- Μια ιδέα για διασκέδαση!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
....
.
.
.
.
..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

THA SAS DIKSW EGW.....................
PERIMENETE KAI THA DITE...............

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Edited by - Loucas on 31/03/2003 22:13:38
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ
LOADING............
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΤΕΛΕΙΟ!ΕΥΓΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ!
(ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!)
'manava seva, madhava seva'Edited by - ΑΤΜΑ on 02/04/2003 00:34:09

ΜΑΛΛΟΝ..ΚΑΤΑΛΑΒΑ...
ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?
...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ +ΣΥ..."ΜΑΓΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ"..?
VANDE!
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 03/04/2003 03:31:45
ego leo oti malon 8a er8ei paliriako ![]()
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

quote:
ego leo oti malon 8a er8ei paliriako
POU XEREIS?????

DEN FTANEI POU TO BOUNO EXEI KATASTRAFEI APO TIS PYRKAGIES PANW POU BGHKE LIGO PRASSINADA ERXETE H ASXHMIA THS POLHS NA RIMAXEI KATHE ELPIDA...
PREPEI NA GINEI KATI GIA AFTO.H SPHLIA PIA DEN EXEI AFTH THN ESTHISH YGRASIAS POU EIXE PALIA OI KRYSTALOI EXOUN SPASEI KAI OLH H SPHLIA MYRIZEI VENZINH APO TIS MHXANES POU ALLWNIZOUN MESA STO ARXEO SPHLEO XWRIS NA TOUS LEEI KANEIS TIPOTA
ELEOOOOOOS!!!!!!!!!!!!!!!
swse oti emeine apo thn pentelh
καλώς ήρθες στα forums του ESOTERICA
Πράγματι, αν συμβαίνει αυτό που γράφεις θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μια λύση θα ήταν, να γίνει ενημέρωση στην αντίστοιχη Εφορία Αρχαιοτήτων στην οποία υπάγεται η περιοχή που βρίσκεται η σπηλιά, ή να ειδοποιηθεί το Δημαρχείο Πεντέλης. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να γίνει για παράδειγμα από κάποιον σπηλαιολογικό ή φυσιολατρικό σύλλογο (υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν τα forums και που συμμετέχουν σε τέτοιους συλλόγους, οπότε θα μπορούσαν βλέποντας το παρόν θέμα να κινήσουν κάποια διαδικασία). Μπορείς και ατομικά να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις με το Δημαρχείο της Πεντέλης, αλλά ίσως εάν παρέμβει κάποιος οργανωμένος φορέας, η έκκληση να είναι πιο αποτελεσματική.
Motor Cross στη σπηλιά του Νταβέλη...
Επίσης, υπήρξε ένα πρόβλημα με το username που επέλεξες για να συμμετάσχεις στα forums. Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι λειτουργικό στη χρήση του (π.χ. θα δυσκολεύονται όσοι θέλουν να σου απευθυνθούν), το είχες γράψει χωρίς κενά και η διαμόρφωση της σελίδας των forums παρουσίασε κάποια προβλήματα. Έχουμε βάλει για αρχή, κενά ανάμεσα στις λέξεις ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα της διαμόρφωσης της σελίδας. Θα επικοινωνήσω μαζί σου μέσω email για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.
Τέλος, θα σε παρακαλέσουμε στη συνέχεια να γράφεις στα ελληνικά κι όχι στα greeklish.

http://www.oodegr.com/oode/ierapostoli/empeiries/ravinos1.htm
quote:
ενα σχολιο θελω να κανω μονο..!!!
δεδομενου..εξακολουθω να εχω πολλες σχεσεις εδω και χρονια με μαρτυρες
του ιεχωβα..εχω παρατηρησει τα εξης..
σαν ανθρωποι ειναι πολυ καλυτεροι..(ακομα και οι φανατικοι)
απο ορθοδοξους...
γενικα πιο χαλαροι..χαμογελαστοι ως επι το πλειστον..!!
με πιο ελαστικη υφη χαρακτηρα..
επισης πολυ λιγοτερο υποκριτες..διχως τασεις στρουθοκαμηλισμου..
οπως το 99% των φανατικων ορθοδοξων..αυτο πιστευω οτι πραγματικα πηγαζει..μεσα απο την αντιληψη που εχουν
γυρω απο τα ευρυτερα ¨¨ πρεπει τους¨¨ οπου τους τα καθοριζει μεχρι ενα βαθμο η θρησκεια τους..!!θα ελεγα ..οτι λογω της αιρεσης τους(σε σε χριστιανικη σχεση)
οτι καταφεραν μεσω αυτης να ξεφυγουν ...απο τον χριστιανικο στυγνο ζυγο..απλα ακολουθωντας κατι αλλο..κατι πιο χαλαρο..ισως..
εστω και λανθασμενα...
να ειναι πολυ καλυτεροι απο καποιους αλλους..εχουν κατ εμε και αυτοι την τρελλα τους ..πιστευουν σε φαντασιοπληξιες..θεους και πρασινα αλογα..
αλλα εμπειρικα ..πλεον..τους βρισκω απλα καλυτερους σαν ανθρωπους..!!
καλο βραδυ..!!sakhs3
Αγαπητέ φίλε Σάκη...κανείς δεν αμφισβητεί ότι πολλοί μάρτυρες του Ιεχωβά (τα απλά μέλη αυτής της εταιρείας δηλαδή) είναι καλοί άνθρωποι...όπως καλοί μπορούνε να υπάρχουνε και σε κάθε θρησκευτική ομάδα.Σε αυτό που διαφέρουν απ τους Χριστιανούς...είναι στο δέσιμο μεταξύ τους(που φαίνεται πιο ισχυρό)...μόνο που απο έρευνα που έκανα και μέσω ίντερνετ ...το δέσιμο αυτό έχει έναν κρίκο και μόνο...την εταιρεία. Υπάρχουν πολλά σάιτ αποκομένων....στα οποία μπορεί κανείς να ενημερωθεί τόσο για τους λόγους αποκοπής τους...όσο και την ψυχολογική βία που τους ασκήθηκε.
Εμείς (οι πιο "χλιαροί" χριστιανοί) μπορεί να κρίνουμε και να κατακρίνουμε σφάλαματα της ηγεσίας της εκκλησίας μας.Σε συζητήσεις που έκανα με ενεργά μέλη της εταιρείας αυτής..όποτε πήγαινα να πώ κάτι για την εταιρία(το οποίο το είχα ψάξει πρώτα)...αμέσως τη συζήτηση την γύριζαν στο δογματικό κομμάτι και σε παραπομπές της μεταφρασμένης(απ την εταιρεία) Αγίας Γραφής...χωρίς να παίρνω ουσιαστικές απαντήσεις γι αυτά που ρωτούσα.Με άλλα λόγια...ότι πει η εταιρία είναι θείος νόμος...άσχετα αν κατα τη διάρκεια της ιστορίας της έχει αρκετές φορές τροποποιήσει τις θέσεις της.Άν λοιπόν κάτι με θλίβει στούς μάρτυρες...είναι η παράδοση της κριτικής τους σκέψης στην ηγεσία της εταιρείας,πράγμα που τους οδηγεί σε μια ιδιαίτερη μορφή φανατισμού.
Ήδη..έχω ρωτήσει κάποια πράγματα γύρω απ την εταιρεία κι εδώ..κι έχουν μείνει αναπάντητα.Θα ήμουν ικανοποιημένος άν έπαιρνα απάντηση σε ένα τουλάχιστον ερώτημα (που επίσης το έχω διατυπώσει πολλές φορές).Σε ποιό σημείο τους οι Γραφές παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη εταιρία ως ορατό εκπρόσωπο του Θεού ? Οι προφητείες τους που διαψεύστηκαν ..πώς συνδέονται με αυτόν τον ρόλο ?
Ποιο είναι το έργο αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους που έχουν να επιδείξουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα;;
Εδώ πάντως, στη βόρειο Ευρώπη, ρώτησα μια πολύ καλή μου φίλη που είναι στους Μάρτυρες του Ιεχωβά (μόλις προχτές μιλήσαμε για πρώτη φορά για την πίστη της), και δεν γνώριζε να μου αναφέρει κάτι.
Τη ρώτησα αυτό γιατί η συζήτησε πήγε στην άσχημη συμπεριφορά των καθολικών και στο ότι δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνία και τους συνανθρώπους τους.
Τότε, θέλησα και εγώ να μου πει ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο των Μαρτύρων του Ιεχωβά για να καταλάβω σε τι διαφέρουν αυτοί από τους καθολικούς.
Δεν είχε γνώση για το παραμικρό.
Περιορίστηκε μόνο στο να μου πει ότι προσφέρουν έργο πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα για να μεταδώσουν το λόγο του Θεού.
Στην Ελλάδα πώς έχουν τα πράγματα;

quote:
Γνωρίζει κανείς σας αν στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια φιλανθρωπικά ιδρύματα που να τα φροντίζουν και να τα συντηρούν επισήμως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;;Ποιο είναι το έργο αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους που έχουν να επιδείξουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα;;
Εδώ πάντως, στη βόρειο Ευρώπη, ρώτησα μια πολύ καλή μου φίλη που είναι στους Μάρτυρες του Ιεχωβά (μόλις προχτές μιλήσαμε για πρώτη φορά για την πίστη της), και δεν γνώριζε να μου αναφέρει κάτι.
Τη ρώτησα αυτό γιατί η συζήτησε πήγε στην άσχημη συμπεριφορά των καθολικών και στο ότι δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνία και τους συνανθρώπους τους.
Τότε, θέλησα και εγώ να μου πει ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο των Μαρτύρων του Ιεχωβά για να καταλάβω σε τι διαφέρουν αυτοί από τους καθολικούς.
Δεν είχε γνώση για το παραμικρό.
Περιορίστηκε μόνο στο να μου πει ότι προσφέρουν έργο πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα για να μεταδώσουν το λόγο του Θεού.Στην Ελλάδα πώς έχουν τα πράγματα;
Μία απ τα ίδια....κι εγώ δεν έχω ακόμα δεί κάποιο ίδρυμα λχ που να συντηρείται απ την εν λόγο εταιρεία.Σε παγκόσμιο επίπεδο...αυτό που έχω ακούσει ότι γίνεται (εκτός απ τις καθιερωμένες ιεραποστολές τους) είναι σε μεγάλες καταστροφές πχ σεισμούς...πηγαίνουν να στηρίξουν τους πληγέντες με βασικό στόχο την διάδοση των διδαχών της εταιρίας τους.Άν παρόλα αυτά...υπάρχουν κάποιες φιλανθρωπικές εστίες που να απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους (είτε είναι μέλη είτε όχι της εταιρίας)...ας μας διαφωτίσει κάποιος μάρτυρας.
Γραφεις:
"Λέει λοιπόν σχετικά με τον ψαλμό 109 ένας πρώην Ραβίνος που έγινε λέει ορθόδοξος: «και εν συνέχεια πιστεύω εις την ανάστασιν του Ιησού, διότι και πάλιν διαβάζω εις τον Ψαλμόν το: «Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου κάθου εκ δεξιών μου…» (ψαλ. ΡΘ’ 1)."
"Σε απλά λόγια, εδώ συσχετίζεται η αναφορά του Δαβίδ με……..την ανάσταση του Ιησού (!!!!) ενώ ο Σαμουήλ μας λέει ότι «Ο Θεός είναι παντού, αλλά εδώ δίνεται σε κάποιο προσωπο η τιμητική θέση απο τα δεξιά του Θεού….Ποιός λοιπόν είναι αυτός ο Θεός, που τιμητικά κάθεται εκ δεξιών του Θεού;»"
Αυτά τα δυο αλληλοσυμπληρώνονται, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Ο Χριστός αναστήθηκε και κάθισε εκ δεξιών του Πατρός.
Έγραψα
«Ποιός λοιπόν είναι αυτός ο Θεός, που τιμητικά κάθεται εκ δεξιών του Θεού;»
και Γραφεις:
"Ο ίδιος ο Δαβίδ είναι φίλτατε, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ της λέξης «το Θεώ μου» (η λαθεμένη ερμηνεία με άλλα λόγια) δεν βγάζει καμία απολύτως λογική, δεδομένου ότι Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΑΛΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ» και πράσινα άλογα!"
Το να αυτοανακυρηττεται θεός κάποιος βασιλιάς είναι τακτική των Ρωμαίων και των Αθηναίων των αρχαϊκών χρονων.
Ο Δαβίδ δεν αποκάλεσε ποτε θεό τον εαυτό του.
Edited by - samuel1974 on 15/08/2006 11:56:44
«Αυτά τα δυο αλληλοσυμπληρώνονται, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Ο Χριστός αναστήθηκε και κάθισε εκ δεξιών του Πατρός.»
Το μόνο που…………..«αλληλοσυμπληρώνεται» ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ!!!![]()
![]()
![]()
Και τούτο διότι ο ψαλμός ετούτος είναι μια ΩΔΗ ΚΑΤΑΡΑΣ, και όχι μια «προφητεία του Μεσσία» (!!), και σε ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΩΔΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ!![]()
Επίσης, εκ δεξιών του Κυρίου δεν θα καθίσει μονάχα ένας φίλτατε (
!), αλλά ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΞΙΟΙ!!! Και επειδή αυτοί ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι μοναχά ένας (
!!), είναι ηλίου φαεινότερο ότι……..ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ.
Ασε λοιπόν τα χαλκεύματα και τις παραπλανήσεις, διότι καιρός είναι να μάθετε να ζείτε και λίγο με την αλήθεια.
Σαμουήλ, θα μας δείξεις επιτέλους ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ που να ξεκαθαρίζει ότι ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος» και όχι απλός άνθρωπος??
Οι ψαλμοί βρίσκονται στο:
http://www.pigizois.gr/psalmoi_david/
Ψαλμός ΡΘ΄. 109
Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου· Κάθου εκ δεξιών μου, έως αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. Ράβδον δυνάμεως εξαποστελεί σοι Κύριος εκ Σιών και κατακυρίευε εν μέσω των εχθρών σου. Μετά σου η αρχή εν ημέρα της δυνάμεως σου, εν ταις λαμπρότησι των αγίων σου. Εκ γαστρός προ εωσφόρου εγέννησα σε. Ώμοσε Κύριος και ού μεταμεληθήσεται· συ ιερεύς εις τον αιώνα, κατά την τάξιν Μελχισεδέκ...
Ας δούμε τώρα τι λέει ο ψαλμός αναλυτικά και ας ψάξουμε να βρούμε σε ποιό πρόσωπο αναφέρεται:
"Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου"
Είπε ο Θεός στον Θεό μου. Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ότι Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ. Ποιός έιναι ο Θεός τον οποίο λατρέυει ο Δαβίδ; Ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ.
"Κάθου εκ δεξιών μου"
Ο Θεός είναι παντού, αλλά εδώ δίνεται σε κάποιο προσωπο η τιμητική θέση απο τα δεξιά του Θεού. Οι βασιλιάδες όταν θέλουνε να τιμήσουνε κάποιο πρόσωπο το βάζουνε να καθίσει απο τα δεξιά τους, σε αντίθεση με την θέση απο τα αριστερά, όπου κάθεται ένας υπηρέτης. Ποιός λοιπόν είναι αυτός ο Θεός, που τιμητικά κάθεται εκ δεξιών του Θεού;
"Εκ γαστρός προ εωσφόρου εγέννησα σε."
Σε γέννησα απο την κοιλιά μου πριν τον εωσφόρο. Λέει "σε γέννησα" όχι "σε δημιούργησα". Άλλο γένεσις που σημαίνει δημιουργία και άλλο γέννησις. Ποιός λοιπόν είναι αυτός, τον οποίο ο Θεός γέννησε απο μέσα του πριν φτιάξει τον πρώτο άγγελο, δηλαδή πριν την δημιουργία; Όσο για τον εωσφόρο σε άλλο σημείο των ψαλμών αναφέρει "δράκων ούτος, ον έπλασας" δηλαδή ο διάβολος είναι ένα δημιούργημα, ένα πλάσμα και δεν αναφέρεται πουθενά ως γέννημα Θεού. "Ο Λόγος γεννάται εκ του Πατρός".
Ωραία θα πει κάποιος, λέει οτι αυτό το πρόσωπο αναφέρεται σε κάποιον Θεό και όχι σε κάποιον άνθρωπο, αλλά αν διαβάσουμε παρακάτω...
"συ ιερεύς εις τον αιώνα, κατά την τάξιν Μελχισεδέκ"
"Εσύ είσαι ο αιώνιος ιερέας, κατα την τάξη Μελχισεδέκ". Ο ιερέας είναι άνθρωπος, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, δεν είναι ο ίδιος ο Θεός ιερέας του Θεού. Δεν μπορεί ο Θεός να είναι ιερέας άλλου θεού, γιατί Ένας είναι ο Θεός. Ποιός λοιπόν είναι Αυτός που αναφέρει ο Δαβίδ, που είναι ταυτόχρονα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΘΕΟΣ; Ο Μέγας Αρχιερέας της εκκλησίας, ο Ιησούς Χριστός.
Επειδή μερικά μυστήρια, όπως της ενσαρκώσεως του Θεού, είναι ασύλληπτα με το ανθρώπινο μυαλό, πολλοί μιλάνε για μπερδεμένα λόγια της Αγίας Γραφής. Μπερδεμένος όμως είναι όποιος προσπαθεί να τα ερμηνεύσει αυτά τα μυστήρια με την ανθρώπινη λογική, γιατί όποιος προσπάθησε να το κάνει αυτό, ένιωσε ίλιγγο.
«Επειδή ακούγεται απο πολλούς ότι στην Παλαιά διαθήκη δεν αναφέρεται πουθενά το ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ταυτόχρονα τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, παραθέτω ένα απόσπασμα απο τον 109ο ψαλμό του Δαβίδ…»
Επειδή η χριστιανική προπαγάνδα ανάδειξης της δήθεν «θεότητας» του Ιησού είναι δεδομένη (πάντοτε σε σχέση με την Π.Δ.), ας δούμε φίλτατε με ποιους τρόπους χαλκεύετε την θρησκευτική πορεία των Ιουδαίων προς όφελος σας.
samuel1974:
«Ψαλμός ΡΘ΄. 109»
Πρώτον και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: οι ψαλμοί δεν αποτελούσαν…….προπομπούς για τον Μεσσία (! ) αλλά ενεργό στοιχείο της ζωής και παράδοσης, ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΝ, των Εβραίων!!!![]()
![]()
Ο Ψαλμός 109 αποτελεί μέρος των λεγομένων ΨΑΛΜΩΝ ΚΑΤΑΡΑΣ, και σαφέστατα δεν ομιλεί για τον…..«τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο».
Μάθε επιτέλους και κάτι σωστά, ανοίγοντας βιβλίο και όχι σελίδες διαδικτύου…
samuel1974:
«Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου…Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ότι Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ. Ποιός έιναι ο Θεός τον οποίο λατρέυει ο Δαβίδ;…»
Εδώ φίλτατε το μόνο που είναι σαφές είναι ότι……Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ!!!![]()
![]()
Τι πάει να πει άραγε στα Ελληνικά το «..Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ»???? ![]()
![]()
![]()
Και φυσικά απευθύνεται στο Θεό του Δαβίδ καθώς……ΑΛΛΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!!!
Και αυτό το πήρατε βρε ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ως «απόδειξη» για το ότι τάχα μιλάει για…………..τον Ιησού Χριστό???? Είναι προφανέστατο θα έλεγα ότι ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» ή «τέλειους και ατελείς θεούς»!![]()
![]()
Σαμουήλ, σοβαρευτείτε όταν διαβάζετε σκοταδιστές σαν τον Απολογητή.
samuel1974:
«Ποιός λοιπόν είναι αυτός ο Θεός, που τιμητικά κάθεται εκ δεξιών του Θεού;»
Ο ίδιος ο Δαβίδ είναι φίλτατε, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ της λέξης «το Θεώ μου» (η λαθεμένη ερμηνεία με άλλα λόγια) δεν βγάζει καμία απολύτως λογική, δεδομένου ότι Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΑΛΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ» και πράσινα άλογα!
http://www.pigizois.gr/psalmoi_david/101_110.htm
Αρα, και εδώ καμία συσχέτιση με Ιησού και «τέλειους ανθρώπους»….
Επίσης, και για να αναδειχθεί ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ που επικρατεί στις τάξεις των χριστιανών και των διαφόρων «μελετητών» της Αγίας Γραφής, αρκεί να δούμε το τι γράφει η ίδια η ΟΟΔΕ στις σελίδες της για τον ψαλμό 109 ώστε να αντιληφθούμε ότι…..ΚΑΙ Ο ΣΑΜΟΥΗΛ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ «ΣΩΣΤΟ»!!
Λέει λοιπόν σχετικά με τον ψαλμό 109 ένας πρώην Ραβίνος που έγινε λέει ορθόδοξος: «και εν συνέχεια πιστεύω εις την ανάστασιν του Ιησού, διότι και πάλιν διαβάζω εις τον Ψαλμόν το: «Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου κάθου εκ δεξιών μου…» (ψαλ. ΡΘ’ 1).
Σε απλά λόγια, εδώ συσχετίζεται η αναφορά του Δαβίδ με……..την ανάσταση του Ιησού (!!!! ) ενώ ο Σαμουήλ μας λέει ότι «Ο Θεός είναι παντού, αλλά εδώ δίνεται σε κάποιο προσωπο η τιμητική θέση απο τα δεξιά του Θεού….Ποιός λοιπόν είναι αυτός ο Θεός, που τιμητικά κάθεται εκ δεξιών του Θεού;»
Με άλλα λόγια, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ «ΜΕΛΕΤΗ» ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ…….ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΝ «ΤΕΛΕΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ «ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Σαμουήλ, ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ??
Τουλάχιστον, καθίστε και βρείτε τα ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ για να μην ξεφτιλίζεστε τόσο εύκολα ρε άνθρωπε μου!!
Και πάλι λοιπόν: ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?![]()
![]()
![]()
![]()