ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης της Σίψας (Ταξιάρχες) Δράμας: ένας σύγχρονος άγιος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης της Σίψας (Ταξιάρχες) Δράμας: ένας σύγχρονος άγιος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

regulus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/02/2013, 15:16:15
Ξεκινάς λέγοντας
quote:

regulus

Είπα να απέχω, αλλά είσαι άκρως προσβλητικός, ώς προς την νοημοσύνη ορισμένων μελών του φόρουμ, όπως εσυ ο ίδιος ανέφερες.

Σχετικά με το "δαιμονισμός" είναι φανερό ότι μιλάω βασιζόμενος στην ορθόδοξη παράδοση και όχι σε προσωπική εκτίμηση

Και τι είναι η ορθόδοξη παράδοση, πέρα απο ένα κοινωνικοπολιτικό κατασκεύασμα ελέγχου του...ποιμνίου?

Αν εσύ ως μέλος αυτού εδώ το φόρουμ εκφράζεσαι έτσι για την ορθόδοξη παράδοση και για όποια παράδοση, τότε δικαιώνεις τον όρο "δαιμονισμός" που χρησιμοποίησα με τις ανάλογες διευκρινήσεις όσον αφορά τον εαυτό σου,επειδή α)μιλάς για προσβολή της νοημοσύνης ορισμένων μελών του φόρουμ και την ίδια στιγμή θεωρώντας τιν εαυτό σου ως ένα από αυτά τα μέλη προφανώς αποκαλείς την ορθόδοξη παράδοση ως "κατασκεύσμα ελέγχου του ποιμνίου", γιατί με τις διευκρινήσεις που έδωσα παραπάνω εμπίπτεις λόγω απερισκεψίας και εμπάθειας στην κατηγορία που θεωρείς ότι σε κατέταξα. Δηλα΄δη μόνος αυτοκαταδικάζεσαι και αυτοχαρακτηρίζεσαι με τις επιπόλαιες κρίσειες και αποφάνσεις περί μιας πα΄ραδοσης πάνω από δύο χιλιάδων ετών η οποία προέκυψα από την ίδια της ζωή. Ως γνωστον δεν υφίσταται η έννοια της "καθοδηγούμενης παράδοσης" για καμμιά θρησκεία και κανένα ρεύμα παγκοσμίως ανά τους αιώνες ως εκ φύσεως αδύνατο φαινόμενο. Η χρήση λοιπόν αυτού του όρου αποδεικνύει την εμπάθεια εναντίον της συγκεκριμένης παράδοσης λόγω άγνοιας περί αυτήν. Επειδή αυτό συμβαίνει κατ' απανάληψιν εδώ θα θεωρήσω πολύ πιθανό να είσαι εμπαθής κατά της ορθοδοξίας και ότι δεν είναι απλά ένα περιστατικό. Εσύ θα ειβεβαιώσεις ή θα διαψεύσεις. Αν θεωρείς την ορθοδοξία κάτι άχρηστο, επιζήμιο, κακόβουλο, και συγκεκριμένα τον άγιο Γεώργιο Καρσλίδη στο θέμα του οποίου είμαστε θα έπρεπε να περιοριστείς σε τούτο το θέμα σε στοιχεία που αφορούν τον άγιο Γεώργιο. Αλλά δεν είδα κανένα τέτοιο στοιχείο. Οπότε δικαιούμαι να έχω τις σκέψεις μου ωσπου να τα δω.

quote:

Ποιά είναι τα δαιμονικά όντα?
Ποιές είναι οι ιδιότητές τους?
Εχεις δεί κανένα?
Εχεις συνομιλήσει με κάποιο?

Δεν είδα. Τα έγραψα όμως παραπάνω.

quote:

Μήπως εννοείς τις στρατιές του Ασμοδαίου και του Βααλ?
Τα όντα του εσωτερικού της Γης, εκεί στην Τάκλα Μακάν?

Αυτά τα ξέρεις εσυ. Εγώ μίλησα παραπάνω γενικά.

quote:
Μήπως εννοείς τα δαιμονικά Σαυροειδή του Γιαχωβά?

Ο όρος που χρησιμοποιείς δεν είναι όνομα.

quote:
Τι απο όλα αυτά τα παραμύθια?
Μήπως εννοείς τους δαίμονες του Χαρυ Πότερ?

Γιατί ασχολείσαι με αυτά τα παραμύθια;;;;

quote:
Ηταν μερικές ερωτήσεις, μήπως και καταλάβεις τι εννοώ, όταν λέω: << Προσβάλεις την νοημοσύνη μας, αντιπαρατάσοντας την δική σου! >>

Δεν αντιπαρέταξα καμμιά δική μου νοημοσύνη. Εσύ το αισθάνεσαι αυτό επειδή -ίσως - κάπου είδες τον εαυτό σου σε κάποια λόγια μου. Δε σε ενέταξα εγώ πουθενά. Μόνος σου εντάσσεσαι.

quote:

.Ο αγιος Αντώνιος ονομάζει τον "οικείο δαίμονα" των αρχαίων "φύλακά άγγελο"

ΝΑτρώνιος?
Ποιός Δαίμονας είναι αυτός?

ο άγιος Αντώνιος αναφερεται στο φυλακα άγγελο και λέει ότι είναι αυτός που οι αρχαίοι ονόμαζαν "οικείον δαίμονα" Δες τη Φιλοκαλία, το άλλο θέμα.

quote:
Μήπως εννοείς το "δαιμονικό" νάτριο το Na?Εκείνο απο την Αγία οικογένεια των αλκαλίων με αύξοντα αριθμό στην οικογενειακή διαδοχή το 11 και προσωπικό βάρος 22,98977 ?

Κοροΐδεύεις ένα λάθος μου από βιασύνη. Δείχνεις το επίπεδό σου και αυτοχαρακτηρίζεσαι. Από αυτά κανείς καρδίζει ή χάνει εκτίμηση.
Εσύ χάνεις με αυτό. Προφανώς δε σε νοιάζει και πολύ επειδή θεωρείς εξυπνάδα να κοροΐδέψεις ένα λάθος εκ παραδρομής που δε μπορεί να διορθωθεί επειδή πέρασε αρκετή ώρα , η 3ωρη προθεσμία διόρθωσης.

quote:

Ο χριστιανισμός δεν λέει ότι ήταν "δαιμόνια" όλα τα αόρατα όντα αλλά μόνο τα κατώτερα. Οι άλλοι ήταν ήρωες ανάλογοι των αγίων. Η διάκριση αυτή είναι επίσης θέμα παιδείας.

Σαφώς και είναι θέμα παιδείας.
Μας το επιβεβαιώνεις συνεχώς και αδιαλείπτως.

Και εσύ με βοηθάς σε αυτό αποδεικνύοντας την ορθότητα των λεγομένων μου αυτοχαρακτηριζομενος με τα λεγόμενά σου αλλά και καθώς με ειρωνεύεσαι όπως εδώ. Ευχαριστώ για την ειρωνία.Με δικαιώνει και αποκαλύπτει την εσωτερική κατάσταση του καθενός.

quote:

Φόβος προκαλείται από κάτι ανώτερο σε εκείνα τα όντα που φοβούνται το ανώτερο επειδή νομίζουν ότι θα τα καταστρέψει, γεγονός που συμβαίνει με όσα ζουν στο σκοτάδι επειδη χάνουν την κατοικία τους

Που είναι η κατοικία τους?
Δώσε μου δ/νση.
Θα πάω με μερικούς απο εδώ μέσα και θα τα εξολοθρεύσουμε να μην σας πειράζουν!

Ο χώρος όπου γεννώνται οι ειρωνίες, οι προσβολές και ο φόβοι είναι η κατοικία τους. Τον ξέρεις αυτό το χώρο σίγουρα. Οπότε δε χρειάζεται διεύθυνση.
Δε μπορείς να πας αν είσαι ήδη εκεί, όπως αποδεινύεται από τα παραπάνω γραφόμενά σου. Γιατί η ειρωνία δεν εξολοθρεύεται με ειρωνία αλλά με ανοχή και υπομονή στην εμπάθεια.Όπως κάνω εγώ στα γραφόμενά σου. Αν θέλεις να τα εξολοθρεύσεις πρέπει να εξολοθρεύσεις τις κακές σου τάσεις που σε κάνουν να ειρωνεύεσαι, να προσβάλεις και να κοροΐδεύεις με το παραμικρό.

Edited by - regulus on 20/02/2013 15:19:22

20/02/2013, 15:32:45
quote:

Καμία πρόθεση δεν έχω να στρέψω κάποιον εναντίον σου. Αν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο, αναλογίσου το βαθμό της δικής σου συνεισφοράς σε μια τέτοια αποστροφή.

Δηλαδή αν δεν υπάρχει (όπως λες στο πρώτο μισό) πρόθεση τότε πως λες να αναλογιστώ το βαθμό της δικής μου συνεισφοράς (στο δεύτρο μισό);
Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόθεση. Οπότε ένα άπό τα δυό έπρεπε να γραψεις."Δεν υπάρχει πρόθεση" και να κλείσει εκεί ή το δεύτερο μέρος αν δεν ήθελες ευθέως να πεις ότι υπάρχει. Το ότι γραφεις και τα δύο σημαίνει ότι ναι μεν υπάρχει πρόθεση και αισθάνεσαι ένοχος αλλά δε θέλεις -δε μπορείς- να το παραδεχτείς ευθέως και γιαυτό προσπαθείς να μετακυλίσεις το βάρος σε εμένα.

quote:
Αισθάνεσαι οτι απειλείσαι από κάτι? Οτι σε κυνηγά κανένας? Αν σκεφτώ οτι διακατέχεσαι από μανία καταδίωξης, θα υπάρχει σφάλμα στους δικούς μου αντιληπτικούς μηχανισμούς?

Όχι δεν αισθάνομαι να με απειλεί πρόσωπο αλλά η άγνοια και η απαιδευσία ορισμένων προσωπων.

quote:
Δεν με σταναχωρεί καθόλου το γεγονός της απάθειάς σου. Αυτό θα περίμενα άλλωστε. Προσωπικά διατηρώ την ικανότητά μου να εκνευρίζομαι, να χαίρομαι, να λυπάμαι και να στεναχωριέμαι. Όλα αυτά δηλαδή που είμαι φτιαχμένος για να βιώνω σαν άνθρωπος. Εδώ. Μαζί με τους άλλους ανθρώπους και τα ζωντανά. Όχι αλλού, με δαίμονες, αερικά και τιμημένους αναχωρητές.

Ωραία! Κράτα εσύ το "εδώ" με τους ανθρώπους και τα ζωντανά με τα οποία ίσως αισθάνεσαι περισσότερη συγγένεια αντί με τους αναχωρητές (εσύ τοποθετήθηκες στην ίδια ομάδα με αυτά με τα λεγόμενά σου προφανώς επειδή δε θέλεις να συμπεριλάβεις στα ζώντα όντα τους ασκητές) και εγώ κρατάω τους "τιμημένους αναχωρητές" όπως τους είπες. Χρησιμοποιώ τα δικά σου λόγια για να μην παρεξηγούμαι ότι σε προσβάλλω μετά. Ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης ήταν ένας τέτοιος τιμημένος αναχωρητής , ζωντανός και μετά θάνατον και χαίρομαι να ασχολούμαι με τη ζωή του.

20/02/2013, 15:42:34
quote:
Όχι δεν αισθάνομαι να με απειλεί πρόσωπο αλλά η άγνοια και η απαιδευσία ορισμένων προσωπων.

Άγνοια και απαιδευσιά πάνω σε ποιό αντικείμενο?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

20/02/2013, 15:51:11
quote:
σαν να κατηγορούσα ειδικά αυτόν για κάτι τέτοιο.

quote:
quote:
Regulus,

Προφανώς δεν το αντιλαμβάνεσαι και συνεχίζεις να εκτίθεσαι.
Παύω να ασχολούμαι.Δεν αξίζει τον κόπο.

Ωραία!
Σε αναμένω με το άλλο νικ όπως συνηθίζετε εδώ μέσα βλέπω...
Βεβαια αν δεν επανέλθεις δε μπορώ να πως θα λυπηθώ.

Έχεις ένα δίκιο.
Δεν κατηγορείς μόνο εμένα.
Με την προσθήκη του "όπως συνηθίζετε εδώ μέσα", κατηγορείς σαφώς και το forum γενικότερα ότι ακολουθεί την τακτική των διπλών λογαριασμών.

Επειδή όμως δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να σε εγκαλέσω και γι' αυτή σου την αόριστη συκοφαντία,επέλεξα να ασχοληθώ καθαρά με την δυαδική μας αντιδικία,όπως πιστεύω ότι ήταν αρμοστό.

Άρα αυτό που λες εδώ:

quote:
Ταραγμένος βέβαια ο Αμεινίας δεν το πρόσεξε αυτό και έσπευσε να βρει αιτία "καταδίκης μου"

δεν ισχύει.
Πρόσεξα μια χαρά,ότι τσουβάλιασες κι άλλους στη συκοφαντία σου.Επέλεξα να ασχοληθώ με την προς εμέ κατηγορία σου,αφήνοντας τα υπόλοιπα στους αρμόδιους,να ασχοληθούν κατά την κρίση τους.

Θα μπορούσες αντί να προσπαθείς να μπερδέψεις με αοριστολογίες,και παρερμηνείες τους αναγνώστες,να ζητήσεις συγνώμη σαν άνθρωπος που παραδέχεται το λάθος του.
Ίσως μετά να έβλεπες άλλη αντιμετώπιση.
Και ξέρεις κάτι;
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε για τους αγίους που παραθέτεις,αν η συζήτηση ήταν σε μη δογματική βάση.
Δηλαδή,αν,π.χ. έλεγες:
παίδες,εδώ είναι οι βίοι μερικών εξαίρετων κατά την άποψή μου ανθρώπων, που κατά την πίστη μου είναι άγιοι.Πιστεύω ότι η μελέτη της ζωής τους ίσως σας οδηγήσει να βρείτε την πίστη που έχω βρει εγώ και τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας.Θέλω τη γνώμη σας.
Αντ' αυτού,όταν περιληπτικά λες:
Αυτοί είναι δογματικά άγιοι.Μελετήστε τους,και μάθετε από αυτούς.

Τότε,ακόμα και αν η πρόθεσή σου είναι καλή, ο μόνος σου σκοπός είναι ο προσυλητισμός.
Όταν επιπρόσθετα ,πας να κάνεις που πας να κάνεις προσηλυτισμό,τον κάνεις και αλαζονικά με τσαμπουκά, τότε τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά που συνέβησαν.

Όπως ελπίζω να είδες, παρ' όλο που ουσιαστικά πήγες να βγεις και από πάνω,παρ' όλο που η μεταξύ μας αντιδικία ήταν ξεκάθαρη, όπως τόνισα και σε άλλο μου post(σton Dr),προσπαθώ ακόμα να συγκρατώ τα νεύρα μου,γιατί έτσι είναι το σωστό.

Το ότι αναγνώρισες ότι ο Dr σου στάθηκε όσο μπορούσε στις
αντιδικίες σου,στο πιστώνω.
O Dr,στριμώχθηκε γι' αυτή του την επιλογή,οικιοθελώς,προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες,ανεξάρτητα του βαθμού που τα κατάφερε,και ήταν μαγκιά του που προσπάθησε να σε στηρίξει.Στα σημεία είχε και δίκιο.

Και μέχρι εκεί.

Όποια άλλη συνέχεια δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων με αοριστολογίες θα την παίρνω πλέον ελαφρά και στην πλάκα.
Μια συγνώμη,αν υπάρξει,θα την σεβαστώ.
Over and out.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

20/02/2013, 16:33:54
@regulus

Ξεκίνα να διαβάζεις, εκτός από τα τρέχοντα, και παλαιότερα threads στο Μύθος και Θρησκεία και θα σου λυθούν όοοοοολες σου οι απορίες για την αντιμετώπιση που υφίστασαι...

Άλλωστε είναι απόλυτα λογικό ΑΘΕΟΙ να έχουν πέσει με τα μούτρα στο Μύθος και Θρησκεία και να έχουν σπαταλήσει 5000 και 7000 posts απλά και μόνο για να χλευάζουν και να "λούζουν" με ρατσιστικά επιχειρήματα ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Welcome to the Club...

Ερευνάτε τας Γραφάς

ΙαπετόςΜέλος
20/02/2013, 18:03:06
PanosT

quote:
Ξεκίνα να διαβάζεις, εκτός από τα τρέχοντα, και παλαιότερα threads στο Μύθος και Θρησκεία και θα σου λυθούν όοοοοολες σου οι απορίες για την αντιμετώπιση που υφίστασαι...

Άλλωστε είναι απόλυτα λογικό ΑΘΕΟΙ να έχουν πέσει με τα μούτρα στο Μύθος και Θρησκεία και να έχουν σπαταλήσει 5000 και 7000 posts απλά και μόνο για να χλευάζουν και να "λούζουν" με ρατσιστικά επιχειρήματα ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Welcome to the Club...

Ώπα ρε..!! Θα μας το παίξετε και αδικημένοι τώρα;

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

20/02/2013, 18:08:01
quote:

Welcome to the Club...

Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα...

macedon

20/02/2013, 18:24:09
Υπογραφή: macedon

Άλλη μια ευγενική χορηγία του στα φόρουμ

20/02/2013, 18:40:33
quote:

Έχεις ένα δίκιο.
Δεν κατηγορείς μόνο εμένα.
Με την προσθήκη του "όπως συνηθίζετε εδώ μέσα", κατηγορείς σαφώς και το forum γενικότερα ότι ακολουθεί την τακτική των διπλών λογαριασμών.

Βρήκα και σχετικό θέμα όπου φαίνεται καθαρά ότι γίνεται ανεκτό το φαινόμενο. Ή δε μπορεί να αντιμετωπιστεί.

quote:

Θα μπορούσες αντί να προσπαθείς να μπερδέψεις με αοριστολογίες,και παρερμηνείες τους αναγνώστες,να ζητήσεις συγνώμη σαν άνθρωπος που παραδέχεται το λάθος του.
Ίσως μετά να έβλεπες άλλη αντιμετώπιση.

Δεν έγραψα αοριστολογίες. Απλά έκανα αυτό που κάνετε και μάλιστα πολύ πιο ήπια. Άφησα τον καθένα να μιλήσει και να εκφραστεί. Εγω δεν ξεκίνησα να προσβάλλω κανέναν. Ήμουν το θύμα σε αυτή την περιπτωση και η άμυνά μου υποτονική.
Να παραδεχτώ το λάθος μου αλλά ποιο λάθος; Διάβασε κανά τις διευκρινήσεις.

quote:

Και ξέρεις κάτι;
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε για τους αγίους που παραθέτεις,αν η συζήτηση ήταν σε μη δογματική βάση.
Δηλαδή,αν,π.χ. έλεγες:
παίδες,εδώ είναι οι βίοι μερικών εξαίρετων κατά την άποψή μου ανθρώπων, που κατά την πίστη μου είναι άγιοι.Πιστεύω ότι η μελέτη της ζωής τους ίσως σας οδηγήσει να βρείτε την πίστη που έχω βρει εγώ και τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας.Θέλω τη γνώμη σας.
Αντ' αυτού,όταν περιληπτικά λες:
Αυτοί είναι δογματικά άγιοι.Μελετήστε τους,και μάθετε από αυτούς.

Από τη στιγμή που κάποιος είναι ανακηρυγμένος επίσημας άγιος πως να τον πω; Θα είχες δίκιο -και έχεις δίκιο στα παραπάνω- αν ήταν ο Παΐσιος ή ο Πορφύριος ή ο Ιάκωβος Τσαλίκης ή άλλος γέροντας. Υπάρχουν πολλοί άλλωστε και ζώντες ακόμη. Ήθελα και γιαυτούς να ανοίξω θέμα αλλά αφού είδα ότι κάποιοι δε σέβονται ούτε τους επίσημα ανακηρυγμένους "θα σεβαστούν τους γέροντες"; (είπα) Και σταμάτησα. Το ότι είναι ανκυρυγμένος κάποιος άγιος από την ορθόδοξη εκκλησία δε δεσμεύει όποιον δεν ανήκει σε αυτή να τον δεχτεί ως άγιο. Αλλά η στοιχειωδης ευγένεια επιβάλλει το σεβασμό σε ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους για τους άλλους, όπως ήταν και ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης. Αυτό δεν το είδα εδώ. Αντίθετα αδιάκριτη επίθεση. Χωρίς καμμιά αιτία. Και χωρίς να αντιδράσεται και εσείς που θεωρείτε ότι προσβληθήκατε. Εκτός από τον Dr Jekyll Mr Hyde.
Είναι παράλογο το τσοβάλιασμα; Δε νομίζω .... και εσεις το ίδιο θα κάνατε.

quote:
Τότε,ακόμα και αν η πρόθεσή σου είναι καλή, ο μόνος σου σκοπός είναι ο προσυλητισμός.
Όταν επιπρόσθετα ,πας να κάνεις που πας να κάνεις προσηλυτισμό,τον κάνεις και αλαζονικά με τσαμπουκά, τότε τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά που συνέβησαν.

Ποιον προσυλητισμό και ποιον τσαμπουκά; Ποιος είναι ο άβουλος εδώ μέσα που τον προσυλήτισα και που εσεις τον σώσατε; Και τι γραφω στο αρχικό κείμενο; Λέω πουθενά " θα καταστραφείτε εκτός αν γίνετε ορθόδοξοι"; Δεν ξέρεις μάλλον τη σημασία της λέξης. Προσυλητισμός χωρίς παροχή , απάτη δώρο δεν υπάρχει. Και χωρίς αλλαγή θρησκεύματος. Τίποτε από αυτά δεν έκανα. Γιαυτό και θα πρέπει να αναθεωρήσεις το λεξιλόγιό σου και τη σημασιοδότηση των όρων που χρησιμοποιείς.

quote:
Όπως ελπίζω να είδες, παρ' όλο που ουσιαστικά πήγες να βγεις και από πάνω,παρ' όλο που η μεταξύ μας αντιδικία ήταν ξεκάθαρη, όπως τόνισα και σε άλλο μου post(σton Dr),προσπαθώ ακόμα να συγκρατώ τα νεύρα μου,γιατί έτσι είναι το σωστό.

Γιαυτό είπα για πολλαπλούς λογαριασμούς επειδή από τον παρόντα δεν προκύπτει κάποια προσβολή σε εσένα ειδικά (κάτι που αναγνώρισες και εσυ τωρα) για να σε εκνευρίζει τόσο. Συνεπώς ή νοιάζεσαι πολύ για το φόρουμ (υπερβολικά θα έλεγα) με λανθασμένο τρόπο αφού δεν είσαι ακριβοδίκαιος στις κρίσεις σου και δεν τηρείς την ισονομία ή έχεις και άλλο λογαριασμό. Δε με αφορά τι από τα δύο συμβαίνει και δεν εκφράζω γνώμη, την οποία δικαιούμαι να έχω.

quote:

Το ότι αναγνώρισες ότι ο Dr σου στάθηκε όσο μπορούσε στις
αντιδικίες σου,στο πιστώνω.

Ως κριτής , δικαστής, ως τι μου το πιστώνεις; ...

quote:

O Dr,στριμώχθηκε γι' αυτή του την επιλογή,οικιοθελώς,προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες,ανεξάρτητα του βαθμού που τα κατάφερε,και ήταν μαγκιά του που προσπάθησε να σε στηρίξει.Στα σημεία είχε και δίκιο.

Και μέχρι εκεί.

Γιατί σχολιάζεις κάτι που δε σε αφορά σαν να ήσουν ο Admin ας πούμε που κρίνει τους πάντες;;;

quote:

Όποια άλλη συνέχεια δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων με αοριστολογίες θα την παίρνω πλέον ελαφρά και στην πλάκα.
Μια συγνώμη,αν υπάρξει,θα την σεβαστώ.
Over and out.

Προς ποιον συγνώμη;
Φυσικά και θα υπάρξει συγνώμη μόλις μου ζητήσει και ο Νικόμαχος συγνώμη για το "ηλίθιε" και για το συντομογραφικό ΗΧΣ, ΗΧΟ με τον Sesostris και όποιος άλλος για τις προσβολές. Όσες προσβολές τόσες συγνώμες. Και εγώ θα κάνω το ίδιο αν προσέβαλλα κάποιον απρόκλητα. Ας αρχίσουν εκείνοι που προσέβαλλαν πρώτοι (δεν προσέβαλλα πρώτος).
Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη; Ισονομία!

20/02/2013, 18:42:41
...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/02/2013 19:16:08

20/02/2013, 18:46:08
[quote]

Edited by - regulus on 20/02/2013 19:55:53

20/02/2013, 19:17:13
(διόρθωση)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/02/2013 19:58:31

20/02/2013, 19:20:13
Εκτός απο τους διπλούς λογαριασμούς, υπάρχει ένα άλλο θέμα πολύ πιο σημαντικό και πολύ πιο ύπουλο: έχει να κάνει με τις ανούσιες λογομαχίες.
Αυτό το φαινόμενο της ανούσιας λογομαχίας (αναφέρομαι στο Μ&Θ) που πιάνει σελίδες και σελίδες χωρίς να βγάζει πουθενά, αν όχι σε παρεμβάσεις και απανεργοποιήσεις, είναι κάτι που προσπαθώ να το αντιμετωπίσω πολύ καιρό (μάταια).

20/02/2013, 19:28:54
Επειδή βλέπω ότι προσπαθείς να μου απαντήσεις στα σημεία,θα κάνω άλλη μια προσπάθεια,μπας και συννενοηθούμε.

quote:
έκανα αυτό που κάνετε

Αυτό είναι είτε αοριστολογία,είτε τσουβάλιασμα,είτε και τα δύο.

Απευθύνομαι σε σένα,για ένα θέμα που αφορά μια κατηγορία σου (όπως το βλέπω εγώ,και προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω επ' αυτού).

Είμαι ένας άνθρωπος και περιμένω να απευθυνθείς σε μένα,είναι παράλογη η απαίτησή μου;
Πες μου που σε προσέβαλλα εγώ,πες μου που σου έθιξα εγώ τους αγίους που παρέθεσες.
Σε κατηγόρησα όντως για τσουβάλιασμα,μπορούσες να απαντήσεις και να στηρίξεις εν δυνάμει τη θέση σου.Αντί γι΄αυτό πέταξες τα περί διπλών λογαριασμών κ.λ.π.
Δε μπορεί να μη το βλέπεις αυτό που σου λέω.Από τις αναρτήσεις σου γενικώς,αν μη τι άλλο βλέπω ότι είσαι εξυπνότατος(και το εννοώ).

quote:
Εγω δεν ξεκίνησα να προσβάλλω κανέναν

Μιλάω συγκεκριμένα για μένα.
Με κατηγόρισες ότι έχω διπλό λογαριασμό.Αυτό είναι προσβλητικό,δε μπορεί να μη το καταλαβαίνεις.
Η ευστάθεια αυτού που λέω επικυρώθηκε και από τη διαχείρηση,και από τον Dr,που ήταν ας πούμε ο ουδέτερος σε αυτήν την αντιδικία μας.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο επ' αυτού.
Σε αυτό αναφέρθηκα ότι θα μπορούσες να ζητήσεις συγνώμη,συγκεκριμένα από μένα.Όπως βλέπεις μιλώ πολύ συγκεκριμένα.

quote:
Από τη στιγμή που κάποιος είναι ανακηρυγμένος επίσημας άγιος πως να τον πω; Θα είχες δίκιο -και έχεις δίκιο στα παραπάνω- αν ήταν ο Παΐσιος ή ο Πορφύριος ή ο Ιάκωβος Τσαλίκης ή άλλος γέροντας. Υπάρχουν πολλοί άλλωστε και ζώντες ακόμη. Ήθελα και γιαυτούς να ανοίξω θέμα αλλά αφού είδα ότι κάποιοι δε σέβονται ούτε τους επίσημα ανακηρυγμένους "θα σεβαστούν τους γέροντες"; (είπα) Και σταμάτησα. Το ότι είναι ανκυρυγμένος κάποιος άγιος από την ορθόδοξη εκκλησία δε δεσμεύει όποιον δεν ανήκει σε αυτή να τον δεχτεί ως άγιο. Αλλά η στοιχειωδης ευγένεια επιβάλλει το σεβασμό σε ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους για τους άλλους, όπως ήταν και ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. 100% και χωρίς κανένα αλλά.

Αν δεν είχαμε καταλήξει να αντιδικούμε για το αν είμαι ένας ή περισσότεροι άνθρωποι,θα είχα προλάβει να το καταθέσω.
Αν θες ,μου το πιστώνεις,έστω από μέσα σου.

Σε όσους προσβάλλουν την πίστη του άλλου-και είναι και μερικά φιλαράκια μου εδώ μέσα-έχω εκφράσει στους ιδίους ότι δε συμφωνώ με αυτή τη συμπεριφορά.
Ελπίζω να θέλει ο Dr, να με επιβεβαιώσει σ' αυτό το κομμάτι.

Μπορεί να το έκανε και PanosT, που του έχω δείξει ότι σέβομαι τα της θρησκείας των άλλων.Είμαστε στα μαχαίρια-sic- σε άλλο νήμα οπότε θα τον δικαιολογήσω αν δε το κάνει.

quote:
Γιαυτό είπα για πολλαπλούς λογαριασμούς επειδή από τον παρόντα δεν προκύπτει κάποια προσβολή σε εσένα ειδικά (κάτι που αναγνώρισες και εσυ τωρα)

Που αναγνώρισα ; εδώ μάλλον δε κατάλαβες καλά.
Εξακολουθώ όπως είδες παραπάνω να νοιώθω μια χαρά προσβεβλημένος.Απλά το αφήνω να ξεφουσκώσει,μπας και μιλήσουμε.

quote:
Ως κριτής , δικαστής, ως τι μου το πιστώνεις; ...

ως συνομιλητής σου,εντελώς καλόπιστα,επί του συγκεκριμένου.

quote:
Γιατί σχολιάζεις κάτι που δε σε αφορά σαν να ήσουν ο Admin ας πούμε που κρίνει τους πάντες;;;

Ως συνδύκτιος του Dr.Αν θεωρήσει ότι τον ανέφερα με κακή πρόθεση,θα του ζητήσω και συγνώμη.Δε νομίζω όμως.Εκείνος μάλλον κατάλαβε ότι αυτό που είπα ήταν προς πίστωσή του.
Τώρα μάλλον το έχεις καταλάβει και συ.Ελπίζω.

quote:
Προς ποιον συγνώμη;

Νομίζω ότι μετά από δυο σεντόνια,έχεις καταλάβει ότι εννοώ από μένα,για το θέμα του διπλού λογαριασμού.(πιο ανακεφαλαιωμένα,δε γίνεται)
Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό.Πρέπει να το νοιώθεις και να το θες.Το καταλαβαίνω αυτό.

Με τους υπόλοιπους λύστε τα θέματά σας μόνοι σας.Είστε μεγάλα παιδιά όλοι.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

20/02/2013, 20:00:28
quote:
regulus
Φυσικά και θα υπάρξει συγνώμη μόλις μου ζητήσει και ο Νικόμαχος συγνώμη για το "ηλίθιε" και για το συντομογραφικό ΗΧΣ, ΗΧΟ με τον Sesostris

Ταπεινά σου ζητώ συγνώμη regulus για το "ηλίθιε"!!

Αν θέλεις μου ζητάς κι εσυ για την προσβολή της νοημοσύνης μου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/02/2013, 20:31:11
quote:
Σε όσους προσβάλλουν την πίστη του άλλου-και είναι και μερικά φιλαράκια μου εδώ μέσα-έχω εκφράσει στους ιδίους ότι δε συμφωνώ με αυτή τη συμπεριφορά.
Μπορώ να επιβεβαιώσω οτι υπάρχουν τέτοιες προσβολές, όπως μπορώ να επιβεβαιώσω οτι δεν ανήκεις στην ομάδα ανθρώπων που κάνει τέτοιες. Και μπορώ με σιγουριά να πω οτι έχεις εκφράσει την διαφωνία σου τουλάχιστον σε κάποιες τέτοιες συμπεριφορές (δεν παρακολουθω ολα τα φόρουμ οπότε δε γνωρίζω όλες τις τυχόν παρεμβάσεις σου ως προς αυτό).

Νομίζω γενικά οτι πρόκειται περι παρεξήγησης το πράγμα, δηλαδή ο Regulus δεχόμενος πυρά απο παντού (οχι απαραίτητα προσβολές οπώς αυτές που παρέθεσα αλλά και γενικά μια επιθετική αντιμετώπιση) σε θεώρησε λανθασμένα ως "μέρος του προβλήματος."

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, και αυτό είναι που προσπαθώ να θίξω.

Το ζήτημα είναι οτι ήδη υπήρχε πρόβλημα.
Δηλ. ο Regulus δεν ήταν παράλογος να θεωρήσει οτι κάτι περίεργο παίζει,
απλά ήταν λάθος να θεωρήσει οτι είναι άπαντες (δηλ. και εσύ) μέρος αυτού του προβλήματος.
Δηλ. για σένα δεν υπάρχουν στοιχεία να στηρίξουν κάτι τέτοιο. Εγώ το ξέρω γιατί είμαι καιρό στο φόρουμ. Ο Regulus όμως όχι, οπότε παίρνοντας μια υπόνοια για σένα και χωρίς να το ψάξει, να δει ποιος ακριβώς είσαι κλπ, έβγαλε λάθος διαπίστωση.
Απο κει και πέρα δικαίωμά σου και εσένα να ζητάς τα ρέστα και του Regulus να ζητά τα ρέστα από τους άλλους.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/02/2013 20:36:48

20/02/2013, 20:37:18
ΑΜΕΙΝΙΑΣ και DSM δεν ασχολούνται με τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων με σκοπό τον χλευασμό και την ειρωνία.

Σε αντίθεση με τον πολύ καλό μου φίλο macedon.

Ένα ζεστό χειροκρότημα για την επανεμφάνισή του!

Ερευνάτε τας Γραφάς

20/02/2013, 20:38:42
quote:

Επειδή βλέπω ότι προσπαθείς να μου απαντήσεις στα σημεία,θα κάνω άλλη μια προσπάθεια,μπας και συννενοηθούμε.
quote:
έκανα αυτό που κάνετε

Αυτό είναι είτε αοριστολογία,είτε τσουβάλιασμα,είτε και τα δύο.

Απευθύνομαι σε σένα,για ένα θέμα που αφορά μια κατηγορία σου (όπως το βλέπω εγώ,και προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω επ' αυτού).

Είμαι ένας άνθρωπος και περιμένω να απευθυνθείς σε μένα,είναι παράλογη η απαίτησή μου;

Είσαι άνθρωπος όταν έχεις πρόσωπο και όνομα. Εδώ τόσο εσύ όσο και εγώ είμαστε λογαριασμοί εφόσον δε δίνουμε στοιχεία, ούτε φωτογραφίες και ακόμη και το email δεν είναι γνωστό παρά μόνο στους διαχειριστές. Συνεπώς δεν έχουμε τα δικαιώματα ενός φυσικού προσώπου. Αν έχεις δώσει στοιχεία κάπου και δεν το είδα τότε θα πάρω πίσω ότι είπα. Αλλά δεν είδα κανέναν (εκτός σπάνιων εξαιρέσεων που εχουν χρόνια να γραψουν) με στοιχεία απ' όσο είδα ψάχνοντας τον κατάλογο των μελών.

quote:

Πες μου που σε προσέβαλλα εγώ,πες μου που σου έθιξα εγώ τους αγίους που παρέθεσες.
Σε κατηγόρησα όντως για τσουβάλιασμα,μπορούσες να απαντήσεις και να στηρίξεις εν δυνάμει τη θέση σου.Αντί γι΄αυτό πέταξες τα περί διπλών λογαριασμών κ.λ.π.

Απάντησες μόνος σου! Έναν προσβληθέντα τον κατηγορείε για τσουβάλιασμα. Αρα συμφωνείς με τους επιτιθέμενους και παραβλέπεις την επίθεση των άλλων. Συνεπώς δεν πρόκειται για τσουβάλιασμα αφού δεν υπερασπίστηκες το δίκαιο. Και δεν εννοώ να υπερασπιστείς εμένα προσωπικά αλλά το δίκαιο και την ευπρέπεια όποιος και να ήταν στη θέση μου. Συνεπώς δεν ήταν τσουβάλιασμα. Ήταν συμπέρασμα ότι συμφωνείς. Η σιωπή στην αδικία είναι συμφωνία με τον αδικούντα.

quote:

Δε μπορεί να μη το βλέπεις αυτό που σου λέω.Από τις αναρτήσεις σου γενικώς,αν μη τι άλλο βλέπω ότι είσαι εξυπνότατος(και το εννοώ).

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εξήγησα πιο πάνω.

quote:
Εγω δεν ξεκίνησα να προσβάλλω κανέναν

quote:

Μιλάω συγκεκριμένα για μένα.
Με κατηγόρισες ότι έχω διπλό λογαριασμό.Αυτό είναι προσβλητικό,δε μπορεί να μη το καταλαβαίνεις.

Δεν είναι και προς θάνατον. Δε σε είπα "ηλίθιο" όπως με είπαν εμένα και εσύ φυσικά δεν διαμαρτυρήθηκες για την απρόκλητη προσβολή που δέχτηκε ένας άνθρωπος που δεν πρόσβαλλε κανέναν. Συνεπώς είναι πολύ ήπια η αντίδρασή μου εφόσον συμφωνούσες με την τακτική των υπολοίπων.
Πιο πολύ μου φαίνεται πιθανό να είναι ο ίδιος άνθρωπος πίσω από πολλούς λογαριασμούς και να πάιζει τον κακό, τον καλό και τον ουδέτερο. Εφόσον θέλεις να διατηρήσεις την ανωνυμία σου θα δεχτείς και μια ενδεχόμενη υποτίμηση της προσωπικότητάς σου στο φόρουμ που επέλεξες να συμμετέχεις λόγω του επιπέδου των υπολοίπων το οποίο δεν έκανες κάτι να το βελτιώσεις.Έστω μια τυπική αντίδραση.
Όπως ο λογαριασμός dr Jekyll Mr Hyde.
quote:

Η ευστάθεια αυτού που λέω επικυρώθηκε και από τη διαχείρηση,και από τον Dr,που ήταν ας πούμε ο ουδέτερος σε αυτήν την αντιδικία μας.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο επ' αυτού.

Θα είχε αξία η επίκληση της διαχείρησης αν ήταν αμερόληπτη.

Η στάση της κάθε άλλο παρά αμερόληπτη ήταν.

quote:

Σε αυτό αναφέρθηκα ότι θα μπορούσες να ζητήσεις συγνώμη,συγκεκριμένα από μένα.Όπως βλέπεις μιλώ πολύ συγκεκριμένα.

Εξήγησα.

quote:

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. 100% και χωρίς κανένα αλλά.

OK.

quote:

Αν δεν είχαμε καταλήξει να αντιδικούμε για το αν είμαι ένας ή περισσότεροι άνθρωποι,θα είχα προλάβει να το καταθέσω.
Αν θες ,μου το πιστώνεις,έστω από μέσα σου.

Εσύ ξέρεις και ο χρόνος θα δείξει. Δεν είπα για περισσότεροι τους ενός άνθρωποι αλλά για πολλούς λογαρισμούς του ενός. Βέβαια έδωσες μια άλλη διάσταση την οποία δε θέλησα να αναφέρω.

quote:

Και τι κάνεις επ' αυτού; Συνεπώς αφού είναι φιλαράκια σου δεν υπάρχει κανένα απολύτως λάθος σε ότι είπα και φυσικά δε θα έπρεπε να τολμήσεις να ζητάς να σου ζητήσω συγνώμη. Προφανώς κάπου αποσκοπείς. Πιθανόν στο να αποτρέψεις άλλες επιθέσεις από αυτούς προς εμένα, αν "προσκυνήσω" έστω έναν "ουδέτερο" της παρέας. Μπορεί να αποσκοπείς σε κάτι καλό κατά τη γνώμη σου. Αλλά για μένα οι φιλίες δείχνουν και τι προτεραιότητες έχει ο καθένας. Μόνος σου χαρακτηριστηκες ως φιλος τους.

quote:

Ο Dr είναι λογαριασμός.
quote:

Μπορεί να το έκανε και PanosT, που του έχω δείξει ότι σέβομαι τα της θρησκείας των άλλων.Είμαστε στα μαχαίρια-sic- σε άλλο νήμα οπότε θα τον δικαιολογήσω αν δε το κάνει.

Λογαριασμός λογαριασμόν ου ποιεί άνθρωπον ...

quote:

Που αναγνώρισα ; εδώ μάλλον δε κατάλαβες καλά.
Εξακολουθώ όπως είδες παραπάνω να νοιώθω μια χαρά προσβεβλημένος.Απλά το αφήνω να ξεφουσκώσει,μπας και μιλήσουμε.

Είπες ότι έχω δίκιο ότι δεν κατηγόρησα εσένα ειδικά αλλά όλους.Τώρα αναγνώρισες ότι είναι φίλοι σου. Οπότε τίποτε δεν αλλάζει και αντιφάσκωντας στον εαυτό σου με επιβεβαίωσες.

quote:

ως συνομιλητής σου,εντελώς καλόπιστα,επί του συγκεκριμένου.

Δεν αναζητώ συνομιλητές που αποδέχονται την αδικία και ανέχονται την προσβολή των θείων.

quote:

Ως συνδύκτιος του Dr.Αν θεωρήσει ότι τον ανέφερα με κακή πρόθεση,θα του ζητήσω και συγνώμη.Δε νομίζω όμως.Εκείνος μάλλον κατάλαβε ότι αυτό που είπα ήταν προς πίστωσή του.
Τώρα μάλλον το έχεις καταλάβει και συ.Ελπίζω.

Η συνδικτυακή ιδιότητα μεταξύ δύο λογαριασμών δεν υφισταται στο φυσικό κόσμο γιατί οι λογαραισμοί ούτε περπατάνε ούτε τρώνε ούτε ζουν στον έξω κόσμο. Συνεπώς είναι κενές νοήματος οι απαντήσεις σου και προσπαθείς να συγκαλύψεις το λάθος έκφρασης που σου ξέφυγε και αποκάλυψες παραπάνω απ΄όσα νόμιζες ότι θα καταλάβω.

quote:

Νομίζω ότι μετά από δυο σεντόνια,έχεις καταλάβει ότι εννοώ από μένα,για το θέμα του διπλού λογαριασμού.(πιο ανακεφαλαιωμένα,δε γίνεται)
Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό.Πρέπει να το νοιώθεις και να το θες.Το καταλαβαίνω αυτό.
[/quote]
Δεν υφισταται προσβολή αν σου είπα ότι έχεις και άλλο λογαριασμό. Μάλιστα θεωρώ ότι είναι σπορ εδώ πέρα οι πολλαπλοί λογαριασμοί στο οποίοι επιδίδονται πολλοί. Θεωρώ ότι είσαι ο Admin από τα λεγόμενά σου ή κάποιος από την ηγετική ομάδα, η οποία γράφει και τα περισσότερα κείμενα, όπως φαίνεται από την ομοιότητα στα θέματα και στα κείμενα. Αν κάνω λάθος στο πρώτο στο δεύτερο με έχεις επιβεβαιώσει αναφέροντας ως φίλους σου εκείνους που τυγχάνουν ασυλίας, η οποία παρέχεται από τους διαχειριστές. Συνεπώς ειναι όλοι γνωστοί με όλους όσοι έχουν ειδικά προνόμια. Οι λογαριασμοί πολλοί τα άτομα λίγα. Έτσι το βλέπω. Και οι χρήστες θεωρώ πιθανόν να ανταλλάσσουν και λογαριασμούς όπως είπες κατά λάθος πιο πάνω. Πρέπει λοιπόν να συζητήθηκε το θέμα "τι θα κάνουμε με αυτόν" και προσπάθησες να με κάνεις να ζητήσω συγνώμη από σένα ως "ουδέτερου". Δεν έπραξα κάτι προσβλητικό για να ζητήσω συγνώμη. Απεναντίας δέχτηκα επίθεση. Και όπως έγραψα περιμένω πρώτες τις συγνώμες εκείνων που πρόσέβαλλαν πρώτοι τις οποίες δεν είδα, για να ξεκινήσω να ζητήσω και εγώ από εκείνους που προσέβαλλα. Από εκείνους που με προσέβαλλαν δεν ζήτησες να επανορθώσουν. Κάν' το και θα αναθεωρήσω πολλά απ΄όσα είπα αν το κάνουν. Έως τότε διατηρώ τις απόψεις μου.

20/02/2013, 20:42:57
Συνάδελφοι, μην αρχίσουμε τώρα σεντόνια επι σεντόνια που δεν βγαίνουν πουθενα. Αν θέλετε λήξτε το, και πειτε ο,τι έχετε να πείτε για το θέμα ("Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης της Σίψας (Ταξιάρχες) Δράμας: ένας σύγχρονος άγιος")
20/02/2013, 20:43:22
quote:
macedon
quote:

Welcome to the Club...

Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα...

Welcome back και σε σένα τιμημένε (από το 1978 ή/και 1982 παρακαλώ) Χρυσαυγίτη macedon!!!!

Βρήκες επιτέλους που μπορούμε να διαβάσουμε ΣΗΜΕΡΑ την ΠΑΓΙΑ και ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ιδεολογική θέση της Χρυσής Αυγής περί ξενόφερτης πανούκλας για το Χριστιανισμό???

Αν όχι πες μας ως macedon ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ που αποτελεί πολιτική θέση της Χ.Α με την οποία συμφωνείς 100%

Άντε να σε δω γενναίε μου πριν ξανά/μανά/εξαφανιστείς!!!!

Ερευνάτε τας Γραφάς