- Η "θαυματουργή" εικόνα της Τήνου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Έφτασε ο Δεκαπενταύγουστος, και πολλά αθώα θύματα της εκκλησιαστικής προπαγάνδας θα κληθούν να καταθέσουν τον οβολό τους στην "θαυματουργή" εικόνα της Τήνου.
Αυτή η ανεξέλεγκτη εκδήλωση ειδωλολατρείας, και η ταυτόχρονη εμπορική αξιοποίηση της λαθεμένης πίστης του κόσμου, είναι σίγουρο πως θα εκνεύριζε σφοδρά τον ιδρυτή της εκκλησίας Ιησού. Το παράξενο είναι πως, ενώ τα περισσότερα θύματα ξέρουν τις βασικές διδασκαλίες του, παραμένουν στην πεποίθηση ότι ένα χρυσό τάμα, ή το προσκήνημα μιας εικόνας (ειδώλου) θα μεταβάλουν την κρίση του Θεού.
Φυσικά κανείς δεν σκεφτεται ότι οι φυσικοί νόμοι είναι αμετάβλητοι. Συνεχίζουν τον δρόμο που χάραξαν οι γκουρού, οι τσαρλατάνοι και τα μέντιουμ. Κρίμα...
Υ.Γ. Θα παρακαλούσα, αν θέλατε, να μην μπλέξουμε σε ιστορίες του τύπου "Ναι, αλλά μια θεία μου..." και "Άκουσα από μια φίλη του άνδρα μου...". Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν παντού... ακόμα και στα βραδυνά τηλεμάρκετινγκ!
Edited by - velial on 14/08/2005 01:45:13
Edited by - velial on 14/08/2005 01:51:03
Για αυτό μερικοί παπάδες ζούνε ζωή χαρισάμενη!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Είπαμε, το γένος ελευθερώθηκε το ’21, αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ......
Ναι, συμφωνώ ότι η Εκκλησία αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των πιστών, αλλά η ψυχική ανάταση και η ευδαιμονία που έφερε η εκπλήρωση της υπόσχεσης προς την Τηνιακή Μαρία που είχε δώσει το άτομο που συνόδευα, έκανε την υποψία μου κάτι παραπάνω από σιγουριά...
Δεν είναι η εικόνα, δεν είναι οι ιερείς, δεν είναι οι λειτουργίες, δεν είναι η εκκλησία, δεν είναι το νησί, δεν είναι το κλίμα, δεν είναι κάτι υλικό, ορατό, μετρήσιμο...
Είναι η αίσθηση ότι γυρνάς στην αγκαλιά της Μάνας και την νιώθεις να σου αγγίζει την Ψυχή... ένα χάδι Αγάπης, Προστασίας, Φωτώς...
Δεν έχει καμμία σημασία ποιό είναι το δόγμα στο οποίο πιστεύεις... δεν έχει σημασία η ίδια η εικόνα, εκεί είναι το σπίτι της Μάνας, με όποιο όνομα και αν την ξέρεις...
Ναι, έχει στηθεί ένα τεράστιο πολυκατάστημα που αποφέρει μεγάλα κέρδη γύρω από αυτό το σπίτι, αλλά όσοι πάνε γιατί έχουν ανάγκη να "συναντήσουν" τη Μάνα, δεν τους ενδιαφέρει ο παπάς-καταστηματάρχης... και όσοι δουλεύουν στο "μαγαζάκι" δεν ενδιαφέρονται για τη Μάνα...
...τελικά οι μόνοι που βλέπουν το στραβό είναι αυτοί που πάνε ως απλοί παρατηρητές, όμως, κοιτούν το δένδρο και χάνουν το δάσος...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Εγώ δέν έχει τύχει να πάω ποτέ και δέν μπορώ να πώ περισσότερα.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
Edited by - Krisnna on 14/08/2005 12:29:47
Όταν θέλουμε κάτι τόσο πολύ (τη γιατρειά μας) ο εγκέφαλος μας μπορεί να κάνει θαύματα...

quote:
Όταν θέλουμε κάτι τόσο πολύ (τη γιατρειά μας) ο εγκέφαλος μας μπορεί να κάνει θαύματα...
Στοιχεία πάνω σε αυτό;
Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ΤΙ σας ενοχλεί τόσο πολύ πάνω στο θέμα της Θρησκείας! Πιστεύετε; Έχει καλώς! Δεν πιστεύετε; Μαγκιά σας! Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί θα πρέπει να υιοθετείτε μια στάση τόσο επιθετική τόσο ενάντια στην ίδια την Ορθοδοξία, όσο και ενάντια στους "γονυπετείς" πιστούς της. Σε τι σας ενοχλούν οι άνθρωποι μου λέτε; Τι σας ενοχλεί να πιστεύει ένας άνθρωπος πως η Παναγία μεσίτευσε για να τον βοηθήσει ο Θεός σε κάποιο θέμα που τον ενδιέφερε;
Υπάρχουν θέματα στα οποία σας δικαιολογώ, όπως πχ στο ότι στην Ελλάδα υπάρχει προκατάληψη ενάντια σε ανθρώπους που δεν ακολουθούν την Εκκλησία, αλλά αυτή την επιθετικότητα ενάντια στις ελπίδες των ανθρώπων δεν μπορώ να την καταλάβω επιτέλους! Τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε "μάγκες" με το να κοροιδεύετε ανθρώπους που μπορούν να σας ορκιστούν πως η θρησκεία τους βοήθησε και άλλαξε την ζωή τους; Είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος, χρωστάω πολλά στο "θαύμα", και νιώθω το λιγότερο να πω πως άνθρωποι σαν και εσάς που κοροιδεύουν τα πιστεύω των άλλων κατά έναν τόσο προκλητικό και υβριστικό τρόπο προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο μέγιστο βαθμό! Θα θέλατε και εσείς τέλος πάντων να σας κοροιδεύουν κατά τον ίδιο τρόπο αν σας τύχαινε σε εσάς ένα τέτοιο θαύμα; Όχι απαντήστε μου, θα σας άρεσε;
quote:
Και γεννάται το εξής απλό και συνάμα ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δεν πάει να…..πέσει ένας ιερέας, ένας μοναχός, ένας από τους πολλούς ανώτερους και χρυσοστόλιστους της ιεραρχίας, σε περιπτώσεις βαριάς ασθένειας ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ» ΕΙΚΟΝΑ (η την οποιαδήποτε άλλη εικόνα), και επιλέγει να πέσει……………ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙ ΤΗΣ………ΠΑΝΑΓΙΑΣ??????
Η ταλαιπωρία του αρρώστου
και η εμπιστοσύνη στον Θεό
- Γέροντα, αν κάποιος έχη μια βαρειά αρρώστια και αποφασίση να αφεθή στον Θεό, θα κάνη καλά;
- Άμα δεν έχη υποχρεώσεις, ό,τι θέλει κάνει. Άμα όμως έχη υποχρεώσεις, αυτό θα εξαρτηθή και από τους άλλους. Και εγώ πήγα στον γιατρό «άκων και μη βουλόμενος»... Αν δεν πήγαινα για εκείνη την «απλή εξέταση» που είπε ο γιατρός, θα έκλεινε τελείως το έντερο. Οπότε θα έπινα μόνο λίγα υγρά και μετά πάει, θα τελείωναν όλα. «Μια απλή εξέταση», μου είπε, και μπήκα σε έναν τέτοιο κύκλο... Αξονικές από εδώ, καρδιολόγος από εκεί, τώρα τα λευκά αιμοσφαίρια κατέβηκαν, τώρα ανέβηκαν, κοψίματα, μπαλώματα... Και τελικά τι βγήκε; Όπως πάω, θα καθήσω εδώ...
Συνήθως λέμε: «Οι άρρωστοι πρώτα να φροντίσουν να βοηθηθούν ανθρωπίνως και σε ό,τι δεν μπορούν να βοηθηθούν ανθρωπίνως θα βοηθήση ο Θεός». Αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι, για να βοηθηθούν ανθρωπίνως οι άνθρωποι που πάσχουν από κάποια βαρειά αρρώστια, περνούν μεγάλη ταλαιπωρία, ολόκληρο μαρτύριο. Πρέπει να κάνουν ένα σωρό εξετάσεις, εγχειρήσεις, μεταγγίσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες. Τρυπήματα για τις μεταγγίσεις, τρυπήματα για τους ορούς... Να σπάζουν οι φλέβες, να τους βάζουν την τροφή από την μύτη, να μην μπορούν να κοιμηθούν... Και όλα αυτά, για να γίνη αυτό που γίνεται ανθρωπίνως. Κατάλαβες; Δεν είναι κάτι απλό, πρόκειται λ.χ. για μια πληγή που μάζεψε πύον και πρέπει να σπάση, για να βγη το πύον, και μετά θα γίνουν καλά. Εδώ τούτα είναι ολόκληρη διαδικασία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επαναπαυώμαστε και να λέμε «εντάξει, αυτός ο άρρωστος έπεσε σε καλούς γιατρούς», αλλά να έχουμε υπ’ όψιν ότι, για να βοηθηθή ο άρρωστος ιατρικά, πρέπει να περάση μια ολόκληρη ταλαιπωρία και να προσευχώμαστε με πόνο να του δίνη ο Χριστός υπομονή. Να φωτίζη τους γιατρούς, γιατί οι γιατροί μπορεί να κάνουν λάθη, ιδίως αν δεν έχουν ταπείνωση.
Βλέπεις, όταν χαλάση το σπίτι, ο νοικοκύρης του σπιτιού δεν μπορεί να σταθή. Έτσι και ο νοικοκύρης του σώματος, η ψυχή, δεν μπορεί να σταθή, αν χαλάση το σπίτι της, το σώμα. Και τώρα προσπαθούν να κρατήσουν τον νοικοκύρη μέσα στο σπίτι με το σίδηρο, με το ...ατσάλι, με βιταμίνες Α, Β, C...., να βοηθήσουν δηλαδή τους αρρώστους με την επιστήμη, αλλά δεν βοηθιούνται όλοι και, με την βοήθεια που τους προσφέρουν, απλώς παρατείνεται η ζωή τους με πόνο, παρατείνεται μάλλον ο πόνος. Γιατί δεν φθάνει μόνον η επιστήμη. Χρειάζεται και πίστη και προσευχή. Καμμιά φορά βλέπω και εδώ στο μοναστήρι τις αδελφές που είναι γιατροί να θέλουν περισσότερο με την επιστήμη τους να βοηθήσουν τον άρρωστο παρά με την εμπιστοσύνη στον Θεό και με την προσευχή. Η καρδιακή όμως προσευχή θα τις δώση ανώτερο ιατρικό πτυχίο, διότι θα σταματούν την ανθρώπινη επιστήμη. Όταν καλλιεργηθή η αγάπη με τον πόνο γενικά για όλους τους ανθρώπους, τότε ενεργούν οι θείες δυνάμεις, αρκεί να υπάρχη βαθειά ταπείνωση στην ψυχή, για να μην υπερηφανευθή και αδικήση τον Θεό νομίζοντας ότι είναι δικές της αυτές οι δυνάμεις.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Χριστός μπορεί ακόμη και αυτά που δεν θεραπεύονται από γιατρούς να τα θεραπεύση, αλλά πρέπει να υπάρχη σοβαρός λόγος και ο πιστός να είναι πολύ πιστός και πολύ δοσμένος στον Χριστό.
- Δηλαδή, Γέροντα, όταν οι άνθρωποι υποφέρουν, να μη ζητούν ιατρική βοήθεια;
- Δεν εννοώ αυτό, βρε παιδί! Δεν λέω «μην του βάζης λ.χ. οξυγόνο», για να σκάση ο άνθρωπος. Θέλω να πω, τι τραβάει ο άρρωστος, για να βοηθηθή ανθρωπίνως, και ότι πρέπει να κάνουμε προσευχή να βοηθάη ο Χριστός τους αρρώστους, για να μην ταλαιπωρούνται. Αν κάτι είναι σοβαρό, να παρακαλούμε τον Χριστό να το πάρη με ένα χάδι Του. Γιατί ο Χριστός, λίγο αν χαϊδεψη τους αρρώστους στο χέρι, φεύγουν όλα και γίνονται καλά! Ούτε φάρμακα χρειάζονται μετά ούτε φαρμάκια. Κι αν τους χαϊδέψη στο πρόσωπο, είναι ακόμη καλύτερα. Αν τους αγκαλιάση κιόλας, θα μαλακώση και η καρδιά τους! Καταλάβατε; Χρειάζεται όμως μεγάλη πίστη. Αν δεν έχη πίστη ο ίδιος ο άρρωστος, δεν γίνεται καλά.
Edited by - WWalker on 14/08/2005 15:16:47
quote:
Είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος, χρωστάω πολλά στο "θαύμα", και νιώθω το λιγότερο να πω πως άνθρωποι σαν και εσάς που κοροιδεύουν τα πιστεύω των άλλων κατά έναν τόσο προκλητικό και υβριστικό τρόπο προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο μέγιστο βαθμό! Θα θέλατε και εσείς τέλος πάντων να σας κοροιδεύουν κατά τον ίδιο τρόπο αν σας τύχαινε σε εσάς ένα τέτοιο θαύμα;
Τα "θαύματα" δεν είναι κάτι καινούργιο.
Υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες και σε όλα τα δόγματα.
Είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση με αυτούς που κόβουν το χέρι τους ότι είδαν έναν εξωγήινο, ότι μιλάνε με τον Θεό κλπκλ
Όταν θες να δεις κάτι, το βλέπεις παντού.
Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει βιώσει ένα θαύμα, είναι δεκτό και σεβαστό. Το πρόβλημα είναι το κατά πως οι συνειδήσεις οδηγούνται σε μαζικό παραλήρημα
Τα πάντα εξηγούνται μέσω της επιστήμης(ψυχολογία).

for a fistful of
dollars.............
Μάθε να διαβάζεις πρώτα και να επεξεργάζεσαι τι λέει ο άλλος και μετά του απαντάς.
Είπα τη γνώμη μου και σαφέστατα έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω αυτό σε κάθε θέμα και δεν θα σου ζητήσω την άδεια, ούτε εσένα ούτε κανενός.
Είπα οτι προσωπική μου πεποίθηση είναι οτι όταν θέλουμε κάτι πολύ ο εγκέφαλος μας αναπτύσσει τέτοιες δυνάμεις που το καταφέρνει.
Φέρε μου εσύ ντοκουμέντα οτι η Παναγία μεσιτεύει κτλ κτλ.
Αν πιστεύεις στα θαύματα είναι δικαίωμα σου και δε με αφορά κιόλας.
Εγώ δεν πιστεύω κι είναι επίσης δικαίωμα μου.
Διάβαζε λοιπόν το τι απαντάει ο καθένας και μετά κάνε κήρυγμα.

η θα πουν οτι ειναι ψεματα και δεν εχουν γινει
εγω εχω βασιμες υποψιες οτι οταν γινετε κατι που το ονομαζουμε θαυμα αν εξαιρεσουμε τις σκηνοθεσιες
εχει μπει σε λειτουργια ο εγκεφαλος και του θεραπευμενου αλλα και αυτων που ηθελαν να θεραπευτει το ατομο
το πως ακριβως λειτουργει δεν γνωριζουμε ακομη
αλλα το κλειδι ειναι οτι ο ανθρωπος χρειαζετε πιστη σε κατι για να το πετυχει
το που θα πιστεψει(θεο η εαυτο του) δεν εχει σημασια
το θεμα ειναι να πιστεψει οτι θα γινει
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
εγω εχω βασιμες υποψιες οτι οταν γινετε κατι που το ονομαζουμε θαυμα αν εξαιρεσουμε τις σκηνοθεσιες
εχει μπει σε λειτουργια ο εγκεφαλος και του θεραπευμενου αλλα και αυτων που ηθελαν να θεραπευτει το ατομο
το πως ακριβως λειτουργει δεν γνωριζουμε ακομη
αλλα το κλειδι ειναι οτι ο ανθρωπος χρειαζετε πιστη σε κατι για να το πετυχει
το που θα πιστεψει(θεο η εαυτο του) δεν εχει σημασια
το θεμα ειναι να πιστεψει οτι θα γινει
Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ!!!
Τώρα, πως μπερδεύτηκε ο WWalker και νόμισε οτι εγώ κορόιψα τους Χριστιανούς που τα πιστεύουν κτλ, αυτό δε μπορώ να το καταλάβω...

<<Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ!!!
Τώρα, πως μπερδεύτηκε ο WWalker και νόμισε οτι εγώ κορόιψα τους Χριστιανούς που τα πιστεύουν κτλ, αυτό δε μπορώ να το καταλάβω...>>
οταν ψαχνεις για εχθρους πολεμας και την σκια σου
γηγενης
quote:
οταν ψαχνεις για εχθρους πολεμας και την σκια σου
γηγενης
![]()
![]()
![]()

Αυτό:
quote:
Έφτασε ο Δεκαπενταύγουστος, και πολλά αθώα θύματα της εκκλησιαστικής προπαγάνδας θα κληθούν να καταθέσουν τον οβολό τους στην "θαυματουργή" εικόνα της Τήνου.
με εκνεύρισε.
quote:
Incubus, δεν μίλαγα για εσένα συγκεκριμένα.Αυτό:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
με εκνεύρισε.
και απο την στιγμη που σε εκνευρισε αυτο γιατι εκανες κοπι τα λογια του Dying_Incubus και οχι τα λογια που σε εκνευρισαν;
Edited by - WWalker on 14/08/2005 22:27:52
«Η ταλαιπωρία του αρρώστου
και η εμπιστοσύνη στον Θεό»
Η απληστία των παπάδων και η απρονοησία του «παντοδύναμου Θεού»…..
Μάλλον ΑΥΤΟ ισχύει και όχι το προηγούμενο.
WWalker:
«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Χριστός μπορεί ακόμη και αυτά που δεν θεραπεύονται από γιατρούς να τα θεραπεύση, αλλά πρέπει να υπάρχη σοβαρός λόγος και ο πιστός να είναι πολύ πιστός και πολύ δοσμένος στον Χριστό.»
Άραγε, ΓΙΑΤΙ δεν επεμβαίνει ΠΟΤΕ αυτός ο μηχανισμός στους διάφορους παπάδες που τρέχουνε στα νοσοκομεία? ΓΙΑΤΙ δεν επεμβαίνει σε έναν νεφροπαθή να τον απαλλάξει από το μηχάνημα?
Τόοοοοοσοι άπιστοι τελικά μεταξύ των ιερωμένων και Εν Χριστώ ηγούμενων?
Ο «Χριστός», είναι ένα ΣΥΜΒΟΛΟ. Είναι ο «Χριστός» που κρύβει ο καθένας μέσα του, και όχι ο……………..«θεάνθρωπος» που σώνει και καλά θέλησαν οι σχολαστικοί χριστιανοί της δύσης να έχει υπάρξει για να εξυπηρετεί τα σχέδια τους.
Εάν αυτό το καταλάβουνε, τότε θα καταλάβουνε και τι εστί «θαύμα» και τι απληστία.
quote:
WWalker:
«Η ταλαιπωρία του αρρώστου
και η εμπιστοσύνη στον Θεό»Η απληστία των παπάδων και η απρονοησία του «παντοδύναμου Θεού»…..
Μάλλον ΑΥΤΟ ισχύει και όχι το προηγούμενο.
Καλά τι σου έχουνε κάνει οι άνθρωποι και τους πολεμάς τόσο πολύ μπορείς να μας πεις;
Έχει καταντήσει κουραστική η κατάσταση, σε κάθε topic τα ψέλνεις στους παπάδες, και δεν είναι και κανένας μπροστά από αυτούς για να τα ακούσει. Δεν λέω ότι είναι αθώοι οι άνθρωποι, αλλά τουλάχιστον τα ψέλνεις που τους τα ψέλνεις αγαπητέ, κανε το μπροστά τους να τα ακούσουν να διορθωθούν. Τώρα να τα λες σε μας κάθε λίγο και λιγάκι μόνο κουράζει και τίποτα παραπέρα.
quote:
WWalker:
«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Χριστός μπορεί ακόμη και αυτά που δεν θεραπεύονται από γιατρούς να τα θεραπεύση, αλλά πρέπει να υπάρχη σοβαρός λόγος και ο πιστός να είναι πολύ πιστός και πολύ δοσμένος στον Χριστό.»Άραγε, ΓΙΑΤΙ δεν επεμβαίνει ΠΟΤΕ αυτός ο μηχανισμός στους διάφορους παπάδες που τρέχουνε στα νοσοκομεία? ΓΙΑΤΙ δεν επεμβαίνει σε έναν νεφροπαθή να τον απαλλάξει από το μηχάνημα?
Τόοοοοοσοι άπιστοι τελικά μεταξύ των ιερωμένων και Εν Χριστώ ηγούμενων?
Έννοια σου, και μένα τον ανάξιο ο Χριστός που εσύ θέλεις να τον υποβαθμίσεις σε σύμβολο με στήριξε ψυχικά σε τόσες πολλές περιστάσεις που δεν φαντάζεσαι. Γι'αυτό στενοχωριέμαι που μας κάνεις τέτοιο πόλεμο αγαπητέ Schwabe, γιατί πολεμάς τις ρίζες της ζωής μου, δηλαδή την ίδια μου την ύπαρξη. Αν μου αφαιρέσεις την ελπίδα απ'την ζωή μου, και με υποβαθμίσεις σε ένα ζώο με νοημοσύνη, θα καταρρεύσω αγαπητέ...
«Καλά τι σου έχουνε κάνει οι άνθρωποι και τους πολεμάς τόσο πολύ μπορείς να μας πεις;»
Ως άνθρωποι και πολίτες της χώρας, τίποτε απολύτως. Ως κοσμοθεωρία, ως βήμα εξουσίας και ενίοτε πλύσης εγκεφάλου, τους θεωρώ μισαλλόδοξους και υποκριτές.
Κόπτονται για μια αγάπη, η οποία συνάμα δεν έχει καν χώρο για….ένα τζαμί δίπλα τους! Όχι ότι είναι υπέρ του άλλου μαντριού, αλλά ως ένα απλό δείγμα της «αγάπης» που περιφέρουνε.
WWalker:
«Έχει καταντήσει κουραστική η κατάσταση, σε κάθε topic τα ψέλνεις στους παπάδες, και δεν είναι και κανένας μπροστά από αυτούς για να τα ακούσει.»
Νομίζω, ότι έχουνε αρκετούς υποστηρικτές εδώ μέσα. Εξάλλου, τι να κάνω? Να…..στείλω δελτίου τύπου??
WWalker:
«Δεν λέω ότι είναι αθώοι οι άνθρωποι..»
Α, θα μας τρελάνεις! Είπαμε, ιδού το βήμα.
WWalker:
«Έννοια σου, και μένα τον ανάξιο ο Χριστός που εσύ θέλεις να τον υποβαθμίσεις σε σύμβολο με στήριξε ψυχικά σε τόσες πολλές περιστάσεις που δεν φαντάζεσαι.»
Η πίστη σου σε στήριξε και όχι ο Χριστός. Ο χριστός είναι ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. Θα μπορούσε να είναι ο Δίας ή ο Απόλλων. Το ίδιο απολύτως θα ήταν ΕΑΝ σου έδιδε την ίδια σωτηριολογική εικόνα που έχεις φανταστεί.
Η πίστη σου αγαπητέ, και τίποτα άλλο.
WWalker:
«Αν μου αφαιρέσεις την ελπίδα απ'την ζωή μου, και με υποβαθμίσεις σε ένα ζώο με νοημοσύνη, θα καταρρεύσω αγαπητέ...»
«Κύριος» δεν είναι ο Χριστός θεάνθρωπος, αλλά οι πνευματικοί νόμοι του υποσυνείδητου σου. «Θεός» δεν είναι ο αδίστακτος Ιεχωβάς της Αγίας Γραφής, αλλά η Δημιουργική Διάνοια του Σύμπαντος.
Η Διάνοια ετούτη, δεν σκέφτεται απαραίτητα όπως οι άνθρωποι θέλουνε να οραματίζονται.
«Πάντα όσα αν προσευχόμενοι ζητείτε, πιστεύετε ότι λαμβάνεται και θέλει γείνει εις εσάς» (Κατά Μάρκον 11.24)
Πρόσεξε αγαπητέ μου, ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ. Το απόσπασμα αυτό μας λέει να πιστέψουμε και ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ότι η επιθυμία μας έχει ΗΔΗ πραγματοποιηθεί. Η πραγματοποίηση της ωστόσο, θα έλθει στο μέλλον.
Η πίστη σου σε κάτι, στο καλό ή στην υγεία ή στην γενικότερη ευτυχία σου ως άτομο κι οικογένεια, είναι που δίδει τις εικόνες στο υποσυνείδητο σου. Και ότι φανταστείς, ότι πιστέψεις ότι θα συμβεί ή ότι σου αξίζει να συμβεί, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙΣ.
Ο Χριστός λοιπόν, είναι το ΣΥΜΒΟΛΟ.
Διώχνοντας την ευθύνη των χειρισμών από πάνω μας σε κάτι αλλόκοτο και εξωκόσμιο, κάτι που ουδέποτε υπήρξε όταν υποτίθεται έπρεπε να υπάρχει, από την ηλίθια και ανεγκέφαλη υπόθεση της Δημιουργίας έως την Ανάσταση, καταντούμε υποχείρια και έωλα υποκείμενα μιας αδιέξοδης εσχατολογίας που πάρα, μα πάρα πολύ εύκολα μπορεί να μας βυθίσει σε θλίψη, κακία και δυστυχία.
Εάν πάρεις λοιπόν την Πίστη ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, καθώς πίστη είναι ουσιαστικά η γνώση της αλληλεπίδρασης του συνειδητού με το υποσυνείδητο, τότε μάλλον…..άλλοι θα καταρρεύσουνε!
Πάντως, και ανεξάρτητα των αψιμαχιών μας, νομίζω ότι ως επιστήμων πιέζοντας τα όρια σου, κάθε άλλο παρά κατάρρευση μπορείς να αντικρίσεις.
Να’σαι κάλα!
quote:
Το παράξενο είναι πως, ενώ τα περισσότερα θύματα ξέρουν τις βασικές διδασκαλίες του, παραμένουν στην πεποίθηση ότι ένα χρυσό τάμα, ή το προσκήνημα μιας εικόνας (ειδώλου) θα μεταβάλουν την κρίση του Θεού.
Mην είσαι τόσο σίγουρος. Όταν αντί για το Ευαγγέλιο διαβάζουν ''προσευχητάρια'' ή ''πατερικά κείμενα'', απο τα οποία περιμένουν να μάθουν για τον χριστιανισμό, ε τότε λογικό είναι να δημιουργούνται τέτοια τραγελαφικά φαινόμενα. Ο μέσος χριστιανός που πάει στην Τήνο ξέρει να σου πει απέξω και ανακατωτά για την ζωή πχ. του αγίου Νικολάου, αλλά άμα τον ρωτήσεις για ην ζωή του Ιησου θα σε κοιτάξει σαν αποχαυνωμένος. Πάντως, στην πλειοψηφία τους είναι γεροντάκια και απλά ανθρωπάκια, που έτσι έζησαν όλη την ζωή τους. Αν είναι ευτυχισμένοι μέσα στην άγνοια τους, άστους να χαίρονται. Είδαμε στο κάτω κάτω και εμείς οι ''φωστήρες'' της ''πολιτισμένης Δύσης'' που τους κοιτάμε αφ'υψηλού πως τα προκόψαμε...
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''