- Βιβλίο...τι έχετε να μας προτείνετε ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Χμμμ!
Φίλε μου Agnostic, μήπως το βιβλίο αυτό ανήκει σε μια ολόκληρη σειρά βιβλίων που το κάθε ένα περιέγραφε και μια διαφορετική υπόθεση που αναλάμβανε μια ομάδα τριών εφήβων ντετέκτιβ?
Του Τζούπιτερ, του Πητ και του Μπομπ που είχαν μάλιστα κι ένα αρχηγείο στον κήπο του πρώτου?Τι μου θύμισες...
Θυμάμαι είχα αγοράσει ολόκληρη την σειρά και πραγματικά τα "ρουφούσα" αυτά τα βιβλία!
Ναι φίλε μου Dying_Incubus, απ'ότι βλέπω σε σελίδα του βιβλίου, υπάρχουν κι άλλες περιπέτειες με τους μικρούς αυτους ντετέκτιβς![]()
Οντως Τζούπιτερ, Πητ και Μπομπ λέγονται. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου το είχαν φέρει δώρο σε κάποια πολύ παλιά γεννέθλια![]()
Βέβαια στα παιδικά μου χρόνια δεν ήμουν και πολύ του διαβάσματος, αλλά πιο πολύ το παιχνιδιού έξω![]()
Σε αυτό το σημείο, θα ήταν παράλειψή μου να μην εκφράσω την (αρνητική) έκπληξή μου, για την τόσο φτωχή συμμετοχή στο θέμα.
Εχουμε προτείνει βιβλία 5-6 νοματέοι...
Περίμενα, ειδικά σε ένα φόρουμ εσωτερικής, μεταφυσικής, θρησκευτικής, πνευματικής κτλ αναζήτησης, να υπάρξει πληθώρα προτάσεων βιβλίων από τα μέλη της. Ολα τα στοιχεία που παραθέτετε στις συζητήσεις για τις θρησκείες, τους εξωγήινους, τις λαϊκές και μυθολογικες παραδόσεις, τα φιλοσοφικά ρεύματα, τις αναζητήσεις της ψυχής κτλ από σχετικό συγγραφικό υλικό δεν τα έχετε αντλήσει? Γιατί δεν παρουσιάζετε μερικές πηγές σας? Γιατί δεν παραθέτετε μερικά από τα αγαπημένα σας βιβλία ρε παιδιά?
Μόνο σε θέματα για ΟΥΦΟ, εξωγήινους και χριστιανισμός vrs αρχαια Ελληνική θρησκεία την βρίσκετε να συμμετέχετε?
Κρίμα![]()
![]()

Edited by - Agnostic on 12/12/2006 04:01:56
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
Η ιστορία του κόσμου που δημιούργησε ο Τολκιν, σε βάζει λίγο σε έναν κόσμο μαγικό, όπου αλήθειες κρύβονται πίσω από κάθε τι, καθώς και παίρνεις λίγο από την ευφυία ενός ανθρώπου που κατά πολλούς είναι ο μεγαλύτερος φιλόλογος του προηγούμενου αιώνα.
And then there was none,ή αλλιώς Δέκα μικροί νέγροι.
Δέκα άνθρωποι με βεβαρυμένο ιστορικό είναι προσκεκλημένοι να παραθερίσουν στο σπίτι ενός πλουσίου.Κάποιος έιναι ο δολοφόνος. Η Αγκάθα Κρίστι σε όλο της το μεγαλείο. Εριξα πραγματικά πολύ στίψιμο στο φτωχό μου μυαλουδάκι, και αν και τον βρήκα τον άτιμο, στο τέλος δεν ήξερα τι να πιστέψω. Κορυφαίο βιβλίο. Αυτά για την ώρα!
GENUS PANTHERAS FELIDAE
Να 'σαι πάντα καλά !!!![]()
Στράτος

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΙΗΛΙΔΗΣ
Περιγραφή
Αθήνα, 1929.
Ο μαθηματικός Στέφανος Κανταρτζής βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του.
Ο επιστήθιος φίλος του, επίσης μαθηματικός, Μιχαήλ Ιγερινός, καλείται για να αναγνωρίσει το πτώμα.
Όρθιος μπροστά στο νεκρό φίλο του, ο Ιγερινός αναπολεί τα κάπου τριάντα χρόνια της γνωριμίας τους· την πρώτη τους συνάντηση, σ' ένα μαθηματικό συνέδριο του 1900, τις παρέες τους με την αβάν γκαρντ της παρισινής διανόησης, τις περιπλανήσεις τους στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, τους Βαλκανικούς Πολέμους, το Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Θυμάται τις θυελλώδεις μαθηματικές τους διαφωνίες, τους έρωτές τους, τις πολεμικές τους περιπέτειες.
Ο ήχος μια ρομβίας τον επαναφέρει στο παρόν.
Το ερώτημα είναι επιτακτικό: Ποιος σκότωσε τον Στέφανο Κανταρτζή, και κυρίως γιατί τον σκότωσε;
Λεπτομέρειες
Έτος Έκδοσης: 2006
Εκδότης: ΠΟΛΙΣ
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων: 280
GENUS PANTHERAS FELIDAE
quote:
Περίμενα, ειδικά σε ένα φόρουμ εσωτερικής, μεταφυσικής, θρησκευτικής, πνευματικής κτλ αναζήτησης, να υπάρξει πληθώρα προτάσεων βιβλίων από τα μέλη της. Ολα τα στοιχεία που παραθέτετε στις συζητήσεις για τις θρησκείες, τους εξωγήινους, τις λαϊκές και μυθολογικες παραδόσεις, τα φιλοσοφικά ρεύματα, τις αναζητήσεις της ψυχής κτλ από σχετικό συγγραφικό υλικό δεν τα έχετε αντλήσει? Γιατί δεν παρουσιάζετε μερικές πηγές σας? Γιατί δεν παραθέτετε μερικά από τα αγαπημένα σας βιβλία ρε παιδιά?
Όντως ρε μάγκες έχει δίκιο ο Agnostic.
Λοιπόν κάποια καλά βιβλία από τον χώρο του εσωτερισμού και όχι μόνο.
1) H. P. Blavatsky-The Secret Doctrine (Η Μυστική Δοξασία)
Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες έργο για την εποχή του. Εκδόθηκε το 1888 σε δύο τόμους, πρώτος τόμος Κοσμογέννεση, δεύτερος τόμος Ανθρωπογέννεση.
2) M. L. Hall-The Secret Teachings of All Ages (Μυστικές Δοξασίες όλων των Εποχών). Εκδόθηκε το 1922. Καλύπτει διάφορες δοξασίες όπως παραδόσεις της αλχημείας, ερμητισμός, καββάλα, πυθαγόρειες παραδόσεις κ.α.
3) Dion Fortune-The Mystical Qabalah (Η Μυστική Καββάλα). Διαπραγματεύεται την δυτική όψη της Καββάλα.
4) J. Campbell-The Hero with a Thousand Faces (Ο Ήρωας με τα χίλλια Πρόσωπα) (1949)
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μελέτες συγκριτικής μυθολογίας με τεράστια επίδραση στην παγκόσμια σκέψη.
5) K. Wilber-Integral psychology (δεν θυμάμαι πως έχει μεταφραστεί αυτό στα ελληνικά πάντως νομίζω το έχει βγάλει ο Ιάμβλιχος)
Μια από τις καλύτερες σύγχρονες προσεγγίσεις στην εσωτερική ψυχολογία.
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω.

(ναι ρε είμαι συναισθηματικός, υπάρχει πρόβλημα;![]()
![]()
)
Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-Αστροφεγγιά (1945)
Όπως είπε και ο ίδιος ο συγγραφέας πρόκειται για την "ιστορία μιας εφηβείας".
Οι νέοι το 30 δεν είχαν και μεγάλη διαφορά από τους νέους κάθε άλλης εποχής. Όνειρα, προσδοκίες, συγκρούσεις με το κατεστημένο, ρουσφέτια και πολιτικοί, ιδεώδη και ξεπούλημα, η Ελλάδα του χτες και η Ελλάδα του σήμερα. Η εικόνα μιας χώρας μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, γεμάτη πίκρα αλλά και ελπίδα.
Νομίζω είχε γίνει και σειρά στν τηλεόραση παλιά με τον Καφετζόπουλο.
Αν δεν το'χετε διαβάσει αξίζει τον κόπο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ", ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΡΙΝ ΦΙΣΕΡ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ,ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Η ΜΙΡΑΝΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΒΡΟΧΗ,Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ/ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ(?) ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Η ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΙΕΡΕΙΑ ΕΡΜΙΑ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ,Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΙΡΑΝΥ,ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΕΘ,ΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ "ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ", ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ,ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΤΥΜΒΩΡΗΧΩΝ.Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΘΙΜΑ,ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΝΟΣ ΦΤΩΧΟΥ 10ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ. Ο ΑΡΓΕΛΙΝ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΕΝΩ Ο ΚΡΕΩΝ, ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΩΝ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ (?) ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ (?) ΠΑΠΥΡΩΝ.
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΚΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.
Τζορτζ Οργουελ: 1984- Προφητικη και αλληγορικη διηγηση ενος εφιαλτικου μελλοντος, οπου η ασφυκτικη παρακολουθηση του συστηματος ισοπεδώνει την ατομικοτητα
Ουμπερτο Εκο: Το ονομα του Ροδου- Γοτθικη ατμοσφαιρα, και μια μυστηριωδης αλληλουχια φονων γινεται η αφορμη για ενα ταξιδι στο σατανιστικο κοσμο των μοναστηριων
Φραντς Καφκα: Η Δικη- Ο εφιαλτης της ποδοπατησης απο το κοινωνικο συστημα, σε ατμοσφαιρα αγοραφοβιας και μανιας καταδιωξεως.
Γουιλιαμ Γκολντινκ: Ο αρχοντας των μυγων- Η πορεια προς την βαρβαροτητα και την ψυχολογια του οχλου, σε μια ομαδα μικρων αγοριων.
Φρειδερικος Νιτσε: Ο Αντιχριστος- Ο μεγαλος φιλοσοφος με ενα μικρων διαστασεων εργο, καταριπτει διαπαντως το σαθρο οικοδομημα του χριστιανισμου
Ερνεστ Χεμινγουεη: Ο γερος και η θαλασσα- Πως μια απλοικη ματια στη ζωη, μεσα απο τα ματια ενος γερου ψαρα, μπορει να περιλαμβει ολη τη μαχη του ανθρωπινου πνευματος.
Πλατων: Συμποσιο- Το θεμα του ερωτα, σε ολες του τις εκφανσεις. Must!
Ξενοφωντας: Η καθοδος των μυριων- Λιτη γλωσσα και ζωντανες περιγραφες, απο το βιβλιο που υπηρξε η εμπνευση και η διδασκαλια των μεγαλυτερων στρατηλατων για ολες τις επομενες γενιες.
Πέτρος Γράβιγγερ: Πυθαγόρας και η μυστική διδασκαλία του Πυθαγορισμού- Μια πολυ βαθια βουτια στην αβυσσο της σκεψης του μεγαλυτερου σοφου που υπηρξε ποτε.
Λαο Τσε: Ταο τε Κινγκ- Ο απολυτος ορθολογισμος γινεται καραβι, που ταξιδευει το πνευμα μας στην σκεψη του θεου: Αυτου που Ειναι οπως Ειναι!
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."