- Οι Πλανήτες ως Θεία Όντα - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
quote:
kost
εμένα μού αρκεί να συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι!Στο εξής: ανεξαρτήτως αν κάποιος πιστεύει σ'αυτά ή αν τα θεωρεί μπαρούφες, όλοι λογικά θα συμφωνούμε στο ότι εάν όντως ισχύει το πρώτο, εάν δηλαδή όντως υπάρχει μία σχέση των πλανητών με τους ανθρώπινους τύπους και τις ανθρώπινες συμπεριφορές, τότε τα ουράνια σώματα σαφώς και δεν είναι άψυχη ύλη αλλά κάτι πολύ σημαντικότερο! Μιλάμε όντως για νοητικά όντα (ή έμψυχα ή πνεύματα ή ενέργειες ή όπως θέλει τα λέει κανείς) που συγχρονίζονται (ή και επιδρούν) με το εδώ.
Σε αυτό το αυτονόητο μπορούμε να ομοφωνήσουμε;;;
Eίσαι εντελώς παλαβός.
Εκτός ορίων της λογικής.
Ο Κρόνος έμψυχο ον?
Ναι είναι ο μπαμπάς μου.Για αυτό κόψε τις μαλακίες.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 16/11/2015 22:39:26
quote:quote:
Ας ελπίσουμε πάντως, ότι αυτό το θέμα σου θα παραμείνει καθαρό, χωρίς chat και έκτροπα.Μάλλον δεν έχεις δει τη δεύτερη σελίδα Heretic...εγώ αυτή την κουβέντα πλέον δεν την κάνω κέφι, οπότε συνεχίστε και θα πετάγομαι κι εγώ για κανά σχόλιο...
Τα έχω δεί. Κοίταξε, εγώ εχω μια άλλη άποψη για το θέμα αυτό. Μπορείς για παράδειγμα να εξασκήσεις self control και να μην απαντάς σε κάτι που θεωρείς προσβλητικό. Είναι αυτό που σου είπα και στο άλλο θέμα. Ξέρεις πως φαινεται σε κάποιον τρίτο, περαστικό απ οτο esoterica, να γράφεις εσύ σε κάποιο θέμα, πόσο μάλλον να είσαι θεματοθέτης, και επειδή έρχεται και χώνεται ο άλλος, ακόμα και για να σου την σπάσει, εσύ να λές
-δυο λεπτά ρε παιδιά να απαντήσω στον Νικόμαχο (λέμε τώρα) και επιστρέφω...
@Νικόμαχος
-τι είπες μωρη γίδα, έμενα είπες $%@^%@#;;; Ετσι και σε πετυχώ πουθενά , μάρτυρας μου όλο το φορουμ θα σε %^#^%#^@!!!
και μετά,
-λοιπόν, πάνω σε αυτό που συζητάγαμε πρίν... κτλ κτλ
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ο ενας δείχνει πλακατζτής και κάπου ηθικά δικαιώνεται και εσύ χαλάς την εικόνα σου. Ελπίζω να μην το πάρεις αρνητικά αυτό που έγραψα, γιατί δεν το γράφω για πλάκα.
Τεσπα...
Μόνο που εγώ Kost, δεν χώνομαι για να σου την σπάσω, αλλά επειδή δεν αντέχω άλλη βλακεία στην ανθρωπότητα.
Δεν θα σε ξαναενοχλήσω, αν παραδεχθείς δημοσίως, ότι είσαι πτυχιούχος μπαρουφολόγος, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.Σαν πρεζάκι ένα πράγμα.
Τότε εγώ fold.
Εκτός κι αν σου αρέσει η δική μου γλώσσα από του Heretic.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Χάζι τον κάνω ρε.…..,σιγα μην τον παρακολουθώ!
Γιατί δεν τον ρωτάς ; Ρώτα τον ... εδώ είναι. Σε παρακολουθεί ..."enlighted mind sees the endless emptiness"
Με χρονοκαθυστέρηση ρε,δεν έχει γούστο😎
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:
Μόνο που εγώ Kost, δεν χώνομαι για να σου την σπάσω, αλλά επειδή δεν αντέχω άλλη βλακεία στην ανθρωπότητα.
αφού δεν την αντέχεις τότε 'πυροβόλα' τον εαυτό σου να γλυτώσουμε όλοι...μεταφορικά μιλώντας...είσαι από τους πιο βλάκες που ΄χω δει στην ιστορία αυτού του φόρουμ...και έχω δει πολλούς βλάκες...ξυπνητζής, μυρωδιάς, παραμυθιασμένος από χίλια δυο πράματα, συνωμοσιολόγος όσο δεν πάει, για τους εβραίους έλεγες κάτι αδιανόητα παλιά, ότι είναι τάχα ο αρχαιότερος πολιτισμός (!!!), παραμυθιασμένος πχ. από σύριζα να χαύεις ιστορίες περί ρωσίας που δεν πείθανε ούτε δεκάχρονα, πιστός των πιο τρελών θεωριών για εξωγήινους και πολλά άλλα...και ταλιμπάν επίσης των φόρουμ που ειδικά τις νυχτερινές ώρες σού βγαίνει μία απίστευτη καφρίλα και αμορφωσιά...αφού λοιπόν δεν αντέχεις τη βλακεία κοιτάξου στον καθρέφτη, νιώσε θλίψη και ξεκίνα από την αρχή...ποτέ δεν είναι αργά...
quote:εσύ τώρα κάτι προσπάθησες να κάνεις,μα δεν κατάλαβα τι!
Πρέπει να συμπληρώσω πως έκανα ένα λάθος στον υπολογισμό των κύκλων. Η διαφορά είναι ~8%, άρα περίπου στα 67 χρόνια ολίσθησης θα είχαμε και αναστροφή μέγιστου-ελάχιστου.
quote:quote:εσύ τώρα κάτι προσπάθησες να κάνεις,μα δεν κατάλαβα τι!
Πρέπει να συμπληρώσω πως έκανα ένα λάθος στον υπολογισμό των κύκλων. Η διαφορά είναι ~8%, άρα περίπου στα 67 χρόνια ολίσθησης θα είχαμε και αναστροφή μέγιστου-ελάχιστου.
Ναι, αλλά είναι λίγο άσχετο με το θέμα και δεν θέλω να το τραβήξω σε μήκος. Αφορούσε την μελέτη που έδωσε ο kost. Ας υποθέσουμε ότι η διακύμανση στην ένταση των ηλιακών κηλίδων του Ήλιου οφείλεται στην επίδραση του Δία. Εφόσον ο κύκλος αυτός είναι 11-ετης και οι δυο ερευνητές ισχυρίζονται οτι οφείλεται κυρίως στην βαρυτική επίδραση της μάζας του Δία στα υλικά των ρευστών του Ηλιου που δημιουργούν το μαγνητικό του πεδίο, τότε επειδή ο Δίας περιστρέφεται σε 11.9 χρόνια γύρω απο τον Ηλιο, θα προκαλούσε κύκλο 11.9 ετών ή μια επιπλέον διακύμανση στον 11-ετή κύκλο.
Υπέθεσα οτι θα προκαλούσε ολίσθηση φάσης, έτσι ώστε κάποια στιγμή θα αντιστρεφόταν ο κύκλος, και εκεί που είχαμε μέγιστο (peak) θα είχαμε ελάχιστο. Επειδή έχουμε ενα πολύπλοκο σύστημα, η μέθοδος αυτή είναι μπακάλικη. Το μόνο που μπορεί να υποθέσει κάποιος με αυτήν τη λογική, είναι οτι για τον ηλιακό κύκλο, αν ευθύνεται η βαρυτική έλξη πλανητών, τότε θα συμμετέχουν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος, αναλόγως της μάζας και της απόστασής τους.
Edited by - Heretic on 17/11/2015 09:14:46
Είναι μερικά πράγματα που λέγονται και μερικά πράγματα που δεν λέγονται. Προσωπικά, από την μεριά μου, εγώ συμφωνώ στο ότι υπάρχει ένα είδος επίδρασης των πλανητών πάνω στην οργανική ζωή στη γη. Όμως μέχρι εκεί. Είναι εντελώς διαφορετικό να λες "οι πλανήτες ως θεία όντα" από το να λες "οι πλανήτες είναι θεία όντα". Πιστεύω πως καταλαβαίνεις την διαφορά.
Η επέκταση τώρα, μιας θεωρίας της Γαίας, σε όλα τα πλανητικά και αστρικά σώματα θα ήταν κοντά. Από την άλλη πάλι, κάποιος εύλογα θα μου έλεγε: Πρόσεξε φίλε. Δεν μιλάμε για «ζωντανούς» πλανήτες τύπου Σολάρις (από το ομώνυμο μυθ/μα του Στάνισλαβ Λεμ), όσο ακατανόητοι κι σου φαινόταν. Μιλάμε για απλές μάζες στο διάστημα. Βρίσκεσαι ήδη πάνω σε μια τέτοια. Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις ιστορίες βασισμένες στο παρελθόν, όταν υπάρχουν άλλα πιο προφανή θέματα μπροστά σου. Κι έτσι δεν θα συνέχιζα άλλο αυτή τη συζήτηση.
βάζεις θεότητες σε καλούπια
είναι ποτέ δυνατόν μια θεότητα να καίγεται για σένα και άλλες να είναι σε πιο παγιωμένα καλούπια και απο αυτά του Νικομάχου;
Αν ει ποτέ δυνατόν δηλαδή.
Εδώ ο Αιρετικός πήγε να υπολογίσει την χρονική διάρκεια της εμφάνισης μιας επιπλέον διακύμανσης στην αναστροφή των πόλων,πραγματικά έκπληκτος έχω μείνει
Έχω πάθει την πλάκα μου με εσας!
Μπορώ να δω μέσω παραδειγμάτων φυσικά τι σας έλκει εσας σε αυτόν το χώρο;
Εδω,στο esoterica,σόρρυ για τα γκρικλις μου
Οχι εδώ,στο άλλο θέμα,