- Του κόσμου οι αντιφάσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το τρελό είναι ότι ορισμένοι το σχολιασατε εκτός του Σκυλοσοφου. Ήθελα απλά να του δείξω έστω και με αυτόν τον φτωχό τρόπο, ότι όλα πηγάζουν από μέσα μας. Έστω και μέσα από τις χριστιανικες γραφές το λέει.
Μα γίνεται να σε εγκαταλείπει κάτι που δεν έχεις μέσα σου?
Αν κάποιο άτομο μπορεί να το ερμηνεψει πιο σωστά, ας το κάνει.
Sesostris το ότι είναι κατασκευασμενη θρησκεία είναι ολοφάνερο.
Πάντως ο Σκυλοσοφος μου απάντησε. Πρέπει πρώτα να αλλάξω πνευματικά, τώρα ποιους θεωρεί χριστιανούς δεν βαριέσαι δουλίτσα να υπάρχει.
quote:
Πάντως ο Σκυλοσοφος μου απάντησε. Πρέπει πρώτα να αλλάξω πνευματικά, τώρα ποιους θεωρεί χριστιανούς δεν βαριέσαι δουλίτσα να υπάρχει.
Έχω σκοπό να δείξω ένα σωρό αντιφάσεις και θα το κάνω συζητώντας ή με μονόλογο.
Θες να συζητήσουμε ή να κάνω μονόλογο και να λέτε κουτσομπολιά ως συνήθως;
Χριστιανός δεν είναι απλά αυτός που αγαπά τον πλησίον...αυτό μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει ακούσει ποτέ για τον Ιησού.
Χριστιανός θεωρείται αυτός που πιστεύει στην ύπαρξη του Μεσσία Ιησού Χριστού και σε όλα τα οποία σχετίζονται με αυτό το πρόσωπο, δηλαδή την δημιουργία του κόσμου, τον θάνατο και την Ανάστασή Του κτλ
Αυτός που δεν δέχεται την ύπαρξη του Ιησού ως αληθινή οντότητα και πρόσωπο δεν είναι Χριστιανός. Και αυτός που επίσης που δεν δέχεται ότι ο θάνατος και η Ανάστασή Του ήταν αληθινά.
Για να πούμε λοιπόν τώρα για την εξουσία και την λατρεία. Για πες μου τί πρόβλημα έχεις με την <<κατασκευασμένη>> θρησκεία, την λατρεία, την εξουσία έτσι ώστε να δούμε τις αντιφάσεις.
ΥΓ Τώρα το είδα, λες... είναι δυνατό να σε εγκαταλείψει κάτι που δεν έχεις μέσα σου; Τι εννοείς εδώ; Κακώς έκανε ο Ιησούς και φώναζε "Πατέρα βοήθεια"; Τον θεωρείς ψευτοθεό όπως οι εβραίοι από κάτω που τον κοροιδεύανε να σώσει τον εαυτό του;
Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 22/08/2015 18:32:14
Αντίφαση 1
Αφού λοιπόν το βασίλειο του Θεού και ο Χριστός είναι μέσα μας και αφού η αλήθεια είναι ο πνευματικός εσωτερικός κόσμος, γιατί τότε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον έξω κόσμο; Γιατί να γίνουν επαναστάσεις και γιατί όλοι να πολεμούν για να αλλάξουν την εξουσία;
Γιατί η αντάρτισσα Μπλαβάτσκυ πολέμησε με όπλα που σκοτώνουν εναντίον της καθολικής εκκλησίας; Γιατί οι εσωτεριστές περιμένουν τον Μεσσία και γιατί απογοητεύτηκαν όταν ο Κρισναμούρτι τους είπε ότι δεν είναι αυτός; Γιατί γράφτηκε βιβλίο με τίτλο "ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ του Διδασκάλου";
Η ερώτηση είναι γιατί κοροιδεύετε τους χριστιανούς ως άβουλα και άμοιρα όντα, που ανέχονται την τυραννία περιμένοντας ένα θαύμα από τον Θεό τους; Γιατί και εσείς λέτε όπως οι Χριστιανοί ότι το βασίλειο του Θεού και η πραγματική ελευθερία είναι μέσα μας. Κανένας τύραννος κυβερνητής δεν μπορεί να μας κλέψει την πνευματική ελευθερία. Η βία για υλικά αγαθά είναι περιττή.
Βλέπεις την αντίφαση; Πολύ μπέρδεμα. Κοροιδεύουν κάποιοι εσωτεριστές τους χριστιανούς, ενώ λένε το ίδιο. Δηλαδή όχι στην αλλαγή της ιστορίας, όχι στην μάχη με την εξουσία, όχι στην βία κτλ.
Και ακόμα χειρότερα, προχωράνε στην βία προδίδοντας την ιδεολογία τους, ενώ πρωτύτερα κοροιδεύανε και τους κομμουνιστές που δεν δέχονται τίποτε πνευματικό.
Τελικ
Προσέξε εγώ δεν αρνηθηκα την ύπαρξη του Χρίστου. Και πότε δεν κατάλαβα γιατί ασχολούνται τόσο πολύ αυτοί που αμφισβητούν την ύπαρξη του.
Αλλά μην καβαλατε την καλαμα κιόλας, εδώ έχετε καταντήσει να μαλώνετε αν το παλιό ημερολόγιο είναι το σωστό, αν το νέο είναι σχισμα που ακολουθεί το παπικο από το 24, αν το χρώμα στα ρούχα της Παναγίας είναι το κόκκινο ή το μπλε, αν θα περνουμε αντιδωρο η αζιμο άρτο για να μην περάσω στα πιο βαθιά αν η αγία Τριάδα είναι 3 διαφορετικά η ένα και το αυτό.
Και μετά μου λες όπου και να πάω καλά είναι αρκεί να είμαι χριστιανος. Ξεκαθαριστετα πρώτα μεταξύ σας.
Για της αγιότητα εικόνων, λες και οι εικόνες δεν είναι και αυτές ξύλο και βαφή, έχει σφαχτεί κόσμος και κοσμάκης. Η βλακεία είναι μάστιγα.
Όσον αφορά το τετραγράματον ΓΧΒΧ, που μεταφράσανε ως Γιαχβέ τελείως αυθαίρετα, κανείς δεν ξέρει την αληθινή του προέλευση, ούτε καν προφορά.
Η πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή που έχω ακούσει είναι ότι αναφερόταν στον ιερέα του Διονύσου, τον Ίακχο Βάκχο.
Για τους Ελοχείμ, μάλλον ο όρος αναφέρεται στους "θεούς", τους φωτισμένους κτλ. Το Ελ- παίζει να χει κοινή ρίζα στη μεσόγειο.
Θα θελα όμως να παραθέσεις που διάβασες αυτό που ανέφερες, για να το κοιτάξω, αν είναι δυνατόν.
Edited by - Italos on 24/08/2015 13:00:02
quote:
Θα θελα όμως να παραθέσεις που διάβασες αυτό που ανέφερες, για να το κοιτάξω, αν είναι δυνατόν.
Τι να σου παραθέσει ρε Λεβαντίνε...
Από το μυαλό της τα βγάζει.
Ερμηνεία κατά το δοκούν κι όποιον πάρει ο χάρος!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν με ρωτάς για τις διάφορες δεν τις έχω διαβάσει αλλά κάτι χειρότερο, τις έζησα. Αυτοί μαλώνουν μέχρι για το χρώμα και το υλικό των κεριών.
Italos αυτά τα ονόματα δεν υπάρχει θρησκεία πέτρα της να μην σηκώσεις και να μην τα δεις. Μέχρι και οι πνευματικοί σατανιστες τα έχουν.
Λοιπόν αν αποφασίσουν σε ποιον ανήκει το κάθε όνομα και τι σημαίνει, εγώ χρόνια πολλά δεν λέω.
quote:
Βρε Νικομαχε, βρε Νικομαχε, όχι από το κεφάλι μου. ΖΑΜΕ από το κουτάκι μου.Italos αυτά τα ονόματα δεν υπάρχει θρησκεία πέτρα της να μην σηκώσεις και να μην τα δεις. Μέχρι και οι πνευματικοί σατανιστες τα έχουν.
Λοιπόν αν αποφασίσουν σε ποιον ανήκει το κάθε όνομα και τι σημαίνει, εγώ χρόνια πολλά δεν λέω.
Βλέπεις τι λέω Λεβαντίνε?
Αλλα ντ' άλλων και του πουλιού το γάλα.Σκέτο σουπερμάρκετ ΑΒ είναι η κοπελιά.Ολα τα έχει και όλα τα...σφάζει!!![]()
![]()
![]()
![]()
Η πρώτη γυναίκα Χιλίαρχος στον Ρωμαϊκό στρατό !
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 24/08/2015 15:09:19
quote:
Σκυλοσοφος σε όλα που με ρωτάς απαντάς από μόνος σου! Από την στιγμή που μου λες να αλλάξω πνευματικά άρα να αλλάξω το μέσα μου όχι το έξω μου. Είναι σαν να μου λες ότι ο Χριστός πηγάζει από τα μέσα μου. Αλλιώς ποιος λόγος να αλλάξω. Μπορώ να τηρώ τους
Η ερώτησή μου είναι πολύ συγκεκριμένη, αλλά απ' ότι φαίνεται μόλις τώρα έχεις αρχίσει να ασχολείσαι με τα περί εσωτερισμού. Αυτό το κατάλαβα από την πρότασή σου που λες ότι δεν αρνείσαι την ύπαρξη του Ιησού. Ακόμη είσαι στα ρηχά και σύντομα θα μπεις πιο βαθιά στην κατανόηση του εσωτερισμού.
Οι εσωτεριστές λοιπόν λένε ότι η αλήθεια είναι μέσα μας και πως δεν υπάρχουν θεοί έξω από εμάς για να λατρεύουμε. Εσύ είσαι ο Θεός λένε. Επιπλέον οι εσωτεριστές που είναι πανθειστές λένε τα πάντα είναι θεός. Επίσης πως η βία και οι μάχες για τα υλικά αγαθά είναι επιζήμιες.
Γιατί λοιπόν η Μπλαβάτσκυ* ζώστηκε με σφαίρες σαν τους σατανιστές του black metal ή σαν μεξικανός αντάρτης; Και γιατί οι χριστιανοί θεωρούνται υποτακτικά άμοιρα πλάσματα που δεν κουνούνε το χεράκι τους να αλλάξουν την πραγματικότητα; Αφού η ελευθερία είναι εσωτερική λέγανε, τώρα θα πολεμήσουν όπως οι κομμουνιστές;
Εγώ δεν έχω λόγο να αρνηθώ την ύπαρξη καμίας θρησκείας και τον προσώπων της, απόψεις την στιγμή που αντιπροσωπευει και εκφράζει κάποιο άτομο.
Δεν θα μπω στο τρυπακι αν είναι αληθινός ο Βούδας, ο Χριστος, ο Ενκι, ο Αλαχ.
Αν κάποιος εκφράζεται πραγματικά μέσα από την θρησκεία του ας το κάνει. Αλλά πραγματικά να αγγίζετε η ψυχή του από την θρησκεία. Όχι έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τα αφήσουμε
Το να μαλώνουν οι άνθρωποι για ποιανού ο θεός είναι ο αληθινός είναι για γέλια.
Πιστεύεις ότι οι θεοί γουστάρουν αυτήν την βλακια που δέρνει τους θρησκολυπτους?
Και για πες μας αφού θες διάλογο, όταν πάτε για εξωμοληγιση αυτά που σας βαρενουν που τα έχετε? Μέσα σας ή στις σόλες από τα παπούτσια σας?
Καλά αφησετω το άλλο θέμα που συμπλήρωσε ο φίλος με τις χιλιάδες δολοφονίες στο όνομα του Χρίστου. Από που να το πιάσει κάνεις. Θρησκεία, αυτοκρατορία ο ένας να κυριαρχήσει επάνω στον άλλον? Αλλά στο φινάλε να σου πω και την μεγαλύτερη αλήθεια ίσως στο θέμα δολοφονίες? Τάχα και την θρησκεία του χριστιανισμου με το αίμα της σταυρωσης δεν την ξεκινήσατε?
Μέγας Κωνσταντίνος, αγία θεκλα, άγιος κυπριανος, ιουστινα. Άγιος Μαμάς.
Την ξέρεις την ιστορία του Μαμα? Ντε και καλά δεν θηλαζε από βρέφος Τετάρτη και Παρασκευή. Έως εκεί έφτασαν για να βάλουν την νηστεία.
Καλά το ακούσαμε και αυτό, η νηστεία ήταν η πρώτη εντολή του θεού. Μην φάτε από τον απαγορευμένο καρπό τους είπε.
Σκυλοσοφος κανε ότι τραβάει η ψυχή σου μέσα στην θρησκεία, αλλά επειδή το θέλεις εσύ, όχι επειδή το είδες κάπου γραμμένο.
Τα μόνα άτομα που γουστάρω από τον χριστιανισμό είναι οι ερημίτες. Σας τράβηξαν μια βασιλικια και δρόμο. Αν υπάρχουν και στα αλήθεια ερημίτες, να τα λέμε και αυτά.
Απλώς να σου αναφέρω την εξής αντίφαση. Αυτοί που μιλάνε για ελευθερία από την θρησκεία και τα ιερατεία, λατρεύουν ένα σωρό άλλους θεούς, πρόσωπα και πράγματα. Μην νομίζεις ότι ο μόνος θεός που λατρεύεται είναι ο Ιεχωβά και ο Γιαχβέ των Χριστιανών.
Εγώ πιστεύω ότι άθεος και άθρησκος δεν υπάρχει, είναι απλά λέξεις αρνητικές που κρύβουν τα πιστεύω του ατόμου. Ο άνθρωπος πάντα θα διαπιστώνει την έλλειψη, την αδυναμία και την μικρότητά του σε αυτό τον κόσμο που συνεχώς αλλάζει και θα προσπαθεί να πιαστεί από κάπου, ακόμη και αν λέει πως πιστεύει στην εξέλιξη.
Ο αθεισμός με την έννοια της άρνησης του Γιαχβέ, της πατρίδας, του έθνους, της οικογένειας, της παράδοσης κτλ. δεν είναι προσωπικό μου πρόβλημα. Αν οι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν τους <<παλαιούς>> θεούς και <<παλαιά>> ιδανικά για να βρουν κάποια <<νέα>> τότε θα το πράξουν και θα δοκιμάσουν τους καρπούς της πράξης τους.
Αυτό θα έχει ευχάριστα ή δυσμενή αποτελέσματα για όλους. Για αυτό δεν είναι προσωπικό μου πρόβλημα.
Όταν μίλησα για βάπτισμα δεν είπα να ανήκεις σε μια εκκλησία. Θα μπορούσες να επισκέπτεσαι ένα σωρό διαφορετικές εκκλησίες και όχι να κολλήσεις σε μια, όλες χριστιανικές είναι και κακώς έχουν χωριστεί για δόγματα ασήμαντα που τα έχουν κάνει σημαντικά κάποιοι για κερδοσκοπία.
Αλλά μάλλον θα ψάξεις να βρεις τον θεό μέσα σου όπως φαίνεται.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παίζω το ρόλο του Ρωμαίου και ο Νικομαχος του Γαλάτη, αρκεί να βγάλουμε κάποιο θετικό και σωστό αποτέλεσμα.
Αλλά δεν βγαίνει τίποτα ποτέ και αυτό είναι το κακό.
quote:
Συμφωνώ αλλα χρειάζεσαι και λίγη προετοιμασία ώστε να ανταποδίδεις και κάποιες φάπες. Να παίζει μπάλα ο άλλος σε άδειο γήπεδο, είναι βαρετό
![]()
![]()
![]()
![]()
Οντως, δεν λέει..!
Πρέπει να μας ρίχνουν και οι Ρωμαίοι καμιά καλή, να σκύβουμε να την αποφύγουμε, να έχει γούστο.Αλλά ο χαζο-καίσαρας μας στέλνει μονίμως χαϊβάνια.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αστυνομία γνώμης ε; Ιερά εξέταση ε;
Όταν δικαιούσαι ως πολίτης το αυτονόητο(υγειονομική περίθαλψη κτλ) και σου ζητάνε τα υπουργεία του δημοκρατικού σύριζα 15-20 χαρτιά, αυτό δεν είναι <<ιερά εξέταση>> ε; Μόνο τα φορολογικά στοιχεία του προ-προπάππου μου ξεχάσανε να μου ζητήσουν. Μέχρι και την εποχή της ξεκάθαρα αντιλαικής νδ με 2-3 χαρτιά είχες ξεμπερδέψει.
Όταν η γραφειοκρατία κυριαρχεί και οι δημόσιοι υπάλληλοι του σύριζα έχουν κάνει χαρέμι την κάθε <<δημόσια υπηρεσία>> <<εξυπηρετώντας>> όποτε θέλουν και όποιον θέλουν, αυτό είναι δημοκρατία ε;
Όταν ο φιλολαικός σύριζα ξαναπροσλαμβάνει τα κοπρόσκυλα δημοτόμπατσους να τους έχει για ψήφους, και εκείνοι βολτάρουν εδώ και εκεί κόβοντας κλήσεις και κάνοντας κατάσχεση σε φτωχούς του λαού, αφήνοντας παράλληλα ξέμπαρκτο το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών, αυτό δεν είναι εξέταση ε;
Και εσύ έχεις κολλήσει με την αστυνομία των ιερατείων του Χριστιανισμού. Δεν βλέπεις τις τρανές αντιφάσεις στην <<δημοκρατική τεχνολογική>> εποχή που ζεις. Σε πειράζει δηλαδή που έλεγχαν οι χριστιανοί τους πονηρούς εβραίους που το έπαιζαν χριστιανοί και ευρωπαίοι για να κάνουν τις βρωμοδουλιές τους.
Ή μήπως σε πειράζει να γίνεται έλεγχος σε μετανάστες που <<βαφτίζονται>> έλληνες και κουβαλάνε καλάζνικοφ και χειροβομβίδες? Αλλά αυτά να τα βλέπουν οι βλάκες των διας που νομίζανε ότι θα κάνανε μόνο σούζες με την μηχανή. Τώρα που φάγανε τις σφαίρες καταλάβανε πόσο χεσμένους τους έχουν οι αποπάνω.
Όλη η αστυνομία είναι μέσα στην βρωμιά και πληρώνεται για να συντηρεί κυκλώματα ναρκωτικών, νυχτερινών κέντρων, παρανομίας και εσένα σε πειράζει η αστυνομία που είχαν οι χριστιανοί για να προστατέψουν την ευρώπη από τους φιλόδοξους λάθρο που θέλανε να διαλύσουν την οικονομία όπως το πετύχανε σήμερα;
Μάλιστα ένας φίλος σου με τον οποίο μιλάς και ο οποίος έλεγε για την φασιστική χρυσή αυγή, το γύρισε και είπε να μπει ο μιχαλολιάκος με τανκς.
Τί λέμε μετά.
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Όλη η αστυνομία είναι μέσα στην βρωμιά και πληρώνεται για να συντηρεί κυκλώματα ναρκωτικών, νυχτερινών κέντρων, παρανομίας και εσένα σε πειράζει η αστυνομία που είχαν οι χριστιανοί για να προστατέψουν την ευρώπη από τους φιλόδοξους λάθρο που θέλανε να διαλύσουν την οικονομία όπως το πετύχανε σήμερα;
Περίεργο... Οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, δεν δικαιολογούν τα συμπτώματα θερμοπληξίας.
*