- Stargate και Κόλπος του Άντεν: Μια περίεργη υπόθεση ή ένα ακόμη κόλπο; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ναι το συμπέρασμα ειναι οτι υπάρχει αστροπυλη, χαχαχαχα
χαχαχα τι διαολεμένο κέφι! τρελός χαβαλές :) ... βέβαια εντελώς άκαιρο και άσχετο το σχόλιο σου σύμφωνα με την ροή της συζήτησης περι αντικειμενικών τεχνολογικών δυνατοτήτων αλλά μην το κάνουμε θέμα ε underground? καταλαβαίνω κάτι έπρεπε να πεις και εσύ :)
quote:
α μήπως είμαι σε λάθος θέμα, γιατί ο τίτλος βλέπω μιλάει για αστροπυλη και αστροπυλη δεν βλέπω.
Έχεις δίκιο... πάμε πάλι επανάληψη γιατί η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.. έχουμε και λέμε για δεύτερη φορά, είσαι στο παράξενο (δεν κουράστηκες να σου λένε τα ίδια ειλικρινά?) έχεις θέματα με φαντάσματα, αστροπύλες, μώρα, ουιτζα, δαίμονες και δεν ξέρω γω τι άλλο.. ειλικρινά τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου όταν σε ένα τέτοιο forum μπαίνεις σε ένα θέμα και λες "αυτό που συζητάτε θέλω να το δω ή θέλω αποδείξεις" θες δηλαδή να σου φέρουν τον κάσπερ το φαντασματάκι? να πιάσει κάποιος την μώρα με απόχη να στην φέρει? να κόψει ένα κέρατο απ τον βελζεβούλη να στο δείξει? να σου στείλει με courrier μια αστροπύλη σε 2 εργάσιμες? δηλαδή ειλικρινά φαντάζομαι ένας οποιοσδήποτε με στοιχειώδη λογική δεν θα ρώταγε σε ένα τέτοιο forum μια τόσο .. δεν θα χαρακτηρίσω.. ερώτηση.. και αν πίστευε πως ένα τέτοιο forum αντιβαίνει με την λογική του ή του προσβάλει την νοημοσύνη του, απλά δεν θα έμπαινε καν (εκτός αν για κάποιο αδιανόητο λόγο σας κάνει να νοιώθετε σημαντικοί αυτό).. ειλικρινά πόσο πιο απλά μπορεί να στο πεί κανείς? Βέβαια είμαι σίγουρος πως πάλι δεν κατάλαβες αλλά δεν πειράζει σε δουλειά να βρισκόμαστε αφού μεταξύ μας αυτό γουστάρεις την κοντρίτσα και την μανούρα να πιστεύεις πως τσιγκλίζεται ο απέναντι κτλ (έλα μεταξύ μας τώρα) :) γιατί να σου χαλάσω χατήρι κρίμα είναι (αν και φτάνει τώρα .. τρίτη επανάληψη είναι υπερβολή ακόμα και για εμένα) :) πάμε παρακάτω :)
"Stargate και Κόλπος του Άντεν: Μια περίεργη υπόθεση ή ένα ακόμη κόλπο;"
quote:
Τελικά αγαπητέ Πυθαγόρα όπως βλέπεις τα σκάγια της Αvallon μόνο άστοχα δεν ήταν...
Ippotis2012, Craven, ΝΙΚΟΜΑΧΕ με καλύψατε!
Τα σκάγια αγαπητή Avallon με πήραν «ξώφαλτσα», και οι Craven, ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, καλύπτουν και μένα ταυτόχρονα, και θα σου εξηγήσω πώς:
Γράφει ο Craven :
quote:
με την τεχνολογία που έχουμε, προφανώς και γίνεται αλλά πέρα απ αυτό και το αν όντως γίνεται στην συγκεκριμένη αποστολή (που πιθανόν και απλά να μην το θεωρούν σημαντικό να γίνει δεν είναι εκεί το θέμα μου)
Εδώ φίλε πάς να «περάσεις στο ψιλό» το σημείο ακριβώς που πιθανόν παίζεται όλο το παιχνίδι, αλλά ενώ για σένα «δεν είναι θέμα», εκεί πέρα είναι βασικά όλο το...θέμα! Αν μπορούν και αν θέλουν πραγματικά να διώξουν/συλλάβουν τους πειρατές, και αν αυτή είναι η μόνη και μία αποστολή τους.
Διότι αν (μόνο) η πειρατεία ήταν το μεγάλο τους βάσανο εκεί, πιθανότατα θα την είχαν εξαλείψει σε 1-2 μήνες ή έστω θα την είχαν καταστήσει αμελητέα, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών και πρακτικών δυσκολιών (που αυτές και μόνο επικαλέστηκα και τίποτε περισσότερο) αυτού του ιδιόμορφου «κυνηγιού».
Εδώ να θυμήσω τον περίφημο Μπιν Λάντεν (αμερικανικό "κατασκεύασμα" από την κορφή ως τα νύχια), που όλο κρύβεται σε σπηλιές και ρεματιές δήθεν και «δεν τον βρίσκουν», αλλά δίνει χρόνια τώρα το απαραίτητο άλλοθι για μόνιμη παρουσία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, να θυμίσω τα περίφημα (ανύπαρκτα) πυρηνικά του μακαρίτη του Σαντάμ, που μόλις τελείωσε το επιχειρησιακό ενδιαφέρον στο Ιράκ, αμέσως τον ξετρύπωσαν από το λαγούμι του και τον κρέμασαν, κλπ,κλπ.
Για να έρθω και στο φίλο Νικόμαχο
quote:
Μπραβο CRAVEN
Χρειαζεται και καποιο ταρακουνημα ετσι για να
καταλαβαινουμε τι λεμε και τι εννοουμε.
Ακριβως αυτο ειναι.Ενα δωματιο επιχειρησεων καπου στο περα κειθε
και συντονιζει ολο το στολο.
Τοσο απλο ειναι αν θελουν.
Και παλι ρεσαλτο εκαναν σε ελληνικο πλοιο.
Σιγουρα μας δουλευουν εκει κατω,εκτος και αν καποιος
μεγαλος παιρνει προμηθεια απο τα λυτρα!!!!
που έδωσε και μια άλλη πτυχή που ενδεχομένως υπάρχει, σχετικά με το τι γίνεται με τα λύτρα, τα οποία συνήθως δίνονται και εύκολα (διότι μερικές μέρες αργοπορίας στην αφιξη των πλοίων αυτών κοστίζουν πολύ περισσότερο ή αν απωλεστεί το φορτίο τους τελείως)
Τώρα για το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα, όχι δεν ήταν ατυχές, για το λόγο ότι και αυτά όπως τα κινητά, οι ασύρματοι ή οι τηλεοράσεις ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή όχημα, προϊόν της τεχνολογίας, έχουν συγκεκριμένες φάσεις ανάπτυξης, ωρίμανσης και διαβάθμισης, ανάλογα από το πού, πότε και από ποιον χρησιμοποιούνται.
Ο κύκλος έχει συνήθως ως εξής: ανακαλύπτεται μια νέα υψηλή τεχνολογία από ειδικούς που δουλεύουν κυρίως πάνω σε αυτά (σοβαρά R&D απευθείας του στρατού ή από Πανεπιστήμια σε ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Γερμανία, κλπ) εξετάζεται εξονυχιστικά ως προς το στρατιωτικό της σκέλος (αν δηλαδή πρώτα μπορεί να εφαρμοστεί και πώς για συμβατικές ή μη πολεμικές επιχειρήσεις), αργότερα (σε 5 , 10, 20 ή και 30 χρόνια κάποτε) σερβίρεται στο κοινό, είτε λόγω αναπόφευκτων «διαρροών» είτε λόγω του ότι έχει και άλλα σκέλη «κοινωνικώς ωφέλιμα» και αποδεκτά, είτε λόγω του ότι έπιασε τα στανταρτς εμπορικής εκμεταλλευσης και αφομοίωσης στις πλατιές μάζες.
Τώρα αυτό που ελέχθη για το «μέσο» άνθρωπο ισχύει. Ο μέσος άνθρωπος είναι χρήστης και χειριστής. Πατάει κουμπιά και κάνει τη δουλειά του. Δεν τον ενδιαφέρει η τεχνολογία που κρύβεται από πίσω έτσι κι αλλιώς (εκτός και αν το κάνει από προσωπική αναζήτηση και ενδιαφέρον, πράγμα λίγο σπάνιο). Το ίδιο και ο μέσος στρατιώτης, ή ΕΠΟΠ ή υπαξιωματικός ή ακόμα και ανώτερα στελέχη.
Εγώ επικαλέστηκα μόνο τη διαφορά μου από το «μέσο» άνθρωπο όσον αφορά τα τεχνολογικά θέματα όπου λόγω επαγγέλματος και ενδιαφερόντων δεν ανήκω (γι’αυτό το κομμάτι μόνο) στο μέσο άνθρωπο, που δεν έχει ιδέα από συχνότητες, μικροκύματα, ηλεκτρομαγνητισμό και δεν ξέρει ούτε καν πώς δουλεύει η τηλεόρασή του ή το κινητό του και τί έχει μέσα...
Κατά τα λοιπά συμφωνούμε (και περί κέντρων επιχειρήσεων και περί δυνατοτήτων τεχνολογίας,κλπ), και κινούμαστε παράλληλα, όχι αντικρουόμενοι.
Για να συνοψίσω, (και όσον αφορά τον τίτλο του θέματος) το περίεργο στον κόλπο του Άντεν προκύπτει για όλους μας πιστεύω, στο ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ότι όλος αυτός ο ντόρος γίνεται για τους πειρατές και μόνον, και έχει αυτή τη διάρκεια και αυτή την επιχειρησιακή έκταση, όπως είπα δεν έπεισαν ούτε για την επίθεση στο Ιράκ και τον κακό Σαντάμ, ούτε και με τον Μπιν Λάντεν, ούτε και με το Μιλόσεβιτς και τον Κάρατζιτς, ή την Κορέα ή οπουδήποτε αλλού θέλουν απλώς να χώσουν τη μύτη τους για πιο «πεζά» πράγματα, του τύπου ενεργειακός έλεγχος, λεφτά (as usual), βιωσιμότητα των υπερχρεωμένων ΗΠΑ, κλπ,κλπ
Βέβαια από την αδυναμία, ανικανότητα ή ΜΗ-ΘΕΛΗΣΗ της λύσης με τους πειρατές, μέχρι την ...Αστροπύλη, ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και ενδέχεται να έχει και πολλά παρακλάδια ή στενάκια...
Βλέπετε λοιπόν να είπα τίποτα κακό ή ενοχλητικό?
Δεν νομίζω λοιπόν να καίει τζάμπα η λάμπα για μένα τουλάχιστον, ούτε να χρειάζομαι κάποιο "ταρακούνημα"...
![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Edited by - PY8AGORAS on 12/02/2011 23:08:30
quote:
(που πιθανόν και απλά να μην το θεωρούν σημαντικό να γίνει δεν είναι εκεί το θέμα μου)Εδώ φίλε πάς να «περάσεις στο ψιλό» το σημείο ακριβώς που πιθανόν παίζεται όλο το παιχνίδι, αλλά ενώ για σένα «δεν είναι θέμα», εκεί πέρα είναι βασικά όλο το...θέμα! Αν μπορούν και αν θέλουν πραγματικά να διώξουν/συλλάβουν τους πειρατές, και αν αυτή είναι η μόνη και μία αποστολή τους.
Φαντάζομαι την έννοια σχήμα λόγου την ξέρεις.. το "δεν είναι το θέμα μου" λοιπόν σημαίνει "δεν είναι το θέμα αυτή την στιγμή να αναλύσω τι πιστεύω για το θέμα ή γιατί δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία στο συγκεκριμένο post γιατί την συγκεκριμένη στιγμή θέλω να απαντήσω κάτι συγκεκριμένο για τις στρατιωτικές αποστολές σχετικά με κάποιες ανακρίβειες για το πως αυτές λειτουργούν" .. θες πραγματικά να τα λέω τόσο αναλυτικά ώστε να καταλαβαινόμαστε και να μην πιανόμαστε απο λέξεις? :) το θέμα της απάντησής μου ήταν το αν στέκει αυτό που είπες όχι τι πιστεύω για την αστροπύλη :)
Edited by - Craven on 13/02/2011 00:08:46
quote:quote:
α μήπως είμαι σε λάθος θέμα, γιατί ο τίτλος βλέπω μιλάει για αστροπυλη και αστροπυλη δεν βλέπω.Έχεις δίκιο... πάμε πάλι επανάληψη γιατί η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.. έχουμε και λέμε για δεύτερη φορά, είσαι στο παράξενο (δεν κουράστηκες να σου λένε τα ίδια ειλικρινά?) έχεις θέματα με φαντάσματα, αστροπύλες, μώρα, ουιτζα, δαίμονες και δεν ξέρω γω τι άλλο.. ειλικρινά τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου όταν σε ένα τέτοιο forum μπαίνεις σε ένα θέμα και λες "αυτό που συζητάτε θέλω να το δω ή θέλω αποδείξεις" θες δηλαδή να σου φέρουν τον κάσπερ το φαντασματάκι? να πιάσει κάποιος την μώρα με απόχη να στην φέρει? να κόψει ένα κέρατο απ τον βελζεβούλη να στο δείξει? να σου στείλει με courrier μια αστροπύλη σε 2 εργάσιμες? δηλαδή ειλικρινά φαντάζομαι ένας οποιοσδήποτε με στοιχειώδη λογική δεν θα ρώταγε σε ένα τέτοιο forum μια τόσο .. δεν θα χαρακτηρίσω.. ερώτηση.. και αν πίστευε πως ένα τέτοιο forum αντιβαίνει με την λογική του ή του προσβάλει την νοημοσύνη του, απλά δεν θα έμπαινε καν (εκτός αν για κάποιο αδιανόητο λόγο σας κάνει να νοιώθετε σημαντικοί αυτό).. ειλικρινά πόσο πιο απλά μπορεί να στο πεί κανείς? Βέβαια είμαι σίγουρος πως πάλι δεν κατάλαβες αλλά δεν πειράζει σε δουλειά να βρισκόμαστε αφού μεταξύ μας αυτό γουστάρεις την κοντρίτσα και την μανούρα να πιστεύεις πως τσιγκλίζεται ο απέναντι κτλ (έλα μεταξύ μας τώρα) :) γιατί να σου χαλάσω χατήρι κρίμα είναι (αν και φτάνει τώρα .. τρίτη επανάληψη είναι υπερβολή ακόμα και για εμένα) :) πάμε παρακάτω :)
---------------------------------------------------------------
Πολυ σωστο το κειμενο σου φιλε.Μακαρι να μπορουσες να πας να το βαλεις εκει στη ΣΟΦΙΑ ετσι οπως ειναι αυτουσιο,να το δου μερικοι,
να το εμπεδωσουν και να παψουν τα τεχνοκρατικα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
ειδες που καμμια φορα χρειαζονται και οι λεπτομερεις εξηγησεις?
Τωρα που εγινες σαφεστερος,κανεις δεν παρεξηγει τη θεση σου,
αφου την κατανοησε πληρως.
Τωρα εχω μια προσκληση για σενα,με την χρηση των γνωσεων σου,
των τεχνικων,να βαλεις και λιγο την φαντασια σου να δουλεψει,
οπως εκανε και ο Αινσταιν που καβαλουσε τα φωτονια και πηγαινε
βολτα.Λιγη φαντασια δεν βλαπτει,υποθετω.
Η προσκληση ειναι να βρεις εναν υποθετικο τροπο,που να μην απεχει
παρα πολυ απο την σημερινη γνωση κρυφη και φανερη,ωστε να μπορει
να λειτουργησει μια αστροπυλη,σαν εισοδος-εξοδος σε αλλους κοσμους.
Θα το παμε μαζι.Θα συμμετεχω.Θελεις να το ξεκινησεις?
Θα εχει πλακα και αρμοζει και στο φορουμ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Τι να πρωτοσχολιάσω;
Το γεγονός ότι σε όλες τις κεντρικές πλατείες Αγγλίας και Αμερικής, χιλιάδες "πολιτισμένοι" κατασπαράζουν λουκάνικα με τηγανιτά κρομμύδια και χάμπουργκερς, και πετάνε κάτω τα χαρτιά να τα μαζέψει το οργανωμένο κράτος; Τους πέιραξε το ελληνικό γλέντι!
Η "τυπική" Ελληνίδα! Ναι, έτσι ακριβώς είναι, το μάυρο της το χάλι, με τη στραβή μύτη και τα σμιχτά τα φρύδια. Που σκοπό της ζωής της έχει να θρέφει κουτσούβελα. Γιατί άραγε οι μεγαλύτεροι επιστήμονες είναι Ελληνες;
Ο χοντρός Ελληνας οικογενειάρχης με την άσπρη τη φανέλλα, και τα υπόλοιπα κιτς ντυμένα μέλη της οικογένειας. Βέβαια, όλα τα άτομα που συναντά κανείς στο μετρό της Αγγλίας ή τους δρόμους της Αμερικής και φοράνε πράσινες κάλτσες με μωβ παπούτσια είναι Ελληνες.
Η παράλογη αυστηρότητα της οικογένειας και η άρνηση να σπουδάσουν. Και τότε, γιατί όλα τα πανεπιστημια είναι γεμάτα με Ελληνες;
Ο "πολιτισμένος" Αμερικάνος, που με συγκαταβατικότητα ανέχεται τους ιθαγενείς φωνακλάδες. Εγώ πάντως, σε μια καφετέρια είχα δει σε μια παρέα Αμερικάνων, κάποιον να κατεβάζει τα σώβρακα και να δίχνει τα οπίσθιά του...φοβερός πολιτισμός.
Δε θα σχολιάσω άλλα. Περιμένω τη δική σας αγανάκτηση...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Μη ξεχνάς εξάλλου ότι ήταν κωμωδία και έπρεπε να δείξουν μόνο τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων που έχουν πλάκα. Και υπάρχουν πολλά απ'ότι είδες!!!!
Μπορεί να υπερβάλαν και λίγο αλλά το στοιχείο της υπερβολής δίνει μια πολύ ευχάριστη νότα σε μια κωμωδία...
Φιλικά
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Ενά από τα πιο ωραία χαρακτηρηστηκά μας ως Έλληνες είναι ο αυτοσαρκασμός και η ειρωνία!
Τα ανεκδοτά μας είναι γεμάτα με αυτά τα στοιχεία...
Αν δεν την έχετε δει να δείτε το "Φοβού τους Έλληνες"... Και αυτή κλασική ταινία γεμάτη με τον ελληνικό αυτοσαρκασμό!

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Όταν μπήκα στο topic δεν πρόσεξα ότι ΕΣΥ το άνοιξες, και τώρα πραγματικά εξεπλάγην!
Δεν σου άρεσε το χιούμορ της ταινίας, ή με την αρνητική σου τοποθέτηση πας να "τσιμπήσεις" λαβράκια και ν' ανάψεις την συζήτησηηη...;;;
Προσωπικά βρήκα πως και ΛΙΓΑ έδειξε η... συμπατριώτισσά μας!
Νομίζω πως θέλει γερά κότσια να αυτοσατιρίζεσαι, να εκτίθεσαι με τέτοιον τρόπο στα μάτια του αμερικάνικου (και όχι μόνο) κοινού, και η Βαρτάλος διαθέτει! ΚΑΙ το ότι είναι χοντρούλα κι ασχημούλα μας έδειξε, ΚΑΙ την αναπαράσταση (υπερβολική, δεν λέω, μα όλα τα θεάματα και κυρίως η κωμωδία πρέπει να διέπεται από υπερβολές για να έχει υπόσταση) της τυπικής ελληνικής οικογένειας μεταναστών, με όσο το δυνατόν πιο... προσεγμένο και τρυφερό σενάριο γινόταν σ' αυτήν την περίπτωση. Το υπέροχο κι έντονο ελληνικό φιλότιμο, η αξία της έννοιας "οικογένεια", η αγνότητα, η ανθρωπιά, το χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός, το κουτσομπολιό, οι γυναίκα-κολώνα του σπιτιού, ο άντρας-θύμα της γυναικείας πονηριάς, η πονηριά γενικά, το επιχειρηματικό πνεύμα, η αγάπη και τόσα άλλα... Όλα αληθινά, ε; Όλα έντονα ελληνικά! Μέχρι και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τις προσέγγισε από μια πιο ανθρώπινη πλευρά. Καλά, καλλιτεχνικά κι αισθητικά δεν μπορώ να πω ότι μ' ενθουσίασε, μα σεναριακά και σκηνοθετικά είδα πράγματα και καταστάσεις πολύ οικείες. Είδα τον Έλληνα, όχι μόνο της Αμερικής μα και της Ευρώπης. Της Γερμανίας συγκεκριμένα που τυχαίνει να έχω ιδία άποψη... Σε πολλές περιπτώσεις όμως και την Ελλάδας.
Η δε γιαγιούλα νομίζω πως θα έπρεπε να γίνει η... μασκότ της ταινίας!
Μακάρι να είχε και καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, να έπαιρνε και τον θείο Oscar που θα την απογείωνε ακόμη περισσότερο...!
Αμαλία, Αμαλίαααα...![]()

quote:
Η δε γιαγιούλα νομίζω πως θα έπρεπε να γίνει η... μασκότ της ταινίας!
Το προτινανε αλλα τελευταια φορα που χαθηκε η γιαγια οι γειτονες αδυνατουσαν να την επιστρεψουν ! ![]()
Αμαλια μου, μην μπαινεις στην λογικη του να χαρακτηρισεις το πως δειχνει τους Ελληνες του εξωτερικου με την ματια μιας Ελληνιδας που μενει Ελλαδα. Οι Ελληνες του εξωτερικου κρατανε ζωντανα στην καρδια τους μια Ελλαδα οπως ητανε πριν 30 χρονια (ιδιως οσο δεν εχουν ερθει πισω ξανα εστω και για διακοπες).
Η ταινια δειχνει και μια αλλη φοβερη διαφορα που εχουμε σαν λαος απο τους υπολοιπους!! Το ποσο δεμενη ειναι η οικογενεια, το σοι, πως υποστηριζει ο ενας τον αλλο. Τον γαμπρο τον γνωρισανε ολοι (θειοι, θειες, κουμπαροι κλπ)μεσα στο γλεντι, στο κεφι. Την νυφη την γνωρισανε οι γονεις του σε ενα χαλαρο δειπνο στο σπιτι...Οι διαφορες τεραστιες και πιστεψε με της βιωσα σε αναλογη περιπτωση πολυ εντονα.
Μπορει να μην ειμαστε πλεον ετσι, αλλα οι Ελληνες μακρυα απο την Ελλαδα ακομα ετσι πρατουν ...
And I keep on wondering....
αλλά εγώ το εννοόυσα αυτό που έγραψα.
Ειδικά βλέποντάς το τώρα, που η Αμερική είναι στη μπούκα, με εκνέυρισε πάρα πολύ.
Δεκτόν ότι είναι αυτοσαρκαστικό. Αλλά προβάλλει και μία εικόνα του Ελληνα, που αυτή τη στιγμή έχει δραματικά αλλάξει. Αναρρωτιέμαι λοιπόν, εκτός από εμάς (όχι εμένα) που γελάσαμε, οι ξένοι που είδαν την ταινία, και δεν ξέρουν σε ποιο σημείο του χάρτη είναι η Ελλάδα, τι εικόνα πήρανε για το λαό μας;
Είναι και η διαφήμηση για τη Μύκονο, που πριν από λίγο καιρό είχε παρουσιαστεί και στις ελληνικές ειδήσεις...
αυτή...που τα κατάφερε!
Χμμμ...
Νομίζω πως είδε μια Ελλάδα με γνήσιους ανθρώπους, χωρίς δήθεν και τάχα. Γεμάτοι φιλότιμο και πρόθυμοι να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε συγγενή, φίλο, ξένο. Με αυξημένο το αίσθημα της οικογενειακής αξίας, των συγγενικών δεσμών και των αλληλοεξαρτήσεών τους. Της αποδοχής της ανωτερότητας και της διαφορετικότητας, με χιούμορ και διάθεση "πειραχτηρίου"... Μια Ελλάδα προσκολλημένη στην ένδοξη ιστορία της σε αντίθεση με το "μπάχαλο" της σύγχρονης (αν και ομολογώ πως δεν θυμάμαι τη σκηνή με τη Μύκονο που αναφέρεις Αμαλία, ίσως γιατί δεν μου προξένησε εντύπωση... δεν ξέρω!). Με ανθρώπους έντιμους μα και πονηρούς, δημιουργικούς, εργατικούς, επιχειρηματικά πνεύματα, ευαίσθητους, ερωτικούς, πιστούς... Γεμάτοι ζωντάνια κι ένταση...
Και με άφθονο χιούμορ...
Μύθος ή πραγματικότητα;

quote:
Αναρρωτιέμαι λοιπόν, εκτός από εμάς (όχι εμένα) που γελάσαμε, οι ξένοι που είδαν την ταινία, και δεν ξέρουν σε ποιο σημείο του χάρτη είναι η Ελλάδα, τι εικόνα πήρανε για το λαό μας;
Πολύ σημασία δίνουμε στους ξένους. Άσε και αυτούς λίγο να αναρωτηθούν πως εκείνοι φαίνονται στους Έλληνες.
Εάν αυτοί οι ξένοι που εννοείς είναι καλόπιστοί τότε θα ψάξουν και από άλλες πηγές και θα μάθουν και τα καλά της χώρας μας. Αν είναι κακόπιστοι τότε άστους να βράζουν στο ζουμί τους. Όπως είχε πει και κάποιος υπουργός της Χούντας, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες κάποιοι σκαρφάλωναν στα δέντρα για να κόψουν κάστανα.
quote:
(αν και ομολογώ πως δεν θυμάμαι τη σκηνή με τη Μύκονο που αναφέρεις Αμαλία, ίσως γιατί δεν μου προξένησε εντύπωση... δεν ξέρω!).
δεν είναι από το έργο, γλυκίτατο και φρεσκόχυμο φρούτο.
Είναι μια διαφήμηση μιας διεθνούς τηλεφωνικής - νομίζω - κάρτας, που εξελίσσεται στη Μύκονο, όπου οι τουρίστες της διαφήμησης, μπλέκουν με γιαγιάδες απολίτιστες, ταξιτζίδες πονηρούληδες (πάνε ευθεία κάνοντας 3 κύκλους), και άλλα ευτράπελα, που δίχνει την Ελλάδα σα χώρα όπου κατοικούν ζουλού...
αυτή...που τα κατάφερε!