ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PhoenixGR31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
PhoenixGRΜέλος
29/01/2005, 21:13:16
Αγαπητοί φίλοι γειά σας.
Κάπιοι απο εσάς θα έχετε διαβάσει προηγούμενα κείμενά μου.
Ίσσως να έχετε διαμορφώσει την γνώμη πως είμαι ένας απο τους υποστηρηκτές του Δία.
Σας διαβεβαιώ πως δεν γονατίζω πουθενά!
Ο παθιασμένος μα σε καμιά περίπτωση φανατισμένος αγώνας μου εντάσεται στην προσπάθεια να δικαιωθούν τα θύματα της σφαγής των χριστιανών τα σκοτεινά χρόνια του μεσαίωνα που έφερε η κουλτούρα τους αλλά και τα πρώιμα χρόνια της εγκαθίδρυσης της εκλησίας.
Στην ιδεολογική μου βάση όμως ως επιστήμονας και άνθρωπος της τεχνολογίας και της προόδου του ανθρώπινου γένους ο Δίας και οι υπόλοιποι Θεοί του Ολύμπου για μένα αποτελούν αντιπροσωπευτικά σύμβολα της κουλτούρας των Ελλήνων.
Ο μεγαλύτερος Θεός μου είναι η επιστήμη.
Ο ορθολογιμός που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε εντατικά απο τους προγόνους μας, τους αρχαίους Έλληνες, δεν ήταν αυτός που μας γλύτωσε απο τις συμφορές κατά των Περσών?
Νικήθηκε ποτέ η Ελλάδα απο ξένη δύναμη όσσο στεκότανε στα πόδια της;
Κάποιος λοιπόν της έκοψε τα πόδια, ΠΟΙΟΣ?
Μήπως νομίζετε πως οι Τούρκοι μας τσακίσανε επειδή ο Θεός τους ήταν δυνατότερος;
Τουλάχιστον αυτό το ξέρετε όλοι, πως οι Τούρκοι είχαν κάτι Θεούς που τους έλεγαν Κ-Α-Ν-Ο-Ν-Ι-Α.
Το κανόνι δεν ήταν αποτέλεσμα της θρησκείας τους, ήταν αποτέλεσμα της επιστήμης εκείνης της εποχής.
Μεσαιωνικά μαθηματικά - φυσική και χημεία καθώς και αρχαία γνώση των Κινέζων ήταν τα συστατικά του Θεού που γκρέμισε την Ελλάδα.
Απο την άλλη πλευρά η Ελλάδα είχε μερικά τουβλάκια γύρω απο την Κωσταντινούπολη και μερικούς στρατιώτες εντελώς ξεπερασμένους.
Οι υπόλοιποι είχαν αφοσιωθεί στην προετοιμασία τους για την Δευτέρα παρουσία, την βασιλεία των ουρανών κ.λ.π.
Εφ' όσον οι εδώ άνθρωποι δεν ήταν προσγειωμένοι στην πραγματικότητα εσείς ποιός λέγατε οτι θα νικούσε;
Που ήταν τα κάτοπτρα του Αρχιμίδη και όλη η αρχαία πολεμική τεχνολογία;
Μήπως οι Βυζαντινοί δεν είχαν τον χρόνο να μελετήσουν και να εξελίξουν αυτές τις τεχνολογίες;
Τεχνολογίες που χρισημοποιούνται σήμερα απο άλλους λαούς έχουν αφήσει άφωνη την σύγχρονη επιστημονική κοινότητα.
Θέλετε να αναφερθώ μήπως στον Δημόκριτο, τον Αρχιμήδη, τον ή μήπως στον Πυθαγόρα;
Περιτό να σας πω οτι ο κώδικας Davinchi που αναφέρεται εκτεταμένα σε αρχαίους Έλληνες και θεωρήματά τους έχει γίνει ανάρπαστος σε όλον τον κόσμο, όλος ο κόσμος μελετά και θαυμάζει την ιστορία μας, εμείς γιατί την αγνούμε, γιατί την αρνούμαστε;
Γιατί η εκλησία αναθεματίζει τους αρχαίους και ανακύρηξε τον Ιπποκράτη ως μυθικό και όχι υπαρκτό πρόσωπο, γιατί αναθεματίζει την μητέρα του μεγάλου Αλεξάνδρου που διέδωσε τον πολιτισμό ως μάγισα και σατανική και γιατί σαμποτάρει το έργο για τον σκαλισμό της κεφαλής του Μ. Αλεξάνδρου στο βουνό της Θεσσαλονίκης με την δικαιολογία οτι αυτό συνηστά ειδωλολατρεία.
Με αυτήν την ανθελλινική στάση τους ΕΓΩ γιατί θα πρέπει να τους δεχθώ στην χώρα μου που λέγεται Ελλάδα;
Με προσβάλουνε μέσα στο ίδιο μου το σπίτι αυτοί που τους ταίζω.
Και εν τέλει αφού δεν αγαπάνε την ιστορία των Ελλήνων γιατί κάθονται στην Ελλάδα και δεν πάνε στο Ισραήλ να εφαρμόσουν τα πιστεύω τους, γιατί κρατάνε όμηρους στην αμάθεια 12 εκατομμύρια Έλληνες και γιατί τους γαλουχούν απο τα παιδικά τους χρόνια να υποτάσονται στον σκοταδισμό που επιθυμούν οι κάτοχοι της εκλησίας;
Σε όλα αυτά τα γιατί κάποια στιγμή με ορθό και ειλικρινή διάλογο θα απαντήσουμε, να είστε σίγουροι γι' αυτό.
Προς το παρόν θα αναλύσω το παραμυθάκι της Βίβλου.
Ίσσως σε κάποιες παραγράφους να φανώ αρκετά γραφικός, ζητώ την κατανόησή σας.
Πάμε λοιπόν:
Ο Μωυσής έφυγε απο την Αίγυπτο με πάρα πολλούς ανθρώπους πρώην σκλάβους της Αιγυπτιακής αυτοκρατορίας. ΟΚ!
Κατευθύνθηκε λοιπόν δυτικά όπως του είχε υποδείξει ο Θεός και κάποια στιγμή φτάσανε κυνηγημένοι στην θάλασσα όπου ο Μωϋσής την άνοιξε για να περάσουν απέναντι! ΟΚ!
Ανοίξτε ρε άνθρωποι έναν χάρτη και πείτε μου στα δυτικά της Αιγύπτου ΠΟΥ είναι η θάλασσα;
Εκτός βέβαια αν η Βίβλος θέλει να με πείσει πως οι Εβραίοι θέλησαν να περάσουν τον Ατλαντικό ωκεανό με τα πόδια για να πάνε στην Αργεντινή να δούνε και τον Μαραντόνα!
Τελικά αφού το όρος Σινά βρίσκεται ανατολικά της Αιγύπτου ας υποθέσουμε οτι έκανε τυπογραφικό λάθος ο συγγραφέας ή έστω πως οι Εβραίοι έκαναν κύκλους χωρίς προμήθειες και νερό μέσα στις ερήμους της Αιγύπτου και πως κάποια στιγμή έφτασαν στην διώρυγα του Σουέζ.
Πάμε πάλι την ίδια σκηνή:
Χτυπάει ο Μωϋσής το ραβδάκι του και ανοίγει η θάλασσα.
Δεν μου λέτε, έχετε πάει ποτέ στην διώρυγα του Σουέζ για να δείτε τι ύψόμετρο μεσόλαβεί απο την επιφάνεια του νερού μέχρι τα υψώματα???
Πληροφοριακά σας αναφέρω οτι το ύψος είναι 3,5 φορές μεγαλύτερο απο αυτό της Κορίνθου, εκεί τι θαύμα έγινε και δεν τσακιστήκανε, πως σαλτάρησαν κάτω; Χώρια το πρόσθετο ύψος απο το βάθος της θάλασσας.
Μήπως οι Εβραίοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που ανακάλυψαν το Μπάντζι - τζάμπινκγ ή μήπως ο Μωϋσής τους έστησε ασανσέρ για να κατέβουν;
Τον Νείλο ποταμό αλήθεια πως τον πέρασαν;
Άσε μη μου πείτε, φώναξαν ραδιοταξί και τους πέρασε απέναντι.
ΤΕΣΠΑ...
Lets go παρακάτω:
Αφού περάσανε απέναντι και ο άγριοςςςςς Μωυσής έπνιξε τους κακούς Αιγύπτιους, ήρθε η ώρα της νομοθεσίας.
Ο φοβερός Θεός λοιπόν που ΜΟΝΟΝ ο Μωϋσής μπορούσε να ακούσει τον διέταξε να ανέβει στο βουνό ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ PRIVE που λέμε, για να του δώσει τις Θεόσταλτες εντολές του για τους ανθρώπους.
Αφού ο Θεός έκανε ολόκληρο θαύμα με την θάλασσα μπροστά στα μάτια τόσων ανθρώπων ΤΙ τον πείραζε ο Μωϋσής να πάρει και παρέα μαζί του, τον έπιασαν ξαφνικά οι ντροπές;
Και γιατί ο Μωϋσής να ανέβει στο βουνό εφ' όσσον ο Θεός του ήταν πανταχού παρών, μήπως ο Θεός είχε πάει για διακοπές στο εξοχικό του;
Lets go παρακάτω:
Κατεβαίνοντας ο Μωϋσής είδε όλο τον κόσμο να τον έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια.
Εσείς αν βλέπατε κάποιον στ' αλήθεια να ανοίγει μπροστά σας την θάλασσα θα τον γράφατε αργότερα στα παλιά σας τα παπούτσια;
Ο Μωϋσής λοιπόν θύμωσε και έσπασε τις πλάκες, γιατί δεν έσπασε κάτι άλλο, ένα ποτήρι ένα οτιδήποτε.
Ο περιορισμένος σεβασμός του στις πλάκες σημαίνει πως κάθε άλλο παρά θεόσταλτες ήταν, επίσης ο Μωϋσής έγραψε τις πλάκες θεωρώντας οτι οι ακόλουθοί του είχαν υποταχθεί στον Θεό που τους πασάριζε, τις πλάκες τις έσπασε για να γράψει άλλες αρχής εξ αρχής και αυτήν την φορά με γνώμονα την πραγμματική κατάσταση.
Να σας πω τι είναι το πιο κραυγαλέο που ξεκουκουλώνει τον Μωϋσή;
Η πρώτη εντολή που έγραψε δεν ήταν ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ, αλλά η υπενθύμιση της απόλυτης πίστης και υποταγής στον θεό, αυτό είναι ένα ψυχολογικό πάτημα, ο Μωϋσής επειδή θύμωσε που τον αγνόησαν πάνω στον θυμό του έγραψε την πρώτη εντολή ως αντίδραση του θυμού του, αυτήν την εντολή θα μπορούσε να την βάλει στην μάση ή στο τέλος αλλά επειδή τον έκαιγε να πείσει τον όχλο και θύμωσε που δεν τα είχε καταφέρει όχι μόνον την έβαλε πρώτη αλλά πρόσθεσε και μεγάλη ποσότητα απειλής.
Lets go παρακάτω:
Γιατί οι αρχαίες Αιγυπτυακές γραφές δεν αναφέρουν πουθενά τις 7 πληγές του Φαραώ, ντρέπονται;
Αντιθέτως οι γραφές τους αναφέρουν οτι έδιωξαν τους σκλάβους Εβραίους απο την Αίγυπτο γιατί ήσαν ΛΕΠΡΟΙ, δώθηκε η διαταγή να τους συνοδεύσει ο Αιγυπτιακός στρατός στο όρος Σινά και να τους προμηθεύσει με τροφή και νερό.
Βέβαια επειδή δεν είχαν τις πρώτες ύλες να φτιάξουν κάτι που να τον αντιπροσωπεύει, βγήκε ο Μωϋσής και είπε:
Ο Θεός δεν θέλει είδωλα.
Όλα κομένα και ραμένα στα μέτρα τους.
Και η δικαιολογία που Θεός αυτός δεν είχε εμφανισθεί ποτέ πιο πριν σε κανέναν ποιός ήταν;
Ξέρω, περίμενε τον Μωϋσή για να εμφανισθεί.
Lets go παρακάτω:
Στις μέρες μας σώζονται αρχαία μνημεία τα οποία περάσανε ΤΙΙΙΙΣ κακουχίες και είναι παλαιότερα απ' ότι τα υποτιθέμενα Εβραϊκά, Ακρόπολη, Πυραμίδες κ.λ.π. κ.λ.π.
Τα εβραϊκά Buildings που είναι, δεν έχει μείνει ούτε ένα; ΟΥΤΕ ΕΝΑ;
Κι' αυτά αόρατα;
Τελικά αυτοί οι άνθρωποι είναι ρεκλάμα για το AZAX.
Παιδιά, κομένη η πλάκα, αρκετά χρόνια μασήσαμε τα παραμύθια σας.

Δεν κατηγορώ τον Μωϋσή για τα παραμύθια του, κατα την γνώμη μου έπραξε το σωστό, σε μια εποχή τέτοια που χρειάστηκε να επιβάλει νόμο και τάξη στον όχλο, η κατασκευή του θεού αυτού ήταν βάλσαμο για την επιβίωση της φυλής.
Στις μέρες μας όμως που ετοιμαζόμαστε να αποικήσουμε το διάστημα δεν νοείται οι άνθρωποι να ζούνε με τέτοια παραμύθια και αντί να γίνονται χρίσημοι επιστήμονες να πηγαίνουν στα μοναστήρια και να μοιράζονται μεταξύ τους τις ζαρτιέρες και τα συναφή γυναικεία εσώρουχα.
Αυτό είναι άρνηση της λογικής της ανθρώπινης εξέλιξης.
Σε ποιό σύγχρονο και προοδευτικό κράτος έχετε δει εσείς την εκλησία να συγκυβερνά με τις εκάστοτε κυβερνήσεις;
Αυτά δεν γίνονται ούτε σε τεταρτοκοσμικές χώρες.
Για να σοβαρευτούμε λιγάκι να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα προκόψουμε.

Σε άλλες συζητήσεις μας θα αναλύσουμε και άλλα έκτροπα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, σας το υπόσχομαι.

Και ΝΑΙ το αρχαίο πνεύμα είναι απαραίτητο για την προκοπή μας, γιατί οι Έλληνες ζούμε εδώ και αιώνες χωρίς την "ψυχή" μας.

GothicΜέλος
29/01/2005, 22:31:42
Αγαπητέ PhoenixGR,μία μικρή παρατήρηρηση στα λεγόμενά σου :

quote:
Σε ποιό σύγχρονο και προοδευτικό κράτος έχετε δει εσείς την εκλησία να συγκυβερνά με τις εκάστοτε κυβερνήσεις;

Δυστυχώς συμβαίνει και αλλού και μιλάω εκ πείρας διότι η συμβία μου είναι από την Αγγλία και ένα μικρό χρονικό διάστημα έζησα κι εγώ εκεί.
Η λεγομένη Church of England,είναι και εκεί μία δύναμη που επιρεάζει και ελέγχει την κυβέρνηση.
Αν ζεις μέσα σε κάποια ενορία,(parish-και που θα βρεις κάπου να μείνεις για να είσαι εκτός ),το κράτος σε φορολογεί για να αποδώσει τα χρήματα στην εκκλησία.
Αν σου συμβεί κάτι και μπεις στο νοσοκομείο σε ρωτούν τι θρήσκευμα είσαι,ώστε αν συμβεί κάτι να καλέσουν τον ανάλογο ιερέα.Αν πεις ότι δεν πιστεύεις σε τίποτε Ή η θρησκεία σου δεν ανήκει στις ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ (???????????),προσπαθούν πολύ έντονα και έντεχνα να σε κάνουν να κατατάξεις τον εαυτό σου σε κάποια από αυτές.

Στην Ν. Αφρική όπου έζησα 2 χρόνια,αν δηλώσεις στο κράτος ότι είσαι NGK (Nederduitse Gereformeerde Kerk=Dutch Reformed),που είναι και η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, (ή ήταν....τώρα με τη μαύρη κυβέρνηση δεν ξέρω.Το μαύρη το λέω με καλή εννοια,όχι των λευκών δηλ.),το κράτος κρατούσε το 10% του μισθού σου για την εκκλησία.
Αν δήλωνες κάτι άλλο,τότε κανένα πρόβλημα σε αναλάμβανε η εκκλησία του "κάτι άλλο" και τ' ακούμπαγες.
Πάντως ούτως ή άλλως τ' ακούμπαγες.

Όπως βλέπεις το πρόβλημα είναι ευρύτερο από όσο φαίνεται.

PhoenixGRΜέλος
29/01/2005, 22:45:08
Αγαπητέ Gothic
Σωστά αυτά που λες μα αναλογίσου το εξής:
Άλλο "ασκώ επιροή" και άλλο "συγκυβερνώ", είναι διαφορετικές έννοιες.
Για να αποφασίσει κάτι η Αγγλική ή η Αφρικανική κυβέρνηση και να βγει η θρησκεία με τον τσαμπουκά να επιβάλει τα θέλω της όπως κάνει η δική μας εδώ στο Ellada και σου λεώ εγώ μετά την κατάληξή τους.
GothicΜέλος
29/01/2005, 23:02:31
EIΔΙΚΑ για την Αγγλία ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ η κυβέρνηση ή και η Βασίλισσα ακόμη να κάνει κάτι που δεν είναι σύμφωνω με την εκκλησία (και το BBC αλλά άλλη ιστορία αυτή )

Τέλος πάντων δεν διαφωνούμε

PhoenixGRΜέλος
30/01/2005, 23:13:43
TO ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ

Δεν χρειάζεται να πω πολλά σε ένα σημείο μόνον θα σταθώ.
Ο Νώε έβαλε ζευγαράκια ζώων στην Κιβωτό για να μην εξαφανιστούν απο τον κατακλυσμό.ΟΚ! ΟΚ!
Οι πολικές αρκούδες δηλαδή κατέβηκαν απο την Σηβιρία ας πούμε και τα καγκουρώ της Αυστραλίας μάθανε να κολυμπάνε για να μπορέσουνε να πανε να βρούνε τον Νώε. ΟΚ το δέχομαι ΚΑΙ αυτό!
Για πείτε μου όμως κάτι που δεν χωράει καλά στην σκέψη μου:
Οι Μαύροι, οι Ινδιάνοι, οι Κινέζοι, οι Εσκιμώοι και οι λοιποί, ΠΟΥ είναι;
Ή μήπως η Βίβλος καταγράφει στις σελίδες της ΜΟΝΟΝ όσους ταξίδεψαν σε A CLASS???

31/01/2005, 01:08:01
Ένα μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε στις συζητήσεις μας είναι η Θρησκεία.
Ο καθένας προσπαθεί να αποδείξει ότι η δική του Θρησκεία είναι ανώτερη και καθαρότερη από του άλλου.
Μέσα λοιπόν από αυτή τη λογική, ο καθένας περιχαρακώνεται στο δόγμα του και ίσως και στην όποια αντίληψη έχει και προσπαθεί να καταθέσει τις αποδείξεις αυτές που θα καθιστούν το λόγο του αληθή.

Πριν συνεχίσω να καταθέτω την άποψη μου και να μπαίνω στη ουσία του θέματος θα ήθελα να επισημάνω μερικά σημεία στον αρχικό Post και να εκφράσω τις αντίρρησης – ερωτήσεις μου.

quote:
Ο μεγαλύτερος Θεός μου είναι η επιστήμη.
Ο ορθολογιμός που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε εντατικά απο τους προγόνους μας, τους αρχαίους Έλληνες, δεν ήταν αυτός που μας γλύτωσε απο τις συμφορές κατά των Περσών?
Νικήθηκε ποτέ η Ελλάδα απο ξένη δύναμη όσσο στεκότανε στα πόδια της;

Θα πρέπει να διαχωρίζουμε την επιστήμη από το Θείο κατά την γνώμη μου, διότι η επιστήμη και μυστικισμός δεν συμβαδίζουν, ούτε βέβαια σε κάποιο εργαστήριο μπορεί η επιστήμη να αποδείξει την ύπαρξη του Θείου.
Πόσο μάλλον αν μιλήσουμε για αποκρυφισμό και επιστήμη.

Ο Ορθολογισμός υπάρχει και σήμερα, δεν είναι κάτι που χάθηκε στα βάθη των αιώνων, η φιλοσοφία ίσως να είναι σε φθίνουσα κατάσταση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Η Ελλάδα ως Έθνος δεν υπήρχε πριν την ενώσει ο Βασιλέας των Μακεδόνων, ο Μέγας Αλέξανδρος. Υπήρχαν πόλεις κράτη και αυτά άλλοτε νικήθηκαν από τους εσωτερικούς τους αντιπάλους άλλοτε κατακτήθηκαν από εξωτερικούς εχθρούς (κυρίως τα νησιά).
Η πτώση της διαιρεμένης Αυτοκρατορίας του Μέγα Αλέξανδρου από τις Ρωμαϊκές Λεγεώνες σηματοδοτεί και την κατοχή του Ελλαδικού χώρου από ξένες δυνάμεις.
Παράλληλα κατακτάτε και η Αίγυπτος και η Ανατολή, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη.
Η νέα Αυτοκρατορία ονομάζετε Ρωμαϊκή και όχι Ελληνική.

Πότε λοιπόν έπαψε να «στέκεται» στα πόδια της η «Ελλάδα» και ποια ακριβώς «Ελλάδα» ;

quote:
Κάποιος λοιπόν της έκοψε τα πόδια, ΠΟΙΟΣ?

Μα φυσικά αν μιλάμε για τις πόλεις κράτη αυτός που τους έκοψε τα πόδια (μαζί με κάμποσα άλλα) ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, αν όμως μιλάμε για την Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου τότε αυτοί που κόψαν πόδια ήταν οι Ρωμαίοι.

quote:
Μήπως νομίζετε πως οι Τούρκοι μας τσακίσανε επειδή ο Θεός τους ήταν δυνατότερος;
Τουλάχιστον αυτό το ξέρετε όλοι, πως οι Τούρκοι είχαν κάτι Θεούς που τους έλεγαν Κ-Α-Ν-Ο-Ν-Ι-Α.
Το κανόνι δεν ήταν αποτέλεσμα της θρησκείας τους, ήταν αποτέλεσμα της επιστήμης εκείνης της εποχής.
Μεσαιωνικά μαθηματικά - φυσική και χημεία καθώς και αρχαία γνώση των Κινέζων ήταν τα συστατικά του Θεού που γκρέμισε την Ελλάδα.
Απο την άλλη πλευρά η Ελλάδα είχε μερικά τουβλάκια γύρω απο την Κωσταντινούπολη και μερικούς στρατιώτες εντελώς ξεπερασμένους.
Οι υπόλοιποι είχαν αφοσιωθεί στην προετοιμασία τους για την Δευτέρα παρουσία, την βασιλεία των ουρανών κ.λ.π.
Εφ' όσον οι εδώ άνθρωποι δεν ήταν προσγειωμένοι στην πραγματικότητα εσείς ποιός λέγατε οτι θα νικούσε;

Ο πόλεμος μεταξύ Οθωμανών (όχι Τούρκων) και Βυζαντινών (όχι Ελλήνων) ήταν Θρησκευτικός ή επεκτατικός ;
Το Ελληνικό στοιχείο ήταν ήδη υπό Ρωμαϊκή κατοχή ή όχι ;
Τα αδέλφια του τότε Αυτοκράτορα του Βυζαντίου που ζούσαν στο Μυστρά γιατί αρνήθηκαν να στείλουν βοήθεια στο αδελφό τους ;
Η Κωνσταντινούπολη ήταν ποτέ πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους ;
Μήπως ήταν πρωτεύουσα ποτέ κάποιας πόλης κράτους ή κάποιου Βασιλείου ;

Απ’ όσο θυμάμαι (διορθώστε με αν κάνω λάθος) η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την ίδρυσε ο Μέγας Κωνσταντίνος.

Το ότι ο απλός λαός σε στιγμές τέτοιες προσανατολίζεται στην εσχάτη των λύσεων που είναι η Θεϊκή παράκληση είναι άλλο θέμα.
Εδώ εμείς στην καθημερινότητα μας πολλάκις λέμε «Βοήθα με Παναγιά μου», αυτοί δε θα κάναν προσευχές για να γλιτώσουν τον επερχόμενο θάνατο ;

quote:
Που ήταν τα κάτοπτρα του Αρχιμίδη και όλη η αρχαία πολεμική τεχνολογία;
Μήπως οι Βυζαντινοί δεν είχαν τον χρόνο να μελετήσουν και να εξελίξουν αυτές τις τεχνολογίες;
Τεχνολογίες που χρισημοποιούνται σήμερα απο άλλους λαούς έχουν αφήσει άφωνη την σύγχρονη επιστημονική κοινότητα.

Το Υγρό Πύρ μας λέει κάτι ;
Ακόμα και σήμερα ψάχνουν την επακριβή του σύνθεση οι επιστήμονες.
Παρακαλώ να μου υπενθυμίσετε ποια ακριβώς Αρχαία Τεχνολογία χρησιμοποιείται σήμερα από άλλους Λαούς.

Εδώ δεν κατασκευάζονται γοτθικοί Ναοί διότι ποιος θα κάτσει να λαξεύσει τόσα πράγματα ; Βέβαια γενικότερα δεν κατασκευάζονται μνημεία τεραστίων όγκων όπως Ακροπόλεις, πυραμίδες κλπ. Αλλά πάλι και αυτό είναι άλλο θέμα.

quote:
Περιτό να σας πω οτι ο κώδικας Davinchi που αναφέρεται εκτεταμένα σε αρχαίους Έλληνες και θεωρήματά τους έχει γίνει ανάρπαστος σε όλον τον κόσμο, όλος ο κόσμος μελετά και θαυμάζει την ιστορία μας, εμείς γιατί την αγνούμε, γιατί την αρνούμαστε;

Κάποιων άλλων την ιστορία θέλουν να μάθουν αλλά ΚΑΙ αυτό είναι άλλο θέμα.

quote:
Γιατί η εκλησία αναθεματίζει τους αρχαίους και ανακύρηξε τον Ιπποκράτη ως μυθικό και όχι υπαρκτό πρόσωπο, γιατί αναθεματίζει την μητέρα του μεγάλου Αλεξάνδρου που διέδωσε τον πολιτισμό ως μάγισα και σατανική και γιατί σαμποτάρει το έργο για τον σκαλισμό της κεφαλής του Μ. Αλεξάνδρου στο βουνό της Θεσσαλονίκης με την δικαιολογία οτι αυτό συνηστά ειδωλολατρεία.
Με αυτήν την ανθελλινική στάση τους ΕΓΩ γιατί θα πρέπει να τους δεχθώ στην χώρα μου που λέγεται Ελλάδα;

Γιατί δε συμφέρει το Δόγμα.
Γιατί δε συμφέρει τη συνοχή του ιστού των Πιστών.
Γιατί κάποιοι τους δίνουν μεγάλη σημασία.
Γιατί δέχεσαι μετανάστες, ε ας δέχεσαι και Παπάδες.

quote:
Με προσβάλουνε μέσα στο ίδιο μου το σπίτι αυτοί που τους ταίζω.

Άλλοι σου καίνε τη σημαία και δε μπορείς να αντιδράσεις οι Παπάδες μας πείραξαν ;

quote:
Προς το παρόν θα αναλύσω το παραμυθάκι της Βίβλου.

Πολύ καλή ανάλυση !!!

Το θέμα όμως πιστεύω πως είναι η γενικότερη θέαση μιας θρησκείας και όχι μόνο κάποιο από τα βιβλία που αποτελούν το γενικότερο Δόγμα.
Ίσως αν κοιτάξουμε ποιο βαθιά τα νοήματα όλων των θρησκειών να βρούμε τα κοινά εκείνα στοιχεία που μιλάνε ΟΛΑ για την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δε πίστευαν εξ’ αρχής στο Δωδεκάθεο, αλλά σε κάτι άλλο, από την άλλη ο Ορφέας μίλησε για τον ΕΝΑ Θεό και όχι για τους δώδεκα.
Μιας και είμαστε λοιπόν σε ένα χώρο που ασχολείται με τον εσωτερισμό ας ψάξουμε λίγο καλύτερα κάποια πράγματα και ας μη κατηγορούμε συλλήβδην όσους θεωρούμε εχθρούς μας.

Τα Ιερατεία από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ανακατευόντουσαν στην Πολιτική Διοίκηση. Αυτό είναι πασίγνωστο και Ιστορικός παραδεκτό.
Ένα απλό παράδειγμα είναι η Αμφικτιονία των πόλεων για την προστασία των Δελφών και η παρέμβαση του Ιερατείου στα εσωτερικά δρώμενα των πόλεων.
Άλλο παράδειγμα είναι τα πολιτικά προνόμια και οι εξουσίες που είχε το Ιερατείο στην Αρχαία Αθήνα, μη ξεχνάμε πως το Ιερατείο αποφάσιζε για την ποινή του θανάτου και την άμεση εκτέλεση της όταν κάποιος παράβαινε τον όρκο σιωπής των Ελευσινίων Μυστηρίων.

Καλύτερα λοιπόν θα ήταν να ψάξουμε τα κοινά στοιχεία, όχι των δογμάτων αλλά της ουσίας των διδασκαλιών.

CottusΜέλος
31/01/2005, 12:44:30
ramoglou

quote:
Ακόμα και σήμερα ψάχνουν την επακριβή του σύνθεση οι επιστήμονες

συμφωνω , να προσθεσω ότι μόνο στην ελλάδα αναφέρεται ωσ υγρο πυρ, οι αλλοδαποί το ήξεραν ως ελληνικό πυρ

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 14:21:07
Ramoglou
Πολύ ωραία η ιστορική σου ανάλυση αλλά:
1ον Δεν απαντάς σε κανένα απο τα ερωτήματά μου
2ον Θέτεις ερωτήσεις που δεν έχουν να κάνουν με το θέμα "Παραμύθια της Βίβλου".
3ον Η Ιστορία που μου δίνεις είναι ανακριβής.
Και επέτρεψέ μου να σου αναλύσω το γιατι:
quote:
Θα πρέπει να διαχωρίζουμε την επιστήμη από το Θείο

Όχι αγαπητέ, αντιθέτως θα πρέπει να ζητάμε απο την επιστήμη να ξεδιαλύνει το "Θείο", ο άνθρωπος έχει μια τάση να αποδίδει στον μυστικισμό Ό,ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνει, αν διαχωρίζαμε την επιστήμη απο το Θείο, σήμερα θα πιστεύαμε ακόμα πως τον κεραυνό τον στέλνει ο ΔΙΑΣ.

quote:
Ο Ορθολογισμός υπάρχει και σήμερα

Αν και δεν καταλαβαίνω καλά το πνεύμα της επισήμανσής σου (με παραπέμπει στην λογική του οτι ο ορθολογισμός αποτελεί κάτι παρείσακτο στις ιδέες σου), εν τη άυτη περιπτώση ΝΑΙ ο ορθολογισμός υπάρχει και σήμερα πιο πολλύ απο κάθε άλλη φορά, χαμένος και θαμένος στον μεσαίωνα και την "εποχή του σκοταδισμού" που η Βυζαντινή - θρησκευτική παράνοια της αυτοκράτειρας Πουλχερίας διέδωσε για πρώτη φορά, ήλθε πάλι στην επιφάνεια απο ανθρώπους όπως ο ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΣ Γαλιλαίος, ο ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΣ Κολόμβος και ο ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΣ Ντα Βίντσι που τόλμησαν να αρνηθούν τις ιδέες των ρασοφόρων οτι "ο κόσμος περιβάλεται απο δαίμονες που καταπίνουν την θάλασσα"!
Και για ανταμοίψουμε αυτούς τους ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΥΣ, τους ονομάσαμε κατα κάποιον τρόπο "Εωσφόρους" επειδή μας ξεστράβωσαν και μας έδωσαν ΦΩΣ ενώ την εποχή τους τολμήσαμε και την ονομάσαμε "Αναγένηση", που σημαίνει οτι αναγενήθηκε το αρχαίο πνεύμα, η επιστήμη και η αναζήτηση.
Τι να τον κάνουμε τον Δια, ως διακοσμητικό στοιχείο είναι ωραιώτατος και αντιπροσωπεύει την Ελλάδα καλύτερα απο κάθε ξενόφερτο ΘΕΟ.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στον Εβραϊκό Θεό και στον Δία ξέρεις ποιά είναι;
Ο δίκός μας ήταν πλούσιος σε φαντασία, είχε χρώμα ρε παιδί μου πως το λένε;
Αντίθετα ο Εβραϊκός είναι ένα πολλύ χοντροκομένο παραμύθι όπως χοντροκομένη είναι και η νοοτροπία του λαού αυτού.
Βλέπε το Ισραηλινό εργοστάσιο όπλων, αν δεις τι τερατουργήματα βγάζουν θα καταλάβεις ποσο χοντροκομένοι και ακαλαίσθητοι είναι.
Είναι η φυλή τους αυτή, πάει και τελείωσε., δεν αλλάζει αυτό.
Εμείς βέβαια αναγκαστήκαμε και παραδώσαμε υπο την απειλή των Βυζαντινών λογχών τον κόσμο της διανόησης στον κόσμο του πνεύματος, όπως τον αποκαλούν οι ρασοφόροι.
Ευτυχώς σήμερα το Ελληνικό πνεύμα βρίσκεται παντού, δυστυχώς στην Ελλάδα, η οποία παραδίδει λαμπρούς επιστήμονες στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, χρειάζεται μια ανατροπή του εκλησιαστικού καθεστώτως που τηρεί την τακτική αφαίμαξη οικονομικών και πνευματικών πόρων απο το έθνος και τον λαό.
Αυτό το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων το έχει καταλάβει και γι' αυτό η εκλησία γι' αυτούς είναι απλά ένα γραφικό στοιχείο.
Αν και δεν μας ρωτάει κανείς πριν μας εντάξει στους καταλόγους των Χ.Ο., αν και η εκλησιαστική προπαγάνδα συνεχίζει να προσπαθεί να πετάξει στάχτη στα μάτια, αν και ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στοιχεία like Παπαδόπουλος και ΣΙΑ έβαλαν το χεράκι τους και μας γύρισαν πίσω, σιγά σιγά η αλήθεια θα αποκατασταθεί ΚΑΙ στην Ελλαδάρα μας.

quote:
Η Ελλάδα ως Έθνος δεν υπήρχε πριν την ενώσει ο Βασιλέας των Μακεδόνων, ο Μέγας Αλέξανδρος

Θα σε κάνω ΝΤΑΝΤΑ!

Τον Αγαμέμνονα τον έχεις ακούσει ποτέ στο σχολείο; Ή μήπως οι παπάδες τον κυρήξανε κι' αυτόν "ΜΥΘΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ";

quote:
Μα φυσικά αν μιλάμε για τις πόλεις κράτη αυτός που τους έκοψε τα πόδια (μαζί με κάμποσα άλλα) ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος

Σαν να μη μας τα λες και πολλύ καλλάάάάάά....
Δεν απαντάω τίποτε άλλο επι του θέματος, το προσπερνώ σκεπτόμενος οτι ήδη έχεις μετανοιώσει για αυτό που έγραψες, (ΕΛΠΙΖΩ).

quote:

Πολλά, αφήσαμε κάτω τα πολλυβόλα για να πάρουμε στα χέρια μας τις σφεντόνες.
Σε καλύπτει η απάντησή μου;

quote:
Ακόμα και σήμερα ψάχνουν την επακριβή του σύνθεση οι επιστήμονες.

Την έχουν βρει, ξέρεις τελικά πως την βρήκαν;
Απο ξύσματα κιώνων των αρχαίων ναών στα οποία έκαναν χημική ανάλυση.

quote:
(διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Αυτό ακριβώς κάνω

quote:
Παρακαλώ να μου υπενθυμίσετε ποια ακριβώς Αρχαία Τεχνολογία χρησιμοποιείται σήμερα από άλλους Λαούς

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;
Δυστυχώς στην βίβλο δεν συγκαταλέγεται το θεώρημα του Δημόκριτου για την ατομική δομή της ύλης.
Θες μήπως να σου πω κι άλλα μετά απ' αυτό;
Μήπως γνωρίζεις με τι τρόπο έκαψαν οι αρχαίοι Έλληνες τα καράβια των Περσών στην μάχη της Σαλλαμίνας; Περιμένω απάντηση και όνομα εφευρέτη.
Για να σε βοηθήσω λιγάκι.
Light Amplification by Stimulated Emision of Radiation.
Υγρό πυρ ε; Κααααλά.

quote:
Το ότι ο απλός λαός σε στιγμές τέτοιες προσανατολίζεται στην εσχάτη των λύσεων που είναι η Θεϊκή παράκληση είναι άλλο θέμα

quote:
Κάποιων άλλων την ιστορία θέλουν να μάθουν αλλά ΚΑΙ αυτό είναι άλλο θέμα

Ό,τι δεν μας βολεύει το προσπερνάμε γιατί είναι άλλο θέμα ε;
Να σου θυμίσω μια κλασική ατάκα ενός πρώην υπουργού:
"Το θέμα έκλεισε, άλλη ερώτηση".

quote:
Άλλοι σου καίνε τη σημαία και δε μπορείς να αντιδράσεις οι Παπάδες μας πείραξαν

Άλλοι πουλάνε ναρκωτικά στα παιδιά μας απο την πίσω πόρτα της εκλησίας, διαπράτουν αρχαιοκαπηλία, οργανώνονται σε μαφίες παραδικαστικών και στο τέλος διαφεύγουν κι' όλας όχι σαν αρουραίοι αλλά σαν VIP.
Τι λέτε τώρα ρε παιδιά, οι παπάδες μας πείραξαν;
Αφήστε τους ύσηχους τους ανθρώπους, ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ θα σας κάψει ο ΘΕΟΣ.

Κλείνω με μια παράκληση, οι απαντήσεις σου να είναι σχετικές με το θέμα και να μην παραπέμπουν σε άλλες συζητήσεις όπως ιστορία της Ελλάδας, παρ αυτά εαν θέλεις να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου στην ιστορία, κάνε ένα τοπικ, προσκάλεσέ με ΚΑΙ.....ΓΙΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ.

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 15:48:28
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ:
Προς αποφυγήν της οποιας δήποτε παρεξήγησης σου αναφέρω αγαπητέ Ramoglou πως η γραφικότητα των κειμένων μου εντάσεται στην προσπάθεια να είναι ποιό ξεκούραστα στον αναγνώστη.
***ΔΕΝ υπάρχει ίχνος ειρωνικής διάθεσης μα μόνον πιο ανάλαφρης περιγραφής.
***Ο κος Ramogloy όπως και όλοι οι χρήστες, χρίζουν του απόλυτου σεβασμού μου ως προς το πρώσωπο και τις απόψεις τους, άσχετα αν εγώ προσωπικά αντιπαρατείθομαι με τις δικές μου.
***Παρακλαλώ αν κάποιοι παρ αυτά ενοχλούνται απο το ύφος των γραπτών μου ας κλείσουν την σελίδα ή αν επιθυμούν διάλογο μαζί μου σε άλλο ύφος ας μου το γνωστοποιήσουν ανοικτά και άνευ δισταγμού.

Ευχαριστώ πολλύ.

31/01/2005, 17:39:16
Αγαπητέ PhoenixGR δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο λόγο σου.
Προσωπικά δε θίγομαι από τις απαντήσεις σου, ούτε από το ύφος, ούτε από τον τρόπο.
Έτσι νομίζω πως μέχρι να καταλάβουμε τα όρια που κινείται η σκέψη του καθ’ ενός θα χρειαστούν μερικά post με ανάλογο περιεχόμενο.

Ας αρχίσουμε λοιπόν το ξεκαθάρισμα.

quote:
Ramoglou
Πολύ ωραία η ιστορική σου ανάλυση αλλά:
1ον Δεν απαντάς σε κανένα απο τα ερωτήματά μου
2ον Θέτεις ερωτήσεις που δεν έχουν να κάνουν με το θέμα "Παραμύθια της Βίβλου".
3ον Η Ιστορία που μου δίνεις είναι ανακριβής.

1) Σε ποια ακριβώς ερωτήματα δεν απάντησα ; Σε παρακαλώ βοήθησε με να καταλάβω και αν έχω τη γνώση ή αν έχω κάποια γνώμη να σου απαντήσω πολύ ευχαρίστως.
2) Έθεσα ερωτήσεις πάνω στην αρχική σου τοποθέτηση. Αν αυτή δεν έχει να κάνει με το θέμα που άνοιξες ΟΚ προσπέρασε τις.
3) Παρακάτω θα υπάρξει ανάλυση.

Πρίν όμως την όποια ανάλυση, θα ήθελα να γίνει αντιληπτό κάτι που θεωρώ πως έχει σημασία για το διάλογο τον οποίο κάνουμε.

Πιστεύω στην ύπαρξη του Θεού, αλλά δε με ενδιαφέρει το πώς Τον ονομάζει ο καθένας, δεν πιστεύω στο ότι το Ιερατείο μπορεί ή πρέπει να μου καθορίζει τη σκέψη μου ή τις πράξεις μου a priori. Δεν υποστηρίζω την άποψη, πίστευε και μη ερεύνα, αλλά την άποψη, πίστευε και μη, ερεύνα. Δέχομαι την άποψη περί του μεγαλείου του Ελληνισμού κατά την Αρχαιότητα, αλλά θεωρώ ότι μερικά πράγματα πρέπει να τίθενται στην εν λόγο κρίση μας.

Αυτά σαν αρχή.

Από εκεί και πέρα.
Στα όσα ιστορικά αναφέρεις θα ήθελα να απαντήσεις τόσο εσύ όσο και οι φίλοι που διαβάζουν το Topic στο γιατί εφ’ όσον οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν πετύχει τόσο μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη, δε κατόρθωσαν να αντισταθούν στην επίθεση των Ρωμαίων και έτσι να διατηρήσουν την αυτονομία της Αυτοκρατορίας τους.
Ποιος ευθύνεται για την απώλεια τον τόσο μεγάλων εφευρέσεων τη στιγμή που ο Ελλαδικός χώρος δεν τελούσε υπό κάποια κατοχή ;

Δεν ενθυμούμε βέβαια ο Αγαμέμνων να ήταν Βασιλέας όλων των Ελλήνων αλλά αρχιστράτηγος. Μάλλον δε θυμάσαι ότι ούτε το Βασίλειο της Ηπείρου ήταν υπό τις διαταγές του, ούτε το Βασίλειο της Μακεδονίας και βέβαια πως υπήρχαν και άλλοι Βασιλείς στα δικά τους επί μέρους Βασίλεια εκείνη την εποχή. Άρα ξαναλέω ότι ο μόνος Αρχηγός – Βασιλιάς – Αυτοκράτορας ΟΛΩΝ των Ελλήνων ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος πρώτα, ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ολόκληρη την Ελλάδα και μετά ξεκίνησε την πορεία προς την Ανατολή.
Και αυτό ήταν λογικό, γιατί δε θα μπορούσε ποτέ να ξεκινήσει την μεγάλη του εκστρατεία, αν είχε να αντιμετωπίσει εσωτερικούς εχθρούς. Αθήνα – Σπάρτη – Θήβα κλπ κλπ.
Ας μη ξεχνάμε ότι όταν ήταν στην διάρκεια της εκστρατείας του η Αθήνα προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι. Η αντίδραση του Αλέξανδρου ήταν ακαριαία και σκληρή. Ποια ενότητα και ποιο έθνος λοιπόν ;

Ο Μέγας στρατηλάτης βέβαια με σάρισες, ιππικό, πεζοπόρους κλπ πολέμησε και όχι με ατομικές βόμβες ή υγρό – Ελληνικό πυρ.
Όσο για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, νομίζω πως ξεκαθάρισα πως για μένα και για τον κάθε ένα που διαβάζει ιστορία θα είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως δε μιλάμε για Ελληνικό κράτος αλλά για την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Τώρα για το «άλλο θέμα».
Ο Dan Brown δεν πραγματεύεται την Ελληνική ιστορία αλλά την ιστορία των Μυστικών Ταγμάτων ή Εταιρειών, σίγουρα η Αναγέννηση ξεκίνησε μέσα από ανθρώπους που εμφορεύονταν από τα Παγκόσμια Ιδανικά τα οποία εκφράστηκαν από τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι του σημείου να βγάλουμε τους μυημένους Αρχαιοελληνιστές απέχουμε παρασάγκας.
Τώρα αν καταφέρουμε, μέσα από την κουβέντα μας, να πούμε ότι συνεχιστής της Αρχαιοελληνικής παράδοσης και της διαφώτισης είναι οι Τέκτονες, ε θα γίνει εδώ μέσα του esoterica το κάγκελο και δυστυχώς πάει το Topic.
Ελπίζω να κατάλαβες που είναι το «άλλο θέμα»

Στο παραμύθι της Βίβλου και ειδικά στα περί Μωϋσή σου είπα πως συμφωνούμε, αλλά ίσως να μη το κατάλαβες.

Φιλικά και με σεβασμό
Απόστολος.

31/01/2005, 17:49:46

Pheonix θα πρέπει να σου θυμίσω ότι ο πρώτος παραμυθάς της Ιστορίας ήταν ο Όμηρος.Αυτός ήταν και ο πρώτος που είπε ότι ο κόσμος περιβάλλεται από δαίμονες που καταπίνουν τη θάλασσα και όσους ταξιδεύουν σε αυτή.

Αλλά βέβαια,τα παραμύθια των Ελλήνων είναι σοφά και διδακτικά ενώ τα παραμύθια των Εβραίων είναι αηδίες.

"Όταν πολεμάς με τέρατα θα πρέπει να προσέξεις να μην γίνεις και ο ίδιος τέρας" Νίτσε

amwn_raΝέο Μέλος
31/01/2005, 17:51:02
PhoenixGr loipon den tha panthsw sta erwthmata sou alla tha pw kati geniko oti anebei katebenei apote sigoyra kati yphrxe ston arxaio ellhniko kosmo alla dystyxws xathike otan kahke h bibliothikh ths aleksandrias poy lejete oti eixan mesa arxaia kimena opote fantasoy th yphrxe prin.ayta thelw na episimano.

bgale to daktylo apo thn priza tha kapseis thn asfaleia...

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 18:49:18
ΠΡΟΣ KOST
quote:
Αλλά βέβαια,τα παραμύθια των Ελλήνων είναι σοφά και διδακτικά ενώ τα παραμύθια των Εβραίων είναι αηδίες

Σ' ευχαριστώ που με έβγαλες απο την θέση να σου δώσω απάντηση.
Η απάντησή σου στο ίδιο σου το ερώτημα βε βρίσκει σύμφωνο 100% και δεν χρειάζεται να πω απολύτως τίποτε άλλο, αφού την βρίσκω άκρως λογική.

SemproniosΝέο Μέλος
31/01/2005, 19:47:44
ΦΙΛΕ ΦΟΙΝΙΚΑ
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.
ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΒΛΗΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.

Η ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥ
ΤΕΧΝΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Η ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ
ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΗΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥΣ!
Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΙΕΔΡΑΣΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΘΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΔΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΙΑΝΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. ΕΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΩΟΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ. ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΑ!
Ο ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΟΔΓΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΛΕΙΠΕ ΗΑΡΧΑΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΩΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΒΙΑ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΗΤΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ! ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΗΣΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

SemproniosΝέο Μέλος
31/01/2005, 19:51:26
ΦΙΛΕ ΦΟΙΝΙΚΑ
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.
ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΒΛΗΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.

Η ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥ
ΤΕΧΝΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Η ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ
ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΗΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥΣ!
Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΙΕΔΡΑΣΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΘΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΔΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΙΑΝΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. ΕΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΩΟΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ. ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΑ!
Ο ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΟΔΓΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΛΕΙΠΕ ΗΑΡΧΑΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΩΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΒΙΑ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΗΤΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ! ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΗΣΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

zinonΜέλος
31/01/2005, 20:13:36
……………..Και ΝΑΙ το αρχαίο πνεύμα είναι απαραίτητο για την προκοπή μας, γιατί οι Έλληνες ζούμε εδώ και αιώνες χωρίς την "ψυχή" μας. ……………………………

ΕΙΝΑΙ ,αλλα σημερα το βλεπεις εφικτο ;

Καποτε
Για κείνους που πέθαναν στις Θερμοπύλες,
ένδοξη η τύχη, ωραίος ο θάνατος,
βωμός ο τάφος, μνήμη παντοτινή αντί για θρήνος,
κι η μοίρα τους αντικείμενο εγκωμίων.
Σάβανο σαν κι αυτό μήτε η σαπίλα
μήτε ο χρόνος ο πανδαμάτορας θα αμαυρώσει
των γενναίων ανδρών.
Και το μνήμα την καλή φήμη της Ελλάδας διάλεξε για ένοικό του.
Μάρτυρας είναι ο Λεωνίδας, ο βασιλιάς της Σπάρτης, που μέγα στολίδι άφησε πίσω του την αρετή και δόξα αιώνια.
Σημερα
Fame story
Συγχωρεσε την απισιοδοξια μου,μακαρι να ειμαι λαθος.

zinon

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 20:24:16
Αγαπητέ Ramoglou
Ας τα πάρουμε ένα ένα με την σειρά:
quote:
γιατί εφ’ όσον οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν πετύχει τόσο μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη, δε κατόρθωσαν να αντισταθούν στην επίθεση των Ρωμαίων και έτσι να διατηρήσουν την αυτονομία της Αυτοκρατορίας τους.
Ποιος ευθύνεται για την απώλεια τον τόσο μεγάλων εφευρέσεων τη στιγμή που ο Ελλαδικός χώρος δεν τελούσε υπό κάποια κατοχή ;

Στο πολλύ σωστό ερώτημά σου θα απαντήσω συνοπτικά γιατί αν επεκταθώ θα πάει πολλύ μακρυά η βαλίτσα και δεν είναι αυτό που με πειράζει, αυτό που θα με πείραζε θα ήταν η συζήτηση να μετατραπεί απο μυθολογική σε ιστορική και ακόμα χειρότερα σε πολιτική συζήτηση που θα έφτανε μέχρι το 2005.
Καταλαβαίνεις απο μόνος σου το ΤΙ έχει να γίνει αν αφήσω την συζήτηση να τείνει προς τα κει.
Αναφέρωμαι λοιπόν συνοπτικά και αναφέρω ότι:
Ο χρυσός αιώνας του Περικλή μετατράπηκε σε κόλαση, όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε το ΠΩΣ οι μονάρχες πήραν την εξουσία στα χέρια τους και προκάλεσαν την λεγόμενη "κατάλυση της Δημοκρατίας".
Αξιόλογοι ιστορικοί όπως ο Lowe, o Jones, o Ramsay, o Fisher και ένα αμέτρητο πλήθος άλλων καταξιομένων και διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων, έχουν αποδείξει ιστορικά πως η κατάλυση του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Αρχαίας Αθήνας, δεν ήταν άλλο παρα αποτέλεσμα των μοναρχών - εγκάθετων απο την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία που τότε βρισκόταν στην Ανατολή της.
Αναφέρουν οι άνθρωποι αυτοί οτι δεν υπήρχε πιο εύκολος τρόπος να προσβάλουν την Ελλάδα αφού το νεογνό της πολίτευμα μην είναι ικανό ως νεογνό να αντισταθεί στον λύκο, θα ήταν και η αιτία πτώσης.
Δυστυχώς είχαν απόλυτο δίκιο και κατάφεραν να ανοίξουν την πιό μαύρη σελίδα στην ιστορία του ανθρώπινου γένους σκοτόνωντας για πάντα ό,τι καλύτερο υπήρχε και υπάρχει σε πολιτικό σύστημα. (Σταματάω εδώ).
(Επίσης τυχόν ερωτήσεις που παραπέμπουν σε συνέχεια πολιτικής συζήτησης θα αγνοηθούν και θα ζητηθεί παρέμβαση της Διαχείρησης).
Σε ένα κλίμα λοιπόν ΧΑΟΤΙΚΟ ο Ρωμαϊκός στρατός πέρασε στην Ελλάδα και ΟΥΤΕ που διανοήθηκε να αγγίξει ή να λεηλατήσει το παραμικρό.
Υοθέτησαν τον πολιτισμό μας και τον αφομοίωσαν. (Και ποιός δεν το έκανε δηλαδή αυτό αλλά τέλος πάντων).
Η φράση "Εμείς κατακτήσαμε την Ελλάδα με τον στρατό και η Ελλάδα κατέκτησε εμάς με τον πολιτισμό της", είναι σε πολλούς ανθρώπους γνωστή, (ευτυχώς ακόμα και σε Έλληνες).
Η απώλεια της αρχαίας τεχνολογίας είναι μια ευθύνη που βαραίνει τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου οι οποίοι εξάγνισαν την ειδωλολατρική Ελλάδα (και όχι μόνον) με το αγαπημένο σου "υγρό πυρ"
Αυτό που έκαναν οι Βυζαντινοί θα το πλήρωναν στην ιστορία με τον Αφανισμό τους, αφού οτιδήποτε είχε σχέση με την αρχαία Ελλάδα και τις τεχνολογίες της κάηκε ή αν προτιμάς εξαγνίσθηκε δια πυρός.
Μερικοί κατάφεραν να σώσουν κάποια κομάτια της βιβλιοθύκης της Αλεξάνδρειας, είναι τα κειμείλια των προγόνων μας που πωλούνται σήμερα σε δημοπρασίες της Νέας Υόρκης για δις εκατομμύρια δολάρια το ένα.Τα άχρηστα χαρτιά όπως τα αποκάλεσε η ιερά σύνοδος.
Και σε ρωτάω το εξής:
Τόσσα χρόνια τα έχουνε στα χέρια τους οι Αμερικάνοι αυτά τα άχρηστα χαρτιά, γιατί αποφάσισαν να τα πουλήσουν τώρα, μετά απο τόσα χρόνια;
Όλα αυτά τα χρόνια τι έψαχναν να βρούνε στα άχρηστα αυτά παλιόχαρτα οι Αμερικάνοι, οι "χαζοί" όπως τους αποκαλούμε εμείς οι "έξυπνοι".
Πετρέλαιο; Υγρό Πυρ; Με τι μελάνι τα έγραψαν;
Όταν κάθονται οι επιστήμονες που ερευνούν την υποατομική δομή της ύλης και γενικότερα την ύλη στους πυρηνικούς επιταχυντές και σου λένε οτι αππορούν με το Πυθαγόρειο Θεώρημα για τις 5 μορφές της ύλης και αναρωτιούνται ΠΩΣ ο άνθρωπος αυτός με απλά μαθηματικά κατάφερε να τις προσδιορίσει, τι να πεις;
Όχι πες μου τι να πεις;
Δηλαδή αυτή την στιγμή που νιώθω το μεγαλείο αυτών των μορφών και μου έρχεται και στο μυαλό η εικόνα των βανδαλισμών και των παπάδων μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. ΓΙΑΤΙ;
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά ζητάνε τώρα κι απο το κράτος ανεγερση Ναού στην Λ. Αλεξάνδρας, ανοικοδόμηση ξενοδοχείου στο Κολωνάκι ΚΑΙ ελεγκτικό όργανο για αιρέσεις, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
Με ρώτησαν εμένα αν διατίθεμαι να πληρώσω τα όνειρά τους και τον Θεό τους;
Αλλά που να με ρωτήσουν εμένα, ή εσένα, ή γενικά τον κόσμο.
Μοναρχία πάνω απ' όλα, η "εκλησία αποφασίζει και διατάσει".
Ά και να μην ξεχνιόμαστε, καθήστε καλά γιατί θα σας κάψει ο Θεός!
ΣΑΝ ΠΟΛΛΥ ΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ Η ΕΚΛΗΣΙΑ;

quote:
Δεν ενθυμούμε βέβαια ο Αγαμέμνων να ήταν Βασιλέας όλων των Ελλήνων αλλά αρχιστράτηγος. Μάλλον δε θυμάσαι ότι ούτε το Βασίλειο της Ηπείρου ήταν υπό τις διαταγές του, ούτε το Βασίλειο της Μακεδονίας και βέβαια πως υπήρχαν και άλλοι Βασιλείς στα δικά τους επί μέρους Βασίλεια εκείνη την εποχή.

Ναι υπήρχαν άλλοι Βασιλείς στα επι μέρους βασίλεια εκείνης της εποχής, για την ακρίβεια ήταν κάτι σαν την τοπική αυτοδιοίκηση που επιχειρεί σήμερα το κράτος.
Ο Αγαμέμνωνας αν είχε ζήσει λίγο ακόμα παραπάνω θα είχε καταλάβει όχι μόνον την Ήπειρο και την Μακεδονία αλλά ίσσως και τον κόσμο ολόκληρο.
Άλλωστε την εποχή εκείνη ο κόσμος άρχιζε απο την Μακεδονία και τελείωνε στις αρχές της Tenere.

quote:
Αθήνα – Σπάρτη – Θήβα κλπ κλπ.
Ας μη ξεχνάμε ότι όταν ήταν στην διάρκεια της εκστρατείας του η Αθήνα προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι. Η αντίδραση του Αλέξανδρου ήταν ακαριαία και σκληρή. Ποια ενότητα και ποιο έθνος λοιπόν ;

Και ο Αγαμέμνων είχε πάρει αυτές τις πόλεις κράτη και πολλές απο αυτές αναίμακτα.
Η λεγόμενη μάχη των πρώτων αν την ξέρεις, αν όχι μπορείς να ανατρέξεις σε βιβλία όπως "Ο πολεμικός κώδικας των Ελλήνων" του Ε.Α. Thompson.

Η αντίδραση του Αλέξανδρου θέλω να μου πεις ΠΟΥ ΔΕΝ ήταν κατακεραυνωτική σε ΟΠΟΙΟΝ του πήγαινε κόντρα.
Θέλω να μου πεις ΕΝΑΝ που να σήκωσε κεφάλι και να μην του το έσπασε!
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αν συγκρίνουμε αυτά που προσέφερε στον κόσμο ο Μέγας Αλέξανδρος με αυτά που του στέρησε ο Μέγας Θεοδόσιος, τότε ήρθε η ώρα να χτυπήσουμε το κεφάλι μας σε τοίχο σαγρέ.

quote:
Τώρα αν καταφέρουμε, μέσα από την κουβέντα μας, να πούμε ότι συνεχιστής της Αρχαιοελληνικής παράδοσης και της διαφώτισης είναι οι Τέκτονες, ε θα γίνει εδώ μέσα του esoterica το κάγκελο και δυστυχώς πάει το Topic.

Οι συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης είναι οι σύγχρονοι επιστήμονες που δυστυχώς αναγκάζονται πολλές φορές εκ των πραγμάτων να βρεθούν αντιμέτωποι με τα παλαιά σαράκια της ανθρωπότητος, όπως είπα δεν θέλω να δώσω έκταση προς τα εκεί γιατί θα πάει αλλού η βαλίτσα και θα γίνει εδώ έσα όπως πολλύ σωστά ανέφερες αγαπητέ μου του esoterica το κάγκελο.

quote:
Στο παραμύθι της Βίβλου και ειδικά στα περί Μωϋσή σου είπα πως συμφωνούμε, αλλά ίσως να μη το κατάλαβες.

Όχι δεν το κατάλαβα, σ' ευχαριστώ που μου το είπες.

Φιλικά και με αμοιβαίο σεβασμό PhoenixGR

The guard of the knowlege of the Sun

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 20:40:39
Αγαπητέ Sempronios

Άνοιξε ένα topic και προσκάλεσέμε σ' αυτό.
Θα χαρώ να εμβαθύνουμε στο άπειρον το αξιότατο αυτό θέμα.

ΦΙΛΙΚΑ PhoenixGR

31/01/2005, 20:44:14
Sempronios
Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΛΛΗΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΞΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΕ
ΑΝ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΧΕΙ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΕ ΠΟΛΗΤΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥ 4500 Π.Χ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΔΑΜ ΤΟΤΕ ΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ
ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΛΗΤΕΙΕΣ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 21:11:47
Παρακαλώ ας αφήσουμε τις πολιτικές συζητήσεις, ξεφεύγουν του θέματος.
Gigeni
Η επιστήμη πλέον δεν υπακούει σε καμία θρησκεία, ειδικά μετά την αποκωδικοποίηση του DNA είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο οτι ο άνθρωπος προήλθε απο τον πίθηκο και πως ο Δαρβίνος είχε δίκιο.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ.
Πέραν τούτου η επιστήμη και ιδιαίτερα η ψυχολογία αποδέχεται την ιστορία των πρωτόπλαστων ως μια πολλύ ωραία απεικόνηση της ανθρώπινης φύσης.
Δηλαδή την ανυπακοή, την τάση προς το απαγορευμένο και την ελεύθερη βούληση.
Αυτή η τάση του τον οδήγησε να σπάσει τα δεσμά της εκλησίας και να ξανα ανακαλύψει κάποια πράγμματα, ΟΧΙ ΟΛΑ αλλά κάποια απο αυτά.
Το που θα είχε φθάσει ο άνθρωπος χωρίς την ύπαρξη αυτού του θρησκευτικού κομπλεξισμού είναι ένα θέμα που η επιστήμη πολλές φορές επανεξετάζει με πικρία...

Επαναλμβάνω λοιπόν, όχι πολιτικές συζητήσεις.

ΦΙΛΙΚΑ PhoenixGR