ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τι ηθικό και τι ανήθικο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- τι ηθικό και τι ανήθικο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

astrofegia44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΓΑΡΝέο Μέλος
04/03/2005, 04:58:34
quote:

Αρα φιλε ΓΑΡ ,συμφωνα με την γνωμη σου ,ολα οσα γινονται στους κολπους της εκκλησιας πρεπει να τα "περναμε ντουκου",διοτι η εκκλησια ειναι στο απυροβλητο;Τα θεωρεις ολα χαλκευμενα;Και εν παση περιπτωση δεν ειναι μονο αυτα ,ειναι και η εν γενει σταση της εκκλησιας σ΄οτι εχει να κανει με ηθη και εθιμα με παραδοσεις που μας κληροδοτησαν οι προγονοι μας.Θα σου θυμισω την σταση του κ.Χριστοδουλου εναντι της κ. Σαμιου.Εξεφρασε την πληση καλυψη του προς τον μηνυτη επειδη η αοιδος εμφανιστηκε να τραγουδα "σκωπτικα διονυσιακου τυπου τραγουδια" και θεωρει οτι "μολυνουν την πατριδα μας" απειλοντας πως θα "βρουν μπροστα τους τους υγιως σκεπτομενους" οσοι τα εγκρινουν,ενεργοντας ως νομιμος διωκτης μιας παραδοσης χιλιαδων ετων του Ελληνισμου,οπως επιτασσει αλλωστε ,επι 1700 χρονια τωρα ,το αμεταβλητο πνευματικο προσωπο της εκκλησιας.

Θα σου θυμισω επισης την απαντηση που εδωσε για την περιοδο της χουντας!!!Διαβαζε...και δεν ηξερε τιποτα για οσα συνεβαιναν ...no commentς...

Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ,

Σκοπός μου δεν ήταν μία συνολική κριτική και μάλιστα ανά τους αιώνες για την Εκκλησία. Ούτε επίσης μπορεί κανεις σοβαρός άνθρωπος να υποστηρίξει πως η Εκκλησία είναι υπεράνω κριτικής. Το αντίθετο θα έλεγα' η Εκκλησία οφείλει να είναι άμεμπτος.

Αλλά, στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως αντιλαμβάνεσαι δεν περιορίστηκε το πράγμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, που αφορούσαν νομικά κ ηθικά αδικήματα, αλλά σε ευθεία επίθεση εναντίον της Εκκλησίας, όπου ο κάθε τυχάρπαστος κονδυλοφόρος έβγαινε με προϊόντα υποκλοπής και κατηγορούσε πρώτον τους πάντες και δεύτερον τον Αρχιεπίσκοπο.

Από την άλλη πλευρά στο θέμα της Σαμίου, πάλι νομίζω μία άποψη του Αρχιεπισκόπου παρερμηνεύθηκε, αλλά ας είναι. Όσο για την περίοδο της Χούντας, νομίζω πως πρέπεi να την αφήσουμε και να μην τη συζητήσουμε. Πολλές πληγές ξέρεις κλείνουν ευκολότερα, όταν δεν τις συζητάς. Αλλά δεν νομίζω να εννοείς πως είναι χουντικός ο Αρχιεπίσκοπός, έτσι δεν είναι;

ΓΑΡΝέο Μέλος
04/03/2005, 05:19:00
Αγαπητέ Sesostris,

Δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά σε τι Θεό πιστεύεις, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Απλώς εγώ τόνισα, πως καλό θα ήταν να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Να μην βιαζόμαστε να κατηγορήσουμε και να σπιλώσουμε ανθρώπους αθώους, που το μόνο τους 'αμάρτημα' είναι ο Χριστιανισμός.

Δεν θέλω επίσης να μπω σε μια συζήτηση για το παρελθόν γιατί θεωρώ πως δεν οδηγεί πουθενά. Το θέμα πάντα είναι το εξής: Ο γέγοναι, γέγοναι, το ερώτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Θα μπούμε σε μια πολεμική διαμάχη μεταξύ μας; Θα επιτρέψουμε στην δημοσιογραφική παρέα να κατευθύνει τη ζωή του τόπου κατά το δοκούν. Σήμερα ήταν ο Χριστόδουλος και η Εκκλησία, αύριο μπορεί να είναι άλλοι θεωρούμενοι 'εχθροί' του συστήματος, ή ακόμα μπορεί να είσαι εσύ, εγώ ή ο καθένας που θα δει τον εαυτό του σε κανα βιντεάκι..

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι κανείς δεν λέει όχι στην κάθαρση, αλλά κάθαρση παντού, στον πολιτικό, τον δημοσιογραφικό, τον επιχειρηματικό, τον ιατρικό, τον εργολαβικό, τον δημοσιουπαλληλικό χώρο και τότε, οι 'δίκαιοι' και 'έντιμοι' πολίτες ας μιλήσουν και για την Εκκλησία και τους Ιερωμένους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν περιουσία, είναι άνθρωποι αγαθοί και προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν τους συνανθρώπους τους.

Sesostris μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να συρρικνώνει τον ορίζοντα της σκέψης του, και να καπελώνεται από τα ΜΜΕ. Ούτε να επιτρέπεις στις απόψεις σου να λαμβάνουν τη μορφή 'άδικου' πολέμου απέναντι στην Εκκλησία.

Η αλήθεια είναι πάντα απλή. Όσοι φταίνε να πληρώσουν. Όλα τα άλλα είναι εκ' του περισσού.

Αλλά δεν μπορεί κανεις να αντισταθεί στον πειρασμό να αφήσει ασχολίαστη την στάση των πολιτικών μας και (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;) ιδιαίτερα των εξ' αριστερών. Υπάρχει τίποτα πιο αηδιαστικό σήμερα, τίποτα πιο υποκριτικό, πιο αισχρό από το να βλέπεις σοσιαλιστές και αριστερούς να ζουν μέσα στη χλιδή, να έχουν αφομοιωθεί πλήρως από το σύστημα, και πάραυτα να μην σέβονται το θρησκευτικό αίσθημα εκκατομυρίων Ελλήνων που οι περισσότεροι ζουν σε συνθήκες όχι και τόσο καλής οικονομικής ευμάρειας;

Ειλικρινά, παραφράζοντας λίγο τον Γκαίτε, θα έλεγε κανεις πως απόλους τους κακούς, οι πονηροί και οι υποκριτές είναι οι πιο σιχαμεροί.

Ας κοιτάξουν τον εαυτούλη τους, τον αλλοτριωμένο και ξεπεσμένο, ώστε να έχουν δικαίωμα να ομιλούν για ηθική.

beyondΜέλος
04/03/2005, 07:14:21
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗ:

"
Τους ξέρει κανείς;

...Να μας πούνε δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα:Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντινός, Διογένης ο Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας που στον καιρό μας σημαίνουν αντίστοιχα Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Έγελος, Μιχαήλ Άγγελος, Μαξ Πλάνκ, Ροντέν, Κολόμβος.
Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως σφαίρος στον Εμπεδοκλή, κενό στο Δημόκριτο, εκπύρωση στον Ηράκλειτο, μηδέν στον Παρμενίδη, κατηγορία στον Αριστοτέλη, τόνος στους Στωικούς.
Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες τι λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο, μεταβάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο, δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο, χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη…

Αυτούς;

Από το ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωυσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα άλλα και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα όνόματα….
Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην τους ξέρει αυτούς τους Εβραίους; δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες , ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη.

Υπάρχουν Έλληνες;

Οι εβραίοι εκαλλιέργησαν τη γη της πίστης. Οι έλληνες εκαλλιέργησαν τη γη της γνώσης. Οι εβραίοι ήσαν δήμιοι, οι έλληνες ήταν οι δικαστές. Οι εβραίοι ήσαν αδίσταχτοι, οι έλληνες ήσαν ευγενικοί.
Για αυτό και νίκησαν οι εβραίοι τους έλληνες.
Εχρησιμοποίησαν σαν όπλο τους βέβαια το χριστιανισμό, ένα νόθο και μυσαρό παρασάρκωμα του σώματος τους, από τους ίδιους απόβλητο, και αφάνισαν την ωραία Ελλάδα. Ότι δεν εκατάφερε η ανδρεία, το κατάφερε ο δόλος. Η κλασική περίπτωση του έλληνα Διγενή. Ζηλεύγει ο Χάρος, με χωσιά μακρά τονε βιγλίζει, και λάβωσέ του την καρδιά και την ψυχή του επήρε.
…Αλλά πέστε να πάψουν επάνω οι φωνές των γυναικών.
Και σταματήστε τα δάκρυα για τον Ορέστη. Γιατί κάπου βαθιά στον καθένα μας υπάρχουν κρυμμένοι οι έλληνες. Και περιμένουν."

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

AZΩΕΛΜέλος
04/03/2005, 13:00:31
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ…
ΔΙΟΤΙ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ, ΧΡΗΣΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ…
ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.
ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΕΙ… «ΙΔΟΥ! ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!»

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

05/03/2005, 00:10:23
quote:
Αναρωτιέμαι αν έκανε καλό ή όχι ο συμμοριτοπόλεμος. Πιστεύω ότι ως έναν βαθμό έγινε φυλετική κάθαρση αλλά δυστυχώς δεν ήταν ολοκληρωτική με συνέπεια να πληρώνουμε σήμερα αυτά τα οδυνηρά. Δεν ξέρω αν σου φαίνεται σκληρό, αλλά οι κανόνες της φύσης δημιουργούν αυτήν την σκληρότητα.

Μεγάλε , με αποστόμωσες ! δεν έχω τι να απαντήσω ! Τα είπες όλα !
Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών λοιπόν .Ορθοδοξία ή θάνατος . Φωτιά και τσεκούρι σε όσους τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη από εμάς .
Ειλικρινά αυτά που έγραψες με λύπησαν για την κατάντια ορισμένων καλων ( το αφήνω άτονο } Χριστιανών , αλλά δεν με εξέπληξαν καθόλου .
Κάπως έτσι , με σφαγές εκατομμυρίων Ελλήνων που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τους πατρώους θεούς , επιβλήθηκε από τους Ρωμαίους κατακτητές η ( θρησκεία της αγάπης ) στον τόπο μας . Μόνο στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης σφαγιάστηκαν από τον μέγα Θεοδόσιο 7.000 Έλληνες , ίσως γι’αυτό του το κατόρθωμα τον ανακηρύξατε άγιο , και νάταν μόνο αυτοί !
Αντιγράφω από τον Ιουστινιάνειο κώδικα 1.10.9 (Β1,1,19) ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα σε μετάφραση . ( σου γράφω τα στοιχεία για να μπορέσεις να το βρής και συ στην Βιβλιοθήκη και να μην λες ότι μου το έδωσε ο Σ. Καρατζαφέρης )
<<Επειδή μερικοί συνελήφθησαν , αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα , διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανοσίων μυσαρών Ελλήνων , να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν το φιλάνθρωπο θεό ….αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας .
Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων , θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών .
Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα , θα πρέπη να παρουσιαστούν στις ιερώτατες εκκλησίες μας , μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους , για να διδαχθούν την πίστη των Χριστιανών .
Αφού διδαχθούν και αποβάλλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως , θα πρέπη να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα . Διαφορετικά , ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν , δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα , ούτε θα τους επιτραπή να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας , ούτε κινητής ούτε ακίνητης , θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον , θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες .
Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία των ανοσίων Ελλήνων , ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν , να μην μπορούν πιά να διαφθείρουν τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες .( Με άλλα λόγια η Φιλοσοφία , τα Μαθηματικά , η Αστρονομία και οι άλλες επιστήμες πάνε περίπατο .)
Αν φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας , μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του , θα τιμωρηθή με τις προαναφερθείσες ποινές .
Θεσπίζουμε δε και νόμο , σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά όταν είναι σε μικρή ηλικία , θα πρέπη να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή , όσοι δε είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία , πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους κανόνες . Αφού δε εννοήσουν και αποβάλλουν την παλαιά τους πλάνη , θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια θα διαφυλάξουν την ααληθινή πίστη των Χριστιανών ……… . Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες . >>
Όπως βλέπεις είσαι άξιος επίδοξος συνεχιστής του έργου τους .
Αντί να μαζευτείτε όλοι εσείς οι υποτιθέμενοι καθαροί πιστοί , και να απαιτήσετε της απομάκρυνση όλων αυτών των κακοποιών στοιχείων από την ιεραρχία της θρησκείας σας , πού η Μονή Πετράκη έχει καταντήσει άσυλο κακοποιών στοιχείων και ανωμάλων , ζητάτε και τα ρέστα .
Τέλος πάντων άν αυτοί σας πρεσβεύουν , μεγειά σας με χαρά σας . Κατά τον καπετάν Νικολό και το τσούρμο του που λέει και η παροιμία .

Edited by - Sesostris on 05/03/2005 00:17:46

05/03/2005, 03:15:31
quote:
Sesostris
Αντί να μαζευτείτε όλοι εσείς οι υποτιθέμενοι καθαροί πιστοί , και να απαιτήσετε της απομάκρυνση όλων αυτών των κακοποιών στοιχείων από την ιεραρχία της θρησκείας σας , πού η Μονή Πετράκη έχει καταντήσει άσυλο κακοποιών στοιχείων και ανωμάλων , ζητάτε και τα ρέστα .

Είσαι υπερβολικός δεν νομίζεις;
Όσο για την κάθαρση, όλοι την θέλουμε.
Όταν όμως βάλλονται οι θεσμοί από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, οφείλουμε να στηρίξουμε την εκκλησία και να μεταφέρουμε χρονικά την κάθαρση. Μακάρι να γίνει αλλά να γίνει από εμάς και όποτε το θελήσουμε εμείς…όχι η μοσάτ.

Ο Ιουστινιάνειος κώδικας αντιστοιχούσε σε μια ορισμένη εποχή. Καλό είναι να μην κάνουμε αναχρονισμούς γιατί ΚΑΝΕΙΣ όσο διαβασμένος και αν είναι δεν μπορεί να αντιληφθεί τις συνθήκες και τις αντιλήψεις που επικρατούσαν σε μια άλλη, μακρινή από το σήμερα, εποχή.

Εγώ τον κώδικα θα τον έβλεπα σαν ένα κείμενο που δείχνει ενδιαφέρον και μέριμνα για ψυχές πλανεμένων ανθρώπων.
Εσύ ενδεχομένως θα το έβλεπες διαφορετικά.
Διότι έχουμε διαφορετική αφετηρία σκέψης. Εσύ είσαι άθεος, εγώ ένθεος. Άρα λοιπόν τον Χριστιανισμό τον θεωρείς απάτη και συνεπώς οτιδήποτε περιστοιχίζεται γύρω από αυτόν -λογικό είναι- επιλήψιμο. Και εγώ το ίδιο θα σκεφτόμουν. Έλα όμως που πιστεύω ότι ο Χριστιανισμός είναι η εξ αποκαλύψεως αλήθεια του Θεού και συνεπώς βλέπω από διαφορετική οπτική γωνία.
Ελπίζω να κατάλαβες.

Πχ.
«αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας»
Αυτήν η φράση εμένα μου λέει πολλά. Υπήρχαν νόμοι που προέβλεπαν τιμωρία, αλλά είναι σαφές ότι ο Αυτοκράτωρ θέλει να δείξει επιείκεια, διότι στόχος του δεν είναι η εξόντωση ανθρώπων, η τιμωρία, η εκδίκηση αλλά η μεταμέλεια, ο σωστός δρόμος, η αποτροπή από την πλάνη.
Στόχος επίσης ήταν κατά την δύσκολη εκείνη εποχή, η κοινωνική συνοχή, η ειρήνη, η ασφάλεια. Το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομότροπον, ομόαιχμον κλπ. οι Αρχαίοι πρώτοι το δίδαξαν.

beyond ο Λιαντίνης ήταν - είναι (;) Εβραίος. Λίγο οξύμωρο δεν είναι να μιλά για Εβραϊκή θρησκεία κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο κατά την περίοδο της χούντας έχω να πω ότι, πιο γελοίο επιχείρημα όσων θέλουν να του προσάψουν κάτι, δεν έχω ξαναδεί.
Διάβαζε που το κακό; Τι θέλατε να κάνει, να πάει διακοπές στο Παρίσι όπως πήγαν άλλοι;
Και ας πούμε ότι δεν διάβαζε και αντιλαμβανόταν τι γινόταν γύρω του (αλήθεια τι;;;).
Πως θα έπρεπε να ενεργήσει ; Να πετάει βόμβες εδώ και εκεί ; Γιατί ζητάμε ευθύνες από κάποιον και απαιτούμε ηρωικές πράξεις και άλλα τινά, όταν όλος ο Ελληνικός λαός είχε αποδεχθεί την κοινωνική και οικονομική ευμάρεια;
Ή μήπως θα έπρεπε να παραιτηθεί; Μα αλήθεια το έκανε κανένας; Δεν υπήρχε κράτος, δημόσιοι φορείς με χιλιάδες εργαζόμενους; Σταμάτησε η κοινωνική δραστηριότητα;
Σας παρακαλώ για να σοβαρευτούμε λίγο.

KrisnnaΜέλος
05/03/2005, 06:28:46
quote:
Όταν όμως βάλλονται οι θεσμοί από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, οφείλουμε να στηρίξουμε την εκκλησία και να μεταφέρουμε χρονικά την κάθαρση. Μακάρι να γίνει αλλά να γίνει από εμάς και όποτε το θελήσουμε εμείς…όχι η μοσάτ.

Και τόσες δεκαετίες που η εκκλησία και οι λειτουργοί της βρίσκονταν σε τέτοια κατάσταση η μοσάτ μας εμπόδιζε να κάνουμε την κάθαρση?
Και να αφήσουμε τους ανώμάλους και κλέφτες ιερείς καθώς και κλίκες και συμφέροντα στο απυρόβλητο εξακολουθώντας να τους στηρίζουμε, να τους πληρώνουμε κερατίστικα και να γεμίζουμε τις εκκλησίες δέν είναι λύση αυτή. Τότε είναι που η μοσάτ θα γελάει με την ηλιθιότητα και τα χάλια μας!

quote:
Έλα όμως που πιστεύω ότι ο Χριστιανισμός είναι η εξ αποκαλύψεως αλήθεια του Θεού και συνεπώς βλέπω από διαφορετική οπτική γωνία.
Ελπίζω να κατάλαβες.

Αποκαλύψεως αλήθειες δέν υπάρχουν!
Εγώ σάν αποκαλύψεως αλήθεια θα θεωρούσα ότι θα έβλεπα με τα μάτια μου και όχι ότι θα με έβαζαν να διαβάσω σε κάποιο Σχολικό βιβλίο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

ΑreiosΜέλος
05/03/2005, 10:08:36
ο α-ι-α-ν-τ-α-ς το καρτουν που σολαρει:

"(καθαρση στην εκκλησια) να γίνει από εμάς και όποτε το θελήσουμε εμείς…όχι η μοσάτ." νο κομεντς!
"Εσύ είσαι άθεος, εγώ ένθεος." μπορει να εισαι και ΠΑΝικοβλητος (φαντασιων επαρωγος αιγομελης θεος)
" Το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομότροπον, ομόαιχμον κλπ. οι Αρχαίοι πρώτοι το δίδαξαν. " ομοαιχμον; !!! Μα τι σχεση εχουν αυτα με την ρωμαιοχριστιανικη εξουσια;

"ο Λιαντίνης ήταν - είναι (;) Εβραίος. Λίγο οξύμωρο δεν είναι να μιλά για Εβραϊκή θρησκεία κατ’ αυτόν τον τρόπο;"
πασο! μεγαλε τι πινεις;
"Πως θα έπρεπε να ενεργήσει ;" εδω συμφωνουμε, αφου χουντικοτατος, δεξιοφρων και φασιστομουτρο ηταν ανεκαθεν. Επραξε στηριζοντας τη δικτατορια (συγχαρτηρια - ορκομωσιες - ρουφιανιες - συνεργασια - επιστολες συμπαραστασης μεταπολιτευτικα) ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. βρωμικος μεν αλλα συνεπης.
Αλλωστε ιερεις απμακρυνθηκαν επειδη τολμησαν να εκφρασουν αντιθεση σε διωξεις και βασανισμους ή απλως για να ανελθουν σε αξιωματα διεφθαρμενοι ..κουμουνιστοφαγοι και λοιπος εσμος. Στον παρασκευαιδη που ραντιζε με βασιλικο τους χουντικους στη βουλη θα κολλησουμε τωρα;
Διαβαζε για την παταξη της αθειας..

"όταν όλος ο Ελληνικός λαός είχε αποδεχθεί την κοινωνική και οικονομική ευμάρεια; "
ρε χουντικο κατακαθι πλευρο-καρατζαφερικε, δεν ξανασχολουμαι μαζι σου
αντιπροσωπευεις το πιο σκοτεινο παρελθον του τοπου.

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

05/03/2005, 19:41:13
quote:
Α Ι Α Ν Τ Α Σ

Αναρωτιέμαι αν έκανε καλό ή όχι ο συμμοριτοπόλεμος. Πιστεύω ότι ως έναν βαθμό έγινε φυλετική κάθαρση αλλά δυστυχώς δεν ήταν ολοκληρωτική με συνέπεια να πληρώνουμε σήμερα αυτά τα οδυνηρά.

Για τουτο το λογο ειπα πως ακολουθειτε κατα γραμμα τις επιταγες της Π.Δ.
"ΠΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΓΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΤΑΞΗΣ ΑΥΤΟΝ ΑΣ ΘΑΝΑΤΟΝΗΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΖΟΥ

ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΥΗ "
Δυστυχως για σας ,οι καιροι αλλαξαν,ο μεσαιωνας δεν ξαναρχεται.

quote:
Ένα 2% θα το τσιμπήσει ο Αλαβάνος σας - Εσύ ανήκεις σ’ αυτούς που λένε: προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε

Μη με κομματικοποιεις φιλε.Ειμαι αθεος και ακομματιστος.
quote:
Άσε ήσυχο τον Πλάτωνα και τους άλλους Αρχαίους. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΙ οι άνθρωποι.

Και λοιπον ,επειδη "ειχαν " τον θεο τους τι σημαινει αυτο ,δεν δικαιουμαι να κανω αναφορα στα λεγομενα τους;Τι ειδους λογικη ειναι αυτη;
quote:
Ασ’ την την Πατρίδα, δεν ανήκει σε αθέους ούτε αυτοί ανήκουν σε κείνη, η πατρίδα ανήκει σε Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Αυτη η πατριδα φιλε ,ανηκει σ΄ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.Τετοιου ειδους αντιληψεις μονο αλλοεθνεις ή προδοτες εχουν.Δεν ξερω που ανηκεις ενα πραγμα θα σου πω μονο ,ξαναδιαβασε ιστορια με προσοχη και μελετησε τα ιερα σας βιβλια παλι με προσοχη.Αν συνεχισεις να εχεις τις ιδιες αντιληψεις τοτε εχεις ή προβλημα ή συμφερον.
05/03/2005, 20:15:02
quote:
ΓΑΡ
Ούτε επίσης μπορεί κανεις σοβαρός άνθρωπος να υποστηρίξει πως η Εκκλησία είναι υπεράνω κριτικής. Το αντίθετο θα έλεγα' η Εκκλησία οφείλει να είναι άμεμπτος.

Συμφωνω.
quote:
Αλλά, στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως αντιλαμβάνεσαι δεν περιορίστηκε το πράγμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, που αφορούσαν νομικά κ ηθικά αδικήματα, αλλά σε ευθεία επίθεση εναντίον της Εκκλησίας, όπου ο κάθε τυχάρπαστος κονδυλοφόρος έβγαινε με προϊόντα υποκλοπής και κατηγορούσε πρώτον τους πάντες και δεύτερον τον Αρχιεπίσκοπο.

Οχι φιλε μου ,δεν ειναι ετσι τα πραγματα.Ναι μεν υπηρξε ολιγον "σαλτσα" απο πλευρας δημοσιογραφων ,ως συνηθως θα ΄λεγα,αλλα και νομικες παραβασεις υπηρξαν και οι ηθικες αξιες καταρρακωθηκαν .Σαφως βεβαια υπαρχουν και αξιοπρεπεις ιερομενοι ,αναρωτιεμαι ομως αν αποτελουν πλειοψηφια.
quote:
Από την άλλη πλευρά στο θέμα της Σαμίου, πάλι νομίζω μία άποψη του Αρχιεπισκόπου παρερμηνεύθηκε, αλλά ας είναι.

Δεν ηταν αποψη φιλτατε,ηταν δηλωση και μαλιστα σαφεστατη!

quote:
Όσο για την περίοδο της Χούντας, νομίζω πως πρέπεi να την αφήσουμε και να μην τη συζητήσουμε. Πολλές πληγές ξέρεις κλείνουν ευκολότερα, όταν δεν τις συζητάς.

Αυτη ειναι αποψη ,πολυ απλοϊκη θα ΄λεγα και πολυ βολικη...

quote:
Αλλά δεν νομίζω να εννοείς πως είναι χουντικός ο Αρχιεπίσκοπός, έτσι δεν είναι;

Οχι, δεν εννοουσα κατι τετοιο (δεν το ξερω αλλωστε).Απλα ο σημερινος ηγετης της εκκλησιας δεν νοηται να κανει τετοιου ειδους δηλωση.Επτα δισεκτα χρονια και δεν καταλαβε τιποτα;Ποια σκεψη περνα απο το μυαλο σου ;
05/03/2005, 20:48:09
quote:
Α Ι Α Ν Τ Α Σ
Και ας πούμε ότι δεν διάβαζε και αντιλαμβανόταν τι γινόταν γύρω του (αλήθεια τι;;;).

Τι ειδους αλητια ειναι αυτη βρε,ή μηπως διαβαζες και εσυ κουμουνιστοφαγε.

Τομαρια σαν και σενα φεραν την χουντα τοτε,
Τομαρια σαν και σενα στελναν τον κοσμο στα ξερονησια μονο και μονο επειδη ειχαν αλλη ιδεολογια,
Τομαρια σαν και σενα βασανισαν τους παπουδες μου χαρακτηριζοντας τους προδοτες ,

Τομαρια σαν και σενα μου τους στερησαν προωρα.

Μας μιλας και για τον θεο,καταπτιστε,γελοιο υποκειμενο.

05/03/2005, 23:34:55
quote:

Είσαι υπερβολικός δεν νομίζεις;

ΑΙΑΝΤΑΣ

ΑΙΑΝΤΑ πας σίγουρα να μας κουφάνης , όταν θέλουμε να προστατεύσουμε τους θεσμούς φροντίζουμε να απομακρύνουμε τα ανεπαρκή ή τα ανέντιμα πρόσωπα που έχουν εισχωρήσει και τους υπονομεύουν με τις πράξεις τους .
Ο Χριστόδουλος όχι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος όπως ισχυρίζεται , αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα , διότι ή αδυνατεί να ελέγξη τις παρανομίες των παρατρεχάμενών του και να εξυγειάνη το περιβάλλον του , οπότε είναι ανεπαρκής . Ή προσπαθεί να τα συγκαλύψη , οπότε είναι συνένοχος . Όπως και να έχουν τα πράγματα θα έπρεπε να ζητάτε πρώτοι εσείς την απομάκρυνσή τόσο του ιδίου , όσο και των επιόρκων ιεραρχών και των κακοποιών στοιχείων που τον τριγυρίζουν και σας εκθέτουν .
Επίσης για ποια εξωθεσμικά κέντρα και κολοκύθια τουμπανα μιλάς ; Μεταξύ αυτών που ζητούν την κάθαρση στην ιεραρχία υπάρχουν πάρα πολλοί ευσεβείς χριστιανοί , καθηγητές πανεπιστημίου και έγκριτοι θεολόγοι όπως ο κος Μουστάκης που δεν εθελοτυφλούν , αλλά πονάνε βλέποντας την πίστη τους να ποδοπατιέται από ανάξιους ιεράρχες .
Και γιατί δεν βάλλονται συλλήβδην όλοι οι ιεράρχες όπως ο Ιωαννίνων ή ο Τιράνων κλπ. και αρκετοί άλλοι μήπως κι αυτοί είναι μυστικοί πράκτορες της Μοσαντ ;
quote:
Εγώ τον κώδικα θα τον έβλεπα σαν ένα κείμενο που δείχνει ενδιαφέρον και μέριμνα για ψυχές πλανεμένων ανθρώπων.Εσύ ενδεχομένως θα το έβλεπες διαφορετικά.

Ποτέ μην λες ποτέ ! Αλήθεια πώς θα σου φαινότανε αν μία υπερδύναμη η Κίνα πχ , κυριαρχούσε και αποφάσιζε με τις ίδιες μεθόδους , να σώση την πλανεμένη από τον χριστιανισμό ψυχή σου και να σε οδηγήση στην αλήθεια του Σιντοϊσμού ;
Εγώ σίγουρα το βλέπω διαφορετικά και δεν θα το δεχόμουνα για κανέναν . Ακόμα και για σένα , κι ας διαφωνούμε !
quote:
Διότι έχουμε διαφορετική αφετηρία σκέψης. Εσύ είσαι άθεος, εγώ ένθεος. Άρα λοιπόν τον Χριστιανισμό τον θεωρείς απάτη και συνεπώς οτιδήποτε περιστοιχίζεται γύρω από αυτόν -λογικό είναι- επιλήψιμο. Και εγώ το ίδιο θα σκεφτόμουν. Έλα όμως που πιστεύω ότι ο Χριστιανισμός είναι η εξ αποκαλύψεως αλήθεια του Θεού και συνεπώς βλέπω από διαφορετική οπτική γωνία.
Ήθελα να ήξερα από πού πηγάζει αυτή η εμμονή σου να αποκαλείς άθεους όσους έχουν διαφορετική άποψη από σένα για τον Θεό . Για να μη ξαναπέσης λοιπόν στο ίδιο λάθος , κάνε τον κόπο να ανοίξης ένα λεξικό και να δής ότι Άθεός είναι αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη Θεού και όχι ο μη Χριστιανός .
Αν κάνης δε τον κόπο εκτός από την σύνοψη και τα συναξάρια να διαβάσης και κάτι διαφορετικό , θα δης ότι πολύ πρίν από τον Χριστό υπήρξαν και άλλοι εσταυρωμένοι ( Θεοί ) , όπως πχ εδώ ο Ορφέας και δεν έχετε το copy right . Επίσης θα διαπιστώσης ότι το σύμβολο του σταυρού υπήρχε πολύ πιο πριν και σε άλλες θρησκείες από όπου το πήραν αργότερα οι Χριστιανοί και αντικατέστησαν το αρχικό τους σύμβολο που ήταν ο αμνός . Σ’εμάς τους Έλληνες προϋπήρχε ο ισοσκελής σταυρός , όπως αυτός που είναι και στην σημαία μας , και μαζί με τον αετό ήταν ένα από τα σύμβολα του Διός .
quote:
«αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας»
Αυτήν η φράση εμένα μου λέει πολλά. Υπήρχαν νόμοι που προέβλεπαν τιμωρία, αλλά είναι σαφές ότι ο Αυτοκράτωρ θέλει να δείξει επιείκεια, διότι στόχος του δεν είναι η εξόντωση ανθρώπων, η τιμωρία, η εκδίκηση αλλά η μεταμέλεια, ο σωστός δρόμος, η αποτροπή από την πλάνη.
Πράγματι ! Οι ( επιεικώς ) κρινόμενοι , υποβάλλονταν σε κόψιμο μύτης ή αυτιών και στην καλύτερη περίπτωση με ανηλεές μαστίγωμα , που όχι και λίγες φορές τους προξενούσε αναπηρία . Τους δε υπότροπους τους παλούκωναν , τους έριχναν σε βραστό λάδι , τους έκαιγαν ή αν ήταν πιο τυχεροί τους αποκεφάλιζαν ( βλέπε Κυριάκου Σιμόπουλου ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ εκδόσεις ΣΤΑΧΥ 1997 ) . Τις θεάρεστες αυτές μεθόδους τις βελτίωσαν και τις συνέχισαν αργότερα και οι Τούρκοι στους υποτελείς λαούς τους.
quote:
Στόχος επίσης ήταν κατά την δύσκολη εκείνη εποχή, η κοινωνική συνοχή, η ειρήνη, η ασφάλεια. Το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομότροπον, ομόαιχμον κλπ. οι Αρχαίοι πρώτοι το δίδαξαν.
Καλά τα άλλα ! Το όμαιμον όμως πώς σου κόλλήσε ; Σύμφωνοι το δίδαξαν οι αρχαίοι όμως , δεν ξέρεις ότι το Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος περιελάμβανε περίπου είκοσι διαφορετικές εθνότητες , η δε Ελλάδα δεν ήταν παρά μόνο ένα Θέμα ( επαρχία ) αυτού του πολυεθνικού κράτους ; Ή μήπως ήταν ο Ιουστινιανός Έλληνας ; ! Σλαύος ήτανε και το όνομά του ήταν Γιουπράβδα . Το Ιουστινιανος το πήρε όταν τον υιοθέτησε ο Ιουστίνος . Μα καλά εγώ θα σου μαθαίνω ιστορία ! ;
ΑreiosΜέλος
06/03/2005, 09:08:31
quote:
Αλήθεια πώς θα σου φαινότανε αν μία υπερδύναμη η Κίνα πχ , κυριαρχούσε και αποφάσιζε με τις ίδιες μεθόδους , να σώση την πλανεμένη από τον χριστιανισμό ψυχή σου και να σε οδηγήση στην αλήθεια του Σιντοϊσμού ;

ειδικα ο σιντοισμος θα του φαινοταν πολυ ασχημα!
quote:
Present-day polytheistic religions include Hellenismos, Shinto,..

http://en.wikipedia.org/wiki/Polytheism

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

AZΩΕΛΜέλος
06/03/2005, 19:41:12
ΣΥΡΙΑ ΙΡΑΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥΝΑΨΑΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;

ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

06/03/2005, 23:33:13
quote:
ΣΥΡΙΑ ΙΡΑΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥΝΑΨΑΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;
ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ;
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.

AZΩΕΛ

Καλέ μου φίλε . Πρώτον , επειδή εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει ότι μαλώνουμε .
Δεύτερον , επειδή συμβαίνουν όλα όσα γράφεις , δεν σημαίνει ότι θα πρέπη να συγκαλύψουμε την δράση των συμμοριών των επιόρκων , που διαβρώνουν τους θεσμούς της πατρίδας μας , γιατι αν δεν τους αντιμετωπίσουμε , με διαβρωμένα τα θεμέλιά μας δεν θα μπορέσουμε να αντισταθόυμε σε αυτά που περιγράφης . Ένα διεφθαρμένο κράτος είναι καταδικασμένο να χαθή . Ρίξε μιά ματιά στην ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ του Γιάννη Κορδάτου και θα καταλάβης τι εννοώ .
Κατά σύμπτωση σήμερα ο πρόεδρος της δημοκρατίας μας , αναφέρθηκε σ'αυτά με ένα σημαντικό του λόγο .
beyondΜέλος
07/03/2005, 07:51:09
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΕΒΡΑΙΟ ΛΙΑΝΤΙΝΗ !!!
"Είναι καιρός από τις ασκήσεις επί χάρτου να περάσουμε στα πεδία των επιχειρήσεων. Να κοιτάξουμε την πυρκαγιά που αποτεφρώνει το σπιτάκι μας.
Γιατί είμαστε σβησμένοι από τον κατάλογο των εθνών; Γιατί η Μακεδονία γίνεται Σκόπια, η Κύπρος γίνεται τουρκιά, το Αιγαίο διεκδικιέται ως το mare nostrum των Οθωμανών; Γιατί ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πρόσφατα στην Αθήνα, ότι είμαστε μια επαρχία του παλιού οθωμανικού κράτους, που αποσχίσθηκε και πρέπει να μας ξανά προσαρτήσουν; Γιατί ο Μπερίσα της Αλβανίας έχει να λέει πως οι έλληνες κάνουν διπλωματία που έρχεται από το Μεσαίωνα και τους παπάδες; Γιατί ο Αλέξανδρος βαφτίζεται Ισκεντέρ, και ο Όμηρος Ομέρ Βρυώνης; Γιατί οι διακόσιες χιλιάδες έλληνες της Πόλης γίνανε χίλιοι, και οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης θρασομανούν, και γίνου-νται όγκος κακοήθης που 'τοιμάζει μεταστάσεις;
Γιατί δύο από τους πιο σημαντικούς ποιητές μας, ο μέτριος Σεφέρης κι ο μεγάλος Καβάφης, καταγράφουνται στις διεθνείς ανθολογίες και τους ποιητικούς καταλόγους μισό έλληνες μισό τούρκοι;
Γιατί όλα τα αυτονόητα εθνικά μας δίκαια ευρωπαίοι και αλβανοί, βούλγαροι και εβραίοι, ορθόδοξοι και ρούσοι, τούρκοι και βουσμανοαμερικανοί τα βλέπουν σαν ανόητες και μίζερες προκλήσεις, σαν υλακές και κλεφτοεπαιτείες; Ποια τύφλωση μας φέρνει να μη βλέπουμε ότι στα μάτια των ξένων εκαταντήσαμε πάλι οι παλαιοί εκείνοι γραικολιγούρηδες; Οι esurientes graeculi του Γιουβενάλη και του Κικέρωνα;
Το πράγμα έχει και περιγραφή και ερμηνεία.
Μέσα στη χώρα, μέσα στην παιδεία δηλαδή και την παράδοση μας, εμείς περνάμε τους εαυτούς μας λιοντάρια, εκεί που οι έξω από τη χώρα μας βλέπουνε ποντίκια. θαρρούμε πως είμαστε τα παιδόγγονα του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου. Οι ξένοι όμως σε μας βλέπουνε τις μούμιες που βρεθήκανε σε κάποια ασήμαντα Μασταδά. Γιατί;
Τα διότι είναι πολλά. Όλα όμως συρρέουν σε μια κοίτη. Σε μια απλή εξίσωση με δύο όρους και ένα ίσον. Είναι αυτή:νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι.
Αν εφαρμόσουμε αυτή την εξίσωση στα πράγματα, θα μας δώσει δύο γινόμενα. Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε εθνική πόλωση. Το δεύτερο, ακολουθία του πρώτου, ότι ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα
Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι, ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δεν γεννούν.
Ότι οι νεοέλληνες είμαστε ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής:ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σαν να είμαστε εβραίοι.
Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση. Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Και το τελευταίο τούτο σημαίνει πολλά."

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

07/03/2005, 21:54:21

Αυτό που σας διαφεύγει αγαπητοί φίλοι είναι η λέξη άγιος που καλεί ο ένας ποιμένας τον άλλο.
Η λέξη είχε κατά την αρχαία εποχή διττή σημασία.
Άγιος δεν ήταν μόνο ο αγνός αλλά και ο μιαρός.
Όποτε όταν μιλά ο ένας για τον άλλο και λέει πχ -ο Αγιος Πρεβέζης, καταλαβαίνεται τι εννοεί….

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

AZΩΕΛΜέλος
08/03/2005, 13:21:54
Sesostris ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ! ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗΣ.
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΔΙΑΦΟΡΕΣ», ΔΕΝ ΘΑ «ΒΡΕΘΟΥΜΕ» ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
1)ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΟΥΣ-ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΛΥΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡ-ΕΞΗΓΗΣΗ, ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ.
Ο ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ.
ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΜΩΣ.
ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΨΑΞΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΆΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ «ΑΛΗΘΕΙΑ», ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΟΝΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ… ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

Υ.Γ.
Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ;;;;;
ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΑΙΑΝΤΑ!

scar_faceΜέλος
08/03/2005, 20:14:12
AIANTAΣ
quote:

Αναρωτιέμαι αν έκανε καλό ή όχι ο συμμοριτοπόλεμος. Πιστεύω ότι ως έναν βαθμό έγινε φυλετική κάθαρση αλλά δυστυχώς δεν ήταν ολοκληρωτική με συνέπεια να πληρώνουμε σήμερα αυτά τα οδυνηρά. Δεν ξέρω αν σου φαίνεται σκληρό, αλλά οι κανόνες της φύσης δημιουργούν αυτήν την σκληρότητα.

Διάβασα και τις επτά (7) σελίδες και έκλεισα το PC μόλις κατάλαβα τι άνθρωποι υπερασπίζονται την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το άνοιξα, και μετά από 4 μέρες, αφού τόσο μπόρεσα να αντισταθώ να μπω στο συγκεκριμένο ΘΕΜΑ το μόνο που μπορώ να πω είναι το παρακάτω.

Καλύτερα να μην μιλάτε, γιατί αντί να την υπερασπίζεστε την ρίχνετε πιο βαθιά στο βάραθρο που την έχουν ρίξει οι "ιεράρχες" μας.

Και τα λέω αυτά εγώ, ένας άνθρωπος χριστιανός και που την μια γιαγιά την είχαν γυρισμένοι οι αριστεροί αντάρτες και την καιγανε με λαρδί, ενώ ο αδελφός του άντρα της τους είχε στείλει και ο οποίος ΄φυγε στην ΕΣΣΔ αλλά άφησε τα βαρελάκια εδώ, μιας και τα βρήκαν μετά τον θάνατό του τα παιδιά του.

08/03/2005, 23:58:10
Φίλε AZΩΕΛ , πίστεψέ με ότι η Ελλάδα δεν ταυτίζεται , ούτε ταυτίστηκε κατ'ουδένα τρόπο με την ιεραρχία . Αν ψάξης την πρόσφατη ιστορία μας ( όχι του Παπαρρηγόπουλου ) θα δης ότι ουδέποτε ταυτίστηκε .
Αν είναι κάποιοι ιερωμένοι που δικαιούνται την τιμή αυτή , είναι μιά μειοψηφία φωτισμένων κληρικών οι περισσότεροι των οποίων είναι απλοί παπάδες και ελάχιστοι ιεράρχες , οι οποίοι όμως είναι παραγκωνισμένοι από την συμμορία που νέμεται το χρήμα των αφελών πιστών τους , έχει αναδειχθεί σε παραεξουσία και συγκυβέρνηση και επί πλέον , όχι μόνο μισθοδοτείται από τους φόρους όλων των Ελλήνων ανεξαιρέτως θρησέύματος , αλλά και απαλασσεται από τους φόρους του πακτωλού των χρημάτων που εισπράτει .
Και να πης ότι μετά από όλα αυτά έβαλαν μυαλό και πάνε να κάνουν κάθαρση στους κόλπους τους ; Δεν βλέπεις ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία ; Γίνεται κάθαρση με προσευχές και αγρύπνιες ; Δηλαδή με τα κεριά και τα λιβάνια θα γυρίσουν πίσω τα κλεμένα ; Ή θα γίνουν στρέϊτ οι ανώμαλοι ;
Δηλαδή το πρόβλημα είναι ο Αττικής και ο Γιοσάκης ; Η μήπως το μαύρο πρόβατο της Χρυσοπηγής και εξιλαστήριο θύμα τους ο Θεσσαλιώτιδος ;
Πίστεψέ με καλέ μου φίλε ότι αν στενοχωριέσαι εσύ μιά φορά εγώ στεναχωριέμαι δέκα , οχι σαν χριστιανός , αλλά σαν Έλληνας και αυτοί οι άνθρωποι , οι οποίοι όπως και να το κάνουμε εκπροσωπουν ένα τμήμα του λαού μας , με τα καμώματά τους έχουν διασύρει την Ελλάδα και μας μαζί άσχετα αν είμαστε χριστιανοί ή όχι .
Με το να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα που έχει διχάσει τον λαό μας δεν το λύνουμε , το διαιωνίζουμε και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα !