ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ένα σκληρό test αγάπης - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Ένα σκληρό test αγάπης - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
sereniteΜέλος
01/07/2006, 01:00:01
Φίλε μου Diosta,

σ ευχαριστώ για την απάντηση και την κατατόπηση η οποία μου ήταν όντως πολύ αρεστή και πολλά απο αυτα που λες τα πιστευω.

Τώρα προς την αντιθεσή μας για το αν η αγάπη προυπήρχε ή όχι νομίζω πως έχεις δίκιο και πως δεν αξίζει να αναλωθούμε άλλο εκεί, η όλη η ουσία και η αξία βρίσκεται στην συνέχεια.

Φίλη nst,

όλα όσα αναφέρεις αγγίζουν κατά πολύ και τα δικά μου πιστεύω.

e_mouΝέο Μέλος
03/07/2006, 12:25:34
Συνηθίζουμε να συνδέουμε την αγάπη με την συναισθηματική μας προσκόλλησή σε κάποιον ή κάτι. Δεν έχουμε απαραιτήτως δίπλα μας αυτό που αγαπάμε, και θα μπορούσα να πω πως δεν μας πονάει αν δεν το έχουμε.
Οι προσδοκίες μας μας πονούν, όχι οι άλλοι.
Όταν αγαπάς δεν προσδοκάς τίποτα. Η αγάπη είναι Το συναίσθημα που -αν υπάρχει-, βρίσκεται πάνω από τις επιθυμίες. Απλά βρίσκεται εκεί και υπάρχει πιθανόν αιώνια. Δεν γινόμαστε "θυσία", "μάρτυρες στο όνομα της αγάπης μας" μόνο και μόνο για να αποδείξουμε στον εαυτό μας και στους άλλους ότι αγαπάμε. Η αγάπη μας απλά υπάρχει και εκδηλώνεται όταν υπάρχει λόγος.

Η αγάπη δεν δεσμεύει, Ελευθερώνει...

03/07/2006, 12:56:35
Χωρίζεται η Αγάπη σε είδη?

Και γιατί μιλάτε μόνο για την Αγάπη προς ένα άνθρωπο, προς το ερωτικό ταίρι?

Ξεχνάμε ότι η Αγάπη είναι Μια και Μοναδική και το μόνο που αλλάζει είναι το αντικείμενο Της.

Ο πιστός δεν θα ταπεινωθεί για τον Θεό του?
Ο γονειός δε θα πληγωθεί από το παιδί του?

Αυτά δεν είναι "ξεφτίλες"?
Ή μήπως αυτές είναι αποδεκτές καταστάσεις, αλλά ότι αφορά κάτι ξένο, χωρίς δεσμούς αίματος ή πίστης, είναι η "ξεφτίλα"?

Η Αγάπη για έναν εραστή/σύζηγο, για ένα φίλο, για τον συνάνθρωπο, έχει όρους και όρια, ενώ η Αγάπη για το θεό μας, για το παιδί μας, για τους γονείς μας και τα αδέλφια μας, δεν έχει?

Δεν είναι ερωτήσεις για τις οποίες περιμένω απαντήσεις... είναι ερωτήσεις που έγιναν για να απαντηθούν από τον κάθε ένα μας εσωτερικά...

υγ: Καλέ μου JBG, μπορείς να λες ότι θέλεις για το "έμενταλ", αλλά σε αυτούς που δε σε ξέρουν...
Στείλε μαιλ όποτε μπορείς, έχω ράμματα για τη γούνα σου!

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

e_mouΝέο Μέλος
03/07/2006, 13:47:45
Αν νιώθεις ότι ταπεινώνεσαι, ξεφτιλίζεσαι ή ότι άλλο συναφές, πολύ απλά δεν αγαπάς. Δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο. Ο άνθρωπος για να μπορεί να αγαπήσει οτιδήποτε άλλο γύρω του θα πρέπει πρώτα να αγαπά και να εκτιμά τον εαυτό του! Δεν μπορεί κάποιος που νιώθει ότι ταπεινώνεται ή ξεφτιλίζεται να τρέφει συναίσθημα αγάπης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο για παράδειγμα (ως φίλο, ως συγγενή, ως εραστή, δεν υπάρχει διαχωρισμός) του δίνεις εκείνο που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος (όχι με τα δικά σου δεδομένα αλλά με τα δικά του), αν έχεις τη δυνατότητα να του το δώσεις (δεν την έχεις πάντα!). Πως κάτι τέτοιο μπορεί να σε ταπεινώσει;

Και μη μου πει κάποιος "αν αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο είναι να με δέρνει, ή να κακοποιεί παιδάκια;!", γιατί πάμε αλλού. Εκεί πρέπει να βοηθήσεις διαφορετικά αυτόν τον άνθρωπο γιατί είναι άρρωστος, σίγουρα δεν του κάνεις καλό με το να ικανοποιείς την αρρώστεια του..

Μόνο ο εγωισμός ταπεινώνει...
Η αγάπη εξυψώνει...

dimitris84Μέλος
03/07/2006, 15:51:40
quote:
1)

Ας φανταστούμε, ότι γνωρίσαμε μια όμορφη γυναίκα η έναν άνδρα, η ψυχή μας τρέχει προς αυτήν η αυτόν, είμαστε έτοιμοι να κλαίμε από την ευτυχία, όταν την η τον σκεπτόμαστε, μέσα μας τρέμουν τα πάντα και
εντός της ψυχής μας εμφανίζεται το αίσθημα της απερίγραπτης και
ακατανόητης ομορφιάς.
Αρχίζουμε να νιώθουμε, ότι αλλάζουμε, γινόμαστε πιο καλόψυχοι και πιο όμορφοι και νομίζουμε, ότι έχουμε την αγάπη.
Όμως εδώ ακόμη δεν πρόκειται για την αγάπη, πρόκειται για την ήμι -αγάπη.

Εχουμε δυο βασεις και δυο οξια , τωρα θα τα ανακατεψουμε......ΜΠΟΥΜ.
Πυρκαγια πυρκαγια μες'το μυαλο μου πυρκαγια , εχω ενα τσιρκο ηλεκτρικο μες'το μυαλο μου.Στο τελος μενει νερο κι'αλατι.

quote:
2)

Και τώρα ας φανταστούμε, πως η αγαπημένη μας γυναίκα η ο αγαπημένος μας άνδρας μας προσέβαλλε η μας πρόδωσε η μας φέρθηκε αισχρά.
Αν τα αισθήματα, που είχαμε στην αρχή, τα διατηρήσαμε και μετά απ’ αυτό το αναπάντεχο και σκληρό κτύπημα- τότε εδώ πρόκειται για την αληθινή αγάπη.

Ειναι αισθημα η αγαπη;
Διαλεγουμε αυτην και οχι την αλλη.Ειναι επιλογη η αγαπη;
Αγαπαμε με τον ιδιο τροπο που σιχαινομαστε τις κατσαριδες;

Νοιωθουμε προδομενοι επειδη δεν μας βγηκε η επενδυση.

Μας εφτυσε επειδη δεν μας εκανε κεφι που ειναι το επιληψιμο;

Δεν ειναι υπεροχη μες'την ελευθερια των επιλογων της;

Γιατι μας πληγωνει η απορριψη;
Διοτι μπερδευουμε την αγαπη με την κτηση.
Ποτε δεν μας πληγωνει το αδιαφορο και αυτο που δεν θελουμε ....γιατι;
Η εκλογικευση μιας καταστασης δεν ειναι κατανοηση.
Το οτι νοιωσαμε προδομενοι θα ειναι εκει μεχρι να κατανοησουμε τον μηχανισμο.

quote:
3)

Η πραγματική γνώση του κόσμου δεν αρχίζει τόσο με την απόλαυση η τον πόνο, όσο με την υπέρβαση της απόλαυσης και του πόνου..

ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Αυτη η τοποθετηση εχει να κανει με την κατασταση που βρισκεται ο καθενας μας.Μπορει παντα να υπαρχει και το παραπερα.Η οχι;
Μα τοτε τι ειναι πραγματικη γνωση;
Αυτο που πραγματικα γνωριζουμε δεν ειναι ουτε καν αυτο που ζησαμε κατα καποιο τροπο.
Τι εχουμε ζησει περισσοτερο απο τον ιδιο μας τον εαυτο;
Αλλαζουμε συνεχεια σκηνικο αλλα ειναι μονο μια ταινια .Η πραγματικοτητα γραφει The End σε ενα εργο επιστημονικης φαντασιας.
Αν οσα θεωρουμε τωρα , χαλανε με ενα αλτσχαιμερ τι μενει;
To εμενταλ , μεχρι να το φαμε κι'αυτο,και να μεινουν μονο οι τρυπες του .
Οταν ομως σταματουν τα λογια ,μενει αυτο που ειναι.
Και ειναι ανειπωτα θαυμασιο.

Αυτο που φτυνει η τεχνητη μας νοημοσυνη ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ.

Φιλικα παντα αδελφια

Ευγνωμοσυνη

TrovadourosΜέλος
09/07/2006, 04:09:44

quote:
έχεις πάρει το δικό μου μυνηματάκι και το έχεις φορτώσει στον φίλο Trovadouro

Αρχικά παραλίγο να δικαστώ ερήμην… και αδίκως .

Αλλά έγινε λάθος… Άρση της παρεξηγήσεως

Ευχαριστώ την υπεράσπιση.. κανένα πρόβλημα φίλε Diosta..

Αγαπητή Serenite,

Η ερώτηση είναι ποιος γίνεται πλησίον και όχι ποιος είναι πλησίον…
Συνταξιδιώτης είναι αυτός που μας επιτρέπει να τον πλησιάσουμε, εφόσον το θέλουμε. Αλλά αν δεν έχει την ίδια φιλοσοφία με μας, ακόμα και αν σεβαστεί την διαφορετικότητά μας, δεν θα είναι για πολύ δίπλα μας. Η χαρά είναι σίγουρα σημαντική. Αλλά μήπως είναι πιο πολλή ενθουσιασμός που αργά ή γρήγορα μειώνεται;

Και δεν νομίζω ότι είναι θέμα αξίας ή αρμονίας. Όταν με κάποιον είσαι διαφορετικός απλά δεν μπορείς να βρεις τις γέφυρες για να τον πλησιάσεις και να τον αγαπήσεις..

Ίσως να έχεις δίκιο για τους διαφορετικούς συνταξιδιώτες, αν μπορούμε να τους λέμε έτσι, ότι μπορεί να σε ξεκουράσουν κάποιες φορές κλπ αλλά να ξέρεις ότι μπορεί και να σε αποπροσανατολίσουν από τον αρχικό σου στόχο, να σε κάνουν να αλλάξεις ρότα. Και δεν λέω ότι είναι πάντα κακό αυτό. Απλά χρειάζεται πάντα προσοχή και αξιολόγηση.

Φιλικά,

Trovadouros

dimitris84Μέλος
09/07/2006, 11:02:13
quote:
Δεν είναι ερωτήσεις για τις οποίες περιμένω απαντήσεις... είναι ερωτήσεις που έγιναν για να απαντηθούν από τον κάθε ένα μας εσωτερικά...

Mantepse την απαντηση αν μπορεις.

Μα εσυ την εδωσες χωρις να μας πεις τι ειναι.

Ευγνωμοσυνη

GogosΝέο Μέλος
13/07/2006, 13:48:28
mr. Diosta auto pou eipes einai fobero...egw too pernaw auti th stigmh k katalabenw akribws to keimeno sou...
oloi ligo poli to exoume perasei apla einai ligo diskolo na to eksigiseis me logia...
twra tha mporw na eksigw kai me logia auto pou niwthw..thanks!!!
faidra90Νέο Μέλος
16/07/2006, 00:44:22
ma eiste teleiws treloi? prospatheite na analysete to pio yperoxo synaisthima tou kosmou,anti na to zeite! min ksodeyete tin energeia sas sto na prospatheite na to katanoisete,aplws afetheite se ayto kai tha deite oti einai apeira kalytero apo oles tis perigrafes tou kosmou...otan agapas niwtheis oti zeis,oxi mono logw tis eyfwrias pou prosferei to synaisthima alla kai logw tou foverou ponou pou prokalei i apogoiteysi kapoiou erwteymenou...niwtheis oti to swma sou den einai aplws ena swma,ena antikeimeno san ola ta alla(vaza,lampater,ktl...) alla mesa se ayto kyriarxei i psyxi,kai to syneiditopoieis otan niwseis tin xara i akoma kai ton pono ths...ayta...
GogosΝέο Μέλος
16/07/2006, 05:39:30
faidra συμφωνω αλλα το οτι καποιοι προσπαθησουν να αναλυσουν την αγαπη δεν νομίζω οτι τους κάνει να μη μπορουν να τη νιωσουν κιολας!!!
εχω αδικο???!!!:)