- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Πέρα από αυτό, εάν πίνουμε συνέχεια νερό όντως μας κόβεται η όρεξη οπότε θα καταναλώνουμε λιγότερες τροφές, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην μειωμένη λήψη βιταμινών, πρωτεινών και διαφόρων άλλων θρεπτικών συστατικών.
Οσο περισσότερο βάρος έχουμε, τόσο και περισσότερη κατακράτηση νερού.
Λογικό είναι άτομα με μεγάλο βάρος να πίνουν και περισσότερο νερό.
Συχνά ακούμε να προτείνουν οι ειδικοί 3 λίτρα ημερησίως.
Ετσι λοιπόν συναντούμε στα τραίνα και τα λεωφορεία στους δρόμους και στις σειρές στις τραπεζες... συνήθως κυρίες με το μπουκαλάκι στο χέρι. Πολλές φορές το μπουκαλάκι είναι μπουκάλα του ενός λίτρου.
Και δώστου γουλιά γουλιά.
Το νερό φυσικά και είναι πολύτιμο και θα πρέπει να πίνουμε οσο διψάμε.
Θα πρέπει να προσέχουμε οταν αγοράζουμε νερά εμφιαλωμένα.
Τα νερά χωρίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες οι οποίες αναγράφονται στην ετικέτα.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό το οποίο αντλείται απο υπόγειες διαδρομές και περιέχει φυσικά ανόργανα άλατα. Βάση νομοθεσίας στα νερά της κατηγορίας αυτής δεν επιτρέπεται καμμία απολύτως επεξεργασία. Ακόμα και αυτή της απολύμανσης.
Τα νερά πηγής τα οποία δεν έχουν τη χημική σύσταση του μεταλλικού νερού σε ανόργανα άλατα. Σε αυτά τα νερά επιτρέπεται κάποια επεξεργασία.
Στα επιτραπέζια νερά τα οποία δεν αντλούνται απο υπόγειες διαδρομές αλλά είναι νερό συνήθες, της βρύσης δλδ το οποίο εχει υποστεί κάποια επεξεργασία.
Τέλος τα ανθρακούχα νερά στα οποία θα πρέπει να δωθεί πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.
Τα νερά αυτά ποικίλουν απο Φυσικά μεταλλικά νερά φυσικώς οξυγονονούχα, σε αυτά που είναι φυσικώς οξυγονούχα αλλά εχει προστεθεί και διοξείδιο του ανθρακα και σε αυτά που είναι απλά επιτραπέζια νερά με την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα.
Νερά οξυανθρακούχα που αξίζει να πίνουμε είναι με σειρά ποιότητας
1ον το ``Ξυνό Νερό Φλωρίνης``
2ον το νερό ``Δούμπια``
3ον το νερό Ιόλη καθώς και το Dorna..
Νερά εισαγώμενα υπάρχουν πολύ καλά αλλά κάνουν κακό στην τσέπη.
Ολα τα αλλα νερά είναι σόδες και μόνο ζημιά μπορεί να κάνουν.
quote:
ΚαλημέραΘα μπορούσες να δώσεις μερικές πληροφορίες σχετικά με τα άνθη της τσουκνίδας πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω κ που ,όπως επίσης κ για την πιπερόριζα σε σκόνη αλλά κ σε κομμάτια
Ευχαριστώ
Πιπερόριζα..?
Τζιτζιμπύρα εχεις πιεί ποτέ?
Ενα αεριούχο αναψυκτικό που παρασκευάζεται ευρέως στα επτάνησα.
Μπορείς να το βρείς και σε αλλες περιοχές.
Μου θυμίζει το ``μπυράλ`` για οσους το νοσταλγούν περιείχε εκχυλίσματα απο χαρούπι.
Η τζιτζιμπύρα έχει κάποιες ξεχωριστές ιδιότητες..![]()
Την τσουκνίδα τί την θές?
quote:
geia sou file....eimai 19 eton kai antimetopizw elipsi trixofias stin perioxi tou prosopou.....genika exw trixes kai sta podia kai stis masxales....alla sto prosopo elaxistes...
Είσαι μικρός ακόμα
Σιγά σιγά οσο ξυρίζεσαι θα βγάζεις και περισσότερες τρίχες.
Κάποιοι εχουν πυκνή τριχοφυία κάποιοι αραιή.
Σε οτι αφορά την τριχοφυία του προσώπου, οχι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν σου προτείνουν το saw palmetto ναί αυξάνει την τριχοφυία αλλά με την προυπόθεση να υπάρχουν φύτρες.
quote:quote:
ΚαλημέραΘα μπορούσες να δώσεις μερικές πληροφορίες σχετικά με τα άνθη της τσουκνίδας πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω κ που ,όπως επίσης κ για την πιπερόριζα σε σκόνη αλλά κ σε κομμάτια
Ευχαριστώ
Πιπερόριζα..?
Τζιτζιμπύρα εχεις πιεί ποτέ?
Ενα αεριούχο αναψυκτικό που παρασκευάζεται ευρέως στα επτάνησα.
Μπορείς να το βρείς και σε αλλες περιοχές.
Μου θυμίζει το ``μπυράλ`` για οσους το νοσταλγούν περιείχε εκχυλίσματα απο χαρούπι.
Η τζιτζιμπύρα έχει κάποιες ξεχωριστές ιδιότητες..
Την τσουκνίδα τί την θές?
τζιτζιμπύρα ????όχι δεν εχω δοκιμασει
Moυ τα φερανε κ δεν ξερω τι να τα κάνω
Πιπεριριζα τριμενη κ σε κομμάτια κ ανθη τσουκνιδας.
Η τσουκνιδα (τα ανθη)βοηθάνε πουθενά;;;
Τα κομματια πιπεροριζας μπορώ να βράσω???
quote:
Μην ανησυχείς για τίποτα.
Ολοι οι άνθρωποι, ειδικά ομως οι αθλητές παθαίνουν το παθαίνουν το ονομάζουν ``κόλλημα``. Παρουσιάζεται ως κούραση, αδυναμία, ανορεξία, αδιαθεσία. Η ψυχολογική διάθεση εκεί φίλε Σταύρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
Αυτές τις αδυναμίες του οργανισμού ερχονται να τις καλύψουν τα συμπληρώματα διατροφής και τα αναβολικά.
Εκεί ο οργανισμός δεν κουράζεται, δεν ``κολλάει`` σηκώνει υπεπροπροπόνηση και υπερφόρτωση.
Τα προβλήματα αυτά καλύπτονται επιφανειακά βέβαια και μετά απο αρκετά χρόνια βγαίνουν στην επιφάνεια σε μεγάλο βαθμό μεγάλα προβλήματα.
Αυτο που χρειάζεσαι είναι πρώτα απολα ξεκούραση, οσο καιρό χρειαστεί και 2 και 3 μήνες ακόμα και ενα χρόνο.
Να είσαι σίγουρος οτι μετά απο μια καλή ξεκούραση και μια πολύ καλή διατροφή θα αποκτήσεις πολύ μεγαλύτερη δύναμη και όρεξη.
Πολλοί αθλητές σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν αλλα αθλήματα και αυτό αποδίδει και στην ψυχολογία τους αλλά και στη σωματική τους υγεία.
Ελα μαζί μου λοιπόν τα πρωινά στην ανοικτή πισίνα του ΟΑΚΑ
μακαρι να ειναι ετσι.να σε ρωτησω πληρωνεις σε εκεινη την πισινα.εψαχνα ενα ατομο για κολυμπι αλλα δεν εβρισκα και πιγαινα μονος μου στην θαλασσα μεχρι που μου εκλεψαν τα πραγματα.θα ηταν καλο αν πηγαιναμε για κολυμπι.οποτε μπορεσεις στειλε μου.επισεις βγηκες πριν.μαλλον ειχε προβλημα το pc σου ε?
Η πιεση μου εχει σταθεροποιηθει στο 7,5 με 13,και θελω να μαθω αν εχω προβλημα να κανω την θεραπεια με το regain?
Ευχαριστω εκ.των προτερω.
με την ελπίδα ότι ίσος μπορέσεις να βοηθήσεις και εμενα με κάποια συμβουλή. πριν τέσσερα χρονια είχα κάποια προβλήματα με την μέση μου όπου και διαπιστώθηκε κάποια μικρή δισκοκύλη.
έκανα μια θεραπεία πόνου που μου συμβούλεψε ο γιατρός μου κάτω από παρακουλουθήσει τομογράφου γίνετε μια σειρά από ενέσεις στην μέση.
από εκεί και πέρα ξεκινα μια περιπέτεια που οι παρανέργειες
τις με ακολουθούν μέχρι σήμερα, πόνοι στους μυς στα πόδια και παίξιμο ανεξέλεκτο σαν να βρίσκονται εξωγήινοι κάτω από την επιδερμίδα.
έχω κάνει όλες τις νευρολογικές εξετάσεις όπου και δεν διαπιστώθηκε κάποια νευρολογική ασθένεια όπως πχ. MS η ALS
αυτό που με ανακούφιζη κάπως είναι ο βελονισμός.
θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις την περίπτωση μου και αν μπορείς να μου δόσεις κάποιες συμβουλές.
με εκτίμηση και φιλια
nappy
Καλό θα ήταν να αναφέρεις βάρος ηλικία ύψος διατροφή..
Ολα αυτά είναι απαραίτητα για να σου δώσω μια φιλική συμβουλή..
1,80 ύψος και η διατροφή μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κανονική όχι πολύ κρέας, σαλάτα κάθε ημερα λίγο αλκοόλ και περίπου τρία με τέσσερα τσιγάρα την ημερα, το βάρος περίπου 87 κιλά
allzzaro συμφωνείς?