- επεξηγηση ονειρου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Σου είπε-έγραψε κάποιος από το κλαμπ, ότι συναινεί σε κάποια θρησκεία, παγανιστική, πατρώα και άλλα πράσινα άτια?
Το "κλαμπ" έχει στην ίδια ακριβώς κατηγορία, όλες τις θρησκείες του κόσμου.Στα σκουπίδια.
Τι μας ζαλίζεις τα μέζεα, με αρχαιολατρείες και σεξουαλικές μαλακίες?
Εμείς, εγώ αν προτιμάς, είμαι αρνητής πασών των θρησκειών και απάντων των θεών, αρχαίων και νέων.
Οπότε μη μας ζαλίζεις το υποσύστημα, με ανοησίες.Επικεντρώσου στις υπέροχες διδαχές του δόγματός, επειδή μόνο για δόγματα είσαι ικανός.
Δική σου ανεξάρτητη σκέψη δεν διαθέτεις.
Το πνεύμα σου είναι υπόδουλο.Το δικό μας είναι ελεύθερο.Ελεύθερο να κρίνει και να αποφασίζει.
Και σταμάτα τις αερολογίες με τον Ν.Δήμου.Μπούρδες λέει, με πτυχίο φιλοσοφίας.Αν θέλεις, σου λέω κι εγώ, χωρίς πτυχίο φιλοσοφίας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Συνεχίζεις την ίδια αυτιστική τακτική. Την περιέγραψα τις προάλλες, αλλά δεν λες να καταλάβεις πως σε πήραν χαμπάρι. Πάλι quotes πάνω σε quotes, πάλι η ίδια επανάληψη των δυο-τριών αρχικών φράσεων, με τις οποίες έσκασες μύτη, πάλι οι αναφορές σε τρίτους (βλέπε Δήμου), στους οποίους ουδέποτε αναφέρθηκα, πάλι, πάλι, πάλι...
Επιπλέον, έβαζες και βάζεις ηλίθια διλήμματα, στα αποία αν δεν απαντήσω, τάχα μου, θα έχεις αποδείξει, τάχα μου, το δίκιο σου και το άδικό μου, τάχα μου, κλπ, κλπ.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία, καμμία από τις δικές μου ερωτήσεις δεν απάντησες. Εδώ που τα λέω, δεν με πείραξε αυτό, καθώς σε κανενός τις αιτιάσεις δεν ανταποκρίθηκες, έστω στοιχειωδώς. Αλλά ούτε καν στις δικές σου αιτιάσεις ανταποκρίθηκες(!), καθώς καμμία προσωπική σου θέση δεν παρέθεσες ως τώρα. Μάθαμε τί λένε οι γραφές, ο Δήμου, ο Jastrow, ο Hawking, ο Popper κλπ, αλλά ποτέ δεν μάθαμε τί λέει ο Carmel. Τυχαίο?
Υ.Γ. 1. Μπέσα τώρα, καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν και πότε επιλέγεις να συνομιλείς μαζί μου. Με ενδιαφέρει μόνο να συνεχίσεις τη συμμετοχή σου. Ο Άνθιμος τα έχει βρει με τον Μπουτάρη, ο Χάρρυ Κλυνν τα έχει παρατήσει, ο Λαζόπουλος το γύρισε στην πολιτική, μας λείπουν οι αυθεντικοί διασκεδαστές...
Υ.Γ. 2. Περί του ασφαλιστικού τώρα, να φανταστώ ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με τα παλιά μέλη γενικώς?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:Υ.Γ. 2. Περί του ασφαλιστικού τώρα, να φανταστώ ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με τα παλιά μέλη γενικώς?
Στα παλιά μέλη πέφτει ο άτυπος ρόλος του καλωσορίσματος των νέων μελών και της γνωριμίας τους με τα υπόλοιπα μέλη. Εσείς με το που καταλάβατε ότι είμαι Χριστιανός στο θρήσκευμα πέσατε να με φάτε.
Ενώ ειλικρινά δεν είχα κάποια διάθεση να ασχοληθώ μόνο με θέματα θρησκειολογίας (δείτε και τα αρχικά μου μηνύματα ότι δεν ήταν μόνο προς τον Ιούλιο και μόνο σ'αυτό το νήμα)η στάση σας μ'έκανε ν'αλλάξω θεματολογία.
Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ από το πρώτο μήνυμα μ'εβγαλε φίλο του Ιούλιου που ήρθα να τον σώσω από εσάς, μετά μου έδωσε δυο-τρια άλλο ονόματα που μου έμοιαζαν με nicknames άλλων μελών, εσύ και ο Heretic με χαρακτηρίσατε ως απολογητή κτλ.
Αρκετές φορές μάλιστα μου γράψατε για το "ποίμνιο" που έρχομαι να προστατέψω/ρίξω σταχτη στα μάτια, ενώ (αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι) δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί εδώ μέσα ούτε για να γεμίσουμε ταξί!
Και όλοι μαζί (εσείς του Club κυρίως και σε πρώτη φάση) αρχίσατε ad hominem στις πηγές μου και σε εμένα σε πράγματα που δεν θα πίστευα ότι αγνοείτε. Και όμως!
Ο Sesostris αποδείχθηκε μια κατηγορία μόνος του με την εργολαβία περί θρησκευτικής ιστορίας/διαστρέβλωσης που έχει αναλάβει και δεν θα του έδινα σημασία καθώς αποφεύγω τους εμμονικούς αλλά έκανε το λάθος να μου συστηθεί ως άθεος και άθρησκος οπότε είπα κάτσε να γελάσουμε λίγο και μ'αυτόν.
Δεν με πειράζει όμως, και ίσως να είναι καλύτερα έτσι.
Ελπίζω να σε κάλυψα σ'αυτήν σου την ερώτηση καθώς στις άλλες του τύπου γιατί να μας ενδιαφέρει η θέση του Robert Jastrow αφού είναι απλώς ένας από τους χιλιάδες εργαζόμομενους στη NASA δεν θα είχα τα κουράγια να συγκρατηθώ.
Και είδες θράσος που έχεις και να με εγκαλείς που δε σου απαντώ κιόλας!!!!
Το ξαναγράφω. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι.
Για μια-δυο σελίδες γράφε ξανά ότι θες ελεύθερα και όταν βαρεθώ έρχομαι και σου ξανακόβω το βηχαλάκι, γιατί δε θέλω να μου πάθεις και τίποτα πιο βαρύ χειμωνιάτικα.
@ Sesostris και λοιπούς του Club
Τι σιγή ιχθύος είναι αυτή ρε παιδιά για τα Φονικά Μυστήρια μέσα στους παγανιστικούς ναούς?
Έλεγε αλήθεια ή ψέματα ο Χριστιανός Σωκράτης ο Σχολαστικός που τα έγραφε αυτά?
H τρομερή βιβλιοθήκη σου που πάει από πατέρα σε παιδί καλέ μου Sesostris δεν έχει κάτι επ'αυτού?
Και εσύ βρε Sesostris όταν φέρνεις πηγές και δη Χριστιανικές δεν τις προσέχεις καθόλου?
Σε κάποιες άλλες είχες τουλάχιστον κάποιους ανιστόρητους αστερίσκους γραμμένους με το χέρι σου.
Εδώ τι συνέβη?
Τους ξέχασες κατά λάθος τους αστερίσκους ή συμφωνείς μ'αυτά τα τερατώδη (αν είναι αλήθεια) που γράφει ο Σωκράτης ο Σχολαστικός?
Να σου υπενθυμίσω ότι μου συστήθηκες ως άθεος και άθρησκος άρα δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα αποδοχής αν είναι αλήθεια ή απόρριψης αν είναι ψέμα με το κατάλληλο υβρεολόγιο αφού πρόκειται για Χριστιανό ψεύτη!
quote:
Ελπίζω να σε κάλυψα σ'αυτήν σου την ερώτηση καθώς στις άλλες του τύπου γιατί να μας ενδιαφέρει η θέση του Robert Jastrow αφού είναι απλώς ένας από τους χιλιάδες εργαζόμομενους στη NASA δεν θα είχα τα κουράγια να συγκρατηθώ. 1
Και είδες θράσος που έχεις και να με εγκαλείς που δε σου απαντώ κιόλας!!!! 2Το ξαναγράφω. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι.
Για μια-δυο σελίδες γράφε ξανά ότι θες ελεύθερα και όταν βαρεθώ έρχομαι και σου ξανακόβω το βηχαλάκι, γιατί δε θέλω να μου πάθεις και τίποτα πιο βαρύ χειμωνιάτικα. 3
1 Ασυγκράτητε, μ'αρέσει ο τετράγωνος, αποκαλυπτικός και εμπεριστατωμένος λόγος σου...
2 Θράσος? Σε ενεκάλεσα? Είσαι αστέρας πολύ μεγάλου διαμετρήματος τελικά. Μόνο που αυτού του τύπου η διαλεκτική είναι για τα μπάζα. Γενικά δηλαδή, αυτό το 'τα μα, μα και τα σα μάσατα' βγάζει ακόμα γέλιο, όχι όμως και κάποια αίσθηση φρεσκάδας και ικανότητας.
3 Να βαρεθείς, έ? Τον μύθο με την αλεπού και την ουρά της, τον γνωρίζεις?
Υ.Γ. 1. Άκου "ad hominem"... Όχι δα...
Υ.Γ. 2. Τρελά γούστα λέμε...
Edited by - DSM on 10/01/2016 22:35:05
Η επαναφορά στην κανονική ροή του θέματος μεταφράζεται σε συνέχεια των αυτιστικά επαναλαμβανόμενων ποσταρισμάτων σου?
quote:
Τι σιγή ιχθύος είναι αυτή ρε παιδιά για τα Φονικά Μυστήρια μέσα στους παγανιστικούς ναούς?
Σου απάντησα, ακριβώς σε αυτό που επιδεικτικά ρωτάς συνεχώς.Αυτιστικό είσαι?
Μελετώντας την Βίβλο, ανακάλυψα κάποια καινούργια σωματίδια.Τα ονόμασα παραδοξόνια.
Αυτά τα σωματίδια, φαίνεται να καταργούν όλους τους νόμους της φυσικής.Νευτώνιας και κβαντικής.
Θέλω τα φώτα σου Καρμελίτο.
Θεός ή φυσικοί νόμοι?
Και τα δύο μαζί αποκλείονται.Φώτισέ με...!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Τοποθετήθηκες δηλαδή όσο πιο γρήγορα μπόρεσες στην παρέα που μαζεύει φάπες εδώ μέσα. Ο Sesostris πιθανόν και να διαβάζει κάτι από προσωπικό ενδιαφέρον, για να δώσει μια απάντηση που θα αφορά κάποιον τρίτο αναγνώστη, όχι όμως εσένα. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα που δείχνει την τραγική κατάσταση που βρίσκεσαι:
Πρώτο. Επαναλαμβάνεις τα "φονικά μυστήρια" του Σχολαστικού σαν χαλασμένο πικάπ. Υπονοείς ότι η Υπατία συμμετείχε σε κάποια από αυτά ή είναι υπερβολές του Σχολαστικού, άρα ομοίως θα είναι και αυτά περί δολοφονίας της Υπατίας από τον Πέτρο Αναγνώστη και τους άλλους μαχαιροβγάλτες της Αλεξάνδρειας; Ξεκαθάρισέ το λίγο.
Δεύτερο. Φέρνεις ξανά και ξανά σαν παράδειγμα τον Ν. Δήμου. Ρε παλικάρι μου, έτσι όπως το γράφει ο Δημου είναι λάθος. Πάρτο χαμπάρι και ξεκόλα. Δεν ισχύει αυτό που γράφει. Το καταλαβαίνω ότι δεν σου κόβει και πολύ, ασχέτως το ποιόν του Δήμου, ασχέτως το ότι "η δυστυχία του να είσαι Ελληνας" είπε αρκετές αλήθειες και πούλησε τρελά, δεν εκφράζεται σωστά στο συγκεκριμένο σημείο. Θα σταματήσεις να το χρησιμοποιείς ή μήπως θέλεις να τον φωνάξουμε εδώ να τον ρωτήσεις προσωπικά τι εννοεί;
Τρίτον. Το ότι ο "υλισμός" που κυριάρχησε μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα είναι ξεπερασμένος, δεν αιτιολογεί με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο την ήδη ξεπερασμένη θρησκεία, από δυο αιώνες πριν. Γενικά, πρέπει να κατανοήσεις την διαφορά του ιδεαλισμού από την θρησκεία. Επίσης, η σύγχρονη επιστήμη έχει εμβαθύνει σε μερικά θέματα που αφορούν την υπόσταση της ύλης, της πραγματικότητας, του χώρου και του χρόνου. Αυτό έχει κάποιες ιδεαλιστικές προεκτάσεις, με κανένα τρόπο θρησκευτικές. Όποιος επιμένει με αυτό τον τρόπο ξεπερνάει τα όρια της έννοιας "αμόρφωτος" και αγγίζει άλλα που θεωρούνται υβριστικά. Λίγο να πρόσεχε κάποιος στα μαθήματα του λυκείου θα τα καταλάβαινε αυτά, δεν θίξουμε τίποτα υψηλές και πολύπλοκες αρχές εδώ.
Τέταρτο. Προσπάθησε να μένεις στο θέμα της ενότητας, αφορά τις παρερμηνείες της ορ. χρ. εκκλησίας. Και εσύ, σαν απολογητής, και ο θεματοθέτης, έχετε διαπρέψει σε αυτό το πεδίο. Εσύ παρερμηνεύεις τα πάντα προκειμένου να κάνεις τον συνήγορο, ο θεματοθέτης προσπαθεί να ψαρέψει ακροατήριο σε κάποιο αυτοσχέδιο θεολογικό κήρυγμα, δικής του έμπνευσης. Κυρίως στο πόδι. Παρόλα αυτά είστε οι μόνοι συστηματικά εκτός θέματος. Άσε τους εθνικούς, τις ανθρωποθυσίες και τα όργια σε ναούς του παρελθόντος. Αυτά είναι άλλα θέματα συζήτησης. Έχουν σχεδόν όλα εξαντληθεί εδώ μέσα, άλλα αν έχει κάτι να πεις μπορείς να το γράψεις στο σχετικό θέμα.
Αυτή η ανούσια συζήτηση περί "ακύρων" μόνο αυτοπεποίθηση μεταξύ ομοϊδεατών ή ομοιοπαθών προσφέρει. Στην ουσία εσύ αραδιάζεις τα άκυρα συνέχεια και όλα τα άλλα όλα είναι προβολές πάνω στους άλλους. Να μην το γυρίσουμε σε ψυχανάλυση όμως...
Θα σας πνίξω όλους σε ένα πέλαγος μαλακίας. Όσοι δεν θέλουν να πνιγούν, ας φύγουν. Το βάθος και η έκταση της μαλακίας πάντως, θα αυξάνονται.
Δεν υπάρχει κάτι παραπέρα.
Και το χειρότερο είναι, πως η μαλακία δεν υπόκειται σε καμία εντροπία.
Αντιθέτως....
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σε πλήρη συμφωνία με τον Φιλόσοφο Karl Popper και ο Φυσικός Richard Feynman για το εν λόγω θέμα.
That is, if we investigate further, we find that the statements of science are not of what is true and what is not true, but statements of what is known to different degrees of certaintyRichard Feynman
Αν είναι να μην καταλαβαίνεις κι αυτά που παραθέτεις κατά δική σου επιλογή, το πράγμα χάνει και την πλάκα του.
Έλα, γίνε πιο προσεκτικός και μελετηρός. Με τα αυτογκόλ δεν πανηγυρίζει κανείς.
quote:
Heretic
Ο Sesostris πιθανόν και να διαβάζει κάτι από προσωπικό ενδιαφέρον, για να δώσει μια απάντηση που θα αφορά κάποιον τρίτο αναγνώστη, όχι όμως εσένα.
Φίλε Heretic έπεσες διάνα! Μέσα στις πολλές παπάτζες που έγραψε ο απολογητάκος για να τεκμηριώση την αγάπη τάχα των χριστιανών προς τους Έλληνες φιλοσόφους, ανέφερε και το όνομα του αγίου Ιουστίνου φιλοσόφου και μάρτυρος. Εγώ όμως είχα διαβάσει ότι ο εν λόγω (φιλόσοφος), όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι πατέρες της εκκλησίας, στο έργο του "Λόγος Παραινετικός προς Έλληνας" ούτε λίγο ούτε πολύ, περνούσε τους Έλληνες φιλοσόφους γενεές δεκατέσσερις και υποστήριζε ότι όλα τα όσα έλεγαν τα πήραν από τους Φοίνικες, τους Αιγύπτιους και τον Μωϋσή. Επειδή όμως δεν το είχα διαβάσει, και προκειμένου να σχηματίσω ιδίαν αντίληψη γι' αυτά που έγραφε ο άγιος, γκουκγλάρησα, το πέτυχα εδώ και το αντέγραψα. Όμως το κείμενο είναι πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου και πιάνει μόνο το 1/3 της σελίδας, οπότε αναγκάστηκα να διαμορφώσω το κείμενο ούτως ώστε να μου πάρει λιγότερες σελίδες,, ενώ ταυτόχρονα το διαβάζω.
Όσο για το δεύτερο σκέλος της ανάρτησής σου, που γράφεις ότι απευθύνομαι σε τρίτους αναγνώστες, και σ' αυτό έχεις δίκιο. Γιατί αυτά που γράφω απευθύνονται κυρίως στα νέα παιδιά που μας διαβάζουν, ούτως ώστε να αφυπνιστούν και να μην πέφτουν εύκολα θύματα της μαύρης προπαγάνδας των πάσης φύσεως απολογητών και πνευματικών, και καταντήσουν θύματά τους σαν τον φουκαρά τον Χριστιανό Ορθόδοξο, που έπεσε θύμα τους, και κατέστρεψε την δημιουργικότερη περίοδο της ζωής του περιμένοντας τον Αντίχριστο και την Δευτέρα Παρουσία.
*
quote:
Ιούλιε διαφωνώ!Το ευγενές Club ευτυχώς που υπάρχει και μας χαρίζει απλόχερα και ανιδιοτελώς στιγμές απίστευτου γέλιου καθώς ασχολούνται με θέματα που αγνοούν ακόμα και τα στοιχειώδη των!
Τους πετάς δύο τρία απλά quotes που τους ακυρώνουν και τους γειώνουν και μετά παρακολουθείς αντιδράσεις.
Γράφουν για μέρες μετά αφού όσο και να το φυσάνε δεν κρυώνει και ελπίζουν να έχεις φύγει από το forum για να ηρεμήσουν και αυτοί.
Οκ.
quote:
Τα ιπτάμενα αντικείμενα των θεών δεν μ'ενδιαφέρουν. Οι ιπτάμενες κοτσάνες του Club περί Επιστήμης και θέματα Ιστορίας από την άλλη μ'ενδιαφέρουν πολύ και είναι βούτυρο στο ψωμί μου.Αν θες συνεχίζουμε τη συζήτησή μας περί Αγ. Τριάδας, περί Ανάστασης σωμάτων (εκτός αν πήρες απαντήσεις που σε κάλυψαν) ή για ότι άλλο θες που θεωρείς ότι έχει παρερμηνευθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Edited by - Carmel on 09/01/2016 13:07:51
Δεν εννοούσα για κάτι που έχει σχέση με την σύγχρονη επιστήμη(διαστημόπλοια κτλ), αλλά επίσης για κάτι που υπάρχει και στην Βίβλο εκτός από τις άλλες θρησκείες. Περισσότερα αργότερα.
Σχετικά με την θεματολογία, να το ξεκαθαρίσουμε λίγο για να μην κυριαρχεί η υποκρισία.
Οι νεοπαγανιστές επειδή μισούν τον Χριστιανισμό, δεν δέχονται την κυριολεκτική ερμηνεία των μύθων.
Με δικαιολογία και τις ερμηνείες διάφορων φιλοσόφων, μυθολόγων, θέλουν να βγάλουν την βρώμα πως στις "φυσικές" θρησκείες όλα είναι συμβολικά ενώ στον Χριστιανισμό όλα κυριολεκτικά και αδύνατα.
Πολύ ωραία. Κανένα πρόβλημα, αλλά ένας που αγαπάει τους μύθους και τις θρησκείες θα πρέπει να σεβαστεί και την κυριολεκτική άποψη που μπορεί να έχω εγώ και που είχαν και οι αρχαίοι πριν τον Χριστιανισμό.
Είναι πολύ κακό αυτό που κάνουν οι θεοσοφιστές. Απαγορεύουν την κυριολεκτική ερμηνεία και πάνε να τα παρουσιάσουν όλα ως φυσική κτλ(Ότι τέλος πάντων θεωρούν πως ισχύει σύμφωνα με την φυσική).
Αντί να δέχονται ένα λάτρη των μύθων, προτιμούν να δεχθούν ένα άθεο φυσικό.
Και δεν είναι κακό να είμαστε συνασπισμένοι. Αν πέσεις θα σε σηκώσω, αν πέσω θα με σηκώσεις. Δεν χρειάζεται να γράφουμε ως μονάδες αλλά και ως γκρουπ μια και όλοι οι άλλοι δρουν συνασπισμένοι. Και δεν έχει σημασία ποια είναι η θρησκεία μας(ορθόδοξοι, καθολικοί κτλ)
quote:
Είναι πολύ κακό αυτό που κάνουν οι θεοσοφιστές. Απαγορεύουν την κυριολεκτική ερμηνεία και πάνε να τα παρουσιάσουν όλα ως φυσική κτλ(Ότι τέλος πάντων θεωρούν πως ισχύει σύμφωνα με την φυσική).Αντί να δέχονται ένα λάτρη των μύθων, προτιμούν να δεχθούν ένα άθεο φυσικό.
Αν και δεν έχω υπάρξει θεοσοφιστής αλλά έχω διαβάσει ορισμένα πράγματα για τη θεοσοφία - στο πλαίσιο διαφόρων αναγνώσεών μου - είσαι σίγουρος πως έχεις κατανοήσει τη θεοσοφία από τη στιγμή που αναφέρεις κάτι τέτοιο;

In anticipation of my resurrection...
quote:
Χρίστος Ελ-> Carmel
Και δεν είναι κακό να είμαστε συνασπισμένοι. Αν πέσεις θα σε σηκώσω, αν πέσω θα με σηκώσεις. Δεν χρειάζεται να γράφουμε ως μονάδες αλλά και ως γκρουπ μια και όλοι οι άλλοι δρουν συνασπισμένοι. Και δεν έχει σημασία ποια είναι η θρησκεία μας(ορθόδοξοι, καθολικοί κτλ)
Όλα τα λεφτά, λέμε!
quote:quote:
Είναι πολύ κακό αυτό που κάνουν οι θεοσοφιστές. Απαγορεύουν την κυριολεκτική ερμηνεία και πάνε να τα παρουσιάσουν όλα ως φυσική κτλ(Ότι τέλος πάντων θεωρούν πως ισχύει σύμφωνα με την φυσική).Αντί να δέχονται ένα λάτρη των μύθων, προτιμούν να δεχθούν ένα άθεο φυσικό.
Αν και δεν έχω υπάρξει θεοσοφιστής αλλά έχω διαβάσει ορισμένα πράγματα για τη θεοσοφία - στο πλαίσιο διαφόρων αναγνώσεών μου - είσαι σίγουρος πως έχεις κατανοήσει τη θεοσοφία από τη στιγμή που αναφέρεις κάτι τέτοιο;
In anticipation of my resurrection...
Ναι, το αναφέρουν κατά γράμμα. Λένε πως "προτιμούμε τους άθεους από τους χριστιανούς, στις τάξεις μας".
Το θέμα δεν είναι όμως η ασέβεια προς τους χριστιανούς αλλά ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ.
Τουλάχιστον αυτόν δεν τον σέβονται;;;
Δεν είναι λοιπόν χριστιανικές οι διάφορες πεποιθήσεις που γιουχάρουν κάποιοι νεοπαγανιστές ή άθεοι, αλλά ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ και ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ.
Οι αρχαίοι άνθρωποι(όχι μόνο οι Χριστιανοί) τα πίστευαν όλα αυτά και είχαν ένα διαφορετικό τρόπο κοσμοθέασης από τον σημερινό.
Περίεργο λοιπόν που σε μια κατηγορία μύθος/θρησκεία θα περιοριστούμε στις συμβολικές, στις αλληγορικές και "επιστημονικές" ερμηνείες.
Εννοείται πως και χριστιανοί γιουχάρουν κάποιες απόψεις, αλλά δεν γνωρίζουν πως οι χριστιανοί του παρελθόντος τα πίστευαν αυτά όπως και οι αρχαίοι παγανιστές.
Για να αναβιώσεις κάτι δεν πρέπει να είναι μεταλλαγμένο.
Τώρα για κάποιους αυτό μπορεί να φαίνεται κάποια αναβίωση αρχαίου σκοταδισμού. Αλλά είμαστε στο φως σήμερα και γνωρίζουμε την αλήθεια για τον άνθρωπο και τον κόσμο;
quote:
CarmelΑν είναι να μην καταλαβαίνεις κι αυτά που παραθέτεις κατά δική σου επιλογή, το πράγμα χάνει και την πλάκα του.
Έλα, γίνε πιο προσεκτικός και μελετηρός. Με τα αυτογκόλ δεν πανηγυρίζει κανείς.
Αυτογκόλ είναι να με ψέγεις για τι καταλαβαίνω και τι όχι ενώ σας παραθέτω αμετάφραστα quotes άνευ σχολιασμού!
Αυτό σημαίνει ότι και εσείς όπως και όλοι καταλαβαίνουμε ακριβώς τι λέει και επειδή θεωρείτε ότι ακυρώνει τις δικές σας αστήρικτες απόψεις και wishful thinking περί λειτουργίας της Επιστήμης προσπαθείτε είτε
α) να τις διαστρεβλώσετε κανοντας εσείς πρώτοι σχόλιο χωρίς να έχω κάνει εγώ είτε/και
β) να με συκοφαντήσετε ότι δεν καταλαβαίνω τι λέει ενώ δεν έχω σχολιάσει ουδέν επί του αμετάφραστου quote!
Εμένα μου αρκουν τα αμετάφραστα και τα ασχολίαστα quotes.
Εσείς που θίγεστε από αυτήν την απλή παράθεση καλά κάνετε και διαστρεβλώνετε ή και συκοφαντείτε.
Edited by - Carmel on 13/01/2016 22:40:56
Nothing is certain or proved beyond all doubt.
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι ισχύει για τις προτάσεις του μη-επιστητού που άπτονται της Φιλοσοφίας και της Θεολογίας!
Αφιερωμένο σε όσους ζητούν αποδείξεις και μάλιστα πέραν πάσης αμφιβολίας σε θέματα θρησκευτικής Πίστης όπως ακριβώς υπάρχουν (τάχα μου) και στα επιστημονικά θέματα!!!!!
Edited by - Carmel on 13/01/2016 22:39:20