- Είμαστε μπροστά σε μια νέα επιδημία? (η νόσος των χοίρων ξαναχτυπά) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ο καρκίνου του πνεύμονα σε ποια κατηγορία καρκίνων συμπεριλαμβάνεται;
Αναφορικα με την αιτιολογια τους;
Το καπνισμα θεωρειται ενας απο τους κυριοτερους παραγοντες προκλησης καρκινου του πνευμονα.
Ομως καρκινο του πνευμονα παθαινουν και μη καπνιστες.(σπανιοτερα απο τους καπνιστες).
quote:
Στα καπιταλιστικά συστήματα δεν συμφέρει ποτέ να πεθάνει κάποιος γρήγορα, γιατί ο άνθρωπος όσο ζει καταναλώνει.
Στα κομμουνιστικα συμφερει να πεθαινει ο ανθρωπος γρηγορα;;;
ΥΓ.Το επιχειρημα αυτο καταρριπτεται απο το γεγονος οτι η εκστρατεια ασχοληθηκε και με χωρες παμφτωχες (Αφρικανικες χωρες,Ινδια κτλ)οπου οι κατοικοι ειχαν και εχουν ελαχιστη αγοραστικη δυναμη.

The plural of anecdote is not data.
Edited by - medtech on 25/09/2010 23:23:27
Edited by - medtech on 25/09/2010 23:31:51
Edited by - medtech on 25/09/2010 23:32:12
medtech
quote:
Η περιπτωση της ευλογιας αποδεικνυει οτι δεν ειναι ολοι οι επιστημονες πουλημενοι.
Σαφώς, δε διαφώνησα σε αυτό... από άλλο άκρο ερχόμαστε, στα ποσοστά ίσως διαφέρουμε, αλλά η ουσία είναι περίπου η ίδια.
quote:
Αν οι φαρμακευτικες ηταν τοσο σατανικες (προσωπικα δεν αποδεχομαι οτι ειναι τοσο σατανικες,δεν ειναι αθωες περιστερες αλλα δεν εχουν φτασει σε τετοιο σημειο) και ηταν ικανες να ασκησουν τοσο μεγαλο ελεγχο παγκοσμιως,θα μπορουσαν να απαγορεψουν την εξαλειψη των 2 αυτων ασθενειων,θα τις αφηναν να υπαρχουν για να κερδιζουν περισσοτερα απο την πωληση εμβολιων,φαρμακων και αλλων υλικων που θα χρειαζοταν για την προληψη της ασθενειας και την θεραπευτικη αγωγη των ασθενων.
Να 'ναι καλά η Φύση και οι άνθρωποι και από ασθένειες δε θα έχουμε ΠΟΤΕ ένδεια. ![]()
quote:
Οι κλινικες δοκιμες αφορουν την αποτελεσματικοτητα και την ασφαλεια του εμβολιου.Αυτο που μας προβληματιζει κυριως εδω ειναι κατα ποσον η ανησυχια ηταν δικαιολογημενη και πηγαζε απο τιμιες προθεσεις ή δεν ηταν δικαιολογημενη και πηγαζε απο προσπαθεια εξαπατησης του κοινου με σκοπο το κερδος.
Εγω ειμαι της αποψης οτι οι επιστημονες εξεφραζαν γνησια ανησυχια και οτι απλα οι φοβοι τους δεν επαληθευτηκαν.
Να σε ρωτήσω κάτι πιο απλό. Ανεξαρτήτως του κινδύνου που αντιπροσώπευε ο εν λόγω ιός, θεωρείς ότι οι κλινικές δοκιμές ήταν επαρκείς για τη διοχέτευση των εμβολίων στην αγορά;
quote:
Το μεγαλυτερο ποσοστο θυματων ηταν νεοι.(υπαρχει και μια θεωρια που εξηγει γιατι συνεβει αυτο το παραδοξο γεγονος)
Πες μου, αν θες, τη θεωρία, εγώ τη δική μου θέση στην είπα.
quote:
Στις επομενες πανδημιες αποκλειεις να εβαλαν ενα χερι βοηθειας και τα προληπτικα εμβολια;(αλλα και αλλα προληπτικα μετρα πχ αποτροπη της μεταδοσης με απομονωση των ασθενων κτλ).
Δεν αποκλείω τίποτα, δε θεωρώ ότι η πρόληψη και η νοσηλεία ή η έρευνα είναι ολωσδιόλου άχρηστες. Θεωρώ απλά ότι, όπως και σε πολλές εφευρέσεις, το πρόβλημα είναι σε ποια χέρια θα βρεθεί ποιο "όπλο". Ελπίζω να με κατανοείς.
quote:
Στην Ελλαδα ευκολα χαπακωνομαστε ναι,συχνα ομως με δικια μας πρωτοβουλια (πχ ποσοι πανε στα φαρμακεια χωρις συνταγη γιατρου και αγοραζουν αντιβακτηριδιακη αντιβιωση ενω εχουν ίωση;).
Αν ήσουν φαρμακοποίος, θα τους έδινες τα φάρμακα; αν ήσουν σε κλιμάκιο ελέγχου των φαρμακοποιών, θα δίωκες αστικά ή ποινικά τέτοιους επαγγελματίες;
Κάθε "βλήμα" ή κατά φαντασίαν ασθενή που νομίζει ότι το depon είναι halls με vapour action, θα πρέπει να το εφοδιάζουμε με το προϊόν; υπεύθυνος ποιος είναι στην προκείμενη περίπτωση; ο άσχετος που ζητάει ασυνταγογράφητα ή ο φαρμακοποιός που εμπορεύεται αντί να "λειτουργεί";
quote:
Ασε που αμα ενας γιατρος δεν τους γραψει 200 φαρμακα και 5000 εξετασεις συχνα τον στραβοκοιτανε.
Καλύτερα να σε στραβοκιτάνε, παρά να έχεις το βάρος της ηθικής ευθύνης ότι έσπρωξες και εσύ στο γκρεμό, σωστά;
Και μένα στη δουλειά μου, με στραβοκοιτάνε κάποιοι... βλέπεις είμαι της γνώμης ότι η ρεμούλα κάθε μορφής στο δημόσιο πρέπει να καταπολεμάται, εντούτοις οι συμπολίτες μου διαφωνούν. Εγώ τι πρέπει να κάνω όμως; ![]()
Αγαπητέ libero, ήρθες να συνδυάσεις τα δύο θέματα (το παρόν με τον "τσιγαροπόλεμο") για να μιλάμε μόνο σε ένα topic;
medtech
quote:
ΥΓ.Το επιχειρημα αυτο καταρριπτεται απο το γεγονος οτι η εκστρατεια ασχοληθηκε και με χωρες παμφτωχες (Αφρικανικες χωρες,Ινδια κτλ)οπου οι κατοικοι ειχαν και εχουν ελαχιστη αγοραστικη δυναμη.
Δυστυχώς οι κάτοικοι αυτών των χωρών χρησιμεύουν πολλάκις και ως δειγματοληπτικοί πληθυσμοί, όχι μόνο για τις φαρμακευτικές. Άρα και το επιχείρημα της ανδιοτελούς προσφοράς στον Τρίτο Κόσμο είναι υπό μερική αίρεση. Άλλωστε, υπάρχουν άλλα στοιχεία στον τρόπο ζωής των δυστυχισμένων Αφρικανών (κυρίως), που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν, πολύ πριν φτάσουμε στην ανάγκη για εμβολιασμό (βλέπε συνθήκες ζωής, ύπαρξη πόσιμου νερού, πολιτική κατάσταση, εμφύλιοι και εξανδραποδισμοί κλπ.)
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Να σε ρωτήσω κάτι πιο απλό. Ανεξαρτήτως του κινδύνου που αντιπροσώπευε ο εν λόγω ιός, θεωρείς ότι οι κλινικές δοκιμές ήταν επαρκείς για τη διοχέτευση των εμβολίων στην αγορά;
Ναι
1.Eπειδη το εμβολιο κατασκευαστηκε με την ιδια τεχνολογια με τα αλλα αντιγριπικα (δηλ αδρανοποιημενος ιος) (προβλεψη εκ των προτερων)
2.Επειδη υπηρχαν ελαχιστα περιστατικα σοβαρων παρενεργειων σε συνολο με τον αριθμο των ατομων που εμβολιαστηκαν (εκ των υστερων διαπιστωση)
Ο κυριος λογος ομως που κατα την ταπεινη μου γνωμη ηταν επαρκεις ηταν ο νο 1 δηλ οτι κατασκευαστηκε με τον ιδιο τροπο που ειχαν κατασκευαστει και τα υπολοιπα αντιγριπικα για τα οποια υπαρχει μακροχρονια πειρα.
quote:
Πες μου, αν θες, τη θεωρία, εγώ τη δική μου θέση στην είπα.
Η θεωρια (ή μαλλον η επιστημονικη υποθεση) λεει οτι χτυπηθηκαν περισσοτερο οι νεοι και υγιεις το 1918 γιατι αυτοι ειχαν και το ισχυροτερο ανοσοποιητικο.Στην προσπαθεια του το ανοσοποιητικο να καταστρεψει τον ιο,κατεληξε να απελευθερωσει μεγαλο αριθμο ουσιων (δεν θυμαμαι ποιες ακριβως) που τελικα ρημαξαν τους ιστους των πνευμονων των ασθενων.
Ετσι οσο πιο ισχυρο ανοσοποιητικο ειχες,τοσο μεγαλυτερη ζημια παθαινες!
Δεν ξερω κατα ποσο στεκει αυτη η υποθεση.
quote:
Αν ήσουν φαρμακοποίος, θα τους έδινες τα φάρμακα; αν ήσουν σε κλιμάκιο ελέγχου των φαρμακοποιών, θα δίωκες αστικά ή ποινικά τέτοιους επαγγελματίες;
Εγω οχι αλλα σιγουρα πολλοι φαρμακοποιοι θα υποκυψουν για να μην στραβωσει ο πελατης!
quote:
Κάθε "βλήμα" ή κατά φαντασίαν ασθενή που νομίζει ότι το depon είναι halls με vapour action, θα πρέπει να το εφοδιάζουμε με το προϊόν; υπεύθυνος ποιος είναι στην προκείμενη περίπτωση; ο άσχετος που ζητάει ασυνταγογράφητα ή ο φαρμακοποιός που εμπορεύεται αντί να "λειτουργεί";
1.Οχι δεν πρεπει αλλα οι φαρμακοποιοι πιεζονται.
2.Και οι δυο.
quote:
Καλύτερα να σε στραβοκιτάνε, παρά να έχεις το βάρος της ηθικής ευθύνης ότι έσπρωξες και εσύ στο γκρεμό, σωστά;
Εγω συμφωνω,αλλα απο την αλλη εμενα δεν με πιεζει κανενας...
quote:
Δυστυχώς οι κάτοικοι αυτών των χωρών χρησιμεύουν πολλάκις και ως δειγματοληπτικοί πληθυσμοί, όχι μόνο για τις φαρμακευτικές. Άρα και το επιχείρημα της ανδιοτελούς προσφοράς στον Τρίτο Κόσμο είναι υπό μερική αίρεση. Άλλωστε, υπάρχουν άλλα στοιχεία στον τρόπο ζωής των δυστυχισμένων Αφρικανών (κυρίως), που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν, πολύ πριν φτάσουμε στην ανάγκη για εμβολιασμό (βλέπε συνθήκες ζωής, ύπαρξη πόσιμου νερού, πολιτική κατάσταση, εμφύλιοι και εξανδραποδισμοί κλπ.)
Στην περιπτωση του εμβολιου της ευλογιας δεν τιθεται τετοιο θεμα.Δεν τους εμβολιασαν για να μελετησουν τα υπερ και τα κατα,αυτα ηταν ηδη γνωστα απο την μακροχρονια εφαρμογη του στις δυτικες χωρες.
Τους εμβολιασαν για να εξαλειψουν την ευλογια απο προσωπου γης.
Και το καταφεραν!
Και οι συνθηκες πρεπει να βελτιωθουν και τα εμβολια να χορηγουνται.Απο μονες τους οι καλες συνθηκες διαβιωσης δεν αποκλειουν τις εξαπλωση μεγαλων και θανατηφορων επιδημιων (αυτο το εχουν διαπιστωσει οι δυτικες χωρες με ασθενειες οπως η ευλογια,η πολυομυελιτιδα κτλ)

quote:
medtech:
Στα κομμουνιστικα συμφερει να πεθαινει ο ανθρωπος γρηγορα;;;ΥΓ.Το επιχειρημα αυτο καταρριπτεται απο το γεγονος οτι η εκστρατεια ασχοληθηκε και με χωρες παμφτωχες (Αφρικανικες χωρες,Ινδια κτλ)οπου οι κατοικοι ειχαν και εχουν ελαχιστη αγοραστικη δυναμη.
Στα κομμουνιστικά κάθε άρρωστος είναι βάρος για όλους. Στα καπιταλιστικά, για κάποιους(κράτος) βάρος, για άλλους(φαρμακευτικές Α.Ε.) κέρδος.
Στην περίπτωση της ευλογιάς συμφέρει, αν υπάρχει ιατριά, να τους κρατήσουν εν ζωή, για να πουλάνε τα επόμενα χρόνια εμβόλια για την εποχιακή γρίπη και άλλα φάρμακα, αφού σίγουρα θα αρρωσταίνουν, όντας άνθρωποι. Αν πεθάνουν όλοι θα πεθάνει και η εταιρία. ![]()
Όσο για τις φτωχές χώρες, υπάρχουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανοίγουν λογαριασμούς στις τράπεζες και μαζεύουν από τηλεμαραθωνίους και δωρεές (από τον κόσμο δηλαδή) για τα αγοράσουν φάρμακα, για τα φτωχά της Αφρηκής.
quote:
kostakis:
Αγαπητέ libero, ήρθες να συνδυάσεις τα δύο θέματα (το παρόν με τον "τσιγαροπόλεμο") για να μιλάμε μόνο σε ένα topic;
Εεεε μια γνώμη επιπλέον δεν κάνει κακό.![]()

Edited by - libero diegrammenos logariasmos on 26/09/2010 00:11:54
quote:
Στην περίπτωση της ευλογιάς συμφέρει, αν υπάρχει ιατριά, να τους κρατήσουν εν ζωή, για να πουλάνε τα επόμενα χρόνια εμβόλια για την εποχιακή γρίπη και άλλα φάρμακα, αφού σίγουρα θα αρρωσταίνουν, όντας άνθρωποι. Αν πεθάνουν όλοι θα πεθάνει και η εταιρία.
Παρολαυτα εγινε συστηματικη εκστρατεια με στοχο να εξαφανιστει η ευλογια απο προσωπου γης και εξαφανιστηκε.
Παρολαυτα γινεται παρομοια αποπειρα σημερα με την πολυομυελιτιδα.
food for thought...
quote:
Εεεε μια γνώμη επιπλέον δεν κάνει κακό
Προτεινω να βγαλεις το δελφινι στην φωτο και να βαλεις μια σουπια ![]()

Edited by - medtech on 26/09/2010 00:15:54
quote:
Προτεινω να βγαλεις το δελφινι στην φωτο και να βαλεις μια σουπια
Τι, να κολυμπάει? Μπλιαχ
Σουπιές μόνο σε αυτήν την κατάσταση μ' αρέσουν...

quote:
Το καπνισμα θεωρειται ενας απο τους κυριοτερους παραγοντες προκλησης καρκινου του πνευμονα.
Οι έρευνες αυτές είναι στατιστικές ή κλινικές; Γιατί έχω την εντύπωση πως είναι στατιστικές.

macedon
quote:
ι έρευνες αυτές είναι στατιστικές ή κλινικές; Γιατί έχω την εντύπωση πως είναι στατιστικές.
Τι εννοεις με τον ορο στατιστικες μελέτες;(μηπως εννοεις προσομοιωσεις;;;)
H στατιστικη εφαρμοζεται σε καθε μελετη οταν θελεις να δεις εαν ενας παραγοντας εχει βιολογικη επιδραση σε εναν οργανισμο.
Υπαρχουν μελετες που εξεταζουν πχ την επιδραση του καπνισματος σε πειραματοζωα,στους ανθρωπους κτλ

Οι στατιστικές μελέτες βασίζονται στην παρατήρηση ότι π.χ. από τους 100 ανθρώπους που προσβλήθηκαν από καρκίνο του πνεύμονα, οι 80 ήταν καπνιστές.
Έχω την εντύπωση (μάλλον τη βεβαιότητα) πως οι έρευνες για το κάπνισμα βασίζονται σε στατιστικές έρευνες.

macedon
quote:
Οι κλινικές μελέτες βασίζονται (και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) σε δύο ίδιες ομάδες υποκειμένων από τις οποίες η μία εκτίθεται στον βλαβερό παράγοντα και η άλλη όχι, διατηρώντας τις υπόλοιπες παραμέτρους σταθερές.
Kαι εκει ομως τα δεδομενα που καταγραφονται επεξεργαζονται με την βοηθεια της στατιστικης!