- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Η διαφορά έρχεται με τις ώρες χρήσης που λέω...Μπορεί να είσαι
σε ένα σημείο για ώρες και να μήν έχεις αγριευτεί ενώ άλλες
να αγριεύεσαι χωρίς προφανή λόγο κατ'εσέ...
Ακριβώς!
Μερικές φορές προϊδεάζουμε κι εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας με το να σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό επίμονα.
Αν αμέσως μετά σκεφθούμε κάτι ευχάριστο ή άσχετο και ξεφύγει το μυαλό μας, είμαστε μία χαρά.
Τόυλάχιστον αυτό συμβαίνει σε μένα... ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Το θέμα είναι τι πιστεύεις ότι θα σε προστατεύσει, άρα δεν υπάρχει κάτι να το διώξει, παρά μόνο το μυαλό σου.
Από το μυαλό δεν σε σώζει ούτε το φως, ούτε το σκοτάδι, ούτε η εκκλησία, ούτε η μαγεία, τίποτα.
Και βέβαια δεν είναι κάτι εύκολο να κοντρολάρεις τον φόβο σου, αλλά είναι η μόνη λύση.
Όσον αφορά το θέμα εάν κάποιος κοιμόταν ή ήταν ξύπνιος και το βίωσε, μόνο εάν στον ίδιο χώρο υπήρχε ένας παρατηρητής θα μπορούσε να διαπιστωθεί κάτι. Στην μαρτυρία του ατόμου ποτέ δεν μπορεί κανένας να στηριχθεί γιατί το μυαλό παιζει παιχνίδια που ακόμα δεν τα έχουμε ανακαλύψει.
Εμένα δεν μου συνέβει ποτέ ούτε πριν διαβάσω το θέμα ούτε μετά.
Όταν διάβασα το θέμα, λόγω ότι δεν το είχα ξανακούσει αγριεύτηκα, ομως εάν καθήσεις και το σκεφτείς το ξεπερνάς.
Τι είναι η Μόρα? ας πούμε ότι είναι πνεύμα, ωραία και τι έγινε, τι μπορεί να κάνει? να σε χτυπήσει, να σε σκοτώσει? τι ακριβώς.
Για να φοβάται κάποιος σημαίνει ότι η παρουσία της τον οδηγεί να σκεφτεί κάποιο άσχημο αποτέλεσμα στον ίδιο.
Ποιό είναι αυτό το αποτέλεσμα δηλ. ποιός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του κάθε ένα, αυτό πρέπει να παλέψει και όλα θα είναι καλά.
Βεβαίως ξαφνιάζετε, μετά όμως την πρώτη εντύπωση, το μυαλό, η φαντασία αρχίζει και προσθέτει ή να αφαιρεί από αυτό στοιχεία για να μπορέσει να το εξηγήσει.
Εάν υπάρχει κάποια παρεμφερής καταγραφή οδηγείται εκεί, έτσι υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στην κάθε ιστορία.
Η καταγραφή που αναφέρω μπορεί να είναι ταινία τρόμου, διάβασμα από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, ιστορίες από μεγάλους ανθρώπους κυρίως σε χωριά, πράγματα που δεν τα θυμόμαστε αλλά υπάρχουν στο μυαλό μας.
Και βέβαια γίνεται ένας αχταρμάς στο μυαλό γιατί επιπλέον προσδίδουμε σε αυτά τα όντα να πω ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε τα, ιδιότητες ανθρώπινες. Θα μας κάνουν κακό, θέλουν να πάρουν κάτι από εμάς, έκανα κάτι και τιμωρούμαι ή οτιδήποτε άλλο μας συμβαίνει και βιώνουμε έντονα ως συναίσθημα στην καθημερινή ζωή.
Εάν κάποιος αναλύσει την ιστορία του λαμβάνοντας υπόψη και όσα ανέφερα πιθανόν να βρει μία άκρη, ας μην τα ρίχνουμε όλα στο μεταφυσικό, ναι υπάρχουν μαρτυρίες για κάποιες εμφανίσεις πνευμάτων, δεν σημαίνει ότι όλες είναι αληθινές (δεν εννοώ ότι τα άτομα λένε ψέματα).
Τα πνεύματα δεν νομίζω ότι δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν από το να εμφανίζονται σε εμάς για να μας τρομάξουν ή για να βιώσουμε μιά μεταφυσική εμπειρία. (I'm joking
)
quote:
Το θέμα είναι τι πιστεύεις ότι θα σε προστατεύσει, άρα δεν υπάρχει κάτι να το διώξει, παρά μόνο το μυαλό σου.
Από το μυαλό δεν σε σώζει ούτε το φως, ούτε το σκοτάδι, ούτε η εκκλησία, ούτε η μαγεία, τίποτα.
Πολύ σωστή τοποθέτηση.
Ο άθεος δεν θα προσευχηθεί πουθενά, ο Ισλαμιστής θα επικαλεστεί τον Αλλάχ, ο Χριστιανός τον Ιεχωβά.
Είναι θέμα προσωπικών πεποιθήσεων.

Την ώρα του ύπνου χαλαρώνουν οι άμυνες της λογικής, και πολλά βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, λοιπόν, στέκονται πλάι στον εκτεθειμένο εαυτό μας, εκείνες τις ώρες που κάνουν κουμάντο οι δικές μας εσωτερικές δυνάμεις, και προσφέρουν σωσίβια.
Δεν θα αποκλείσω κάποια από τα περιστατικά να είναι εξωτερικής αιτιολογίας, αλλά αυτά είναι περίπου 2 τοις εκατό.
Για τα υπόλοιπα, ας μην ξεχνάμε ότι οι θεωρίες περί νεκρών και φαντασμάτων φτιάχτηκαν για να εξορκίζουν τους φόβους μας και όχι τα φαντάσματα καθαυτά. Υπόψη ότι πιστεύω στην ύπαρξη άλλων μορφών συνείδησης και αόρατων πλασμάτων, και ότι θεωρώ ότι το δυσκολότερο ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΔΩ είναι να διαχωρίσουμε το πραγματικό από το υποκειμενικό.
Όμως ακόμα και στις περιπτώσεις που θα επιλέξουμε να πούμε (όπως πολύ σωστά ανέφεραν κάποιοι φίλοι) ότι κάτι είναι υποκειμενικό και ότι αυτός που το έζησε στο πετσί του το ξέρει ποοολύ καλά ότι συνέβη, υπάρχει το εξής ερώτημα: Αυτός ο κάποιος βρίσκεται άραγε σε τόσο μεγάλο βαθμό αυτογνωσίας που να ξεχωρίζει τις δεισιδαιμονίες (ελλειπείς γνώσεις και όχι απαραίτητα ανωριμότητα) από τις πιο σπάνιες εκδηλώσεις παραψυχικών φαινομένων;
Φυσικά, για άλλη μια φορά, θεωρώ ότι απάντηση δεν είναι εύκολη...
Λευτεριά στους εξωγήινους αγωνιστές.
Τα "συμπτώματα" που χαρακτηρίζουν τη Μόρα είναι μία γενική ακινησία, ανικανότητα να μιλήσεις ή και να φωνάξεις, ένα βάρος στο στήθος σου συνήθως και κάποιοι αναφέρουν οτι είδαν και μία γυναικεία φιγούρα τρομακτική κι όχι γαλήνια, όπως ανέφερες εσύ.

quote:
ΜΙλας για αυθυποβολη?
Ακριβώς!
Λόγω της εμπειρίας που είχες ίσως να μη μπορείς να κοιμηθείς.

Και πάλι χωρίς να θέλω να σας αμφισβητήσω το τονίζω...
Φιλιά!
τι να σας πω ρε παιδια,εμενα δεν μου εχει τυχει ποτε τιποτα τετοιο.
καθε φορα που πεφτω για υπνο,εχω μαζι μου το μαχαιρι μου {πολλοι με κοροιδευουν για αυτο,αλλα εγω το κανω επειδη ετσι νιωθω ασφαλεια} και τιποτα δεν μπορει να με ακουμπησει.
ισως να ξερει οτι εχω το μαχαιρι και να με αποφευγει.
πριν διαβασα μια μαρτυρια μια κοπελας που ανοιξε καινουργιο θεμα για την μορα.
πιστευω οτι η καλυτερη θεραπεια ειναι η "αντιμετωπιση"
την ειδες ?
ειναι μπροστα σου ?
μην κωλωσεις,αποδειξε στους φιλους σου οτι αξιζεις μια δεκαρα{sin city} χτυπα δυνατα και γρηγορα.και ο φοβος θα φυγει μαζι με την ηττημενη μορα.

santaclaws is coming....to town!
Στην ελληνική παράδοση (αλλά και σε άλλους ευρωπαϊκούς λαούς) το σίδερο και το ατσάλι (κατ΄επέκταση και το μαχαίρι)θεωρείται προστατευτικό από τους κινδύνους του... άυλου κόσμου!
Μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν.
No Method, No Guru, No Teacher
Πολλούς χαιρετισμούς και sorry εάν σας κούρασα
V
quote:
Τι είναι πιο ανεπιθύμητο ?- η επίσκεψη της Μόρας
- η επίσκεψη από ένα ενοχλητικό φάντασμα
- η επίσκεψη από το κοριτσάκι με τα γυάλινα μάτια
- η επίκεψη από βρυκόλακες
και η αλήθεια δεν είναι αυτή που φαντάζεστε ?
Κατά την γνώμη μου η επίσκεψη της εφορίας, γιατί?
- η επίσκεψη της Μόρας => Την ίδια καρδιακή προσβολή παθαίνεις και απ' αυτούς.
- η επίσκεψη από ένα ενοχλητικό φάντασμα => Ποιό ενοχλητικό απ' αυτούς αποκλείεται να είναι.
- η επίσκεψη από το κοριτσάκι με τα γυάλινα μάτια => Και το μάτι της εφορίας γυαλίζει και μάλιστα περισότερο απ' ότι το γυαλί.
- η επίκεψη από βρυκόλακες => Ούτως ή άλλως το αίμα θα σου το πιούνε με το καλαμάκι.
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.