αυτό το topic θα ήταν καλό να παραθέσω και μιαν άλλη(ουσιαστική κατ'εμε)άποψη, σεβόμενος απόλυτα αυτές των υπολοίπων, έστω κι αν σε κάποια σημεία διαφωνώ κάθετα.
Πολύ ωραία.
Αν θέλεις, θέσε και τα υπόλοιπα σημεία στα οποία έχεις αντίθετη άποψη.
Δεν ξέρεις. Μπορεί να είναι αφορμή για μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση.
Αν μη τι άλλο, γι' αυτό "είμαστε εδώ".
quote:
Η ιστορία της κλοπής των αρχικών πλακιδίων με τα Αιγυπτιακά ΤΑΡΩ (δεν ονομάζονταν έτσι αρχικώς...και δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάποια στιγμή να ανακαλύψω το αρχικό τους όνομα) όπως και η κατάρα που συνοδεύει την εν λόγω ασέβεια και τους μετέπειτα χρήστες τους, αποτελεί γεγονός και όχι μυθοπλασία.
Καλέ μου φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση), προσπαθώ να είμαι τυπική (όσο μπορώ) με τις διατυπώσεις και τον γραπτό λόγο.
Γράφεις τη λέξη "γεγονός". Πώς μπορείς να θεωρείς μία κατάρα γεγονός;
Εννοείς ότι η πληροφορία είναι αληθινή, βασίζεται σε ιστορικά αποδεδειγμένα στοιχεία κι ότι δε μετέδωσες μία φημολογία (που δεν το αμφισβητώ) ή θεωρείς ότι αυτή καθ' αυτή η κατάρα είναι αποδεδειγμένη;
Συγχώρεσέ μου την αμφιβολία, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πώς μπορεί να αποδεικνύεται μία κατάρα!
quote:
Όταν έχω έστω την υποψία ότι κάτι μπορεί να είναι επικύνδινο, το αναφέρω άμεσα. Όταν εμπειρικά 'έχω κάψει την γούνα μου' λέω και κάτι παραπάνω. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ψάχνεται και θα έκανε τα πάντα για να ανακαλύψει ανώτερες δυνάμεις, με οποιοδήποτε τίμημα. Καλύτερα να κοντοσταθούμε και να σκεφτούμε διπλά πριν πράξουμε κάτι υγιές, παρά να πέσουμε με τα μούτρα σε κάτι που μπορεί να έχει κόστος και πάνω μας και πάνω στους γύρω μας.Βεβαίως έχω αναλογιστεί το πόσες φορές κάνουμε επικλήσεις χωρίς να το καταλάβουμε, όπως και το πόσες φορές γινόμαστε 'ενεργειακά βαμπίρ' και ρουφάμε ενέργεια από τους δίπλα μας, χωρίς να κατανοούμε τους ορθούς τρόπους 'παραγωγής Έργου'. Γενικώς, στο σημερινό κόσμο της βλακείας και της κακεντρέχειας, ΄κάνουμε πολλά πράγματα λάθος χωρίς καν να το υποψιαστούμε. Ας αρχίσουμε, όμως, να 'κλείνουμε τρύπες' γιατί έχουμε μάθει να 'συμφιλιωνόμαστε' πολύ εύκολα με το 'κακό' και μπάζουμε από παντού...
Το ερώτημά μου είχα γράψει ότι ήταν ρητορικό. Συνεπώς, δεν απευθυνόταν προσωπικά σε εσένα.
Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ χρήσιμα τα όσα μας παραθέτεις, για περαιτέρω προβληματισμό...
quote:
(σημ. τα περισσότερα βιβλία που αναφέρονται στα ΤΑΡΩ συνοδεύονται από επικλήσεις, με το καλύτερο 'κακό' παράδειγμα το 'Βιβλίο του Θωθ' του Aleister Crowley)...
Στέκομαι λίγο περισσότερο εδώ.
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα βιβλία, τα οποία αναφέρονται σε τρόπους πρόβλεψης.
Τα θεωρώ "ελαφρά" και ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αν αναφέρουν επικλήσεις, θα είναι ανοησίες και τερατουργήματα, τα οποία μπορεί να είναι και "επικίνδυνα" υπό συνθήκες.
Στα άλλα, εκείνα, τα οποία σέβονται περισσότερο τη σημειολογία και ασχολούνται με την αποκρυφιστική πλευρά, δε νομίζω ότι προτείνονται επικλήσεις.
Το βιβλίο του Aleister είναι μία ειδική περίπτωση, όπως και ο ίδιος ο Aleister.
Προσωπικά, σε κάποιο επίπεδο και για δεδομένα στοιχεία δεν τον απορρίπτω. Το αντίθετο θα έλεγα. Αλλά φυσικά, δεν είναι πανάκεια.
Για κάθε πληροφορία γενικά, χρειάζεται να έχουμε αναπτύξει ικανότητα διάκρισης, να 'χουμε επιλέξει την ατραπό στην οποία θα πορευθούμε και να μην παρεκκλίνουμε των στόχων μας.
Να 'σαι καλά!
.
.

Όπως και ο ίδιος είπε,αν καεί η γούνα σου,προσπαθείς να προστατέψεις.
Δεν είναι κινδυνολογία.Απλά προσπαθείς να προστατέψεις.
Όποιος όμως είναι να παίξει με κάποια πράγματα,θα το κάνει έτσι κι αλλιώς.
Εξ άλλου βρισκόμαστε σε ένα χώρο όπου μπορούμε να συζητήσουμε ο,τιδήποτε το εσωτερικό ανοιχτά.
Αν κάποιος χρησιμοποιήσει ή κατανοήσει κάποια πράγματα λάθος,ε,ας πρόσεχε.
Δεν πιστεύω ούτε εγώ σε κατάρες για να μην πούμε ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) οι κατάρες που συνδέονται με αιγυπτιακά ευρήματα έχουν πλέον επιστημονικά εξηγηθεί.

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ prince_of_pentacles ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ..
quote:ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Η ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Zadok ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΡΩ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΝ.
Ο ΛΟΓΟΣ ????
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΠΛΗ...
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΘΕΙ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ)ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 9.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΔΩΣΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Αγαπητή Zadok, πάνω σε αυτά που είπες
quote:
Αν εκφράζεις ένα αδιόρατο παράπονο γιατί σχολίασα το δικό σου αρχικό κείμενο, νομίζω ότι γνωρίζεις ότι ήταν τυχαίο, για χάριν της παρούσας συζήτησης κι ότι τίποτε επί προσωπικού δεν υφίσταται μεταξύ μας.
Σχολίασες κάποια σημεία της απάντησής μου ως 'αναπαραγωγή αμφιβόλου ποιότητος φημών' και εγώ απάντησα ότι οτιδήποτε αναφέρεται μέσα στα forums μπορεί να σχολιαστεί με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σχόλιο που έκανες, αλλά ήταν σα να λες απλά, 'φίλε κάνεις λάθος'...μπορεί και να κάνω...μπορεί και να κάνεις εσύ. Απάντηση στην απάντηση, πολύ απλό, ουδέν πρόβλημα.
Φυσικά και δεν υφίσταται τίποτε επί προσωπικού μεταξύ μας...αν είναι δυνατόν. Απλά είναι αναπόφευκτο όταν συναντιούνται 'ισχυρές προσωπικότητες', 'ισχυροί χαρακτήρες' ή 'στενόμυαλοι ισχυρογνώμονες' (έβαλα το τρίτο γιατί δε θα θελα να με κατατάξω στα δύο πρώτα), να υπάρχουν τριβές που χαρακτηρίζονται από δυναμισμό. Δεν είδα ποτέ μέχρι στιγμής τη 'σύγκρουση' μεταξύ μας, αλλά την 'δυναμική' των απαντήσεων (κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι θετικότατο). Αλλά ακόμη κι αν σε θεωρούσα 'εχθρό', είσαι σίγουρα άξια σεβασμού.
quote:
Αν θέλεις, θέσε και τα υπόλοιπα σημεία στα οποία έχεις αντίθετη άποψη.
Δε νομίζω να έχω αφήσει καμία εκκρεμότητα όσον αφορά τις διαφωνίες μου.
quote:
Καλέ μου φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση)
granted
quote:
Εννοείς ότι η πληροφορία είναι αληθινή, βασίζεται σε ιστορικά αποδεδειγμένα στοιχεία κι ότι δε μετέδωσες μία φημολογία (που δεν το αμφισβητώ) ή θεωρείς ότι αυτή καθ' αυτή η κατάρα είναι αποδεδειγμένη;
Ισχυρίζομαι ότι η πληροφορία είναι αληθινή, το ιστορικό το θεωρώ δευτερεύον μιάς και το θέμα είναι εσωτερικό και την 'κατάρα' τη θεωρώ ισχύουσα. Δεν θα ήθελα να μπλέξουμε σε στείρες συζητήσεις, αλλά ρίξτε μιά ματιά σε αυτό το κείμενο για να καταλάβετε τί εννοώ:
‘...θα μιλήσω για τα σεβαστά θέματα της θρησκευτικής πίστης: Όποιος μιλάει για τέτοια θέματα κινδυνεύει μοιραία να καταξεσχιστεί από τις δύο παρατάξεις, που βρίσκονται σε θανάσιμη σύγκρουση με αφορμή αυτά ακριβώς τα θέματα. Αυτή η σύγκρουση ωφείλεται στην παράξενη υπόθεση ότι τότε μόνο είναι κάτι αληθινό, αν εμφανιστεί σαν φυσικό γεγονός. Γι αυτό μερικοί πιστεύουν ότι η γέννηση του Χριστού από μια παρθένα αποτελεί φυσικό γεγονός, ενώ άλλοι αρνούνται μια τέτοια γέννηση γιατί δεν μπορεί να είναι φυσικό γεγονός. Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει λογική λύση σ’ αυτή τη σύγκρουση και το καλλίτερο που έχει να κάνει κανείς, είναι να μην ανακατεύεται σε τέτοιες στείρες συζητήσεις. Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο παρατάξεις έχουν ταυτόχρονα και δίκιο και άδικο. Εύκολα, όμως, θα μπορούσαν να είχαν συμφωνήσει αν άφηναν στην άκρη τη λέξη <<φυσικό>>. Το <<φυσικό>> δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο της αλήθειας. Υπάρχουν επίσης ψυχικές αλήθειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν, ούτε να αποδειχτούν με κανένα φυσικό τρόπο’. -απόσπασμα από την‘Απάντηση στον Ιώβ’ του Carl Gustav Jung-
Ας αφήσουμε, λοιπόν, το 'ιστορικό' της υπόθεσης και τις 'αποδείξεις' και ας προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε την 'αλήθεια' που μας αφορά όλους μας.
Όπως εξέφρασα στην αρχή της πρώτης μου απάντησης, ήθελα να αποφύγω να παρουσιάσω επιχειρήματα που να ενισχύουν την άποψή μου. Είδα το θέμα, είδα τα κείμενα και ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου, λόγω κάποιας εμπειρίας που είχα, λόγω κάποιων πληροφοριών που έπεσαν στα χέρια μου και λόγω κάποιας ‘ανησυχίας’ που ένιωσα (σε ευχαριστώ φίλε Gothic για την κατανόηση). Δεν είμαι άνθρωπος κρυψίνους και σε καμία περίπτωση δεν μου αρέσει να αφήνω την αίσθηση του μυστηρίου γύρω μου. Αν δε, σιχαίνομαι κάτι, είναι η υπόνοια του 'εγώ ξέρω κάτι, αλλά δεν σας το λέω'.
Από την άλλη α) θα έχετε απόλυτο δίκιο να πείτε 'και καλά ρε φίλε, αφού πετάς μια κουβέντα, τελείωσέ την'.
β)
quote:
Εξ άλλου βρισκόμαστε σε ένα χώρο όπου μπορούμε να συζητήσουμε ο,τιδήποτε το εσωτερικό ανοιχτά.
Διαφωνώ αγαπητέ Gothic, μπορούμε να πραγματευτούμε μία 'πληθώρα εσωτερικών ζητημάτων' ανοιχτά, αλλά τα θέματα προσωπικής φύσεως και προσωπικής ζωής του καθενός, αφορούν τη 'διάθεση' του ιδίου του προσώπου. Το 'όλοι με όλους όλα' δεν ήταν ποτέ το moto μου. Φυσικά και δέχομαι να απορίψετε την άποψή μου λόγω έλλειψης στοιχείων.
Παρ' όλα αυτά, διατίθεμαι να κάνουμε μία πολύ 'ανοιχτή' συζήτηση για τα ΤΑΡΩ και την ιστορία τους, ανοίγοντας συγκεκριμένο topic. Αρκετά ξεφύγαμε από την 'Αρχική Ιδέα' του δημιουργού, Avatargr, και η ευθύνη είναι όλη δική μου, μιας και εγώ έκανα την αρχή.
quote:
Το ερώτημά μου είχα γράψει ότι ήταν ρητορικό. Συνεπώς, δεν απευθυνόταν προσωπικά σε εσένα.
Ούτε η απάντησή μου απευθυνόταν προσωπικά σε κάποιον, αλλά απαντώντας στο ερώτημά σου, μου δόθηκε η ευκαιρία να πω κάποια πράγματα (σχετικά), σε όλους.
Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο του τελευταίου σου post, αγαπητή Zadok. Δεν απορρίπτω εξ'ολοκλήρου το έργο του κυρίου Crowley, αλλά τα σχετικά σημεία από το συγκεκριμένο βιβλίο του.
Αγαπητέ Avatargr:
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ prince_of_pentacles ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ.. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Η ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.
αυτό ακριβώς είπα κι εγώ...γι αυτό και έσπευσα να σου ζητήσω συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος μου.
(Πάω να πάρω το αμάξι από το συνεργείο και επιστρέφω...ιδού Κυρίες και Κύριοι, η 'κατάρα' εξακολουθεί να με κυνηγά
)
Μετά Τιμής και με διάθεση χιούμορ (έτσι, για να μην θολώνει το μυαλό)
ο Prince of Pentacles σας χαιρετά....προς το παρόν
quote:
Δε νομίζω να έχω αφήσει καμία εκκρεμότητα όσον αφορά τις διαφωνίες μου.
Ok.
quote:
Ισχυρίζομαι ότι η πληροφορία είναι αληθινή, το ιστορικό το θεωρώ δευτερεύον μιάς και το θέμα είναι εσωτερικό και την 'κατάρα' τη θεωρώ ισχύουσα.
Αν κατάλαβα καλά, το κείμενο που ακολουθεί αφορά στο ότι το "ιστορικό" κομμάτι είναι δευτερεύον και όχι στην ουσία του ερωτήματος, δηλ. από πού κι ως πού "κατάρα".
Σωστά;
Εν πάσει περιπτώσει και παρ' ότι κάνεις φιλότιμες προσπάθειες να μην καταλάβουμε (
), υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε κάποια προσωπική εμπειρία στην οποία δε θέλεις να επεκταθείς;
Αν είναι αυτό, δεκτόν, αλλά επέτρεψέ μου (χωρίς παρεξήγηση) να έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο ασφαλής μπορεί να είναι μία υποκειμενική κρίση σε τέτοια ζητήματα, ακόμα κι όταν πρόκειται για ένα άτομο αρκετά καταρτισμένο και αισθαντικό, όπως αντιλαμβάνομαι ότι είσαι.
Εξ άλλου, γι' αυτό σε αρκετά στάδια του εσωτερικού μας έργου χρειάζεται να προσέχουμε τους οδοδείκτες...
.
.

quote:
Διαφωνώ αγαπητέ Gothic, μπορούμε να πραγματευτούμε μία 'πληθώρα εσωτερικών ζητημάτων' ανοιχτά, αλλά τα θέματα προσωπικής φύσεως και προσωπικής ζωής του καθενός, αφορούν τη 'διάθεση' του ιδίου του προσώπου.
Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο.
Δεν είπα εγω να μας αποκαλύψεις τα προσωπικά σου.
Μίλησα για την "πληθώρα εσωτερικών ζητημάτων" και για το αν πρέπει να υπάρχει περιορισμός στο τι μπορούμε να συζητήσουμε και τι όχι "για λόγους ασφαλίας".
Για μένα λοιπόν δεν υπάρχει όριο ![]()

quote:
Αν κατάλαβα καλά, το κείμενο που ακολουθεί αφορά στο ότι το "ιστορικό" κομμάτι είναι δευτερεύον και όχι στην ουσία του ερωτήματος, δηλ. από πού κι ως πού "κατάρα".
Το κείμενο αφορά στο ότι 'πώς είναι δυνατόν με ένα κείμενο να αποδείξεις την ύπαρξη αυτού που ονομάζουμε κατάρα';
Τα ιερατεία των αρχαίων πολιτισμών που ανήκαν σ'αυτή την (όπως συνηθίζω να ονομάζω) 'εύφορη ημισέληνο' -από τον Ελλαδικό χώρο, την αρχαία Ιωνία, τη Συρία, το Ισραήλ...μέχρι την Αίγυπτο- συνήθιζαν να 'σφραγίζουν' τις γνώσεις που κατείχαν, με τρόπο τελετουργικό. Κάποιοι στο όνομα της Δικαιοσύνης που τιμωρεί τους παραβάτες του Θείου Νόμου...κάποιοι άλλοι με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους δήθεν 'αμύητους βάρβαρους' μην και πάρουν χαμπάρι ότι τους δουλεύουν...κάποιοι ίσως και για να τρομοκρατήσουν τους ίδιους τους 'μυούμενους' για να μην διαρεύσουν τα 'μυστικά' ή τα 'μυστήρια' των Ναών. Όπως και να χει, και στις τρείς περιπτώσεις οι άνθρωποι είχαν ο καθένας τους λόγους τους.
Αυτές οι 'δικλείδες' που έθεταν οι ιερείς, για λόγους προστασίας, επιβολής τιμωρίας ή επικαλούμενοι τη 'διαμεσολάβηση της Δικαιοσύνης', σε περίπτωση που κάποια πράγματα πέσουν σε λάθος χέρια και οδηγήσουν σε πράξεις ολέθριες, μπορούν να θεωρηθούν ως ένα βαθμό 'κατάρες'. Ακόμη και η αναφώνηση του Ορφικού 'θύρας δ'επίθεσθαι βέβηλοι' μοιάζει με ένα είδος κατάρας σε μένα.
Οι όρκοι, οι 'σφραγίδες' που ορισμένες φορές αγγίζουν τα όρια της 'τελετουργικής μαγείας' και οι 'μυστικές συμφωνίες' συνόδευαν πάντα, από τότε μέχρι σήμερα (και απ'όσο γνωρίζω) κάποιους από τους 'εσωτερικούς κύκλους', αληθινούς ή μη.
Εδώ είναι που προκύπτουν οι πρώτες μεγάλες δυσκολίες, όσον αφορά το θέμα των αρχικών Αιγυπτιακών ΤΑΡΩ και το 'σφράγισμά' τους, ως αντικείμενα που περιείχαν Αιγυπτιακές Ιερατικές Απεικονίσεις και Ιερόγλυφα. Κάποια πράγματα αφορούν αυτό που ονομάζουμε 'Εσωτερική Παράδοση', η οποία έχει φθάσει 'αλλοιωμένη' στα χέρια μας και αν έχεις, αγαπητή Zadok, αμφιβολίες για κάποια θέματα, εγώ να δεις.
Το δε ιστορικό μέρος που αφορά την βίαιη απόσπαση των αρχικών πλακών ή ελασμάτων (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) καθώς και τη 'μετατροπή' τους ανα τους αιώνες, μέχρι να πάρουν τις σημερινές χιλιαδες διαφορετικές μορφές και να 'εξελιχθούν' σε τραπουλόχαρτα, θα τα χαρακτήριζα με τη λέξη Χάος. Αν παραθέσω οποιοδήποτε ιστορικό στοιχείο που έχει πέσει στα χέρια μου, νομίζεις ότι θα βρούμε την άκρη; Ίσως και να χει ενδιαφέρον τελικά, αλλά νομίζω ότι το θέμα θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτό των 'Ναϊτών', ο καθένας θα συνεχίσει να πιστεύει τα δικά του, άσχετα με τις πληροφορίες που θα παρουσιαστούν. Ακόμη και αρχαία κείμενα να είχα στα χέρια μου, ποιός θα μπορούσε να αποδείξει την αντικειμενικότητα ή την υποκειμενικότητά τους;
Όσον αφορά το θέμα της μαντείας, εδώ κι αν χρειάζεται μεγάλη κουβέντα. Κάποτε τα διάφορα είδη μαντείας, όπως οι χρησμοί των Ιερατείων, η Αστρολογία, η Κατοπτρομαντεία, η Πηγομαντεία, η Λιθομαντεία...και...και..και...αφορούσαν τις τάξεις των 'μυημένων', για διάφορους λόγους (ο καθένας έχει την άποψή του επ' αυτού). Σήμερα, αυτά τα είδη της Τέχνης σχεδόν αφορούν την καθημερινότητα του 'μέσου ανθρώπου'.
Όλα τα είδη μαντείας δεν έχουν σκοπό να αποκαλύψουν το μέλλον, αλλά να εστιάσουν τον ανθρώπινο νου στις τάσεις που έχει το άτομο και ο Κόσμος και να τον καθοδηγήσουν, αφήνοντάς του το περιθώριο να δράσει ο ίδιος ανάλογα και να παρέμβει στα ζητήματα που τον αφορούν. Οι τάσεις είναι αντικειμενικές, οι επιλογές υποκειμενικές.
Κάποια είδη μαντείας, όπως η Αστρολογία, είναι εντελώς ακίνδυνες, μιας και εστιάζονται στη μελέτη των δεδομένων. Τα ΤΑΡΩ είναι ένα σύστημα πολύ πιο πολύπλοκο, προϋποθέτει πολύ καλές γνώσεις Αστρολογίας, Καμπαλά και Αποκρυφισμού και οι μέθοδοι που ακολουθεί θυμίζουν ένα πολύ εξελιγμένο τρόπο 'προσευχής'. Δηλαδή, λέω συγκεκριμένα 'λόγια', επικαλούμαι συγκεκριμένες 'δυνάμεις', δεν ζητάω απλά χάρη, αλλά αναλαμβάνω 'έργο' από την αρχή έως το τέλος. Γι αυτό κατά τη δική μου γνώμη χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
quote:
ακόμα κι όταν πρόκειται για ένα άτομο αρκετά καταρτισμένο και αισθαντικό, όπως αντιλαμβάνομαι ότι είσαι
Δε με θεωρώ ούτε αρκετά καταρτισμένο στο χώρο και το αισθαντικό είναι ένα κομμάτι του Εαυτού που ο καθένας μας ενέχει ανάλογα. Αυτό που ήθελα να αποφύγω, είναι το να δώσω την εντύπωση ότι μιλάω πίσω από το status του μυημένου, του μυούμενου ή του μύστη, καθώς και να αποκαλύψω λεπτομέρειες που αφορούν τη συγκεκριμένη εμπειρία που είχα. Οι 'βλακείες' που έχω κάνει στη ζωή μου, πάντα με έφερναν σε δύσκολη θέση και το 'τελειωμανές και πρακτικό ζώδιό μου' σε συνδιασμό με τον 'φαντασιόπληκτο' ωροσκόπο μου, θέλουν να μου υπενθυμίζουν πάντοτε το πόσο εύκολα ξέρω να ανατρέπω τις ισορροπίες εντός μου.![]()
Αν μου έβαζα μία ταμπέλα, θα ήταν σίγουρα αυτή του αναζητητή. Συνεχώς αναζητώ, βρίσκω, πράττω και ξανά αναζητώ...παραθέτω κάποια από τα ευρήματά μου σε κοινή θέα, αλλά ακολουθώ 'αλχημιστικές μεθόδους'. Δεν τα λες ποτέ όλα...όχι για να κρύψεις, ούτε για να σιωπήσεις. Αν παραθέτεις ολοκληρωμένες, ισχυρά εγκαθιδρυμένες απόψεις, μεταδίδεις παγιωμένες πληφορίες που ο περισσότερος κόσμος μεταφράζει σε γνώσεις και αρχίζει να τα μεταδίδει χωρίς να τα ψάξει ο ίδιος.
Έχω σταθερές απόψεις, γιατί είμαι, ο ίδιος, πεπεισμένος για κάποια πράγματα. Δεν έχω να σας υποδείξω κάποια συγκεκριμένη οδό ή ατραπό. Τίποτε δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην προσωπική 'αλήθεια' του καθενός...ακολουθώ τη δική μου, ακολουθείστε τη δική σας και ελπίζω κάποια στιγμή να συναντηθούμε στο ίδιο 'σημείο' και να μπορούμε πλέον να μιλάμε για 'Αλήθεια Αντικειμενική'.
Με Αγάπη
The Prince of Pentacles
quote:
Πολύ ωραία επίσης η ιδέα σου να συζητήσουμε κάπου αλλού αλλά πριν ανοίξεις θέμα,έλεγξε σε παρακαλώ αν ήδη υπάρχει κάποιο σχετικό,ώστε να μην δημιουργούμε πολλά τόπικς με το ίδιο θέμα
Αγαπητέ Gothic, απ'ότι φαίνεται σχεδόν τα είπαμε όλα εδώ ![]()
Το να ζητήσω πάλι συγνώμη από τον Avatargr θα ήταν πλέον γελοίο...μάλλον πρέπει να ρυθμίσουμε λίγο τον τίτλο του συγκεκριμένου topic, μιάς και η πολυλογία μου δε φαίνεται να έχει τη διάθεση να μας αφήσει ήσυχους.