ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve49 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
11/10/2008, 15:14:20
trexagireve κάνω μια τελευαία προσπάθεια γιατί πραγματικά νοιώθω πως παίζουμε την κολοκυθιά....

Ο θεματοθέτης μιλάει για σχέση Νεοναζισμού και Νεοπαγανισμού.

Τελικά θα μιλήσουμε για την σχέση των δύο παραπάνω σε παγκόσμιο επίπεδο ?
Μήπως θα περιοριστούμε στην Βόρεια Ευρώπη και τους γερμανικού λαούς ?

Μήπως θα αναλωθούμε σε κατηγορίες ότι είμαστε εκτός θέματος και δεν αλληλοκαταλαβαινόμαστε ? Να βρούμε κάποια άκρη γιατί καταντάει κουραστικό.

Αν από την άλλη ο θεματοθέτης αρέσκεται απλά να κάνει copy/paste και να μας παρουσιάζει άρθρα από το internet, να το γνωρίσουμε όσοι συμμετέχουμε ώστε να αποφασίσουμε και αν θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε.

Αν το πρόβλημα είμαστε εμείς οι δύο, να πάψουμε να ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο για να μην χαλάσουμε και το θέμα. Σου κάνω ερωτήσεις και με κατηγορείς ότι δεν καταλαβαίνω τι γράφεις και βγαίνω από το θέμα. Επειδή πραγματικά βαρέθηκα αυτήν την τακτική, αν με θεωρείς τόσο χαζό για να σε καταλάβω θα με καταϋποχρεώσεις να μην σχολιάζεις τα ποστ μου από την στιγμή που δεν απαντάς σε αυτά που ρωτάω (σχετικά κατ'εμέ με το θέμα). Αν ο θεματοθέτης έχει διάθεση να απαντήσει, έχει καλώς - τις ντρίπλες σου σε μένα παράτα τες, δεν τις χάφτω....

samuel1974Μέλος
11/10/2008, 16:30:26
Μια μικρή παρένθεση και απο μέρους μου, μιας και είδα κάτι που δε θα έλεγα ότι μου προκάλεσε αγανάκτηση, αλλά περισσότερο κάτι σαν ένα ελαφρύ μειδίαμα...

Ενώ λοιπόν οι ίδιοι οι Νεοπαγανιστές σε (φιλικά προς αυτούς προσκείμενη) ιστιοσελίδα στο γερμανικό διαδίκτυο παραδέχονται ότι υπάρχει αυτή η σχέση ακροδεξιάς και Νεοπαγανισμού:

"...Diese ganzen Theorien haben wohl aber dazu geführt, dass in der Neuzeit neuheudnische Ideologien im politisch "rechten" Sektor zu finden sind. Im Umkehrschluss ist davon auszugehen, dass sich rechstextreme Ideologien in bestimmten neuheidnischen Gruppierungen finden können. Man muss aber auch anerkennen, dass sich Neuheiden mehrheitlich vom Rechtsradikalismus distanzieren...."

Πηγή: http://www.esoteric-house.de/neopaganismus.htm

Δηλαδή με λίγα λόγια λένε οι ίδιοι οι Νεοπαγανιστές: οι θεωρίες του Χίμλερ, που χρησιμοποίησε για να στηρίξει τον αντισημιτισμό του (σύμφωνα με την ίδια σελίδα όμως ο αντισημιτισμός οφείλεται στον πάντα κακό Χριστιανισμό..), έχουνε οδηγήσει στο ότι πολλές νεοπαγανιστικές ιδεολογίες βρίσκονται στον "δεξιό" χώρο και στο ότι πολλές ακροδεξιές ιδεολογίες βρίσκονται σε νεοπαγανιστικές οργανώσεις, αλλά (πάλι σύμφωνα με την ίδια σελίδα των Νεοπαγανιστών) ότι οι περισσότεροι (μα φυσικά) νεοπαγανιστές διαφοροποιούνται απο τον νεοναζισμό (βεβαίως βεβαίως...),

Κάποιοι βγάζουνε "εμπεριστατωμένες πολιτολογικές αναλύσεις" του στυλ:

quote:
macedon
Εν πάσει περιπτώσει, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η μόνη σχέση που έχουν οι εθνικοσοσιαλιστές και ακροδεξιοί σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική είναι η σχέση τους με τη χριστιανική εκκλησία.

Μακεδών έχω προσέξει ότι εδώ στο φόρουμ (δεν ξέρω τι κάνεις έξω κι ούτε με ενδιαφέρει) το μόνο θέμα με το οποίο πραγματικά ασχολείσαι είναι το να αποδείξεις (δεν ξέρω σε ποιόν ή σε ποιούς) το πόσο κακός σε υπερθετικό βαθμό είναι ο Χριστιανισμός. Μου δίνεις το δικαίωμα να στο πω αυτό, γιατί στο θέμα που είχε ανοίξει στο Παράξενο, για το πείραμα του CERN, η μόνη σου συνεισφορά σε όλην την κουβέντα ήτανε να κατεβάσεις απο το διαδίκτυο μια δήλωση κάποιου δήθεν Χριστιανού, που μιλούσε για το διαβολικό του πειράματος. Ενώ όλοι ξέρουμε ότι για να κάνεις ιστιοσελίδες τέτοιου στυλ δεν χρειάζεται να ξέρεις υψηλό προγραμματισμό C++ και Java, αλλά ότι μια τέτοια σελίδα, θα μπορούσε θεωρητικά να την γράψει ο καθένας απο εμάς, δηλαδή θα μπορούσε αυτός ο κάποιος να ήσουνε (δε σε κατηγορώ, απλά λέω για το ποιές είναι οι πιθανότητες) και εσύ ο ίδιος.

Εάν η μόνη σου λοιπόν συνεισφορά και σε αυτήν την κουβέντα, που για μένα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον, γιατί όσο ψάχνει κάποιος τόσο ανακαλύπτει καινούρια πράγματα, μιας και με το θέμα έχει ασχοληθεί στην Γερμανία, για κάποιους ιστορικούς λόγους, μια στρατιά ιστορικών και πολιτολόγων, είναι και πάλι να την πεις στους Χριστιανούς, τότε κάλη συνέχεια...

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 11/10/2008 16:47:29

11/10/2008, 17:34:42
samuel1974 πέρα από το προφανές (και στο οποίο φαντάζομαι πως ολοι συμφωνούμε) ότι δηλαδή υπάρχουν κάποιοι νεοναζί που ασπαζονται παγανιστικές θρησκείες (όπως κάποιοι άλλοι τον χριστιανισμό, την αθεϊα κοκ), υπάρχει κάτι άλλο συγκεκριμένο που έχεις να θίξεις ?

Αν η συνεισφορά σου σε αυτό το θέμα είναι να μας παραθέτεις άρθρα και συνεντεύξεις γερμανικών οργανώσεων πες μας να το γνωρίζουμε. Δεν διαφέρει η τακτική σου σε τίποτα από την τακτική του macedon, σου παραθέτει και αυτός αποδείξεις για την αντίστοιχη σχέση του νεοναζισμού (μιας και στην ελλάδα πλατυάζουμε οτιδήποτε ακροδεξιό υπό αυτή την έννοια) με τον χριστιανισμό. Όσο ανούσιο θεωρείς πως είναι αυτό που κάνει, τόσο ανούσιο είναι αυτό που κάνεις κι εσύ.

Όταν ξεκινάς το θέμα σου με την φράση...

Αυτό που θα ήθελα να ανοίξω με αυτό το θέμα είναι μια συζήτηση για τη σχέση του Νεοπαγανισμού και του Νεοναζισμού.

...φρόντισε να το κάνεις πράξη, γιατί αισίως περάσανε 20 ημέρες από τότε που άνοιξες το θέμα και συζήτηση ακόμα δεν σε έχω δει να κάνεις (πέρα από κάποιους παιδικούς διαξιφισμούς με τον αθεος).

11/10/2008, 17:43:27
Αγαπητέ μου KERRY KING, αν δεν θέλεις να κάνεις
συζήτηση, μην κάνεις, αλλά το να κάνεις πως δεν διαβάζεις
στοιχεία και πηγές που σου παραθέτει ο φίλος Σαμουήλ, δείχνεις
απλά στρουθοκαμηλισμό... τίποτε άλλο...
Ξαναδιάβασε όλο το θέμα.. Ίσως δεις αυτά που λές ότι δεν είδες...
Lock_SmithΜέλος
11/10/2008, 17:54:49
Δεν κατάλαβα αν έγραψα με αόρατα γράμματα το post.

Σε περίπτωση που δεν το είδατε (Συγγραφέας και τρχαγύρευε) σας το ξανά - δίνώ εδώ και αν δεν σας κάνει κόπο δώστε μου μια σαφή απάντηση.

quote:
Καλημέρα,

Πρωϊνός σήμερα είπα να ρίξω μια ματιά στο blog.

Φίλε τρεχαγύρευε, μου λες οτι άλλο το χθες και άλλο το σήμερα και να μείνω στο θέμα.

Δηλαδή τι διαφορές έχει ένας Ναζί του χθες με έναν Ναζί του σήμερα?
Ο χθεσινός έφτιαχνε σαπούνι και ο σημερινός αφρόλουτρο?
Ο Ναζί του χθες ήταν καθολικός ενώ του σήμερα πρέπει να είναι παγανιστής?

Η λατρεία των ανώτατων κλιμακίων των Ναζί για τον αποκρυφισμό είναι πλέον γνωστή και τι μ' αυτό?
Αποκρυφισμός υπάρχει σε όλες τις θρησκείες και αν μελετήσεις καλά τις "αποκρυφιστικές αδυναμίες" των Ναζί θα δεις κυκλισμό και κυρίως καμπαλισμό.

Σήμερα θες? Σήμερα θα έχεις.

Ο Καρατζαφέρης και οι Πλεύρηδες που είναι Νεοναζί μέχρι το μεδούλι τους τι είναι? Νεοπαγανιστές ή Χριστιανοί?

Εγώ μένω ακριβώς επάνω στο θέμα άνευ παρεκλίσεων και ρωτάω ευθέως όχι μόνον εσένα αλλά και τον συγγραφέα του θέματος:

Πιστεύετε οτι όποιος είναι νεοπαγανιστής είναι και νεο Ναζί?
Η θρησκευτική επιλογή κάποιου τον τοποθετεί και πολιτικά?

Υπάρχει κάποια καινούρια κατεύθυνση η οποία προτάσει να ετικετοποιηθούν και να τσουβαλοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι επειδή διάλεξαν μια άλλη θρησκεία πέραν του Χριστιανισμού?

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

Νομίζω οτι θα ήταν καλό για όλους να δώσετε απάντηση στις απλούστατες ερωτήσεις μου.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

11/10/2008, 18:03:02
Lock_Smith μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ο θεματοθέτης δεν μπαίνει στον κόπο να απαντάει στις ερωτήσεις. Προφανώς συζήτηση γι'αυτόν είναι το copy/paste άρθρων από το internet. Αν περιμένεις από τον trexagireve απαντήσεις στις ερωτήσεις σου, είναι σαν να περιμένεις να σου κάτσει το joker (εν ολίγοις αν έχεις τύχη.... ρώτα).

Εγώ δυστυχώς νοιώθω πως χάνω τον καιρό μου πλέον. Δεν μπορεό να είμαι τόσο μαλάκας πια και να μην καταλαβαίνω τι διαβάζω (ίσως φταίνε οι ψεκασμοί - δεν καπνίζω κι όλας, άστα να πάνε...)

11/10/2008, 18:24:05
Καλά ρε φίλε Lock smith, μια απλή αμέλεια ήταν,
μη βαράς....
Απαντώ λοιπόν, ένα ένα:
Για τη διαφορά του χθές με το σήμερα,εννοώ, ότι τότε
ήταν ναζιστές που δημιουργησαν τις ναζιστικές οργανώσεις,
τώρα πιστεύω ότι πίσω απο το νεοναζισμό και νεοπαγανισμό,
κρύβονται οργανώσεις της Νέας Εποχής, οι οποίοι δημιουργούν
μια πολιτικοθρησκευτική υλιστική ιδεολογία, ώστε να δημιουργήσουν
μια παγκόσμια κοινότητα, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κράτος.
Για μένα αυτό , συν το ότι οι νέες ιδεολογίες έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους,
με κάνει να ανησυχώ για το ΄μελλον της ανθρωπότητας...Μου δείχνει
μια άσχημη πλευρά του παρελθόντος που θέλει να ξανάρθει, με τις
ανάλογες για την ανθρωπότητα συνέπειες...
Αυτά που αναφέρεις, λοπόν, περί αποκρυφισμού στους Ναζι, είναι για μένα
ειδοποιός σήμα ότι πάμε για ένα μεσαίωνα σκοταδισμού με μάγους και τελετές,
όπου ο άνθρωπος θα αποτελεί αμελητέα ύπαρξη, μπρός στους σκοπούς τους, περί
εξωγήινων, που πιστεύουν, περί Θούλης, αρείας φυλής, κλπ....
Φίλε μου όλα αυτά, εσύ προσωπικά, πιστεύεις ότι γίνονται τυχαία;
Όσο για τον χριστιανισμό, πάνω σε αυτά, δεν λέει τίποτα.. Αυτά τα λέμε
άνθρωποι που βλέπουν τι ΄γινεται γύρω τους και προσπαθούν να μεταφέρουν
μέσω της συζήτησης, αυτά τα πράγματα... Καλά δεν κάνουμε;
Αγαπητή gretel, δεν θα ήθελες να είμαι μαθητής σου....Αστειεύομαι, εννοώντας
ότι είμαι αρκετα μεγάλος για να είμαι μαθητής σου..
Φίλη μου, αναφέρουμε τα σύμβολα, πέραν μουσικής που λειτουργούν προπαγανδιστικά
κι ας λές ότι λές, σημαίνουν κοινά σημεία για αυτές τις δύο νεοεποχίτικες
οργανώσεις του "νεό", είτε νεοπαγανισμός λέγεται είτε νεοναζισμός...
Πισςτεύω ότι μπορείς να δείς την αμεσότητα τους με το θέμα...
Εν προκειμένω, εδώ μιλάμε για ίδιους στόχους, ίδιες ιδέες, ίδια προοπτική
μέλλοντος και επαναλαμβάνω αυτό με ανησυχεί τα μάλα.. Εσένα πως θα σου
φαίνονταν, έστω υποθετικά, μα τέτοια προοπτική;
Αγαπητέ KERRY KING, μην αυτοπροσδιορίζεσαι αυτο αστο για τους άλλους...
11/10/2008, 18:53:02
Lock_Smith παίξε κι ένα τζόκερ τώρα, ποτέ δεν ξέρεις....

Φίλε trexagireve στην ειρωνία είσαι μανούλα, στις ερωτήσεις όμως.... κοτούλα !!!

Δεν πειράζει, καλή καρδιά....

11/10/2008, 19:58:50
quote:
samuel1974
Μακεδών έχω προσέξει ότι εδώ στο φόρουμ (δεν ξέρω τι κάνεις έξω κι ούτε με ενδιαφέρει) το μόνο θέμα με το οποίο πραγματικά ασχολείσαι είναι το να αποδείξεις (δεν ξέρω σε ποιόν ή σε ποιούς) το πόσο κακός σε υπερθετικό βαθμό είναι ο Χριστιανισμός.

Οταν ανοίγεις ένα θέμα και υποστηρίζεις μια θέση, είναι υποχρέωσή σου να αποδείξεις τη θέση σου. Και φυσικά δεν είναι αποδείξεις τα διάφορα άρθρα που αλιεύεις από το internet ώστε να παραθέσεις αποδείξεις τραβηγμένες από τ'αυτιά ότι η θεωρία σου στέκει.

Από την άλλη, σου παράθεσα (εν προχείρω είναι η αλήθεια) μερικές ενδείξεις από τους ίδιους τους "νεοναζιστές" (όπως τους αποκαλείς) οι οποίοι δηλώνουν πως ανάμεσα στα ιδεολογικά τους στηρίγματα, μαζί με το Mein Kampf είναι και η Βίβλος.

Σηκώνω το γάντι λοιπόν από κάτω και θα σου παραθέσω τα στοιχεία αρχικά για τον ελληνικό χώρο και αργότερα για τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό σχετικά με τη σχέση Ναζισμού, φασισμού, φρανκισμού, μεταξισμού και των νεο-εκδόσεών τους τόσο με το χριστιανισμό όσο και με την εκκλησία. Επειδή όμως, όπως έχω αποδείξει, η δουλειά μου δεν αρκείται σε αντιγραφές αρθριδίων από το internet, θα πρέπει να είσαι λίγο υπομονετικός.

quote:
samuel1974
Μου δίνεις το δικαίωμα να στο πω αυτό, γιατί στο θέμα που είχε ανοίξει στο Παράξενο, για το πείραμα του CERN, η μόνη σου συνεισφορά σε όλην την κουβέντα ήτανε να κατεβάσεις απο το διαδίκτυο μια δήλωση κάποιου δήθεν Χριστιανού, που μιλούσε για το διαβολικό του πειράματος.

Το σχόλιο που παράθεσα είχε δημοσιευτεί από κάποιον χριστιανό και όχι "χριστιανό" σε χριστιανικό φόρουμ και έτυχε της ευρείας επιδοκιμασίας των συμμετεχόντων εκεί, γεγονός που με οδήγησε στον πειρασμό να παραθέσω πώς βλέπουν την επιστήμη οι φανατικοί χριστιανοί. Κατά τα άλλα, το πείραμα του CERN το βλέπω σαν αδαής παρατηρητής, και ως εκ τούτου δεν είχα τίποτε άλλο να πω λόγω άγνοιας. Μην κοιτάς που κάποιοι έχουν το ακαταλόγιστο και έχουν "βαρύνουσα" γνώμη επί παντός επιστητού.

quote:
samuel1974
Εάν η μόνη σου λοιπόν συνεισφορά και σε αυτήν την κουβέντα, που για μένα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον, γιατί όσο ψάχνει κάποιος τόσο ανακαλύπτει καινούρια πράγματα, μιας και με το θέμα έχει ασχοληθεί στην Γερμανία, για κάποιους ιστορικούς λόγους, μια στρατιά ιστορικών και πολιτολόγων, είναι και πάλι να την πεις στους Χριστιανούς, τότε κάλη συνέχεια..

Σκοπεύω να αποδείξω πως η αρχική σου θέση είναι λανθασμένη, το αρχικό σου συμπέρασμα αυθαίρετο και έωλο, τα στοιχεία σου περιστασιακά και συμπτωματικά ενώ η ιστορική καταγραφή και η πολιτική πραγματικότητα αποδεικνύει πως:

1. Οι "νεοναζιστικές" ομάδες που αναφέρεις δεν έχουν σοβαρό ιδεολογικό υπόβαθρο συγγενές προς τον εθνικοσοσιαλισμό.
2. Οι νεοδεξιές ομάδες δεν έχουν ιδεολογική σχέση με τον "παγανισμό" παρά μόνο σε τοπικά περιορισμένο επίπεδο και ως πολιτιστική αναφορά.
3. Οι νεοδεξιές ομάδες, όσο και οι προγενέστερες ναζιστικές, φασιστικές, κτλ. ομάδες έχουν τόσο ιδεολογικές σχέσεις με το χριστιανισμό και την εκκλησία όσο και οι σύγχρονες νεοεκδόσεις τους.

Λίγη υπομονή λοιπόν.

macedon

11/10/2008, 20:02:48
Κοίτα να δεις που τον ματιάσανε τον άμοιρο....

Θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο ηγέτης της ακροδεξιάς συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας Γερκ Χάιντερ.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Κλάγκενφουρτ, την πρωτεύουσα της Καρινθίας. Ο Χάιντερ οδηγούσε μόνος του το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο σε εθνική οδό νότια του Κλάγκενφουρτ όταν το όχημα βγήκε από το δρόμο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ανατράπηκε.

Λίγο πριν από το δυστύχημα είχε προσπεράσει ένα άλλο όχημα, η οδηγός του οποίου ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Χάιντερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το θώρακα και υπέκυψε λίγο αργότερα.

Ο 58χρονος πήγαινε σε μια οικογενειακή γιορτή για τα 90ά γενέθλια της μητέρας του στη γενέτειρά του, το Φάιστριτς, περίπου 30χλμ από το Κλάγκενφουρτ.

Τα δύο ακροδεξιά κόμματα της Αυστρίας συγκέντρωσαν μαζί 30% των ψήφων στις εθνικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου, όπου η BZO του Χάιντερ, που είναι το μικρότερο από τα δύο κόμματα, τριπλασίασε την επίδοσή της φτάνοντας γύρω στο 12%.

Ο Γεργκ Χάιντερ γεννήθηκε το 1950 και δραστηριοποιήθηκε από την εφηβεία του στην πολιτική. Από το 1977 ήταν μέλος του Κόμματος της Ελευθερίας (FPO).

Newsroom ΔΟΛ

Μένει να δούμε τώρα τι κηδεία θα του γίνει, σε καθεδρικό ναό ή θα τον κάψουν σε καμμιά βάρκα που θα πλέει σε καμμία αυστριακή λίμνη...

Όποιος έχει διασυνδέσεις με Αυστρία θα μας καταϋποχρεώσει...

Να υποθέσουμε πως άμα αποδειχτεί δολιοφθορά. στο προφίλ του σαμποτέρ θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε βάση ότι θα είναι κουμουνιστής ή χριστιανός....

xalΜέλος
29/05/2005, 01:09:00
επιθυμια...

η ερωτικη επιθυμια,ακομα κι αν μοιαζει με δωρο θεϊκο και ευεργεσια θα ειναι δυστυχια για παντα..
θα ζηταει τη χαμενη ευτυχια στον ερωτα.... στο κορμι του"αλλου" αλλα η πληγη απο την αποκοπη του ομφαλιου λωρου θα υπαρχει παντα στο σωμα του, για να του θυμιζει τον χαμενο παραδεισο...

η ιδια η υπαρξη της επιθυμιας....ειναι απο μονη της δυστυχια....

29/05/2005, 02:24:00
Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ;...ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΤΗΧΙΑ;...ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΝΑΙ...ΧΑΜΕΝΗ ΟΧΙ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

..

undeafetedΜέλος
29/05/2005, 16:30:35
μπορω να αντισταθω στα παντα,εκτος απο τον πειρασμο

oscar whield{παω στοιχημα οτι το εγραψα λαθος}

"coming alive,leaving dead" by deadhunter

29/05/2005, 17:08:17
Η επιθυμία.
Πράγμα αλλόκοτο, με χίλια πρόσωπα.
Μπορεί να σε κάνει να επιθυμείς τη μη επιθυμία, κάνοντάς σε να αρνηθείς την ίδια τη γήϊνη ανθρώπινη φύση σου, νομίζοντας πως έτσι θα φθάσεις στην θεϊκή.
Ο δρόμος του ουρανού όμως, περνάει μέσα από τις γήινες χαρές και τα γήινα βάσανα.
Διαφορετικά όλοι οι ενσαρκωμένοι θα είμαστεν μεγάλα κορόϊδα!

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

29/05/2005, 17:10:32
quote:

το κέρδισες!
Oscar Wild

κλικ me

alexilexosΜέλος
29/05/2005, 21:00:29
Ο καλύτερος τρόπος για να αντισταθείς σε ένα πειρασμό, είναι να υποκύψεις.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

29/05/2005, 22:32:53
Καλησπέρα!
Για να κατανοήσουμε την έννοια της επιθυμίας οφείλουμε πρώτα να
εξετάσουμε τη φύση και τη σκοπιμότητά της. Υπάρχουν επιθυμίες δικές
μας και άλλες που νομίζουμε για δικές μας, αλλά δεν είναι. Από αυτές
διαχωρίζονται οι επιθυμίες που προέρχονται από δασκάλους σοφίας και
στις οποίες υποταγόμαστε με πνεύμα εμπιστοσύνης. Για αυτές βέβαια
ο χαρακτηρισμός "επιθυμία" είναι λίγο παραπλανητικός: Δεν πρόκειται
για επιταγές του θυμώδους εαυτού, αλλά για ανώτερες βουλητικές
προσταγές. Εξάλλου, πραγματικά τέτοιες επιθυμίες θα μπορούσαμε να
χαρακτηρίσουμε και ως δικές μας, γιατί το Ανώτερο Εγώ μας βρίσκεται
πάντα σε συμφωνία με τη βούληση των διδασκάλων σοφίας.

Οι άλλες επιθυμίες που προκύπτουν απο το περιβάλλον μας μπορεί να
είναι αντανακλάσεις δικών μας επιθυμιών, αλλά μπορεί να είναι και
υποβολές. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ειναι πολύ βλαβερές και
αποπροσανατολιστικές. Παράδειγμα τέτοιας επιθυμίας είναι ο
υπερκαταναλωτισμός. Όταν δεν έχουμε πραγματικά ανάγκη, αλλά μας
υποβάλλουνε την επιθυμία να καταναλώνουμε. Αυτοί που μας υποβάλλουν
είναι άτομα ή συστήματα που σκοπεύουν στη δέσμευση της προσωπικής μας
δύναμης. Ουσιαστικά μας ξεγελάνε με ένα άχρηστο αντίτιμο προκειμένου
να δεσμεύσουν την ενέργειά μας. Αυτό το είδος της υποβολής λειτουργεί
και εθιστικά, αδυνατίζει τη δυνατότητα διάκρισής μας σχετικά με τις
πραγματικές μας επιθυμίες και μας κάνει άβουλα όντα.

Οι αληθινά δικές μας επιθυμίες αντιθέτως προκύπτουν από εσωτερικές
άναγκες και δεν πρέπει να τις αγνοούμε. Ωστόσο ακόμη και εδώ είναι
χρήσιμο να αναρωτηθούμε για την προέλευση, τη φύση και τη σκοπιμότητα
κάθε επιθυμίας που έχουμε. Έχοντας πλεον συνείδηση για αυτές,
αποκτούμε το δικαίωμα επιλογής για την εκπλήρωσή τους, αλλά τις
ντύνουμε και με την απαραίτητη βουλητική ενεργεια, που θα βοηθήσει
στην εκπλήρωσή τους.

inandaboveΜέλος
29/05/2005, 23:50:48
quote:

quote:

το κέρδισες!
Oscar Wild

κλικ me

'Αντε, να το πάρει το ποτάμι...
Oscar WILDE
30/05/2005, 00:20:50
quote:
'Αντε, να το πάρει το ποτάμι...
Oscar WILDE
Έχω την εντύπωση πως γράφεται και με τους δύο τρόπους.
Τουλάχιστον εγώ το βρήκα και ως Wilde αλλά και ως Wild στο google.
Ίσως έχεις όμως δίκιο. Μου κάνει καλύτερα το Wilde.

κλικ me

30/05/2005, 14:12:22
σε ενα βιβλιο του που εχω, τον εχει wilde.
σιγα μην ηταν και αγριος αλλωστε!
born to be wi ii ilde[!] γκραννν [ηχο ηλεκτρικης κιθαρας [λα#] με το gain του overdrive στο τερμα!!!]