ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- επεξηγηση ονειρου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- επεξηγηση ονειρου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

akis_h65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
AIONΜέλος
03/09/2003, 10:13:03
quote:
Κάποιος που τον ενδιαφέρει η ΟΜΟΡΦΙΑ δημιουργεί μήπως εξαθλιωμένα κλούβια και άστεγο κόσμο? Η Πραγματική ομορφιά δεν κάνει διάκριση στο τι κοιτάζει... κατά συνέπεια και το φτωχό…(poy bohthaei

κάποιες φυλές στην αφρική κρεμάνε κονσέρβες σε χείλια και αυτιά ωστε να κρεμάσουν θεωρώντας όμορφο αυτό το θέαμα.
Η ομορφιά είναι υποκειμενική ένοια. Για κάποιον είναι πανέμορφο το θέαμα των teenager που γλείφονται και χοροπηδάνε στο mtv. Θα σου πεί "που το κακό ?", "μήπως δεν είναι μέσα στον άνθρωπο αυτές οι καταστάσεις ?Αν δεν ήταν θα είχαν εκδηλωθεί ?"Και έχει δίκιο...
Συνεπώς το ζήτημα που θίγει η spirit γίνεται πιο πολύπλοκο...αν συμπεριλάβουμε και την ένοια της επιλογής. Επιλέγεις αν θα δείς κάτι ή όχι.
Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν ο Ανθρωπος πρέπει να περάσει απο αυτές τις καταστάσεις για να κάνει το επόμενο βήμα.Αν ο φοίνικας πρέπει να καεί για να ξαναγεννηθεί ή αν όλα αυτά οδηγούν σε μια ανακύκλωση.
Τείνω προς το πρώτο...και λέω πως στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, την εποχή της διάχυσης τους φωτός , οι ταχύτητες μεταλλαγής ανεβαίνουν ραγδαία,η αδράνεια συνεπώς μεγαλώνει, και ο άνθρωπος περνάει μαζικά πια τα στάδια εξέλιξης.

spiritΜέλος
05/09/2003, 10:44:30

Την καλημερα μου απο το ηλιολουστο Ελσινκι...
καλως ηρθες ΑΙΟΝ.
quote:

Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν ο Ανθρωπος πρέπει να περάσει απο αυτές τις καταστάσεις για να κάνει το επόμενο βήμα.Αν ο φοίνικας πρέπει να καεί για να ξαναγεννηθεί ή αν όλα αυτά οδηγούν σε μια ανακύκλωση.

Ειμαι σιγουρη οτι καποια στιγμη 8α επερ8η κορεσμος και ανακυκλωση οπως αλωστε συνμβαινει παντα στο περασμα των εποχων,το μονο που δεν ξερω ειναι αν θα ρθει δια πυρος,η με πια μορφη;
ΟΜ

dsm

spiritΜέλος
10/09/2003, 23:01:39
Αγαπητη Αμαλια δεν ειχα διαθεση προσβλητικη,αναφερωντας την λεξη εμμονη:που ειναι λεξη συνωνυμος με την σταθεροτητα,διαρκεια,επιμονη,κατα το λεξικο...

Σχετικά με τη λέξη "εμμονή", φίλη spirit,
πιστεύεις ότι η αναγνώριση της ποιότητας των γραφόμενων του Καζαντζάκη από μένα (κι από εσένα όπως είπες), θα μπορούσε να είναι εμμονή; Γιατί αγαπητή μου φίλη; Σκέψου λίγο, πολλές φορές χρησιμοποιούμε λέξεις που "ταράζουν" τη χροιά των γραφόμενών μας. Προσωπικά δεν μου αρέσει να τις χρησιμοποιώ για τους άλλους, ούτε και οι άλλοι για μένα. (άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά ουσιαστικό για την αληθινή και ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ μας, που αποτελεί χρήσιμο σύντροφο στον δρόμο...)

εχω απειρες εμμονες οσο αφορα,κειμενα,συγγραφεις,και σε οτι μου αρεσει τελος παντων...

φιλικα

ΟΜΜΜΟΜΜΜ

dsm

12/09/2003, 22:46:08
Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση φίλη spirit.

αυτή...που τα κατάφερε!

09/11/2003, 23:52:19
ανασα...
10/11/2003, 21:09:00
quote:
Πώς και μου ξέφυγε τούτο εδώ το θέμα που δημιούργησε η ηλιόλουστη λατρευτή μου Spirit;

πνευμα αγαπημενο!
ηταν ενα επικαιρο θεμα(για το καλοκαιρι...)
αλλα +τωρα "δεν παει πισω"!

ποιητη μου...ευχαριστω για την ανασα

aum

Edited by - ΑΤΜΑ on 10/11/2003 21:13:46

spiritΜέλος
11/11/2003, 20:40:46
quote:

Βρε παιδια που το ξεθαψατε αυτο το θεμα;
πολυ ηλιος και ηλιολουστα ηταν ολα τοτε μα τωρα...που ο ηλιος εφυγε ξεψυχαει,τωρα με απασχολουν αλλα,η αληθεια ειναι οτι τελειωσε καπως αποτομα,αδοξα αν και ειχε προοπτικη,καθως ειπαν και οι ειδικοι,λειπει και ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ,και τον ΠΛΑΤΩΝΑ δεν βλεπω τον τελευτεο καιρο...

το μονο μου εχω να προσθεσω ειναι,ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΡΕΤΗ.Ταιριαζει στη ανθρωπινη φυση η ηθικη αρετη;
οχι στα στενα πλαισεια που εχει επιβαλλει ο χριστιαννισμος αλλα με την ευρεια εννοια,κατα ποσο θα ηταν χρησιμο,να καλλιεργουμε την ηθικη αρετη και την ηθικη πραξη εφ ορου ζωης;
ομ

dsm

dsm

Edited by - spirit on 11/11/2003 20:41:40

11/11/2003, 22:41:20
λαμπρη να ειναι η καθε σου μερα καλη μου spirit...

η ηθικη...
ωωω
η προσωπικοτητα λοιπον...

πεθανα πριν πολυ καιρο που λεει και η αγαπημενη ατμα...
τι εννοει?
σκοτωσε την προσωπικοτητα της....
την κατασκευασμενη...
αυτη που ολοι νομιζουν οτι ειναι δικια μας
μα τελικα αν παρουμε τις αποστασεις μας θα δουμε
πως ο ηθικος εαυτος ειναι εμποδιο...για καθε πνευματικη εξελιξη...

γι αυτο
καθως θα μπω στο ναο μου...
τα ντυμενα εξω θα τ'αφησω
για να συναντησω τον δημιουργο
που πριν σκεπαζα...
κατω απο το υπνοσεντονο μου...

καλησπερα σας μουσες μου...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

spiritΜέλος
12/11/2003, 00:38:01
quote:

λαμπρη να ειναι η καθε σου μερα καλη μου spirit...

η ηθικη...
ωωω
η προσωπικοτητα λοιπον...

πεθανα πριν πολυ καιρο που λεει και η αγαπημενη ατμα...
τι εννοει?
σκοτωσε την προσωπικοτητα της....
την κατασκευασμενη...
αυτη που ολοι νομιζουν οτι ειναι δικια μας
μα τελικα αν παρουμε τις αποστασεις μας θα δουμε

γι αυτο
καθως θα μπω στο ναο μου...
τα ντυμενα εξω θα τ'αφησω
για να συναντησω τον δημιουργο
που πριν σκεπαζα...
κατω απο το υπνοσεντονο μου...

καλησπερα σας μουσες μου...

επετρεψε μου να διαφωνισω με αυτο που λες,ριζικα ryche..
το ΗΘΟΣ φτιαχνει δυνατη συνειδηση και ειναι ο πιο γρηγορος τροπος για να ανελικτη καποιος πνευματικα,απο καποιον αλλον που ειναι εγκλωβισμενος σε ρυπαρες και ανηθικες ΣΚΕΨΕΙΣ.
Ο ηθικος εαυτος και επαναλαμβανω οχι( η φτηνη διδασκαλια της χριστιαννικης εκκλησιας,)περι ηθους,αλλα κατι πιο βαθυ,που εχει σχεση με τον προσωπικο αγωνα του καθε ατομου, να φτασει εκει που εχει ορισει συνφωνα με της δικες του αξιες.

dsm

16/11/2003, 21:47:27
quote:
Ο ηθικος εαυτος και επαναλαμβανω οχι( η φτηνη διδασκαλια της χριστιαννικης εκκλησιας,)περι ηθους,αλλα κατι πιο βαθυ,που εχει σχεση με τον προσωπικο αγωνα του καθε ατομου, να φτασει εκει που εχει ορισει συνφωνα με της δικες του αξιες.

ναι καλη μου συμφωνω...
μα ο ηθικος εαυτος πρεπει να ειναι δημιουργημα συνειδητης επιλογης και οχι χρόνιας πλησης εγκεφαλου...χρειαζεται παρατηρηση να δουμε τι <<εφαρμοζει>> μεσα μας...

καλησπερα...

spiritΜέλος
17/11/2003, 13:01:17
'May the earth be peaceful, may the ethers be peaceful,
may the heaven be peaceful, may the waters be peaceful,
may the herbs be peaceful, may the trees be peaceful.
May all the Gods bring peace.
May there be peace by this invocation of peace.
With this invocations of peace which calms everything
I make everything peaceful that here is terrible, everything,
which here is cruel, everything which here is sinful.
Let it become prosperous, let everything became to be a salvation to us'.

Atharva Veda: X.191.4

dsm

20/02/2005, 13:45:41
Ένα θέμα με σοβαρές τοποθετήσεις και πάντα επίκαιρο.

Ζήσε τη στιγμή!

22/02/2005, 01:00:51
quote:
ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ...
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΥΓΜΗ...
ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ TRENDY
ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΒΛΑΚΕΙΑ
ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΡΩ
κι αν μου επιτρέπεις ryche συμπληρώνω:

ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ
ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΥΝΕΣΗ
ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΧΑΡΑ

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
22/02/2005, 01:49:53
--να συμπληρωσω κι εγω λοιπον...
παρουσις της αυτης νεκραναστασης..--

+ τους "δηθεν"..."ουσιωδεις" + "περιεκτικους".

καληνυχτα εσωτερικα..
--επειδη αν δεν νυχτωσει...δεν θα φανει + το φωςςςςς....--

Αtma Lov_it

lorenzoΜέλος
22/02/2005, 08:20:14

Σκαρφαλωμένο
στου ονείρου το μπαλκόνι
α! τ' αστεράκι..

Λίγο ν' ανθίσει
το λυπημένο κύμα
φύσα αεράκι

{ Συγγραφείς στο χρόνο, <Ημερολόγιο 1999 }

Να 'σαι καλά φίλε Στέφανε. Όντως επίκαιρο!

CarmelΜέλος
10/01/2016, 20:00:37
quote:

Στην αρχή Carmel πίστεψα πως θα μπορούσα να κάνω έναν σοβαρό διάλογο μαζί σου, αλλά δυστυχώς δεν διαφέρεις από τους υπόλοιπους που πέρασαν κατά καιρούς από εδώ. Σε κάποια από τις αναρτήσεις σου με κατηγόρησες ότι μισώ τους χριστιανούς. Λάθος Carmel. Αυτοί που μισώ είναι οι φαρισαΐζοντες χριστιανοί του τύπου σου, που κλείνουν σκόπιμα τα μάτια στα γεγονότα, και παραχαράζουν την ιστορία, φτύνοντας στους τάφους των θυμάτων τους. Αδυνατώντας να αντικρούσεις με ιστορικά επιχειρήματα αυτά που έγραψα, επέλεξες την φτηνή τακτική της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης του νοήματος των αναρτήσεών μου. Τέτοια κατάπτωση!

Μεγαλύτερη κατρακύλα δεν υπάρχει. Ειλικρινά σε λυπάμαι για την κατάντια σου.

Copy-paste έχεις κάνει την παραπάνω απάντηση και την ποστάρεις όποτε στριμώχνεσαι?

Έφερες το Σωκράτη το Σχολαστικό που μιλάει για φονικά μυστήρια και φαλλούς στους παγανιστικούς ναούς όπου τους έβγαλαν έξω και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.

Και σας ερωτώ τι είναι τα φονικά μυστήρια της πηγής που μας έφερες και εδώ και δυο-τρεις μέρες δεν απαντάς.

Μιλάμε για φονικά μυστήρια που αν είναι αλήθεια θα επέσυραν όχι μόνο κλείσιμο και κατεδάφιση των ναών αλλά και ποινικές διώξεις για τους υπευθύνους.

Και σας ερωτώ:

Είναι αλήθεια αυτά που αναφέρει ο Σχολαστικός?

Εσύ το μόνο που απάντησες ήταν για τους φαλλούς και την παγανιστική αναβίωση που φιλάτε και προσκυνάτε όντας μεθυσμένοι κατ'εντολή άλλων τους φαλλούς στον Τύρναβο.
Τιμή σας και καμάρι σας!

Εμείς απλά γελάμε με τις....γονιμότητες αυτές.

Αλλά για τα φονικά μυστήρια τι είδους σιωπή είναι αυτή?

Τι έπαθε ο λαλίστατος Sesostris?

Τέλος.
Για ποια διαστρέβλωση, μίσος και συκοφαντία μιλάς?
Αν έχεις στοιχεία να μας τα παρουσιάσεις.

Για να μην σου θυμίσω και τις εκκρεμότητές σου περί ιερόδουλων και κτηνοβασιών θεοτήτων.

Υ.Γ Μην ακούς τι σου λέω Sesostris και εγώ αν βρισκόμουν στη δυσχερέτατη θέση σου τις ίδιες αιτιάσεις περί διαστρέβλωσης και συκοφαντίας θα χρησιμοποιούσα...

Edited by - Carmel on 10/01/2016 20:20:20

CarmelΜέλος
10/01/2016, 20:07:01
Καλό και άγιο το ad hominem όταν δεν έχετε τίποτα καλύτερο αλλά για τα φονικά μυστήρια στους παγανιστικούς ναούς θα υπάρξει καμία τοποθέτηση?

Για ιερόδουλες και κτηνοβασίες θεών έστω?

Γιατί όντας άθρησκοι αξιότιμοι φίλοι μου συμπεριφέρεστε ως συνένοχοι της παγανιστικής θρησκείας?

Υ.Γ Ταλιμπανισμός υπάρχει σε κράτη (ή πόλεις αν μιλάμε για την αρχαιότητα) όπου η ασέβεια στην επικρατούσα θρησκεία και τους θεούς της τιμωρείται με θανατική ποινή. Μήπως σας έρχεται καμμία τέτοια πόλη στο μυαλό?

Υ.Γ 2 Γιατί ρε γμτ δεν διαβάζετε πρώτα πριν μιλήσετε για Επιστήμες, Θρησκείες, Φιλοσοφία, Ιστορία, βίους Φιλοσόφων κτλ και μετά κλαίγεστε για όσα προκαλείτε στους εαυτούς σας και παθαίνετε από τα άλλα μέλη εδώ μέσα?

Edited by - Carmel on 10/01/2016 20:23:51

10/01/2016, 20:27:01
Carmel
quote:

Γιατί ρε γμτ δεν διαβάζεε πρώτα πριν μιλήσετε για επιστήμες και θρησκείες και μετά κλαίγεστε για όσα προκαλείτε στους εαυτούς σας και παθαίνετε εδώ μέσα?

Συνεχίζεις την ίδια τακτική. Μπούκαρες στην αρχή, πέταξες δυο-τρεις παπάτζες στο κάθε μέλος, κι από κει και πέρα επαναλαμβάνεις τις ίδιες αρχικές παπάτζες, κάθε φορά που σε στέλνουν αδιάβαστο. Στο τέλος, γράφεις και κάτι σαν το παραπάνω, σε μια προσπάθεια να κλέψεις, τάχα μου, τις όποιες εντυπώσεις.
Υπάρχει πρόβλημα εδώ. Ή που πραγματικά θεωρείς πως κανείς δεν διαβάζει όσα γράφεις και μετέρχεσαι, ή που έχεις αναπτύξει μια κάποιου τύπου ανοσία στο ξεφτίλισμα.

Μάλλον το δεύτερο ισχύει, καθώς είναι πάγια και γνωστή η τακτική των κάθε λογής ταλιμπάν, να απαντούν και να απευθύνονται μόνο σε πιθανά θύματα. Σύμφωνα με αυτή την τακτική δε, όσοι δεν μετέχουν των ταλιμπανικών απόψεων που διδάσκει ο δάσκαλος, ούτε την συζήτηση μπορούν να επηρεάσουν καθ'οιονδήποτε τρόπο.

Κάπως έτσι, τόσο εσύ, όσο και το άλλο σούργελο, επιλέγετε το ακροατήριό σας. Το σούργελο δίνει συμβουλές περί των μελών στα οποία θα πρέπει να απευθύνεσαι, κι εσύ ταμπελοποιείς και τσουβαλιάζεις τους διαφωνούντες.

Πόσο πιο σούργελο?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

CarmelΜέλος
10/01/2016, 20:54:28
Για να θυμηθούμε για ποιο λόγο σταμάτησα να μιλάω με τον εκλεκτό φίλο DSM o οποίος πήρε φόρα και δεν μπορεί να συγκρατηθεί όσον αφορά τον ταλιμπανισμό και τις συκοφαντίες του προς μέλος που τον ξεμπρόστιασε από τις πρώτες κιόλας μέρες της εγγραφής του.

Είχα γράψει:

quote:

Carmel
Στην Επιστήμη δεν μιλάμε ποτέ για επαλήθευση αλλά μόνο για επιβεβαίωση.

Μου απάντησες για το παραπάνω σε πρώτη φάση

quote:
DSM
Άρες μάρες κουκουνάρες. Εκτός και ο Κλήμης έχει άποψη περί της φιλοσοφικής διαφοράς της επαλήθευσης από την επιβεβαίωση. Δεν νομίζω όμως πως αναφερόσουν σε κάποια φιλοσοφική διαφοροποίηση, αλλά μάλλον προσπαθείς με βερμπαλισμούς να ψαρώσεις το ποίμνιο...

Σου ζητάω εξηγήσεις γι'αυτό που έγραψες και κάποιου είδους αιτιολόγηση και στοιχειοθέτηση και μου απαντάς τη δεύτερη φορά

quote:
DSM
Σου το ξαναλέω, και είναι η τελευταία φορά. Κόψε τους τσαρλατανισμούς, τις ντρίπλες και τις σοφιστείες. Δεν μιλάς με ούγκανα εδώ. Εκτός και απευθύνεσαι εμμέσως-άμεσα στον Χρίστο Ελ.

Σου παραθέτω απόσπασμα από το επίσημο προσωπικό site του δηλωμένου άθεου Νίκου Δήμου το εξής

quote:
Έτσι στην επιστήμη δεν μιλάμε για επαλήθευση αλλά για επιβεβαίωση. Η δε επιστημονική πρόοδος δεν συντελείται με αποδείξεις, αλλά με διαψεύσεις. Είναι η αρχή της διαψευσιμότητας (falsifiability) που διατύπωσε o Popper. Γι' αυτόν επιστημονική είναι μόνο μία πρόταση που μπορεί να διαψευσθεί – δηλαδή που περιέχει τα κριτήρια για τον έλεγχό της. Ο στίχος από ένα ποίημα, ή μία θρησκευτική μυστική εμπειρία δεν υπόκεινται σε έλεγχο εγκυρότητας. Λειτουργούν αλλιώς.
http://www.ndimou.gr/el/keimena/omilies_meletes/11-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/

το οποίο με επιβεβαιώνει πλήρως και σε διαψεύδει πλήρως.

Δεν βλέπεις ότι υπάρχει πλέον ένα θέμα για το ποιος έχει δίκιο και ποιος κάνει τσαρλατανισμούς, ντριμπλες, βερμπαλισμούς κτλ σε ένα ακρογωιαίο ζήτημα όπως είναι η λειτουργία της Επιστήμης?

Εγώ λοιπόν έβλεπα δύο επιλογές και σου τις ανέφερα

quote:

Σταματώ εδώ μέχρι

α) είτε να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τις θέσεις σου και τους χαρακτηρισμούς περί τσαρλατανισμού, ντριμπλας, ουγκανων κτλ με στοιχεία και πηγές είτε

β) να παραδεχθείς δημόσια το λάθος σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Αρχής της Διαψευσιμότητας του Popper.

Αν υπάρχει και τρίτη επιλογή θα σε παρακαλούσα να μας την καταθέσεις για να την προσθέσω.

Αν δεν υπάρχει θα πρέπει αναγκαστικά να επιλέξεις τη μια από τις δύο που σε εκφράζει καλύτερα.

Το να γράφεις για την προιστορία του forum, ποιοι ήρθαν, τι σας έκαναν, τι τους κάνατε κτλ δεν νομίζω να αφορά κανέναν ιδίως στην περίπτωση που πραγματευόμαστε το κορυφαίο θέμα του τρόπου λειτουργίας της Επιστήμης.

Έλα καλέ DSM να το ξεκαθαρίσουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ Σεβάσου τα χιλιάδες μηνύματα που έχεις εδώ μέσα και με το νέο ασφαλιστικό μπορεί να μεταφραστούν ακόμα και σε συντάξιμα χρόνια.

CarmelΜέλος
10/01/2016, 21:05:28
Τι σιγή ιχθύος είναι αυτή ρε παιδιά για τα Φονικά Μυστήρια μέσα στους παγανιστικούς ναούς?

Έλεγε αλήθεια ή ψέματα ο Χριστιανός Σωκράτης ο Σχολαστικός που τα έγραφε αυτά?

H τρομερή βιβλιοθήκη σου που πάει από πατέρα σε παιδί καλέ μου Sesostris δεν έχει κάτι επ'αυτού?

Και εσύ βρε Sesostris όταν φέρνεις πηγές και δη Χριστιανικές δεν τις προσέχεις καθόλου?

Σε κάποιες άλλες είχες τουλάχιστον κάποιους ανιστόρητους αστερίσκους γραμμένους με το χέρι σου.

Εδώ τι συνέβη?

Τους ξέχασες κατά λάθος τους αστερίσκους ή συμφωνείς μ'αυτά τα τερατώδη (αν είναι αλήθεια) που γράφει ο Σωκράτης ο Σχολαστικός?

Να σου υπενθυμίσω ότι μου συστήθηκες ως άθεος και άθρησκος άρα δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα αποδοχής!