- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ε ναι ρε παιδιά! Τόσο ωραίο θέμα και μας τα έχετε ζαλίσει τα @ρ^7@%& με τη γυναίκα πουλί!!! Έλεος!!!
Άνοιξε ειδικό τόπικ για τους φανατικούς του είδους. Θα το βρείτε εδώ
Στο παρόν τόπικ, με θέμα τον "Αγνωστο Υμηττό", "Γυναίκα-πουλί" και άλλες τέτοιες ιστορίες τέλος !
Ευχαριστώ για την συμόρφωση.
Στις (σχετικά) άγνωστες πτυχές του Υμηττού, ανήκει και το εξής.
Υπάρχει και στον Υμηττό ένα σπήλαιο, που κατα τη Λαογραφια αποδίδεται στον γνωστό Λήσταρχο Νταβέλη. Βρίσκεται σχετικά ψηλά, στα 420μ, και κάτω απ την κορυφή 507μ. Γεωγραφικά συμπίπτει με την Αργυρούπολή.
Τώρα, τί είναι αυτό που αποδίδει το σπήλαιο αυτό στον Λήσταρχο. Υπάρχει σε κάποιο βράχο λίγο πιο έξω από τη σπηλιά πράγματι η επιγραφή "ΝΤΑΒΕΛΗΣ".
Επειδή όμως μαι επιγραφή δεν είναι εύκολο να χρονολογηθεί, ή να είμαστε σίγουροι ότι την χάραξε ο Κώστας ή ο Κλείδων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το όνομά του το χάραξε ο ίδιος ο Λήσταρχος Νταβέλης.
Ανάλογα, θα πιστεύουν σε 150 χρόνια όσοι ξέρουν να διαβάζουν, ότι ο "ΘΡΥΛΟΣ" ή ο "G13" ή ο "ΑΕΚ" είναι άτομα που ταξίδεψαν πολύ, βρέθηκαν παντού, και είχαν και ορμητήρια στον Υμηττό. Πώς αλλιώς εξηγείται η παρουσία αυτών των επιγραφών στα βράχια και σπηλιές του Υμηττού ... ???
Ανάλογα λοιπόν, την επιγραφή μπορεί να την έκανε ο ίδιος, ή κάποιος άλλος, την εποχή του Λήσταρχου Νταβέλη, πολύ πιο μετά από τον Λήσταρχο, αλλά ξέρουμε ότι δεν έγινε και ... νωρίτερά του ?
Ποιός μπορεί να μας εγγυηθεί, ότι ο πρώην γαλατάς της Μονής Πεντέλης, που πέρε τα βουνά και έγινε ο "Λήσταρχος Νταβέλης", που "Νταβέλης" σημαίνει κάτι σαν "ο Ανδρειωμένος" ή "ο Ατρόμητος", είναι πράγματι ο ένας και μοναδικός λαϊκός επαναστάτης που έφερε το όνομα αυτό ?
Και άν η λαϊκή παράδοση τον ... μπέρδεψε με κάποιον άλλον ?
Πιστεύετε ότι δεν γίνεται ?
Ας πάρουμε ένα κομάτι της λαϊκης φαντασιας, ένα κομάτι του Καμπούρογλου και ας τα ... συνδιάσουμε.
Ο Λήστραρχος Νταβέλης δεν αναφέρεται να έχει σχέση με το Σπήλαιο της Πεντέλης. Σίγουρα όχι, και τουλάχιστον σίγουρα όχι σαν Λήσταρχος. Οι ιστορίες περί υπόγειων περασμάτων πρός το ανάκτορο της Δούκισσας δεν έχουν καμία επαλήθευση, ούτε κάν συμπίπτουν χρονολογικά !
Η Δούκισα της Πλακεντίας, πιθανόν ουδέποτε άκουσε για τον Νταβέλη, η δε κόρη της ήταν ήδε νεκρή όταν ο Χρήστος (Νταβέλης) Νάτσος ήταν ... μωρό.
Παρόλα αυτά, ο Νταβέλης ΄λέγεται ότι είχε σχέσεις με την Κόμισσα Μαντσίνι, μια ιταλίδα αριστοκράτισα, και όχι την γαλλίδα Δούκισσα. Η δε δούκισσα, φέρεται ότι είχε σχέσεις με τον Λήστραχο Μπίμπεση, και όχι με τον Νταβέλη, που ο Λήστραχος Μπίμπεσης είχε κάποιο ορμητήριο στον Υμηττό, και όχι στην Πεντέλη.
Στην Πεντέλη εκείνη την εποχή επαναλειτουργούσαν τα λατομεία. Πιθανόν να λειτουργούσαν και τα λατομεία γύρω από τη γνωστή σπηλιά, μια που το κατεστραμένο κτήριο που βρίσκεται στο πλάτωμα που παρκάρουν τα αυοκίνητα χρονολογείται από την εποχή εκείνη.
Να κρυφτεί λοιπόν κάποιος καταζητούμενος εκεί, όπου συχνάζουν δεκάδες εκατοντάδες εργάτες, είναι τόσο απίθανο σαν κρυβόταν στην πλατεία Ομονοίας...!
Ο Ληστής Μπίμπεσης όμως, που είχε ορμητήριο κάπου στον Υμηττό, φαίνεται ότι ο ονοματοδότης ενός μικρού σπηλαίου πάνω από την Ηλιούπολη.
Το σπήλαιο Μπιμπεση βρίσκεται λοιπόν στον δυτικό Υμηττό, σε υψόμετρο περίπου 550μ και έχει δύο μικρούς θαλάμους 18χ5μ και 12χ5μ και σήμερα είναι ορατό από μακρια. Λογικό, αφού σήμερα δεν έχει μείνει τίποτα πιο ψηλό από τον ... μαϊντανό. Διαχρονικοί εμπρηστές και βοσκοί άλλαξαν την όψη του Υμηττού, που κάποτε ήταν καλυμένος από πυκνό πευκόδασος.
΄Οταν ο Υμηττός καλυπτόταν από πυκνό δάσος, ας πούμε στα μέσα και τέλη του 19ου αιώνα, πιθανών οι σπηλιές να χρησιμοποιούνταν από διαφορους ληστές. Από κεί να πήραν και τα σημερινά τοπονύμιά του οι σπηλιές Νταβέλη, Μπίμπεση. Ανάλογα, υπάρει και η σπηλιά του Μητρομάρα, του αρβανίτη Καπετάνιου και πειρατή, που σκοτώθηκε το 1772 σε μάχη με τους Τούρκους.
Η χρονολογίκή εμφάνιση των τριών έγινε κατα αντίστροφη φορά. Τα σπήλαιά "τους" όμως βρίσκονται -σχετικά κοντά- σε απόμακρες και απόκρυμνες πλαγιές του κεντρικού και δυτικού Υμηττού, που θέλουν αρκετό περπάτημα και ψάξιμο για να φτάσει κάποιος εκεί.
Πήρατε κάποιες πληροφορίες από το Ίντερνετ. Κάντε τώρα έναν κόπο να πάτε και να τις βρείτε !
Στο δρόμο σας λοιπόν, ίσως να συναντήσετε πολλά. Ίσως. Ίσως πάλι και όχι. Όποιος έχει μάτια, βλέπει.
Δεν σου έδωσα το δικαίωμα να με προσβάλεις.
Είμαι 40 ετών και ξέρω πολύ καλά να ξεχωρίζω τις πυγολαμπίδες από οποιοδήποτε άλλο φως.
Αν εσύ δεν έχεις δει φωτάκια να χορεύουν και έχω δει εγώ που έχω πάει λίγες φορές στο Υμμητό δεν φταίω εγώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβάινουν σε μένα περίεργα πράγματα.Το γιατί σε άλλους συμβναίνουν και σε άλλους όχι μακάρι να ήξερα.
Για κάποιους σαν και σένα εδώ μέσα έχω σταματήσει να γράφω, γιατί μολις παέι κάποιος να γράψει την δική του εμπειρία του την πέφτουν και τον κάνουν να φάινεται ηλίθιος. Κάτι σαν και αυτό που προσπάθησες να κάνεις εσύ με μένα. Και όσο για τα σχολιά σου σχετικά με "φίλους" και "φίλες",απορώ που βρήκες το θράσσος την στιγμή που δεν με ξέρεις και δεν έχεις το δικαίωμα.
Αν μέσα σου έχεις κάτι από την λέξη που λέγεται φιλότιμο, ίσως και να καταλάβεις αυτά που γράφω.
Φιλικά
Ο Πλάτωνας είχε συνδεθεί με την Υμηττό δεδομένου ότι, σύμφωνα με τον βιογράφο του Ολυμπιόδωρο, οι γονείς του τον πήγαν εκεί νεογέννητο για να θυσιάσουν στον Πάνα, στον Απόλλωνα και στις Νύμφες. Αφηγούμενος την ίδια παράδοση, ο Αιλιανός, Ρωμαίος συγγραφέας του 3ου μχ αιώνα, αναφέρει ότι όσο ο πατέρας του Πλάτωνα θυσίαζε στον Υμηττό προς τιμήν των Μουσών ή των Νυμφών και το νεογέννητο κοιμόταν μέσα στις κοντινές μύρρινες με το πυκνό φύλλωμα, ένα σμάρι μέλισσες από αυτές που φτιάχνουν το μέλι του Υμηττού, αφού κάθησαν στα χείλη του, άρχισαν να βομβούν, προμαντεύοντας από εκεί την ευγλωττία του Πλάτωνα...
Ερώτηση, υπάρχουν ακόμα ερείπια αρχαίων ναών ή βωμών στον Υμηττό;
Ενα ωραίο site για τον Υμηττό
http://www.kekiridanos.gr/02.htm
Από το site
" H λατρεία του Δία ως θεού του ουρανού και γενικότερα των καιρικών μεταβολών, εξουσιαστή των νεφών και της βροχής, γινόταν συχνά πάνω στις κορυφές των βουνών, επειδή εκεί ψηλά μαζεύονταν τα πρώτα σύννεφα, σημάδι αλάθητο για τους ανθρώπους ότι θα βρέξει.
Ο βωμός του Ομβρίου Διός τιμούσε και εξευμένιζε τον θεό, ώστε αυτός να χαρίζει ήπιες και έγκαιρες βροχές στη γεωργία. Οι αρχαίοι κάτοικοι της Αττικής προέβλεπαν τον καιρό, παρατηρώντας την κορυφή του βουνού. Ο Υμηττός λειτουργούσε δηλαδή ως βαρόμετρο, όπως αναφέρει ο Θεόφραστος στο «Περί σημείων, υδάτων και πνευμάτων». Σύμφωνα με τον Καμπούρογλου και οι νεότεροι Αθηναίοι, όπως ακριβώς και οι αρχαίοι τους πρόγονοι, προμάντευαν αν θα βρέξει ή δεν θα βρέξει από το άν ο Υμηττός «εφορούσεν ή όχι την συννεφοκουκούλαν του»."
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Σε μια σύγκρουση Αθηναίων και Θράκων στην Αθήνα ο βασιλιάς της Θράκης και γιος του Ποσειδώνα Εύμολπος σκωτώθηκε από τον ξακουστό βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα. Ο Ποσειδώνας, ο οποίος παρακολουθούσε τη μάχη αραχτός από τον Υμηττό, εξοργισμένος εκσφεδώνισε την τρίαινα του και "καθάρισε" τον δυσμοιρο τον Ερεχθέα(σημάδι που το είχε ο πού*της). Το νου σας λοιπόν γιατί ποτε δεν ξέρερετε τι μπορεί να συναντήσετε στον Υμηττό!!!
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Edited by - Agnostic on 04/04/2006 02:40:39
Aγαπητή Iaira γράφεις:
quote:
Δεν σου έδωσα το δικαίωμα να με προσβάλεις.
Εγώ σε προσέβαλα; Πώς;
quote:
Είμαι 40 ετών και ξέρω πολύ καλά να ξεχωρίζω τις πυγολαμπίδες από οποιοδήποτε άλλο φως.
Σοβαρά; Ξέρεις;
quote:
Αν εσύ δεν έχεις δει φωτάκια να χορεύουν και έχω δει εγώ που έχω πάει λίγες φορές στο Υμμητό δεν φταίω εγώ.Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβάινουν σε μένα περίεργα πράγματα.Το γιατί σε άλλους συμβναίνουν και σε άλλους όχι μακάρι να ήξερα.
Το να βλέπεις κάτι μονίμως εσύ και κανένας άλλος είναι κάτι που κανονικά θα έπρεπε να σε ανησυχεί...
quote:
Για κάποιους σαν και σένα εδώ μέσα έχω σταματήσει να γράφω, γιατί μολις παέι κάποιος να γράψει την δική του εμπειρία του την πέφτουν και τον κάνουν να φάινεται ηλίθιος. Κάτι σαν και αυτό που προσπάθησες να κάνεις εσύ με μένα.
Συ είπας...
quote:
Και όσο για τα σχολιά σου σχετικά με "φίλους" και "φίλες",απορώ που βρήκες το θράσσος την στιγμή που δεν με ξέρεις και δεν έχεις το δικαίωμα.
Γιατί προσβλήθηκες; Δηλαδή η ρομαντική βόλτα με το σύντροφο σου, περιλαμβάνοντας και τα "σχετικά" ή όχι, είναι προσβολή;
quote:
Αν μέσα σου έχεις κάτι από την λέξη που λέγεται φιλότιμο, ίσως και να καταλάβεις αυτά που γράφω.
Φιλικά
Τη λέξη δεν την έχω σίγουρα... Την ιδιότητα το συζητάμε... Συγγνώμη παντως ΔΕΝ ζητάω...
Όσο για την αγαπητή Οstria:
το σημείο που ο Πλάτωνας απέκτησε το τίτλο Μελίρυττος είναι επακριβώς προσδιορισμένο...
Για περισσότερες λεπτομέρειες στο θεματοθέτη...
Δημήτρης
dim.kar
Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos
Τhanks!!!
Σας υπενθυμίζω ότι το θέμα μας είναι "ο Αγνωστος Υμηττός".
Δεν θέλω να βλέπω σε αυτό το τόπικ "βιώματα" από πυγκολαμπίδες και άλλους διάττοντες αστέρες των νυχτερινών "δημοσιογραφικών" εκπομπών.
Εδώ μιλάνε όσοι έχουν άποψη και βιώματα από τον Υμηττό.
Παραθέτετε πηγές (βιβλία, συγράμματα, εφημερίδες, φωτογραφίες ή και βίντεο) για να τεκμηριώσετε τις απόψεις σας.
Λάμψεις και πουλάκια στα αντίστοιχα τόπικ παρακαλώ.
Ας μην επαναλαμβάνομαι συνέχεια. Μου γεννάται η υπόνοια ότι μιλώ με ανθρώπους ανεπαρκούς αντίληψης. ![]()
Σας ευχαριστώ για τη συμμόρφωση.
quote:
Ερώτηση, υπάρχουν ακόμα ερείπια αρχαίων ναών ή βωμών στον Υμηττό;
Φυσικά και υπάρχουν !
*Δια περισσότερας πληροφορίας αναλάβατε επικοινωνίαν διαμέσω ηλεκτρονικού ταχυρομείου, κός Ανδρέας.
Και υπάρχει και η δυνατότητα να τα δείς, γιατί "μαγειρεύω" κάτι για εκεί. Θέλει όμως περπάτημα, και πρώτο και βασικό, γερά και καλά παπούτσια. (πρώτο δείγμα ότι ασχολείσαι με ορειβασία και όχι με ιντερνετοφλυαρία
)
Πότε να σε περιμένω ?
quote:
Ο άσπρος σίφουνας....
Φρόντο
quote:
Εσυ μην ανησυχεις,ο γατος σου μπενει και στις σπηλιες και στα βαραθρα,βεβαια δεν ξερω αν βγενει.
Λοιπόν, μια που μιλάμε για γάτους που μπάινουν στα σπήλαια και άν ξαναβγαίνουν, η εξής ανέκδοτη ιστορία.
Ένα πρωϊ, Κυριακή, γύρω στις 7μιση, οκτώ, δε θυμάμαι ακριβώς, πήγαμε με το Νίκο Π. (*όνομα γνωστό στον συντάκτη) να "αρματώσουμε" το βάραθρο της Μονής Αστερίου, δηλ. να βάλουμε τις αγκυρώσεις και τα σχοινιά για να κατέβει η ομάδα που θα ερχόταν σε λίγο. Και όχι για να "εξαφανιστεί" μέσα στο βράχο
Φτιάχνουμε τα σχοινιά, κατεβαίνει πρώτος ο Νίκος, επιμάζομαι να μπώ και εγώ, από κάτω ο Νίκος με μια φωνή, εμφανής η τρομάρα που πήρε
"...βλέπω κάτια ΜΑΤΙΑ να με κοιτάνε ... "
Άντε, δεν υπάρχουν μάτια να σε κοιτάνε στα Σπήλαια, Κυριακή πρωϊ και 7μιση η ώρα (άν ήταν)
Μετά από λίγο, σαφώς πιο κάλμα η φωνή, "ναι, έιναι δυό μάτια που με κοιτάνε... γάτα πρέπει να είναι"
Ωπ, για πότε προσδιορίστικε το άγνωστο στην ανθρωπότητα μεταφυσικό σπηλαιόβιο τέρας...
Κατέβηκα και εγώ και πράγματι ήταν γάτα, που έπεσε σε βάραθρο περίπου 20 μέτρα βάθος και ήταν αρκετά τυχερή που δεν είναι ακριβώς κάθετο, αλλά έχει κάποια "λοξά" για να ψιλοπατήσει και κόψει την κάθετη πτώση. Αλλιώς θα είχαμε βρεί κιμά γάτας ψιλοκομένο.
*να γιατί απαγορεύεται νύχτα η παραμονη στο βουνό. Δεν τις βλέπεις τις άτιμες τις τρύπες. Ούτε η γάτα δεν την είδε...
Έρχονται και οι υπόλοιποι, και ο Νίκος Β. (*όνομα γνωστό στον συντάκτη), κατεβαίνουν ένας-ενας, προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τη γάτα, πεινασμένη και ξεμοναχιασμένη εκεί μέσα ήταν λίγο ... αγριεμένη.
Μετά από κάποιες προσπάθεις, και με την αγωνία μήπως τρυπώσει σε ένα πάρα πολύ στενό λαγούμι που συνεχίζει μέχρι τον πάτο σου βάραθρου στα -70μ. -και άντε να το κατέβεις όλο- την πιάσαμε, την βάλαμε σε έναν ειδικό σάκο αντοχής που έχουμε για τα σπηλαιολογικά σχοινιά, τον δέσαμε πάνω στο σχοινί, και συνοδεία ανέβηκε τελικά από την απαραίτητη παράκαμψη του σχοινιού στο σχεδόν κάθετο βάραθρο...
Και ξανάδε το φώς του ήλιου, μετά από πόσες δεν ξέρω και γώ μέρες αγωνίας και αναγκαστικής δίαιτας...
Αυτά.
Φανταστείτε τώρα, τι ιστορία θα έβγαινε από αυτό, ότι
.... έντρομος σπηλαιολόγος είδε μάτια στο βάθος της σπηλιάς .... έτρεχε να φύγει ουρλιάζοντας απ το βουνό .... μαμαάάάάάά.... και μη χειρότερα. Έλεος πιά !
Σήριαλ σε βραδυνές "δημοσιογραφικές" εκπομπές "μυστηρίου" θα είχαμε γίνει.
Άν θέλει ο AZAX ίσως μας βάλει και καμιά φωτογραφία από την επιχείρηση Γατο-Διάσωσης... ![]()
Αναμένοντας και την φωτογραφία του "τέρατος" ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
και δεν έχω ανέβει ποτέ στον Υμηττό
Πίστεψέ με, το ξέρω, και το ξέρω ότι δεν είσαι και η μόνη.
Γι αυτό ο τίτλος, "ο Άγνωστος Υμηττός". Είναι δίπλα μας και στους περισσότερους και περισσότερες ... Άγνωστος !!!
Αφήστε τις ιστορίες για τα τέρατα και τα ούφο και ανεβείτε λιγάκι. Και τον Υμηττό, και σαν ... επίπεδο. Άντε πιά, όλα εύκολα τα θέλετε. ![]()
Μπορούμε να "οργανώσουμε" μια επικίνδυνη αποστολή στο Σπήλαιο Κουτούκι, που είναι καταστόλιστο από διάκοσμο και σαφώς το ωραιότερο της Αττικής.
Δυστυχώς είναι "αξιοποιημένο", δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο εκμεταλλεύεται άλλη μια φορά σαν κερδοφόρα πηγή κάτι που δεν έχει καμία σχέση με αυτό και δεν του έχει κοστίσει τίποτα...
Σας διαβεβαιώ όμως ότι η είσοδος κοστίζει όσο ένας καφές σε μια τριτοκλασσάτη καφετέρια, γεμάτη τσιγαρίλα, ανόητο κόσμο και απαίσιο καφέ. Δε νομίζω, ότι και ο πιο φτωχός και άκληρος από εσάς δεν μπορεί να διαθέσει το αντίτιμο που θα πέταγε για να πιεί έναν πανάθλιο καφέ, για να στερηθεί κάτι που πραγματικά αξίζει !
-Ακόμα και άν δέν έχετε, να σας κεράσω εγώ τον καφέ που θα "στερηθείτε". Ναι, σοβαρά μιλάω ! Θα σας κεράσω εγώ τον καφέ, άμα έρθετε. Όχι ότι έχω καμιά πετρελειοπηγή και δε με νοιάζουν τα φράγγα, θα πιείτε Βρίλ-Καφέ στη Φύση, στην πλαγιά του Υμηττού, με νερό του Υμηττού, καφέ Βραζιλίας και ελληνική ζάχαρη, χορηγία Βρίλ-
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ vril@pathfinder.gr
quote:
Αναμένοντας και την φωτογραφία του "τέρατος"
Η γάτα που ήταν τυχερή και κατεβήκαμε εκέινη την ημέρα αλλιώς θα είχε γίνει μόνιμος ακίνητος κάτοικος του βάραθρου....

Θέλω να πώ κάτι για να μήν παρεξηγηθώ....
Όλοι μας βλέπουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούμε μερικές φορές να εξηγήσουμε...
Εγώ προσωπικά πρίν από ένα χρόνο βίωσα κάτι το οποίο θα μου μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μου.. Αλλά επειδή είμαι φανατικός οπαδός της επιστήμης... προσπαθώ πάντα να δώσω μια λογική απάντηση στο τί μου συνέβη και δεν είμαι απο αυτούς (που είναι αρκετοί δυστυχώς) οι οποίοι, αυτό που βλέπουν και δεν μπορούν να το εξηγήσουν, το αποδίδουν με ευκολία σε παραφυσικά φαινόμενα....
Σίγουρα υπάρχουν πολλά που ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε...αλλά θα υπάρξει κάποτε η εξήγηση αυτών με επιστημονικές μεθόδους. Σήμερα εγώ προσωπικά σέβομαι αυτούς οι οποίοι είναι μάρτυρες σε κάποιο ανεξήγητο φαινόμενο αλλά ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ αυτούς που εξηγούν το φαινόμενο ρίχνοντας το στη Παραψυχολογία και στο Μεταφυσικό.... Και πόσο δε τους υποστηρικτές αυτών οι οποίοι χωρίς αποδείξεις κάνουν κήρυγμα.....
Ο Υμηττός είναι άγνωστος για πολλούς από εμάς όπως και τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, Της Ευρώπης, Της Γης, Του ηλιακού μας συστήματος....του Σύμπαντος.. υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχουν βρεθεί ... αλλά ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ακούω ανθρώπους οι οποίοι χωρίς αποδείξεις “γνωρίζουν” τον Υμηττό ... επειδή τους τους το είπε ο παππούς του Μήτσου που ήταν φίλος με τον Κώστα και μαζί σκάβανε για το αεροδρόμιο, οτι είδανε την Γυναίκα Πουλί ...Τον σούπερμαν....Τον Τιραμόλα.... και αυτό αποτελεί για τους πρώτους απόδειξη οτι υπάρχει.... ΘΕΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ .;;; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ...ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ....
Από μια γάτα όπως είπες Βρίλ...μπορεί να κατασκευασθούν σενάρια και σενάρια....

Ο άσπρος σίφουνας....
Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...
Αζαξ περίμενα να δω μια γατούλα τρομαγμένη, βρώμικη, με το τρίχωμα τσίτα... Πάντως ήταν τυχερή! ![]()
-Arthur C. Clarke-
quote:
αν εκτός από καφέ, μας κεράσεις και τσιγαράκι!![]()
Καλή μου, κόψε το τσιγάρο να βρείς την υγειά σου...
Ότι άλλο θές, εκτώς από τσιγάρο.
quote:quote:
αν εκτός από καφέ, μας κεράσεις και τσιγαράκι!![]()
Καλή μου, κόψε το τσιγάρο να βρείς την υγειά σου...Ότι άλλο θές, εκτώς από τσιγάρο.
Άσε τον Βρίλ να λέει....σε κερνάω εγώ....!!!

Ο άσπρος σίφουνας....
Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...
Σε σχέση με τη γάτα, κάποτε (που θα ΄χω χρόνο) θα σας γράψω και για το φάντασμα του Προκόπη στην ομώνυμη σπηλιά!
Δημήτρης
dim.kar
Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos
Τhanks!!!
quote:
θα σας γράψω και για το φάντασμα του Προκόπη στην ομώνυμη σπηλιά!
Εντάξει, αλλά μην το γ***** το θέμα τελείως.
Μιλήστε για τον "Άγνωστο Υμηττό" και ρίχτε καμιά ιδέα Κομμαντάντε και Δρ. Άζαξ για που μπορούμε να εξορμήσουμε σε δεύτερη συνάντηση. Σαλίγκαρο/Συκία ή κάτι άλλο ? Θα πρότεινα και μια "ορεινή" εξόρμηση, π.χ. διάσχηση κορυφής.
Μιλάμε για τον άγνωστο Υμηττό και κάτι θέλουμε να αλλάξουμε.
Υ.Γ. Ευχαριστώ και για τις μέχρι τώρα συμμετοχές και εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα ενημερωθείτε για το πώς και πότε.
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ vril@pathfinder.gr
Αστεράκια, κομήτες, ολόκληρους γαλαξίες...
Eίναι σοβαρό γιατρέ μου ? ![]()
Η ιστορία είναι πραγματική, αλλά άσχετη με τον Υμηττό... Οπότε συγγνώμη, για το άσχετο, αλλά, δείχνει πως δημιουργούνται οι σύγχρονοι μας μύθοι...
Σπηλαιοβάραθρο Προκόπη κάπου στην κεντρική Εύβοια... Εκεί ένας ατυχής συνάνθρωπος μας δοκίμασε να διαψεύσει την ισχύ του νόμου της βαρύτητας, σπρωγμένος από κάποιους άλλους ανθρώπους... Κοινώς τον πέταξαν μέσα στη σπηλιά... Και έγινε κομμάτια... Κι από τότε η σπηλιά πήρε το όνομα του: η τρύπα του Προκόπη...
Πέρασαν τα χρόνια, ήρθαν κάποιοι μουρλαμένοι να εξερευνήσουν τη σπηλιά... Κατέβηκαν, την είδαν από δώ, την είδαν από κει, έβγαλαν φωτογραφίες, την χαρτογράφησαν... Μάζεψαν και τα κοκαλάκια του Προκόπη να τα κηδέψει η οικογένεια του όπως έπρεπε...
Ξεκινά να ανεβαίνει ο πρώτος... Όλα καλά... Ο δεύτερος, επίσης... Μόλις όμως ο δεύτερος έφτασε σε ασφαλές σημείο κι ενώ έπρεπε να ξεκινήσει και ο τρίτος, τον ακούει (ο δεύτερος τον τρίτο...) να ωρύεται πανικόβλητος (ο τρίτος ήταν και εραστής του "μυστηρίου" και του "μεταφυσικού"...): "να βλέπω το φάντασμα του Προκόπη!", "θα με φάει ο Προκόπης που τον ενοχλήσαμε" και άλλα τέτοια κουφά... Καντήλια ο δεύτερος "έλα ρε μ@l@K@ ανέβαινε" και άλλα τέτοια. Τίποτα ο άλλος... Τι να κάνει κι ο δεύτερος, η κατάσταση άρχισε να γίνεται κρίσιμη, ο τρίτος είχει πανικοβληθεί, βουρ ξανά για κάτω...
Και όντως κι ο σκεπτικιστής τρίτος είδε το φάντασμα του προκόπη...
Μόνο που όντας σκεπτικιστής, πήγε κοντά...
Για να διαπιστώσει πως το "φάντασμα" δεν ήταν άλλο από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που έπεσε από το φαγητό τους... Το οποίο "τσίμπησε" ένα ποντικάκι για το τυράκι που είχε μείνει... Που όταν το φώτιζαν το ποντικάκι έτρεχε σαν τρελό...
Κι ο σκεπτικιστής μας χάλασε ένα ωραίο παραμύθι... Ο κακούργος...
Η ιστορία είναι καθόλα αληθινή... Ονόματα δεν γράφουμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, αλλά είναι αληθινή...
Συγγνώμη Βρίλη!
Η διοργάνωση τoυ tour στον άγνωστο υμηττό πώς πάει;
Δημήτρης
Edited by - dim.kar on 05/04/2006 17:01:09
Δημήτρης
dim.kar
by Peronosporos
Τhanks!!!