- ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αγαπητέ Reo σχετικά με το Γιαννόπουλο (δυστυχώς) τον θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο άτομο. Έτυχε να παρακολουθήσω μια ομιλία του όπου μίλησε για τους βανδαλισμούς που γίνονται στον Παρθενώνα, πίσω από τον τίτλο της συντήρησης. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι γίνεται σταδιακή αντικατάσταση των αληθινών τμημάτων του μνημείου, με τσιμεντένια αντίγραφα και ότι τα αληθινά πάνε ποιος ξέρει που και γιατί... Μακάρι να μπορούσα να τον πιστέψω, αλλά τα δείγματα της δουλειάς του στο βιβλίο «Μυστική Αθήνα & Αττική», ήταν άκρως... ΑΚΡΑΙΑ & ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ !!!
Αυτά που έχω καταλάβει για αυτόν τον άνθρωπο είναι:
1. ότι παντού βλέπει εχθρούς και συνωμοσίες
2. ότι ψάχνει να βρει το μυστήριο, για να έχει κάτι να κάνει
3. ότι είναι φοβερός & απίθανος στις διηγήσεις (έστω και αν ακούγονται λίγο παραμύθια)
4. ότι έχει φάει άγριο κόλλημα με τους ιερολοχίτες (σίγουρα θα ήθελε να ήταν ένας)
5. ότι το ύφος του μου κάνει άκρως δυτικοευρωπαϊκό (δε ξέρω γιατί, αλλά αυτό με χαλάει
)
6. και ότι θρέφει έναν υπέρμετρο θαυμασμό στον πατέρα του (τόσο που στο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, είχε άρθρο που τον χαρακτήριζε ο Άγιος της Ελληνικής νεολαίας
)
Στο θέμα μας τώρα...
Έχετε πάει στην Αίγινα; Αν ναι έχετε δει τους τάφους των Σαλαμινομάχων; ΟΧΙ ;!;!;! Βρίσκονται δίπλα στο κύμα, πίσω από το φάρο του Μπούζα !! Πώς θα τους αναγνωρίσετε; Μα είναι κάτι ορθογώνιοι λάκκοι μεσ’ στο ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ φυσικά
!!!!
Άλλο ένα παράδειγμα είναι το τμήμα νεώσοικου (κάτι σαν αρχαίο καρνάγιο) που αποκαλύφθηκε στο Πασαλιμάνι και το οποίο είναι γεμάτο χόρτα, σκουπίδια και γατάκια (τα χρυσούλια μου...
).
Το σίγουρο είναι ότι αν αρχίσει κανείς και ψάχνει ανά την Ελλάδα θα αποκαλυφθούν εκατοντάδες περιπτώσεις παρατημένων ή βεβηλωμένων αρχαιολογικών χώρων... Και φυσικά ας μη μιλήσουμε για τα αρχαία που έφαγε το ΜΕΤΡΟ ή «έφαγαν» στο ΜΕΤΡΟ.
Το θέμα είναι τί μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά...
bladerunner-αν και απεχ8ανομαι τα αμερικανιστι nicks-
εχεις σκεφτει ποτε να θα μπορουσες να φτασεις λιγο το Γιαννοπουλο?
εχεις ποτε ψαξει οσα εχει γραψει και τα εχεις βρει λαθος???
Ο Χ Ι ...
παρε λοιπον το κουβαδακι σου και αντε πιο κατω να κανεις παιχνιδι...
...καποιος που εχει ψαξει περισοτερο ξερει...
D.Β15
ΓΙΑΤΙ το εκρυψαν?Για να μην αρχισω τις γνωστες θεωριες συνομωσιας περιμενψ τις εξηγησεις σας
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
-Υποτίθεται ότι το Εθνικό Μουσείο είναι σεισμόπληκτο και επισκευάζεται για να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του (μη χάσουμε και κανένα τουρίστα από σοβά).
-Nakto, "καλή επιτυχία" στην πρόοδο των εργασιών. Τι άλλο να πει κανείς...
-Demosthenis, μην είσαι τόσο αυστηρός... Ο καθένας έχει τη γνώμη του.
-Το πιο ωραίο σενάριο είναι αυτό που θέλει τα μάρμαρα του Παρθενώνα να στέλνονται στο Ισραήλ για να χρησιμοποιηθούν στην ανέγερση του ναού του Σολομώντα!
-Διάβασα πρόσφατα ότι "αποδόθηκε" στο κοινό (προλάβετε πριν εξαντληθεί) αρχαιολογικός χώρος στο Δαφνί. Παρηγοριά στον άρρωστο...
Πέρα από όλες τις άλλες υποψίες, φαίνεται ότι οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών υπηρεσιών είναι επαναπαυμένοι σε γραφειοκρατικές ρουτίνες και that's all. Άραγε τους ενοχλεί κανείς; Και, ακόμα χειρότερο: Άραγε τους υποστηρίζει κανείς (στις περιπτώσεις που ενδέχεται να θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους);
quote:
"φιλε" bladerunner-αν και απεχ8ανομαι τα αμερικανιστι nicks-εχεις σκεφτει ποτε να θα μπορουσες να φτασεις λιγο το Γιαννοπουλο?εχεις ποτε ψαξει οσα εχει γραψει και τα εχεις βρει λαθος??? Ο Χ Ι...
παρε λοιπον το κουβαδακι σου και αντε πιο κατω να κανεις παιχνιδι...
...καποιος που εχει ψαξει περισοτερο ξερει...[
Το «αμερικάνικο nick» είναι δανεισμένο από το CD του Παπαθανασίου του οποίου η μουσική με εκφράζει απόλυτα... Τώρα αν αυτή η μουσική έντυνε μια αμερικάνικη ταινία... τί να πω...
Δε βρίσκω το λόγο να μοιάσω του Γιαννόπουλου... Άλλο το να με ενδιαφέρει το άγνωστο (να ψάχνω και να ψάχνομαι) και άλλο το να κάνω ίνδαλμα κάποιο άτομο και να λέω ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ!!!!! Επιπλέον δε σκοπεύω να κάνω δουλειά τις αναζητήσεις μου για να ζήσω από αυτές...
Όντως δεν τα έχω ψάξει όλα... Αλλά δεν μπορώ να ακούω όλο αυτό το παραμύθι που πλάθει για το βρικόλακα στο "Μυστική Αθήνα & Αττική", το οποίο φαντάστηκε από μια φωτογραφία η οποία ομολογουμένως είναι περίεργη... ή αυτή η φωτογραφία που έχει από το Αγκίστρι, με τα σπίτια που είναι διακοσμημένα με εκμαγεία προσώπων... δεν έχω δει κανένα σπίτι εκεί με τέτοια διακόσμηση και αν υπάρχει άντε να είναι 1-2...
Όσο για το κουβαδάκι μου... Εντάξει θα πάω παρακάτω, θα προσπεράσω τις φανφάρες και τους βαρύγδουπους τίτλους και θα ασχοληθώ σοβαρά ψάχνοντας για στοιχεία ικανά να με πείσουν για ότι βλέπω... Τα στοιχεία είναι το παν. Χωρίς αυτά ό,τι και να μου πει κάποιος δε με πείθει διότι απλά ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει το μακρύ και το κοντό του...
Πάντα φιλικά μιλώντας...
Υ.Γ.: Καλό το να ενδιαφέρεσαι για κάποια πράγματα, αλλά μην παρασύρεσαι... Δε λέω ότι μπορεί να είναι μην αληθινά όλα αυτά που λέει ο Γιαννόπουλος, αλλά αρκετά τα βρίσκω ανυπόστατες σκέψεις πολύ καλά διηγημένες. Και φυσικά ούτε θέλω να θίξω τις έρευνες σου, σε περίπτωση που συμπίπτουν με τις δικές του...
Φιλικά
Nakto
"Parting is all we know of heaven and all we need of hell"
Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τις θέσεις σου και τις ανυσηχίες σου.Ολα
αυτά που αναφέρεις αποτελούν ένα σοβαρότατο θέμα.
Συνέχισε την θαυμάσια δουλειά που κάνεις,ώστε να καταστεί δυνατόν σε
εμάς τους υπολοίπους,έστω μέσα από τισ φωτογραφίες σου και τις περι-
γραφές σου,να γνωρίσουμε ιστορικά στοιχεία και μέρη,που αμφιβάλω αν
πολλοί από εμάς θα καταφέρουν να τα δουν ΟΛΑ!!.
Επιμένω ότι η έκδοση κάποιου βιβλίου με τα άπαντα της εργασίας σου,
υπό μορφή Πληροφοριακού Άτλαντα,θα αποτελούσε κάτι που θα μπορούσε να μείνει προς όφελος ημών και των μεταγενεστέρων.Ήδη έχω δείξει την εκ-
πληκτική δουλειά σου σε κάποιον καθηγητή Αρχαιολογίας,ο οποίος "αρχαι-
πρεπώς" έμεινε "εννεώς"
Δεν μπορώ πάντως,εν κατακλείδι, να καταλάβω πως "υφίσταται τόσος,εξ
Ελλήνων προερχόμενος ανθελληνισμός"?Κανείς εκ των καρεκλοκενταύρων
ηθινόντων δεν μπορεί να αντιληφθεί που οδηγείται αυτή η άμοιρη Πατρίδα?Αν καταφέρουμε από μόνοι μας να εξαλήψουμε την Ιστορία μας
"εις υγείαν....κάποιων λόγων"τότε.......είμαστε επιεικώς ΑΞΙΟΙ της
μοίρας μας.
Φιλικώτατα
Πετρος
Περιηγητής
Πιστεύω πως δύο είναι οι βασικοί λόγοι.
Ο ένας είναι η κλασσική "δημοσιοϋπαλληλίστικη" νοοτροπία, που
διακατέχει και τους υπαλλήλους των Εφοριών Αρχαιοτήτων.
Ο άλλος λόγος αποτελείται από παρακλάδια: έχει σχέση με την ύπαρξη σεκτών που εσκεμένα θέλουν να κρύβουν συγκεκριμένα ευρήματα.
Καταρχίν μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχουν πλούσιοι που έχουν το ψώνιο της συλλογής αρχαιοτήτων και που σιγά να μην έχουν βρει άκρες στις Εφορίες αυτές, για να αποκτούν αυτά που θέλουν.
Επίσης έχει ακουστεί από διάφορες συνομωσιολογικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απόκρυψης ευρημάτων που ανατρέπουν την κατεστημένη αρχαιολογία και ιστορία. Π.χ. αυτά που αποδεικνύουν υψηλά τεχνολογικά επιτεύγματα ακόμη ακόμη και πριν τους κλασσικούς χρόνους.
Χαράζω ρότες με το νου
Γυρνάω στην πλάτη του ουρανού
Ταξίδια κι όνειρα γεννώ
σε ένα κόσμο μαγικό
Εαν εχει ανακαλυθφει κατι πολυ παραξενο ή κατι το οποιο ισως να μην συμφωνει με τα οσα ξερουμε περι αρχαιοτητας, δεν νομιζω οτι θα το μαθουμε ποτε.
Εγω πιστευω οτι με βαση τα οσα εχουν πραγματικα ανακαληψει, η ιστορια δεν εχει καμια σχεση με τα οσα μας λενε.
Μπορει και οι ιδιοι οι αρχαιολογοι να αδυνατουν να εξηγησουν πολλα αντικειμενα που εφερε στο φως η σκαπανη οποτε καταλαβαινετε...
...open minds are better minds!