ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Centarius30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VELISSARIOSΜέλος
10/08/2005, 15:26:20
ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΝ ΣΚΑΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.
GDS1Μέλος
10/08/2005, 15:30:57
Ψηλέ είδες ότι δεν ξέρεις να κάνεις μια σωστή συζήτηση... Τι έγινε Ψηλούλη δεν έχουμε τι να πούμε και αρχίσαμε τις "προσβολές" και να πετάμε διάφορα ώστε να υποτιμηθώ εγώ και τα επιχειρήματα μου...

τσκ τσκ πολύ κλασσικό πολύ .... πρέπει να μάθεις και άλλα κόλπα όχι μόνο αυτά καταντάνε βαρετά...

Ψηλός
"Διακρίνω μια ανωριμότητα στα λόγια σου..."

Διακρίνω ότι δεν έχεις κάτι σοβαρό να μας πεις

Ψηλός
"...πράγμα που πιστεύω ότι δεν προέρχεται από το νεαρό της ηλικίας..."

Σωστά τα λεγομενά μου έχουν διαμορφωθεί από αρκετό διάβασμα

Ψηλός
" σου (κάτω των 30 σωστά;)."

Δεν σε αφορά

Ψηλός
"Ίσως δεν έχεις φάει ακόμη "πνευματικά" σκαμπίλια στη ζωή σου γι' αυτό και μιλάς έτσι."

Πνευματικά σκαμπίλια;;;;;; Excuse me???? Μάλλον κάτι άλλο εννοείς γιατί σε αυτό που αναφέρεσε απλά δεν υπάρχει.

Ψηλός
"Μόνο και μόνο αυτό που λες για την παγκοσμιοποίηση δείχνει ότι σου αρέσει να μιλάς με τη γνωστή ξύλινη γλώσσα των πολιτικών, που ενώ όλα πάνε κατά διάλου, αυτοί επιμένουν να λένε ότι αυτό θα φέρει πρόοδο, το άλλο θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην πραγματικότητα ο έλληνας γίνεται φτωχότερος και χάνονται καθημερινά πλήθος θέσεων εργασίας."

και μάλλον εσύ είσαι από αυτούς που τους αρέσει να αντιγράφουν τον κάθε καραγκιόζη που δεν έχει ιδέα από Οικονομικά (πχ Συνδικαλιστές, Παπαδαριό κτλ). Για σας, για τα πάντα φταίνε οι άλλοι (πχ Μοσσάντ, CIA, Μασσόνοι, κτλ) με πάντα υποχθόνια σχέδια κατά του Χριστιανισμού....

Τσάμπα Μάγκες είστε δεν το μάθατε ακόμα μάλλον ότι οι μαγκες δεν υπάρχουν πια...

Τα Προβλήματα της Χώρας δεν προέρχονται από την Παγκοσμιοποίηση από αλλού προέρχονται και αν δεν το έχεις μάθει ακόμα τότε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ...

Ψηλός
"Έχεις δίκιο, δεν ξέρω τι μου γίνεται. Μόλις όμως βρω και τις διευθύνσεις των παραπάνω εταιριών και ατόμων θα σου τα γράψω για να πειστείς."

Αυτό μου άρεσε πολύ... Δεν έχεις την παραμικρή απόδειξη για αυτά που είπες προηγουμένος, το μόνο που έχεις είναι αυτό που σου λέει ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ...

Ψηλέ είσαι καλός ΑΜΝΟΣ του Κυρίου, ένα να ξέρεις ΤΑ ΑΡΝΙΑ τα σφάζουν στο ΤΕΛΟΣ οι ίδιοι οι ΠΟΙΜΕΝΕΣ τους.

Αυτό Ψηλέ δεν είναι μαγκιά είναι μ@λ@κ1@!!!!

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

Edited by - GDS1 on 10/08/2005 15:34:34

10/08/2005, 15:39:27
Ψηλός:
«Κοίτα να δεις πόση δύναμη κρύβει στα σωθικά της μια θρησκεία (αν και το Χριστιανισμό δεν τον θεωρώ θρησκεία, ωστόσο θα το κάνω για χάρην λόγου), πράγμα που το ξέρουν οι ισχυροί και γι' αυτό άλλωστε στοχεύουν στις θρησκείες.»

Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δεν θεωρείς φίλτατε τον Χριστιανισμό θρησκεία?? ΤΙ είναι αυτό που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό από την κάθε άλλη θρησκεία?

Μήπως θα’θελες να μας εξηγήσεις ΠΟΥ στηρίζεις την…..υπόνοια σου?

Η οποιαδήποτε ερμηνεία του οντολογικού ζητήματος είναι εν δυνάμει μια θρησκεία, όμως το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. Δεν είναι οι τύποι και τα προσχήματα το θέμα.

Το πρόβλημα είναι όταν μια θρησκεία εποφθαλμιά εσωτερικές αξίες, αλλά ουσιαστικά εφαρμόζει ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ. Το πρόβλημα είναι όταν μια θρησκεία καταντά και ξεπέφτει, από μια εσωτερική αναζήτηση, σε ένα μορφοποιημένο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ.

Αυτό είναι το ουσιαστικό και διαχρονικό πρόβλημα του χριστιανισμού, αυτή είναι η ανίατη ασθένεια που σέρνει στο διάβα του ο χριστιανισμός που εντάσσεσαι.

Αυτός είναι και ο λόγος που ΑΔΥΝΑΤΕΙ να προσφέρει εδώ και πολύ καιρό υπηρεσίες στην κοινωνία, ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι του γυρίζουνε την πλάτη αλλά και ενοχλημένοι από την προφανή ΑΠΑΤΗ που υπέστησαν φροντίζουν να καταστεί σαφές το μήνυμα τους.

Άγεσαι και φέρεσαι Ψηλέ μεταξύ ψευδεπίγραφων ηθικοπλαστικών επιταγών και σχολαστικών κηρυγμάτων, και είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Λόγος σου αδυνατεί έστω και να προβληματίσει.

Ίσως να’ναι καιρός να αρχίσεις ΕΣΥ πλέον να προβληματίζεσαι.

10/08/2005, 20:43:28
Έλα βρε GDS1,
quote:
Τσάμπα Μάγκες είστε δεν το μάθατε ακόμα μάλλον ότι οι μαγκες δεν υπάρχουν πια...

Τα Προβλήματα της Χώρας δεν προέρχονται από την Παγκοσμιοποίηση από αλλού προέρχονται και αν δεν το έχεις μάθει ακόμα τότε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ...

Λες συνέχειά ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται. Άιντε λοιπόν, πές μας εσύ φωτισμένε άνθρωπε τι φταίει τότε;;

***Για να μην ξεχάσω.
Που σε πρόσβαλα βρε;; Μήπως εκεί που είπα ότι τα λόγια σου είναι λόγια ανώριμου ανθρώπου; Μήπως εκεί που σου ζήτησα να μου πεις την ηλικία; Μήπως εκεί που είπα για πνευματικά σκαμπίλια;; Ή μήπως εκεί που είπα τα περί κομπίνας;
Για όνομα του Θεού, ούτε μύγα στο σπαθί σου δεν σηκώνεις;; Οι όροι και οι λέξεις που χρησιμοποίησα κατ' εσέ είναι προσβλητικοί;;
Μήπως κάτι άλλο σε ζόρισε και μίλησες για προσβολή;;

Φιλικά όπως πάντα

nikostheaterΜέλος
10/08/2005, 21:05:42
Προφανως Ψηλε,οι συχρονοι απογονοι του Ηρακλη και τοθ Σωκρατη δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους,το θεωρουν φαινεται αναφαιρετο δικαιωμα τους να προσβαλλουν και δεν δεχονται και αντιλογο..
10/08/2005, 21:26:27
nikostheater

<<Προφανως Ψηλε,οι συχρονοι απογονοι του Ηρακλη και τοθ Σωκρατη δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους,το θεωρουν φαινεται αναφαιρετο δικαιωμα τους να προσβαλλουν και δεν δεχονται και αντιλογο..>>

οι απογονοι του σωκρατη και του καθε ελληνα δεν δεχονται να τους προσβαλουν
τον αντιλογο τον δεχονται και προσπαθουν με επιχειρηματα και οχι με προσβολες να απαντησουν αρχιζουν τις προσβολες οταν βλεπουν οτι απεναντη τους δεν εχουν νοημοντα ατομα για να καταλαβουν αλλα ζωα
που το μονο που ξερουν ειναι να προσβαλουν τον καθε ενα και να κανουν η να μην καταλαβενουν οτι προσβαλαν και παντα επιστρεφουν τις προσβολες ποτε δεν τις ξεκινανε

στον αντιποδα αυτοι που θελουν να λενε οτι ειναι απογονοι του αβρααμ και το ονειρο τους ειναι οταν πεθανουν να πανε στην αγκαλια του και θεωρουν μεγαλη τους τιμη να τους ευχονται να εχουν να εχουν την ζωη του αβααμ και της σαρας και να αποκτησουν τα αγαθα που αποκτησαν και αυτοι(ο τροπος δεν πειραζει στο κλαρι οι σαρες)
μπερδευουν την τιμη(βλεπεις εχουν μαθει να σκυβουν το κεφαλι)
με την υπεροψια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

10/08/2005, 23:19:24
quote:
Προφανως Ψηλε,οι συχρονοι απογονοι του Ηρακλη και τοθ Σωκρατη δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους,το θεωρουν φαινεται αναφαιρετο δικαιωμα τους να προσβαλλουν και δεν δεχονται και αντιλογο..

nikostheater, αν και το σχολιάκι σου είναι ειρωνικό, κοίτα τις απαντήσεις των διαφόρων ειδημόνων εδώ που μας δίνουν τις υποκειμενικές τους εξηγήσεις αντί για αντικειμενικές που θα έπρεπε και δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και μετά πές μας ποιοί προσβάλλουν...
Αλήθεια, εσύ ποιανού απόγονος είσαι....?

quote:
Το πρόβλημα είναι όταν μια θρησκεία εποφθαλμιά εσωτερικές αξίες, αλλά ουσιαστικά εφαρμόζει ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ. Το πρόβλημα είναι όταν μια θρησκεία καταντά και ξεπέφτει, από μια εσωτερική αναζήτηση, σε ένα μορφοποιημένο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ.

Φίλε Schwabe, κάθε θρησκεία το επιζητά αυτό, οπότε πόσο μάλλον ο Χριστιανισμός που το έχει αποδείξει κιόλας τόσα χρόνια...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

nikostheaterΜέλος
10/08/2005, 23:40:50
quote:
nikostheater, αν και το σχολιάκι σου είναι ειρωνικό, κοίτα τις απαντήσεις των διαφόρων ειδημόνων εδώ που μας δίνουν τις υποκειμενικές τους εξηγήσεις αντί για αντικειμενικές που θα έπρεπε και δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και μετά πές μας ποιοί προσβάλλουν...
Αλήθεια, εσύ ποιανού απόγονος είσαι....?

Προσβλητικες ειναι πολλες απαντησεις ομοιδεατων σου ινκουμπους,εδω και πολυ καιρο σε αυτο το φορουμ.εγω τοσο καιρο δεν ειδα προσβλητικες απαντησεις απο χριστιανους εδω,τουλαχιστον οχι τετοιες που να δικαιολογουν επιθεσεις,ειρωνιες και απαξιωση,οπως συμβαινει τελευταια εδω.
εισημων δεν δηλωνει κανεις,εκτος ισως του σβαμπε προφανως.
η αποψεις του καθενος ειναι υποκειμενικες,φυσικο ειναι αυτο,ο καθενας εδω εκπροσωπει η θα επρεπε να εκπροσωπει τον εαυτο του και φυσικα εκπροσωποντας τον εαυτο του φερνει και τις αποψεις τους.Τωρα αυτο για τα 4 που ειπες τι να πω,θα περιμενα να το ελεγες σε κανενα που θεωρεις ειδημων σε κατι,οχι σε εναν συνομιλητη.
Εγω ειμαι απογονος προσφυγων απο την σμυρνη και απο την καππαδοκια.Ελληνων Χριστιανων Ορθοδοξων που ζουσαν αρμονικα συνηθως με αλλοθρησκους και αλλα εθνη μεχρι που διωχτηκαν απο τα εδαφη τους.
Οι προγονοι μου απο την μερια της μητερας μου δεν ηξεραν ελληνικα,ειχαν επιγνωση ομως οτι ηταν Ελληνες και σε αυτο συνεβαλε και το οτι ηταν Χριστιανοι.Παρολα αυτα,οι Ελληναρες της Μητροπολητικης Ελλαδας τους συμπεριφερθηκαν σαν γυφτους και τους κακομεταχειρηστικαν.
Κανε μια βολτα στην Μικρα Ασια να δεις τι αφησαν και με τι αγωνα διατηρησαν φυλη,παραδοσεις και εθιμα και μετα ελα μιλα μου για προγονους και θρησκειες.
10/08/2005, 23:53:58
quote:
Κανε μια βολτα στην Μικρα Ασια να δεις τι αφησαν και με τι αγωνα διατηρησαν φυλη,παραδοσεις και εθιμα και μετα ελα μιλα μου για προγονους και θρησκειες.

Κρίμα, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό...
Λυπηρό αλλά ό,τι έγινε έγινε.
Όπως δε γνωρίζεις τα βιώματα μου δε γνωρίζω τα βιώματα σου.

quote:
Προσβλητικες ειναι πολλες απαντησεις ομοιδεατων σου ινκουμπους,εδω και πολυ καιρο σε αυτο το φορουμ.εγω τοσο καιρο δεν ειδα προσβλητικες απαντησεις απο χριστιανους εδω,τουλαχιστον οχι τετοιες που να δικαιολογουν επιθεσεις,ειρωνιες και απαξιωση,οπως συμβαινει τελευταια εδω.

Καλά, ό,τι πείς...
Κοίτα σχολιάκια ομοϊδεατών δικών σου και πόσες ταμπέλες κρεμάσαν και μετά πές μου κι εσύ.
Σχόλια έγιναν κι από τις 2 πλευρές αλλά μη μου βγάλεις τους εκπροσώπους του Χριστιανισμού σε αυτή τη συζήτηση αναμάρτητους!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

11/08/2005, 00:18:54
Πέστα βρε nikostheater, πεστα να αγιάσει το στόμα σου.

Μπαίνουν εδώ μέσα και αρχίζουν με ένα οχετό κατηγοριών και προσβλητικών όρων κατά του Χριστιανισμού και κανείς δεν τους λέει τίποτα.
Ως και επιστήμονες που τυχαίνει να ασπάζονται κάποια θρησκεία, φτάνουν σε σημείο να πουν πως είναι άτομα διανοητικά καθυστερημένα!!!

Όταν τους πεις να σταματήσουν τις μπαρούφες και να παραθέσουν τα στοιχεία τους, αρχίζουν να σε κατηγορούν ότι τους προσβάλεις, ότι δεν είσαι Έλληνας και άλλες μπλαμπλολογίες, αλλά από τεκμηριωμένα στοιχεία μηδέν (0)!!!
Τα όσα είπες για τους ένδοξους προγόνους σου, και για τα όσα τράβηξαν από τους ελληναράδες της μητροπολιτικής Έλλάδας, πολλοί νεοέλληνες δεν τα γνωρίζουν καν. Κατά τα άλλα, αλοίμονό σου αν τολμήσεις να πεις κάτι το οποίο σύμφωνα με το μυαλό τους προσβάλλει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Θεωρούν τους εαυτούς τους συνεχιστές και θεματοφύλακες του ελληνικού πλιτισμού. Τρομάρα τους.

Τέλως πάντων, εδώ είμαστε και συνεχίζουμε.

Φιλικά όπως πάντα