- Περί δούλων στην αρχαία Ελλάδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Δεν κατάλαβες...
Κι αυτόν που νομίζει ότι ανακάλυψε την ρόδα, 2000 χρόνια, μετα Χριστόν, μήπως είναι καθυστερημένος;
Ρωτάω εγώ...
quote:
Αίολος:
Ηταν καλό αυτό για τους δούλους, ή κακό;
Δηλαδή οι "πρόγονοί σου" ήταν αυστηροί, ή επιεικείς με τους δούλους;
-Εσύ τι λες? κακό ήταν ή καλό?
Αν θέλεις πάντως την άποψή μου, για μένα θα έπρεπε να ίσχυε η ποινή του θανάτου για όποιον σύναπτε ερωτικές σχέσεις με παιδί, ανεξαιρέτως αν ήταν δούλος ή όχι.....το ίδιο και σήμερα.
Για σένα όμως τι θα έπρεπε?
quote:
Αίολος:
...και μετά μας παρέθεσες αυτό, το οποίο είναι άσχετο με το θέμα, με προφανή σκοπό απλώς να δυσφημίσεις τους "προγόνους σου" και ν' ασχοληθείς πάλι με κολαράκια ελληναρά.
Και μετά ήρθαν οι μέλισσες.....φιλαράκο εγώ δεν πάσχω από στρουθοκαμηλισμό.
Ούτε οι πρόγονοί μας κινδυνεύουν από φήμη.
Πρόβλημα φήμης έχουν οι σημερινοί Έλληνες....κάτι που καθημερινά βεβαιώνεται από τις διάφορες ηλιθιότητες που διαβάζω εδώ μέσα.
quote:
Αίολος:
Αυτό δείχνει εμπάθεια, άρα είσαι αναξιόπιστος εξ ορισμού.
Για να δούμε τι παίζεται τώρα, διότι κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Έχεις μπερδέψει τις έννοιες, αλλά δε μου κάνει εντύπωση....είναι δείγμα του χάνομαι γιατί ρεμβάζω.
quote:
Αίολος:
Εδώ θέλεις να μας δείξεις ότι οι "πρόγονοί σου" ήταν κουδουνίστρες.
Όχι.
quote:
Αίολος:
Θυμάμαι όμως, στην μάχη του Μαραθώνα (για παράδειγμα), αυτές οι κουδουνίστρες επέλεξαν να τα βάλουν με έναν 20πλάσιο στρατό και μάλιστα σε μάχες σώμα με σώμα, κάτω από συνθήκες πού μόνον εάν διαβάσεις το "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" μπορείς να καταλάβεις.
...και νίκησαν.
Το ίδιο και το 1821....ήσαν όχι μόνο υποδεέστεροι στον αριθμό, αλλά και στον οπλισμό....ωστόσο το μόνο κουδούνισμα που διαπιστώνω είναι στο μυαλό σου.
quote:
Αίολος:
Κάτι δεν μου κάθεται καλά εδώ...
Μπορείς να φανταστείς τον Λάκη Γαβαλά (την Στιρέλα ντε) να αποφασίζει να κάνει κάτι τέτοιο;
Δηλαδή 10000 Γαβαλάδες να πολεμάνε 100000 Πέρσες;
Μόνον από το γέλιο θα πέθαιναν οι Πέρσες, ή, από το πολύ... κοκό!
Προσωπικά, και μόνον η ιδέα, γέλια μου φέρνει.
Οι τοιούτοι σαν τον Γαβαλά υπήρχαν και στην Αρχαία Ελλάδα....ποιος σου είπε ότι είναι φαινόμενο μόνο της δικής μας εποχής?....και μάλιστα σε δημόσιες θέσεις! Ίσως πολύ ποιο υψηλές από αυτήν του Γαβαλά.
Στον πόλεμο λοιπόν δε χρειάζεται να πολεμήσουν οι τοιούτοι....που ναι μεν μπορούμε να τους κοροϊδεύουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν καμιά φορά μπορεί να φανούν περισσότερο άντρες από τους μή τοιούτους.
quote:
Αίολος:
Αντίφαση δεν είναι;
Δηλαδή πως γίνεται οι κουδουνίστρες να έκαναν κάτι τέτοιο;
Δεν σου προξένησε την απορία;
Μάλλον σε τύφλωσε το μίσος σου για τούς "προγόνους σου" και δεν το σκέφτηκες ε;
Η μόνη απορία που έχω, είναι εάν πράγματι είσαι τόσο συκοφάντης και στην καθημερινή σου ζωή.
quote:
Αίολος:
Μήπως είσαι κι' εσύ από αυτούς τους "πηδηχταράδες", οι οποίοι με το πρώτο μπαμ χώνονται κάτω από την φούστα της μαμάς τους;
Τι να σου πω?....στον επόμενο πόλεμο εάν ζω...θα μπορώ να σου πω με σιγουριά.
Εσύ γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα αντιδράσεις στα δύσκολα? πολέμησες για παράδειγμα κάπου στην Αλβανία κι έχεις την εμπειρία?
-Ξέρεις πίσω από το p/c, όλοι είμαστε Ράμπο!
Ta smurneika tragudia-Παντελής Θαλασσινός
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Τι δεν κατάλαβα, αγαπητέ μου Αίολε;
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Γι΄αυτο δεν ξερεις τι σου γινεται ... Εγω ψαχνω στις πρωτογενεις πηγες ...
Mε εκπλήσσεις....γιατί από αυτά που κατά καιρούς έχεις γράψει έχω συμπεράνει ότι ψάχνεις μόνο στα Μίκη μάους.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Εγω την κανω μονος μου και ας μου παρει λιγο χρονο παραπανω ...Οπως βλεπεις εχουμε σημαντικες διαφορες ...
Πως! φυσικά και το βλέπω.....εγώ φέρνω μεταφράσεις από ανθρώπους καταξιωμένους.....κι εσύ για να με κολλήσεις στον τοίχο...φέρνεις τη δική σου!!!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Βρε μυστηριε , το μονο που ξερεις για τον Αριστοτελη ειναι αυτα που σου σερβιρει ο απολογητης και η ΟΟΔΕ ... με τι προσοντα θα τον κατηγορησεις ... και τι γνωριζεις ωστε να αισθανεσαι περηφανος ;
Δεν κατηγορώ τον Αριστοτέλη γιατί δε βρίσκω το λόγο....τους τσαρλαντάνηδες κατηγορώ σαν κι εσένα!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Δεν ξερεις για τι μιλας ... σου λειπουν στοιχειωδεις γνωσεις ...
Τις οποίες διαθέτεις εσύ εν αφθονία!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ο στοχος για την αληθεια ,στην περιπτωση σου, ειναι ουτοπια ... εχεις διαβασει απο "κάποιον διαπιστευμένο ιστορικό" για το σπηλαιο του Πλατωνα ; Ε , σε αντιπρωσοπευει απολυτα ...
Από την πόλιν έρχομαι....
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ναι . Το κανω επιτηδες αλλα για να σου δειξω οτι ως Ελληνας που εισαι οφειλης να μαθεις την ιστορικη αληθεια μεσα απο τα αρχαια κειμενα και οχι μεσα απο τον καθε "διαπιστευμενο ιστορικο" ... οσο για την κουτοπονηρια αναμφισβητητα τελει κεκτημενο σου δικαιωμα .
?
Tι λες άνθρωπέ μου?
Στις εν λόγω μεταφράσεις ακριβώς δίπλα υπάρχει το πρωτότυπο......σου είπα και πάλι οι άνθρωποι δεν είναι αλμπάνηδες σαν κι εσένα που αμφισβητείς τους ειδήμονες....ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ! ο μέγα ιστορικός και μεταφραστής των αρχαίων Ελληνικών κειμένων...
της νέας γενιάς!!
...προσγειώσου!!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Με χαρακτηριζεις εσυ ηλιθιο ... εσυ ο οποιος ,ειρησθω εν παροδω, σε τουτο εδω το forum εχεις γραψει απιστευτα ηλιθιες εκφρασεις
... αλλ΄εκατον εκατερον , θα ξεχασω παραχρημα τα λογια σου ... αλλωστε η τριτη κατηγορια ειναι κατειλημμενη εξ΄ολοκληρου απο την αφεντια σου .
Βρε έχεις μαζέψει τάπες από μένα!!!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Τι αλλο δα διαβασουμε εδω μεσα ... απο ποιον "διαπιστευμένο ιστορικό" το αντεγραψες αυτο;
Να διευκρινίσω λίγο το αυτονόητο προς αποφυγήν παρεξηγήσεως. Η Διαμάχη τους ήταν ανάμεσα στο ποιος από τους δύο φιλόσοφους ήταν πλησιέστερος προς το χριστιανικό δόγμα και ποιος υπερείχε από τους δύο.
Όσο για τους διαπιστευμένους πω θες να τους παρουσιάσω? Με αλφαβητική σειρά ή τυχαία?
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Οποιος καταλαβε , καταλαβε ... περι ηλιθιοτητας ο λογος ...
Δεν περιμένω από τους ηλίθιους να καταλάβουν. Ούτε να περιμένουν αυτοί, ότι κάθε φορά θα γράφω τα αυτονόητα προκειμένου να καταλάβουν.
NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Φίλε Αίολε αν και παρακολουθώ το θέμα από την αρχή , εντούτοις απέφυγα να κάνω ουσιαστική παρέμβαση για τον λόγο ότι αρχής γενομένης από τον Ψηλό , οι καλοί χριστιανοί του forum εξέτρεψαν με την προσφιλή τους τακτική το θέμα , με αποτέλεσμα αντί να συζητάμε για τις συνθήκες διαβίωσης των δούλων στις διάφορες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας και κατά τις διάφορες εποχές , γιατί οι νόμοι διέφεραν από πόλη σε πόλη και δεν ήταν παντού και πάντα ιδανικές , συζητάμε πάνω στο προσφιλές τους θέμα , ίσως λόγω του ότι είναι και η προσφιλής ενασχόληση των ρασοφόρων πνευματικών τους , την παιδεραστία στην αρχαιότητα .
Ως γνωστόν το μίσος του εβραιοχριστιανισμού προς κάθε τι το ελληνικό εκδηλώθηκε από τα πρώτα χρόνια της επιβολής του επειδή δεν είχε τίποτε εναλλακτικό να προσφέρη έναντι του ελληνικού τρόπου σκέψεως , και αυτή η πολεμική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα .
Και επειδή η ιστορία είναι αμείλικτη και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν ιστορικά βρήκαν αυτόν τον τρόπο , παρουσιάζοντας διαστρεβλωμένη μια συνήθεια των αρχαίων προγόνων μας , την παρουσιάζουν σαν διαστροφή και ομοφυλοφιλία , προκειμένου να χύσουν το δηλητήριό της συκοφαντίας τους προς κάθε τι το ελληνικό .
Ως γνωστόν το μίσος του εβραιοχριστιανισμού προς κάθε τι το ελληνικό εκδηλώθηκε από τα πρώτα χρόνια της επιβολής του επειδή δεν είχε τίποτε εναλλακτικό να προσφέρη έναντι του ελληνικού τρόπου σκέψεως , και αυτή η πολεμική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα .
Και επειδή η ιστορία είναι αμείλικτη και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν ιστορικά βρήκαν αυτόν τον τρόπο , παρουσιάζοντας διαστρεβλωμένη μια συνήθεια των αρχαίων προγόνων μας , την παρουσιάζουν σαν διαστροφή και ομοφυλοφιλία , προκειμένου να χύσουν το δηλητήριό της συκοφαντίας τους προς κάθε τι το ελληνικό .
*
Εδώ κάνεις εσύ λάθος, αγαπητέ μου sesostris, καθώς, το θέμα, ειναι, όντως, οι δούλοι στην αρχαία Ελλάδα, μάλιστα, περί αυτών,αρκετά επεξηγηματικό, ότι εννοεί ότι υπάρχει γύρω απο αυτούς και το έθεσε ο Αίολος κι όχι κανένας χριστιανός, απο μας....
Για ψάξε τα αίτια εκεί....
Για ψάξε τα αίτια εκεί....
quote:Γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο sesostris.
Φίλε Αίολε αν και παρακολουθώ το θέμα από την αρχή , εντούτοις απέφυγα να κάνω ουσιαστική παρέμβαση για τον λόγο ότι αρχής γενομένης από τον Ψηλό , οι καλοί χριστιανοί του forum εξέτρεψαν με την προσφιλή τους τακτική το θέμα , με αποτέλεσμα αντί να συζητάμε για τις συνθήκες διαβίωσης των δούλων στις διάφορες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας και κατά τις διάφορες εποχές , γιατί οι νόμοι διέφεραν από πόλη σε πόλη και δεν ήταν παντού και πάντα ιδανικές , συζητάμε πάνω στο προσφιλές τους θέμα , ίσως λόγω του ότι είναι και η προσφιλής ενασχόληση των ρασοφόρων πνευματικών τους , την παιδεραστία στην αρχαιότητα .
Γύρισε όμως εναντίον τους. Αποδείχτηκαν κολόμποι, εμπαθείς, και ανθέλληνες.
Θα το σκεφτούν πολύ περισσότερο πλέον, πριν ασχοληθούν με κολαράκια...
Φαίνεται καθαρά πόσο δίκιο είχε ο Σχολάριος: ΑΛΛΟ Ελληνας και ΑΛΛΟ χριστιανός.
Αντίθετα πράγματα...
Καλέ μου Αίολε,γιατί χολώθηκες;"Άλλο Έλληνας κι άλλο χριστιανός", σημαίνει ότι η εθνική ταυτότητα, δεν καλύπτεται, ή συγχέεται, απο τη θρησκευτική, γιατί τα κάνεις αντίθετα;Θα σε μαλλώσω....
Όρεξη την έχεις για μαλλιοτραβήγματα;
Όρεξη την έχεις για μαλλιοτραβήγματα;
quote:Συμφωνώ μαζί σου.
-Εσύ τι λες? κακό ήταν ή καλό?
Αν θέλεις πάντως την άποψή μου, για μένα θα έπρεπε να ίσχυε η ποινή του θανάτου για όποιον σύναπτε ερωτικές σχέσεις με παιδί, ανεξαιρέτως αν ήταν δούλος ή όχι.....το ίδιο και σήμερα.
Για σένα όμως τι θα έπρεπε?
Δηλαδή εδώ θέλεις να μας τονίσεις, πολύ έμμεσα, ότι οι "πρόγονοί σου" ήταν επιεικείς με τους δούλους, μιάς και αυτό είναι το θέμα μας.
Δηλαδή ότι περνούσαν καλά. Σωστά;
Αν και εξ αιτίας αυτού εδώ : "Η σεξουαλική δραστηριότητα των δούλων περιοριζόταν από συγκεκριμένους κανόνες." ...έχω σοβαρές αμφιβολίες. Για περιορισμό γράφεις και όχι για επιείκεια...
Δεν μπορεί να το έγραπσες για καλό, αν κρίνουμε το φαρμάκι που έρικσες στην πρώτη σου αποστολή. (ποστ)
Ας το φάμε κι αυτό...
Πρέπει να είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που λες καλή κουβέντα για τους "προγόνους σου"!
Εστω και με αυτόν τον τρόπο. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, διότι όλοι καταλαβαίνουμε τον σκοπό της επίκλησης του συγκεκριμένου αποσπάσματος.
Φαίνεται άλλωτε και από το άλλο κομμάτι...
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ!!!
...και σκίστηκες να μας το μεταφράσεις κιόλας.
Οχι πάντως για να βγάλεις κουδουνίστρες τους προγόνους σου.
Σωστά; Αυτό δεν σημαίνει το "Οχι";
quote:Που το βρήκες γραμμένο αυτό βρε πσεφτράκο;
Ίσως πολύ ποιο υψηλές από αυτήν του Γαβαλά.
Στον πόλεμο λοιπόν δε χρειάζεται να πολεμήσουν οι τοιούτοι....
Edited by - Αίολος on 30/01/2010 14:40:42
Η κότα ο Ψηλός που είναι;
Μόνον αλαλαγμους για κολαράκια ξέρει να κάνει...
Μόνον αλαλαγμους για κολαράκια ξέρει να κάνει...