- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλός:
Είπες μεγάλη κουβέντα.
Έτσι, σας πουλάνε αυτό το παραμύθι και σας έχουν δέσει από τη μύτη.Αυτοί που αρνούνται την ιστορία του τόπου τους και του λαού τους είναι αυτοί που θέλουν να αποκόψουν ένα μεγάλο, το μεγαλύτερο, κομμάτι της ιστορίας του λαού μας.
Όταν ένας λαός, αντί να κοιτάξει κατάματα τι φταίει για την ξιπασιά του, ψάχνει να βρει εβραίους και παραεβραίους που φταίνε, χωρίς να καταλογίζει καμία ευθύνη στο λήθαργό που του έχουν επιβάλει, τότε είναι άξιος της μοίρας του!!!!!!
Ίσως να έχουν δίκιο οι ξένοι που μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε τίποτα από τους ένδοξους προγόνους μας!!!!
1)Ποιοί μας πουλάνε αυτό το παραμύθι γιατί δεν σε καταλαβαίνω σε ότι συμπέρασμα και γνώμη έχω καταλήξει έιναι αποκλειστικά απο δική μου μελέτη και έρευνα και δεν έχω την αναγκη υποδείξεως απο κανέναν...
2)Αν εννοείς ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας των Ελλήνων είναι ο χριστιανισμός μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθείς γιατί η ιστορία μας δεν ξεκινά απο το 0 αλλά περιλαμβλανει τουλάχιστον 15.000 χρόνια ιστορίας Αν εννοείς τους Εβραίους κάτι γίνεται....
Μην ξεχνάς ότι απο την έναρξη του χριστιανισμού η Ελλάδα δεν έχει να δείξει κάτι αξιόλογο σε οποιοδήποτε τομέα αντιθέτως έχει επέλθει σε ένα σκοταδισμό που περιλαμβάνει τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία μας!!!
3)Εγώ προσωπικά δεν κατηγόρησα κανένα εβραίο ούτε τους καταλόγισα καμία ευθήνη για τον λήθαργο στον οποίο έχουμε επέλθει οι μόνοι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης είμαστε εμείς όλοι οι Έλληνες όπου ανεχόμαστε αυτή την νοητική δικτακτορία που μας ελέγχει το μυαλό και δεν απελευθερωνόμαστε απο τα δεσμα στα οποία έχουμε επέλθει 2000 χρόνια τώρα φοβούμενοι την οργή του "Θεού"(και θα πάς στην κόλαση και θα... και θα...με διάφορα είδη εκβιασμών αστεία για εμάς αλλά σοβαρά για τους περισσότερους!!!)
και την λογοκρισία των άλλων γιατί ακόμα και σήμερα οι Άθεοι έιναι κατακρίτέοι....
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
quote:
1)Ποιοί μας πουλάνε αυτό το παραμύθι γιατί δεν σε καταλαβαίνω σε ότι συμπέρασμα και γνώμη έχω καταλήξει έιναι αποκλειστικά απο δική μου μελέτη και έρευνα και δεν έχω την αναγκη υποδείξεως απο κανέναν...
Αυτοί που ευαγγελίζονται την επιστροφή μας στην "πατρώα" θρησκεία. Κάνε ένα γύρω στο Ίντερνετ και θα το διαπιστώσεις (πιστεύω πως το γνωρίζεις ήδη αλλά ας κάνω ότι σου το υποδεικνύω εγώ).
quote:
2)Αν εννοείς ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας των Ελλήνων είναι ο χριστιανισμός μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθείς γιατί η ιστορία μας δεν ξεκινά απο το 0 αλλά περιλαμβλανει τουλάχιστον 15.000 χρόνια ιστορίας Αν εννοείς τους Εβραίους κάτι γίνεται....
Μην ξεχνάς ότι απο την έναρξη του χριστιανισμού η Ελλάδα δεν έχει να δείξει κάτι αξιόλογο σε οποιοδήποτε τομέα αντιθέτως έχει επέλθει σε ένα σκοταδισμό που περιλαμβάνει τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία μας!!!
15000 χρόνια, ουάου!!!!!!!! Μάλλον εσύ θα έχεις περισσότερα στοιχεία από τους ιστορικούς για να μιλάς για καταγωγή των Ελλήνων ήδη από το 13000 π.Χ.!!
Είχες δεν είχες, τη μπηχτή σου για τους εβραίους την έριξες και κατά τ' άλλα άδικα εγώ λέω για τον εβραιοφοβισμό που μας προωθούν ε;;
quote:
3)Εγώ προσωπικά δεν κατηγόρησα κανένα εβραίο ούτε τους καταλόγισα καμία ευθήνη για τον λήθαργο στον οποίο έχουμε επέλθει οι μόνοι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης είμαστε εμείς όλοι οι Έλληνες όπου ανεχόμαστε αυτή την νοητική δικτακτορία που μας ελέγχει το μυαλό και δεν απελευθερωνόμαστε απο τα δεσμα στα οποία έχουμε επέλθει 2000 χρόνια τώρα φοβούμενοι την οργή του "Θεού"(και θα πάς στην κόλαση και θα... και θα...με διάφορα είδη εκβιασμών αστεία για εμάς αλλά σοβαρά για τους περισσότερους!!!)
και την λογοκρισία των άλλων γιατί ακόμα και σήμερα οι Άθεοι έιναι κατακρίτέοι....
Μάλιστα, αυτά περί οργής του Θεού, τα χειρίζεσαι καλά και εσύ.
Ώστε 2000 χρόνια μας κρατά δέσμιους η οργή του Θεού. Πόσο απλό παιδί είσαι και πιστεύεις αυτά που σου λένε!!
Και ύστερα δεν έχω δίκαιο όταν λέω ότι σας έχουν βομβαρδίσει το μυαλό και προσπαθούν να σβήσουν 2000 χρόνια ιστορίας (και απ' ότι φαίνεται τα καταφέρνουν θαυμάσια);;;
Φιλικά όπως πάντα
Λοιπόν επειδή ο μόνος λόγος για να κάνει κάποιος κάτι είναι τα ΛΕΦΤΑ και η ΕΞΟΥΣΙΑ, αποδειξέ μου ποιους θα οφελήση (οικονομικά) μια τέτοια τροπή....!!!
Αν δεν μπορείς να το αποδείξης τότε μην αναφέρεις και το συγκεκριμένο επιχείρημα γιατί δεν είναι.
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενω το 400 και 300 π.χ ειχαμε μεγαλα πνευματα στην ελλαδα που βαλανε τις απαρχες για τον συγχρονο κοσμο ,απο το 200 π.χ μεχρι και 400 μ.χ οπου αρχισε να εξαπλωνεται ο Χριστιανισμος δια του βιαιου τροπου ειχαμε μονο λιγες μεμονωμενες περιπτωσεις λαμπρου πνευματος.Και σε αυτο δεν εφταιξε σε τιποτε ο Χριστιανισμος που ουσιαστικα οταν οι ρωμαιοι μπηκαν στην ελλαδα βρισκοντας την σε τελματωση δεν υπηρχε ακομη.
(Επειδη δεν γνωριζω παρα πολυ καλα την συγκεκριμενη περιοδο μετα χριστον και μεχρι τους πρωτους Βυζαντινους αυτοκρατορες,οποιος εχει να υποδειξει στοιχεια που μου διαφευγουν ας το κανει)
Αντιθετως κατα την βυζαντινη εποχη ειχαμε την αναδειξη παλι καποιων λαμπρων ελληνικων πνευματων και εφευρεσεων που ομως καποιοι απο αυτους επεφταν στην αφανεια λογω του ακρατου χριστιανικου συντηρητισμου.Τα εργα τους ομως επιβιωσανε μεχρι σημερα.
Γιατι αρνειστε τοσο πολυ να καταλαβετε οτι σε ολα σχεδον τα πραγματα υπαρχει μια παρακμη και μετεξελιξη?Ο βυζαντινος κοσμος δεν υποδουλωσε τον ελληνισμο, το αντιθετο εγινε.Ο ελληνισμος μετουσιωθηκε σε βυζαντινο κοσμο.Αφηστε εξω τις διωξεις των εθνικων.Αυτο ηταν ενα απο τα μελανα σημεια και αποτελεσμα καποιων φανατικων τρελων αυτοκρατορων.Κατα τα αλλα ο βυζαντινος πολιτισμος ητανε ελληνικος.Οπως ο ρωμαικος πολιτισμος τελικα πηρε τα πιο πολλα στοιχεια του απο τον ελληνικο.
Ο ελληνισμος ειχε βρεθει σε καποιο τελμα για αιτιες τις οποιες δεν καταννοουμε πληρως και σηκωνουν μεγαλη κουβεντα.Τελικα αλλαξε μορφη και μεσα απο την περιοδο της ρωμαιοκρατιας μεταμορφωθηκε σε βυζαντινο.Ναι αν ψαχνετε να βρειτε την κλασσικη Αθηνα στο βυζαντιο δεν τηα την βρειτε διοτι αυτη ειχε παψει να υπαρχει πολλους αιωνες πριν.
quote:
Centarius, κι εσύ είσαι θύμα πλάνης και μάλιστα συνωμοτείς κατά του Χριστιανισμού, όπως και κάθε άλλος που έχει αντίθετη γνώμη από κάποιον φανταικό Χριστιανό... ![]()
quote:
Δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από αυτή την επιβαλλόμενη δικτατορία...
Σιγά μη μας αφήσει η Εκκλησία και χάσει λεφτά!
quote:
Αφηστε εξω τις διωξεις των εθνικων.Αυτο ηταν ενα απο τα μελανα σημεια και αποτελεσμα καποιων φανατικων τρελων αυτοκρατορων.
Μα, αγαπητέ μου, με αυτά τα μέσα επικράτησε ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα.
Με διωγμούς και διώξεις μεθοδευμένα επικράτησε!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Σιγά μη μας αφήσει η Εκκλησία και χάσει λεφτά!
Tα πολλά λεφτά που τρώει η εκκλησία απο τον κρατικό προυπολογισμό( ναι, ξέρω για την ''λιμουζίνα'' του Χριστόδουλου και των μητροπολιτών, αλλά οφείλετε να ομολογήσετε οτι ο μέσος παπάς βγάζει λίγο περισσότερα απο ζητιάνο του δρόμου)... Να λοιπόν ο τρόπος να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις προς την εκκλησία. Ιδιοφυές.
Ρε με τι χάνει τον χρόνο του ο κόσμος...
Υ.Γ Δεν εκπλήσομαι που η παράκληση μου δεν εισακούστηκε...Κατα τα φαινόμενα, ο θρησκευτικός φανατισμός είναι κάτι απο το οποίο δεν ξεκολάει κάποιος ούτε με σφαίρες. Άντε ρε! Και σταυροφόροι σας εύχομαι( ή, αν προτιμάτε, ιερείς στα ελευσίνια μυστήρια...)! Α ρε κατακαημένο esoterica...
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
quote:
Tα πολλά λεφτά που τρώει η εκκλησία απο τον κρατικό προυπολογισμό( ναι, ξέρω για την ''λιμουζίνα'' του Χριστόδουλου και των μητροπολιτών, αλλά οφείλετε να ομολογήσετε οτι ο μέσος παπάς βγάζει λίγο περισσότερα απο ζητιάνο του δρόμου)... Να λοιπόν ο τρόπος να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις προς την εκκλησία. Ιδιοφυές.
Ρε με τι χάνει τον χρόνο του ο κόσμος...
Δές τι κερδίζουν από γάμους, βαπτίσεις,ευχέλαια, κηδείες, μνημόσυνα κτλ!
Ειδικά τα τελευταία τα έχω βιώσει από πρώτο χέρι!
Για να μην θίξουμε το που πάνε τα χρήματα από το παγκάρι...

quote:
Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica.
Ειστε οι Δυο πολοι Ενος μαγνητη.
Δεν το βλεπετε;
Αrya Ryche..
Και για να μην παρεξηγούμαι, σαφέστατα πιστεύω πως υπάρχουν και άνθρωποι που ''τα τρώνε'' μέσα στην εκκλησία, αλλά όλη αυτή την ''αντιεκκλησιαστική'' μανία που έχει πιάσει τώρα τελευταία κάποιους αρχαιολάτρες και εκπροσώπους της αριστεράς δεν την καταλαβαίνω. Παρουσιάζουν την εκκλησία σαν να είναι η...Κάζα Νόστρα και τον αρχιεπίσκοπο( που είναι απο τις ελάχιστες προσωπικότητες του δημόσιου βίου που μιλούν με τόσο δυναμισμό για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων) σαν να είναι ο Αλ Καπόνε. Η δική μου εντύπωση είναι πως το κάνουν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 10/08/2005 01:35:27
quote:
Αυτοί που ευαγγελίζονται την επιστροφή μας στην "πατρώα" θρησκεία. Κάνε ένα γύρω στο Ίντερνετ και θα το διαπιστώσεις (πιστεύω πως το γνωρίζεις ήδη αλλά ας κάνω ότι σου το υποδεικνύω εγώ).
Και τι κακό έχει κάποιοι να έχουν βαρεθεί τον σκοταδισμό που επικρατεί και ονειροπολούν την πατρώα θρησκεία????
Μήπως θα μας το κόψετε και αυτό καταδικάζοντας μας στην πυρά??? η θα βγάλετε κάποιο διάταγμα επικυρήσωντας όλους τους ονειροπόλους????
Μήπως κατα βάθος φοβάστε ότι θα ξυπνήσετε μια μέρα και και στην Ελλάδα τα πράγματα θα έχουν αλλάξει όπως τα ξέρετε????
Ε λοιπόν σε ενημερώνω δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι!!!
δεν είναι στην ιδεολογία τους να προσυλητίζουν....όπως έκαναν κάποιοι και μάλιστα με την βία....ούτε θα κατέστρεφαν ποτέ τα σύμβολα μιας άλλης θρησκείας προκειμένου να επιβληθεί με το έτσι θέλω...
και δεν αναφέρομαι μονο στον δωδεκαθεισμό αλλα και στον βουδισμό και στον Ινδουισμό και άλλες θρησκείες.
Άν και ότι τελειώνει σε -ισμό δεν με καλύπτει καθόλου και πολλές φορές είμαι άκρως αντίθετος(Άθεος και άθρησκος) είναι κάποιες φορές που πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν ακόμα και αν η αλήθεια δεν είναι αυτό που περιμένουμε!!!!!
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
quote:
GDS1
Ψηλέ από ότι κατάλαβα συνέχεια μιλάς για κάποιους που βάλουν κατά της Χ.Ο. θρησκείας και υπερ της ΑΘΕΙΑΣ με σκοτεινούς σκοπούς.Λοιπόν επειδή ο μόνος λόγος για να κάνει κάποιος κάτι είναι τα ΛΕΦΤΑ και η ΕΞΟΥΣΙΑ, αποδειξέ μου ποιους θα οφελήση (οικονομικά) μια τέτοια τροπή....!!!
Αν δεν μπορείς να το αποδείξης τότε μην αναφέρεις και το συγκεκριμένο επιχείρημα γιατί δεν είναι.
Είναι όλοι αυτοί που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, την ενιαιοποίηση, αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα διεθνές χωνευτήρι.
Δεν είναι τυχαίο το ότι βάλλουν κατά των θρησκειών γενικότερα. Σκοπός τους είναι να απαξιώσουν και ισοπεδώσουν όλες τις θρησκείες έτσι ώστε στο τέλος πα προσφέρουν ένα ενιαίο προϊόν προς κατανάλωση, όπως γίνεται άλλωστε και με τόσα άλλα καταναλωτικά προϊόντα.
Κοίτα να δεις πόση δύναμη κρύβει στα σωθικά της μια θρησκεία (αν και το Χριστιανισμό δεν τον θεωρώ θρησκεία, ωστόσο θα το κάνω για χάρην λόγου), πράγμα που το ξέρουν οι ισχυροί και γι' αυτό άλλωστε στοχεύουν στις θρησκείες.
Κοίτα τώρα τελευταία τι συμβαίνει με τους μουσουλμάνους, μπορεί να είναι απο διαφορετικά κράτη, τους ενώνει όμως η τζιχάντ και για αυτό βλέπουμε στις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις να συμμετέχουν άνθρωποι διαφόρων κρατών (άσχετα πάλι αν και αυτό είναι μια δικαιολογία για να καλυφθούν άλλοι σκοποί πέρα των θρησκευτικών).
Θυμήσου εμάς επί τουρκοκρατίας. Ελληνικό κράτος δεν υπήρχε για να μας προσδιορίζει ως λαό, λόγω του ότι το είχαν καταλύσει οι τούρκοι. Το μόνο πράγμα που ήταν ζωντανό και μας ένωνε ως λαό ήταν η θρησκεία μας.
Κοίτα τις σχέσεις μας και με τα άλλα ορθόδοξα κράτη, άσχετα αν στο ρου της ιστορίας μερικές φορές συγκρουστήκαμε, υπάρχει μια συμπάθεια μεταξύ μας ακριβώς λόγω της κοινής θρησκείας. Πάρε το παράδειγμα της Σερβίας. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που προσπάθησε να τους βοηθήσει και προστατέψει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό, γιατί άραγε;; Σίγουρα, ο έλληνας ως λαός, με όλα τα κακά του, αντιδρά γενικώς στην αδικία και γι' αυτό άλλωστε καλείται να πληρώσει αυτή του την απειθαρχία.
Πιστεύω να σου έδωσα μια γενική ιδέα για το ποιοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και προωθούν τους "νεωτερισμούς" αυτούς. Φυσικά αν το έκαναν πιο ανοικτά τα ψάρια δεν θα τσιμπούσαν. Ενώ τώρα όποιος ακολουθεί την πολιτική τους, έχει και την ψευδαίσθηση ότι έτσι προφυλάσσει την ιδιαιτερότητα της ελληνικής του ταυτότητας και πολεμά τον "φτιαχτό" εχθρό της χώρας του, δηλαδή την ίδια τη χώρα του, αδιαφορώντας για το τι πραγματικά κάνει εις βάρος της χώρας του.
Αυτά τα ολίγα, χωρίς βέβαια να εξαντλείται εδώ το θέμα.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Ωραία. Παντρέψου λοιπόν στο δημαρχείο, δήλωσε το παιδί σου απλά στο ληξιαρχείο με το όνομα του,
Αυτό θέλω να κάνω...
quote:
Η δική μου εντύπωση είναι πως το κάνουν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Τι ψηφοθηρικούς λόγους? Δεν το κατάλαβα αυτό.
quote:
Και τι κακό έχει κάποιοι να έχουν βαρεθεί τον σκοταδισμό που επικρατεί και ονειροπολούν την πατρώα θρησκεία????
Μήπως θα μας το κόψετε και αυτό καταδικάζοντας μας στην πυρά??? η θα βγάλετε κάποιο διάταγμα επικυρήσωντας όλους τους ονειροπόλους????
Μήπως κατα βάθος φοβάστε ότι θα ξυπνήσετε μια μέρα και και στην Ελλάδα τα πράγματα θα έχουν αλλάξει όπως τα ξέρετε????
Ε λοιπόν σε ενημερώνω δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι!!!
Μην απορήσεις αν λάβεις θετικές απαντήσεις στα ερωτήματα σου! ![]()

quote:
Ελληνικό κράτος δεν υπήρχε για να μας προσδιορίζει ως λαό, λόγω του ότι το είχαν καταλύσει οι τούρκοι. Το μόνο πράγμα που ήταν ζωντανό και μας ένωνε ως λαό ήταν η θρησκεία μας.
Tεράστιο φάουλ, αλλά τώρα δεν είμαι σε θέση να απαντήσω( νυσταγμένος γαρ). Θα το κάνω κάποια άλλη στιγμή. Για την ώρα πάντως, Ψηλέ, σου θυμίζω την απάντηση του Μακρυγιάννη στους δύο στρατιώτες που ήθελαν να πουλήσουν δύο αρχαιοελληνικά αγάλματα σε ξένους αρχαιοκάπηλους...
Άντε, καλυνύχτα απο εμένα.
Edited by - Invader on 10/08/2005 03:07:03
πριν πω οτιδήποτε, θα περιμένω αυτό που θα πεις, διότι η διαφωνία μας πιθανώς να έγκειται στον τρόπο διατύπωσής μου.
Καληνύχτα.
****Πρόσεξε μόνο, είπα κράτος, οργανωμένο κράτος, δεν είπα Έθνος/Γένος ή Πατρίδα. Ενώ η θρησκεία μας τότε εκπροσωπούταν από έναν ζωντανό και με δεδομένη επισήμως και αποδεκτή από τους κατακτητές υπόσταση.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 10/08/2005 03:23:34
Ένα λαό δεν τον ενώνει η κουλτούρα του, ο πολιτισμός των αιώνων που μπορεί να κουβαλάει, τα ήθη και τα έθιμα του ή η γλώσσα του, παρά μόνο η θρησκεία του...
Ημιμάθεια κι ανωριμότητα!

ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (μόνοι σάν την καλαμιά στον κάμπο). ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Η ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ
«Είναι όλοι αυτοί που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, την ενιαιοποίηση, αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα διεθνές χωνευτήρι.»
Ψηλέ η παγκοσμιοποίηση είναι ένας οικονομικό-πολιτικός όρος που εκφράζεται από τις αρχές του «νεο»-φιλελευθερισμού. Σκοπός η βελτίωση του επιπέδου της ζωής μέσω τριών εκδημοκρατισμών:
α)της τεχνολογίας
β)της οικονομίας
γ)της πληροφορίας.
Που είναι το κακό σε όλα τα παραπάνω;;;; Που είναι οι σκοτεινοί σκοποί;;;;
Ψηλός
«Δεν είναι τυχαίο το ότι βάλλουν κατά των θρησκειών γενικότερα. Σκοπός τους είναι να απαξιώσουν και ισοπεδώσουν όλες τις θρησκείες έτσι ώστε στο τέλος πα προσφέρουν ένα ενιαίο προϊόν προς κατανάλωση, όπως γίνεται άλλωστε και με τόσα άλλα καταναλωτικά προϊόντα.»
Ποιοι ρε Ψηλέ;;;;; Θέλεις να μου πεις ότι η COCACOLA, 3M, Pfizer, Shell, Nokia κτλ ενδιαφέρονται για τις Θρησκείες… Μα είσαστε με τα καλά μας ή το έχετε χάσει εντελώς επειδή χάνεται η Γη κάτω από τα πόδια σας;;;;;
Ψηλός
«Κοίτα να δεις πόση δύναμη κρύβει στα σωθικά της μια θρησκεία (αν και το Χριστιανισμό δεν τον θεωρώ θρησκεία, ωστόσο θα το κάνω για χάρην λόγου), πράγμα που το ξέρουν οι ισχυροί και γι' αυτό άλλωστε στοχεύουν στις θρησκείες.
Κοίτα τώρα τελευταία τι συμβαίνει με τους μουσουλμάνους, μπορεί να είναι απο διαφορετικά κράτη, τους ενώνει όμως η τζιχάντ και για αυτό βλέπουμε στις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις να συμμετέχουν άνθρωποι διαφόρων κρατών (άσχετα πάλι αν και αυτό είναι μια δικαιολογία για να καλυφθούν άλλοι σκοποί πέρα των θρησκευτικών).»
Ψηλέ τα χάνεις, αν θεωρείς το παραπάνω ως πρέπον και σωστό δηλαδή η εκμετάλλευση των μικρών παιδιών και των πεινασμένων από τους τάγους του Ισλάμ τότε το μόνο που μένει να πω είναι ότι δεν φταιει η παγκοσμιοποίηση αλλά αυτοί που διοικούν και διαχειρίζονται τις Θρησκείες
Ψηλός
«Θυμήσου εμάς επί τουρκοκρατίας. Ελληνικό κράτος δεν υπήρχε για να μας προσδιορίζει ως λαό, λόγω του ότι το είχαν καταλύσει οι τούρκοι. Το μόνο πράγμα που ήταν ζωντανό και μας ένωνε ως λαό ήταν η θρησκεία μας.»
Ψηλέ έχεις παραμυθιαστή, αυτό που μας ένωνε δεν ήταν η Θρησκεία αλλά Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... Θυμάσαι «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ», μάλλον όχι δεν το θυμάσαι...
Ψηλός
«Κοίτα τις σχέσεις μας και με τα άλλα ορθόδοξα κράτη, άσχετα αν στο ρου της ιστορίας μερικές φορές συγκρουστήκαμε, υπάρχει μια συμπάθεια μεταξύ μας ακριβώς λόγω της κοινής θρησκείας. Πάρε το παράδειγμα της Σερβίας. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που προσπάθησε να τους βοηθήσει και προστατέψει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό, γιατί άραγε;; Σίγουρα, ο έλληνας ως λαός, με όλα τα κακά του, αντιδρά γενικώς στην αδικία και γι' αυτό άλλωστε καλείται να πληρώσει αυτή του την απειθαρχία.»
Άσχετο, δεν συμπαθήσαμε τους Σέρβους επειδή είναι Χ.Ο. τους συμπαθήσαμε γιατί ήταν ο στόχος των Αμερικάνων που αντιπαθούμε... Για τον ίδιο σκοπό συμπαθούμε τους Ιρακινούς, τους Αφγανούς κτλ κτλ
Ψηλός
«Πιστεύω να σου έδωσα μια γενική ιδέα για το ποιοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και προωθούν τους "νεωτερισμούς" αυτούς.»
Πιστεύω ότι για μια ακόμα φορά ότι δεν απάντησες τίποτα. Για να σε βοηθήσω πρέπει να με πείσεις με αποδείξεις και όχι με Χριστοδουλικές ηλιθιότητες. Ποιές είναι οι αποδείξεις;;;;;
1) Ονόματα ατόμων και εταιρειών που θα ωφεληθούν
2) Γιατί θα ωφεληθούν
3) Πως θα ωφεληθούν
4) Πόσο θα ωφεληθούν (σε πραγματικές τιμές)
Αν δεν τα έχεις αυτά άστο τότε δεν ξέρεις τι σου γίνετε
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Edited by - GDS1 on 10/08/2005 10:19:30
quote:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ.
Για να το λές εσύ...
quote:
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (μόνοι σάν την καλαμιά στον κάμπο).
Ναι, οι απλοί παπάδες είχαν το ρόλο της εκπαίδευσης...
Τα μεγάλα κεφάλια τα είχαν κάνει πλακάκια με τους Τούρκους...

quote:
Dying_Incubus:
Ναι, οι απλοί παπάδες είχαν το ρόλο της εκπαίδευσης...
Τα μεγάλα κεφάλια τα είχαν κάνει πλακάκια με τους Τούρκους...
ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ!!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΥΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
Διακρίνω μια ανωριμότητα στα λόγια σου, πράγμα που πιστεύω ότι δεν προέρχεται από το νεαρό της ηλικίας σου (κάτω των 30 σωστά;).
Ίσως δεν έχεις φάει ακόμη "πνευματικά" σκαμπίλια στη ζωή σου γι' αυτό και μιλάς έτσι.
Μόνο και μόνο αυτό που λες για την παγκοσμιοποίηση δείχνει ότι σου αρέσει να μιλάς με τη γνωστή ξύλινη γλώσσα των πολιτικών, που ενώ όλα πάνε κατά διάλου, αυτοί επιμένουν να λένε ότι αυτό θα φέρει πρόοδο, το άλλο θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην πραγματικότητα ο έλληνας γίνεται φτωχότερος και χάνονται καθημερινά πλήθος θέσεων εργασίας.
quote:
Πιστεύω ότι για μια ακόμα φορά ότι δεν απάντησες τίποτα. Για να σε βοηθήσω πρέπει να με πείσεις με αποδείξεις και όχι με Χριστοδουλικές ηλιθιότητες. Ποιές είναι οι αποδείξεις;;;;;1) Ονόματα ατόμων και εταιρειών που θα ωφεληθούν
2) Γιατί θα ωφεληθούν
3) Πως θα ωφεληθούν
4) Πόσο θα ωφεληθούν (σε πραγματικές τιμές)Αν δεν τα έχεις αυτά άστο τότε δεν ξέρεις τι σου γίνετε
Έχεις δίκιο, δεν ξέρω τι μου γίνεται. Μόλις όμως βρω και τις διευθύνσεις των παραπάνω εταιριών και ατόμων θα σου τα γράψω για να πειστείς.
Φιλικά όπως πάντα