- ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, μιας και φαίνεται ότι γνωρίζεις καλά, εκ των έσω, το "δόγμα" αυτό.
Αν δεν κάνω λάθος, για τους Γιεχωβάδες, ο Χριστός δεν είναι ίσος με το Θεό Πατέρα, σωστά;
Επίσης, θαρρώ πώς δεν τον θεωρούν καν Θεό.
Γιατί ωστόσο επιμένουν να θέλουν να λέγονται Χριστιανοί και να δημιουργείται σύγχυση, εφόσον για τους υπόλοιπους Χριστιανούς ο Χριστός είναι Θεός, ίσος προς τον Πατέρα;
Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σου επ' αυτού.
Ευχαριστώ.
****Αληθεύει ότι έχουν τυπώσει δικές τους Βίβλους όπου και έχουν αφαιρέσει ή και προσαρμόσει μέρη της Αγίας Γραφής;;;

Edited by - Ψηλός on 09/08/2006 13:01:28
# Απ'ότι ξέρω δεν πιστεύουνε στο σταυρό...παρόλα αυτά γιατί κυκλοφορούσανε έντυπα της Σκοπιάς με έμβλημα το σταυρό (μέχρι την δεκαετία του 40 τουλάχιστον)? Τι εικονίζει το μνημείο που έκανε η ίδια η εταιρεία στον Ρώσσελ ..δίπλα στον τάφο του..(στο ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ).
# Αναφέρεις ότι ο Ρώσσελ αποκάλυψε αλήθειες ....Μετά τον Ρώσσελ οι διάδοχοι τον σεβάστηκαν...?Η εταιρεία...θα λέγαμε ότι συνέχισε στις γραμμές που χάραξε ο Ρώσσελ ?Που στηρίχτηκε ο Ρώσσελ για να βγάλει τις ημερομηνίες 1914 κτλ..? Για έναν μάρτυρα τι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η "ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ"...ή τα έντυπα της εταιρείας (και κυρίως οι Γραφικές μελέτες) ?
#Και κάτι ακόμα...σε ποιό σημείο η Αγία Γραφή αναφέρει ότι η εταιρεία Σκοπιά θα είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γή ?
Συγνώμη για τα κάπως πακεταρισμένα ερωτήματα μου....αλλά ο πληροφοριακός καταιγισμός του ίντερνετ μου τα έχει δημιουργήσει...Η αλήθεια είναι ότι έχω κι άλλες απορίες....αλλά μην το μπουκώσουμε απο τώρα το θέμα.
Edited by - LOGOS on 09/08/2006 14:22:34
Edited by - LOGOS on 09/08/2006 14:24:13
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΣΑ ΛΕΝΕ Η ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΑ?...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ..ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΗ ΜΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ..ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ 8Α ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΗ ΣΑΣ....
Ότι σαν άνθρωποι κάποιοι μάρτυρες μπορεί να είναι διαμάντια....δεν νομίζω ότι κανείς το έθεσε υπο αμφισβήτηση.Διαμάντια όπως και μαύρα πρόβατα...υπάρχουν σε κάθε ομάδα είτε κοινωνική είτε θρησκευτική είτε οτιδήποτε άλλο....Όμως αν θέλεις μπορείς να μας περιγράψεις ποια είναι η στάση των μαρτύρων σε πρώην μάρτυρες που αποκόπηκαν ? Επίσης...ποια η γνώμη των μαρτύρων για τους Χριστιανούς ?
quote:
Γιατί ωστόσο επιμένουν να θέλουν να λέγονται Χριστιανοί και να δημιουργείται σύγχυση, εφόσον για τους υπόλοιπους Χριστιανούς ο Χριστός είναι Θεός, ίσος προς τον Πατέρα;Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σου επ' αυτού.
Ευχαριστώ.
Edited by - Ψηλός on 09/08/2006 13:01:28
Συμφωνώ με τα ερωτήματα σου φίλε Ψηλέ....και σύμφωνα πάντα με αυτά που γράφεις το όνομα των μαρτύρων (κατ αναλογία με των Χριστιανών) οφείλει να είναι Ιεχωβίτες.Απ όσο ξέρω ο Χριστός για τους Ιεχωβίτες άλλοτε ταυτίζεται με τον Αδάμ και άλλοτε με τον αρχάγγελο Μιχαήλ...Ο φίλος Φάτσα...ελπίζω να μας διορθώσει σε ότι κάνουμε λάθος...και να μας λύσει τις απορίες μας....
quote:
Ψηλός
Γιατί ωστόσο επιμένουν να θέλουν να λέγονται Χριστιανοί και να δημιουργείται σύγχυση, εφόσον για τους υπόλοιπους Χριστιανούς ο Χριστός είναι Θεός, ίσος προς τον Πατέρα;
Εφόσον στην Αγία Γραφή δεν καθορίζεται αυτό και αποφασίστηκε το "ομοούσιο" σε οικουμενική σύνοδο και μάλιστα με σχετική πλειοψηφία (κάτι σαν νομοσχέδιο) γιατί θα πρέπει να είναι σωστή η άποψη των ορθοδόξων κι όχι των χιλιαστών;

macedon

macedon
quote:
Μόνο μια απορίαquote:
Ψηλός
Γιατί ωστόσο επιμένουν να θέλουν να λέγονται Χριστιανοί και να δημιουργείται σύγχυση, εφόσον για τους υπόλοιπους Χριστιανούς ο Χριστός είναι Θεός, ίσος προς τον Πατέρα;Εφόσον στην Αγία Γραφή δεν καθορίζεται αυτό και αποφασίστηκε το "ομοούσιο" σε οικουμενική σύνοδο και μάλιστα με σχετική πλειοψηφία (κάτι σαν νομοσχέδιο) γιατί θα πρέπει να είναι σωστή η άποψη των ορθοδόξων κι όχι των χιλιαστών;
macedon
Εσύ, "επί της ουσίας", διαφέρεις σε τίποτα από το παιδί σου;;

Απάντησε επί της ουσίας κι άσε τις ανόητες υπεκφυγές. Μια απλή ερώτηση έκανα, μια απλή απάντηση περιμένω. Αν δεν μπορείς, πες απλά "δεν ξέρω".

macedon
*****Το ποιος υπεκφεύγει και λέει ανοησίες, άσε τους άλλους να το κρίνουν.

quote:
Μόνο μια απορίαquote:
Ψηλός
Γιατί ωστόσο επιμένουν να θέλουν να λέγονται Χριστιανοί και να δημιουργείται σύγχυση, εφόσον για τους υπόλοιπους Χριστιανούς ο Χριστός είναι Θεός, ίσος προς τον Πατέρα;Εφόσον στην Αγία Γραφή δεν καθορίζεται αυτό και αποφασίστηκε το "ομοούσιο" σε οικουμενική σύνοδο και μάλιστα με σχετική πλειοψηφία (κάτι σαν νομοσχέδιο) γιατί θα πρέπει να είναι σωστή η άποψη των ορθοδόξων κι όχι των χιλιαστών;
macedon
Νομίζω ότι και στην Αγία Γραφή αυτό καθορίζεται..για παράδειγμα στον Ιωάννη ι΄30 " Εγώ και ο Πατήρ έν εσμέν"...ή στον Ιωάννη ι΄ 31-39 και Ιωάννη ιδ΄ 8-11 " ...εγώ είμαι εν τω Πατρί και ο Πατήρ είναι εν εμοί".
Άς θυμηθούμε λίγο πως ξεκινάει το κατα Ιωάννην Ευαγγέλιο..."Έν αρχή ήτο ο Λόγος,και ο Λόγος ήτο παρα τω Θεώ και Θεός ήτο ο Λόγος."
Edited by - LOGOS on 09/08/2006 15:57:08
Edited by - LOGOS on 09/08/2006 16:34:15
quote:
Logos
Νομίζω ότι και στην Αγία Γραφή αυτό καθορίζεται..για παράδειγμα στον Ιωάννη ι΄30 " Εγώ και ο Πατήρ έν εσμέν"...ή στον Ιωάννη ι΄ 31-39 και Ιωάννη ιδ΄ 8-11 " ...εγώ είμαι εν τω Πατρί και ο Πατήρ είναι εν εμοί".Άς θυμηθούμε λίγο πως ξεκινάει το κατα Ιωάννην Ευαγγέλιο..."Έν αρχή ήτο ο Λόγος,και ο Λόγος ήτο παρα τω Θεώ και Θεός ήτο ο Λόγος."
Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις φίλε Λόγος.
Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές στην Αγία Γραφή όπου φαίνεται και διδάσκεται καθαρά το ομοούσιο της Αγίας Τριάδας.
Λέει ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος:
Έκδοση Ι. Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, Κάλαμος Αττικής.
Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου: Βίβλος των Ηθικών Λόγος Α΄.
Κεφάλαιο γ': Περί της του Λόγου Σαρκώσεως καί κατά τίνα τρόπον δι’ υμάς εσαρκώθη.
Συμεών ο Νέος Θεολόγος,
.......
...........
Συλλαμβάνουμε λοιπόν αυτόν τον Λόγο όχι σωματικά, όπως τον συνέλαβε η Παρθένος και Θεοτόκος, αλλά πνευματικά μεν πραγματικά όμως. Και έχουμε μέσα στις καρδιές μας αυτόν που τον ίδιο που συνέλαβε και η Αγνή Παρθένος, όπως λέει ο θείος Παύλος: «Ο Θεός που είπε να λάμψει φως μέσα στις καρδιές μας προς φωτισμόν της γνώσεως του Υιού του» (Β’ Κορινθίους 4:6), σαν να λέει: Αυτός όλος γεννήθηκε αληθινά μέσα μας. Και ότι είναι έτσι το φανερώνει με όσα παραθέτει στην συνέχεια: «Έχουμε δε τον θησαυρόν αυτόν μέσα σε πήλινα σκεύη» (Β’ Κορινθίους 4:6), ονομάζοντας θησαυρό το Άγιο Πνεύμα. Και σε άλλο σημείο ονομάζει το Πνεύμα Κύριο: «Γιατί το Πνεύμα» λέει «είναι ο Κύριος» (Β’ Κορινθίους 4:6), ώστε όπου ακούς Υιόν Θεού να εννοείς μαζί και το Πνεύμα και αν πάλι ακούσεις για το Άγιο Πνεύμα να εννοείς μαζί με αυτό και τον Πατέρα, επειδή και γι’ αυτόν λέει: «Πνεύμα ο Θεός» (κατά Ιωάννη 4:24), διδάσκοντάς σε παντού το αχώριστο και ομοούσιο της Αγίας Τριάδος, ότι δηλαδή όπου είναι ο Υιός εκεί είναι και ο Πατήρ, και όπου ο Πατήρ εκεί και το Πνεύμα, και όπου το Άγιο Πνεύμα εκεί όλη η τρισυπόστατη Θεότητα, ο ένας Θεός και Πατήρ μαζί με τον Υιό και το Πνεύμα τους ομοουσίους, «αυτός που είναι ευλογητός στους αιώνες, αμήν» (Ρωμαίους 1:25).

«Δηλαδή, θες να πεις ότι, ο Ιησούς Χριστός, μέσα πάντοτε από την Αγία Γραφή, δεν προκύπτει ότι είναι ο Υιός του Θεού Πατέρα;»
Πάλι τα ίδια ρε Ψηλέ?
Το είπαμε, από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτει ότι η αναφορά της Καινής Διαθήκης «Υιός του Θεού» σημαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που αναφέρεται ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ως προσφώνηση για τους προφήτες της Πεντατεύχου.
Η προσφώνηση ή αυτοπροσδιορισμός αυτός, ανάλογα και με το μπρίο ή την προσωπικότητα του καθενός πιστού (στην περίπτωση της Καινής Διαθήκης είναι το δεύτερο..), μαρτυρά τον ρόλο και την δράση που ΠΙΣΤΕΥΕ ότι είχε ο εκάστοτε αναφερόμενος, όπως και ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης με άλλα λόγια…..
Ο ρόλος αυτός, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δύναται να είναι κάτι διαφορετικό από τα όσα ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ προκύπτουνε από την Παλαιά Διαθήκη, και φυσικά παρασάγγας απέχει από «θεανθρώπους» και άλλα αλλόκοτα και αστήρικτα, προϊόντα τελικά εξελληνισμένων συγγραφέων και άλλων σκοπιμοτήτων και όχι κάποιας «εξ αποκαλύψεως» εντολής…..
Ειδάλλως, ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΟΥ Ψηλέ.
Διάβασα τα δικά σου "τεκμήρια" και μου φτάνουν.
Μπορώ εγώ τώρα να παραθέσω τεκμήρια τόσο ισχυρά όσο και της "Σβάμπιου μελέτης";
Μένω άφωνος ……. τι άλλο να πω;;;
Μεγάλε Σβάμπε!!! ![]()
![]()
![]()

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μας έδινες τις εκδοχές της πλευράς των Μαρτύρων του Ιεχωβά, πάνω σε αυτά που ανέφερα εγώ και ο φίλος LOGOS.
Είναι σημαντικό να ακουστεί και μια άποψη ανθρώπου που έζησε και γνωρίζει περισσότερα απ' ό, τι εμείς.

Δηλαδή θεωρούν ότι ο Υιός είναι κατώτερος ή διαφορετικός από τον Πατέρα;;
Αν κατάλαβα καλά, δεν δέχονται την Αγία Τριάδα, έτσι;
Και πώς σχολιάζουν όλα τα εδάφια που υπάρχουν στην Καινή Διαθήκη, μερικά εκ των οποίων παράθεσε ο φίλος Logos και εγώ, όπου βλέπουμε ότι ο Χριστός το λέει ξεκάθαρα ότι "Εγώ και ο Πατήρ έν εσμέν" και "εγώ είμαι εν τω Πατρί και ο Πατήρ είναι εν εμοί";;;
Αν δεχθούμε ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός ομοούσιος του Πατρός, τότε πρέπει να δεχθούμε επίσης ότι πρόκειται περί βλασφημίας εκ μέρους Του, διότι ποιο είναι εκείνο το δημιούργημα, που προέρχεται από το Θεό Πατέρα, το οποίο θα μπορούσε ποτέ να ξεστομίσει κάτι παρόμοιο και να εξισώσει τον εαυτό του με το ΘΕΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ;;
Αν δεχθούμε πάλι ότι ο Χριστός είναι Θεός αλλά όχι σαν και το ΘΕΟ ΠΑΝΤΡΟΚΡΑΤΟΡΑ τότε πολύ φοβάμαι ότι γενάται θέμα πολυθεΐας, πράγμα πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και λέγεται Χριστιανισμός.
Πιστεύω πως θα υπήρξαν άτομα, εντός του δόγματος, στα οποία γεννήθηκαν παρόμοια σαν και τα παραπάνω ερωτήματα. Πώς απαντάνε οι Ιεχωβάδες σε αυτά;;

Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο φόρουμ συζητήσεων στο χώρο των μαρτύρων του Ιεχωβά;

quote:
φιλε ψιλε ....ναι δεν θεωρουν τον ΙΗΣΟΥ σαν τον ΘΕΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ αλλα οχι οτι δεν ειναι θεος..γιατι και ο διαβολος 8εος αποκαλειτε στην αγια γραφη ...
Συγνώμη...πόσοι Θεοί υπάρχουν για τους μάρτυρες...?Ποιά η σχέση Ιησού και αρχάγγελου Μιχαήλ για τους μάρτυρες...?Μήπως τελικά αυτό που υποστηρίζουνε είναι ότι ο Ιησούς με τον Μιχαήλ είναι ταυτόσημοι και ..υπο αυτήν την έννοια αναφέρεσαι και στον διάβολο ως πεπτωκότα άγγελο...?
Edited by - LOGOS on 09/08/2006 19:14:24