- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί γίνονται ανούσιες ερωτήσεις προς τον ψηλό?

<<Ναι ε ;
Που το είδες αυτό, μήπως στην γένεσις ;
-προς δε την γυναίκα είπε θέλω υπερπληθύνει τας λύπας σου και τους πόνους της κυοφορίας σου με λύπας θέλεις γεννά τέκνα και προς τον άνδρα σου θέλει εισθαι η επιθυμία σου και αυτός θέλει σε εξουσιάζει
-προς δε τον Αδάμ είπεν επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου και έφαγες από του δένδρου από του οποίου προσέταξα εις σε λέγων μη φάγης απ αυτού κατηραμένη να ηναι η γη εξ αιτίας σου με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου
-και είπε κύριος ο θεός ιδού εγεινεν ο Αδάμ ως εις εξ ημών εις το γινώσκειν το καλόν και το κακόν και τώρα μήπως εκτείνη την χείρα αυτού και λάβη και από του ξύλου της ζωής και φάγη και ζήση αιωνίως
-και εξεδίωξε τον Αδάμ και κατά ανατολάς του παραδείσου της Εδέμ έθεσε τα χερουβείμ και την ρομφαίαν την φλόγινην την περιστρεφόμενην δια να φυλάττωσι την οδόν του ξύλου της ζωής
Όπως καταλαβαίνεις η δικιά μου τεκμηριωμένη απάντηση είναι πως ο χριστιανισμός είναι γεμάτος αντιφάσεις όταν απλά τον γνωρίζουμε / διαβάζουμε κατά λέξη και όχι κατά ουσία….>>
-Και η κουτσή γορυρούνα ξέρει ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη με συμβολισμούς!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 05/01/2008 16:34:01
Κάθε τι που λέει η Π.Δ για τους πιστούς (ιερείς) είναι αληθινά γεγονότα και όχι συμβολισμοί, το να γυρίσεις και να πεις ότι «Και η κουτσή γορυρούνα ξέρει ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη με συμβολισμούς!» να είσαι σίγουρος ότι η γουρούνα έχει φτιάξει την δικιά της « αίρεση» που δεν έχει καμία σχέση με τον χριστιανισμό .
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η δημιουργία κατά την βίβλο (ερμηνεία) έγινε το 5.500 πχ … ![]()

Edited by - elo on 06/01/2008 00:33:11
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Οπότε ο προσωρινός ρόλος του παράδεισου και της κόλασης, τελειώνει, με τελετή λήξης, ξέρεις, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και τέτοια...
Ξέρεις ποιό είναι αυτό το παραμυθάκι;
Για να σε βοηθήσω δεν είναι ούτε η κοκκινοσκουφίτσα, ούτε τα τρία γουρουνάκια...![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Τι σου φταίνε, να τα βάλεις να με... φάνε;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
-Δυστηχώς όμως από τέτοια παντρέματα ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας πατρότητα! μόνο μουλάρια μπορείτε να βγάλετε!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
...υποκλέπτουν στοιχεία της βίβλου τα παντρεύουν με την Ελληνική μυθολογία...
Φίλε μου, αυτό είναι απ’ τα καλλίτερα σύντομα ανέκδοτα.![]()
‘Εχουν πέσει όλοι πάνω στη βίβλο και... κλέβουν φιλοσοφία.![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ Φίλε μου, αυτό είναι απ’ τα καλλίτερα σύντομα ανέκδοτα.‘Εχουν πέσει όλοι πάνω στη βίβλο και... κλέβουν φιλοσοφία.
-Kαι πια φιλοσοφία έκλεψε ο Ιησούς από τυ μυθολογία? Έτσι γιατί συνήθως γελάω στο τέλος!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Συνέχισε την προσπάθεια και εκτός αγ. γραφής, για να δεις από πρώτο χέρι.
Και μετά γέλα όσο θέλεις.
Θα έχεις και λόγο να το κάνεις...![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Πάντως αν πιστεύεις ότι σε πρόσβαλα με κάτι, συγνώμη .

quote:
Φίλε μου, επειδή διάβασες, όπως είπες, μερικά πράγματα, δε σημαίνει ότι τάμαθες και όλα.
Συνέχισε την προσπάθεια και εκτός αγ. γραφής, για να δεις από πρώτο χέρι.Και μετά γέλα όσο θέλεις. Θα έχεις και λόγο να το κάνεις...
-Δεν είπα ότι τα έμαθα όλα! Αλλά ότι μαθαίνω το μαθαίνω καλά! Το κυριότερο όμως είναι ότι έχω μάθει να ξεχωρίζω εύκολα το σκοπό γραφής του όπιου βιβλίου! Το ότι δεν είχα μελετήσει είτε τη Παλαιά είτε τη Καινή Διαθήκη ποτέ μου, οφειλόταν παρόλο που τα είχα χρόνια στη κατοχή μου ότι δε μου είχε χρειαστεί ποτέ! Επειδή είμαι λάτρης της Αρχαιότητας έχω διαβάσει κάπιοια βιβλία! Μετά λύπης μου όμως διαπίστωσα ότι ο σκοπός της συγγραφής ήταν αποκλειστικά το μάμμαλο και όχι και η παροχή επιπροσθέτων ή τεκμηρίωση γνώσεων! Έχω ξαναγράψει ότι λόγω της απανταχού διαφθοράς, οι Έλληνες απογοητευμένοι και μη αναζητώντας τις ευθύνες ξεκινώντας από το ίδιο τους το σπίτι, τους αρέσει να πέφτουν θύματα σε τυχάρπαστους!
quote:
eloeuropaios2 λίγο καλοπροαίρετο χιούμορ δεν πιστεύω να έβλαψε κανέναν, άλλωστε αυτός που πραγματικά πιστεύει, ότι και αν είναι αυτό δεν πιστεύω ότι μπορεί να τον αγγίξει τίποτε, ούτε ακόμα και ο ίδιος…. ο εγωισμός του ….
-Το χιούμορ ποτέ δε με πείραξε!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
europaios2 -Το χιούμορ ποτέ δε με πείραξε!
Χαίρομαι για αυτό, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να αστειευτώ κακοπροαίρετα ή να μην σεβαστώ τα πιστεύω ενός άλλου ανθρώπου, ακόμα και αν δεν συμφωνώ .

quote:
-Δυστηχώς όμως από τέτοια παντρέματα ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας πατρότητα! μόνο μουλάρια μπορείτε να βγάλετε!
Αγαπητέ europaios2, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς το β' πρόσωπο πληθυντικού και να κάνεις τέτοιου είδους γενικεύσεις, απευθυνόμενος στους συνομιλητές σου.
Ομολογώ ότι θεωρώ πολύ θετικό το ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα πράγματα σχετικά με την αρχαία Ελλάδα, είναι άλλωστε ένα μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Θα σε συμβούλευα με κάθε καλή πρόθεση να συνεχίσεις αυτή σου την προσπάθεια καθώς θα μπορούσε να σε βοηθήσει ενδεχομένως στο να ξεδιαλύνεις κάποια "σκοτεινά" σημεία αλλά και να κατανοήσεις καλύτερα κάποια πράγματα που ίσως δεν έχεις καταλάβει επαρκώς. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Ξέρεις φίλε europaios2 το περίεργο είναι πως η εξουσία είναι ο ίδιος ο πολίτης (πολιτεία), αλλά που από την στιγμή που οι περισσότεροι κοιτάνε πως θα μπορέσουνε να έχουνε / λάβουνε κάποιο όφελος (συμφέρων) από το κάθε πολιτικό κόμμα και αντί να κοιτάξουνε το συνολικό συμφέρων και όχι το προσωπικό, τίποτε δεν πρόκειται να διορθωθεί .
Τώρα αν ευθύνεται η Π.Δ ή η κάθε μυθολογία αυτά είναι λόγια του αέρα που θέλουν να λένε κάποιοι .
Πάντως επέτρεψε μου να πιστεύω πως όλα έχουν να μας προσφέρουν κάτι, κάτι που ίσως καταφέρει να μας κάνει να αλλάξουμε ως μονάδα και να δούμε το σύνολο και όχι μόνο την πάρτη μας .
Δεν ξέρω ίσως είμαι πολύ ονειροπόλος στις σκέψεις μου, αλλά έχω μάθει πάντα να ελπίζω, και ειδικά όσο με γνωρίζω σαν μονάδα (εγώ) αυτή η ελπίδα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο… ![]()
Υ/Γ : europaios2 για να μην ξεφύγουμε από την ροή του φόρουμ «Ομιλίες περί πίστεως» μεταφέρω εδώ την απάντηση μου .

-Ειλικρινά και γω πιστεύω ότι τίποτα ή πολύ δύσκολα να αλλάξει κάτι! Όμως επειδή η φτώχια φέρνει γκρίνια και η γκρίνια μπορεί να κάνει πολλά! και δεδομένου ότι η φτώχια εξαπλόνεται πλέον σαν επιδιμία ίσως να υπάρξουν γεγονότα αλλά και αλλαγές. Το θέμα είναι ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα ηγηθούν πάλι οι φελοί και τα σκουλήκια οπότε πάλι από το μηδέν!
-Το πολύ δύσκολα! κολάει μόνο στον απρόβλεπτο παράγοντα! μόνο εκεί ίσως μπορεί να ελπίζουμε κάτι! μόνο που ο απρόβλεπτος παράγοντας συνήθως καταλήγει σε φρούδες ελπίδες!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Και μην ξεχνάς ότι η κάθε αλλαγή που επέρχεται, είναι δύσκολη γιατί βασίζεται σε μια «καταστροφή = αρχή» μιας πρώην κατάστασης.

quote:
-Σωστά πάρτε για παράδειγμα το Ζαχόπουλο! μορφωμένος!καθηηγτής πράμα!
Τα παιδιά και ειδικά οι καθηγητές ξέρουν τι κάνουν! Και όταν είναι και συνοδοί!
γυρίζουμε και κανά πορνό!
όπως στη Ρόδο με το Λύκειο του Αλιβερίου!
europaios2. Δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι έναν ολόκληρο κλάδο.
Σε όλα τα επαγγέλματα και στα λειτουργήματα υπάρχουν και οι άξιοι αλλά και οι ανάξιοι, αυτοί δηλαδή που δεν πρέπει να φέρουν τον τίτλο του εκπαιδευτικού, του γιατρού, του δικηγόρου του κληρικού κλπ.
Αλλά με τον τρόπο που τοποθετείσαι χαρακτηρίζεις όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών ότι αποτελείται από διεφθαρμένα και διεστραμμένα άτομα.
Πρέπει να ξέρεις ότι σε κάθε εκδρομή που συνοδεύουν οι εκπαιδευτικοί βάζουν το "κεφάλι τους στον τορβά", παίζουμε το μέλλον μας κορώνα γράμματα γνωρίζουμε απόλυτα τις συνέπειες του νόμου και τις συνέπειες που 8α δημιουργηθούν στον ψυχισμό μας από την συνείδησή μας, αν κάποιο από τα παιδιά ξεφύγει της προσοχής μας και πάθει κάτι.
Οι γονείς, μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και έχουμε την ηθική υποχρέωση να τα προστατεύσουμε, κι όχι να κάνουμε τα όργια που αναφέρεις.
Δεν είμαστε ένας κλάδος παιδεραστών europaios2 που συνοδεύει σε εκδρομές για να ικανοποιήσει τα βίτσια του.
Βγάλε τις παρωπίδες.