ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
20/06/2014, 11:10:57
Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν σαφές διαταγές για γκρέμισμα και κάψιμο των ειδώλων στην περιοχή που θα γινόταν κληρονομιά στο Ισραήλ. Ο Θεός διάλεξε μια περιοχή κέντρο για λατρεία Του, καταστρέφοντας εκείνους που είχαν μολύνει την Γη με ανθρωποθυσίες κτλ.

Όταν οι φτωχοί Χριστιανοί καίγανε και καταστρέφανε τα είδωλα στην
Ελλάδα δεν νομίζω πως το κάνανε τόσο κατόπιν διαταγής από τους ιερείς. Ήταν μια κίνηση ελευθερίας. Καταστρέφανε τα προσωπεία της παλιάς εξουσίας που τόσο τους είχε βασανίσει και γκρεμίζανε τους χώρους όπου είχε χυθεί πολύ ανθρώπινο αίμα στο όνομα της θρησκείας.

Πρέπει κάποιος να μπει στο νου του καταπιεσμένου και του εξεγερμένου για να καταλάβει, προτού φτάσει σε δάκρυα και λυγμούς για καταστροφή του ωραίου και της τέχνης.

D.P.J. 10Μέλος
20/06/2014, 14:00:52
killuminati
quote:
Καταστρέφανε τα προσωπεία της παλιάς εξουσίας που τόσο τους είχε βασανίσει

Πόσο δηλαδή τους είχαν βασανίσει ;
Για να ασχοληθούμε μετά , στο πόσο τους βασάνισε (και τους βασανίζει) η καινούργια θρησκεία.
Γκρέμισαν με λίγα λόγια τα είδωλα (αγάλματα) που εξυμνούσαν την ομορφιά και έστησαν τα καινούργια είδωλα με τις σκοτεινές , κατηφείς και αγέλαστες μορφές (ίδιες σχεδόν μεταξύ τους) των "αγίων" .
20/06/2014, 14:25:50
quote:

killuminati
quote:

Για να ασχοληθούμε μετά , στο πόσο τους βασάνισε (και τους βασανίζει) η καινούργια θρησκεία.
Γκρέμισαν με λίγα λόγια τα είδωλα (αγάλματα) που εξυμνούσαν την ομορφιά και έστησαν τα καινούργια είδωλα με τις σκοτεινές , κατηφείς και αγέλαστες μορφές (ίδιες σχεδόν μεταξύ τους) των "αγίων" .

Πες ότι εσύ ήσουν "χριστιανός" (πιθανότατα έτσι 'βαπτίστηκες') αργότερα απέρριψες το χριστιανισμό. Είναι πολύ πιθανό μετά την απόρριψη να "ξεφορτώθηκες" τυχόν σχετικά αντικείμενα αχρείαστα πια - πολλοί το κάνουν. Μετεφερέ το αυτό σε επίπεδο κοινωνίας και θα έχεις κάποια κατανόηση του τι έγινε και γιατί. Με τα τότε δεδομένα αυτά δεν ήταν πρωτοφανή. Αυτά ήξεραν (εκτός χριστιανισμού) κι αυτά έκαναν (κι εντός). Δεν μπορείς με την "ηθική" του σήμερα να κρίνεις το παρελθόν.

Δοκίμασε επίσης να πας να γκρεμίσεις κάποιο καμπαναριό σήμερα (νομίζω κάτι ανάλογο έγραψε κάποιος πρόσφατα). Να δούμε τι θα πάθεις αμα σε πάρουν χαμπάρι. Γιατί; Γιατί η κοινωνία δεν δεχτεί τον "βανδαλισμό" και θ'αντιδράσει. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα που γκρεμίστηκαν ήδη τα είχε για ξεφόρτωμα η κοινωνία που τα είχε απορρίψει (που δεν τα έβλεπε αισθητικά, με τα σημερινά κριτήρια, αλλά ως εκδηλώσεις μιας θρησκευτικότητας που απέρριπτε πλέον).
Πράγμα που δείχνει ότι οι Χριστιανοί ήταν ήδη πλειοψηφία (χωρίς επιβολή) κι ότι αυτό που βλέπεις ως επιβολή ήταν η κοινωνία που ξεφορτωνώταν τα "δικά της" αχρείαστα πλεόν.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

20/06/2014, 15:07:21
quote:

Εγώ βρίζω τους νεοδωδεκαθεϊστές ΕΧΘΡΟΥΣ του χριστιανισμού, όχι τον αρχαίο δωδεκαθεϊσμό ή άλλη θρησκεία που δεν έχει καμμιά σχέση

Εσύ δεν έβρισες τον χριστιανισμό στα προηγούμενα μυνήματα; Λες ότι είναι φρανκενστανικό μόρφωμα που προέκυψε τον 4ο αιώνα κλέβοντας τον Ζωροαστρισμό, τα αρχαία μυστήρια κτλ. Μετά λες καμμιά ανάσταση, κανένα θαύμα. Αυτά είναι καθαρά φράσεις ατόμου εχθρικό προς τον Χριστιανισμό.

Δεν είδα να βρίζεις τους παπάδες και τους εξουσιαστές αλλά την ουσία του βιβλικού Χριστιανισμού, τα πιστεύω του, τα δόγματά του.

Εγώ θεωρώ εχθρό μου τον "χριστιανισμό" και οχι τον Χριστό αν καταλαβαίνεις τι εννοώ φίλε μου
Επίσης δεν εχω τίποτα να χωρίσω με τους οπαδούς μιας θρησκείας που υποτίθεται οτι στηρίζεται στη διδασκαλία του Ιησού δηλαδή στην Αγάπη με Α κεφαλαίο , ενω πραγματικά μεσω των "θεόπνευστων" πατέρων κηρύσσει το μίσος και το διχασμό

Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη

Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 20/06/2014 15:14:13

20/06/2014, 15:27:39
quote:

killuminati
quote:

Όχι απλώς τα είδωλα αλλά και τους ναούς γκρεμίσανε γιατί αυτοί οι χώροι είχαν συνδεθεί με βασανισμούς(αρπαγή ανηλίκων ιερόδουλων, μαστιγώματα, ανθρωποθυσίες, προσφορές ξεζούμισμα των φτωχών). Δεν ξέρω αν τα νέα ιερατεία τους βασάνισαν περισσότερο απ' ότι τα παλιά, αλλά σίγουρα είδαν τον Χριστιανισμό ως απελευθερωτή.

Δυστυχώς έτσι γίνεται συνήθως μετά το τέλος μιας επανάστασης. Ανεβαίνει μια νέα εξουσία που φέρεται όπως η παλιά.

Ο Χριστιανισμός έγινε κοσμική θρησκεία ενώ δεν ήταν ιδεολογικά και σιγά σιγά ξεχάσανε τις αρχικές πεποιθήσεις των Χριστιανών(χιλιασμός, ερχομός/βασιλεία του Χριστού) χτίζοντας εγκόσμια τυραννία.

Επίσης δυστυχώς και οι χριστιανικές εκκλησίες μετατράπηκαν σε βαβυλώνες ειδώλων με ένα σωρό αγίους. Οι διάφορες ιδέες δεν καταργούν το γεγονός πως ο απλός λαός δίνει μεγάλη σημασία στο υλικό του ειδώλου. Αν πάθει ζημιά ταράσσεται ο πιστός, ενώ η λατρεία των αγίων ή των λειψάνων τους δεν είναι για μένα σύμφωνη με την Γραφή.

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως η αρχαιότητα ήταν παράδεισος, τότε οι ειδωλολάτρες ήταν χειρότεροι.

20/06/2014, 15:31:01
quote:

quote:

killuminati
quote:

Όχι απλώς τα είδωλα αλλά και τους ναούς γκρεμίσανε γιατί αυτοί οι χώροι είχαν συνδεθεί με βασανισμούς(αρπαγή ανηλίκων ιερόδουλων, μαστιγώματα, ανθρωποθυσίες, προσφορές ξεζούμισμα των φτωχών). Δεν ξέρω αν τα νέα ιερατεία τους βασάνισαν περισσότερο απ' ότι τα παλιά, αλλά σίγουρα είδαν τον Χριστιανισμό ως απελευθερωτή.

Mπορείς να μας δώσεις κάποιες πηγές γι αυτά που λές;;
Κι ελπίζω όχι της ΟΟΔΕ έτσι

Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη

20/06/2014, 15:32:06
Μπορεί πολλοί Χριστιανοί να διαφωνήσουν, αλλά τί χρειαζόμαστε τα είδωλα;

Είναι κατάλοιπα ειδωλολατρίας πολλές πρακτικές όπως η προσκύνηση λειψάνων, "Τίμιου Σταυρού" και η εικονολατρεία.

Δεν ξέρω πόση φιλοσοφία μπορεί να ρίξει ένας θεολόγος Χριστιανός πάνω σε αυτά, αλλά ο απλός κόσμος νομίζω είναι εις γνώση του ή εν αγνοία ειδωλολάτρης όπως οι αρχαίοι ειδωλολάτρες.

20/06/2014, 15:39:33
quote:

Mπορείς να μας δώσεις κάποιες πηγές γι αυτά που λές;;
Κι ελπίζω όχι της ΟΟΔΕ έτσι

H οοδε και ο απολογητής έχουν πολλές πηγές, γιατί να μην είναι αξιόπιστοι; Δεν λένε ότι τους κατέβει σχετικά με την αρχαιότητα.

Πως αλλιώς εξηγείται ότι καταστρέψανε ναούς; Τους το είπε απλώς κάποιος και το κάνανε σαν ρομποτάκια; θα πρέπει οι άνθρωποι να περασάνε ένα αρχαίο Μεσαιώνα. Ποιος ξέρει τί απαιτήσεις είχαν οι ιερείς; Έχω ακούσει για παράδειγμα για μαστιγώματα σε ναό της Άρτεμης λόγω ενός ξόανου της Θεάς.

Οι μυστηριακές λατρείες είχαν αρχίσει να είναι όλο και πιο προσιτές στους φτωχούς δούλους. Σημαίνει πως η κρατική λατρεία δεν τους ικανοποιούσε, αλλά τους τυραννούσε.

20/06/2014, 15:47:30
Το ερώτημα είναι γιατί ο φτωχός κόσμος να επιτεθεί στα είδωλα και τους ναούς;

Επειδή απλά τους φανάτισαν κάποιοι με σχέδια εξουσίας; Αυτό δεν αρκεί. Θα υπήρχαν πολλοί λόγοι για να ξεσπάσει ο φτωχός πάνω στην παλιά εξουσία. Ο φανατισμένος λόγος κάποιου πρέπει να περιέχει και αλήθειες που γνωρίζει ο όχλος.

20/06/2014, 15:53:15
Είναι ψέμματα όλα αυτά; Δεν νομίζω...

http://www.apologitis.com/gr/ancient/telos-ethnismou.htm

20/06/2014, 16:15:01
quote:

Είναι ψέμματα όλα αυτά; Δεν νομίζω...

http://www.apologitis.com/gr/ancient/telos-ethnismou.htm

Αμα σου φέρω εγώ πηγές απο δωδεκαθειστικα μπλοκ θα τις δεχτεις ;;