ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Άγιο Όρος και γέροντες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Άγιο Όρος και γέροντες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

qwerty2131 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SkorpinaΜέλος
29/01/2004, 10:49:04
Φίλε μου Ελεύθερε έχει γράψει ο Κοσμάς ο Αιτωλός βιβλίο το έχεις διαβάσει?

Για τον Γέροντα Παίσιο οι μαρτυρίες είναι άπειρες ακόμη και από άθεους που τον επισκέφθηκαν από περιέργεια και βρέθηκαν προ εκπλήξεων...

Εδώ τουλάχιστον υπάρχουν μαρτυρίες δεν πρόκειται για μυθοπλασίες!Μπορείς να επισκφθείς και τον τάφο του Γέροντα...Εκεί σε περιμένει μία έκπληξη

ΚωσταςΜέλος
29/01/2004, 11:09:42
quote:

Αγαπητέ Κώστα,

Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να βασιστούμε σε αφηγήσεις άλλων για να δεχτούμε τον Θεό. Αν δεν νιώσεις κάτι με τις δικές σου αισθήσεις, ότι κι αν λένε οι άλλοι δεν έχει σημασία.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Αγαπητη narya συμφωνω με αυτα που λες και κατι εχω νιωσει κατα καιρους.
Διαβασα αυτο που ελεγε ο γεροντας Παισιος οτι η ψυχη χωρις θεο και προσευχη της λειπει το νοημα της ζωης,η αγαπη για τον κοσμο,τους ανθρωπους,τους γονεις του και το βιωνω αρκετο καιρο αυτο.
Απο την αλλη δεν ξερεις ποιον και τι να πιστεψεις..
Η αληθεια εναι οτι με την ιδεα οτι υπαρχει θεος βρισκω λογο να υπαρχω ενω με την ιδεα οτι δεν υπαρχει,γιναμε τυχαια,απο εξωγηινους και τα σχετικα χανω τη ιδια την ζωη και γεμιζει η ψυχη μου απεραντη θλιψη.

Διαπιστωνω παιδια οτι να τα ψαχνουμε ολα τοσο βαθεια τελικα ισως να μην ειναι καλο,τουλαχιστον για μενα.

Πολυ μπερδεμα

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

Edited by - Κωστας on 29/01/2004 11:17:13

naryaΜέλος
29/01/2004, 12:00:51
Φίλε Κώστα,

Η δύναμη της προσευχής είναι πολύ μεγάλη. Και μόνο ψυχολογικά να το δεις, μετά από μία προσευχή νιώθεις ηρεμία, γαλήνη, αναζωογόνηση. Δεν εννοώ φυσικά να λες 10 "πάτερ ημών" την ημέρα. Για αρχή μπορείς απλά να ευχαριστείς τον θεό για αυτά που έχεις στη ζωή σου, πνευματικά και υλικά. Έχω εφαρμόσει αυτήν την τακτική εδώ και λίγο καιρό και πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ. Αντι να λέω θέλω περισσότερα λεφτά, λέω ευχαριστώ που έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ και αρχίζω να απαριθμώ ένα ένα όσα μου αρέσουν και όσα έχω στη ζωή μου.

hrismigΜέλος
29/01/2004, 12:05:24
quote:

...Ο πάτερ Παϊσιος έγραψε ο ίδιος κάποιο βιβλίο;
...Παρουσιάστηκε κάπου φανερά να διδάξει και να απαντήσει ερωτήσεις; ...όλοι τις αποφεύγουνε ενόσω είναι ζωντανοί
...Διότι τα υπόλοιπα είναι φήμες. ...Και κάθε λίγο θα ακούμε πάλι. Ο Παϊσιος προφήτευσε κι αυτό.
...Δεν θα παραξενευόμουν αν στο εγγύς μέλλον αρχίσουν να παρουσιάζονται και τα θαύματα που έκανε ο Παϊσιος,...Μυθοπλασία μου μυρίζει τελικά η υπόθεση.

Φίλε Ελεύθερε,
Υπάρχουν μερκά πράγματα που - από κάποιους ανθρώπους - χαρακτηρίζονται σαν προσβολή. Τούτη τη στιγμή μιλώντας με αυτόν τον τρόπο για έναν άνθρωπό που ποτέ δεν γνώρισες - αλλά εύκολα έκρινες - προσβάλεις ΚΑΙ τη μνήμη του γέροντα ΚΑΙ εμένα προσωπικά που τον έχω σαν πατέρα. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που το κάνεις αυτό.

Όσο για αυτά που "ρωτάς" να σου πω ότι υπάρχουν πολλά βιβλία που αναφέροντε στον γέροντα, αλλά ο ίδιος έχει γράψει μόνο ένα. Το βιβλίο που έγραψε ονομάζεται "ΕΠΙΛΟΓΕΣ" και αναφέρεται καθαρά στην ασκητική ζωή των μοναχών. Δεν είναι για εμάς τους κοσμικούς δηλαδή.

Τώρα τι εννοείς με το "Παρουσιάστηκε κάπου φανερά" δεν μπορώ να καταλάβω...δηλ. τι...θα μπορούσε να παρουσιασθεί κρυφά; Αν ρωτάς αν βγήκε στην τηλεόραση...όχι δεν βγήκε! Επειδή οι μαρτυρίες είναι αμέτρητες μπορείς και μόνος σου να διαπιστώσεις τι έκανε με τη χάρη του Θεού, τι είπε και τι προφήτευσε (που ακόμα δεν έχει βγεί). Αλλά να τα δεις ΤΩΡΑ! Μη πεις μετά..."και που ξέρω εγώ αν δεν τα πρόσθεσαν"...

Σε ότι αφορά στα θαύματα...αφού δεν τα πιστεύεις γιατί ασχολήσαι;
Υπάρχουν όμως ΤΟΟΟΟΣΟΙ μάρτυρες! Λυπάμαι που και έναν ολάκληρο χρόνο να σου εξιστορούν τις μαρτυρίες τους δεν θα τους πιστέψεις!

Τουλάχιστον διάβασε ένα βιβλίο που αναφέρεται στο πρόσωπό του πριν τον "στήσεις στη γωνία". ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ! Χάνεις τόοοσο χρόνο εδώ μέσα για να μας αποδείξεις ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν είναι άλλη από το "ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ".

Τουλάχιστον δες ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ να δεις ΤΙ πολεμάς!

29/01/2004, 16:17:44
quote:
Τώρα τι εννοείς με το "Παρουσιάστηκε κάπου φανερά" δεν μπορώ να καταλάβω...δηλ. τι...θα μπορούσε να παρουσιασθεί κρυφά; Αν ρωτάς αν βγήκε στην τηλεόραση...όχι δεν βγήκε! Επειδή οι μαρτυρίες είναι αμέτρητες μπορείς και μόνος σου να διαπιστώσεις τι έκανε με τη χάρη του Θεού, τι είπε και τι προφήτευσε (που ακόμα δεν έχει βγεί). Αλλά να τα δεις ΤΩΡΑ! Μη πεις μετά..."και που ξέρω εγώ αν δεν τα πρόσθεσαν"...

Πολύ σωστή τοποθέτηση.
Αυτό το <και που ξέρω εγώ> είναι που κάνει την μεγάλη ζημιά.
Είπαμε να αμφισβητούμε και να ερευνούμε.
Αλλά να φτάνουμε και σε συμπεράσματα.
Και να! εμφανίζονται οι διάφορες θεωρίες:καταγόμαστε από εδώ, από εκεί,από τον Α πλανήτη τον Β γαλαξία.
Να προχτές είδα εξωγηινους και μου είπαν πως αυτοί με έφτιαξαν σε εργαστήριο.
Και να και ο αποπροσανατολισμός.
Σ'αυτόν βασίζονται ξέρεις.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

ΚωσταςΜέλος
29/01/2004, 18:52:56
quote:

Φίλε Κώστα,

Η δύναμη της προσευχής είναι πολύ μεγάλη. Και μόνο ψυχολογικά να το δεις, μετά από μία προσευχή νιώθεις ηρεμία, γαλήνη, αναζωογόνηση. Δεν εννοώ φυσικά να λες 10 "πάτερ ημών" την ημέρα. Για αρχή μπορείς απλά να ευχαριστείς τον θεό για αυτά που έχεις στη ζωή σου, πνευματικά και υλικά. Έχω εφαρμόσει αυτήν την τακτική εδώ και λίγο καιρό και πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ. Αντι να λέω θέλω περισσότερα λεφτά, λέω ευχαριστώ που έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ και αρχίζω να απαριθμώ ένα ένα όσα μου αρέσουν και όσα έχω στη ζωή μου.

Φιλη narya αν θες με πιστευεις.
Πριν λιγες μερεσ το βραδυ ξαφνικα ενιωσα πολυ ασχημα και μια απροδιοριστη ανησυχια.
Μια αισθηση που δεν μπορουσα να την αντεξω.
Εχω πανω απο το κρεβατι μου μια εικονα του χριστου και προσευχηθηκα,μετα ενιωσα μια γαλληνη και φυσικα ειχε φυγει το συναισθημα το ασχημο.

Οταν προσευχομαι ζηταω υγεια για τους δικους μου ανθρωπους (και οχι μονο). Λεφτα ουτε που με ενδιαφερουν ωστε να προσευχηθω να τα αποκτησω. Ξερω ομως εκεινη την στιγμη οτι ο θεος γνωριζει τι πραγματικα ζηταει η ψυχη μου.
Να σαι καλα

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

Edited by - Κωστας on 29/01/2004 18:56:03

30/01/2004, 01:22:17
Quote:
«Τουλάχιστον δες ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ να δεις ΤΙ πολεμάς!»

Αχ, αυτοί οι ΜΟΝΙΜΟΙ και ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ διεκδικητές της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, άχ!!!

Τι θα κάναμε άραγε δίχως τούτους? Τι θα είμασταν? Πόσους Φιλοσόφους θα εμπνεύσουνε, πόσους Βουδιστές, πιστούς του Αλλάχ και τόσων άλλων ρευμάτων θα επηρεάσουνε.....

Πόσο θα μοιάσουνε σε έναν Αριστοτέλη, έναν Αναξαγόρα, ένα Πλάτωνα??

Α, ρε καημένη ΕΛΛΑΔΑ, που έφτασες.......

30/01/2004, 01:38:00
Λυπάμαι που στεναχωρώ κάποιους. Αλλά έχουνε δει πολλά τα μάτια μας, και συνεχίζουν να βλέπουν. Αμέτρητες μαρτυρίες υπάρχουν και για τους εξωγήινους. Και για τον Μωάμεθ. Και για τη μαύρη μαγεία. Για αγγέλους και σατανάδες. Για ξωτικά και για στοιχειά. Μη με βάλετε να τα πιστέψω όλα αυτά απλά και μόνον επειδή κάποιοι τα μαρτυρούν. Δεν το μπορώ, δεν είναι στη φύση μου.
Άν πιστεύατε στ' αλήθεια στο χριστό θα έπρεπε να μου βρίσκατε δίκαιο. Διότι εκείνος υποτίθεται ότι έβαλε νερό στο κρασί του και έδωσε τις αποδείξεις που ζήταγε ο Θωμάς. Δεν τον κατηγόρησε ούτε καμώθηκε ότι είχε προσβληθεί. Υποτίθεται ότι έγινε έτσι. Αλλά εσείς (hrismig) φαίνεται ότι είστε πανέτοιμοι να συμπεριφερθείτε με χίλιους άλλους τρόπους εκτός, από τον τρόπο που υποτίθεται συμπεριφέρθηκε εκείνος που τάχα πιστεύετε. Να δώσετε αποδείξεις.

Μια όμως και μιλάμε για μαρτυρίες, οι φίλοι που με κατηγορούν ότι δεν πιστεύω τις δικές τους, δέχονται τις δικές μου; Γιατί έχω πολλές μαρτυρίες που ιερωμένοι αρνήθηκαν και τη παραμικρή βοήθεια σε άτομα που βρίσκονταν σε πλήρη εξαθλίωση. Ή μήπως αυτές δεν είναι μαρτυρίες;

Ελευθερία σε πιστεύω. Έχεις δίκαιο δεν έπρεπε να γενικεύσω. Φυσικά καταλαβαίνεις ότι άλλο είναι να κάνεις παιδιά και να τρέμεις για μια ολόκληρη ζωή, και άλλο να τα βοηθήσεις καμιά βδομάδα μέχρι να τα αναλάβει κάποιος άλλος.

Και για να μην νομίσει κανείς ότι είμαι φανατικός. Συγχαρητήρια στους καλόγυρους που αναφέρει η Ελευθερία. Συγχαρητήρια στον κάθε άνθρωπο που καταφέρνει να ωφελήσει τον όποιοδήποτε άλλο άνθρωπο που βρίσκεται σε πραγματική ανάγκη. Αυτούς τους νοιώθω σαν αδελφούς και δεν με πειράζει καθόλου η πίστη τους. Ότι θέλει ας είναι.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

30/01/2004, 02:29:45
Ειδικά για τον φίλο hrismig.
Φίλε μου ξαναδιάβασε το μύνημα μου για τον Παϊσιο. Μόνο για τους "μάρτυρες" αμφιβάλλω. Γιατί θεωρείς ότι προσβάλλω το όνομα του; Δεν έχω προσωπική γνώμη για τον άνθρωπο γιατί δεν τον γνώρισα και ούτε διάβασα το βιβλίο του. Εσύ τι θα πεις αν αύριο έρθει κάποιος και σου πει ότι τον ανάστησε ο Παϊσιος; Θα τον πιστέψεις; Και αν δεν τον πιστέψεις πάει να πει ότι προσβάλλεις τον Παϊσιο;

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

qwerty21Νέο Μέλος
30/01/2004, 02:41:15
Παιδιά όποιος θέλει να μπεί σε αυτό το sote που πρότεινε ο manag και γράφει και για άλλους δύο φωτισμένους γέροντες που πιθανόν να έχετε ακούσει τον γέροντα Πορφύριο και το γέροντα Ιάκωβο

http://www.geocities.com/lelefty/gerontes.htm#gerontes

naryaΜέλος
30/01/2004, 08:33:48
Αγαπητέ Κώστα,

Φυσικά και σε πιστεύω. Δεν ξέρω, ίσως η προσευχή να είναι και θέμα αυθυποβολής ή να ενεργοποιεί κάποιες ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπινου εγκεφάλου. Θα σου πω ένα περιστατικό που μου συνέβη πριν 2 εβδομάδες, μπορεί να ήταν και απλή σύμπτωση, πάντως ήταν περίεργο.
Έχω έναν γατούλη και είχε εξαφανιστεί για 4 ολόκληρες ημέρες. Ποτέ δεν είχε ξαναφύγει για τόσες ημέρες, σκέψου είναι και στειρωμένος. Την 4η ημέρα είχα πεθάνει από την ανησυχία μου, έψαξα όλη τη γειτονιά με τις ώρες, άφαντος ο γατούλης. Το βράδυ ήμουν χάλια ψυχολογικά, σκεφτόμουν πάει το γατί, έφαγε καμιά φόλα (ναι έχουμε και τέτοια στην περιοχή μας). Αρχίζω και προσεύχομαι, μάλλον όχι ακριβώς προσεύχομαι, μία έκκληση έκανα να είναι καλά ο γατούλης και να γυρίσει. Αμέσως αισθάνθηκα πολύ πιο ήρεμη και πριν περάσουν 5' ο γατούλης εμφανίστηκε! Δεν πίστευα στα μάτια μου, αμέσως άρχισα να ευχαριστώ την Ανώτερη Δύναμη που άκουσε την παράκληση μου.

Προσωπικά δεν πιστεύω σε εικόνες και τέτοια, όμως εάν παίρνεις δύναμη από την εικόνα του Χριστού, συνέχισε. Έχεις δημιουργήσει έναν δικό σου τρόπο επαφής με το θείο κι αυτό μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Να είσαι πάντα καλά!

Φίλε Ελεύθερε, συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς η επίσημη εκκλησία έχει χάσει προ πολλού την αξιοπιστία της ως αρωγός των αδυνάτων.