ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/02/2008, 14:37:42
pyramid, θα σου πω λίγα πραγματάκια, πάνω σ' αυτό που αναφέρεις, μόνο επειδή απευθύνεσαι σε μένα.

Για τα υπόλοιπα, προφανώς θα σου απαντήσει ο φίλος macedon, αφού σ' αυτόν επικεντρώνεις τα βέλη.

Προφανώς και σ' ενδιαφέρει το όλο σκηνικό, διαφορετικά γιατί να μπεις στον κόπο;

Επίσης προφανώς, επιλέγεις για δικούς σου λόγους, τι θα στηλιτεύσεις, όπως και τι αντιλαμβάνεσαι, αλλά κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να "δεις" τη ροή των διαλόγων και να κρίνεις και τα υπόλοιπα που γράφονται, απ' τη μεριά που υποστηρίζεις.

Αφού διάβασες το προηγούμενο μήνυμά μου, θα κατανόησες τη θέση μου και απορώ γιατί με "εγκαλείς".

Είναι λάθος, κατά τη γνώμη σου, αυτά που γράφω;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/02/2008, 15:42:04
Αγαπητέ pyramid.
Βλέπω μετά λύπης μου πως κι εσύ ακολουθείς την πεπατημένη "απορία ψάλτου... βηξ". Στην παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην επιβολή του χριστιανισμού στους Ελληνες, απαντάς με κλαψουρίσματα. Και μετά απορείς γιατί έχω την άποψη που έχω για ορισμένους χριστιανούς του forum. Γιατί απλά, αυτό το δικαίωμα δίνεις (ετε) και αυτήν την εικόνα παρουσιάζεις (ετε).

quote:
pyramid
Αγαπητέ γιαπετ ένας υγιής διάλογος...

Ενας "υγιής" διάλογος είναι κατ'αρχήν διάλογος. Κι ένας απλός διάλογος προϋποθέτει σεβασμό του συνομιλητή σου. Οταν δε σέβεσαι το συνομιλητή σου, μην περιμένεις να σε σεβαστεί κι αυτός.

quote:
pyramid
«Να υποθέσουμε πως υπήρχε διάσταση λόγων και έργων, όπως συμβαίνει συνήθως με τους εκπροσώπους της χριστιανικής θρησκείας;»

Οταν εκπροσωπείς μια θρησκεία που ευαγγελίζεται το "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν" και την επιβάλλεις διά πυρός και σιδήρου, με νόμους, διωγμούς, μαζικές δολοφονίες, κάψιμο ανθρώπων, κτλ. κτλ. τότε το λιγότερο που αυτό συνιστά είναι διάσταση λόγων και έργων.

quote:
pyramid
«Διαφορετικά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι γνωστές αερολογίες του "απολογητή" και άλλων επαγγελματιών της ορθοδοξίας.»

Εδώ δεν κατάλαβα πού είναι η ένστασή σου.

quote:
pyramid
«Πολλοί χριστιανοί, ελάχιστοι Ελληνες.»

Αυτούς που πολέμησαν το ελληνικό πνεύμα τον ελληνισμό και που θεωρούν ακόμη και σήμερα "θύραθεν" (ξένο προς εμάς, που έρχεται απ'έξω), όπως ακούσαμε να λέγεται κατά την ενθρόνιση του αρχιεπισκόπου, προσωπικά δεν τους θεωρώ Έλληνες.

quote:
pyramid
«Τέλος πάντων, υποθέτω ότι τόση είναι η πνευματική φαρέτρα σου, δεν μπορώ να έχω περισσότερες απαιτήσεις.»

Δες την αρχή του μηνύματος αυτού. Ηταν πάντως απάντηση στο:

" macedon! επειδή βαριέμαι να γράφω πάρε έτοιμα πράγματα από το φίλο σου τον απολογιτή!."

quote:
pyramid
Τα πήρα από 3-4 μηνύματα του μέλους macedon.

Ηταν απαντήσεις σε 3-4 μηνύματα των γνωστών εδώ μέσα, που λέγανε για παράδειγμα:

"Αλλά είπαμε οι γενίτσαροι, ήταν οι πιο φανατισμένοι Τούρκοι. Κι εσείς γενίτσαροι είστε"

"Ρε αξιοθρήνητα ανθρωπάρια"

"Πρόκειται για κοινούς συκοφάντες του χριστιανισμού,
Για πουλημένους (δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει κι η «κονόμα» στη μέση φίλε
Europaios2) και κομπλεξικούς"

"Καλά, τόση καλλιέργεια πνεύματος, μόνο σε ψυχιατρείο Μπορεί να δει κανείς"

κτλ. κτλ.

quote:
pyramid
Εντάξει το έχουμε εμπεδώσει δα το έργο, όσοι είναι Χριστιανοί είναι άσχετοι-αγράμματοι-ανθέλληνες-ανεγκέφαλοι-φανατικοί-κ.λ.π. κ.λ.π.

Οχι όσοι είναι χριστιανοί. Οσοι είναι τέτοιοι χριστιανοί.

quote:
pyramid
Και να μην ξεχάσω «είναι και το χειρότερο είδος ανθρώπου» όπως γλαφυρά είχε αναφέρει ο macedon σε ένα μήνυμά του.

Οπως έλεγε η γιαγιά μου "Καθένας απ'τις πράξεις του μισιέται κι αγαπιέται".

Επί της ουσίας, αγαπητέ pyramid, και μια και είσαι υπέρμαχος του "υγιούς διαλόγου", έχεις να πεις κάτι; Κάτι με το οποίο έχεις τεκμηριωμένη αντίρρηση; Κάτι που το θεωρείς "παραμύθι"; Κάτι που θα ήθελες να ανασκευάσεις;

Αν όχι, να συνεχίσουμε...

macedon

22/02/2008, 16:08:36
Αγαπητέ γιαπετ να μου πεις όσα πραγματάκια θέλεις και εγώ θα τα αντιμετωπίσω έτσι ακριβώς όπως τα χαρακτηρίζεις, πραγματάκια.

Μπαίνω στον κόπο αγαπητέ γιατί δεν βλέπω να μπαίνει κανένας άλλος. Το συγκεκριμένο σκηνικό δεν με ενδιαφέρει.

Επιλέγω αγαπητέ γιατί μπορώ να το κάνω, εάν όμως δεν υπήρχαν δεν θα είχα την δυνατότητα να τα παραθέσω.

Αγαπητέ macedon πραγματικά δεν έχω τίποτα να πω, μάλλον δεν έχω άλλο να κλαψουρίσω!!!! Όχι δεν έχω καμία απορία, αυτό το δικαίωμα δίνω και αυτήν την εικόνα παρουσιάζω!!!!

Ναι μπορείτε να συνεχίσετε…
Τι θα συνεχίσετε ακριβώς? Μην μου πεις ξέρω
Θα μιλήσετε επί της ουσίας, με επιχειρήματα, χωρίς λασπολογία και βρίσιμο, χωρίς να χυδαιολογείτε και να συκοφαντείτε γιατί βεβαίως δεν έχετε επιχειρηματολογική γύμνια.

22/02/2008, 18:07:14
quote:
pyramid
Ναι μπορείτε να συνεχίσετε…
Τι θα συνεχίσετε ακριβώς?

Να σου πώ. Αφού τελειώσουμε με τις ιστορικές πηγές που διαπραγματεύονται τη βίαιη επιβολή του χριστιανισμού στον Ελληνισμό και τα εγκλήματα που αυτός διέπραξε εναντίον των Ελλήνων, θα ασχοληθούμε με τη βίαιη επιβολή του χριστιανισμού στην Ευρώπη και αργότερα στην Αμερική και τα εγκλήματά του εναντίον της υπόλοιπης ανθρωπότητας.

Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να λύσω την απορία του Ψηλού που συχνά αναρωτιέται "πώς αυτοί οι 12 αγράμματοι ψαράδες έπεισαν τον κόσμο;".

macedon

22/02/2008, 21:41:12
Ωραία. Τώρα που βάλαμε σε τάξη τη σοβαρότητα των λεγομένων του καθενός, περιμένω τα σημαντικά που έχεις να πεις επί του θέματος.

Μακάρι, οι τοποθετήσεις σου pyramid, να με κάνουν να... προσπαθήσω να πω πράγματα και όχι... πραγματάκια.

Βλέπεις η ποιότητα του διαλόγου, είναι αμφίδρομη.

Ελπίζω ότι θα μπεις και στον κόπο να παραθέσεις και ουσιαστικά, σε σχέση με το θέμα, "πραγματάκια" και να μην περιοριστείς στη μονόπλευρη κριτική θέσεων, κάποιων απ' τα μέλη.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

24/02/2008, 15:53:13
quote:
macedon:
Η κωνσταντινούπολη; Ηταν πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Κατοικούνταν από μια πανσπερμία φυλών. Εκεί είχε την έδρα του ο Ρωμαίος αυτοκράτορας. Εκεί έγινε ο τάφος της ελληνικής γραμματείας και του ελληνικού πολιτισμού. Εκεί κάηκε το σύγγραμα του Πλήθωνα Γεμιστού από τον πατριάρχη Γενάδιο πασά, εκεί κάηκαν τα γραφτά του Ρήγα από τον πατριάρχη Γρηγόριο πασά τον Ε, εκεί κάηκαν τα έργα των Ελλήνων φιλοσόφων.

Ελληνική; Δεν θα το έλεγα. Από πού κι ως πού; Επειδή μιλάγανε ελληνικά; Και στην Αστόρια μιλάνε ελληνικά. Είναι η Αστόρια ελληνική; Να τη διεκδικήσουμε άμα είναι.

Οσο για το αν είναι ελληνική σήμερα, μια ματιά σε οποιαδήποτε γεωγραφία θα σε πείσει ότι η Ισταμπούλ είναι πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού τμήματος της Τουρκίας. Νομίζω στο απάντησε και ο γιαπετ.

macedon:
Χριστιανική ήταν, αναμφισβήτητα. Ελληνική... όχι. Οπως και η Ελλάδα σήμερα πάνω κάτω. Πολλοί χριστιανοί, ελάχιστοι Ελληνες.

-Kανάς γιατρός?................................
-Έ! ...........ο άνθρωπος!........ κόψε το διάβασμα! σου έχει κάνει κακό! Με μία γρήγορη ματιά στις προηγούμενες σελίδες είδα ότι δε χρειάζεται παρά να ανατρέξω σε αυτές για να σου απαντήσω! βλέπεις ο χρόνος είναι χρήμα! Πάντως θα πέσει πολύ γέλιο! Θα πιω ένα φραπεδάκι στο Λουτράκι θα γυρίσω θα μαζέψω τα μαργαριτάρια σου και θα ρίξω το μίσος σου προς κάθετί Ελληνικό! στη βιβλιοθήκη σου! έτσι για να ντρέπεσαι λίγο όταν πιάνεις στο στόμα σου την Έλλάδα!

-Να έγινε! μεγάλωσε ο macedon! έχει και φωνή! Ο ΚΟΡΑΞ ΑΛΙΘΩΣ ΛΕΓΕΙΣ ΦΩΝΗ ΕΙΝ ΣΥ, ΜΥΑΛΟ Δ' ΟΥΚ ΕΧΕΙΣ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

24/02/2008, 21:17:04
quote:
europaios2
-Kανάς γιατρός?................................
-Έ! ...........ο άνθρωπος!........ κόψε το διάβασμα! σου έχει κάνει κακό!.......

Φίλε europaios2 , μάλλον εσύ θα πρέπη να καταλάβης επιτέλους , ότι στο δημοτικό και το γυμνάσιο , δεν σου έμαθαν την ιστορία , αλλά τον τρόπο να διαβάσης ιστορία .
Με την απάντρησή σου αυτή αδικείς τον φίλο macedon , γιατί αυτά που γράφει δεν είναι δικά του , αλλά τα έχουν γράψει Βυζαντινοί ιστορικοί σύγχρονοι των γεγονότων που περιγράφονται , και μάλιστα όχι μόνο πιστοί Χριστιανοί στο θρήσκευμα , αλλά και μερικοί από αυτούς ιερωμένοι .

Αφού έτσι είναι η ρημάδα η ιστορία , τι να κάνουμε μπορούμε να την αλλάξουμε για να ικανοποιήσουμε τις δικές σου επιθυμίες ;;
Τις προάλλες σου έγραψα ολόκληρο το πολυχρόνιο που έψελναν οι ιερείς , μαζί με τους ψάλτες και τους εκπροσώπους των φατριών στον αυτοκράτορα κατά την στέψη του , όπου αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους και τον αυτοκράτορα , αυτοκράτορα των Ρωμαίων .
Δεν σου έμεινε τίποτα από αυτό ;;;

Διαβάζοντας για παράδειγμα στην "Επιτομή Ιστορίας" του Ζωναρά , για την σφαγή των 35.000 πολιτών μέσα στον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης κατ' εντολή του Ιουστινιανού , βλεπουμε ότι ο στρατηγός Βελισάριος που ήταν ένας από τους δύο στρατηγούς που εκτέλεσε την εντολή , διοικούσε ένα σώμα Γότθων στρατιωτών , ο δε άλλος στρατηγός ο Μούνδος διοικούσε ένα σώμα Ερούλων .

Κατάλαβέ το επιτέλους ότι επειδή η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία , εν συντομία Βυζάντιο , μέσα στην επικράτειά της είχε και Έλληνες , αυτό δεν την έκανε Ελλάδα .

Ο μόνος συνδετικός κρίκος όλων αυτών των λαών που την αποτελούσαν , ήταν η ενιαία θρησκεία που ήταν ο Χριστιανισμός , και τα Ελληνικά που ήταν η επίσημη γλώσσα στην οποία συντάσσονταν οι νόμοι του κράτους και την χρησιμοποιούσαν για να συνεννοούνται μεταξύ τους οι διάφορες φυλές που αποτελούσαν το κράτος αυτό .

25/02/2008, 03:21:25
quote:
Sesostris:
Φίλε europaios2 , μάλλον εσύ θα πρέπη να καταλάβης επιτέλους , ότι στο δημοτικό και το γυμνάσιο , δεν σου έμαθαν την ιστορία , αλλά τον τρόπο να διαβάσης ιστορία .
Με την απάντρησή σου αυτή αδικείς τον φίλο macedon , γιατί αυτά που γράφει δεν είναι δικά του , αλλά τα έχουν γράψει Βυζαντινοί ιστορικοί σύγχρονοι των γεγονότων που περιγράφονται , και μάλιστα όχι μόνο πιστοί Χριστιανοί στο θρήσκευμα , αλλά και μερικοί από αυτούς ιερωμένοι .

Αφού έτσι είναι η ρημάδα η ιστορία , τι να κάνουμε μπορούμε να την αλλάξουμε για να ικανοποιήσουμε τις δικές σου επιθυμίες ;;
Τις προάλλες σου έγραψα ολόκληρο το πολυχρόνιο που έψελναν οι ιερείς , μαζί με τους ψάλτες και τους εκπροσώπους των φατριών στον αυτοκράτορα κατά την στέψη του , όπου αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους και τον αυτοκράτορα , αυτοκράτορα των Ρωμαίων .
Δεν σου έμεινε τίποτα από αυτό ;;;

Διαβάζοντας για παράδειγμα στην "Επιτομή Ιστορίας" του Ζωναρά , για την σφαγή των 35.000 πολιτών μέσα στον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης κατ' εντολή του Ιουστινιανού , βλεπουμε ότι ο στρατηγός Βελισάριος που ήταν ένας από τους δύο στρατηγούς που εκτέλεσε την εντολή , διοικούσε ένα σώμα Γότθων στρατιωτών , ο δε άλλος στρατηγός ο Μούνδος διοικούσε ένα σώμα Ερούλων .

Κατάλαβέ το επιτέλους ότι επειδή η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία , εν συντομία Βυζάντιο , μέσα στην επικράτειά της είχε και Έλληνες , αυτό δεν την έκανε Ελλάδα .

Ο μόνος συνδετικός κρίκος όλων αυτών των λαών που την αποτελούσαν , ήταν η ενιαία θρησκεία που ήταν ο Χριστιανισμός , και τα Ελληνικά που ήταν η επίσημη γλώσσα στην οποία συντάσσονταν οι νόμοι του κράτους

-Α! δε θα τα πάμε καλά! πόσοι θανατώθηκαν τελικά? γιατί κάπιος άλλος μίλησε για 15.000........ κουιζ ποιος ήταν?

-amalia:<<Ψηλέ, στην προσπάθειά σου να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου και μέσα από αυτά, υπερασπιζόμενος (μάλλον αδιακρίτως ) και οποιονδήποτε άλλο θεωρείς πως έχει απόψεις που συμβαδίζουν με τις δικές σου, αδικείς ανθρώπους που γράφουν εδώ και πολύ καιρό στα forums. Ανθρώπους, κάποιοι από τους οποίους έχουν εμπλακεί - όπως κι εσύ - μερικές φορές σε λεκτικούς διαπληκτισμούς, αλλά γενικότερα συμβάλλουν στον διάλογο και έχουν εκφράσει απόψεις πολύ αξιόλογες, όπως έχεις κάνει κι εσύ. >>,

-Μάλιστα αγαπητή αμαλία

velial: <<Το παρελθον του χριστιανισμου, με τοσα εκατομυρια θυματα, δειχνει πως αποτελει προπυργιο του Σατανισμου.
Το παρον του Χριστιανισμου παλι, ειναι απλως τραγελαφικο.....
παρακάτω!:
Για φαντάσου, από μικρό παιδί ντυνόσουν παπαδάκι
Και τώρα είσαι γ***άς μέσα στην μονή πετράκη Λοιπόν για πες μου,
Πες μου για μύρο
Πες μου και για τις αλαξοκ***ές μέσα στον κλήρο
Εσύ που όλους τους σώζεις
Γιατί είσαι τόσο μεγάλος καραγκιόζης;
Εσύ που είσαι ο πρώτος της λίστας
Γιατί είσαι τόσο μεγάλος φασίστας;
Έχεις κοινό: γιαγιάδες, παππούδες, φασίστες
μ***κες, βλαμμένα και τουρίστες
Καλή σου τύχη μεσσία και ο θεός μαζί σου
Μεγάλε εθνάρχη, άντε γ***σου...>>

..................................................................
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ? Ε! ΦΛΙΛΤΑΤΗ ΑΜΑLIA? 2 MEΤΡΑ 2 ΣΤΑΘΜΑ? ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?
.....................................................................
macedon:<<Κανείς δε μίλησε για εκατομμύρια νεκρών. Μίλησε για βίαιο εκχριστιανισμό. Πού το διάβασες αυτό περί εκατομμυρίων νεκρών Ελλήνων;>>

γιαπετ:<<Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν, αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί αριθμούν εκατομύρια>>

-Θα χει πλάκα!....όπως βλέπετε θα σας φέρω φαντάσματα από το πρόσφατο παρελθόν!

macedon:
Χριστιανική ήταν, αναμφισβήτητα. Ελληνική... όχι. Οπως και η Ελλάδα σήμερα πάνω κάτω. Πολλοί χριστιανοί, ελάχιστοι Ελληνες
.
-Για να μην ξεχνιώμαστε ο φίλος και δάσκλαλος αφού κατεβάζει τις εικόνες από το σχολείο που διδάσκει γιατί έτσι λέει η συνείδησή του όπως γράφει, αφού εμφανίζεται με τα σώβρακα στις 2 κοπέλες επειδή ήσαν μάρτυρες του Ιεχωβά! τώρα προβαίνει και σε αποκαλύψεις! μάλιστα σε αποκαλύψεις.............η Ελλάδα αποτελείται από Χριστιανούς και όχι από Έλληνες!........................τα παιδιά κάτω στην πιααάτσα κυυυνηγούν έναν τρελοοοοοοοοοό........................

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 25/02/2008 03:31:23

25/02/2008, 07:01:00
quote:
europaios2
-Α! δε θα τα πάμε καλά! πόσοι θανατώθηκαν τελικά? γιατί κάπιος άλλος μίλησε για 15.000........ κουιζ ποιος ήταν?

Μπερδεύεις τη σφαγή στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης από το Θεοδόσιο που ανάφερα εγώ, με τις σφαγές στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης από τον Ιουστινιανό, που σου ανάφερε ο Sesostris.

Δεν ξέρεις που δεν ξέρεις ιστορία, τουλάχιστον διάβαζε προσεκτικά αυτά που γράφονται...

quote:
europaios2
Για να μην ξεχνιώμαστε ο φίλος και δάσκλαλος αφού κατεβάζει τις εικόνες από το σχολείο που διδάσκει γιατί έτσι λέει η συνείδησή του όπως γράφει...

Οπως σου είπα και προηγουμένως, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προβλέπει ανάρτηση εικόνων στις σχολικές αίθουσες. Τα σχολεία ανήκουν στην ελληνική πολιτεία και η λειτουργία τους καθορίζεται από νόμους, προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, και κανείς δεν κρεμάει στους τοίχους ό,τι θέλει.

Αν θέλεις να δεις εικόνες, πήγαινε στην εκκλησία.

quote:
europaios2
macedon:<<Κανείς δε μίλησε για εκατομμύρια νεκρών. Μίλησε για βίαιο εκχριστιανισμό. Πού το διάβασες αυτό περί εκατομμυρίων νεκρών Ελλήνων;>>

γιαπετ:<<Επί δυόμισυ αιώνες (313- 562 μ.α.χ.χ. όπου τελειώνει η βασιλεία του ιουστινιανού), οι Έλληνες αφανίστηκαν, αφού από ιστορικές εκτιμήσεις, οι νεκροί αριθμούν εκατομύρια>>

Αν καταλαβαίνω καλά την ελληνική ο γιάπετ μιλάει για εκατομμύρια νεκρούς, όχι για εκατομμύρια νεκρούς Ελληνες.

quote:
europaios2
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ? Ε! ΦΛΙΛΤΑΤΗ ΑΜΑLIA? 2 MEΤΡΑ 2 ΣΤΑΘΜΑ? ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?

Μήπως μπορείς να μας δώσεις την ημερομηνία του παραπάνω σχολίου του velial?

Μήπως μπορείς να μας πεις πόσο καιρό έχει να γράψει ο velial εδώ;

Μήπως μπορείς να μας υποδείξεις έναν που τον υποστήριξε σ'αυτά που γράφει;

quote:
europaios2
η Ελλάδα αποτελείται από Χριστιανούς και όχι από Έλληνες!

Το ύφος σου και το ήθος σου με πείθουν πως έχω απόλυτο δίκιο.

macedon

25/02/2008, 11:57:15
Αγαπητέ macedon καλά θα κάνεις και θα ανατρέξεις σε πηγές και θα δείξεις όλα αυτά που επιθυμείς
Ε και?

Αγαπητέ γιαπετ δεν έχω να πω κάτι επί του θέματος, δεν πρόκειται να επενδύσω χρόνο για να βρω στοιχεία για ένα θέμα που τιτλοφορείται «ο μη μεθ΄εμού … φωτιά και τσεκούρι».

Δεν έκανα μονόπλευρη κριτική, επεσήμανα κάποια πράγματα στο θέμα του υγιούς διαλόγου. Τοποθετήθηκες και εγώ σου έδειξα και μια άλλη πλευρά.
Δεν έχω κάτι με τον macedon (αναφορά σε βέλη), ή οποιονδήποτε άλλο. Αυτό που λέω είναι «προσοχή σε ότι εκπέμπουμε, πρώτα επηρεάζει εμάς και μετά τον άλλον / έχουμε μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά καθώς και για την γενική κατάσταση που επικρατεί είτε μας αρέσει είτε όχι».

Νομίζετε ότι έχετε την ικανότητα/δυνατότητα την μια να είστε θετικοί με κάποιους συνανθρώπους σας και την άλλη αρνητικοί με κάποιους άλλους. Δεν γίνεται.
Νομίζετε ότι καυτηριάζετε τις συμπεριφορές τους και εσείς μένετε αμέτοχοι, καθαροί. Δεν γίνεται.

Δεν λέω γιαπετ ότι όλοι οι χριστιανοί είναι καλοί ενώ οι μη χριστιανοί είναι για τα Τάρταρα. Όλοι καλοί και κακοί είμαστε, είναι επιλογή μας το που θα βαρύνει η ζυγαριά. Δεν θα σου προσφέρουν καλύτερη, ηρεμότερη, ομορφότερη ζωή τα ιστορικά στοιχεία που θα διαβάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνεις πως δεν βλέπεις.
Όμως εάν πονάει το στομάχι σου δεν θα φας στιφάδο, θα στο διαλύσει, άρα εάν η σύνδεσή σου με όλα αυτά είναι αρνητική μην τα διαβάζεις. Μπορείς να το κάνεις όταν θα τα βλέπεις πλέον όπως ακριβώς είναι, ιστορικές καταγραφές.

Βεβαίως αυτά είναι δικές μου απόψεις και εκτιμήσεις. Αρκετά όμως έφυγε το θέμα από την πορεία του ας επιστρέψει εκεί που ανήκει, σας εύχομαι καλή συνέχεια.